Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

5 μυστικά που οι τράπεζες δεν θέλουν να γνωρίζετε

«Λαμβάνοντας υπ’ όψη το βαθμό εξάρτησής μας από τις τράπεζες για τη διασφάλιση των χρημάτων μας, η σχέση μας με το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό θεσμό θα πρέπει να βιώνεται ως στενός δεσμός ανάμεσα σε παλαιούς φίλους ή έμπιστους συγγενείς...

Άλλωστε, όταν συναλλάσσεται κανείς με τις τράπεζες, ουσιαστικά επιδεικνύει εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να διαχειρίζονται ασφαλώς και να προστατεύουν τα περιουσιακά στοιχεία και τα επενδυτικά αγαθά σας», σημειώνει σχετικό δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας Business Insider.
«Ένα πράγμα το οποίο εύκολα ξεχνάνε οι καταθέτες/πελάτες μιας τράπεζας είναι ότι αυτές δεν παύουν να αποτελούν επιχειρήσεις. 
Πρόκειται για μπίζνες – μία πραγματικότητα που θα πρέπει να έχει κανείς πάντα κατά νου. Έχετε χρέος, λοιπόν, ως πελάτες να αποκαλύψετε όλα όσα δεν θέλουν οι τράπεζες να γνωρίζετε», προσθέτει το άρθρο.
Ωστόσο, πολλά από τα τραπεζικά μυστικά, τα οποία καταγράφονται παρακάτω, στην πραγματικότητα δεν αποτελούν καθόλου μυστικά. Παρ’ όλα αυτά, μην περιμένετε από τις τράπεζες να βγουν και να διατυμπανίζουν πράγματα που οφείλετε να τα γνωρίζετε, ώστε να είστε σε θέση να προφυλάσσεστε από τις εκάστοτε δοσοληψίες σας με αυτές.
-Τα πέντε μυστικά:
1. Οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να αντλούν χρήματα από το λογαριασμό σας απροειδοποίητα. Αυτό το δικαίωμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά μυστικά και ισχύει συχνά στην περίπτωση που διατηρείτε καταθετικό λογαριασμό και δάνειο στην ίδια τράπεζα.
Ο καλύτερο τρόπος για να αποφύγετε αυτό το τραπεζικό δικαίωμα είναι να είστε συνεπείς ως προς το χρόνο πληρωμής του δανείου σας.
2. Μπορείτε πάντα να διαπραγματευτείτε τα τραπεζικά επιτόκια των πιστωτικών καρτών σας. Αυτά ποικίλουν από πιστωτή σε πιστωτή, γι’ αυτό και ενδείκνυται κατά τις διαπραγματεύσεις σας να φαίνεστε αδιάφορος απέναντι στις προτάσεις της τράπεζας, ισχυριζόμενος πως έχετε άλλη καλύτερη πρόταση από ανταγωνιστική τράπεζα.
3. Τα τραπεζικά τέλη είναι και αυτά διαπραγματεύσιμα, όπως τα επιτόκια. Επιμείνετε στη μείωση των τελών που σας επιβαρύνουν και μη δεχτείτε αρνητική απάντηση, δεδομένου βεβαίως και του ιστορικού της σχέσης με την τράπεζα.
4. Οι χρεωστικές κάρτες έχουν υψηλότερο ρίσκο, γι’ αυτό και όταν ερωτάστε αν προτιμάτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα οφείλετε να λάβετε υπ’ όψη το γεγονός ότι πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις ως προς το ποσοστό ρίσκου. Δείξτε προτίμηση προς τις πιστωτικές.
5. Οι ταμίες δεν είναι ειδικοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες. Οι περισσότεροι δεν έχουν κανένα υπόβαθρο στο χώρο των οικονομικών και γι’ αυτό δεν είναι καθόλου αρμόδιοι να σας κατατοπίσουν για τόσο πολύπλοκα ζητήματα, τα οποία οφείλετε να έχετε ξεκαθαρίσει προτού προβείτε στη σύναψη πελατειακής σχέσης με την τράπεζα.

Μειώνεται η διάρκεια συμβάσεων των εποχικών πυροσβεστών με το νέο ΠΔ...

Με 5μηνη απασχόληση και όχι 8μηνη, όπως ίσχυε, θα απασχοληθούν 1.578 εποχικοί πυροσβέστες σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο... Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα, προβλέπεται, ότι οι εποχικοί πυροσβέστες θα μπορούν να ανανεώνουν τις 5μηνες συμβάσεις τους για ένα ή δύο έτη.

Ειδικότερα, με το επίμαχο σχέδιο διατάγματος τροποποιείται η ισχύουσα νομοθεσία (Π.Δ. 124/2003 και 121/2007) για «τον κανονισμό πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πυροσβεστικό Σώμα ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης».

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, η διάρκεια της απασχόλησης των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης θα είναι πλέον 5μηνη ετησίως, αντί των 8 μηνών που ίσχυε μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί, ότι το 2003 οι συμβάσεις των εποχικών ήταν 5μηνες και το 2008 μετατράπηκαν σε 8μηνες.

Παράλληλα, αντικαθίσταται η παλαιά διάταξη (παράγραφος 7 άρθρου 3 Π.Δ. 124/2003) που προέβλεπε, ότι οι εποχικοί πυροσβέστες μπορούσαν να επαναπροσληφθούν για πέντε περιόδους και το διάστημα αυτό μπορεί να επεκταθεί μέχρι δέκα χρόνια - κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας - εφόσον υπήρχαν υπηρεσιακές ανάγκες που το επέβαλαν.

Η νέα διατύπωση της επίμαχης παραγράφου προβλέπει, ότι «οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οι οποίοι εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνονται στους σχετικούς πίνακες επιτυχόντων όπως έχουν διαμορφωθεί από το έτος 2003, (έτος αρχικής πρόσληψης) έως και σήμερα, προσλαμβάνονται εκ νέου στην υπηρεσία αρχικής πρόσληψης με την ίδια ειδικότητα για το έτος 2013 με δυνατότητα επαναπρόσληψής τους και για τα έτη 2014 και 2015, εφόσον επιθυμούν και διαθέτουν κατά το χρόνο πρόσληψής τους την προβλεπόμενη υγεία και ειδικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν. 

Οι ανάγκες αυτές πιστοποιούνται για κάθε ένα από τα παραπάνω έτη με πράξη του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία εκδίδεται μέχρι την 31η Ιανουαρίου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη για την περίπτωση αυτή το ανώτερο ανά κατηγορία όριο ηλικίας. Οι ως άνω προσλαμβανόμενοι εφόσον προσκομίσουν κατ' έτος τα προβλεπόμενα έγγραφα, απαλλάσσονται από τις διαδικασίες πιστοποίησης της καλής κατάστασης της υγείας τους και τις αθλητικές εξετάσεις που προβλέπονται. Κατ' εξαίρεση οι προσλαμβανόμενοι υποβάλλονται κάθε φορά και σε αθλητικές δοκιμασίες, όταν γίνεται ειδική προς τούτο μνεία στην έκθεση αξιολόγησής τους».

Τέλος, η πρόσληψη των εποχικών θα επιβαρύνει κατά 11.334.917 ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό (υπουργείου Δημοσίας Τάξης) για το τρέχον οικονομικό έτος, όπως επίσης με το ίδιο ποσό θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς και των δυο επόμενων ετών (2014 - 2015).

πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης – Μισθωμένα Ελικόπτερα δασοπυρόσβεσης: Για χαχόλους περνάνε τον Ελληνικό λαό;

Αυτή είναι ίσως η λογική εξήγηση που μπορεί να δώσει κανείς, ότι δηλαδή μας θεωρούν χαχόλους οι «γαλαζοαίματοι» (όχι λόγω ΝΔ αλλά …καταγωγής των πολιτικών - πρόκειται περί ανώτερου είδους...) πολιτικοί που μας κυβερνούν, στα όσα διαβάσαμε ότι ανακοίνωσε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχετικά με την ανάθεση της...
δασοπυρόσβεσης στην υπό πτώχευση (;) εταιρεία SKYLINK.

Οι δικαιολογίες του υπουργείου, όπως δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Ελλάδα προχθές, σε άλλες περιπτώσεις, αν δηλαδή η χώρα μας δεν βρισκόταν στην τραγική οικονομική θέση που βρίσκεται και αν δεν πέθαινε κόσμος εξ αιτίας αυτής, θα προκαλούσαν θυμηδία και οίκτο… Εμείς για άλλη μία φορά θα βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση, με στοιχεία όπως πάντα χωρίς φυσικά να περιμένουμε απάντηση από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Γιατί προφανώς όταν οι ερωτήσεις και τα στοιχεία μας καίνε ο «πολύς» κύριος Δένδιας γίνεται πολιτικά «πολύ λίγος».

Αρχίζουμε από την περίφημη πτώχευση της Καναδικής εταιρείας SKYLINK. Η αλήθεια είναι ότι έχει καταθέσει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της σε πτωχευτικό δικαστήριο γιατί αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στο να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της.  Οι λόγοι και το τι ακριβώς συμβαίνει αναφέρονται σε ένα άκρως ενδιαφέρον δημοσίευμα του THE LOADSTAR που εξειδικεύεται στα θέματα logistics κλπ και μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στα καίρια σημεία του ρεπορτάζ αυτού, πέρα από τα πολύ ενδιαφέροντα οικονομικά στοιχεία όσον αφορά τις υποχρεώσεις της εταιρείας αυτής, είναι το έργο της SKYLINK που έχει να κάνει κυρίως με ανθρωπιστικές καταστροφές και στρατιωτικά θέματα (μήπως άκουσε κανείς τίποτα για δασοπυρόσβεση;).  Μάλιστα ως ένας από τους λόγους που δεν πάνε καλά οι δουλειές είναι η μείωση των συμβολαίων από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης. Βλέπετε και εκεί, η κρίση έχει αναγκάσει την κυβέρνηση  να περιορίσει μερικά τρις τις δαπάνες της.  Κάποιοι θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν και ως κρατικοδίαιτη εταιρεία, αλλά αυτό λίγο μας ενδιαφέρει.
Βεβαίως όπως αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα υπήρχαν και άλλα προβλήματα που συνέτειναν στο να αυξηθεί το πρόβλημα της εταιρείας αυτής όπως πχ το ότι είχε «ένα μεγάλο και δαπανηρό συμβούλιο από πρώην-διπλωμάτες και απόστρατους στρατηγούς»…. Γιατί τώρα εμάς μας θυμίζει κάποιες εταιρείες εδώ στην Ελλάδα που είχαν σχεδόν το μονοπώλιο στις προμήθειες του δημοσίου σε συγκεκριμένους οργανισμούς και ακολουθούσαν την ίδια τακτική του να προσλαμβάνουν τα στελέχη που συνταξιοδοτούνταν;
Και μετά το ρεπορτάζ έρχονται οι ερωτήσεις & οι παρατηρήσεις μας προς τον κύριο Υπουργό της Δημόσιας Τάξης:

  1. Το υπουργείο «σας» κύριε Δένδια ανέθεσε στην NSPA (πρώην NAMSA) να κάνει τον διαγωνισμό για την ενοικίαση των ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης ή να κάνει ο ΝΑΤΟϊκός αυτός οργανισμός την δασοπυρόσβεση; Τι είναι αυτά που γράφετε στην ανακοίνωση του Υπουργείου;
  2. Ακυρώσατε φέτος, δεν επεκτείνατε, ή όπως θέλετε ονομάστε το την επέκταση του συμβολαίου με την εταιρεία SKYLINK μέσω NSPA, όπως είχε το δικαίωμα το ελληνικό δημόσιο, γιατί ήταν ζημιογόνος για την χώρα μας (και όχι μόνο για τον λόγο αυτό) ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
  3. Δόθηκε εντολή από το Υπουργείο σας μέσω Πυροσβεστικής στην NSPA να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για την μίσθωση ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης για το 2013, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
  4. Ο διαγωνισμός που έγινε φέτος από την NSPA με αριθμό πρωτοκόλλου (διαγωνισμού) ANH13006 και ημερομηνία 14-3-2013, αφορούσε κάποια άλλη χώρα που λέγεται και αυτή κατά σύμπτωση … Ελλάδα;;;
  5. Γιατί ξαφνικά ακυρώθηκε ο διαγωνισμός αυτός;
  6. Γιατί πέρασε ξαφνικά η περίφημη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που σας δίνει το δικαίωμα να επεκτείνεται μια σύμβαση που προηγουμένως δεν είχατε επεκτείνει; (βλέπε σχετικό δημοσίευμα μας εδώ)
  7. Μήπως αλλάξατε γνώμη γιατί στον διαγωνισμό συμμετείχαν και «Τούρκικες» εταιρείες; Μήπως πχ κάποια Τούρκικη εταιρεία έχει ιδιοκτήτη από το Αζερμπαϊτζάν και βρίσκεται στην Τουρκία για φορολογικούς λόγους; Μήπως μετά την Κίνα ο κύριος Σαμαράς θα πάει στο Αζερμπαϊτζάν για να τους πείσει για τον αγωγό του πετρελαίου;

Τέλος, για την ώρα, αν ο διαγωνισμός της Πυροσβεστικής γινόταν στην Ελλάδα η εταιρεία Skylink θα μπορούσε να λάβει μέρος;  Εμείς θα σας θυμίσουμε τι προέβλεπαν οι όροι στους διαγωνισμούς της Πυροσβεστικής όλα αυτά τα χρόνια (είναι όροι του Ελληνικού Δημοσίου) για την μίσθωση ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης:

10.2.2.2. δεν τελούν σε πτώχευση και, επίσης, ότι δεν τελούν σε διαδικασία κήρυξης πτώχευσης, (τα αλλοδαπά φυσικά ή νομικά πρόσωπα δηλώνουν ότι δεν τελούν σε πτώχευση ή υπό άλλη ανάλογη κατάσταση και, επίσης, ότι δεν τελούν σε διαδικασία κήρυξης πτώχευσης ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία), 
10.2.2.3. είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης (κύριας και επικουρικής) και τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, 
10.2.2.4. είναι εγγεγραμμένοι στο οικείο Επιμελητήριο και το ειδικό επάγγελμά τους, κατά την ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού ή ασκούν γεωργικό ή κτηνοτροφικό επάγγελμα, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περ. (4) του εδ. α της παρ. 2 και στην περ. (3) του εδ. β της παρ. 2 του άρθρου 6 του Π.Δ.118/2007, 
10.2.2.5. δεν τελούν υπό κοινή εκκαθάριση του Κ.Ν. 2190/1920, όπως εκάστοτε ισχύει, ή ειδική εκκαθάριση του Ν. 1892/1990 (A΄101), όπως εκάστοτε ισχύει, ή άλλες ανάλογες καταστάσεις (μόνο για αλλοδαπά νομικά πρόσωπα) και, επίσης, ότι δεν τελούν υπό διαδικασία έκδοσης απόφασης κοινής ή ειδικής εκκαθάρισης των ανωτέρω νομοθετημάτων ή υπό άλλες ανάλογες καταστάσεις (μόνο για αλλοδαπά νομικά πρόσωπα), 
10.2.2.6. δεν τελεί σε τυχόν νομικούς περιορισμούς λειτουργίας η επιχείρησή των καθώς και δεν τους έχει επιβληθεί η ποινή του αποκλεισμού από διαγωνισμούς, με αμετάκλητη απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης κατά τα άρθρα 18, 34 και 39 του Π.Δ.118/2007.
Εάν η ποινή του αποκλεισμού επιβλήθηκε για ορισμένο χρόνο, το στοιχείο τούτο λαμβάνεται υπόψη για την απόρριψη της προσφοράς, μόνο για το χρονικό αυτό διάστημα.


Τελικά, η NSPA, τι ρόλο παίζει για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης;  Με τα όσα έχουμε αναδείξει από το blog αυτό, δηλαδή όλες τις παρανομίες, παρατυπίες, ανορθογραφίες, την ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, πού έγιναν σε αυτούς τους διαγωνισμούς, η NSPA χρησιμοποιείται ως η Κολυμπήθρα του Σιλωάμ για όποιον δεν μπορεί να αναλάβει έργο με τα όσα προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία;!!!
Απαντήσεις δεν περιμένουμε… Γιατί άλλωστε…. Εδώ δεν είμαστε χαχόλοι… Άλλωστε και την απάντηση προς την εφημερίδα Ελλάδα την ανάρτησε κανείς στον ιστότοπο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης; Γιατί να δοθεί περισσότερη δημοσιότητα; Ας την διαβάσουν μόνον οι αναγνώστες της εφημερίδας….. 

Μείνετε συντονισμένοι... Το θέμα δεν σταματά εδώ!
http://petraskandalou.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9287.html

Τέλος τα τεκμήρια και οι αποδείξεις από το 2014 - Αλλάζουν όλα στη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων

- Στις αρχές Ιουνίου θα κατατεθεί το νέο φορολογικό στη Βουλή
- Αυξάνεται η φορολογία των αποζημιώσεων για απολύσεις
- Καταργείται η ελάφρυνση για νέους επαγγελματίες
- Δείτε όλες τις αλλαγές στο φορολογικό
Τίτλοι τέλους από την πρωτοχρονιά του 2014 για τα τεκμήρια διαβίωσης και το μέτρο των αποδείξεων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ημερησία", με το το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Ιούνιο, καταργούνται τα δύο αυτά μέτρα που δεν συνέβαλαν στην αποκάλυψη των φοροφυγάδων.
Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, φέρνει μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς φυσικών και νομικών προσώπων.
Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου:
1. Καθιερώνεται νέο σύστημα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου σε μισθούς και συντάξεις. Με το νέο σύστημα εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές άνω των 800€ θα έχουν μεγαλύτερες κρατήσεις φόρου με αποτέλεσμα τα καθαρά ποσά αποδοχών τους να μειωθούν ως και 20%.
2. Καταργείται η έκπτωση 1,5% επί του μηνιαίου φόρου, που παρακρατείται από μισθούς και συντάξεις.
3. Αυξάνεται η προκαταβολή φόρου για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 55% στο 90% του κύριου φόρου εισοδήματος και για τις Α.Ε. και τις ΕΠΕ από το 80% στο 90% του φόρου. Για τις νέες Ο.Ε. και Ε.Ε. η προκαταβολή φόρου αυξάνεται από το 27,5% στο 90%, ενώ για τις νέες Α.Ε. και ΕΠΕ ανεβαίνει από το 40% στο 90%.
4. Καταργείται το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των αποζημιώσεων που καταβάλλονται στους απολυόμενους εργαζόμενους. Οι αποζημιώσεις αυτές θα φορολογούνται πλέον με την κλίμακα φορολογίας των μισθωτών και των συνταξιούχων θα συναθροίζονται με τα λοιπά εισοδήματα από μισθωτές από μισθωτές υπηρεσίες, με συνέπεια να επιβαρύνονται πλέον από το πρώτο ευρώ με φόρους που θα φθάνουν μέχρι το 42%. Σήμερα οι αποζημιώσεις για απολύσεις, απαλλάσσονται του φόρου μέχρι του ποσού των 60.000€.
5. Καθιερώνεται νέο μόνιμο σύστημα τεκμαρτού προσδιορισμού των εισοδημάτων όλων των επιχειρήσεων με την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου.
6. Καταργείται η φορολογική ελάφρυνση για τους νέους επαγγελματίες που καθιερώθηκε με τον τελευταίο φορολογικό νόμο και προβλέπει ότι οι νέοι επιτηδευματίες, δικαιούνται μειωμένης κατά 50% φορολόγησης για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματός τους.
7. Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος, ο οποίος επιβάλλεται αυτοτελώς, με συντελεστές 1,5% και 3%, στα εισοδήματα από ακίνητα.
8. Προσδιορίζονται ρητά οι δαπάνες, που δεν αναγνωρίζονται για έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.
9. Καθορίζεται νέο καθεστώς προβλέψεων για τις επισφαλείς απαιτήσεις των επιχειρήσεων.
10. Η δήλωση φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να υποβάλλεται το αργότερο μέχρι την 1η Απριλίου του οικονομικού έτους, όμως ο φόρος θα πρέπει να καταβάλλεται πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης.
11. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που λαμβάνουν τις αποδοχές τους από μία μόνο πηγή, λόγω της φορολόγησης των εισοδημάτων τους στην πηγή.
12. Καταργούνται όλες οι διατάξεις με τις οποίες προβλέπεται ο προσδιορισμός των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων με βάση τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, λόγω της έναρξης εφαρμογής "νέων έμμεσων τεχνικών ελέγχου", μέσω των οποίων καθιερώθηκαν νέου τύπου "τεκμήρια".
13. Καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν την υποχρέωση των φορολογουμένων να καλύπτουν το 25% των ετησίων εισοδημάτων τους μέχρι τις 60.000€ με την αξία αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών που έχουν συλλέξει.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)