Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Πόνταρε στο 7-1 και σε γκολ Κεντίρα και δείτε πόσα κέρδισε!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ έμπνευση από τυχερό που έπιασε το ακριβές σκορ στο Γερμανία – Βραζιλία!
Ένας φίλαθλος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, πόνταρε 20 δολάρια σε γκολ του Κεντίρα, σε συνδυασμό με νίκη της Γερμανίας με σκορ 7-1 κόντρα στη Βραζιλία! Πόσα εισέπραξε; Το αστρονομικό ποσό των 46.380 δολάριων! Απίστευτο;
Η απόδειξη στην παρακάτω φωτογραφία…
34

Οι Τούρκοι προκαλούν για Θράκη-Ρόδο-και Κύπρο - Το κείμενο «φωτιά»


Χωρίς να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τις γνωστές αδιάλλακτες θέσεις της, η Τουρκία κατέθεσε ένα έγγραφο 106 σελίδων στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε επί ελληνικής προεδρίας. Μέσα σε αυτό το έγγραφο το οποίο έχει στη διάθεση του το Real.gr και παρουσιάζει σήμερα τα πιο βασικά του σημεία, γίνεται λόγος για «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία».

O Κουίκ για το τουρκικό έγγραφο

Είναι η φράση που προκάλεσε την οργή της Κύπριας ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους η οποία κατηγόρησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών «για απαράδεκτη αδράνεια», που οδήγησε σε πρωτοφανή ρηματική διακοίνωση της Αθήνας προς τη Λευκωσία και που ανάγκασε τον πρόεδρο της Κύπρου να παρέμβει επιχειρώντας να κλείσει το θέμα.

Επισημαίνουν λοιπόν οι Τούρκοι σε αυτό το έγγραφο:

«Μέχρι να βρεθεί μια τελική και ισότιμη λύση στο θέμα της Κύπρου, η Τουρκία δεν μπορεί να δει θετικά την αποδοχή των Ελληνοκυπρίων στους διεθνείς οργανισμούς. Αποδεχόμενη τα αιτήματα των Ελληνοκυπρίων να έχουν πρόσβαση στους Διεθνείς οργανισμούς θα ενίσχυε το εσφαλμένο επιχείρημά τους να εκπροσωπούν την εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία και να τους αποσπά από το σκοπό της διευθέτησης. Η Τουρκία θα δράσει σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της».

Η Τουρκία αναφέρεται ακόμη και στις πρόσφατες έρευνες που πραγματοποίησε το ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayrettin Pasa το οποίο έφτασε να πλέει 40 μίλια από τις ακτές της Κύπρου, εντός της ΑΟΖ του νησιού.

Στο έγγραφο υποστηρίζουν ότι «ενημέρωσαν τα Ηνωμένα Εθνη για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας όπως αυτά συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην Τουρκία και της Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Συμπληρώνουν δε ότι με το γράμμα που απέστειλαν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών «απορρίπτουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Ελληνοκυπριακής πλευράς».

Τονίζουν ακόμη ότι η θέση της Τουρκίας σε ότι αφορά το Αιγαίο δεν έχει αλλάξει και ότι αυτή η θέση δεν έχει να κάνει τίποτα με την αντίληψη περί «απειλής».

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να συστήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφεύγουν «τον ευαίσθητο όρο απειλή» όταν αναφέρονται στη Θαλάσσια Στρατηγική και στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ορίων στην περιοχή. 

Για τη ΘράκηΑίσθηση πάντως προκαλεί η αναφορά της Τουρκίας στην «Τουρκική Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης». Σημειώνουν ότι «παρά το γεγονός ότι είναι Ευρωπαίοι πολίτες αντιμετωπίζουν την άρνηση της εθνικής τους ταυτότητας. Τη μη αναγνώριση του εκλεγμένου Μουφτή. Την εμπλοκή στις θρησκευτικά αυτόνομες περιουσίες, στην έλλειψη ίσης εκπαίδευσης όπως επίσης και στους μειονοτικούς παιδικούς σταθμούς». 

Και καταλήγουν ότι η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στα Δωδεκάνησα και στην εκεί «τουρκική κοινότητα, όπου υπάρχει άρνηση της κατάστασής τους».


Δεν πέφτει η ανεργία – Τα πρωτεία νέοι και γυναίκες

Δεν πέφτει η ανεργία – Τα πρωτεία νέοι και γυναίκεςΣτο 27,3% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο του 2014, όσο ακριβώς και τον Μάρτιο, ενώ μειώνεται συνεχώς το ποσοστό των απασχολουμένων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Αμετάβλητη δείχνει η ανεργία αφού παραμένει τον Απρίλιο του 2014 στο 27,3%, το ίδιο δηλαδή και με τον προηγούμενο μήνα.

Μάλιστα οριακή, της τάξης του 0,2%, είναι η μείωση που προκύπτει από τον Απρίλιο του 2013, όταν ήταν στο 27,5%.

Ο αριθμός των απασχολουμένων τον Απρίλιο του 2014 ανήλθε στα 3.471.930 άτομα, μειωμένοι δηλαδή κατά 36.860 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013, και κατά 3.623 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014.

Ανεπαίσθητη είναι η μείωση της ανεργίας για τις γυναίκες αφού μέσα σε ένα χρόνο υποχώρησε στο 30,7% από 31,5% τον Απρίλιο του 2013, ενώ αντίθετα στους άνδρες, στο ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε στο 24,6% από 24,4%.

Στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, η ανεργία μειώθηκε στο 56,3% από 58,9% πέρυσι, ενώ ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών όπου η ανεργία αυξήθηκε σε 36,1% από 35,7%.

Επτά τρόποι για άμεση συνταξιοδότηση το 2014,παράθυρα για 150.000 ασφαλισμένους

Με επτά τρόπους μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα περισσότεροι από 150.000 ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2014.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αναγνώριση πλασματικών ετών.

Η κατοχύρωση σημαίνει τη συμπλήρωση προϋποθέσεων για να «κλειδωθεί» το σχετικό δικαίωμα και να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

Πρέπει να επισημανθεί πως: Στο Δημόσιο η θεμελίωση είναι μία έννοια και δεν διαχωρίζεται από την κατοχύρωση. Εννοείται η συμπλήρωση και το κλείδωμα «προϋποθέσεων» για να μπορεί να συνταξιοδοτηθεί ο ασφαλισμένος με το όριο ηλικίας και τις προϋποθέσεις του έτους που συμπληρώνουν την 25ετία. Μόνο στους τριτέκνους η θεμελίωση γίνεται με 20ετία.

Στην 25ετία περιλαμβάνεται κάθε χρόνος που έχει διανυθεί σε φορέα κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.ά.) αλλά και ο χρόνος στο Δημόσιο από την ημερομηνία δημοσίευσης του σχετικού ΦΕΚ ή από την ορκωμοσία, αν έχουν παρέλθει 30 ημέρες έως την ανάληψη υπηρεσίας.

Το πλασματικό εξάμηνο δεν χρησιμοποιείται για τη θεμελίωση δικαιώματος αλλά μόνο για τον υπολογισμό του ποσού της σύνταξης. Ετσι σε περίπτωση που ασφαλισμένος έχει 24 έτη και 6 μήνες ασφάλιση, δεν θεωρείται ότι έχει θεμελιώσει δικαίωμα αλλά απαιτούνται 25 έτη πραγματικής ασφάλισης.

1. Στα ασφαλιστικά ταμεία οι κατηγορίες που η θεμελίωση δικαιώματος γίνεται με μόνη τη συνδρομή του χρόνου ασφάλισης είναι όσες απαιτούν 35ετία (10.500 ημέρες ασφάλισης). Για τους ασφαλισμένους της εν λόγω κατηγορίας η συμπλήρωση της 35ετίας γίνεται με χρήση όλων των χρόνων που έχουν διανυθεί σε φορείς κύριας ασφάλισης αλλά και των πλασματικών ετών (στρατός, σπουδές, τέκνα, ανεργία). Ο ασφαλισμένος κατοχυρώνει με τη συμπλήρωση της 35ετίας το όριο ηλικίας και το χρόνο ασφάλισης που ισχύει εκείνη τη στιγμή. Η συμπλήρωση της 35ετίας δεν σημαίνει αυτόματα και τη λήξη της ασφάλισης μιας και μπορεί να απαιτείται επιπλέον χρόνος για την πλήρωση όλων των προϋποθέσεων για αίτηση συνταξιοδότησης. Ειδική περίπτωση θεμελίωσης με μόνο το χρόνο ασφάλισης γίνεται στο ΙΚΑ με τη συμπλήρωση 10.000 ημερών ασφάλισης. Για την εν λόγω κατηγορία ισχύει ό,τι και για την 35ετία. Σε δύο κατηγορίες βαρέων ενσήμων στο ΙΚΑ η θεμελίωση δικαιώματος γίνεται με μόνη τη συνδρομή του χρόνου ασφάλισης. Για τις γυναίκες που συμπληρώνουν 4.500 ημέρες εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα και για τους άνδρες που συμπληρώνουν 10.500 ημέρες συνολικά εκ των οποίων 7.500 ημέρες στα βαρέα. Οι ασφαλισμένοι-ες που συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις αυτές κατοχυρώνουν το ηλικιακό όριο της στιγμής συμπλήρωσης. Τι αλλάζει στα όρια ηλικίας των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Νέα αύξηση έρχεται το 2015 στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση. Πλήρης σύνταξη θα καταβάλλεται στα 62 και μειωμένη στα 60. Φέτος ο ασφαλισμένος που θα συμπληρώσει τα 10.500 ένσημα από τα οποία 7.500 στην ασφάλιση των βαρέων και ανθυγιεινών θα μπορεί να αποχωρήσει σε ηλικία 59 ετών και 6 μηνών με μειωμένη σύνταξη και σε ηλικία 61 ετών και 6 μηνών με πλήρη.

2. Επίσπευση της συνταξιοδότησης με δωρεάν αναγνώριση πλασματικών ετών. Οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ για συγκεκριμένες κατηγορίες πλασματικών. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν η επιδοτούμενη από τον ΟΑΕΔ ανεργία, η επιδοτούμενη κύηση και λοχεία, η επιδοτούμενη ασθένεια κ.ά. Προσοχή, καθώς τα συγκεκριμένα έτη ασφάλισης μπορεί να οδηγήσουν σε θεμελίωση πλην όμως δεν χρησιμοποιούνται για προσαύξηση του ποσού της σύνταξης. Οι ασφαλισμένοι πρέπει να γνωρίζουν ακόμα πως για θεμελίωση πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2010 υπάρχουν περιορισμοί με βάση τη νομοθεσία (π.χ. μέχρι 200 ημέρες επιδότηση ΟΑΕΔ την τελευταία 10ετία).

3. Διαδοχική ασφάλιση. Στις περιπτώσεις των ασφαλισμένων που έχουν χρόνο σε περισσότερα από δύο ταμεία ο υπολογισμός της σύνταξης θα γίνει με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης. Ο νόμος 3863/2010 διόρθωσε τις όποιες αδικίες και στρεβλώσεις υπήρχαν στον υπολογισμό των ποσών της διαδοχικής κι έτσι ελαχιστοποιήθηκαν οι απώλειες που βλέπαμε παλαιότερα. Κατά συνέπεια, συμφέρει ο υπολογισμός των χρόνων με τη διαδοχική και λιγότερο η προσπάθεια θεμελίωσης σε 2 φορείς για δεύτερη αυτοτελή σύνταξη. Για όσους έχουν χρόνο ασφάλισης σε περισσότερους του ενός φορείς χρειάζεται προσοχή. Είναι απαραίτητη η έκδοση πριν απ” την αίτηση συνταξιοδότησης βεβαιώσεων για το χρόνο ασφάλισης που έχουν σε άλλους φορείς. Με αυτόν τον τρόπο πιστοποιείται ο χρόνος που έχουν διανύσει σε άλλα Ταμεία πλην εκείνου που έχουν υποβάλει το αίτημα εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη έκδοση της προσωρινής σύνταξης και την ταχεία ολοκλήρωση της ανακεφαλαίωσης χρόνου. Η εν λόγω διαδικασία αφορά τόσο τους ιδιωτικούς όσο και τους δημοσίους υπαλλήλους. Το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ χορηγούν τις εν λόγω βεβαιώσεις από τα τοπικά τμήματα μητρώου.

4. Συνέχιση της ασφάλισης. Στην περίπτωση που η ασφάλιση διακοπεί απότομα ο ασφαλισμένος μπορεί μόνος του να συνεχίσει να καλύπτει τις εισφορές του ώστε να φτάσει τον απαραίτητο χρόνο. Η επιλογή αυτή είναι πολύ σημαντική στη μειωμένη σύνταξη όταν και απαιτούνται 100 ημέρες ανά έτος τα τελευταία 5 χρόνια πριν από την υποβολή της αίτησης. Ετσι στο ΙΚΑ μπορεί να κάνει ο ασφαλισμένος προαιρετική ασφάλιση εφ” όσον έχει τουλάχιστον 3.000 ημέρες συνολικά.

5. Παραμονή στο Δημόσιο. Υπάρχουν περιπτώσεις που σίγουρα συμφέρει η παραμονή στην εργασία από μια πρόωρη έξοδο στη σύνταξη. Ετσι σε πρώτη φάση συμφέρει η παραμονή εφ” όσον ο ασφαλισμένος έχει μικρό χρόνο στο Δημόσιο και μεγάλο χρόνο διαδοχικής. Επίσης εφ” όσον δεν έχουν συμπληρωθεί 12 έτη και 6 μήνες που είναι απαραίτητοι για να χορηγηθεί εφάπαξ.

6. Ένα σημαντικό θέμα για τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται στα όρια συνταξιοδότησης είναι το κατά πόσο συμφέρει η εξαγορά στο ΤΕΑΔΥ και το Μετοχικό Ταμείο. Σε αυτές τις περιπτώσεις και ειδικότερα σε όσους συνταξιοδοτούνται με το καθεστώς των γονέων ανηλίκων και των τριτέκνων, θα πρέπει να παρατηρήσουμε πως σίγουρα εφ” όσον απαιτείται εξαγορά λίγου χρόνου για θεμελίωση και χορήγηση των εν λόγω παροχών (ΤΕΑΔΥ, ΜΤΠΥ) είναι συμφέρουσα επιλογή. Οσα χρήματα και αν κληθεί να πληρώσει ο ασφαλισμένος (περίπου 60 ευρώ το μήνα για κάθε Ταμείο) αυτό σημαίνει ότι θα του δοθεί δικαίωμα σε καταβολή μιας παροχής από ένα σχετικά χαμηλό όριο ηλικίας. Επομένως κάποια στιγμή επέρχεται απόσβεση στα ποσά που δίνει. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση με ΟΑΕΕ, στον οποίο δεν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση.

7. Τα κατώτατα όρια για τις μητέρες ανηλίκων. Οι μητέρες ανήλικων τέκνων που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για να αποχωρήσουν με μειωμένη σύνταξη και είναι ήδη 50 ετών θα πρέπει να σκεφτούν κατά πόσον αξίζει να λάβουν τη σύνταξή τους άμεσα ή να αναμένουν μέχρι να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας για την πλήρη σύνταξη. Οι αμειβόμενες με χαμηλές αποδοχές θα πρέπει να σταθμίσουν κατά πόσον συμφέρει η παραμονή για αυτές στην εργασία καθώς είναι πολύ πιθανό για αυτές να αμείβονται εφ” όσον συνταξιοδοτηθούν με μεγαλύτερη σύνταξη από το μηνιαίο μισθό τους. Αυτό καθώς στις περιπτώσεις συνταξιοδοτήσεων με χαμηλές αποδοχές τίθεται σε εφαρμογή ο θεσμός των κατωτάτων ορίων και η σύνταξη του ΙΚΑ ουσιαστικά χορηγείται χωρίς καμιά μείωση στα 50.

Ετσι τυχόν παραμονή μέχρι τα 55 ή το όριο της πλήρους δεν προσδίδει ουσιαστική προσαύξηση στη σύνταξη και συμφέρον σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να λαμβάνει η ασφαλισμένη τη σύνταξη από το όριο για τη μειωμένη ανάλογα με το έτος θεμελίωσης. Για παράδειγμα ασφαλισμένη με 6.100 ημέρες ασφάλισης θεμελίωσε το 2010 και είναι σήμερα 50 ετών και άνεργη. Με τη σύνταξή της να υπολογίζεται με το κατώτατο όριο του ΙΚΑ θα λάβει 518 ευρώ. Στην περίπτωση που αναμείνει και αιτηθεί τη συνταξιοδότηση στα 55, τότε το ποσό της σύνταξης θα είναι στα 560 ευρώ περίπου. Είναι επομένως σαφές ότι συμφέρει να υποβάλει το αίτημά της το δυνατόν γρηγορότερο. Σημειώνεται πως μόνο με τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και την ύπαρξη ανήλικου τέκνου κλειδώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα οι μητέρες ανηλίκων.

Στη συνέχεια μπορούν να παραμείνουν στην εργασία τους και να αποχωρήσουν όποτε πιάσουν το όριο ηλικίας χωρίς να επηρεάζονται από τυχόν ανατροπές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Στο ΙΚΑ για θεμελίωση αρκούν η συμπλήρωση 5.500 ημερών και ανηλικότητα ενώ για το Δημόσιο και τα Ταμεία των ΔΕΚΟ απαιτείται 25ετία. Σημείωση, για το Ταμείο Νομικών ο απαραίτητος χρόνος είναι τα 21,5 έτη. Και σε αυτή την περίπτωση για τη συμπλήρωση του χρόνου λαμβάνονται υπ” όψιν οι χρόνοι πραγματικής ασφάλισης που έχουν διανυθεί σε φορείς και οι πλασματικοί. Προσοχή χρειάζεται καθώς για τη θεμελίωση με τις διατάξεις ανήλικου τέκνου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο πλασματικός χρόνος των παιδιών.

Eρχεται το μεγάλο μακελειό με τους πληστειριασμούς ακινήτων!

MΕ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΚΑΡΕΛΙΑ ΣΕΡΤΙΚΑ!!! 
Πλησιάζει το μεγάλο μακελειό με τους πλειστηριασμούς στα ακίνητα. Η Τρόικα απαιτεί να βγαίνουν τα σπίτια όσων χρωστούν στο Δημόσιο πιρ παρά. Ενα σπίτι με αντικειμενική 150.000 ευρώ, να βγαίνει με τιμή εκκίνησης τα 50.000 ευρώ-σκοτωμένο δηλαδή.

Ενω τα σπίτια με αντικειμενική αξία τις 50.000 ευρώ θα βγαίνουν στην τιμή ενός πακέτου καρέλια σέρτικα. Μιλάμε για πραγματικό ολοκαύτωμα σε ένα κράτος που κάθεται πάνω...
στην πυρηνική βόμβα 110 δις κόκκινων δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Στο μεταξύ η εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία έχει μειώσει κατά 20% τα έξοδα στις αγορές τροφίμων πρώτης ανάγκης!
Αντιλαμβάνεστε πόλυ δύσκολα θα πληρώσει κάποιος ακόμη και 30 ευρώ το μήνα για το ρυθμισμένο κόκκινο δάνειο.
Αυτή είναι μία από τις  πυρηνικές βόμβες που οι Σαμαράς-Βενιζέλος θέλουν τα μεταφέρουν- το γρηγορότερο- στο ασκέρι του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνει Κούγκι.
Και φυσικά δεν είναι η μόνη. Οι προσφυγές των επαγγελματικών ομάδων στη Δικαιοσύνη και η δικαίωσή τους-όπως συνέβη με τους ένστολους και τους δικαστές-θα στείλει τον Παναή Σκουρλέτη και τον Νίκο Παππά να παίζουν κιθάρα στο σταθμό του Μονάχου για να μαζέψουν κάνα ευρουλάκι ώστε να μπορέσουν να κάνουν κοινωνική πολιτική.
Το θέμα τέθηκε από την τρόικα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης μαραθώνιας αξιολόγησης της πορείας εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος  καθώς έχει εντοπισθεί ότι πατά το γεγονός πώς οι εφορίες προχωρούν σε κατασχέσεις ακινήτων οφειλετών του δημοσίου, οι σχετικοί πλειστηριασμοί κηρύσσονται άγονοι λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος από την πλευρά των αγοραστών ακινήτων.
Ο λόγος, σύμφωνα με τους τροϊκανούς, είναι ότι η τιμή εκκίνησης είναι η αντικειμενική αξία η οποία πλέον στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερη της εμπορικής αξίας. Για το λόγο αυτό πιέζουν το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε μείωση της τιμής εκκίνησης στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας. Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση γενικά, θεωρεί το θέμα βόμβα καθώς ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και μάλιστα με πολύ χαμηλό τίμημα προκαλώντας μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα .
Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Απρίλιο και μάλιστα λόγω της σημαντικότητας του προβλήματος συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν και στελέχη του πρωθυπουργικού επιτελείου. Οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να γίνουν αποδεκτές οι ελληνικές θέσεις και να κλειδώσει ότι οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το δημόσιο θα ξεκινούν από το ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας.
Από την πλευρά τους φορείς της αγοράς προτείνουν τη συνολική μείωση των αντικειμενικών τιμών προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα και σημειώνουν ότι είναι και η πιο δίκαια λύση καθώς οι αντικειμενικές τιμές είναι πολύ υψηλότερες των εμπορικών.
Παράδειγμα
Ας υποθέσουμε ότι η εφορία βγάζει στο σφυρί ένα ακίνητο φορολογούμενου ο οποίος έχει ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι 150.000 ευρώ. Η τιμή εκκίνησης στον πλειστηριασμό με το σημερινό καθεστώς είναι 150.000 ευρώ. Η τρόικα θέλει η τιμή εκκίνησης στον πλειστηριασμό να είναι 50.000 ευρώ και το υπουργείο Οικονομικών αντιπροτείνει να διαμορφώνεται στα 100.000 ευρώ.
Οι πλειστηριασμό με τις νέες μειωμένες τιμές εκκίνησης αναμένεται να ξεκινήσουν έως το τέλος του έτους.
Από το kourdistoportocali

Η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους του ΔΗΣΥ προς τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ευάγγελο Βενιζέλο


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)