Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Nέα υποβολή για το Ε9 της φορολογικής σας δήλωσης



Η εφορία ζητούσε μέχρι τώρα να υποβληθεί το Ε9 με το γνωστό τετρασέλιδο έντυπο, εφόσον υπήρχαν ακίνητα ή μεταβολές αυτών ή των προσώπων που βαρύνουν τον φορολογούμενο.

Έτσι, πριν από μερικούς μήνες, την άνοιξη του 2011, υποβάλαμε μαζί με τη φορολογική δήλωση και το Ε9, όσοι είχαμε μεταβολές μέσα στο 2010.
Όμως οι δηλώσεις που με τόσο κόπο κάναμε..(και ενίοτε πληρώσαμε λογιστές) πετάχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων! Η εταιρεία που θα τις καταχωρούσε, τα βρόντηξε κι έτσι, δεν υπάρχει στο taxisnet η εικόνα των ακινήτων των φορολογουμένων, μετά το 2009!!!

Προς το σκοπό αυτό, το taxisnet, καλεί όλους τους φορολογούμενους να συμπληρώσουν μέχρι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, μόνοι τους, μέσω διαδικτύου το Ε9 τους!

Και μάλιστα για τα δύο τελευταία έτη! Για την περιουσία που είχαμε την 1-1-2011 (το Ε9 που υποβάλαμε φέτος τον Μάιο δηλαδή), αλλά και για την περιουσία που είχαμε την 1-1-2010 (το Ε9 που υποβάλαμε πέρυσι, την άνοιξη του 2010)!

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να δώσει παράταση στην προθεσμία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε θα μπορούν όσοι έχουν κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet να δηλώσουν τι ακίνητα είχαν στην κατοχή τους την 1-1-2011. Ακόμα και αν δεν είχαν μεταβολή στο 2010 (πχ αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, κληρονομιές) τουλάχιστον θα είναι σίγουροι πως ο ΦΑΠ του 2010, που θα τους έρθει το 2012, θα αφορά στα σωστά περιουσιακά τους στοιχεία.

Πειραματισμοί και πυροτεχνήματα με το βλέμμα στις εκλογές

Πολιτικά νεκρή η κυβέρνηση
Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται πανταχόθεν με σκοπό την επικοινωνιακή ενίσχυση του προφίλ του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, οι συζητήσεις και οι προτάσεις των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση συνεργασίας ανήκει ήδη στο παρελθόν.

Και μόνο το γεγονός ότι το ερώτημα περί της διάρκειας του βίου της επανέρχεται συνεχώς, οδηγεί αναπόφευκτα στον πολιτικό της θάνατο, ενώ και η πρόταση Καρατζαφέρη περί ριζικής αλλαγής της φιλοσοφίας της (αν υπήρξε ποτέ τέτοια), με την δημιουργία ενός ολιγομελούς ευέλικτου σχήματος με τρεις κύκλους ευθύνης επικεφαλής των οποίων θα τεθούν οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, περισσότερο προς την αποδόμηση παρά στην ενίσχυσή της κατατείνει.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «δεν θα σταματήσουμε το βίο της κυβέρνησης, εάν δεν ολοκληρωθεί το PSI και οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα», αφήνοντας παράλληλα και ένα υπονοούμενο περί των δηλώσεων των υπουργών.

Όπως είπε, «η κυβέρνηση σχηματίστηκε για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και από αυτό θα κριθούν και οι υπουργοί, από το πόσο δηλαδή θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τη χώρα».

Έστειλε μάλιστα και το μήνυμα πως πρέπει να είναι «σαφές προς όλους ότι οι υπουργοί πρέπει να είναι προσηλωμένοι στο έργο τους και γι' αυτό αξιολογούνται και κρίνονται».

Σχετικά με τη στάση του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «αν χρειαστεί να παρέμβει, θα παρέμβει», καθώς, όπως είπε, «δεν είναι όμηρος κανενός και θα προχωρήσει με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις που ψήφισαν τα τρία κόμματα».

Πάντως, από τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τον τελευταίο μήνα – ακινησία, παλινωδίες, θολό τοπίο περί το PSI – και από το γεγονός ότι τώρα θυμήθηκαν όλοι να μετανοήσουν για το θηριώδες σχήμα των πενήντα υπουργών (που συνιστά ομηρία για οποιονδήποτε πρωθυπουργό), προκύπτει πως ουδείς έχει καταλάβει πού βρισκόμαστε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «το ευρώ είναι για μας πολύ σοβαρή υπόθεση και αναμένουμε σημαντικές εξελίξεις μετά τις γιορτές».

Σε τι συνίστανται αυτές οι «εξελίξεις» δεν προσδιορίστηκε, αλλά το διεθνές περιβάλλον – και κυρίως το ευρωπαϊκό – είναι πολύ ομιχλώδες για να θεωρεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα πως έχει ακόμη την πολυτέλεια πειραματισμών, αλλάζοντας το ένα κυβερνητικό σχήμα μετά το άλλο – επειδή δεν σκέφθηκαν από την αρχή το σωστό ή επειδή το σωστό δεν βόλευε κανέναν.

Μιλώντας στους Financial Times, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μίλησε για τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης, καθώς, όπως είπε, σε περίπτωση που κάποια χώρα αποχωρούσε από την ευρωζώνη και υποτιμούσε το νόμισμά της θα δημιουργούσε «τεράστιο πληθωρισμό» και θα έπρεπε να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις «αλλά από πολύ πιο αδύναμη θέση».

Εξαιρετικά απαισιόδοξος για την κατάσταση στην ευρωζώνη εμφανίστηκε και ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, που για πρώτη φορά μετά την προσωπική περιπέτειά του μίλησε χθες για θέματα οικονομίας.

Μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στο Πεκίνο, συνέκρινε την ευρωζώνη με «μια βάρκα που βουλιάζει».

«Βλέπουμε τις ευρωπαϊκές χώρες να περνούν από το ένα σχέδιο διάσωσης στο άλλο, από τη μια σύνοδο κορυφής στην άλλη, πάντα χωρίς να παραδέχονται τις απώλειες, χωρίς να επιτρέπουν την ανάπτυξη και αποτυγχάνοντας να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη», είπε χαρακτηριστικά, στρέφοντας συγχρόνως τα βέλη του προς τον γαλλογερμανικό άξονα:

«Δεν έχω πεισθεί ότι ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ μπορούν να συνεννοηθούν και αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για τους οποίους το ευρωπαϊκό σύστημα έχει προβλήματα που το εμποδίζουν να προχωρήσει», είπε, περιγράφοντας τα αδιέξοδα.

Είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον έσχατο κίνδυνο, την ώρα που οι πολιτικές της δυνάμεις εμφανίζουν μια εντελώς τεχνητή συναίνεση, ενώ στην ουσία πειραματίζονται και πετούν πυροτεχνήματα με το βλέμμα στις εκλογές.

Έξοδος από το ευρώ και υποτίμηση δεν λύνουν τα προβλήματα της Ελλάδας

Τι γράφει έκθεση της Credit Agricole για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή στην δραχμή. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα που θα υποτιμηθεί δεν μπορεί να αποτελέσει τη «μαγική λύση» στα προβλήματα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, σχολιάσει σε έκθεσή της η Credit Agricole, αντιθέτως ενέχει σοβαρούς κινδύνους τόσο για τη χώρα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Από την έναρξη της ελληνικής κρίσης στα τέλη του 2009 έχουν γίνει πολλές συγκρίσεις μεταξύ της σημερινής εικόνας της Ελλάδας και της εικόνας που εμφάνιζε η Αργεντινή προ δεκαετίας, σημειώνουν οι αναλυτές της CA. Η ευκολία με την οποία γίνονται αυτοί οι παραλληλισμοί οφείλεται στο γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις ως πρώτιστο και μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται η ανταγωνιστικότητα, και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν δυσμενείς εξελίξεις που ανέδειξαν τις υπάρχουσες αδυναμίες (κρίσεις σε μία από σειρά αναδυόμενων οικονομικών στην περίπτωση της Αργεντινής, χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 στην περίπτωση της Ελλάδας), και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε πρόβλημα υπερβολικού δημόσιου χρέους και επώδυνων προσαρμογών στην πραγματική οικονομία.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η CA, οι ομοιότητες αυτές έχουν δώσει αφορμή σε πολλούς να διατυπώσουν προβλέψεις, ή ακόμα και συστάσεις, για μια θεραπεία-σοκ στην Ελλάδα που θα είναι αντίστοιχη με της Αργεντινής. Στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ, επιστροφή σε ένα υποτιμημένο εθνικό νόμισμα και χρεοκοπία.

Όμως η Ελλάδα για χρόνια συσσώρευε μεγάλα ελλείμματα στο εμπορικό ισοζύγιο, της τάξης του 16% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο την περίοδο 2005-2009, κάτι που καταμαρτυρεί τις χρόνιες αδυναμίες της παραγωγικής δομής της χώρας. Το πρόβλημα μεγεθύνεται από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και οδηγεί τελικά όχι μόνο σε αδυναμία εξαγωγών, αλλά και ικανοποίησης των εγχώριων αναγκών, εξηγούν οι αναλυτές της CA. Ο τουρισμός, αν και αποτελεί τη βασική πηγή συναλλάγματος της χώρας, δεν επαρκεί για να εξισορροπήσει το ισοζύγιο, κι ως αποτέλεσμα το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών παραμένει στο 8%-10% του ΑΕΠ.

Ακόμα κι αν η Ελλάδα κήρυττε χρεοκοπία, η εξισορρόπηση αφενός θα γινόταν αδύνατη λόγω της διακοπής της εξωτερικής χρηματοδότησης, αφετέρου θα απαιτούσε μία εξωπραγματική πτώση στη ζήτηση για εισαγόμενα αγαθά, της τάξης του 30%. Η Αργεντινή δεν αντιμετώπισε τέτοιο πρόβλημα λόγω του εμπορικού της πλεονάσματος (2,7% του ΑΕΠ το 2001) και της άμεσης ανάκαμψης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της, στο πλαίσιο μιας βαθιάς ύφεσης και παύσης πληρωμών του εξωτερικού χρέους.

Το επιχείρημα ότι ίσως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας μια δραστική (και προσωρινά καταστροφική) εξυγίανση παρουσιάζει την επιστροφή της χώρας σε ένα υποτιμημένο εθνικό νόμισμα ως μία ελκυστική επιλογή, απέναντι στην επιλογή που προσφέρεται σήμερα. Ήτοι, η χώρα να υποφέρει λιγότερο αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ένα σενάριο δηλαδή μακροπρόθεσμης προσαρμογής που θα συνδυάζει ύφεση, λιτότητα και εγχώριο αποπληθωρισμό. Όμως το παράδειγμα της Αργεντινής μπορεί να λειτουργήσει για την Ελλάδα μόνο αν θεωρήσουμε ότι η δεύτερη διαθέτει τις ίδιες δυνατότητες ανάκαμψης και ανάκτησης ανταγωνιστικότητας.

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, σημειώνει η Credit Agricole. Τόσο λόγω γεωγραφικής θέσης, όσο και λόγω της φύσης των ελληνικών εξαγωγών που, μεταξύ άλλων, απευθύνονται κυρίως σε ώριμες και πλήρως ανεπτυγμένες αγορές, οι οποίες δεν διαθέτουν προοπτικές υψηλής ανάπτυξης.

Με δεδομένο ότι η ναυτιλία αποτελεί μία υπεράκτια δραστηριότητα, οι ελπίδες της Ελλάδας στρέφονται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό. Μία υποτίμηση θα έκανε πιο ανταγωνιστικές τις ελληνικές τιμές και πιθανότατα θα βοηθούσε ώστε η χώρα να ξανακερδίσει την χαμένη πελατεία, η οποία έχει στραφεί προς πιο φθηνούς προορισμούς όπως η Τουρκία, η Τυνησία και το Μαρόκο. Δεν αρκούν όμως μόνο οι χαμηλές τιμές. Θα πρέπει να προσαρμοστεί και η τουριστική υποδομή της χώρας σε μέγεθος και ποιότητα, με τρόπο που να επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος. Προσαρμογή αυτής της κλίμακας συνεπάγεται επενδύσεις και κεφάλαια που αποτελούν πολυτέλεια για τη χώρα.

Οι αναλυτές της CA καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η επιστροφή της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα και η υποτίμηση δεν προσφέρουν τις λύσεις που θα νομιμοποιούσαν την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, ακόμα και με κόστος μια προσωρινή κοινωνική κρίση. Αντίθετα, ενέχει κινδύνους σοβαρής αποσταθεροποίησης, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Η οικονομική και νομισματική ένωση έχει ενισχύσει τους δεσμούς στο εσωτερικό της με τέτοιο τρόπο, που αν και το ελληνικό πρόβλημα είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος (2,1% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης και 4,5% του συνολικού χρέους της Ε.Ε.), παραμένει μεγάλο σε όρους πιθανών συνεπειών. Αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, τότε οι πιθανότητες θα ήταν πολύ υψηλές να δούμε επιδείνωση και σε άλλες χώρες και τραπεζικά συστήματα, ο κίνδυνος διάλυσης της Ευρωζώνης θα καθίστατο πραγματικός και οι συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη παραμένουν άγνωστες, αλλά σίγουρα θα ήταν καταστροφικές.

Εξετάζεται ευνοϊκότερη ρύθμιση για λήξιπρόθεσμες οφειλές

Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σενάρια για μια νέα ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στους 900.000 οφειλέτες του δημοσίου, να εξοφλήσουν τα χρέη τους έως και σε 60 δόσεις, έναντι 30 δόσεων που προβλέπει η ρύθμιση που βρίσκεται σε ισχύ.

Παγώνουν όλες οι επιστροφές φόρων

Τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού την ύστατη στιγμή αποπειράται να βουλώσει το υπουργείο Οικονομικών. Τέλος στις επιστροφές φόρων στους πολίτες μέχρι το τέλος του 2011. Λυπητερή παραδοχή Φ. Σαχινίδη ότι η κυβέρνηση έχει πέσει έξω

Νέες εναλλακτικές μεθόδους, προκειμένου να "βουλώσει" η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών, με θύμα τον φορολογούμενο.

Το ανώτατο κλιμάκιο του αρμόδιου υπουργείου έδωσε εντολή προς όλες τις εφορίες να παγώσουν τις επιστροφές φόρων μέχρι το τέλος του έτους.

Γεγονός που σημαίνει ότι και οι ελάχιστοι φορολογούμενοι που ευελπιστούσαν στο "ζεστό" χρήμα από την απόδοση του ΦΠΑ, μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουν.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο ζητά να μην πραγματοποιούνται συμψηφισμοί σε περίπτωση που αυτοί είναι αρνητικοί για το δημόσιο, ενώ επιστρατεύει νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών με ευνοϊκούς όρους για αποπληρωμή σε 60 δόσεις.

"Η κυβέρνηση έχει πέσει έξω"

Στο μεταξύ, αδυναμία να εκτιμήσει το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2011, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε όλες της τις προβλέψεις έχει πέσει έξω, ο κ. Σαχινίδης είπε χαρακτηριστικά ότι "είναι πάρα πολύ δύσκολο να σας δώσω μια εκτίμηση για το που θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2011", ενώ παράλληλα παραδέχτηκε ότι σε βασικές υποθέσεις που αφορούν στην πορεία μακροοικονομικών μεγεθών η κυβέρνηση έχει πέσει έξω.

Ο κ. Σαχινίδης διευκρίνισε πάντως ότι η αποτυχία αυτή είναι μια αποτυχία όσων που επιχείρησαν να κάνουν μια πρόβλεψη σε ένα τόσο ρευστό οικονομικό περιβάλλον.

Και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πάντως, απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα στην ερώτηση του κ. Παπαδημουλη αν η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της με κοινωνική ευαισθησία.

Τέλος, πρόσθεσε ότι στη νέα δανειακή σύμβαση η κυβέρνηση - αφού στηρίζεται από τρία κόμματα - θα ζητήσει να έχει μια διαπραγμάτευση, για να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα, έτσι ώστε να υπάρξει μια πιο αργή δημοσιονομική προσαρμογή.

Επιστροφή στην εργασία για 10.000 ανέργους

Άρχισε τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο πρόγραμμα "απασχόλησης και κατάρτισης δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας" του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Στόχος του προγράμματος είναι η απασχόληση 10.000 επιδοτούμενων ανέργων, σε νέες θέσεις εργασίας, με την καταβολή ποσού ίσου προς το επίδομα ανεργίας, ως επιδόματος απασχόλησης στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους, καθώς και η κατάρτισή τους στο αντικείμενο απασχόλησής τους.

Με το πρόγραμμα, ο ΟΑΕΔ προσφέρει κίνητρο στις επιχειρήσεις να προσλάβουν και να καταρτίσουν επιδοτούμενους ανέργους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα μειώσουν το προσωπικό τους, παλαιό και νέο, για διάστημα 36 έως 42 μηνών.

Πλήρης απασχόληση και ασφάλιση

Ο εργοδότης που προσφέρει τη θέση εργασίας, με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση 25 ημερών μηνιαίως, λαμβάνει ως επιχορήγηση για κάθε προσλαμβανόμενο, ποσό ίσο με το επίδομα ανεργίας ή το επίδομα μακροχρόνια ανέργου που θα ελάμβανε ο άνεργος, για το διάστημα που υπολείπεται μέχρι τη λήξη της επιδότησής του (περιγράφεται στην εγκριτική απόφαση τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας).

Η επιχορήγηση προσαυξάνεται κατά 14 ευρώ ημερησίως, για 25 ημέρες το μήνα, εφόσον προσληφθεί επιδοτούμενος μακροχρόνια άνεργος.

Μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού, που αποτελεί την πρώτη φάση του προγράμματος και μέχρι τη συμπλήρωση 24 μηνών από την πρόσληψη (β’ φάση προγράμματος), ο εργοδότης λαμβάνει ως επιχορήγηση ποσό ίσο προς το 90% των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδοτών και εργαζομένων, πλέον των εισφορών υπέρ επικουρικών ταμείων.

Εφόσον ο εργοδότης προχωρήσει και σε κατάρτιση του επιδοτούμενου τον οποίο προσέλαβε, η επιχορήγηση που λαμβάνει ανέρχεται στο 100% των ασφαλιστικών εισφορών, με επέκταση της διάρκειας του προγράμματος σε 30 μήνες.

Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.

Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) .

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, όπου υπάγεται η έδρα τους.

Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν δικαιούχους ανέργους για πρόσληψη μέσω του προγράμματος. Η επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών αποδίδεται μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ/ETAM-ΟΑΕΔ, ενώ οι εισφορές επικουρικών ταμείων καταβάλλονται απευθείας στην επιχείρηση.

23χρονος χάρισε ζωή σε 5 συνανθρώπους του

Η δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός», όπου είχε διακομιστεί ο 23χρονος, αμέσως μετά το δυστύχημα.

Η διαδικασία άρχισε το πρωί του Σαββάτου, αμέσως μόλις πιστοποιήθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του νεαρού άνδρα και ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.).

Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν ως εξής: το ήπαρ, σε άνδρα 49 ετών, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ο ένας νεφρός, στον Ευαγγελισμό, σε γυναίκα 31 ετών, η οποία υποβαλλόταν 7 χρόνια σε αιμοκάθαρση, ο δεύτερος νεφρός στο Λαϊκό, σε άνδρα 63 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση και οι κερατοειδείς, μεταφέρθηκαν στο ΑΧΕΠΑ, για να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης.

Τελευταία μέρα για την απόσυρση

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΔΟΕ μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου είχαν οδηγηθεί στα Κέντρα Ανακύκλωσης περίπου 81.000 Ι.Χ. και περίπου 5.000 φορτηγά ενώ ο συνολικός αριθμός των οχημάτων που μεταφέρθηκαν για διάλυση ξεπέρασε τις 110.000 οχήματα.

Σε σχέση με την απόσυρση του 2009 που είχε διάρκεια μόλις 1 μήνα και είχαν αποσυρθεί 75.000 Ι.Χ. η τωρινή απόσυρση δεν πήγε και άσχημα, ωστόσο σε καμία περίπτωση οι αποσύρσεις δεν μετατράπηκαν σε αντικαταστάσεις από καινούρια. Ειδικότερα από τα 81.000 οχήματα μόλις 32.000 αντικαταστάθηκαν από καινούρια και βέβαια σε αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς πως τα 15.000 Πιστοποιητικά Απόσυρσης «πουλήθηκαν» σε εταιρείες χρονομίσθωσης από ιδιώτες και εμπορίες αυτοκινήτων και μόλις 17.000 ιδιώτες καταναλωτές αντικατέστησαν τα οχήματά τους με κάποιο καινούριο.

Στη δημοσιότητα σήμερα τα «πόθεν έσχες»

Με πολλούς μήνες καθυστέρηση θα δουν το φως της δημοσιότητας οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των βουλευτών και των ευρωβουλευτών.

Στη δημοσιότητα σήμερα τα «πόθεν έσχες»

Για πρώτη φορά, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βουλής στο διαδίκτυο, ενώ αφορούν την περίοδο του 2009.

Ωστόσο, ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, που οι συνθήκες διαβίωσης των περισσότερων Ελλήνων έχουν επιδεινωθεί, οι δηλώσεις αναμένεται ότι θα πυροδοτήσουν συζητήσεις. Άλλωστε, το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών διαθέτει περιουσιακά στοιχεία διόλου ευκαταφρόνητα και η –συνήθως- οικογενειακή προέλευση των στοιχείων αυτών εγείρει ερωτηματικά όχι μόνο για τη δυνατότητα των πολιτικών να αντιληφθούν τις θυσίες τις οποίες επιβάλλουν στους πολίτες, αλλά και για το ίδιο το αντιπροσωπευτικό σύστημα, στο οποίο πρόσβαση έχουν τις περισσότερες φορές μόνον άτομα με σημαντική περιουσία.

Ένα άλλο ζήτημα, που θα έρθει και πάλι στο προσκήνιο, είναι ο τρόπος ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, καθώς παρά τις εξαγγελίες, δεν έχει γίνει επί της ουσίας διερεύνηση του «πόθεν».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)