Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Αυτός είναι ο νέος ιός στο Facebook – Πως να απαλλαγείτε


Από την Κυριακή το βράδυ, σχεδόν όλοι οι χρήστες του Facebook δέχονται απανωτά μηνύματα στο inbox τους τα οποία έχουν τη μορφή ενός βίντεο με τη φωτογραφία του προφίλ τους. Μόνο που δεν είναι ένα… αθώο βίντεο, αλλά ένα κακόβουλο λογισμικό που προσβάλει τον υπολογιστή, αν κάποιος προσπαθήσει να το ανοίξει.
Ο συγκεκριμένος ιός είναι φτιαγμένος για να αποφέρει κέρδη από διαφημίσεις στον προγραμματιστή του. Εξαπλώνεται διαμέσου της υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων του κοινωνικού δικτύου και προτρέπει τους παραλήπτες να δουν ένα βίντεο.
Το θέμα είναι να μην ανοίξει κανένας το λινκ. Αν πάντως το κάνει, υπάρχει τρόπος για να γίνει απεγκατάσταση.
fb_2.png
Καταρχάς, αυτό που έρχεται στο inbox δεν είναι στην πραγματικότητα βίντεο, αλλά μια ψεύτικη σελίδα του facebook. Αν κάποιος κάνει click για «να δει το βίντεο» θα οδηγηθεί σε μια ιστοσελίδα, κλώνο του Facebook. Οι διευθύνσεις που παραδίδονται από τους κακόβουλους χρήστες είναι κάθε φορά και διαφορετικές, αλλά οδηγούν στην ίδια ψεύτικη ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα έχει αρκετές διαφορές από την αυθεντική σελίδα του κοινωνικού δικτύου, αλλά η σημαντικότερη και η πιο εμφανής είναι η διεύθυνση URL.
facebook-virus.jpg
Το μοναδικό URL που λειτουργεί στη κακόβουλη ιστοσελίδα, είναι το DOWNLOAD, και η διεύθυνση είναι η παρακάτω.
1_18.png
Η διεύθυνση περιέχει click tracking, δηλαδή παρακολουθεί από που έγινε το click και πίσω της κρύβει το παρακάτω URL.
2_18.png
Τα παραπάνω links είναι γνωστά σαν κακόβουλα σε ενημερωμένα και αξιόπιστα anti-virus και θα σταματήσουν την λήψη.
3_14.png
Αν παρόλα αυτά κάποιος κατεβάσει το κακόβουλο πρόγραμμα και αρχίσει να βλέπει διαφημιστικά pop-ups από την lp.ilivid.com θα πρέπει άμεσα να απεγκαταστήσει τα κακόβουλα προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή του. Συνήθως έχουν τα παρακάτω ονόματα:
flash-Enhancer, SafeSaver, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3,BetterSurf,Media Player 1.1, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Media Player 1.1, Savings Bull,Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare, Lightspark, Surftastic, Software Version Updater, Media Viewer 1.1
Αμέσως μετά θα πρέπει να απεγκαταστήσετε τα pop-up ads από τον Internet Explorer, Firefox και Google Chrome.
Στον Internet Explorer, αυτό γίνεται από το Internet Options ή από το Επιλογές Internet. Από το Internet Options click στο Advanced tab, και μετά click στο Reset. Στο παράθυρο που θα ανοίξει κάντε click στο Delete personal settings, και click στο Reset.
Για να αφαιρέσετε τα pop-up ads του lp.ilivid.com από τον Firefox πηγαίνετε από το Help και ειλέξτε Troubleshooting Information. Click στο Reset Firefox button και ο Firefox θα επαναφέρει όλες τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
Για να αφαιρέσετε τα pop-up ads του lp.ilivid.com από τον Chrome θα πρέπει να πάτε στο μενού του Chrome, επιλέξτε Tools και μετά Extensions. Στο Extensions tab, αφαιρέστε το RightSaver, SafeSaver, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, Media Player 1.1, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Media Player 1.1, Savings Bull, Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare ή οποιαδήποτε extensions δεν γνωρίζετε.

Συνταξιοδότηση-Ποιοι και πώς κατοχυρώνουν με αίτηση τις ευνοϊκές προϋποθέσεις

Μέσα στο κρίσιμο διάστημα των δύο μηνών οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τις προϋποθέσεις συνταξιοδοτήσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν για να προλάβουν ή να προστατευθούν από τις αλλαγές του 2015, με τρεις επιλογές:
Πρώτη επιλογή: Όσοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία εξόδου και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης μπορούν να υποβάλουν αίτηση για σύνταξη μέχρι τις 31/12/2014 (ή και την 1η/1/2015 για όσους συμπληρώνουν την ηλικία τους ακριβώς στην αλλαγή του έτους).
Το ποσό της σύνταξής τους θα υπολογιστεί με όσα ισχύουν σήμερα ακόμη και αν η απόφαση συνταξιοδότησης βγει το 2015.
Δεύτερη επιλογή: Όσοι συμπληρώνουν την ηλικία εξόδου αλλά τους λείπει ο χρόνος ασφάλισης μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης με ταυτόχρονη αναγνώριση πλασματικού χρόνου, ώστε να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να αποχωρήσουν με τις προϋποθέσεις του 2014.
Τρίτη επιλογή: Όσοι συμπληρώνουν την ηλικία εξόδου μετά το 2015 μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές μεταβατικές διατάξεις που είναι ακόμη σε ισχύ και να κατοχυρώσουν την έξοδο με χαμηλό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, αναγνωρίζοντας πλασματικά έτη τα οποία θα προσθέσουν αναδρομικά το χρόνο ασφάλισης που είχαν ως το 2012, έτσι ώστε να «κλειδώσουν» και το αντίστοιχο όριο ηλικίας.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Αυτά είναι τα 7 βήματα για να περάσετε αξέχαστα στη Θεσσαλονίκη!

Αυτα ειναι τα 7 βηματα για να περασετε αξεχαστα στη Θεσσαλονικη!
1. Με το που φτάσετε - φαντάζομαι θα μένετε κάπου κέντρο - πρέπει να εγκλ-η-ματιστείτε με μια μπουγάτσα κρέμα από το Χρυσό ή τον τύπο απέναντι από την είσοδο του λιμανιού, κουλούρι από τους πλανόδιους πωλητές - τσεκάρετε τη γωνία Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή 5μμ με 8μμ και Καρόλου Ντηλ με Τσιμισκή τις ίδιες ώρες για ολόφρεσκο κρατσανιστό κουλούρι ''της ώρας''-, τσουρέκι από τον Τερκενλή και σοκολατένιες δημιουργίες από τη Sugarela. Η γαστρονομική σας ''περιπέτεια'' στην πόλη πρέπει να ξεκινήσει δυναμικά.


2. Μία βόλτα στο Μπιτ Μπαζάρ, ειδικά Σάββατο μεσημέρι. Από τις γωνιές της Θεσσαλονίκης που δεν τις άγγιζε ο χρόνος. Μικροµάγαζα, αντίκες, παλιά έπιπλα, σπάνια συλλεκτικά κοµµάτια και ταβερνάκια που ταξιδεύουν το θαµώνα σε άλλα χρόνια. Ανηφορίστε τη ∆ιοικητηρίου και ψάξτε την οδό Τοσίτσα. Από εστιατόρια στη γειτονιά προτείνω τον Ζέφυρο και καφέ το One day στην οδό Φιλίππου όπου έχει το πιο αξεπέραστο μενού ροφημάτων σοκολάτας σε όλη την πόλη αλλά και χειροποίητα σοκολατάκια που πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσετε.


3. Αν έχετε όρεξη για εκλεκτικό shopping, τότε κινηθείτε στις οδούς Μητροπόλεως, Προξένου Κορομηλά, Μητροπολίτου Ιωσήφ, Λασσάνη και Χρυσοστόμου Σμύρνης. Σύγχρονοι σχεδιαστές της πόλης, διεθνής φίρμες και design καταστήματα, συνθέτουν ένα υπέροχο μωσαϊκό που συγκινεί ακόμη και τον πιο δύσκολο επισκέπτη.


4. Αγορά Μοδιανό, Άθωνος και Καπάνι. Κάθε πόλη από την αγορά της φαίνεται. Και οι αγορές Μοδιάνο, Άθωνος και Καπάνι πλάι στην πλατεία Αριστοτέλους ευωδιάζουν από τις μυρωδιές των μπαχαρικά, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα ψάρια και τα κρέατα και τις φρεσκοψημένες λιχουδιές. Μπείτε στις στοές, τσιμπήστε μεζέδες στα όρθια και πάρτε γεύση από την παλιά καλή Θεσσαλονίκη. Προτείνω τη Σαλουμερία (Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ με κεφαλαία) ή το Μοντιλιάνι στο Καπάνι και τον Πεζόδρομο στην οδό Αγίας Σοφίας. Και τώρα που το σκέφτομαι, για μία δόση περιπέτειας το ουζερί Λόλα στην οδό Αγαπηνού. Και σας δίνω και τη βοήθεια του κοινού: Αλμοδοβάρ ''δεν κρατιέμαι''.

5. Μεσημεριανό φαγητό στη Νέα Φωλιά ή στην μαντάμ Γαλήνη στη Σιβηρία. Ο απόλυτος υπερσιβηρικός της ρώσικης γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη.

6. Στη Θεσσαλονίκη όπως και σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που σέβεται τον εαυτό της η ''διασκέδαση'' ξεκινάει από το μεσημέρι ως τις 9 με 10 το βράδυ. Το βράδυ δεν νοείται να βγει ένας Skg-ean που σέβεται τον εαυτό του και την υπόληψή του. Οπότε, ποτό στο Zucca, στο Balkan, στο Don't tell mama και στο Ladoze ή στο Cantina Tropicana. Αν και αν είναι ο καιρός καλός, θα πήγαινα για "ένα γρήγορο'' στο Blues στη Ρωμαϊκή αγορά γιατί έχει αξεπέραστο "μπαλκόνι'' με μία διαφορετική θέα (δηλαδή όχι θάλασσα) και με εμπνέει για "απογευματινό'' σαφάρι, μετά θα περνούσα από την ανανεωμένη οδό Ισαύρων όπου με εκπλήσσει συνεχώς από τα διαφορετικά μπαρ της αλλά και τα καφέ. Ναι τώρα που το σκέφτομαι είναι το τέλειο απογευματινό ποτό, καφές και χάζι.


7.
Βόλτα στην προβλήτα Α στο Λιμάνι. Ζωντανός οργανισμός, τόπος για εραστές της περιπέτειας, το λιμάνι παρασύρει σε φαντασία και τόπους μακρινούς. Θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα στην προβλήτα Α. Ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης με τέλεια θέα. Κι αν έχετε χρόνο επισκεφτείτε το Μουσείο Φωτογραφίας. Έχει και απίστευτες εκθέσεις και καφέ με τέλεια θέα. Αλλά τώρα που μιλάμε για ''καφέ'', πρέπει να σας προτείνω το καφέ με την τέλεια θέα και αυτό δεν είναι άλλο από το all-time classic retro/vintage ''να σου πετιέται από τη γωνία η Μάρθα Καραγιάννη'' roof garden του ξενοδοχείου Electra Palace. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: To γνωρίζατε ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει αναλογικά τα περισσότερα καφέ ανά κάτοικο στην Ελλάδα; Μπορείτε να περάσετε ένα ΠΣΚ degustation καφέ. Εξάλλου εδώ έχει εφευρεθεί ''ο φραπές ή το φραπέ'' και μάλιστα τη δεκαετία του 1960 (αρχές) στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.).

http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=21897

Κινγκ: Ο τύμβος χτίστηκε για τον Αλέξανδρο, ακόμη κι αν δεν έχει ταφεί εκεί


Κινγκ: Ο τύμβος χτίστηκε για τον Αλέξανδρο, ακόμη κι αν δεν έχει ταφεί εκείΤα μέχρι στιγμής ευρήματα στον επιβλητικό τύμβο Καστά της Αμφίπολης βρίσκονται στο επίκεντρο δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας Independent, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις τόσο του υπουργού Πολιτισμού, Κ. Τασούλα, όσο και της αμερικανίδας αρχαιολόγου, Ντόροθι Κινγκ.

Οι σφίγγες πιθανώς είναι έτοιμες να αποκαλύψουν τα μυστικά τους δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, από το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα για το μυστήριο που περιβάλλει τη μοναδική αρχαιολογική ανασκαφή στην Αμφίπολη, που συνεχίζει να συναρπάζει τη χώρα.
Τους τρεις προηγούμενους μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων η ανασκαφή οδήγησε σε τρεις εντυπωσιακούς ταφικούς θαλάμους, φέρνοντας στο φως κομμάτι κομμάτι μαγευτικά έργα τέχνης, αρχής γενομένης από την είσοδο με τις δύο ακέφαλες σφίγγες, τα μυθολογικά πλάσματα που ήταν κατά το ένα τρίτο τους, λιοντάρια, πουλιά και άνθρωποι.
Οι αρχαιολόγοι συνέχισαν να ανασκάπτουν το έδαφος αναζητώντας έναν πιθανό τέταρτο θάλαμο και να ανακάλυψαν ένα όρυγμα με ερείπια μίας μαρμάρινης θύρας.
Από το καλοκαίρι, η δυνατή 30μελής ομάδα με επικεφαλής την Κατερίνα Περιστέρη έχει φέρει στο φως δύο κολοσσιαίες Καρυάτιδες, γυναικεία μαρμάρινα αγάλματα που έχουν ύψος πάνω από 2 μέτρα και φορούν χιτώνες με πλούσιες πτυχώσεις. Ένας άλλος θάλαμος, επίσης, διαθέτει έδαφος που καλύπτεται από ένα λεπτομερές ψηφιδωτό με έντονους χρωματισμούς, του λευκού, του μπλε, του κόκκινου, του γκρι και του κίτρινου, και το οποίο αναπαριστά την Αρπαγή της Περσεφόνης πάνω στο άρμα του Άδη, το θεό του Κάτω Κόσμου.
Το μεγάλο ανάχωμα που περικλείει τον τάφο περιβάλλεται από ένα 497 μέτρων κυκλικό τοίχο χτισμένο με μάρμαρο από το γειτονικό νησί της Θάσου. Πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος αρχαίος τάφος που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Ελλάδα. Αν και δεν έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί ανθρώπινα οστά, οι αρχαιολόγοι λένε πως το γεγονός ότι η μυθική σκηνή της Αρπαγής της Περσεφόνης, εικονίζεται και στους μακεδονικούς βασιλικούς τάφους της Βεργίνας όπου έχει ταφεί ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επιβεβαιώνει ότι το μνημείο είναι ταφικό.
«Είναι ένα μοναδικό μνημείο λόγω του μεγέθους και της τέχνης του, που είναι φανταστική», δήλωσε στον Independent ο κ.Τασούλας την Κυριακή. Εχει επισκεφθεί τον τάφο μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. « (οι αρχιτέκτονες) ήθελαν να εκφράσουν την δύναμη, τη δύναμη αυτής της περιοχής της βόρειας Ελλάδας, τη Μακεδονία και εμφανώς την δύναμη του προσώπου που έχει ταφεί εί», πρόσθεσε ο υπουργός.
Η δρ. Περιστέρη, επισημαίνει το δημοσίευμα, χρονολογεί τον τύμβο στο τελευταίο τέταρτο του 4ου πΧ αιώνα, μετά το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, δίνοντας τροφή στη σεναριολογία ότι ο ίδιος ο μακεδόνας βασιλιάς μπορεί να είναι θαμμένος εκεί, αν και αυτό μοιάζει απίθανο. Μετά το θάνατό του στη Βαβυλώνα το 323 πΧ, το σώμα του Αλέξανδρου «απήχθη» από τον στρατηγό του, τον Πτολεμαίο και τάφηκε στην Αίγυπτο.
Η βρετανική εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις της κ.Περιστέρη, η οποία έχει πει κατά καιρούς ότι θα πρέπει να «περιμένουμε μέχρι να τελειώσει η ανασκαφή. Βεβαίως, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, ένα σημαντικό στρατηγό. Δεν μπορούμε να πούμε ποιος είναι προτού τελειώσει η ανασκαφή».
«Αν και μία μικρή πόλη σήμερα, η Αμφίπολη ήταν κάποτε μία σημαντική ναυτική βάση, από την οποία απέπλεαν τα πλοία του στόλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την κατάκτηση της Περσίας», τονίζει ο Independent.
«Ο τάφος είναι για τον Αλέξανδρο, ακόμη κι αν δεν εχει ταφεί εκεί»
«Είναι ένας γρίφος δεκαετιών για μένα. Πρόκειται μακράν για τον πιο εντυπωσιακό τάφο που έχει βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα», σημείωσε η αμερικανίδα αρχαιολόγος, Ντόροθι Κινγκ, η οποία ζει στο Λονδίνο. Η ίδια υποστηρίζει ότι ο τάφος έχει χτιστεί για τον Μ.Αλέξανδρο, ακόμη κι αν δεν είναι θαμμένος εκεί.
«Οι περισσότεροι τάφοι άρχιζαν να χτίζονται προτού πεθάνει ένα πρόσωπο. Γνωρίζουμε ότι ήθελε έναν επιβλητικό τάφο στη Μακεδονία.. Είναι στη σωστή ημερομηνία και είδος τάφου, τον οποίο θα ήθελε ο Αλέξανδρος», τόνισε η αρχαιολόγος.
Ενώ πολλές αρχαιολογικές ανασκαφές, επισημαίνει η εφημερίδα, σε όλη την Ελλάδα παλεύουν με τις περικοπές χρηματοδότησης μετά το ξέσπασμα της κρίσης, το υπ. Πολιτισμού έχει διαμηνύσει ότι η ανασκαφή της Αμφίπολης θα συνεχιστεί.
«Εάν χρειαστούν περισσότερα χρήματα, θα τα δώσουμε. Δεν έχει σημασία το κόστος, αλλά η αποκάλυψη ολόκληρου του μνημείου», δήλωσε ο κ.Τασούλας.
«Η χρεωμένη Ελλάδα έχει επενδύσει 590.000 ευρώ στην ανασκαφή. Οι Αρχές είχαν λάβει μέτρα για την προστασία της περιοχής και των εργατών της από τη βροχή και τον σκληρό χειμώνα που έρχεται, συμπεριλαμβανομένων ενός συστήματος αποχέτευσης και αλεξικέραυνα. Σιδερένιες στήλες και μηχανικοί ειδικοί στις σήραγγες έφτασαν στην περιοχή για τη διασφάλιση της σταθερότητας του τάφου, ενώ υπάλληλοι ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή για τους "ανεπιθήμητους επισκέπτες". Υπάρχουν, ακόμη, ενδείξεις τυμβωρυχίας κατά το βαθύ παρελθόν. Η κ.Περιστέρη λέει ότι αν αυτό ισχύει, θα είναι μία ακόμη απόδειξη στον ισχυρισμό ότι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο είναι θαμμένο εκεί», επισημαίνει το δημοσίευμα.
«Το δυναμικό για τους ανεπιθύμητους επισκέπτες είναι ένας τρόπος να επισημανθεί η προσοχή που έχει λάβει η ανασκαφή στην Ελλάδα, με τα δύο πρώτα βίντεο από τις εργασίες να έχουν έλθει μόλις προσφάτως στη δημοσιότητα από το υπουργείο Πολιτισμού και αποτέλεσε κύριο θέμα σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Φωτογραφίες από την ανασκαφή επίσης συχνά δίνονται στη δημοσιότητα από το υπουργείο», τονίζει το δημοσίευμα.
«Αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού για την ανασκαφή της Αμφίπολης έχει να κάνει με την υπερηφάνεια ότι κάθε Έλληνας έχει συναισθήματα για την κληρονομιά μας. Μας δίνει δύναμη για να ξεπερνάμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», συμπλήρωσε ο κ.Τασούλας.
Οι ιστορικοί επίσης εικάζουν ότι ακόμη κι αν δεν βρεθεί τίποτα άλλο, το αρχαίο αυτό μνημείο μπορεί να ανοίξει κι άλλες διόδους για περισσότεα ευρήματα, υπογραμμίζει η βρετανική εφημερίδα.
«Αυτό είναι το πρώτο κεφάλαιο. Μπορεί να υπάρχουν σύνολα θαλάμων οπουδήποτε στον τύμβο. Με ένα τόσο σημαντικό κτίσμα, μπορεί να υπάρχουν πολλά ιερά και άλλα κτίρια στη γύρω περιοχή. Δεν βρίσκεις κάτι τέτοιο, όπως ο τύμβος της Αμφίπολης, μέσα στην απομόνωση», σημειώνει η δρ Κινγκ.
Το άρθρο κλείνει με μία ακόμη δήλωση του κ.Τασούλα: «Η ανασκαφή όλων των έργων τέχνης στον τύμβο σημαίνει ότι το καλύτερο σενάριο έχει ήδη συμβεί, το μνημείο έχει ήδη μιλήσει».

Παρουσιάζεται το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Παρουσιάζεται το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνειαΤη νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση χρεών των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, τα «κόκκινα δάνεια», παρουσιάζει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, λίγο πριν παραδώσει το υπουργείο στον διάδοχό του Κώστα Σκρέκα, και ενώ έχει δηλώσει, από την Παρασκευή, ότι θα καταθέσει ο ίδιος το νομοθέτημα, στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι- σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές και ενώ έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις υπηρεσιακών στελεχών μέσα στο Σαββατοκύριακο που δεν επέφεραν δραστικές αλλαγές στο σχέδιο - στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες οι οποίες στις 31 Δεκεμβρίου 2013 είχαν τζίρο μέχρι 2,5 εκατ. ευρώ.
Έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν διαγραφή οφειλών, εφόσον πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις: Δεν έχουν υποβάλει αίτηση για την ένταξή τους στο νόμο Κατσέλη -εκτός εάν παραιτηθούν αυτών των ρυθμίσεων- δεν έχουν νομικώς λυθεί ως εταιρείες ούτε έχει σταματήσει η δραστηριότητά τους, δεν έχουν υποβάλει αίτηση για πτώχευση και δεν έχουν καταδικαστεί τελεσιδίκως για φοροδιαφυγή ή απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Οι διαγραφές των απαιτήσεων και των τόκων γίνονται εφόσον οι οφειλέτες στις 30 Ιουνίου 2014 είχαν προς την τράπεζα οφειλή με καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών, είτε επίδικη είτε ρυθμισμένη, δεν είχαν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή είχαν ενημερότητα, λόγω ρύθμισης, και είχαν μια ή περισσότερες οφειλές προς την τράπεζα συνολικού ύψους 500.000 ευρώ.

Χιλ: Ο, τι και να γίνει τα Γλυπτά θα επιστρέψουν στην Ελλάδα

Την αισιοδοξία του ότι στο τέλος τα γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστρέψουν στη γενέθλια γη τους, εκφράζει ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ.

Χιλ: Ο, τι και να γίνει τα Γλυπτά θα επιστρέψουν στην Ελλάδα
Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο ελληνικό πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας της Αυστραλίας SBS. Μάλιστα ο κ. Χιλ προλόγισε και την ταινία "Πρόμαχος" που αναφέρεται στην επιστροφή των Γλυπτών και με την οποία έκλεισε το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Αυστραλίας και απάντησε σε ερωτήσεις θεατών.
«Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα από τότε που ξεκίνησε η Μελίνα Μερκούρη την εκστρατεία της» είπε ο κ. Χιλ στην SBS και πρόσθεσε: «Αν η Βρετανία επιμένει στην άρνησή της τότε η Ελλάδα έχει την επιλογή της προσφυγής στην δικαιοσύνη».
Ο κ. Χιλ είπε ότι αποκόμισε την εντύπωση πως η Ελλάδα ελπίζει ότι η Βρετανία θα αποδεχθεί τη διαμεσολάβηση της ΟΥΝΕΣΚΟ. «Υπάρχει μια προθεσμία έξι μηνών. Αν πάλι αρνηθεί η Βρετανία, τότε υπάρχει η νομική οδός» ανέφερε.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Έλγιν έκλεψε τα Γλυπτά έστω και αν στη συνέχεια τα πούλησε στη Βρετανία και απο εκεί έφθασαν στο Βρετανικό Μουσείο» είπε ο κ. Χιλ υπογραμμίζοντας πως οι πιθανότητες επιτυχίας της ελληνικής πλευράς αν προσφύγει στη δικαιοσύνη είναι 75%. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα πως «ό,τι και αν γίνει στο τέλος τα Γλυπτά θα επιστρέψουν στην Ελλάδα».
Επισήμανε ακόμα ότι οι Βρετανοί δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να κρατούν τους κλεμμένους θησαυρούς. «Η Ακρόπολη συγκεντρώνει περισσότερους επισκέπτες από την γκαλερί Νταβίν όπου βρίσκονται τα κλεμμένα αριστουργήματα και το νέο μουσείο που είναι αριστούργημα είναι έτοιμο να τα υποδεχθεί» σημείωσε μεταξύ άλλων.
«Μου γράφουν τώρα από το Μουσείο πως για το καλό της ανθρωπότητας τα μισά Γλυπτά πρέπει να είναι στο Λονδίνο και τα υπόλοιπα στην Αθήνα. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν έχουν πια επιχειρήματα» τόνισε.

Προ των πυλών ο πιο ψυχρός χειμώνας

Ο πιο βαρύς χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας εκτιμάται ότι θα είναι ο φετινός για τα Βαλκάνια και τη χώρα μας. Ήδη από τις τις 22 Οκτωβρίου έχουν σημειωθεί αρκετές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές ενώ οι θερμοκρασίες που σημειώνονται έχουν πέσει αρκετά σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των προηγούμενων ετών..
Ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως σχέση με εκείνους που επικράτησαν τουλάχιστον τη τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, οι οποίοι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν είχαν πολλά χιόνια, ούτε πολύ κρύο.
Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, φέτος φαίνεται να είναι η χρονιά των αντικυκλώνων στη δυτική Ευρώπη και η χρονιά των σφοδρών χιονοπτώσεων και του πολικού ψύχους στην ανατολική ΕυρώπηΌπως αναφέρουν αρκετοί ευρωπαίοι μετεωρολόγοι, φέτος φαίνεται να είναι η χρονιά των αντικυκλώνων στη δυτική Ευρώπη και η χρονιά των σφοδρών χιονοπτώσεων και του πολικού ψύχους στην ανατολική Ευρώπη. Οι αντικυκλώνες θα εγκατασταθούν στη δυτική Ευρώπη, αφήνοντας έτσι, όλα τα συστήματα και το κρύο από τη βόρεια Ευρώπη να κινηθεί προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
Χρονιές όπως το 1988, το 2001, το 2002, το 2004 και το 2008, είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, ωστόσο το 1988, το 2001 και το 2004 τα φαινόμενα μέσα στο χειμώνα ήταν ακραία και ασυνήθιστα σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Φεβρουάριο.

«Δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη 'απόψυξη' ούτε καν τον Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν από τις ακτίνες του ήλιου όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο», σημειώνει ο Γερμανός μετεωρολόγος Ντομινίκ Γιουνγκ. Τα ακραία κλιματικά φαινόμενα που κάνουν ολοένα και εντονότερα την παρουσία τους το τελευταίο διάστημα, ενδεχομένως να συνδέονται με την ανθρώπινη παρέμβαση και την αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως έχει προειδοποιήσει και πρόσφατη έκθεση για την κλιματική αλλαγή, η οποία δημοσιοποιήθηκε από την επιστημονική επιθεώρηση της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Εταιρείας (AMS).

Καμπανάκι από τον ΟΗΕ

Η έκθεση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή προβλέπει ραγδαίες εξελίξεις στο κλίμα της Γης τις επόμενες δεκαετίες, το οποίο σε τίποτα δεν θα θυμίζει τα τωρινά δεδομένα. Ειδικότερα, η μελέτη κάνει λόγο για πολύ πιο θερμούς θερινούς μήνες και για εμφανώς πιο ψυχρούς χειμερινούς.

Δείτε τον πίνακα πρόγνωσης των κλιματικών αλλαγών έως το 2100:

Οι προβλέψεις των επιστημόνων για την αλλαγή της στάθμης της θάλασσας και της θερμοκρασίας:


Τα κύρια συμπεράσματα για τις μελλοντικές τάσεις, στα οποία έχει καταλήξει ειδική έκθεση για τη Διαχείριση των Κινδύνων από Ακραία Φαινόμενα και Καταστροφές με στόχο την Προώθηση της Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, περιλαμβάνουν την «πιθανότητα» (ποσοστό βεβαιότητας 66%-100%) πιο συχνών περιόδων ξηρασίας στην περιοχή της Μεσογείου, την Κεντρική Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική, τη βορειοανατολική Βραζιλία και τη νότια Αφρική. Περιλαμβάνουν ακόμη:

Τη «σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα» (ποσοστό 99%-100%) ότι η συχνότητα και η ένταση των ημερών με ιστορικά υψηλές θερμοκρασίες θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα, σε πλανητική κλίμακα.
Τη «μεγάλη πιθανότητα» (ποσοστό 90%-100%) ότι η διάρκεια, η συχνότητα και η ένταση των περιόδων με υψηλές θερμοκρασίες, συμπεριλαμβανομένων των κυμάτων καύσωνα, θα συνεχίσει να αυξάνεται στις περισσότερες χερσαίες περιοχές του πλανήτη.

Την «πιθανότητα» (ποσοστό 66%-100%) αύξησης των μέγιστων θερμοκρασιών έως και 3 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2050 και κατά 5 βαθμούς Κελσίου μέχρι τα τέλη του αιώνα, σε σχέση με τις τελευταίες χρονιές του προηγούμενου.

Την «πιθανότητα» (ποσοστό 66%-100%) αύξησης των ισχυρών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων, ιδιαίτερα στους τροπικούς και στα μεγάλα υψόμετρα.

Τη «μεγάλη πιθανότητα» (ποσοστό 90%-100%) ότι η άνοδος της στάθμης και η αύξηση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια των ωκεανών θα ενισχύσουν την καταστροφική ισχύ των κυκλώνων.
Τέλος, ότι η τήξη των παγετώνων και του αενάως παγωμένου εδάφους, καθώς και οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις, θα προκαλέσουν περισσότερες καθιζήσεις του εδάφους.

Ψύχος τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο
Σημειώνεται ότι στη Σιβηρία, φέτος μετά από πολλά χρόνια, επικρατεί ήδη αυτή την εποχή ψύχος με θερμοκρασίες ακόμα και -30oC. Το ψύχος αυτό αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα μας τόσο μέσα στον Νοέμβριο όσο και και στον Δεκέμβριο.


Πρόγνωση καιρού για το 2014-2015
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα μερομήνια, ο καιρός στην Ελλάδα αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής:

Νοέμβριος 2014
  • 1-5 Νοεμβρίου: Με πολλές βροχές ξεκίνησε ο μήνας και κανονικές για την εποχή θερμοκρασιακές τιμές, βελτίωση του καιρού από τις 5 Νοέμβρη.
  • 6-15 Νοεμβρίου: Καλός θα είναι ο καιρός από τις 6 έως τις 7-8 του μήνα, φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Από τις 9 του μηνός θα έχουμε την πρώτη ψυχρή εισβολή για αυτή τη σαιζόν από τα βόρεια με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίες και πολλές βροχές ενώ ίσως πέσουν τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών του λεκανοπεδίου. Αυτή η εισβολή θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 13-14 του μηνός. Βελτίωση του καιρού αλλά διατήρηση των χαμηλών θερμοκρασιών από τις 14-15.
  • 16-25 Νοεμβρίου: Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες γενικά αίθριος καιρός μέχρι τις 16-19. Από τις 19 αναμένονται πολλές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού, βροχερός καιρός ως τις 22 και στη συνέχεια βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας.
  • 26-30 Νοεμβρίου: Αίθριος καιρός μέχρι τις 28-29 του μήνα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τις φυσιολογικές τιμές ενώ από το τέλος του μήνα αναμένεται επιδείνωση με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές και ίσως λίγα χιόνια στις κορυφές των βουνών.

Δεκέμβριος 2014
  • 1-5 Δεκεμβρίου: Ιδιαίτερα βροχερός θα ξεκινήσει ο μήνας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τις 5 του μηνός.
  • 5-15 Δεκεμβρίου: Από τις 5-6 αρκετά καλός καιρός με αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αίθριος καιρός.
  • Από τις 7 Δεκεμβρίου αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με πολλές βροχές και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι της 9-10 του μήνα. Μετά αναμένεται σύντομη βελτίωση του καιρού μέχρι της 13-15 αλλά με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες.
  • 16-25 Δεκεμβρίου: Ψυχρή εισβολή αναμένεται από τις 16 με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίες ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα κυρίως στα βόρεια. Το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 19. Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια αλλά χωρίς βροχές μέχρι τα Χριστούγεννα, οι χαμηλές θερμοκρασίες όμως θα διατηρηθούν.
  • 26-31 Δεκεμβρίου: Καλός θα είναι ο καιρός στις 26-27 αλλά στις 28-31 αναμένονται βροχές και κρύο.

Ιανουάριος 2015
  • 1-5 Ιανουαρίου: Πολύ καλός και αίθριος καιρός με σχετική ζέστη για την εποχή μέχρι τις 3. Από τις 4 χαλάει ο καιρός με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας βροχές ίσως και κάποια χιόνια στα ορεινά.
  • 6-15 Ιανουαρίου: Καλός ο καιρός στις 7-9 του μήνα ενώ από τις 10-12 αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. 13-15 πολύ κρύος αλλά αίθριος χωρίς βροχές θα είναι ο καιρός αυτές τις μέρες
  • 16-25 Ιανουαρίου: Καλός θα είναι ο καιρός μέχρι τις 18, στην συνέχεια πτώση της θερμοκρασίας και βροχές με κάποια χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού μέχρι τις 24. Στις 25 χαλάει ο καιρός με βροχές και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.
  • 26-31 Ιανουαρίου: Βροχερός καιρός στις 26. Στις 27 βελτιώνεται ο καιρός. Στις 28 αναμένεται μεγάλη επιδείνωση του καιρού, ίσως ο πρώτος ουσιαστικός χιονιάς για την Αττική αυτή τη σαιζόν με χιόνια μέχρι τα πεδινά. Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι αρκετά ισχυρό και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 30 του μήνα.
Φεβρουάριος 2015
  • 1-5 Φεβρουαρίου: Αλλεπάλληλα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας στις 1 του μηνός και στις 3-4, με χιόνια μέχρι και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο ενώ αναμένεται να πλήξουν και ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής (Να σημειωθεί ότι η προγνωσιμότητα είναι αρκετά δύσκολη γι αυτό το διάστημα)
  • 6-15 Φεβρουαρίου: Ψυχρό μοτίβο αλλά χωρίς βροχές μέχρι τις 10 του μηνός. Στις 10-12 του μηνός αναμένονται πολλές βροχές. Ομαλά θα κυλήσει ο καιρός μέχρι τις 15.
  • 16-25 Φεβρουαρίου: Καμία αξιόλογη μεταβολή μέχρι τις 23 φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Βροχές αναμένονται στις 23-25 του μηνός.
  • 26-28 Φεβρουαρίου: Βροχές στις 26-27 με χιόνια στα ορεινά και αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Βελτίωση στις 28.

Κύπρος: Συναγερμός για ενδεχόμενο αεροπειρατείας από τζιχαντιστές


Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές της Κύπρου μετά από μήνυμα μυστικών υπηρεσιών ξένων χωρών για κίνδυνο αεροπειρατείας τζιχαντιστών σε κυπριακό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το ant1iwo.com,  το μήνυμα διαβιβάστηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας από μυστικές υπηρεσίες και έκανε λόγο για ομάδα τζιχαντιστών...
η οποία σχεδιάζει να διαπράξει αεροπειρατεία σε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών ενώ υπάρχουν παρόμοια σχέδια σε Ελλάδα και Βρετανία.

Μετά την πληροφορία αυτή δόθηκε εντολή σε επίλεκτες ομάδες της Αστυνομίας να είναι σε επιφυλακή. Επίσης δόθηκαν οδηγίες στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου να γίνονται σχολαστικοί έλεγχοι στους επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Αν και ο συναγερμός έχει λήξει η κυπριακή αστυνομία βρίσκεται σε επαγρύπνηση ενώ οι μυστικές υπηρεσίες έλαβαν εντολή να συλλέξουν πληροφορίες για τις κινήσεις προσώπων που φέρονται να έχουν σχέση με τους τζιχαντιστές.

Η κυπριακή αστυνομία επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 Κύπρου αναφέροντας πως "το θέμα που αφορά ανεπιβεβαίωτη πληροφορία για ενδεχόμενες εγκληματικές ενέργειες τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους στην Κύπρο παρακολουθείται,  ενώ ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες".

Σύμφωνα με το ant1iwo.com, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε οτι  από τότε που άρχισαν τα γεγονότα στο Ιράκ λαμβάνονται, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας στα σημεία εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, στις 31 Οκτωβρίου διαβιβάστηκε στο αρχηγείο Αστυνομίας μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία η οποία έτυχε χειρισμού, ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες και το θέμα παρακολουθείται.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)