Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Θερμά Συγχαρητήρια στο Δημήτρη Κωστούρο, νέο Δημαρχο Ναυπλίου...

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή νέου δημάρχου Ναυπλιέων, μετά την παραίτηση Αναγνωσταρά προκειμένου να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαίου 2012, ο νέος δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος έδωσε την πρώτη του συνέντευξη, μαζί με τον "ηττημένο" της διαδικασίας κ. Βασίλη Βασιλόπουλο.

Από τη νέα κυβέρνηση οι όροι ανακεφαλαιοποίησης

Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επιθυμούν το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης, που αποτελεί «καυτή πατάτα», να διευθετηθεί μετά τις εκλογές, παρά την αντίθετη γνώμη του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου
Η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα είναι εκείνη που θα καθορίσει τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.
Τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, επιθυμούν το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης, που αποτελεί «καυτή πατάτα», να διευθετηθεί μετά τις εκλογές, παρά την αντίθετη γνώμη του πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου.
Την ίδια ώρα, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες εμφάνισαν ιστορικά υψηλές ζημιές -28 δισ. ευρώ- για τη χρήση του 2011, εκ των οποίων τα 25,5 δισ. ευρώ οφείλονται στο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, ενώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εγγυήθηκε τη συμμετοχή του στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ώστε ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών να πληροί το ελάχιστο όριο του 8%.
Τώρα, τράπεζες και επενδυτές περιμένουν τον καθορισμό της λογιστικής και φορολογικής αντιμετώπισης των ζημιών από το PSI+, των κινήτρων ώστε να συμμετάσχουν οι ιδιώτες στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, την οριστικοποίηση των warrants (δικαιώματα επαναγοράς), των CoCoS, αλλά και την αλλαγή του νόμου για τον υπολογισμό του αναβαλλόμενου φόρου (σε ορίζοντα 20ετίας, αντί 5ετίας που ισχύει σήμερα).
Τα κεφάλαια
Παράλληλα περιμένουν και τη δημοσίευση από την Τράπεζα της Ελλάδος των αποτελεσμάτων για τα κεφάλαια που θα χρειαστούν για να καλύψουν τα «κόκκινα» δάνεια, μετά τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock.
Μέσα στο φθινόπωρο οι τράπεζες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των μετόχων τους σε αυτές. Ομως για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι 600.000 και πλέον μικρομέτοχοι να πεισθούν για την «ασφάλεια» αλλά και την απόδοση της επένδυσής τους.
Καθοριστικής σημασίας για τη συμμετοχή των ιδιωτών είναι και οι όροι επαναγοράς των μετοχών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ηδη οι τράπεζες έχουν καταθέσει τα capital plans στην ΤτΕ, στα οποία αναφέρονται οι προβλέψεις τους για την πορεία των μεγεθών τους την επόμενη 3ετία, αλλά και τρόπους ενίσχυσης των κεφαλαίων τους μέσω πώλησης θυγατρικών τους στο εξωτερικό και μη χρηματοοικονομικών συμμετοχών τους (όπως είναι, για παράδειγμα, το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα της Βουλιαγμένης για την Εθνική και του ξενοδοχείου Χίλτον για την Alpha Bank).

Τα «κόκκινα» δάνεια, βόμβα για τις τράπεζες

«Φωτιά» οι επισφάλειες. Οι ζημιές που προκάλεσε το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών θα εξορθολογιστούν σε σημαντικό βαθμό, με την ανακεφαλαιοποίηση.
«Φωτιά» οι επισφάλειες. Οι ζημιές που προκάλεσε το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών θα εξορθολογιστούν σε σημαντικό βαθμό, με την ανακεφαλαιοποίηση. Ομως, οι επισφάλειες μοιάζουν με βραδυφλεγή βόμβα, αφού καθημερινά η εικόνα για τα «κόκκινα» δάνεια επιδεινώνεται.
Και οι τράπεζες θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια για την κάλυψη αυτών των επισφαλειών.
Μόνο οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, έχουν γράψει στα βιβλία τους προβλέψεις έναντι επισφαλών απαιτήσεων της τάξης των 8 δισ. ευρώ για το 2011. Μάλιστα η «διαχείριση των δανείων σε περίοδο ύφεσης» τείνει να καταστεί εγχείρημα εξίσου δύσκολο με την εξεύρεση κεφαλαίων για την πραγματοποίηση των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.

Τα ασφαλιστικά ταμεία απειλούν τον προϋπολογισμό

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, μέχρι τα τέλη Μαρτίου απορρόφησαν 4,91 δισ. ευρώ ή το 37,5% της ετήσιας επιχορήγησης του 2012. Το σημαντικότερο πρόβλημα παρατηρείται στο ΙΚΑ, το οποίο έχει λάβει από το τρίμηνο κιόλας 1,59 δισ. ευρώ ή το 43,7% της ετήσιας επιχορήγησης
Στον... αέρα απειλούν να «τινάξουν» τον φετινό προϋπολογισμό τα ασφαλιστικά ταμεία.
Παρά τις ανακατανομές κονδυλίων που έκανε το υπουργείο Οικονομικών, τα Ταμεία στο σύνολό τους έχουν απορροφήσει στο πρώτο τρίμηνο του έτους 1,64 δισ. ευρώ περισσότερα από τα προϋπολογισθέντα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μέχρι τα τέλη Μαρτίου απορρόφησαν 4,91 δισ. ευρώ ή το 37,5% της ετήσιας επιχορήγησης.
Δηλαδή καταγράφεται υπέρβαση της τάξης των 1,64 δισ. ευρώ, καθώς στο συγκεκριμένο διάστημα θα έπρεπε να είχαν απορροφήσει το 25% της επιχορήγησης του 2012. Το σημαντικότερο πρόβλημα παρατηρείται στο ΙΚΑ το οποίο έχει λάβει από το τρίμηνο κιόλας 1,59 δισ. ευρώ ή το 43,7% της ετήσιας επιχορήγησης. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι εντός του Μαρτίου το υπουργείο Οικονομικών μέσω ανακατανομών στα κονδύλια για τα ασφαλιστικά ταμεία, αύξησε το ποσό που θα λάβει σε ετήσια βάση φέτος το ΙΚΑ από τα 2,15 στα 3,65 δισ. ευρώ.
Το ΤΑΠ-ΟΤΕ έχει πάρει το 43,2% της ετήσιας χρηματοδότησης, ο ΕΟΠΥΥ το 41,6% και ο ΟΓΑ το 37,6%.
Οπως γίνεται αντιληπτό, τα περισσότερα Ταμεία θα χρειαστούν ίσως και πριν από την εκπνοή του πρώτου εξαμήνου πρόσθετα κονδύλια από τον προϋπολογισμό, δημιουργώντας μία μεγάλη «μαύρη τρύπα» στην εκτέλεσή του.
Κι αυτό καθώς εκτιμάται ότι είναι αδύνατον μέσα σε λίγους μήνες να αντιστραφεί η πτωτική τάση στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές ή να περιοριστεί η αδήλωτη εργασία η οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 30%.
Μία ακόμη ανοιχτή... πληγή για τον προϋπολογισμό είναι τα φορολογικά έσοδα και κυρίως οι εισπράξεις από ΦΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα από ΦΠΑ εμφανίζονται μειωμένα κατά 12,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 και είναι χαμηλότερα κατά 293 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο που είχε θέσει για το φετινό τρίμηνο το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης καταγράφηκε υποχώρηση των εσόδων του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων, κυρίως λόγω μεγαλύτερης της αναμενόμενης μείωσης στην κατανάλωση πετρελαιοειδών προϊόντων.
Στο σύνολο των καθαρών εσόδων, η υστέρηση έναντι του στόχου περιορίζεται στα 160 εκατ. ευρώ κι αυτό λόγω της σημαντικής προόδου που σημειώθηκε στη συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω της εντατικοποίησης των σχετικών ελέγχων, των αυξημένων εισπράξεων από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καπνού και το «πάγωμα» των επιστροφών φόρου.
Στα τέλη Μαρτίου το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού παρέμεινε εντός του στόχου καθώς έκλεισε στα 7,27 δισ. ευρώ έναντι 8,59 δισ. ευρώ που είναι ο αναθεωρημένος στόχος. Αν δεν υπήρχαν οι υπερβάσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, θα ήταν ακόμη χαμηλότερο πέριξ των 5,6 δισ. ευρώ.
H εικόνα αυτή οφείλεται στον περιορισμό των πρωτογενών δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού, των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα και για τόκους.
Θεωρείται βέβαιο ότι η τρόικα η οποία αναμένεται να έλθει στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου, θα εστιάσει την προσοχή της στις αυξημένες δαπάνες των Ταμείων και στα «ασθενικά» δημόσια έσοδα.

Τα νησιά θα σώσουν την Ελλάδα


Ένα οδοιπορικό στη Ρόδο, το οποίο εξάρει τις ομορφιές του τόπου και προσκαλεί τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα θα περίμενε να κανείς να είναι άλλη μία προσπάθεια του ελληνικού κράτους για προβολή της χώρας μας. Όμως η δωρεάν διαφήμιση προέρχεται από το εξωτερικό και την εφημερίδα The Sun.
Το άρθρο της Βρετανικής εφημερίδας με τίτλο ''Ελληνικό πακέτο διάσωσης. Παρά την κρίση, τα νησιά προσφέρουν αέρα αναζωογόνησης'' προτρέπει όλους να βρεθούν αυτό το καλοκαίρι στη χώρα μας.
Να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα, το κρασί, να γευτούν την παραδοσιακή κουζίνα και να επωφεληθούν από την παραδειγματική φιλοξενία των ντόπιων κατοίκων.
Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για πολυτελείς διακοπές στο νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα σε συγκεκριμένα στη Λίνδο σε ξενοδοχείο με πολλές ανέσεις και παραλίες που θα ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.
"Η Λίνδος είναι ένα κλασικό παραθαλάσσιο θέρετρο γεμάτο με πολιτισμό και τα ερείπια του αρχαίου κόσμου" αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Το άρθρο υπογραμμίζει για ακόμη μία φορά πως η βαριά βιομηχανία της χώρας δεν είναι άλλη από τον τουρισμό και σε αυτόν θα πρέπει να στοχεύουμε.
Τα νησιά, ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική και ο πολιτισμός αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και συνιστούν την καλύτερη διαφήμιση, ιδιαίτερα σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης.
Η εφημερίδα κλείνει τονίζοντας πως η χώρα μας παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών είναι τόσο ένδοξη και πλούσια σε ιστορία που αξίζει μία επίσκεψη!

Τα 36 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας

Έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων για τις εκλογές της 6ης Μαΐου στον Άρειο Πάγο. Συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής 36 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι.
Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους.
Τα 36 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές είναι:
1) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Ε. Βενιζέλος),
2) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),
3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα),
4) ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο (Α. Τσίπρας),
5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης),
6) Δημοκρατική Συμμαχία (Ντόρα Μπακογιάννη),
7) Κοινωνική Συμφωνία (Λουκά Κατσέλη),
8) Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάνος Καμμένος),
9) Δημοκρατική Αριστερά ( Φωτ. Κουβέλης),
10)Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία (συνασπισμός συνεργαζομένων κομμάτων) - (Σ. Μάνος και Γ. Βαλλιανάτος),
11) Οικολόγοι Πράσινοι (6μελής εκτελεστική επιτροπή),
12) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης),
13) Κόμμα Φιλελευθέρων ( Κ. Καλλιγιάννης),
14) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),
15) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής),
16) ΟΧΙ (συνασπισμός των συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Σ. Παπαθεμελής - 3μελής διοικούσα επιτροπή),
17) Κίνημα Δεν Πληρώνω (Βασ. Παπαδόπουλος),
18) Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιπποκράτης Σαββούρας),
19) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων) - (4μελής διευθύνουσα επιτροπή),
20) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας 21μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή),
21) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε. (3μελής διοικούσα επιτροπή),
22) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας),
23) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (3μελής διοικούσα επιτροπή),
24) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Ν. Αλικάκος),
25) Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος - Γιαννιτσά),
26) Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ. (Θεόδ. Κυρωγιάννης),
27) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχ. Ηλιάδης),
28) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ι. Παναγόπουλος),
29) Φίλοι του Ανθρώπου (Κ. Σταμούλης),
30) Δημιουργία Ξανά ( Γλαύκος Τζήμερος),
31) Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ.- ( Γεώργ. Μπέτσικας),
32) Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) - (Παν. Θεοδωρόπουλος),
33) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης).
34) Δημοβούλιο Πολιτών - ('Αμεση) Δημοκρατία στην Πράξη (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) - ( Γ. Κόκκας),
35) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) - (Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος) και
36) Τυραννοκτόνοι - Αθαν. Δασκαλόπουλος (μεμονωμένος υποψήφιος).

Η ειδική περίπτωση της Ελλάδας και τα όρια της αλληλεγγύης

Διευκρινίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιενς Βάιντμαν, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως και η αλληλεγγύη έχει τα όριά της. Εκφράζει συγκεκριμένα την πεποίθηση ότι και σε δύο χρόνια από τώρα καμιά χώρα της Ευρωζώνης δεν θα έχει εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μαθητές και δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα "Welt am Sonntag", εξηγεί τη λειτουργία της Μπούντεσμπανκ και αναλύει ότι ήταν σωστή η απόφαση του γερμανικού Κοινοβουλίου να συμφωνήσει στη βοήθεια της Ελλάδας, καθώς με ενδεχόμενη έξοδό της από την Ευρωζώνη τα προβλήματα δεν θα εξαφανίζονταν και η χώρα θα εξακολουθούσε να χρειάζεται βοήθεια. "Σε μια τέτοια περίπτωση η Ευρωζώνη δεν θα θεωρείτο πλέον Νομισματική Ένωση στην οποία τα μέλη μένουν ενωμένα, αλλά ως μια ένωση από την οποία όλο και κάποιος αποχωρεί. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο να αυξηθεί κατά πολύ η πίεση σε άλλες χώρες και να δημιουργηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης - κι έτσι θα καθίστατο ακόμη δυσκολότερη η συνοχή του ευρωχώρου", τονίζει ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ. Η παροχή βοήθειας, όπως διευκρίνιση, συνδέεται με όρους, προκειμένου οι Έλληνες να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με τα προβλήματά τους. "Εφόσον τηρούν τους όρους, οφείλουμε να τους δώσουμε αυτή την ευκαιρία, προς το συμφέρον όλων μας. Δεν είναι ρεαλιστικό το σενάριο χρεοκοπίας πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση", καταλήγει.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)