Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Οι αιτίες και τα αποτελέσματα..μιάς χρεοκοπίας

"ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ"

Κατ’ αρχήν, η χρεοκοπία ενός κράτους είναι ουσιαστικά η επίσημη εξαγγελία της κυβέρνησης του, με την οποία καθιστά διεθνώς γνωστή την αδυναμία της να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη της χώρας της (εξ ολοκλήρου, ενός μέρους ή των τόκων τους). Επίσης η «στάση πληρωμών», στην οποία εκ των πραγμάτων υποχρεώνεται (άδεια ταμεία, αδυναμία πρόσθετου δανεισμού), ανεξάρτητα από το εάν έχει προηγηθεί ή όχι κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Περαιτέρω, η κυριότερη αιτία της χρεοκοπίας ενός κράτους (όπως και μίας επιχείρησης) είναι αναμφίβολα η υπερχρέωσή του (οι πολεμικές συρράξεις και οι επαναστατικές αλλαγές πολιτεύματος – για παράδειγμα, η μη πληρωμή των χρεών της Γαλλίας των Βουρβόνων από τη γαλλική επανάσταση - είναι άλλοι λόγοι), η οποία μπορεί να προέλθει:

(α) από την κερδοσκοπική επίθεση εναντίον του εθνικού νομίσματος (κίνδυνος που σε μία χώρα της Ευρωζώνης δεν υφίσταται, λόγω του κοινού νομίσματος),

(β) από την αρνητική οικονομική συγκυρία στις χρηματαγορές, η οποία μπορεί να καταστήσει αδύνατο ακόμη και τον «υγιή», τον εγγυημένο δηλαδή δανεισμό της (ένας κίνδυνος υπαρκτός σήμερα – παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση εν εξελίξει - ακόμη και για μία χώρα της Ευρωζώνης αφού, σύμφωνα με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απαγορεύεται να αγοράζει ομόλογα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης),

(γ) σαν αποτέλεσμα μίας «σειράς ετών» ελλειμματικών προϋπολογισμών, κατά τη διάρκεια των οποίων το κράτος δαπανούσε περισσότερα από όσα εισέπραττε, ενώ χρηματοδοτούσε τα ελλείμματα του με συνεχώς αυξανόμενα δάνεια (ομόλογα) από τους πολίτες, από τις τράπεζες, από επενδυτές και από άλλα κράτη,

(δ) από το συνδυασμό, από την χρονική «συνύπαρξη» δηλαδή των παραπάνω διαφορετικών αιτιών (από την ταυτόχρονη εμφάνιση της δεύτερης και της τρίτης αιτίας, όσον αφορά μία χώρα της Ευρωζώνης).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Η πτώχευση ενός κράτους επιβαρύνει τους πάσης φύσεως πιστωτές του, το ίδιο το κράτος, την Οικονομία του και τους Πολίτες του. Αναλυτικότερα, διακρίνουμε τα εξής:

(α) Όπως είναι φυσικό, οι πιστωτές ενός κράτους χάνουν εξ’ ολοκλήρου ή ένα μέρος αυτών που του έχουν δανείσει, καθώς επίσης τους τόκους των χρημάτων τους. Συχνά βέβαια, στα πλαίσια διεθνών διαπραγματεύσεων, συμφωνείται η πληρωμή ενός ποσοστού των χρεών (για παράδειγμα, στη γνωστή κρίση της Αργεντινής οι πιστωτές έχασαν μέχρι και το 75% των απαιτήσεων τους), η αποπληρωμή των οποίων «ρυθμίζεται» διαφορετικά, συνήθως ανάλογα με το «είδος» των πιστωτών (εσωτερικού, εξωτερικού, ιδιώτες, κράτη κλπ).

(β) Όταν πτωχεύσει ένα κράτος, μηδενίζει (περιορίζει σημαντικά) τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πιστωτές του - γεγονός που «ελαφρύνει» τον προϋπολογισμό του, τόσο κατά το ποσόν των τόκων, όσο και των δόσεων επιστροφής των δανείων (χρεολυσίων). Το ίδιο το κράτος «επιβαρύνεται» κυρίως λόγω της απώλειας της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας του, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τον πιστοληπτικό του «θάνατο». Δηλαδή, το κράτος δεν είναι πλέον σε θέση να δανείζεται από τις χρηματαγορές, πόσο μάλλον με λογικά επιτόκια.

(γ) Τα αποτελέσματα της χρεοκοπίας ενός κράτους στην Οικονομία του είναι καταστροφικά. Αμέσως μετά ακολουθεί μία πολύ μεγάλη τραπεζική κρίση (οι τράπεζες είναι συνήθως αυτές που κατέχουν σημαντικό μέρος των ομολόγων δημοσίου, τα οποία υποχρεούνται να «αποσβέσουν»),
μία εκτεταμένη οικονομική κρίση (η εσωτερική ζήτηση μειώνεται, οι επενδυτές αποσύρουν μαζικά το σύνολο των χρημάτων τους, η παραγωγή συρρικνώνεται, ο πληθωρισμός «καλπάζει», το χρηματιστήριο καταρρέει, η αγορά των ακινήτων επίσης, λόγω απουσίας αγοραστών κλπ) και
μία νομισματική κρίση (οι ξένοι επενδυτές «αποφεύγουν» για μεγάλο χρονικό διάστημα τη «χρεοκοπημένη» Οικονομία).

(δ) Ή χρεοκοπία ενός κράτους σημαίνει πρακτικά για τους Πολίτες του τη μείωση των αποταμιεύσεων τους, είτε επειδή είναι πιστωτές του κράτους τους, είτε επειδή το νόμισμα υποτιμάται ραγδαία (δεν ισχύει για τις χώρες του Ευρώ), ενώ δεν προλαβαίνουν να κάνουν αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Η έμμεση επιβάρυνση τους όμως από τα καταστροφικά αποτελέσματα στην Οικονομία του κράτους (τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ) είναι πολύ πιο επώδυνη, κυρίως λόγω της υψηλής ανεργίας που ακολουθεί, καθώς επίσης της απώλειας όλων σχεδόν των κοινωνικών παροχών (παιδεία, υγεία κλπ) που απολάμβαναν. "

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ

«Δίκαιο έκτακτης ανάγκης» το μνημόνιο !!!!!!!!!!

Το υπουργείο Οικονομικών στο υπόμνημα που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζει ότι οι περικοπές είναι όχι μόνο συμβατές με τις συνταγματικές επιταγές αλλά και επιβεβλημένες

Τα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν «αποτελούν ρυθμίσεις έντονου δημοσίου συμφέροντος» υπογραμμίζει το υπουργείο Οικοινομικών
Τα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν «αποτελούν ρυθμίσεις έντονου δημοσίου συμφέροντος» υπογραμμίζει το υπουργείο Οικοινομικών

«Δίκαιο έκτακτης ανάγκης» αποτελεί το μνημόνιο σύμφωνα με το 36σέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εν όψει της συζήτησης στις 23 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου των προσφυγών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της ΑΔΕΔΥ, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των άλλων φορέων. Το υπουργείο Οικονομικών στο μεγαλύτερο μέρος των απόψεών του που κατέθεσε στην εισηγήτρια των υποθέσεων κυρία Μαρία Σαρπ αναφέρεται στην οικονομική πορεία της χώρας μας από το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης ως την ένταξή μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μόνο έξι σελίδες αφιερώνει η έκθεση του υπουργείου σε νομικά επιχειρήματα υπέρ των οικονομικών μέτρων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση και με τα οποία μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, ενώ κόπηκαν τα επιδόματα των εορτών Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας κτλ.

«Οι ρυθμίσεις των νόμων 3833 και 3845/2010 συνιστούν δίκαιο έκτακτης ανάγκης θεσπισμένο για την προστασία του εθνικού συμφέροντος και ειδικότερα για την προστασία της ελληνικής οικονομίας από την κατάρρευση και τη διασφάλιση χρηματοδοτήσεως των δημόσιων πολιτικών στους τομείς της εθνικής ασφάλειας, της Παιδείας, της Υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Τα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν «αποτελούν ρυθμίσεις έντονου δημοσίου συμφέροντος» υπογραμμίζει το υπουργείο, προσθέτοντας ότι «ο προσωρινός περιορισμός δικαιωμάτων περιουσιακού ή ασφαλιστικού χαρακτήρα» που επέρχονται με το μνημόνιο είναι «περιορισμοί αναγκαίοι και επιβαλλόμενοι από τις συνθήκες και τη δημοσιονομική κατάσταση προκειμένου να διασφαλισθεί η διατήρηση των δικαιωμάτων αυτών και η σταδιακή βελτίωσή τους μόλις αναταχθεί η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας». Υπό αυτές τις συνθήκες, σημειώνει το υπουργείο, οι περικοπές και τα άλλα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν είναι όχι μόνο συμβατά με τις συνταγματικές επιταγές αλλά και επιβεβλημένα.

Δεν παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, σημειώνει το υπουργείο, καθώς τα οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν ήταν «απολύτως αναγκαία, διότι αν δεν είχαν ληφθεί είναι πλέον βέβαιον ότι θα υπήρχε αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων». Αντίθετα μάλιστα «τα μέτρα αυτά είναι κατάλληλα, αφού συμβάλλουν άμεσα στην περιστολή των δημοσίων δαπανών».


Τα ταξίδια της χλιδής

Από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο σπαταλήθηκαν περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ για καύσιμα αεροπλάνων και αμοιβές ιπτάμενου προσωπικού. Τόσα κόστισαν τα ταξίδια των κυβερνητικών στελεχών, με υπουργό να έχει συνοδεία 30 άτομα!

Τριάντα συνολικά άτομα είχε μαζί του ο Δ. Δρούτσας, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία τον Απρίλιο.

Μάλιστα δεν μπορούσε να μεταβεί ως την Ελευσίνα και για αυτό ζήτησε να πάει το αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος να τον παραλάβει.

Το ίδιο έχουν κάνει και άλλα κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με το όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".

Συνολικά δαπανήθηκαν περίπου πέντε εκατατομμύρια ευρώ μέσα σε δέκα μήνες, μία εποχή κατά την οποία όπου κόβονται οι συντάξεις, μειώνονται οι μισθοί και οι επιδεινώνονται οι συνθήκες εργασίας. Σε μία εποχή όπου δεν υπάρχουν χρήματα για την παιδεία και την υγεία.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες φτάνει ακόμα και τις 55.000 ευρώ, για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, όταν στην πρώτη θέση μίας καλής αεροπορικής εταιρείας, το κόστος φτάνει στα περίπου 1000 ευρώ.

Εντάξει ο πρωθυπουργός, κατά μία έννοια ίσως και να είναι λογικό. Βεβαρυμένο πρόγραμμα, σύμβουλοι, συνεργάτες και επιστημονικό προσωπικό, θα μπορούσε να εξηγηθεί.

Τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης όμως;

Κατά πόσο είναι λογικό μέσα σε γενικευμένη κρίση να φτάνει το κόστος μίας επίσκεψης στις Βρυξέλλες τα 60.000 ευρώ, στο Σεράγεβο τις 46.000 ευρώ και στην Λάρνακα τις 26.000 ευρώ;

Είναι εξηγήσιμο και και ηθικό, όταν απαιτούνται θυσίες από τους πολίτες της χώρας, οι υπουργοί να έχουν πολυπληθή συνοδεία και να έχει φτάσει πρωτοκλασσάτος υπουργός της κυβέρνησης να κοστίζει περίπου 200.000 ευρώ;

Τόσο κόστισε το ταξίδι του κ. Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον.

Ή να μεταβαίνει ο Θ. Πάγκαλος από την Κέα στην Τήνο με Σούπερ Πούμα;

Τα στοιχεία, όπως τα παραθέτει ο Ελεύθερος Τύπος, είναι αποκαλυπτικά.

* Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Ο "πρωταθλητής" σε αυτό το ιδιότυπο ράλι κόστους ταξιδιών και επισκέψεων.

Το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον κόστισε πάνω από 200.000 ευρώ, να πάει να γυρίσει, τα τέλη στάθμευσης, διανυκτερεύσεις προσωπικού κλπ.

Αντίστοιχα, δύο επισκέψεις του στις Βρυξέλλες κόστισαν περίπου 100.000 ευρώ.

* Θεόδωρος Πάγκαλος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και από τα "δυνατά χαρτιά" της κυβέρνησης.

Στις δεκαπέντε Αυγούστου πήγε από την Κέα στην Τήνο για τρεις ώρες με Σούπερ Πούμα, επίσκεψη η οποία κόστισε 17.000 ευρώ.

* Δημήτρης Δρούτσας

Πέρα από το υψηλό κόστος των συχνών ταξιδιών του στις Βρυξέλλες, έκανε και ένα στην Κρήτη στο οποίο απαίτησε να φύγει το αεροσκάφος του από την Ελευσίνα και να πάει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ώστε να μεταβεί στο νησί αλλά και να επιστρέψει. Κόστισε 24.000 ευρώ.

Το αντίστοιχο ταξίδι του στο Σεράγεβο κόστισε περίπου 50.000 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός είναι μακράν ο πρώτος σε αυτή την λίστα, άλλωστε οι πληροφορίες θέλουν να έχει υψηλού κόστους ταξίδια και πολυπληθείς συνοδείες από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

http://news247.gr/ellada/politiki/article620380.ece

ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΑΜΙΖΟΥΜΕ...


Κύριε «αντιπρόεδρε» διαλέξατε την ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΟΔΟ της «σύγκρουσης» με την τάξη μου και την τάξη των σωμάτων ασφαλείας.

Κύριε «αντιπρόεδρε» της «Ελληνικής» κυβέρνησης. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τα καλοπροαίρετα σχόλια σας. Είμαι και εγώ ένας από τους αντιπαραγωγικούς νέους ,που στα τέλη της δεκαετίας του '80 έχοντας μέσω όρο βαθμολογίας 18.5, αποφάσισα να φοιτήσω στη σχολή των ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, προκειμένου να ενταχθώ σε μια διαδικασία υπηρέτησης του κράτους μας, η οποία κατά τα λεγόμενα σας υπήρξε-αποδείχθηκε ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ. Παρ’ όλη την προσπάθεια μου να παράγω έργο δεν κατάφερα τίποτε, διότι εκ των πραγμάτων το έργο μου (η αξία του) φαίνεται μόνο στον πόλεμο... και από ότι κατάλαβα εσείς και οι συνάδελφοί σας, είστε άνθρωποι, που προκειμένου να αποφύγετε την οποιαδήποτε μορφής «καταπόνηση» πουλάτε την ίδια σας την μάνα... όχι μόνο την σημαία των ΙΜΙΩΝ και τον ΟΤΣΑΛΑΝ....

Κύριε «αντιπρόεδρε»... ξέρετε φυσικά και όλοι ξέρουμε (μεταξύ μας... έτσι;) ότι αν σταθούμε και οι δύο ενώπιον κριτών, μόνο εμένα και τους συναδέλφους μου δεν θα πουν αντιπαραγωγικούς... Μην μου πείτε ότι αισθάνεστε παραγωγικός, εκτός και αν αναφέρεστε σε ΚΟΠΡΑΝΑ... Εκεί ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΕΡΟΣ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ... Έτσι λοιπόν κύριε «αντιπρόεδρε» θα ήθελα να μου εξηγήσετε, προς τι οι χαρακτηρισμοί και το μένος σας προς την τάξη των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας; Βέβαια για τα σώματα ασφαλείας καταλαβαίνω... ΚΑΘΕ ΚΛΕΦΤΗΣ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ....!

Αλλά εμάς γιατί; Μήπως ο ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟΣ παππούς σας, σας άφησε τέτοιες κακές αναμνήσεις και τέτοια κόμπλεξ που τώρα στη ΔΥΣΗ της ζωής σας προσπαθείτε να τα αποβάλλετε;

Κύριε «αντιπρόεδρε» αν χάνω τον καιρό μου αυτή τη στιγμή και κάθομαι και σας απαντώ, είναι γιατί έχω μια κρυφή ελπίδα ότι κάποιος μπορεί να σας μεταφέρει έστω και το ένα χιλιοστό αυτών που γράφω... Τότε λοιπόν, έχω την κρυφή ελπίδα, πώς αν σας έμεινε έστω και ένα τρισεκατομμυριοστό φιλότιμου, θα ΣΚΑΣΕΤΕ σαν καρπούζι από την στεναχώρια, διότι κάθε οντότητα (δεν λέω άνθρωπος... περιλαμβάνω και τα ζώα μέσα) διαθέτει μηχανισμούς αξιοπρέπειας που εν ευθέτω χρόνο ενεργοποιούνται. Αν λοιπόν σας απαντώ, είναι μήπως και ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αυτός και γλυτώσει η ΠΑΤΡΙΔΑ μου από ΤΥΠΟΥΣ σαν εσάς.

Και για να μιλήσω πλέον σε άλλη γλώσσα... Κύριε «αντιπρόεδρε»....

Ο πρόεδρός σας, σας τοποθέτησε σε αυτή τη θέση γιατί πιστεύει ότι είστε τόσο χρήσιμος και παραγωγικός, όσο ένας χρησιμοποιημένος ντενεκές... αν αμφιβάλλετε ρωτήστε την άποψη του λαού... ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ....

Κύριε «αντιπρόεδρε» ...ως εγγονός ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ θα έπρεπε να κάνετε τουμπεκί ψιλοκομμένο και όχι να βγάζετε γλώσσα... η ιστορία έχει γραφτεί και μάλλον δεν κείται ευμενώς προς τον παππού και κατ΄ επέκταση και σε σας... διότι ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΑΤΕ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ τα οποία χρωστάτε στον ελληνικό λαό..

Κύριε «αντιπρόεδρε» διαλέξατε την ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΟΔΟ της «σύγκρουσης» με την τάξη μου και την τάξη των σωμάτων ασφαλείας... Το κακό για σας είναι ότι είμαστε αρκετοί ώστε όταν σας φτύσουμε θα πνιγείτε...ΑΛΛΑ «ΚΥΡΙΕ» ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΑΜΙΖΟΥΜΕ...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ «ΚΥΡΙΕ»... (συνηθίζεται τώρα τελευταία αυτή η επωδός....)

(ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ)

Carl Sagan: Οι Αρχαίοι Έλληνες Επιστήμονες και Φιλόσοφοι.

Ποια θα ήταν η εξέλιξη της ανθρωπότητας αν είχαν επικρατήσει οι Αρχαίοι Έλληνες Ίωνες επιστήμονες και φιλόσοφοι?

Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Carl Sagan στο παρακάτω video, σχετικά με την εξέλιξη που θα είχε τεχνολογικά η ανθρωπότητα αν το Φως της Ιωνίας είχε επιβιώσει. Το απόσπασμα είναι από την σειρά επιστημονικού ντοκιμαντέρ Cosmos (1980) η οποία άφησε εποχή και κέρδισε πολλά βραβεία.

Αυτό που πέτυχε ο Carl Sagan ήταν να εκλαϊκεύσει την επιστήμη ώστε πολύ δύσκολες επιστημονικές έννοιες και θεωρίες να γίνουν προσιτές στο ευρύ κοινό.

Επειδή σε πολλά «Ελληνικά» πανεπιστήμια «Έλληνες» πανεπιστημιακοί ( βλέπε ΑΣΣΟΕ & ΣΙΑ) με απίστευτο μένος και επιμονή προσπαθούν να υποβαθμίσουν ή και να εκμηδενίσουν την αξία και την προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στην ανθρωπότητα συνίσταται η επίδειξη του παρακάτω video μαζί με το βιογραφικό του Carl Sagan Εδώ.


50 αστείες ερωτησεις..

1. Από τι υλικό είναι φτιαγμένο το πελεκούδι και καίγεται συνέχεια;
2. Σε ποια ακριβώς περιοχή του ουράνιου θόλου βρίσκεται το σφοντύλι;...
3. Ποιος και ποτέ ενημέρωσε τον Ταρζάν ότι τον λένε έτσι;
4. Γιατί ο
Donald Duck όταν βγαίνει από το μπάνιο φοράει πετσέτα ενώ κυκλοφορεί τις υπόλοιπες ώρες χωρίς παντελόνι;
5. Τι σκατά σημαίνει επιτέλους Ζαβαρακατρανέμια;
6. Ποιος είναι επιτέλους ο ανιψιός του Μπάρμπα Μπεν και ποιος του Μπάρμπα Στάθη;
7. Η απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους εργασίας ισχύει και στις
καπνοβιομηχανίες;
8. Πως λύνει το πρόβλημα με τα οδοντικά σύμφωνα όποιος μιλάει έξω από τα δόντια;
9. Μπορεί κάποιος να αποφασίσει οριστικά ότι είναι αναποφάσιστος;
10. Θα είχε διαφορά αν αντί να τραβάει κανείς ένα ζόρι, το έσπρωχνε;
11. Όταν κάποιος με μανία καταδιώξεως, καταδιώκεται πραγματικά, λέμε
ότι θεραπεύτηκε;
12. Γιατί τα ντουλάπια στα αστυνομικά τμήματα έχουν κλειδαριές;
13. Με ποια ακριβώς επιχειρήματα έπεισε ο Νώε τα ψάρια να αφήσουν το
νερό και να μπουν στην κιβωτό;
14. Η λέξη 'Αμφιλοχίας' κρύβει κάποιο σεξουαλικό υπονοούμενο;
15. Ποιος ήταν ο αντικειμενικός σκοπός αυτού του Αλέξη όταν κρυβόταν
πίσω από τις λέξεις;
16. Υπάρχει λογική απάντηση στην ερώτηση 'Γύρισες';
17. Γιατί χρειάζονται πλύσιμο οι πετσέτες του ντους αφού όταν τις
χρησιμοποιούμε είμαστε καθαροί;
18. Αφού ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο γιατί υπάρχουν ακόμη πίθηκοι;
19. Πως πήρε το όνομά της η μακαρονάδα 'πουτανέσκα';
20. Τι σημαίνει κάθομαι όρθιος;
21. Οι γοργόνες κάνουν απολέπιση;
22. Τα ΑΤΜ γιορτάζουν της Αναλήψεως;
23. Γιατί τις λέμε ατομικές βόμβες αφού σκοτώνουν πολλούς;
24. Πώς λέγεται ένα αγριογούρουνο όταν είναι ήρεμο;
25. Ο ΤΕΝ-ΤΕΝ δε θα έπρεπε να λέγεται
TWENTY;
26. Γιατί λέγονται πολύ-θρόνες αφού κάθεται μόνο ένας;
27. Τι γεύση έχουν τα λυσσακά;
28. Σε τι τεστ επιδεξιότητας υποβάλλεται ο κώλος ώστε να αποκτήσει
τελικά δικαίωμα στο μεταξωτό βρακί;
29. Υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί το παρδαλό κατσίκι έχει
μεγαλύτερη αίσθηση του χιούμορ από τα υπόλοιπα μονόχρωμα;
30. Το @ σε τι ακριβώς μοιάζει με το παπάκι;
31. Δεν είναι σατανική σύμπτωση όποιος βρίσκεται στην τουαλέτα όταν
χτυπάς να ονομάζεται 'άλλος';
32. Ο Κουτρούλης πόσους προσκεκλημένους έχει τελικά στο γάμο του;
33. Υπάρχει κάποιος ψυχοπαθής που δημιουργεί συστηματικά λάκκους στις φάβες;
34. Γιατί όταν οι τράπεζες στέλνουν 'τελευταία ειδοποίηση' για μια
δόση, στη συνέχεια αθετούν την υπόσχεσή τους και ξανασχολούνται μαζί μας ;
35. Τι βύσμα έχει τελικά αυτός ο ουδείς και όλοι τον θεωρούν αναντικατάστατο;
36. Στην Αφρική πως ονομάζεται το αράπικο φιστίκι;
37. Πόσο περήφανος για το σώβρακο του είναι ο Σούπερμαν ώστε να το φοράει πάνω από το παντελόνι;
38. Γιατί του διαόλου η μάνα δε δοκιμάζει να μείνει πιο κοντά;
39. Η τσάπα-τσούλα, είναι αγρότισσα ελευθέρων ηθών;
40. Τι χρησιμεύει η τρύπα στα ντόνατς;
41. Αυτός που βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα στο 'γκρεμό' και στο
'ρέμα',έφτασε εκεί κολυμπώντας ή σκαρφαλώνοντας;
42. Αυτός που γράφει το 'ακόμα πιο νόστιμο' στις συσκευασίες των
γατοτροφών,πώς είναι τόσο σίγουρος;
43. Τι μέσο χρησιμοποιεί ένα βουνό για να πάει στον Μωάμεθ;
44. Αυτό το διαφανές-περιτύλιγμα-με-τις-φουσκάλ
ες-που-κάνουν-τσούκου-τσούκου-και-κάθονται-όλοι-και-τις-σπάνε-σαν-υπνωτισμένοι',ξέρει κανένας πως λέγεται με μία λέξη;
45. Γιατί οι αριθμοί στο κομπιουτεράκι είναι τοποθετημένοι ανάποδα σε
σχέση με τους αριθμούς στα τηλέφωνα;
46. Αφού λένε πως το κολύμπι κάνει καλό στη σιλουέτα πως εξηγούν τις φάλαινες;
47. Οι επιγραφές που λένε πως 'επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε σκυλιά
που οδηγούν τυφλούς', περιμένουν να διαβαστούν από τα σκυλιά ή από
τους τυφλούς;
48. Τι εργαλεία έχουν πια αυτά τα 'πράσα' και πιάνουν συνέχεια διάφορους εκεί;
49. Πόσα χρόνια διαρκεί ένα 'ζαμάνι';
Και το
THE BEST !!
50. Στην ερώτηση 'θέλετε να γίνετε δωρητής οργάνων;' η απάντηση '
πάρτε τα @ρχίδι@ μου ', θεωρείται θετική ή αρνητική;

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)