Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ομολόγησε μίζες 3 εκατ. ο Ευσταθίου στην 12ωρη κατάθεσή του!

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του

Έπειτα από 12 ώρες ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που χειρίζεται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο 83χρονος  αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ, Πάνος Ευσταθίου, ολοκλήρωσε λίγο πριν τις 21:30 την απολογία του. Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το εάν ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακισθεί ή όχι... και ο κατηγορούμενος επέστρεψε στα κρατητήρια που θα κρατηθεί έως την Παρασκευή οπότε και θα αποφασίσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την προφυλάκισή του ή μη.

Όπως έγινε γνωστό,  ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορούμενου, ενώ ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Πάνος Ευσταθίου, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ομολόγησε μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα.

Πιο ειδικά ο  κατηγορούμενος, τον οποίο έχει κατονομάσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ομολογήσει ότι έχει δώσει μίζες για δύο εξοπλιστικά προγράμματα και συγκεκριμένα για τα υποβρύχια και το πρόγραμμα Αsrad.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο κατηγορούμενος έχει κατονομάσει δύο πρώην αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, ο ένας εκ των οποίων έχει πλέον αποβιώσει, αλλά και μέλη επιτροπών, ενώ έχει αναφερθεί στον ρόλο που είχαν 3-4 μεγαλοστελέχη της γερμανικής εταιρείας.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται ακόμη να έχει κατονομάσει πρώην επικεφαλής της ΕΒΟ ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να τα δώσει σε επίσης στέλεχος της Βιομηχανίας Όπλων, ο οποίος ήταν και κουμπάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι έχουν δοθεί μίζες στους ήδη καταδικασμένους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, ενώ, αντίθετα καταγγέλλει τον συγκατηγορούμενό του και ήδη προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα ως εκβιαστή, υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.

Ακόμη ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε  ότι οι ύποπτες πληρωμές γίνονταν μέσω της off shore IRON, ιδιοκτησίας του. Ακόμη, φέρεται να είπε ότι είναι ιδιοκτήτης άλλων δυο off shore εταιριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ηδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος.

Εισιτήριο 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομεία. Ποιοι εξαιρούνται

Φωτιές άναψε το μέτρο για την καταβολή 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Σε δηλώσεις του στο Mega o υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τα 5 ευρώ είναι το εισιτήριο για εισαγωγή και τα 20 ευρώ για τα νοσήλια, τα οποία θα εισπράττονται με την έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο.

Παράλληλα, τόνισε ότι από το μέτρο εξαιρούνται οι άποροι και οι χρονίως πάσχοντες.

Την αντίθεσή του εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, ενώ έντονα αντιδρούν τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

ΠΑΣΟΚ: Επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι από τις αρχές Οκτωβρίου είχε ζητήσει από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τόσο στη Βουλή όσο και σε συνάντηση μαζί του, την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία. "Δυστυχώς, το Υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου (χωρίς καν την ειδική πρόβλεψη για τους φτωχούς και τους ανέργους όπως δήλωνε) προσθέτοντας και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία", υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Η Χαριλάου Τρικούπη δηλώνει ότι "θα επιμείνει μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και στο κοινοβούλιο για την επανεξέταση και κατάργησή του". Σχολιάζοντας, μάλιστα,  το επιχείρημα του υπουργού ότι "το μέτρο περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και έχει ψηφιστεί", τονίζεται στην ανακοίνωση ότι αυτό "έρχεται - όπως είχαμε και πάλι τονίσει- σε ευθεία αντίθεση με ανάλογες πράξεις, που η ίδια η Κυβέρνηση πρόσφατα έκανε (π.χ. αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ για μη εφαρμογή του 1‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων, επιμονή για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ζητήματα που επίσης περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο και είχαν ψηφιστεί από τη Βουλή)".

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας

«Η πλήρης κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας επιβεβαιώνεται και με την εφαρμογή του “χαρατσιού” των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία και του 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων. Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική, αυτό θα είναι το μέλλον για κάθε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας», τονίζει η ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝ.ΕΛ.: Ένα ακόμη πλήγμα στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό

«Ο υπουργός Υγείας, αφού διέλυσε την πρωτοβάθμια περίθαλψη, αφού προχωρά σε απολύσεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο, επιβάλλοντας 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία και ένα ευρώ για κάθε συνταγή, δίνοντας έτσι ένα ακόμη πλήγμα στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και κυρίως στους ανέργους και τους οικονομικά αδυνάτους», σχολιάζει ο τομεάρχης Υγείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  Παναγιώτης Μελάς αναφερόμενος στο εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.

ΚΚΕ: Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε επιχειρήσεις

Την έντονη αντίδραση και του ΚΚΕ προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση, τη νέα χρονιά φέρνει νέα χαράτσια για την υγεία του λαού με τα 25 ευρώ για την εισαγωγή των ασθενών στα κρατικά νοσοκομεία, μετατρέποντάς τα σε επιχειρήσεις, με το επιπλέον 1 ευρώ για κάθε συνταγή στην ήδη πανάκριβη φαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών και το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται όλο και ακριβότερο εμπόρευμα» σημειώνει ο Περισσός.

ΙΣΑ: Απαγορευτικά ακριβό το αγαθό της Υγείας

Να καταργηθεί άμεσα η διάταξη νόμου για το εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσηλεία στο ΕΣΥ ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωση του αναφορικά με το μέτρο, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από 1/1/2014.

Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι με το συγκεκριμένο μέτρο «εξωθείται η πλειονότητα των ασθενών, οι οποίοι αδυνατούν να το πληρώσουν, σε «αναγκαστική» αποφυγή της νοσηλείας, αφού πλέον το αγαθό της Υγείας και η Δημόσια Νοσοκομειακή Περίθαλψη κοστίζει απαγορευτικά ακριβά».

Ως θετικό κρίνει ο ΙΣΑ το γεγονός ότι τουλάχιστον, ο υπουργός Υγείας υιοθέτησε τη δημόσια πρόταση του ΙΣΑ και σε εγκύκλιο συμπεριέλαβε τους χρονίως πάσχοντες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες στις εξαιρέσεις από την επιβάρυνση των 25 ευρώ.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ – Της έδωσαν ένα χρόνο ζωής και δείτε τι έκανε…

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η Suzan Spencer Wedel η οποία με τη συγκλονιστική της ιστορία προτρέπει τους πάντες…
να μην το βάζουν κάτω και να μην παραδίδουν εύκολα τα όπλα γιατί απλά… η ζωή είναι ωραία έστω και για λίγο.
Η 45χρονη δημοσιογράφος έμαθε ότι πάσχει από μια ανίατη ασθένεια που της επιτρέπει να ζήσει για ακόμα έναν χρόνο. Παρόλα αυτά ούτε απελπίστηκε, ούτε κλείστηκε στο «καβούκι» της. Αντίθετα, εκμεταλλεύτηκε κάθε στιγμή ζωής που της έμεινε για να περάσει όμορφα. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, είδε το βόρειο σέλας με την καλύτερή της φίλη και γιόρτασε την 20η επέτειο του γάμου της στη Βουδαπέστη με το σύζυγό της John.
Όλοι όσοι αγαπούσε ήθελε να έχουν κάτι ξεχωριστό από εκείνη για να τη θυμούνται για όταν θα «φύγει». Έτσι, έφτιαξε λευκώματα για να δώσει στο καθένα από τα τρία παιδιά της και έκανε ειδικά κοσμήματα για τους καλύτερούς της φίλους και τους συγγενείς της.
Κάθε ημέρα της ήταν μια εμπειρία. Ταξίδεψε στη Βόρεια Καλιφόρνια για να αποχαιρετήσει τη βιολογική της μητέρα, καθώς είχε υιοθετηθεί, αλλά και στην Κύπρο για να επισκεφθεί την πατρίδα του βιολογικού της πατέρα, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ.
Όμως τον γάμο της 14χρονης κόρης της η Σούζαν δεν θα προλάβει να τον ζήσει. Γι αυτό επισκέφθηκε τον οίκο Κλάινφελντ της Νέας Υόρκης για να παραλάβει το νυφικό της.
«Καθώς η όμορφη κόρη μου εμφανίζεται με το λευκό μεταξένιο φόρεμα, μπορώ να την φανταστώ 10 χρόνια αργότερα, λίγο πριν από το γάμο της, να γελά και να κλαίει μαζί και γεμίζω από συγκίνηση για μια στιγμή που δεν θα μοιραστώ ποτέ μαζί της… Όταν η μοναχοκόρη μου με σκεφτεί την ημέρα του γάμου της, όπως το ελπίζω, θέλω να με θυμηθεί χαμογελαστή στα δοκιμαστήρια του Κλάινφελντ να της λέω “Είσαι πανέμορφη”».
Αυτά έγραψε στο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο με τίτλο «Μέχρι να πω αντίο: ο χρόνος που έζησα με χαρά» το οποίο αναμένεται σε λίγο καιρό να γίνει best seller στις ΗΠΑ. Η Universal αγόρασε ήδη για δύο εκατομμύρια δολάρια τα δικαιώματα για την μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη, το οποίο ήδη έχει αποφέρει στη μελλοθάνατη Σούζαν άλλα δύο εκατομμύρια δολάρια προκαταβολή.
Ωστόσο, η κατάστασή της υγείας της γίνεται κάθε μέρα όλο και χειρότερη… «Πιστεύω αυτό: στη μεγάλη τροχιά της ζωής των δικών μου ανθρώπων, μια βαριά θλίψη σήμερα θα ανοίξει κόσμους συναισθημάτων γι’ αυτούς στο μέλλον. Αυτό με ησυχάζει. Αυτό και η ικανότητα να απολαμβάνω μόνο το σήμερα».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)