Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η γιαγιά, ο John Bond και οι καταθέσεις

Λίγο πριν πεθάνει η γιαγιά μου η Βασιλική, μια δυναμική και σκληρή γυναίκα που ανησυχούσε όμως για το μέλλον των παιδιών, με ρώτησε πού φυλάω τα λεφτά μου. «Στην τράπεζα», της απήντησα. «Είσαι στα καλά σου, αγόρι μου;», μου είπε και πρόσθεσε «τι να σου πω, είσαι και οικονομολόγος. Θα τα χάσεις τα λεφτά στην τράπεζα, να τα κάνεις χωράφια. Η οικογένειά μας τρεις φορές έχασε τα λεφτά της από τις τράπεζες».

«Μα δεν είναι όπως παλιά, γιαγιά», της είπα. «Κάθε φορά κι εμείς αυτό λέγαμε, αλλά τα λεφτά τα χάναμε. Είναι πάντα όπως παλιά», μου απάντησε.

Κατά σύμπτωση, το ίδιο βράδυ συναντήθηκα μέσω ενός Ελληνα τραπεζίτη (του Λευτέρη Χιλιαδάκη) με τον πρόεδρο της HSBC παγκοσμίως, τον John Bond, όνομα-θρύλο στο διεθνές τραπεζικό σύστημα. Του είπα, λοιπόν, την άποψη της γιαγιάς μου και έκπληκτος τον άκουσα να λέει:

«Η γιαγιά σου έχει δίκιο. Κάθε μερικές δεκαετίες οι τράπεζες πτωχεύουν και το παιχνίδι ξαναρχίζει από την αρχή. Αυτό θα συμβαίνει πάντα». «Μα είναι δυνατόν;» τον ρώτησα. «Σήμερα υπάρχουν έλεγχοι, θεσμοί, εγγυήσεις». «Να σου εξηγήσω», μου είπε. «Εσύ όταν πηγαίνεις στην τράπεζα στέκεσαι στην ουρά των καταθετών. Δίπλα σου υπάρχει μια άλλη ουρά, των δανειοληπτών. Εσύ, κοιτάζοντάς τους, δεν θα δάνειζες ούτε ένα ευρώ σε κανέναν από αυτούς. Εμείς όμως παίρνουμε τα λεφτά σου και τους τα δανείζουμε. Και μάλιστα επί 8 φορές. Τι περιμένεις να γίνει λοιπόν;».

Οι δύο αυτοί διάλογοι γίνονται σήμερα απολύτως επίκαιροι. Τότε, πριν από μία δεκαετία, η γιαγιά μου φαινόταν άσχετη και ο Bond θεωρούσα ότι παρίστανε τον εκκεντρικό. Ομως τα πράγματα ήρθαν έτσι σήμερα που επιβεβαιώθηκαν και οι δύο. Μέχρι πρότινος θεωρούσαμε ότι αν μία τράπεζα είχε πρόβλημα, οι άλλες όλες μαζί θα έπαιρναν το χαρτοφυλάκιο και τις καταθέσεις της και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Εξάλλου αυτό είχε συμβεί αρκετές φορές στην Ελλάδα. Μετά θεωρούσαμε ότι αν όλες οι τράπεζες είχαν πρόβλημα, το κράτος θα κάλυπτε όλα τα κενά (όταν είχε δραχμές και τύπωνε αβέρτα κουβέρτα μπορούσε να το κάνει). Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες θεωρούσαμε ότι, παρόλο που δεν μπορεί το ελληνικό κράτος, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα κάλυπτε τους καταθέτες. Τώρα ξέρουμε ότι κανείς δεν θα τους καλύψει στην Ευρώπη και ότι αν η τράπεζά τους έχει πρόβλημα, ή ακόμη χειρότερα αν η τράπεζά τους, το τραπεζικό σύστημα και η χώρα τους έχουν πρόβλημα, οι καταθέσεις θα εξαφανίζονται.

Αυτά, αν τα γράφαμε πριν από έναν χρόνο, η κυβέρνηση θα μας κατηγορούσε ότι σπέρνουμε τον πανικό. Σήμερα τα γράφουμε διότι έγιναν πραγματικότητα. Δεν είναι μια θεωρία συνωμοσίας, είναι πρακτική της ευρωζώνης. Το τι θα κάνει ο καθένας με τα λεφτά του θα το κρίνει μόνος του. Αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει και η μόνη κάλυψη που έχουν οι καταθέτες της ευρωζώνης είναι οι φραστικές διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων όλων των χωρών ότι καμία λύση δεν είναι γενική και ισχύει μόνο για τις χώρες που εφαρμόστηκε και πως οι καταθέσεις είναι εγγυημένες. Εφόσον όμως ο καταθέτης καλείται πλέον να κρίνει τη φερεγγυότητα κάθε τράπεζας, να μελετήσει πού δίνει η τράπεζα τα λεφτά που της καταθέτει, να μελετήσει και τη συνολική φερεγγυότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας του και να προβλέψει τι πολιτική θα ακολουθήσει η Ευρώπη στην περίπτωση που θα υπάρξει πρόβλημα, τότε ο καταθέτης έχει και δικαίωμα (και υποχρέωση) να διαλέξει και πού θα βάλει τα λεφτά του ανά τον κόσμο. Διότι με τις αποφάσεις της η Ευρώπη μετέτρεψε αναγκαστικά, και άθελά τους, όλους τους καταθέτες σε κερδοσκόπους επενδυτές. Και αυτό θα το πληρώσουν και οι καταθέτες αλλά και η ευρωζώνη και το ευρώ.

H γελοιογραφία της ημέρας!


Ο ιστορικός ρόλος των Ενώσεων Καταναλωτών αν επιχειρηθεί αφελληνισμός (και) της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων


Ακούει από την άλλη ο αδαής περί τα νομικά πολίτης την είδηση, ότι σήμερα συναντήθηκε για πρώτη φορά στα σύντομα χρονικά της Τρόικας, κλιμάκιο της με μεγάλη Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, για να συζητήσουν την ανάγκη βελτίωσης του γενικότερου νομικού πλαισίου για τους υπερχρεωμένους στις τράπεζες πολίτες…  (το άρθρο σε pdf εδώ

Και καλά αναρωτιέται ο πολίτης, ποιους λόγους μπορεί να έχει  η Τρόικα για να συναντήσει μια Ένωση Προστασίας Καταναλωτών?

Τι δύναμη μπορεί να έχει μια Ένωση Προστασίας Καταναλωτών ώστε η Τρόικα να τη βάζει στην ατζέντα της πλάι στις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον ΥΠΟΙΚ, το διοικητή της ΤτΕ και την ηγεσία της Δικαιοσύνης???

Η απάντηση έχει ως εξής:  οι Ενώσεις Καταναλωτών έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.


Εγώ για παράδειγμα, αγωνίζομαι με τους δανειολήπτες σε Ελβετικό φράγκο πάνω από ένα χρόνο... Ο αγώνας όμως αυτός είναι -για το σύνολο των καταναλωτών- μάταιος επειδή οι αγωγές που βάζω, παράγουν αποτέλεσμα ΜΟΝΟ για αυτούς που εκπροσωπώ. Και μια  -  δυο δηλαδή αγωγές να κερδίσω, η απόφαση του δικαστηρίου θα ισχύσει ΜΟΝΟ για τους δανειολήπτες που εκπροσώπησα στο δικαστήριο.

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ. Η δίκη μεταξύ Ένωσης καταναλωτών και Τράπεζας, παράγει ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΝΤΩΝ. Το δεδικασμένο αυτό καλύπτει ΟΛΕΣ τις τράπεζες και ΟΛΟΥΣ τους καταναλωτές.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ που έχουν οι Ενώσεις Καταναλωτών, είναι η πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απαγορεύθηκε στη ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Το γεγονός αυτό σήμανε αμέσως  συναγερμό, τόσο στην Τρόικα όσο και στο αξιότιμο επιτελείο της Ελληνικής Κυβερνήσεως, για το λόγο ότι η απόφαση αυτή ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΣΕ ΕΝΑΝΤΙ ΠΆΝΤΩΝ (για όλους δηλ τους καταναλωτές).

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η νομική και μόνο υπόσταση της ένωσης καταναλωτών μπορεί να  τινάξει  στον αέρα οποιοδήποτε φοροεισπρακτικό μετρό,  όπως συνέβη με το χαράτσι της ΔΕΗ, με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών... Αν αντίθετα τη διαδικασία κινούσε ένας μεμονωμένος καταναλωτής ή μια ομάδα καταναλωτών, ο αξιότιμος κύριος ΥΠΟΙΚ όχι μόνο δεν θα κινητοποιούταν (pdf) αλλά θα έσκαγε κι από τα γέλια του, αφού η δικαστική απόφαση που θα έβγαινε στη δίκη μεταξύ μεμονωμένων καταναλωτών και ΔΕΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΔΜΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Άρα οι ενώσεις καταναλωτών, αποτελούν στην κυριολεξία τον «φόβο και τον τρόμο» των δανειστών, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η επίγνωση μεγάλης μερίδας δικαστών, του ΙΣΤΟΡΙΚΟΎ ΡΌΛΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ ενόψει της πρωτοφανούς σε ένταση και έκταση μεθόδευσης αφελληνισμού του Έθνους.

Επιστρέφοντας στο παράδειγμα των αγωγών για τα δάνεια σε Ελβετικά φράγκα, να σημειώσω ότι από τον Ιανουάριο του 2012 που έβγαλα το θέμα, τα άρθρα αυτά διαβάστηκαν 238.559 φορές... Αν τα στοιχεία αυτά τύχαινε να αξιολογηθούν έστω από ΜΙΑ (1) Ένωση Καταναλωτών και ΕΜΠΑΙΝΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ (1) ΑΓΩΓΗ, τότε θα συνέβαιναν τα εξής ευεργετικά για τους καταναλωτές:  α) η αγωγή αυτή θα δικαζόταν ΑΜΕΣΩΣ και όχι το 2017 που δικάζονται σε πρώτο βαθμό οι αγωγές για τους μεμονωμένους δανειολήπτες  (οι ενώσεις δηλ καταναλωτών σε αντίθεση με τους μεμονωμένους καταναλωτές, παίρνουν δικάσιμο ΑΜΕΣΩΣ) και β) αν η απόφαση ήταν θετική ΘΑ ΙΣΧΥΕ ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΝΤΩΝ (για ΟΛΕΣ δηλ τις τράπεζες και ΟΛΟΥΣ τους καταναλωτές).

Όταν η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους γράψει για τη σκοτεινή αυτή περίοδο, κάποιες από τις σελίδες της θα αναφέρονται και στο συνεισφορά των ενώσεων καταναλωτών, στον άνισο αγώνα που το Έθνους έδωσε (ή δεν έδωσε), για να αποτρέψει τον καλά σχεδιασμένο αφελληνισμό του…

Οι BRICS γυρνούν την πλάτη στο ευρώ

Οι κεντρικές τράπεζες των γοργά αναπτυσσομένων χωρών εγκαταλείπουν το ευρώ. Πέρυσι προχώρησαν σε μείωση της τάξεως του 8% των συναλλαγματικών τους αποθεμάτων σε ευρώ, αναφέρει το ΔΝΤ.

H «ευρωκρίση» αφήνει τα ίχνη της και στα συναλλαγματικά αποθέματα των αναπτυσσόμενων χωρών. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ που επικαλούνται οι Financial Times, το 2012 οι κεντρικές τράπεζες των αναδυομένων οικονομιών (BRICS) πούλησαν συνολικά 45 δισ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε μείωση των συναλλαγματικών τους αποθεμάτων σε ευρώ κατά 8%. Η τάση αυτή καταδεικνύει ότι μειώνεται η ανταγωνιστικότητα του κοινού νομίσματος έναντι του δολαρίου. «Το ευρώ θα είναι το νούμερο δύο μεταξύ των διεθνών νομισμάτων, αλλά δεν διακρίνω την παραμικρή ελπίδα να μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του δολαρίου», επισημαίνει σε συνέντευξή του στους Financial Times ο αμερικανός οικονομολόγος Τζέφρεϊ Φράνκελ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

Στροφή σε άλλα νομίσματα

Η επιλογή των συναλλαγματικών αποθεμάτων θεωρείται αξιόπιστος δείκτης για το ποια νομίσματα είναι ιδιαίτερα σταθερά

Η επιλογή των συναλλαγματικών αποθεμάτων θεωρείται αξιόπιστος δείκτης για το ποια νομίσματα είναι ιδιαίτερα σταθερά

Η επιλογή των συναλλαγματικών αποθεμάτων θεωρείται αξιόπιστος δείκτης για το ποια νομίσματα είναι ιδιαίτερα σταθερά και ασφαλή. Ενώ το ποσοστό του δολαρίου στα αποθέματα των αναπτυσσομένων χωρών παραμένει σταθερό στο 60% εδώ και χρόνια, το αντίστοιχο ποσοστό του ευρώ μειώθηκε πέρυσι στο 24%, που είναι το χαμηλότερο από το 2002. Σύμφωνα με τους Financial Times, οι κεντρικές τράπεζες των αναδυομένων οικονομιών στράφηκαν πέρυσι σε άλλα νομίσματα, όπως το δολάριο Αυστραλίας.

Στο μεταξύ, αυξάνεται η «ελκυστικότητα» και των νομισμάτων των ίδιων των αναπτυσσομένων χωρών. Κίνα και Βραζιλία κατέληξαν να προχωρήσουν την επόμενη τριετία σε απευθείας εμπορικές συναλλαγές στα εθνικά τους νομίσματα αξίας έως 30 δισ. δολ. ετησίως. Έτσι θα περιορίσουν σημαντικά το ποσοστό των συναλλαγματικών αποθεμάτων που διατηρούν οι δύο χώρες σε δολάρια.

Οι τάσεις αυτές επιβεβαιώνουν την αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς για τη σταθερότητα των νομισμάτων αναφοράς. Οι αμφιβολίες που εκφράζονται για την φερεγγυότητα της Ισπανίας και της Ιταλίας ενισχύουν την καχυποψία πολλών αναπτυσσομένων χωρών έναντι του ευρώ και της σταθερότητάς του. «Μόνον εφόσον γίνουν βήματα στην κατεύθυνση μιας δημοσιονομικής ένωσης και της εισαγωγής κοινών ομολόγων θα καταστεί και πάλι ελκυστικό το ευρώ», δηλώνει ο οικονομολόγος Φράνκελ.

Ο Τσίπρας στο Onalert μιλά για τη Χρυσή Αυγή και τις Ε.Δ.

•Δέχεστε σε κάθε ευκαιρία μαζικά πυρά για δηλώσεις ή τοποθετήσεις μελών και στελεχών σας που έχουν να κάνουν με τα λεγόμενα εθνικά θέματα. Δηλώσεις για τα Σκόπια, τα Ίμια και άλλα πολλά . Και μάλιστα σε μια περίοδο που ένας αρρωστημένος εθνικισμός έχει γίνει μίγμα με την απόγνωση του κόσμου κι έχει δημιουργήσει μια κατάσταση θα έλεγα περίεργη και επικίνδυνη. Δεν θέλω να κάνουμε τεστ πατριωτισμού εδώ ,αλλά μήπως πρέπει να εξηγήσετε με σαφήνεια τις θέσεις σας σ΄ αυτά τα θέματα; (Σκόπια-Θράκη-Ελληνοτουρκικά)

Η διατύπωση δημόσιου λόγου για τα εθνικά θέματα πρέπει να γίνεται με την επιβεβλημένη προσοχή έτσι ώστε να μην δίνει λαβή και επιχειρήματα σε όσους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.  Αλλά σε επίπεδο εσωκομματικών διεργασιών  θέλουμε και επιζητούμε να υπάρχει αντίλογος, έτσι ώστε συλλογικά να οδηγούμαστε σε ευνοϊκές και συμφέρουσες επιλογές για τα εθνικά μας θέματα. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις, άλλωστε, δεν μπορούν να καταργηθούν με διοικητικά μέτρα.
Το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων, όχι μόνο στην περιοχή αλλά και η γενικότερη παρουσία της χώρας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχουμε έχει την ανάγκη σαφών άμεσων, μεσοπρόθεσμων και στρατηγικών στόχων, που θα εντάσσονται σε μια νέα φιλοσοφία. Η βάση είναι το διεθνές δίκαιο, οι ιστορικές συνθήκες που έχει υπογράψει η χωρά μας και θα πρέπει να τηρούνται από όλες της πλευρές.  

Η συνθήκη για τα δικαιώματα της θάλασσας, αποτελεί απαραβίαστη βάση για την όποια διαπραγμάτευση με όλες τις όμορες χώρες σε ότι αφορά την κοινή οριοθέτηση ΑΟΖ.

Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, είναι άξιες αδιαπραγμάτευτες. Ο τρόπος αποτελεσματικότερης υπεράσπισής της είναι το ζητούμενο. Και η απάντηση για μας είναι η ολοκληρωμένη οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική, περιβαλλοντολογική μας πρόταση που ενώνει στρατό και λαό σε μια τιτάνια εθνική και κοινωνική προσπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα υπηρέτηση αυτές τις αρχές χωρίς μισόλογα και ταλαντεύσεις.

Η θωράκιση της οικονομίας της χώρας σε κάθε γωνία της, ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές.   Η αποφυγή της μαζικής μετανάστευση των νέων, ο τερματισμός του ξεκληρίσματος της αγροτιάς, η θεσμοθέτηση στοιχειώδους κοινωνικής πολίτικης στην υγεία και την παιδεία, η προστασία του περιβάλλοντος, η αναβάθμιση της ποιοτικής τουριστικής αξιοποίησης.
Ένα συνολικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης σε κάθε τοπική κοινωνία, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική και ποιοτική αμυντική μας αποτρεπτική πολιτική, αποτελεί την βάση μιας πραγματικής πατριωτικής και λαϊκής δύναμης.
Αυτός είναι   ο δικός μας οδικός χάρτης. Θα τον συζητήσουμε μαζί με όλες της ενδιαφερόμενες πλευρές, ώστε όλοι να συνεισφέρουν σε ένα τόσο ελπιδοφόρο και αναγκαίο στρατηγικό σχεδιασμό, από τον οποίο δεν μπορούν να λείπουν οι στρατευμένοι σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας.
 
•Τα μηνύματα που φθάνουν και από τις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να σας πω ότι δεν είναι ευχάριστα σ΄ ότι αφορά στην διείσδυση της Χρυσής Αυγής. Και σ΄ αυτό νομίζω ότι ευθύνεστε κι εσείς, με την “αποχή” σας από το χώρο. Νέοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, ΕΠΟΠ που βρίσκονται σε πραγματική απόγνωση και ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, θυμωμένοι, απογοητευμένοι, στρέφονται προς την οργάνωση της ΧΑ. Έχετε να τους πείτε κάτι για να τους πείσετε ότι αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην απόλυτη καταστροφή; Και κυρίως έχετε να τους δείξετε άλλο δρόμο;

Είναι πράγματι τραγικό, στη χώρα που έζησε όσο καμία άλλη τη φρίκη του ναζισμού, μία εγκληματική και ναζιστική οργάνωση, εκμεταλλευόμενη τη φτώχεια, την οργή και την απόγνωση του κόσμου να διακηρύσσει ως ελπίδα σωτηρίας το ναζισμό.
Έχουμε ευθύνη να αποκαλύψουμε τον πραγματικό της ρόλο μα πάνω απ’ όλα έχουμε ευθύνη να δώσουμε στον κόσμο προοπτική.
Συμμερίζομαι και την οργή και την αγανάκτηση των στελεχών μας που υπηρετούν σήμερα την Άμυνα και αυτών που την υπηρέτησαν μέχρι χτες.
Όχι απλά δεν είναι λύση η Χρυσή Αυγή, αλλά είναι η συνταγή για την απόλυτη καταστροφή της χώρας και θα ήθελα με την ευκαιρία να τους καλέσω όχι απλά να της γυρίσουν την πλάτη αλλά να την ξεσκεπάσουν.
Κατ’ αρχήν δεν έχουν ανάγκη ούτε από τις πλαστές ταυτότητες «πατριωτισμού» που μοιράζει η Χρυσή Αυγή, ούτε τις κάλπικες υποσχέσεις ότι θα δώσουν δήθεν πίσω τη χαμένη περηφάνια στον κόσμο και στο στρατό.
Οι ένστολοι έχουν ήδη τα γνήσια «πιστοποιητικά». Ο λαός τους εμπιστεύτηκε μία ξεχωριστή αποστολή, να φυλάνε την πατρίδα, και την εμπιστοσύνη του αυτή, παρά τις δύσκολες ώρες που περνά σήμερα, δεν την έχει αποσύρει ούτε στο ελάχιστο.

Είναι θέμα τιμής λοιπόν να μην περάσει η Χρυσή Αυγή, όχι απλά σε στρατόπεδο αλλά ούτε καν έξω από την πύλη.
Δεν μπορεί στην ιδεολογία αυτού που υπερασπίζεται τη χώρα να έχει θέση η ιδεολογία του κατακτητή της. Επαναλαμβάνω ότι είναι θέμα τιμής. Υμνούν όλους αυτούς που στην τραγωδία της Κύπρου έφευγαν σαν τα ποντίκια από τα κέντρα επιχειρήσεων, εγκαταλείποντας στην τύχη του το στρατό, παίρνοντας μαζί τους και τα ημερολόγια για να μην μάθουμε όλοι εμείς τον προδοτικό ρόλο που έπαιξαν. Τα ανιστόρητα ιδεολογήματα της Χρυσής Αυγής κανονικά θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται σαν παραδείγματα στις Στρατιωτικές Σχολές για το πώς θα μπορούσε να καταστραφεί η χώρα μας.
Δυστυχώς η πολιτική της τρικομματικής όχι μόνο αδυνατεί να τους αντιμετωπίσει αλλά τους δημιουργεί ζωτικό χώρα. Εμείς θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, άλλωστε ιστορικά η αριστερά αποδείχτηκε ο πιο συνεπής αντίπαλος του φασισμού. Όμως θέλω να σας πώ καθαρά ότι η προσπάθεια αυτή αφορά κάθε δημοκράτη, κάθε πατριώτη και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο
Θα ήθελα για άλλη μια φορά κύριε Καρβουνόπουλε να τονίσω το πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς, τη δική μας ευθύνη απέναντι στη συγκυρία και απέναντι σε φαινόμενα όπως είναι αυτό της Χρυσής Αυγής. Η δική μας ιστορική ευθύνη είναι να δείξουμε στην κοινωνία και στα στελέχη της Άμυνας ότι υπάρχει μία άλλη προοπτική. Αυτό περιμένουν από μας οι συμπατριώτες μας και οι προοδευτικοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Μέσα από την κρίση όχι μόνο να μην αναβιώσει ο φασισμός, όπως έγινε στο παρελθόν, αλλά μέσα από την κρίση να γυρίσουμε σελίδα.
Εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη που μας αναλογεί. Γιατί εμείς οι ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που μας επιφυλάσσουν οι πολιτικές των μνημονίων και της υποτέλειας.
 
 
http://www.onalert.gr/

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)