Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Η αντίσταση στο νέο μνημόνιο ενώνει τους φιλάθλους ΠΑΟ – ΟΣΦΠ ! !



Στις 2:30 το μεσημέρι ξεκινάει από τον Άγιο Δημήτριο (Μπραχάμι) η κοινή αντιμνημονιακή πορεία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού του Ολυμπιακού αλλά και του Πανιωνίου που θα καταλήξει στην Πλατεία Συντάγματος ! ! !
http://beneas13.blogspot.com

Έκκληση

Προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες βουλευτές

Προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολίτες

1.Τα κείμενα που κατατέθηκαν στη Βουλή δεν είναι νόμιμο να εγκριθούν. Το κοινοβούλιο δικαιούται και δύναται να κυρώσει διεθνείς συμφωνίες μόνο εφόσον είναι τα κείμενα των συμβάσεων και φέρουν τις υπογραφές των μερών. Χωρίς παραπομπές σε άγνωστα επί μέρους επιπρόσθετα κείμενα και χωρίς τον εφαρμοστέο νόμο παρόντα.

2.Το δημόσιο χρέος ανέρχεται πλέον στο 169%. Πρόκειται για το σήμα της αποτυχίας του Μνημονίου 1. Σήμερα η χώρα καλείται μέσα από ένα καταιγισμό ψεμάτων, μονόπλευρης πληροφόρησης και εκφοβισμού να συναινέσει στην ψήφιση του Μνημονίου 2, του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης. Τα ισχυρά συμφέροντα τραπεζιτών, διαπλοκής, τοκογλυφίας, παραοικονομίας, οι πολιτικές δυνάμεις που κατέστρεψαν τη χώρα, όλοι αυτοί παριστάνουν σήμερα τους σωτήρες. Τους σωτήρες των συμφερόντων των λίγων που τα εμφανίζουν ως «εθνικά αναγκαία».

3.Με το PSI, το νέο Μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση η Ελλάδα οδηγείται και άλλο στο περιθώριο του παγκόσμιου γίγνεσθαι. Υποβαθμίζεται με τρόπο πρωτοφανή η θέση της στην Ευρώπη. Αυξάνει ο βαθμός εξάρτησής της από ξένα κέντρα ελέγχου και διοίκησης. Η χώρα βρίσκεται σε μια συνεχή πορεία υπονόμευσης της κυριαρχίας της. Οι υπό «έγκριση» συμφωνίες εμπεριέχουν πολλαπλές προβλέψεις υπονόμευσης της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας. Εκχώρηση δικαιωμάτων σε ξένες δυνάμεις. Παραίτηση του Κοινοβουλίου από τα κυρίαρχα δικαιώματά του και με την πρόβλεψη ότι οι διαφορές με τους δανειστές θα υπόκεινται στο αγγλικό δίκαιο και θα εξετάζονται από τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου. Η πρωτοφανή αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση προβλέψεων αντιμετώπισης «απάτης» που διαπράττει η Ελλάδα αποτελεί ιστορικών διαστάσεων προσβολή προς του έλληνες πολίτες. Η δέσμευση για παροχή όλων των στοιχείων που θα απαιτούν οι τροϊκανοί καθώς και η παράδοση του δικαιώματος να ελέγχουν το σύνολο των πεπραγμένων της Ελλάδος.

4.Η πολιτική του πρώτου μνημονίου οδήγησε την Ελλάδα σε μέγιστη ύφεση. Αυτή είναι η κύρια αιτία που το ποσοστό χρέους έχει μεγαλώσει τόσο. Είναι η αιτία της αποδιοργάνωσης της κοινωνίας, των παραγωγικών ιστών. Το μνημόνιο 2 προωθεί με ακόμα μεγαλύτερη αγριότητα αυτή την πολιτική. Όπως και στα δύο τελευταία χρόνια η πολιτική του Μνημονίου και αποκλειστικής εξυπηρέτησης των τοκογλύφων έχει αποσυνδεθεί από την ανάπτυξη.

5.Θεμελιακή αιτία της Κρίσης ήταν και είναι η άνιση κατανομή εισοδήματος. Στο νέο Μνημόνιο, παντού και για όλους που δεν ανήκουν στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας, προβλέπονται άγριες περικοπές. Προωθούνται μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού: αύξηση της ανεργίας, απολύσεις, μείωση μισθών και συντάξεων. Κατάργηση κεκτημένων των εργαζομένων και δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται με διεθνείς συμβάσεις και αποφάσεις. Ταυτόχρονα με όλους τους τρόπους στηρίζονται και δικαιολογούνται μέτρα υπέρ των τραπεζών και κύρια υπέρ των τραπεζιτών.

6.Ευρωπαϊκές Συνθήκες, Σύνταγμα και νόμοι, ηθικοί κανόνες και αξίες παραβιάζονται συνεχώς και συστηματικά. Όπως και στο πρώτο μνημόνιο, έτσι και στο δεύτερο προβλέπονται πολλαπλές μορφές και διαδικασίες παραβίασης και παράκαμψης δημοκρατικών κεκτημένων. Για άλλη μια φορά σε κομβικά ζητήματα προβλέπεται η παράκαμψη του Κοινοβουλίου. Προγραμματίζεται εκ νέου η παραβίαση του Συντάγματος και η ανάθεση στον υπουργό των οικονομικών να υπογράφει με αντισυνταγματικές διαδικασίες τις τριμηνιαίες συμφωνίες καθώς και την κατάπτυστη συμφωνία που ετοιμάζεται με τις τράπεζες.

7.Ιδιαίτερα ανήθικη και κατάπτυστη είναι η οργανωμένη επίθεση, προς όφελος μερίδων της εργοδοσίας και κατά παραγγελία της, ενάντια στα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων μισθωτών, αλλά και ελεύθερων επαγγελματιών. Το μνημόνιο 2 προβλέπει ακόμα και παρεμβάσεις- επεμβάσεις στην εκπαίδευση και στη δικαιοσύνη. Ενώ υποτιμώνται συνολικά τα δικαιώματα του πολίτη. Ο αυταρχισμός είναι στην ημερήσια διάταξη.

8. Στα κείμενα του Μνημονίου, προβλέπονται αυξήσεις τιμών σε δημόσια αγαθά. Αντίθετα, στα πλαίσια της άγριας καταλήστευσης του λαού, δεν προβλέπονται μέτρα κατά των καρτέλ, τα μονοπώλια και ολιγοπώλια, μέτρα επιβολής μείωσης των τιμών. Στην Ελλάδα, με αυτές τις πολιτικές, συνδυάζονται ύφεση, πτώση λαϊκού εισοδήματος, αύξηση των τιμών.

9.Και στο μνημόνιο 2 προβλέπεται το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, παραίτηση από δικαιώματα συμψηφισμού με τα χρέη που έχουν σε εμάς οι δανειστές, εμπράγματες εγγυήσεις, παραίτηση από μέσα άμυνας έναντι των δανειστών. Ανά τρεις μήνες πρόσθετα μέτρα.

10.Η πτώχευση, η παραίτηση από το άσυλο, καθώς και ο αφοπλισμός της χώρας είναι η στρατηγική παράδοσης στους ξένους. Η προγραμματισμένη παράδοση των πόρων της χώρας και της δημόσιας περιουσίας, όπως προβλέπει το Μνημόνιο και η συμφωνία για το PSI.

11.Αυτή η συμφωνία, αυτή η κυβέρνηση, τα κυβερνητικά κόμματα, στο όνομα της χρεοκοπίας της Ελλάδας, όπως εκβιαστικά την προβλέπουν οι ξένοι, οδηγούν την Ελλάδα σε ολοκαύτωμα. Σε αυτό είναι συνυπεύθυνος και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση το νόμο 3847. Οι πολιτικές δυνάμεις που κυβερνούν δημιούργησαν το 2007-9 το πρόβλημα. Το μετέτρεψαν το 2009-2011 σε καταστροφή. Μας οδηγούν στο ολοκαύτωμα. Οδηγούν την Ελλάδα σε πραγματική καταστροφή, καταστραμμένη οικονομικά και κοινωνικά, χωρίς επενδύσεις, χωρίς δημόσια περιουσία, όπως προβλέπει το Μνημόνιο 2, θα είναι ισοπεδωμένη και δεν θα μπορέσει να σηκώσει το ανάστημά της. Αυτό θέλουν, αυτό επιδιώκουν. Πρέπει να τους εμποδίσουμε, να αντισταθούμε. Η καταστροφή δεν έρχεται εξαιτίας εκλογών, όπως υποκριτικά υποστηρίζει όλο το κόμμα του μνημονίου, αλλά ήδη έχει έρθει, ακριβώς γιατί δεν έγιναν εκλογές.

12.Το συμπέρασμα είναι ένα και μοναδικό το πρόβλημα είναι πριν από όλα πολιτικό. Για αυτό ψηφίζουμε όχι. Λέμε Ναι στην αντίσταση. Όλοι στο Σύνταγμα. Απαιτούμε και επιβάλουμε εκλογές. Προωθούμε την δημοκρατική ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος, της οικονομίας, της κοινωνίας με μια νέα ενεργητική εξωτερική πολιτική.

Διατηρούμε τα δικαιώματά μας ως χώρα και ως πολίτες. Διατελούμε με τη ρητή επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων μας όπως έχουν αυτά θεμελιωθεί από το Ελληνικό Σύνταγμα και το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Ενωσιακό Δίκαιο να προσφύγουμε σε δικαστική προστασία ενώπιον παντός αρμόδιου δικαιοδοτικού οργάνου.

Όποιος δεν μοιράστηκε την πάλη θα μοιραστεί την ήττα

Εκ μέρους της επιτροπής επιστημόνων και ακαδημαϊκών

Νίκος Κοτζιάς, Καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας

Πέτρος Μηλιαράκης, Δικηγόρος Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων

Αλέξης Μητρόπουλος Καθηγητής Εργατικού Δικαίου

Ηλίας Νικολόπουλος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

Δημήτρης Πλευράκης, Φιλοσοφία Δικαίου

Για ξαφνικό θάνατο της Ελλάδα πιέζουν οι σκληροί της Ευρώπης

Ενώ σε λίγες ώρες η ελληνική Βουλή καλείται να λάβει μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας, οι «σκληροπυρηνικοί» της Ευρώπης απεργάζονται σχέδιο εθνικής καταστροφής που θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ

Σε λεπτή κλώστη κρέμεται πλέον η τύχη της χώρας, καθώς τις επόμενες ημέρες η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να διασχίσει ένα αχαρτογράφητο ναρκοπέδιο όπου ο «ξαφνικός θάνατος» παραμονεύει στο κάθε βήμα, με τους «εταίρους» και «δανειστές» να είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν τα σενάρια διάσωσης των υπόλοιπων ευρωπαϊκών οικονομιών εγκαταλείποντας στην τύχη της την Ελλάδα.

Η Αθήνα ίσως για πρώτη φορά συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της κατάστασης, όταν όλοι οι εταίροι επιφύλαξαν μια ιδιαίτερα δυσάρεστη υποδοχή στον Ευ. Βενιζελο στο τελευταίο Eurogroup, όπου χωρίς κανένα στήριγμα άκουσε τους «εταίρους» να υπαγορεύουν όρους και τελεσίγραφα.

Η πρώτη κρίσιμη δοκιμασία είναι στην ελληνική Βουλή στην ψηφοφορία για το νέο πακέτο που αφορά το PSI και το νέο Μνημονιο καθώς η έγκρισή του συνιστά την πρώτη προϋπόθεση που έθεσε το Eurogroup προκειμένου να συναινέσει στην έγκριση της βοήθειας.

Τα βήματα
Τυχόν απόρριψή του δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης καθώς τα χρονικά όρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί, το Eurogroup της Τετάρτης δεν θα υπάρχει λόγος να συγκληθεί και πρακτικά ακυρώνεται το PSI ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρεοκοπία της χώρας τον Μάρτιο.

Η ψηφοφορία στη Βουλή δεν είναι όμως το τελευταίο, αλλά το πρώτο βήμα μιας δύσκολης διαδικασίας, καθώς μετά τις αποφάσεις της Βουλής έπεται και η εφαρμογή των επώδυνων μέτρων που απαιτούν πλέον οι δανειστές της χώρας.

Παρά τις ρητές και συνεχείς διαψεύσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα, επειδή βεβαίως θεσμικά δεν προβλέπεται τρόπος αποβολής μιας χώρας από την Ευρωζώνη, δεν είναι κρυφό ότι στις Βρυξέλλες αλλά και στις πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού Βορρά έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να αντιμετωπισθούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της χρεοκοπίας της Ελλάδας και του εξαναγκασμού της σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη.

Κανείς σχεδόν δεν πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα μπορεί και κυρίως έχει τη θέληση να εφαρμόσει το σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα δανειοδότηση της χώρας με τα 130 δισ. ευρώ.

Ο αγώνας δρόμου από τους Ευρωπαίους τώρα είναι για να εξασφαλισθεί έστω και οριακά η έγκριση του PSI καθώς χωρίς αυτό παραμένουν «ανοχύρωτοι» οι κάτοχοι ελληνικών ομόλογων στο ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας. Εξάλλου δεν είναι άσχετη με αυτό το ενδεχόμενο η σπουδή των Γερμανών να εξασφαλισθεί έστω και με μορφή «προκαταβολής» η εξασφάλιση των πρώτων 30 δισ. ευρώ που απαιτούνται για να καλυφθεί η εθελοντική παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών και η συμμετοχή τους σε ανταλλαγή ομολόγων στο πλαίσιο του PSI.

Από τη στιγμή αυτή όμως η Ελλάδα, έχοντας απολέσει το θεωρητικό «όπλο» της απειλής της άτακτης χρεοκοπίας, θα ξαναβρεθεί και πάλι εγκλωβισμένη στη μέγγενη των όλο και πιο σκληρών μέτρων, προκειμένου να εξασφαλίσει την εκταμίευση του υπόλοιπου δανείου. Αν και επισήμως στις Βρυξέλλες αποφεύγουν κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Νέλι Κρους, προκάλεσε συναγερμό την περασμένη Τρίτη δηλώνοντας ότι η «Ευρωζώνη θα επιβιώσει ακόμη κι αν η Ελλάδα εξαναγκασθεί να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα».

Το παρασκήνιο
Αποκαλυπτικό των σχεδιασμών του παρασκηνίου είναι το δημοσίευμα της γερμανικής Die Zeit την Παρασκευή σύμφωνα με το οποίο η Ευρώπη προετοιμάζεται μυστικά για το ενδεχόμενο μιας Νομισματικής Ενωσης χωρίς την Ελλάδα καθώς μεγαλώνει η αμφιβολία για τη δυνατότητα της Ελλάδας να πετύχει επανεκκίνηση της οικονομίας της εντός της Ευρωζώνης.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ακόμη ότι το Βερολίνο έχει καταγράψει ένα κρίσιμο στοιχείο, που δείχνει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι διαχειρίσιμη, καθώς σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές οι χρηματαγορές αντέδρασαν ελάχιστα στην πρόσφατη κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα.

Η γερμανική εφημερίδα μάλιστα μεταφέρει την εκτίμηση ότι όσο «αυξάνει το τείχος προστασίας, τόσο αποδυναμώνεται η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, καθώς δεν μπορεί πλέον να απειλήσει ότι θα συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη στον γκρεμό» ενώ προβλέπει ότι οι όροι για την υπόλοιπη δανειακή βοήθεια θα είναι τόσο σκληροί, που «οι Ελληνες θα εγκαταλείψουν μόνοι τους το ευρώ».

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως ήταν και η αμερικανική εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς την Παρασκευή, που σε κύριο άρθρο υποστηρίζει ότι η Ευρώπη ζητά από την Ελλάδα αυστηρά μέτρα λιτότητας προσφέροντας νέα δάνεια ώστε να μπορεί να αποπληρώνει τα χρέη της προς τις τράπεζες. «Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη να πληρώσει ό,τι χρειάζεται για να σώσει τις τράπεζες, όχι όμως για να σώσει και την Ελλάδα» προέβλεπε η αμερικανική εφημερίδα προσθέτοντας ότι όταν θα έχουν σωθεί οι τράπεζες, η «Ευρώπη θα σταματήσει να έχει ενδιαφέρον να στηρίζει την Ελλάδα, η οικονομία της οποίας δεν θα έχει παρουσιάσει σημεία βελτίωσης».

Τελεσίγραφο

Οι Βρυξέλλες καθιστούν σαφές (όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής μας Β. Δεμίρης) ότι δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης και ότι «είμαστε ήδη στις καθυστερήσεις» για να καλυφθούν οι μεγάλες δανειακές ανάγκες της χώρας στις 20 Μαρτίου. Με δεδομένο το πρωτοφανές κλίμα δυσπιστίας έναντι της Ελλάδας, οι εταίροι δεν είναι διατεθειμένοι να επανεξετάσουν τη στήριξη προς τη χώρα μας και δηλώνουν πιο πολύ από ποτέ έτοιμοι να «μας αφήσουν στην τύχη» μας. Μάλιστα η υπομονή έχει εξαντληθεί σε τέτοιο βαθμό που δηλώνουν έτοιμοι να εξετάσουν τρόπους που θα εξωθήσουν την Ελλάδα σε... «ιστορικές αποφάσεις».

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
nmeletis@pegasus.gr

Οι επιπτώσεις της εθνικής καταστροφής

Προ των πυλών ενός «ξαφνικού θανάτου», με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνία, μπορεί να βρεθεί η ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα από ένα τυχαίο γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει τον χειρότερο εφιάλτη όλων μας.

Τυχόν καταψήφιση των σκληρών μέτρων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, αφού δεν θα πάρουμε το νέο δάνειο και δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις.

Ο «ξαφνικός θάνατος» στην οικονομία μπορεί να έλθει ακόμα από ένα τυχαίο γεγονός κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές μας, είτε ακόμα και λόγω αστοχιών στην υλοποίηση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Αποσταθεροποίηση
Ολα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε πιστωτικό γεγονός και σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, ξεκινώντας από μια αποσταθεροποίηση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα με οικονομολόγους, η αποσταθεροποίηση έστω και μιας μικρής ή μεσαίας τράπεζας θα επιταχύνει τις διαρροές καταθέσεων που από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα υπολογίζονται σε περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, θα υπάρχει πλήρης αδυναμία κάλυψης των αναγκών που έχουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε ρευστότητα, αφού οι τράπεζες θα σταματήσουν να χορηγούν δάνεια.

Αυτό το γεγονός θα πυροδοτήσει ισχυρές αναταράξεις στο σύνολο της οικονομίας με ουσιαστική και απότομη εξαφάνιση της ρευστότητας, με κίνδυνο την περαιτέρω δημοσιονομική κατάρρευση.

Πανικός
Το πρώτο μέτρο αντίδρασης από την κυβέρνηση, που όμως σε πρώτη φάση αναμένεται να δημιουργήσει και πανικό, θα είναι ο περιορισμός στις αναλήψεις για να προστατευθεί το τραπεζικό σύστημα.

Ενας περιορισμός που θα αφορά σε καθορισμό ανώτατου ορίου κάθε μήνα για τους ιδιώτες και τους επιχειρηματίες, που όμως δεν θα επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των νοικοκυριών και των εταιρειών (μισθοδοσία, αγορές υλών κ.λπ.).

Αυτοί οι δύο μηχανισμοί, οι οποίοι είναι αλληλοτροφοδοτούμενοι, μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα στην πιστωτική κατάρρευση, με αποτέλεσμα την αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεων που έχει το κράτος (συντάξεις, μισθούς και προμήθειες).

Επιπλέον, θα μηδενιστεί η ρευστότητα, θα διαταραχθούν οι συναλλαγές και τελικά θα αποκοπεί η χώρα από το διεθνές οικονομικό σύστημα.

Το αποτέλεσμα θα είναι τεράστιες επιπτώσεις, που δεν έχει ζήσει η Ελλάδα από την εποχή της Κατοχής και μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας μας από παρόμοιες καταστάσεις που επικράτησαν στις αρχές της χιλιετίας στην Αργεντινή.

Την περίοδο που η Αργεντινή ήταν αποκομμένη από το διεθνές οικονομικό σύστημα, που για να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες εισαγωγές προϊόντων έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει ίσης αξίας εξαγωγές.

Ετσι και στην Ελλάδα, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για να μπορούμε να κάνουμε εισαγωγές για παράδειγμα καυσίμων αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, θα πρέπει να κάνουμε εξαγωγές ελαιολάδου ή άλλου προϊόντος ίσης αξίας.

Ελλείψεις
Οι διεθνείς αγορές δεν θα δέχονται πίστωση από την Ελλάδα ή εγγυητικές επιστολές και πλέον θα λειτουργεί η ανταλλακτική οικονομία κατά τα πρότυπα αρχέγονων αγορών.

Το αποτέλεσμα θα είναι οι ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά να γίνουν δραματικές, καθώς οι εξαγωγές μας υπολείπονται σημαντικά των εισαγωγών, ενώ η εγχώρια παραγωγή είτε δεν υπάρχει σε ορισμένα προϊόντα είτε δεν επαρκεί.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επιπτώσεις σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση των αναγκαίων εισαγωγών, όπως καυσίμων και φαρμάκων, αλλά ακόμα και τροφίμων τα οποία αποτελούν βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης.

Εθνικό ξεπούλημα

Ευκαιρίες για εθνικό ξεπούλημα από την κατάρρευση τιμών και αξιών θα δημιουργήσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου μας από το ευρώ. Πλουτο?παραγωγικές πηγές, ακίνητα, οικόπεδα και επιχειρήσεις του Δημοσίου που πωλούν δημόσια αγαθά θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, αφού το ευρώ θα είναι σκληρό και ακριβό συνάλλαγμα για την υποτιμημένη νέα δραχμή

Αγορά δύο ταχυτήτων
Αγορά δύο ταχυτήτων θα δημιουργηθεί από μια χρεοκοπία της οικονομίας, αφού οι έχοντες ρευστό ή καταθέσεις στις ξένες τράπεζες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εισαγόμενα καταναλωτικά αγαθά. Οι υπόλοιποι θα αρκούνται στα εγχώριας παραγωγής προϊόντα, όπως ήταν πριν την ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ, που για μεγάλες μάζες πληθυσμού τα εισαγόμενα ήταν είδος πολυτελείας.

Νέο Μνημόνιο: Ποιοι δεν το ψηφίζουν και ποιοι φεύγουν

Mε διαλυμένες τις κομματικές τους γραμμές οδεύουν προς την κρίσιμη ψηφοφορία για το νέο Μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, καθώς παρά τις αυστηρές συστάσεις των Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά και την απειλή διαγράφης, αρκετοί βουλευτές δεν φαίνεται να πείστηκαν και επιμένουν να καταψηφίσουν α νέα επώδυνα μέτρα.

Νέο Μνημόνιο: Ποιοι δεν το ψηφίζουν και ποιοι φεύγουν

Σύμφωνα με τοποθετήσεις τόσο στις συνεδριάσεις των Κ.Ο των δύο κομμάτων όσο και από αυτές στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων, σχεδόν 40 βουλευτές και των δύο κομμάτων απειλούν να καταψηφίσουν τα μέτρα.

Αναλυτικά, από το ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν οι Λούκα Κατσέλη, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Τσετίν Μάνταζη ενώ ανοικτό αφήνουν το ενδεχόμενο αρνητικής ψήφου οι Βάσω Παπανδρέου, Έλενα Παναρίτη, Χρήστος Μαγκούφης, Δημήτρης Κουσελάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μαρία Κυριακοπούλου, Γιάννης Αμοιρίδης, Δημήτρης Καρύδης, Στάθης Κουτμερίδης, Τάκης Αντωνακόπουλος, Τάκης Δημητρουλόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Γιάννης Κουτσούκος, Χρήστος Κατσούρας, Θεόδωρος Παραστατίδης, Βασίλης Γιουματζίδης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Χάρις Καστανίδης, Θανάσης Οικονόμου και Σάββας Εμινίδης.

Από την άλλη πλευρά, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ αναφέρει ότι «περί τους 30 βουλευτές του κόμματος έχουν εκφράσει την πρόθεση να καταψηφίσουν». Όμως, αυτοί που κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ είπαν ότι θα καταψηφίσουν είναι οι Κώστας Μαρκόπουλος, Μαργαρίτης Τζίμας, Δημήτρης Σταμάτης, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Χρήστος Ζώης, Μαρία Κόλλια, Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Γαληνός, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βαγιωνάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Γιώργος Βλάχος και Μιχάλης Παπαδόπουλος. Επιφυλακτικοί για τη στάση τους παραμένουν οι κ.κ. Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Μουσουρούλης, Γιάννης Ιωαννίδης.

Πάντως, η συζήτηση του νέου πακέτου μέτρων θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής. Να σημειωθεί ότι εισάγεται με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος, που σημαίνει ότι δεν έχουν δικαίωμα τοποθέτησης οι βουλευτές. Αυτοί που θα μιλήσουν είναι, ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι εισηγητές του νομοσχεδίου που είναι η κ. Σοφία Γιαννακά εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Κωστής Χατζηδάκης εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα ενώ οι ανησυχίες των κομματικών επιτελείων συγκλίνουν ότι το άρθρο που θα μαζέψει τα περισσότερα «ΟΧΙ» είναι αυτό που περιλαμβάνει τις μειώσεις μισθών.

Νταλάρα: Έλληνες, ψηφίστε τα νέα μέτρα

Έκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση απευθύνει ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νταλάρα υπογραμμίζει τα οφέλη που προκύπτουν από την απομείωση του χρέους, εξηγώντας ότι "θα αφαιρέσει ένα σημαντικό βάρος από την πλάτη του ελληνικού λαού" που αντιστοιχεί, όπως λέει, "σε πάνω από το μισό εισόδημα κάθε Έλληνα πολίτη στη διάρκεια ενός εξαμήνου".

Η Ελλάδα έχει επιτύχει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή, λέει ο κ. Νταλάρα και επικρίνει όσους δίνουν υπερβολικά αρνητική εικόνα για τη χώρα.

Εμφανίζεται εξάλλου αισιόδοξος ότι το κούρεμα του χρέους, το οποίο θα φτάσει κοντά στο 70%, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις, θα ανοίξει το δρόμο για εισροή σημαντικών κεφαλαίων, σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την οικοδόμηση μιας νέας ανταγωνιστικής Ελλάδας.

Εάν γίνουν όλα αυτά, εκτιμά ότι στις αρχές του 2013 τη σημερινή ύφεση και επώδυνη λιτότητα θα αντικαταστήσουν η ανάπτυξη και μια νέα προοπτική για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Νταλάρα μιλά πάντως για ένα σφικτό χρονοδιάγραμμα, που δεν επιτρέπει πλέον την ελάχιστη καθυστέρηση, και τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της συμμετοχής στο «κούρεμα» της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών χωρών.

Ποια είναι τα νέα μέτρα που έρχονται με το μνημόνιο

Σήμερα το βράδυ θα γίνει η κρίσιμη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο μνημόνιο. Ένα μνημόνιο που αν εγκριθεί θα είναι για όλους σχεδόν τους έλληνες άλλο ένα βάρος στο ήδη άδειο πορτοφόλι.

Το νομοσχέδιο θα έρθει σε τρία άρθρα: ένα για το PSI, ένα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ένα τελευταίο που θα εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον κ. Βενιζέλο να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση και να συζητήσουν από εδώ και στο εξής τα ζητήματα που αφορούν στο μνημόνιο και το «κούρεμα» των ομολόγων

Πακτωλό μέτρων που θα εφαρμοσθούν τώρα με συμπληρωματικό προϋπολογισμό αλλά και δεκάδες υπουργικές αποφάσεις και εφαρμοστικούς νόμους αλλά και δέσμευση της Βουλής για σειρά επώδυνων παρεμβάσεων ακόμη και στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση με πρόβλεψη για νομοθετημένο από τη κυβέρνηση ελάχιστο ύψος μισθού καταγράφουν τα αναλυτικά κείμενα του νέου Μνημόνιου.

Προβλέπουν συμπληρωματικό προϋπολογισμό με μαχαίρι σε επιδοτήσεις κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, εφημεριών ιατρών, αμοιβών αντιδημάρχων, στα φάρμακα, στις επενδύσεις, στις συντάξεις για να βρεθούν τα3,2 δις ευρώ που θα κλείσουν την «τρύπα» του 2011. Με ξεχωριστή πράξη προβλέπεται η αναδρομική περικοπή μισθών στις ΔΕΚΟ και δεκάδες άλλες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθούν, τον Ιούνιο τα μέτρα αξίας τουλάχιστο 5%του ΑΕΠ (11 δις ευρώ) που θα ισχύσουν την τριετία 2013- 2015, αλλά και πολλές διαθρωτικές παρεμβάσεις στο εργασιακό, στην απελευθέρωση των αγορών, στις τράπεζες και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Επανεξετάζεται το ενιαίο μισθολόγιο, προωθείται 10% μείωση στα ειδικά μισθολόγια, μεγάλες, νέες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Προβλέπονται και οι καταργήσεις της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών και νέος κύκλος άμεσων παρεμβάσεων στα κλειστά επαγγέλματα.

Τα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες ως προαπαιτούμενα για το PSI καταγράφει αναλυτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής, αλλά και το Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών, δύο από τα κείμενα που κατατέθηκαν χθες το βράδυ προς ψήφιση στη Βουλή.

Ποια είναι αυτά τα μέτρα;

Όπως γράφει το κείμενο: Η κυβέρνηση δεσμεύεται ρητά «πριν την πρώτη εκταμίευση του νέου προγράμματος να υιοθετήσει τα ακόλουθα μέτρα, μέσω ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού και άλλων νομικών πράξεων:

• Μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη κατά τουλάχιστον 1076 εκατομμύρια Ευρώ το 2012 μειώνοντας τις τιμές των φαρμάκων (γενόσημα και επώνυμα φάρμακα), αυξάνοντας τις συμμετοχές, μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους των φαρμακοποιών κατω από το 15% και των χονδρεμπόρων, εφαρμογή υποχρεωτικής ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία και τα πρωτόκολλα, επικαιροποίηση της θετικής λίστας φαρμάκων, εφαρμογή μηχανισμού τριμηνιαίων επιστροφών (αυτόματη επανείσπραξη) που θα καταβάλεται από τον φαρμακευτικό κλάδο.

• Μείωση της υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία κατά τουλάχιστον 50 εκατομμύρια Ευρώ.

• Μείωση των προμηθειών στρατιωτικού υλικού κατά300 εκατομμύρια Ευρώ (ταμειακά και παραδόσεις).

• Ελάττωση του αριθμού των αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού με σκοπό την εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων Ευρώ. Εξάλειψη 550 θέσεων αντιδημάρχων στην τοπική αυτοδιοίκηση, με ισχύ από το τέλος του Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων και των συσχετιζόμενων θέσεων προσωπικού.

• Μείωση της λειτουργικής δαπάνης της κεντρικής κυβέρνησης, και της δαπάνης που σχετίζεται με την διεξαγωγή εκλογών κατά τουλάχιστον 270 εκατομμύρια Ευρώ σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό.

• Εμπροσθοβαρές σχέδιο περικοπών στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και περικοπές στις επιχορηγήσεις σε διάφορους φορείς εποπτευομένους από διάφορα Υπουργεία, με σκοπό τη μείωση της δαπάνης μέσα στο 2012 κατά τουλάχιστον 190 εκατομμύρια Ευρώ.

• Μείωση του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 400 εκατομμυρίων Ευρώ: αυτή η περικοπή θα εφαρμοσθεί μέσω περικοπών στις επιδοτήσεις σε ιδιωτικές επενδύσεις και εθνικώς χρηματοδοτούμενα επενδυτικά έργα. Η μείωση του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων ουδεμία επίπτωση θα έχει επί έργων τα οποία συγχρηματοδοτούνται από διαρθρωτικά ταμεία (μη ολοκληρωθέν έργο το οποίο χρηματοδοτείται από επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου 2000-2006, έργα του ταμείου συνοχής (2000-06), επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου 2007-2013 και μη επιλέξιμες δαπάνες που σχετίζονται με τα ανωτέρω έργα.

• Αλλαγές σε συνταξιοδοτικά ταμεία με κατά μέσο όρο υψηλές συντάξεις ή που λαμβάνουν υψηλές επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό, με σκοπό την εξοικονόμηση τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων Ευρώ (καθαρό ποσόν αφού λάβουμε υπόψιν την επίπτωση επί των φόρων και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης).

• Πρόσθετες περικοπές διαρθρωτικών δαπανών ύψους 325 εκατομμυρίων Ευρώ θα πρέπει να προσδιοριστούν (σε συνεννόηση με την Επιτροπή, την ΕΚΤ και το προσωπικό του ΔΝΤ) και να εφαρμοστούν.
Μείωση λειτουργικών δαπανών του κράτους κατά €200 εκατομμύρια.

• Προσαρμογή λοιπών δαπανών κατά €280 εκατ.: εκλογικές δαπάνες, επιδοτήσεις για απομακρυσμένες περιοχές, πιστώσεις για το Υπουργείο Παιδείας, (συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών στο εξωτερικό, αποζημιώσεις προσωπικού των πανεπιστημίων, αναπληρωτές καθηγητές στην δευτεροβάθμια σχολεία, λειτουργικές δαπάνες λειτουργίας των γυμνασίων), κατανομές του Υπουργείου Γεωργίας, και μεταφορές σε φορείς.


Πριν την εκταμίευση, η Κυβέρνηση θα πρέπει ακόμη να κάνει τις ακόλουθες εκκρεμείς ενέργειες:

• Η Κυβέρνηση υιοθετεί ένα νόμο-πλαίσιο για τη μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων, με σκοπό την εξοικονόμηση 0,4% του ΑΕΠ μέχρι το 2014 (σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΜΠΔΣ).

• Υπουργικές Αποφάσεις για την εφαρμογή του τέλους επιτηδεύματος (ελάχιστη επιβάρυνση επί των ελευθέρων επαγγελματιών) που προβλέπεται από το Άρθρο 31 του Νόμου 3986/2011,

• Υπουργικές Αποφάσεις (4 ) για την ολοκλήρωση της πλήρους εφαρμογής του νέου μισθολογίου σε όλα τα σχετικά νομικά πρόσωπα και νόμος για την καθιέρωση νομοθετικών προβλέψεων για τους τρόπους ανάκτησης των επιπλέον καταβληθεισών αποδοχών για το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2011 και μετά.

• Έκδοση Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ) για τη μείωση του χρόνου μεταφοράς από τη ΔΕΗ των εσόδων του φόρου ακίνητης περιουσίας σε 2 ημέρες.

• Έκδοση των εκκρεμών ΥΑ για το κλείσιμο/συγχώνευση των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

• Αναθεώρηση του μηχανισμού της θετικής λίστας για την πραγματοποίηση εξοικονομήσεων της τάξης των €250 εκατ. το 2012.

- Η Κυβέρνηση νομοθετεί μέτρα για την επίτευξη ισότιμων όρων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όπως: α) άρση της μετενέργιας μετά τη λήξη των συμβάσεων, β) την κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υφιστάμενες παραδοσιακές συμβάσεις, γ) πάγωμα της "ωρίμανσης" σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις, δ) κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.

- Η Κυβέρνηση νομοθετεί τον επαναπροσδιορισμό του επιπέδου του κατώτατου μισθού που καθορίζεται από την εθνική συλλογική σύμβαση κατά 22%, παγώνει αυτή μέχρι το τέλος της περιόδου του προγράμματος, και μια περαιτέρω μείωση κατά 10% για τους νέους εργαζομένους, που θα ισχύει γενικά, χωρίς περιοριστικούς όρους.

- Η Κυβέρνηση θα κλείσει τα μικρά ταμεία κοινωνικής ασφάλισης κα θα μειώσει τις λοιπές δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης χαμηλής προτεραιότητας για να καταστεί δυνατή μια πλήρως χρηματοδοτούμενη μείωση των ποσοστών εισφοράς κοινωνικής ασφάλισης.

- Η Κυβέρνηση θεσπίζει δευτερεύουσα νομοθεσία για τον ορισμό των τιμών των αδειών των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, αντικατοπτρίζοντας το διοικητικό κόστος, και ελέγχει την ειδική νομοθεσία στον τομέα των υπηρεσιών και καταργεί ή τροποποιεί περιττές και αναχρονιστικές κανονιστικές ρυθμίσεις για επιπλέον 20 υψηλής αξίας και/ή πολύ κλειστά επαγγέλματα ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης συνέπεια με το νόμο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων (3919).

• Η Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων να ικανοποιήσει τους δείκτες απόδοσης διοίκησης εσόδων τέλους 2011 (πλήρες εύρος και έλεγχοι ΦΠΑ φορολογουμένων μεγάλης οικονομικής επιφάνειας).
Ακύρωση αμνηστίας Να τροποποιηθεί το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο για την κατάργηση/τροποποίηση των άρθρων 3 και 21 (για την εξάλειψη της επέκτασης των όρων πληρωμής των οφειλόμενων φόρων και καθυστερημένων εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, και την εξάλειψη της αναστολής της ποινικής δίωξης και της δέσμευση περιουσιακών στοιχείων).

• Τροποποίηση αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος για την υποβολή από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης των ύποπτων συναλλαγών που συνδέονται ή σχετίζονται με φοροδιαφυγή (αποφάσεις 285/2009 και 281/2009) για να ενισχύσει την παρακολούθηση και τον εντοπισμό των μηχανισμών.

• Λήψη μέτρων για να διασφαλιστεί ότι οι καταγγελίες σχετικά με επιβεβαιωμένα απλήρωτα φορολογικά χρέη που προκύπτουν από έναν έλεγχο διαβιβάζονται για ποινική δίωξη και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης,

• Υποχρεωτική εξάντληση για τις μεγάλες φορολογικές υποθέσεις της διοικητικής επίλυσης διαφορών πριν την πρόσβαση σε δικαστικές προσφυγές.

• Αυστηροποίηση των κανόνων για την παραίτηση από την κατάθεση για την πρόσβαση δικαστικών προσφυγών (χωρίς να θίγεται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης).

• Έκδοση αποφάσεων και νομοθετικών πράξεων για τη μεταβίβαση από το πολιτικό σε διοικητικό επίπεδο των εξουσιών ελέγχου πάνω σε καίριες επιχειρηματικές δραστηριότητες και διαχείριση ανθρωπίνων πόρων.

• Τοποθέτηση κάτω από τον άμεσο έλεγχο και τη διαχείριση των κεντρικών της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων της συλλογής των μεγάλων χρεών, και ενοποίηση δραστηριοτήτων στις 35 μεγαλύτερες εφορίες.

Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει μία αναλυτική αξιολόγηση των αναγκών σε κεφάλαια των τραπεζών.

Η Κυβέρνηση ολοκληρώνει μία λεπτομερή μελέτη για το πώς θα διευθετήσει την ΑΤΕ, βασισμένη στην εργασία που ανατέθηκε σε εξωτερικές ελεγκτικές εταιρίες.

Η Κυβέρνηση θεσπίζει νομοθεσία για τη βελτίωση του πλαισίου για την επίλυση και την ανακεφαλαιοποίηση: α) επιτρέπει στην Τράπεζα της Ελλάδος να θέσει νέα πρότυπα τραπεζικού κεφαλαίου μέσω της ρύθμισης, και να χρησιμοποιήσει αυτή την εξουσία για τη δημιουργία νέων απαιτήσεων Core Tier 1, β) εξαλείφει τα εμπόδια στην ευέλικτη διαχείριση των συμβάσεων εργασίας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης τραπεζών, γ) εξασφαλίζει τη χρήση των συντηρητικών εκτιμήσεων του ενεργητικού των πτωχευμένων τραπεζών, δ) επιτρέπει τη χρήση των ενδεχόμενων μετατρέψιμων ομολογιών σε ανακεφαλαιοποίηση, ε) εισάγει τη δυνατότητα των περιορισμών σχετικά με τα δικαιώματα ψήφου του ΤΧΣ, και στ ) αναθέτει ευθύνες για την αναδιάρθρωση σε ένα ξεχωριστό τμήμα στην ΤτΕ και τις ευθύνες για τη συστηματική αναδιάρθρωση στο ΤΧΣ.

Η Κυβέρνηση θεσπίζει νομοθεσία για τη βελτίωση του δημοσιονομικού πλαισίου εποπτείας. Ειδικότερα, περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις για: α) δημιουργία δύο τμημάτων υπό του ΤΧΣ, αντίστοιχα, για τη διαχείριση της ιδιοκτησία της διακυβέρνησης των τραπεζών και των ενδιάμεσων πιστωτικών ιδρυμάτων, β) αναθεώρηση της διοικητικής δομής του ΤΧΣ για να προβλέπει ένα Γενικό Συμβούλιο και ένα Διοικητικό Συμβούλιο, και γ) ρύθμιση χρηματοδότησης ΤΑΚΕΠΠΙ και να εξάλειψη πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων εντός του ΤΑΚΕΠΠΙ.


Όλα τα παραπάνω, βάση του νέου Μνημονίου που πρέπει τώρα να ψηφίσει η Βουλή είναι προαπαιτούμενες δράσεις. Δηλαδή θα προηγηθούν της εκταμίευσης της πρώτης δόσης του νέου δανείου. Κάποια πρέπει να γίνουν πριν δοθούν τα 30 δισ. ευρώ για το PSI.


Νέα αλλαγή σε μισθολόγιο, συντάξεις αλλά και στο εργασιακό

Ο πακτωλός μέτρων και παρεμβάσεων θα συνεχιστεί όμως και μετά με επόμενο σταθμό τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο.

Τότε θα έρθει η νέα αλλαγή σε μισθολόγιο, συντάξεις αλλά και στο εργασιακό.

Το μνημόνιο προβλέπει ότι:

«Η Κυβέρνηση θα εργασθεί μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους για τη μεταρρύθμιση του συστήματος καθορισμού των μισθών σε εθνικό επίπεδο. Έως το τέλος Ιούλιου 2012 θα καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η πρόταση θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

· Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η Κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθετικά μία μείωση κατά μέσο όρο 10% στα αποκαλούμενα «ειδικά μισθολόγια» του δημοσίου τομέα, στα οποία το νέο μισθολόγιο δεν ισχύει. Τούτο θα εφαρμοσθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 και εντεύθεν και θα επιφέρει εξοικονομήσεις της τάξεως των 114 εκατομμυρίων Ευρώ τουλάχιστον (με αντίκτυπο μεταφοράς 226 εκατομμυρίων Ευρώ το 2013) (καθαρό ποσόν αφού ληφθεί υπόψιν η επίπτωση επί των φόρων και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης).

· Για να προετοιμάσει τα μέτρα τα οποία θα υιοθετηθούν με τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014 και για να συνεισφέρει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, η Κυβέρνηση εισάγει, πρό του τέλους Φεβρουαρίου του 2012 μία αναθεώρηση των προγραμμάτων δημοσίας δαπάνης.

Η αναθεώρηση αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Θα επικεντρωθεί σε συντάξεις και κοινωνικές μεταβιβάσεις (κατά τρόπο που θα διατηρεί την βασική κοινωνική προστασία), στις αμυντικές δαπάνες, χωρίς να επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα της χώρας, και στην αναδιάρθρωση της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέχρι την ίδια ημερομηνία (Ιούνιος 2012), περαιτέρω εξορθολογισμός των φαρμακευτικών δαπανών και της λειτουργικής δαπάνης των νοσοκομείων ενώ θα προσδιορισθούν επίσης οι χρηματικές παροχές προνοίας.

· Τα προκαταρτικά αποτελέσματα από την αναθεώρηση των δαπανών θα περιληφθούν στην επικαιροποίηση της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής (ΜΠΔΣ) η οποία θα υποβληθεί στο Κοινοβούλιο μέχρι τον Μάϊο του 2012.

· Η Κυβέρνηση δηλώνει την ετοιμότητά της να ορίσει και να θεσπίσει πρόσθετα μέτρα, εάν παραστεί ανάγκη, έτσι ώστε να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

· Το ίδιο κείμενο προβλέπει ότι για το 2012, το ετήσιο πρωτογενές έλλειμμα γενικής κυβέρνησης δεν θα πρέπει να υπερβεί τα 2.063 εκατομμύρια ευρώ ενώ για τα έτη 2013 και 2014 το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον της τάξεως των 3.600 εκατομμυρίων Ευρώ και 9.500 εκατομμυρίων ευρώ αντιστοίχως.

Έφυγε στα 48 της η Γουίτνεϊ Χιούστον

"Δυστυχώς είναι αλήθεια". Με αυτήν τη λακωνική φράση, εκπρόσωπος της διάσημης και πολυβραβευμένης Γουϊτνει Χιούστον, επιβεβαίωσε τον πρόωρο θάνατο της τραγουδίστριας και, κατά καιρούς, ηθοποιού, της οποίας η δόξα απογειώθηκε τις δεκαετίες του ΄80 και του '90.Λεπτομέρειες για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της δεν έχουν γίνει γνωστές. Μόνο οτι βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο της στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Αντζελες και οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν το θάνατο της. "Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια" δήλωσε μόνο αξιωματούχος της αστυνομίας.Το ξενοδοχείο οπου βρέθηκε νεκρή η Γουίτνει Χιούστον Ο Λάρι Κινγκ, συνέκρινε την Γουϊτνει Χιούστον με την Τζούντι Γκάρλαντ, τη μητέρα της Λάϊζα Μινέλι, η οποία έπαιζε στο σινεμά και τραγουδούσε από μικρό παιδί, και πέθανε, στα 47 της χρόνια, από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.
Το οξύμωρο και παράλληλο της ταραχώδους ζωής της, κυρίως λόγω των προβλημάτων που δημιουργούσε ο εθισμός της και οι αλλεπάλληλες αποτοξινώσεις της, είναι ότι πέθανε λίγες ημέρες πριν από την απονομή των βραβείων Γκράμι - είχε κερδίσει αρκετά - ενώ, λέγεται, ότι είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί σε ένα πάρτι - προεόρτιο της τελετής απονομής των γνωστότερων και σημαντικότερων για την ποπ μουσική βραβείων.

Η κυρία του "I wanna dance with somebody" και του "I will always love you" (το δεύτερο κομμάτι είναι από το επίσης βραβευμένο σάουντρακ του "Σωματοφύλακα"), που με την καθιέρωση της στην παγκόσμια μουσική σκηνή και τη κατάκτηση βραβείων Γκράμι, Εμι και πολλών ακόμη κατηγοριών, απέκτησε το προσωνύμιο "Η φωνή", προερχόταν από μουσική οικογένεια.

Πνευματική της μητέρα ήταν η σπουδαία και διάσημη Αρέθα Φράνκλιν, ενώ φυσική της μητέρα, η τραγουδίστρια των γκόσπελ και των μπλουζ, Σίσυ Γουόργουικ και μία από τις ξαδέλφες της η γνωστή ηθοποιός, Ντιόν Γουόργουικ.
Γεννημένη στις 9 Αυγούστου του 1963 στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, η Γουίτνει Ελίζαμπεθ Χιούστον άρχισε την πορεία της στη βιομηχανία του θεάματος ως μοντέλο. Γρήγορα μεταπήδησε στη μουσική βιομηχανία κατακτώντας κοινό, βραβεία (είκοσι έξι συνολικά, σύμφωνα τουλάχιστον με τον έγκυρο διαδικτυακό τόπο imdb), φήμη και δισεκατομμύρια. Οι πρωτιές πολλές και ανάμεσα τους η κατάκτηση του Νο 1 στο billboard charts, με το Whitney" το 1987, που ήταν και το πρώτο γυναικείο άλμπουμ που σκαρφάλωσε σε αυτή τη θέση με το που κυκλοφόρησε. Η κατάκτηση της μουσικής σκηνής δεν της ήταν αρκετή, γι' αυτό και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο. Πρωταγωνίστησε σε ταινίες και, ανεξαρτήτως του, τουλάχιστον αμφισβητούμενου, ταλέντου της, κέρδισε για μία ακόμη φορά στο "ταμείο" και στη δημοτικότητα. Γνωστότερη ταινία της "Ο σωματοφύλακας" με τον Κέβιν Κόστνερ, όπου, εν μέρει τουλάχιστον, υποδύεται τον εαυτό της, αφού η ιστορία της ταινίας είναι αυτή μιας διάσημης τραγουδίστριας που προσλαμβάνει έναν σωματοφύλακα γιατί η ζωή της απειλείται κατά τη διάρκεια περιοδείας της.
Η παρουσία της στη μεγάλη οθόνη με αυτήν την ταινία (το 1992) την φέρνει στο απόγειο της δόξας της και το "I will always love you" το οποίο ερμηνεύει (το είχε πρωτοτραγουδήσει η Ντόλι Πάρτον), "επικυρώνει" το μουσικό της ταλέντο και κάνει ακόμη και τους πιο δύσπιστους να παραδεχτούν ότι η Γουϊτνει Χιούστον είχε μία από τις πιο σπουδαίες φωνές μαύρης τραγουδίστριας.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)