Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

"Η Εθνική Άμυνα δεν μπορεί να είναι...ισοδύναμο . Τώρα ας πληρώσουν" - Τι λένε για το ΣτΕ στο ΥΠΕΘΑ


“Η Εθνική Άμυνα δεν μπορεί να αποτελεί ισοδύναμο! Ας σκεφτούν όσοι πήραν τις λάθος αποφάσεις πως θα διαχειριστούν το θέμα με το Συμβούλιο της Επικρατείας”. Αυτή είναι η θέση αξιωματούχου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η ηγεσία του οποίου γνώριζε εδώ και περίπου 10 ημέρες τις…προθέσεις του ΣτΕ.

Η καυτή πατάτα της αντισυνταγματικότητας των περικοπών στους στρατιωτικούς βρίσκεται πλέον στα χέρια αυτών που την …έκαψαν. Η προσπάθεια να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα στην κοινή γνώμη εναντίον των στρατιωτικών δεν μπορεί να “περάσει” και η απόφαση του ΣτΕ θα λειτουργήσει μάλλον ενθαρρυντικά και για άλλες κοινωνικές επαγγελματικές ομάδες. Οι κύριοι Στουρνάρας, Σταϊκούρας και οι επιτελείς τους γνωρίζουν ότι τώρα πρέπει να πληρώσουν. Κι αν για τα αναδρομικά μπορούν να καταφύγουν σε χρονικά τεχνάσματα, η επαναφορά των μισθών εκεί που ήταν το 2012 πρέπει να γίνει αμέσως μόλις η απόφαση καθαρογραφεί. Που θα βρουν τα χρήματα;

Βέβαια στα τραπέζια συσκέψεων του υπουργείου Οικονομικών δεν κάθονταν μόνος του ο Σταϊκούρας. Απέναντί του κάθονταν και στρατιωτικοί . Και είναι ώρα πια να μάθουμε αν έστω ανέφεραν έστω και μια φορά την αντισυνταγματικοτητα των περικοπών. Για την οποία αποκλείεται να μην γνώριζε τουλάχιστον ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο οποίος είναι διακεκριμένος νομικός .

Η απόφαση του ΣτΕ, οι Ενώσεις Στρατιωτικών και το twitter του Αρχηγού

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών επιβεβαίωσε όσους υποστηρίζουν ότι οι Ενώσεις Στρατιωτικών μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο ,να βάζουν στόχους και να έχουν αποτελέσματα. Πάντα για θέματα που έχουν να κάνουν με θέματα εγασιακά.

Το αποτέλεσμα που προέκυψε από την απόφαση του ΣτΕ εκθέτει και όσους με απίστευτη μανία ,υπερασπιζόμενοι νοοτροπιες ενός στρατεύματος της δεκαετίας του 1950 και 60 κυνήγησαν και κυνηγούν οποιαδήποτε προσπάθεια των Ενώσεων να αναδείξουν τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσαν οι περικοπές.

Ένας εν ενεργεία αξιωματικός γράφει αλήθειες. Υπογράφει με ψευδώνυμο για να αποφύγει τις συνέπειες αφού ακόμη και σήμερα ένας στρατιωτικός στην Ελλάδα δεν μπορεί να έχει άποψη για την εργασία του χωρίς να υποστεί συνέπειες:


"Έχοντας σαν μπούσουλα την επιτυχημένη κι επεξηγηματική συνέντευξη που έδωσε στο ONALERT  ο δικηγόρος κ. Γ. Αντωνακόπουλος θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:

Μετά από ενέργειες των «συνήθη υπόπτων» όλο το Στράτευμα βρίσκεται σε μια «ευχάριστη» αναμονή της έκδοσης της τελεσίδικης απόφασης «σταθμό» του ΣτΕ, που όπως διαφαίνεται θα βάζει φρένο στην ασυδοσία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών που υπό την ανοχή και συνεπικούρηση της  Ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας από το 2010 έως και σήμερα, έχουν βαλθεί να φτωχοποιήσουν και να διαλύσουν οικονομικά και ψυχολογικά όλο το μόνιμο Στελεχιακό Δυναμικό των Ε.Δ.

Όποια και να ‘ναι ή  όπως και να ερμηνευτεί η απόφαση του ΣτΕ, ένα είναι σίγουρο και αδιαμφισβήτητο, ότι όλες οι Περιφερειακές Ενώσεις των εν Ενεργεία Στρατιωτικών σε όλη την Ελλάδα, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ,  με αιχμή του δόρατος την Ένωση της Αττικής, είναι αυτοί που τράβηξαν το «κάρο» και επέμειναν στις διεκδικήσεις των κατακρεουργημένων οικονομικών και όχι μόνο, δικαιωμάτων των Στελεχών των Ε.Δ. Με αναφορές στο ΥΠΕΘΑ καθώς και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναλύσεις κι επεξηγήσεις των πραγματικών γεγονότων, ενημέρωση όλων των Στελεχών, με δυναμικές κινητοποιήσεις όπως η μεγαλειώδης και πρωτοφανής στα χρονικά πορεία διαμαρτυρίας με στολή στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και η κορωνίδα που ήταν η έγκαιρη και τεκμηριωμένη μέχρι κεραίας προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση του μνημονιακού νόμου 4093/12, για λογαριασμό όλων των Στελεχών των Ε.Δ. κατέδειξαν σήμερα και στους πιο επιεικά  «δύσπιστους» Συναδέλφους την αναγκαιότητα να στηριχτεί ο ΘΕΣΜΟΣ των Περιφερειακών Ενώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι αυτοί που λοιδορούσαν και λοιδορούν τη δημιουργία και τη λειτουργία των Ενώσεων, συμπεριλαμβανομένου και της  Ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας από το 2010 έως και σήμερα, θα πρέπει να καταλάβουν και να αντιληφθούν ταυτόχρονα, ότι  το όποιο κέρδος ή η όποια αποκατάσταση στους μισθούς όλων των Στελεχών των Ε.Δ. δεν θα οφείλεται στην απραξία τους ούτε στο σιγοντάρισμα των Κυβερνήσεων για την πολλαπλή περικοπή του Ειδικού Μισθολογίου των Ε.Δ.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ  είναι αυτός που τον Αύγουστο του 2012 τιτίβιζε:

1) Είναι απίστευτο πόσο η Πολιτική Ηγεσία, ο Ειδ. Γραμματέας και οι σύμβουλοι του ΥΠΕΘΑ αγωνίζονται για τους μισθούς μας. Είμαστε όλοι μαζί. Για το καλύτερο!

2) Όσα λέγονται ή γράφονται για πιθανές μειώσεις μισθών είναι εικασίες και γνώμες. Οι προσπάθειες για το καλύτερο συνεχίζονται. Είμαστε όλοι μαζί!

Και τρείς μήνες μετά οι προσπάθειες και οι αγώνες τους πήραν σάρκα και οστά με την ψήφιση του αντισυνταγματικού πλέον και ολέθριου για τις Ε.Δ. και τα οικονομικά των Στελεχών νόμου 4093.

Αυτόν το νόμο κλήθηκαν οι Περιφερειακές Ενώσεις να ακυρώσουν επ’ ωφελεία ΟΛΩΝ των εν Ενεργεία Στελεχών των Ε.Δ. ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης.

Τώρα αν όλοι αυτοί που για διαφόρους λόγους όχι μόνο δεν βοήθησαν οικονομικά την όλη προσπάθεια συνεισφέροντας στο τεράστιο για τα δεδομένα των συναδέλφων ποσό της προσφυγής, αλλά κατηγορούσαν και σαμποτάριζαν κι από πάνω, έχοντας λίγο ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, θα πρέπει όποιο ποσό τους επιστραφεί ή αναπροσαρμοσθεί ο μισθός τους αυξητικά, να το κάνουν ΔΩΡΕΑ σε φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως  πχ το «χαμόγελο του Παιδιού».

Στρατηγός ΞΕΚΑΒΑΛΑ

http://www.onalert.gr/


Αποκαλύψεις χωρίς τέλος για τις μίζες

Νέα στοιχεία για το πάρτι των μιζών πίσω από τα πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας όχι μόνο το πολυδαίδαλο σύστημα του μαύρου χρήματος, αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονταν πίσω από αυτά.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Star η περιβόητη θηριώδης σύμβαση για τα 170 Leopard 2 που στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 1,7 δισ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε με δανεικά από το γερμανικό κράτος.
Ελεύθερος ο Ματαντός με εγγύηση
Σε έγγραφο της γερμανικής εταιρίας ΚΜW που προμήθευσε τα άρματα μάχης στην Ελλάδα, ομολογείται ότι η χώρα δεν είχε στην πραγματικότητα τα χρήματα για να πληρώσει το πρόγραμμα, παρόλα αυτά, όπως αποκαλύφθηκε συνέφερε τη Γερμανία να της πουλήσει τα όπλα αυτά.
Στις 24 Ιουλίου 2001 η γερμανική εταιρία KMW, έκανε αίτηση εξαγωγικής ασφάλισης στη γερμανική κυβέρνηση καθώς η σύμβαση Leopard ήταν τεράστια την οποία δεν θα μπορούσε να πληρώσει το ελληνικό κράτος ιδίως ενόψει των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και επίσης λόγω δέσμευσης που είχε αναλάβει ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης να εκσυγχρονίσει το σύστημα υγείας.
Πρότεινε, λοιπόν, η γερμανική εταιρία να χρηματοδοτήσουν οι Γερμανοί προκειμένου να διασφαλιστεί το πρόγραμμα. Έτσι, πρότειναν να υπάρξει δάνειο από 7 γερμανικές τράπεζες, εκ των οποίων τρεις κρατικές με εγγύηση του ελληνικού υπ. Οικονομικών.
Το δάνειο τελικά εκταμιεύθηκε, ωστόσο το γερμανικό Δημόσιο δεν ασφάλισε τις εξαγωγές, η Ελλάδα σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις του δανείου και η εταιρία που μας προμήθευε τα άρματα, όσο και να σας φαίνεται περίεργο, κόντεψε να... πέσει έξω επειδή το μόνο πρόγραμμα που είχε σε αυτό το μέγεθος ήταν το… ελληνικό!
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόγραμμα αυτό έχει πληρωθεί κατά 90% από δανεικά.
Χάθηκαν εκατομμύρια από τα αντισταθμιστικά
Στο μεταξύ, στα αζήτητα παραμένουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα αντισταθμιστικά. Εδώ και τρία χρόνια εκκρεμεί η σχετική ρύθμιση, με αποτέλεσμα να έχουν εισπραχθεί 20 εκατ. ευρώ από τα συμφωνηθέντα 290 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Star τα αντισταθμιστικά προγράμματα ήταν ένας θεσμός που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την ελληνική βιομηχανία στα πλαίσια εξοπλιστικών προγραμμάτων από άλλες χώρες. Η κάθε ξένη εταιρεία υπέγραφε με την ελληνική κυβέρνηση και κατέθετε το ισόποσο του 10% της αξίας του προγράμματος σε μία εγγυητική καλής εκτέλεσης.
Άλλα για να γίνει το νόμιμο λείπει ο νόμος καθώς ο πρώην υπουργός Αμύνης Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δεσμευθεί με νόμο του 2010 ότι θα φέρει διάταξη για τα ληγμένα αντισταθμιστικά, αλλά και αυτός, όπως και οι τρεις διάδοχοί του δεν το έχουν κάνει.
Ο πρόεδρος των εταιρειών που συμμετέχουν στα αντισταθμιστικά οφέλη Τάσος Ροζολής θεωρεί ότι η παράλειψη να ρυθμισθεί το ζήτημα είναι εγκληματική.
Το κράτος δεν πρόκειται να κερδίσει σε όλες τις περιπτώσεις, αφού οι εταιρείες μπορούν να πάνε στη διαιτησία και να κερδίσουν .Αλλά και αυτές οι συμβάσεις μπορούν να κρύβουν μυστικά .
Ελεύθερος ο Μ. Ματαντός
Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ αφέθηκε χθες το βράδυ μετά την πολύωρη απολογία του ο Μιχάλης Ματαντός, κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο εφοπλιστής που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτών και Εισαγγελέα, κρίθηκε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή μόνο χρηματικής εγγύησης.
Ο κ. Ματαντός, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, φέρεται ως αντιπρόσωπος της Ferrostaal και μέσω της εταιρείας του ΜΙΕ, να διακινούσε χρήματα που προορίζονταν για «ωφέλιμες πληρωμές».

Τα κριτήρια για τις ομαδικές απολύσεις



Στην κατάρτιση συγκεκριμένων κριτηρίων βάσει των οποίων θα εισηγείται την έγκριση ομαδικών απολύσεων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου προχώρησε ομόφωνα το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.
Στην ομόφωνη απόφαση καθορίζονται οι διαδικασίες στις οποίες θα πρέπει να προχωρά ο επιχειρηματίας –εργοδότης τόσο πριν την απόφαση για ομαδικές απολύσεις όσο και μετά, προκειμένου το ΑΣΕ να εισηγείται την έγκριση των απολύσεων αυτών. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο βήμα «απελευθέρωσης» των ομαδικών απολύσεων βάσει των δεσμεύσεων του υπουργείου Εργασίας απέναντι στην τρόικα των δανειστών.
Με την απόφαση αυτή του ΑΣΕ δεν καταργείται η υποχρέωση του εκάστοτε υπουργού Εργασίας να εγκρίνει τις απολύσεις αυτές, δημιουργείται όμως το υπόβαθρο, ώστε η γνωμοδότηση του ΑΣΕ να αποκτά βαρύνουσα σημασία.
Την ομόφωνη απόφαση στην οποία κατέληξε χθες το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας για τη διαδικασία εφαρμογής των άρθρων 3 και 5 του Ν. 1387/1983 χαιρέτησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, σημειώνοντας ότι «ισορροπεί αποτελεσματικά τις κοινωνικές ανάγκες με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις στην αγορά».
Πέρα από τον ΣΕΒ, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ επικροτούν επίσης τη κοινή στάση του Υπουργείου Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους εργοδοτών και εργαζομένων και κυρίως την ομόφωνη απόφαση του ΑΣΕ, σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, που ουσιαστικά εφαρμόζει τις κοινοτικές οδηγίες, ενώ διατηρεί το υφιστάμενο καθεστώς στις ομαδικές απολύσεις σε μία κοινωνικά δύσκολη συγκυρία.
Απολύσεις στο… μικροσκόπιο
Με βάση την απόφαση του ΑΣΕ, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα για ομαδική απόλυση εργαζομένων, θα πρέπει ο φάκελος στοιχείων της επιχείρησης να περιέχει ενδεικτικά:
•την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης κατά την τελευταία τριετία για τη θέση της στην αγορά και τις προοπτικές βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της συνοδευόμενη από:
α) στοιχεία του ισολογισμού και προϋπολογισμού της,
β) αποδεικτικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας ή και αποδεικτικά ρύθμισης των σχετικών υποχρεώσεων, εφόσον υπάρχουν οφειλές,
γ) τυχόν δανειακές υποχρεώσεις αποδεικνυόμενες με σχετικές βεβαιώσεις από τον αντίστοιχο χρηματοπιστωτικό φορέα και λοιπές απαιτήσεις τρίτων,
δ) τυχόν απαιτήσεις της εταιρείας έναντι τρίτων,
ε) τυχόν χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων της εταιρίας από κοινοτικούς ή εθνικούς πόρους και στοιχεία για τη ροή της εφαρμογής τους και των όρων τους, ή πρόσφατη τυχόν συμμετοχή τους σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα., ιδίως σε σχέση με την απασχόληση,
•στοιχεία της στελέχωσης της επιχείρησης και του κόστους εργασίας κατά την τελευταία τριετία σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων ανά ειδικότητα και το ετήσιο κόστος εργασίας καθώς και στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί κατά το χρόνο σύνταξης της μελέτης με αναφορά στη:
α) ειδικότητα – προσόντα εκπαίδευσης,
β) είδος σύμβασης εργασίας ως ορισμένου ή αορίστου χρόνου με πλήρη ή μερική απασχόληση,
γ) οικογενειακή κατάσταση (έγγαμος- άγαμος- προστάτης μονογονεϊκής οικογενείας ή εργαζόμενος με σύζυγο ή τεκνό που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.),
δ) αριθμός εργαζομένων ανά ειδικότητα μέσω Εταιρείας Προσωρινής Απασχόλησης και είδος της σύμβασης εργασίας ως ορισμένου ή αορίστου χρόνου με πλήρη ή μερική απασχόληση και χρόνος έναρξης και λήξης αυτής ,
•αιτιολόγηση της αναγκαιότητας των ομαδικών απολύσεων με αναφορά:
α) στον αριθμό των εργαζομένων ανά ειδικότητα που προσλήφθηκαν ή απολυθήκαν στην τελευταία τριετία,
β) τυχόν διαρθρωτικά μέτρα της απασχόλησης που έχουν ληφθεί στην τελευταία τριετία π.χ. μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής, εφαρμογή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας,
γ) επίπτωση της εφαρμογής των ομαδικών απολύσεων στην βιωσιμότητα της επιχείρησης και τις προοπτικές ανάπτυξης της,
δ) εκτιμήσεις για την προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
…και μέτρα προστασίας
Το Σχέδιο Ομαδικών Απολύσεων πρέπει να παρουσιάζει:
•τον αριθμό των εργαζομένων ανά ειδικότητα που προτείνεται να απολυθούν
•τα κριτήρια επιλογής των ομαδικά απολυομένων
•το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των ομαδικών απολύσεων
•προτεινόμενα μέτρα άμβλυνσης των επιπτώσεων της απόλυσης όπως:
α) προτεινόμενα ποσά για κάλυψη αυτασφάλισης
β) διαθέσιμα ποσά μέσω εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για κατάρτιση και συμβουλευτική για επανένταξη στην αγορά εργασίας,
γ) ενέργειες για την αξιοποίηση ειδικών προγραμμάτων από τον ΟΑΕΔ αντιμετώπισης της επαπειλούμενης ανεργίας ή των ομαδικώς απολυομένων,
δ) δυνατότητες, μέθοδοι και κριτήρια για την κατά προτεραιότητα επαναπρόσληψη των ομαδικώς απολυομένων.
Βρούτσης: Θετική εξέλιξη
Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας «Η κυβέρνηση χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), με την οποία προσδιορίζονται, για πρώτη φορά στη χώρα μας, τα κριτήρια και τα αναγκαία στοιχεία τεκμηρίωσης της γνώμης του ΑΣΕ κατά την εξέταση πρότασης περί ομαδικών απολύσεων από εργοδότη. Η θετική αυτή εξέλιξη σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή συνεννόησης και εθνικής ενότητας για την αρμονική σύνδεση της ανάπτυξης και των επενδύσεων με την κοινωνική συνοχή και την απασχόληση».

Πηγή: Real.gr

Επίδομα θέρμανσης: 23/1 η τρίτη δόση

Ο Χάρης Θεοχάρης συνεχίζει να απαντάει στα... tweets των φορολογούμενων και να βγάζει ειδήσεις. Αυτή τη φορά, αφορά στην επόμενη δόση του πετρελαίου θέρμανσης.
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε πως άμεσα το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην καταβολή της επόμενης δόσης του επιδόματος πετρελαίου ύψους 38,5 εκατ. ευρώ περίπου, προς 327.000 δικαιούχους.
Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 23/1/14, ανακοίνωσε μέσω Τwitter, ο Χάρης Θεοχάρης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)