Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Xαθηκε ο καλυτερος πελάτης....





Και όμως!Τη σχολή με τις μεγαλύτερες βάσεις στην Ελλάδα (ΣΣΑΣ), θέλουν να την καταργήσουν!!!!

Πως η Ελλάδα μπορεί να φτάσει μέχρι και τον ημιτελικό;

Πολλές φορές έχουμε δει στο ποδόσφαιρο να ανατρέπονται προγνωστικά ή να φτιάχνονται σενάρια που οδηγούν σε εκπλήξεις τα οποία κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Η ήττα της Γερμανίας και η ισοπαλία της Αγγλίας, δημιουργεί ένα "τρελό" σενάριο, το οποίο μπορεί να στείλει την ελληνική ομάδα αν αυτή προκριθεί ως δεύτερη, μέχρι και τα ημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου!

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα από την Αργεντινή και να προκριθούμε πίσω από την "Μπιανκοσελέστε" στους "16" της διοργάνωσης. Σίγουρα βάζουμε ένα πολύ μεγάλο "αν" στην εξίσωση, αλλά σε περίπτωση που κάτσει η πρόκριση, τότε οι αντίπαλοι που προκύπτουν στους "16" και στους "8", δίνουν ρεαλιστικές ελπίδες για αυτό που πριν από την έναρξη του μουντιάλ, φάνταζε ουτοπικό.

Και εξηγούμαστε. Αν η Εθνική περάσει, θα βρει απέναντί της, τον πρώτο του 1ου ομίλου. Με δεδομένο πως σίγουρα πρώτη δεν θα είναι η Γαλλία, η αντίπαλος θα είναι μια εκ των Ουρουγουάη και Μεξικό. Σίγουρα δυνατές ομάδες, αλλά όχι μεγαθήρια. Η καλή Εθνική, θα μπορούσε να χτυπήσει στα ίσια και τους Ουρουγουανούς, αλλά και τους Μεξικανούς.

Το "τρελό" σενάριο και τα ιδιαίτερα ευνοϊκά για την Εθνική μας διασταυρώματα, δεν σταματούν εδώ. Σε περίπτωση λοιπόν, που η Εθνική προκριθεί και από την φάση των "16", υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα, να βρει απέναντί της στα προημιτελικά, κάποια εκ των Σλοβενία, Η.Π.Α, Γκάνα ή Σερβία.

Ο πρώτος του ομίλου της Αγγλίας, διασταυρώνεται στους "16", με τον δεύτερο του ομίλου της Γερμανίας. Η λογική με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, λέει πως οι Εγγλέζοι δεν περνάνε ως πρώτοι, ενώ ακόμα και μετά την ήττα της, η Γερμανία, μπορεί με νίκη την τελευταία αγωνιστική, να πάρει την πρωτιά. Αρα, το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός μας στους "8", είναι πολύ πιθανό να είναι η Σλοβενία κόντρα στην Γκάνα ή την Σερβία.

Γίνεται λοιπόν εύκολα κατανοητό, πως σε περίπτωση που γίνει το... θαύμα και η Εθνική περάσει αγκαζέ με την Αργεντινή του Μαραντόνα στην επόμενη φάση, υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, να τρελάνει ξανά την υφήλιο και να φτάσει μέχρι και τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πλανήτη.
http://balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=7808

Aναφορικά με την αποχή των δικηγόρων



Θα ήθελα με το παρόν email να δώσω ορισμένες σύντομες απαντήσεις πάνω στο ζήτημα του ανοίγματος του δικηγορικού επαγγέλματος και στην αποχή των δικηγόρων, με την ελπίδα ότι θα πληροφορηθούν απλά και σύντομα οι πολίτες για το τι συμβαίνει.

Απεργία Δικηγόρων. Ερωτήσεις - Απαντήσεις

1. Το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.....




Κατηγορηματικά όχι. Οποιοσδήποτε απόφοιτος νομικής σχολής ημεδαπού ή αλλοδαπού (κατόπιν αναγνώρισης ΔΙΚΑΤΣΑ κλπ) μπορεί μετά από πρακτική άσκηση 18 μηνών και επιτυχείς εξετάσεις που διοργανώνονται 2 φορές καθ' 'ετος να γίνει δικηγόρος. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός διορισθέντων (πχ. όπως στους συμβολαιογράφους). Οποισδήποτε περάσεις τις εξετάσεις (γραπτές και προφορικές) μπορεί να διοριστεί δικηγόρος. Επομένως, το επάγγελμα του δικηγόυ δεν είναι κλειστό.

2. Για ποιό λόγο απέχουν οι δικηγόροι;

Ίσως, το σημαντικότερο ζήτημα για το οποίο απεργούν οι δικηγόροι είναι η κατάργηση των ελαχίστων κατωτάτων ορίων δικηγορικής αμοιβής. Η κυβέρνηση προφασιζόμενη σχετική αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προωθεί την κατάργηση των ελαχίστων κατωτάτων ορίων δικηγορικής αμοιβής διότι υποτίθεται ότι νοθεύει τον ανταγωνισμό.

Τα κατώτατα όρια δικηγορικής αμοιβής καθορίζονται ανα διετία με σχετική υπουργική απόφαση και βοηθούν αφενός στην εξεσφάλιση ενός minimum ορίου αμοιβής, αφετέρου στον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος του κάθε δικηγόρου. Ποσοστό επ' αυτών παρακρατείται από τα ασφαλιστικά ταμεία (ταμείο νομικών και ταμείο προνοίας δικηγόρων) και από τους οικείου δικηγορικούς συλλόγους. Πρόκειται για τα ονομαζόμενα γραμμάτεια προείσπραξης διηγορικής αμοιβής, τα οποία υποχρεωτικώς προσκομίζονται στην εκάστοτε δικάσιμο, δίχως τα οποία δεν υπάρχει παράσταση διηγόρου.

Χαρακτηριστικό της στάσης της κυβέρνησης είναι ότι προφασιζόμενη την άποψη της ευρωπαικής Επιτροπής αρνείται να υποστηρίξει τις θέσεις τον Δικηγορικών Συλλόγων, οι οποίοι ζητούν να κριθεί το θέμα από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, όπως έχουν κριθεί άλλα και άλλα ήσσονος σημασίας ζητήματα, και όχι να συμμορφωθούμε άμεσα με τις απόψεις της Ευρωπαικής επιτροπής. Άλλωστε, παρόμοια σύστηματα ελαχίστων ορίων αμοιβών ισχύουν και σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και δεν έχει γεννηθεί τμέχρι σήμερα οποιοδήποτε πρόβλημα .


3. Η κατάργηση των κατωτάτων ορίων της αμοιβής θα ωφελήσει τον ανταγωνισμό;

Όχι. η κατάργηση των κατωτάτων ορίων θα ωφελήσει κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες, και όχι τον απλό πολίτη. Σας παρουσιάζω το εξής πράδειγμα. Σήμερα το κατώτατο όριο δικηγορικής αμοιβής πχ για την έκδοση διαταγής πληρωμής εκ μέρους της τράπεζας σε βάρος του οφειλέτη είναι 64 ευρώ, οι δε τράπεζες εκδίδουν χιλιάδες διαταγές πληρωμής το χρόνο. Μετά την πλήρη κατάργηση του κατωτάτου ορίου, και ενόψει του υπερπληθωρισμού των δικηγόρων είναι προφανές ότι η τράπεζα θα επιβάλει τους δικούς της όρους, και όχι αυτούς που επιβάλει το κράτος, προσφέροντας όποια αμοιβή θεωρεί αυτή ότι την εξυπηρετεί, πάντοτε υπό το δέλεαρ του όγκου της δουλείας που προσφέρει. Αντιθέτως, η κατάργηση των κατωτάτων ορίων ελάχιστο όφελος θα έχει για τον απλό πολίτη που προσφεύγει άπαξ στο δικαστήριο. Εξάλλου, ο ανταγωνισμός έχει ήδη οδηγήσει τις αμοιβές να κυμαίνονται σε χαμηλό επίπεδο.


4. Η κατάργηση των κατωτάτων ορίων της αμοιβής θα ωφελήσει τα φορολογικά έσοδα του κράτους;

Ασφαλώς και όχι. Όπως, προαναφέρθηκε τα κατώτατα όρια δικηγορικής αμοιβής εκτός της εξασφάλισης ενός minimum ορίου αμοιβής, αποτελούν το κύριο μέσο προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος του κάθε δικηγόρου εκ μέρους της εφορίας. Εάν αυτά καταργηθούν, είναι προφανές ότι θα μειωθούν τα φορολογικά έσδοα του κράτους, καθώς δεν θα μπορεί να διαπιστωθεί το φορολογητέο είσοδημα.


5. Ποιοί πλήτονται από την κατάργηση των ελαχίστων ορίων δικηγορικής αμοιβής.

Σίγουρα αυτοί που δεν πλήττονται είναι οι λίγοι «μεγαλοδικηγόροι», οι οποίοι λόγω του ονόματος και της προβολής τους θα εξακολουθούν να εισπράττουν όσα ήδη εισπράττουν. Αυτοί που πλήττονται είναι κυρίως οι νέοι δικηγόροι, οι οποίο στον αγώνα για καθημερινή επιβίωση, είναι προφανές ότι θα υποταχθούν στους όρους που θα επιβάλλουν οι ισχυρές εταιρίες και τράπεζες.

Περαιτέρω, η κατάργηση των ελαχίστων ορίων θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στο κελίσιμο των δικηγορικών συλλόγων και την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων των δικηγόρων, μιας και δεν θα έχουν τους πόρους προκειμένου να εξακολουθήσουν να λειτουργούν. σημειώστε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία των δικηγόρων έχουν ίσως την καλύτερη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχωνν. Σύμφωνα με στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κάθε χρόνο γράφονται 1000 περίπου νέοι δικηγόροι, ενώ συνταξιοδοτούνται περίπου τριακόσιοι (αναλογία 1 προς 3). Όσο για το ύψος των χορηγούμενων συντάξεων, σκεφτείται ότι σήμερα ένας διηγόρος που εισ΄ηλθε στην εργασία μετά την 1.1.1993 εάν έβγαινε στη σύνταξη θα έπαιρνε 250 ευρώ περίπου. Σκεφτείται τι θα πάρει μετά την κατράρηγηση των ορίων αμοιβής και τις επερχόμενες αλλαγές που θα επιφέρει το μηνμόνιο με το ΔΝΤ.

Goal-Goal-Goal

AΣΦΑ-ΛΗΣΤΙΚΟ !!!!


Δείτε το, αξιζει τον κόπο :

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=129466c737dbf92c&mt=application%2Fvnd.ms-powerpoint&url=https%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2F%3Fui%3D2%26ik%3D24a3c0dd41%26view%3Datt%26th%3D129466c737dbf92c%26attid%3D0.1%26disp%3Dattd%26zw&sig=AHIEtbQQar4Vbplb7fYsgi-nE_rpLbSuFg&pli=1

Αναστολή σύνταξης για απασχολούμενους συνταξ/χους

Nα γινοταν καθε πρωί στο μετρό....

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)