Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Μείωση 5,2% στις επικουρικές

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα δύο νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό με αποτέλεσμα την μικρή αύξηση μισθών και συνέπεια την μείωση συντάξεων και τον περιορισμό ή ακόμη και την κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων του ΟΑΕΔ.

Επιπλέον, έως το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να έχει παραδοθεί από την ομάδα των εμπειρογνωμόνων στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας η μελέτη για την δραστική συγχώνευση ταμείων και κλάδων ασφάλισης...
σε τρεις φορείς, για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, με παράλληλο περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ενιαιοποίηση των όρων ασφάλισης και των παροχών.
Αυξάνεται ο μισθός για 1.700.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, λόγω μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες προς το ΙΚΑ ( 2,9 για τον εργοδότη και 1 μονάδα για τον εργαζόμενο).
Η παράπλευρη ωφέλεια από το μέτρο -σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας- είναι η δημιουργία περίπου 30.000 νέων θέσεων εργασίας έως το τέλος του έτους, λόγω του περιορισμού του μη μισθολογικού κόστους,
Παράπλευρη απώλεια περίπου 800 εκατ. ευρώ, η κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων του ΟΑΕΔ, όπως για παράδειγμα τα οικογενειακά επιδόματα που είχαν αποδέκτη 300.000 οικογένειες, το επίδομα μητρότητας για 30.000 εργαζόμενες μητέρες, το επίδομα στράτευσης και η μείωση των κονδυλίων προς τον Ειδικό Λογαριασμό Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης, καθώς και τον Ειδικό Κοινό Λογαριασμό Ανεργίας.
Την ίδια στιγμή, οι τουλάχιστον 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) θα υποστούν και νέα μείωση στις αποδοχές τους 10 ευρώ κατά μέσο όρο, λόγω εφαρμογής της οριζόντιας περικοπής κατά 5,2% στις επικουρικές συντάξεις.
Το μεγάλο κόλπο με τις επικουρικές συντάξεις, που αφορά στην επιλογή των εσόδων του πρώτου τετραμήνου του 2014 αντί του συνόλου των εσόδων του προηγούμενου έτους, στον υπολογισμό του συντελεστή βιωσιμότητας του ταμείου, καθιστά σίγουρη και νέα μείωση στις συντάξεις, πιθανότατα και μέσα στο τρέχον έτος.
Σημειώνεται ότι έχουν γίνει τέσσερις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από το 2011 μέχρι σήμερα, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε απώλειες από 24 έως 272 ευρώ ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.
Από την 1η Ιανουαρίου του 2015, όλοι οι φορείς επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας που είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) υπόκεινται στον ίδιο κανόνα, άρα είναι πιθανό να προκύψουν και εκεί ανάλογες περικοπές.
Από real
Μητρόπουλος: Η «μαύρη Τρίτη» των επικουρικών συντάξεων 
H σημερινή μέρα (1-7-2014) θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη όλων των συνταξιούχων μας ως “η μαύρη μέρα των συντάξεων”», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, προσθέτοντας:

«Δεν είναι μόνο η οριζόντια μείωση κατά 5,2% σε όλες τις επικουρικές βάσει του ν. 4052/2012 (άρθρο 42), αλλά και “η ρήτρα μηδενικής κρατικής εγγύησης” των επικουρικών, που ισχύουν από σήμερα. Το κράτος αποσύρεται οριστικά από τη στήριξή τους. Δεν θα τις εγγυάται πλέον!».

O κ. Μητρόπουλος κάνει λόγο για «αποφράδα μέρα» για όλους τους Έλληνες συνταξιούχους και για 300.000 φτωχές εργατικές οικογένειες.

Όπως αναφέρει, «καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ. Στήνουν σκηνικό κατάργησης για επικουρικές συντάξεις».

Αναλυτικά τι αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:


«Η σημερινή μέρα (1-7-2014) θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη όλων των συνταξιούχων μας ως "η μαύρη μέρα των συντάξεων".

Δεν είναι μόνο η οριζόντια μείωση κατά 5,2% σε όλες τις επικουρικές βάσει του ν. 4052/2012 (άρθρο 42), αλλά και "η ρήτρα μηδενικής κρατικής εγγύησης" των επικουρικών, που ισχύουν από σήμερα. Το κράτος αποσύρεται οριστικά από τη στήριξή τους. Δεν θα τις εγγυάται πλέον!

Τα Επικουρικά Ταμεία οφείλουν να μηδενίζουν από σήμερα τα ελλείμματά τους και να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους με ίδιες (μόνο) δυνάμεις.

Το κράτος και τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, αφού λεηλάτησαν τα αποθεματικά τους και διαχειρίστηκαν εγκληματικά και άσωτα την περιουσία τους, πετούν τώρα στον Καιάδα τα Επικουρικά Ταμεία, με συνέπεια είτε την ενσωμάτωση του μικρού τμήματος που θα απομείνει, στις κύριες συντάξεις, είτε την πλήρη κατάργηση των επικουρικών συντάξεων στο μέλλον!

"Μαύρη" θα είναι και η σημερινή ημέρα για 300.000 από τις πιο φτωχές εργατικές οικογένειες που πληρώνουν με αίμα τη μνημονιακή δέσμευση (ν. 4046/2012 σελ. 713) για την κατάργηση των εισφορών που προορίζονταν μέχρι τώρα για την καταβολή των μικρών οικογενειακών επιδομάτων σε όσους και όσες δεν το ελάμβαναν από τον εργοδότη τους.

Καλούμε τη μνημονιακή κυβέρνηση:

-Να σταματήσει άμεσα την εφαρμογή των δύο αυτών δρακόντειων ρυθμίσεων.

-Να μην επιμείνει τώρα στη μείωση και στην κατάργηση στο προσεχές μέλλον των επικουρικών συντάξεων.

-Να μην στερήσει τα οικογενειακά επιδόματα από τις πιο φτωχές εργατικές οικογένειες.

Καλούμε τους συνταξιούχους και εργαζόμενους της πατρίδας μας να κατανοήσουν ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει λέγοντας ότι το Μνημόνιο τελειώνει. Τώρα μπαίνουμε στο βαθύ Μνημόνιο, της ολοκληρωτικής απαξίωσης των μισθών και συντάξεων και της τελικής αποδόμησης όσων απέμειναν από το Κοινωνικό κράτος.

Τους καλούμε να μην συναινέσουν στην καταστροφή της ζωής τους και στην απαξίωση της ιστορικής μας χώρας».

Κεντρικό πρόσωπο στο καρτέλ του κοτόπουλου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής

Με ποινή 40 εκατομμυρίων ευρώ τιμώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τις 13 εταιρίες που είχαν στήσει το καρτέλ του κοτόπουλου στην ελληνική αγορά, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και o συνεταιρισμός «Πίνδος».
Με μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του κ. Κασσή, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι...
υπήρξε πρόεδρος της Πίνδος από το 2004 μέχρι και το 2012 ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το καρτέλ άντεξε 14 ολόκληρα χρόνια, από το 1996 μέχρι και το 2010 ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο βουλευτής ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει, είχε παραδεχθεί δημοσίως τη συμμετοχή του στις συναντήσεις που γίνονταν στον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων, υποστήριζε όμως πως δεν γινόταν καμία συζήτηση για εναρμόνιση τιμών στην αγορά και χαρακτήριζε ατυχείς τις έρευνες της ΕΠΑΝΤ.
Φυσικά, ο κ. Κασσής δεν πρόκειται να διαγραφεί από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, παρά την καταδίκη των πρακτικών του συνεταιρισμού στον οποίο διετέλεσε πρόεδρος. Στην Ελλάδα, διαγράφεσαι μόνο αν δυσαρεστήσεις τον αρχηγό και δεν ψηφίσεις κάποια διάταξη, κατά τα λοιπά το μαντρί σε ανέχεται για πάντα...
Υ.Γ 1 Ο κ. Κασσής συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά από πρόταση της ομάδας Σκανδαλίδη. Να τον χαίρονται.

Υ.Γ 2 Από το 2008 μέχρι το 2012, ο κ. Κασσής υπήρξε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Δόξας Κρανούλας. Με αυτή του την ιδιότητα κατηγορείται και για τα στημένα παιχνίδια!

Λήγουν όλα τα πιστοποιητικά ECDL που έχουν εκδοθεί πριν την 30/6/2011 !!!

Χαράτσι 50.000.000 ευρώ σε ανέργους και δημοσίους υπαλλήλους

Mε κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης λήγουν τη Δευτέρα 30/6/2014 όλα τα πιστοποιητικά ECDL που έχουν εκδοθεί πριν την 30/6/2011, δηλαδή 1.000.000 περίπου πιστοποιητικά πληροφορικής που έχουν εκδοθεί από τους φορείς πιστοποίησης τα τελευταία 11 χρόνια περίπου, που εμφανίστηκαν τα σχετικά πιστοποιητικά στη χώρα μας. Οι κάτοχοι αυτών των πιστοποιητικών καλούνται να καταθέσουν από 50 € έως 70 € στην εταιρεία που εξέδωσε για να τα ανανεώσει. Δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι του Δημόσιου τομέα από την Δευτέρα είναι "ξεκρέμαστοι"...
αφού απαραίτητο προσόν της πρόσληψης τους ήταν η προσκόμιση πιστοποιητικού πληροφορικής, το οποίο έχει πλέον λήξη. Χρυσές δουλειές για την εταιρεία ECDL η οποία κατάφερε να περάσει τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση και να θέσει σε ομηρία εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της, έτσι ώστε κάθε τρία χρόνια να πληρώνουν χαράτσι στα ταμεία της.
Το Ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο δεν έχει τελειωμό. Τα ίδια πιστοποιητικά ECDL σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν δια βίου διάρκεια, όπως και όλα τα άλλα πιστοποιητικά όπως Cambridge, Microsoft κ.ά. στην Ελλάδα ο τοπικός αντιπρόσωπος κατάφερε να κάνει το πιστοποιητικό ECDL συνδρομητικό και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή την ώρα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι πανικόβλητοι θα τρέχουν από Δευτέρα να προλάβουν την ανανέωση τους πληρώνοντας όσο-όσο προκειμένου να μην χάσουν τη θέση τους.
 
Ήδη από τα εξεταστικά κέντρα ECDL άρχισαν τα τηλέφωνα στους πελάτες να τρέξουν να ανανεώσουν πληρώνοντας για δεύτερη φορά το πιστοποιητικό που πήραν πριν τρία χρόνια, γιατί όπως ισχυρίζονται οι ιθύνοντες της "αρπαχτής" σε τρία χρόνια ξεχνάς το Excel και το Word.

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας κάποιοι συνεχίζουν να πλουτίζουν στις πλάτες των πολιτών.

Αλλαγές στο τρόπο υπολογισμού του φόρου υπεραξίας

Αλλαγές επέρχονται στον τρόπο υπολογισμού του φόρου υπεραξίας που προκύπτει κατά τη μεταβίβαση ακινήτων.
Ειδικότερα, οι δέκα αλλαγές περιγράφονται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τέθηκε ήδη σε εφαρμογή.
Με την απόφαση, διευκρινίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζεται η τιμή κτήσης του περιουσιακού στοιχείου σε δέκα ειδικές περιπτώσεις.
Ο υπολογισμός της τιμής κτήσης είναι απαραίτητη διαδικασία για να προκύψει ο φόρος υπεραξίας ο οποίος επιβάλλεται επί της διαφοράς «τιμή πώλησης μείον τιμή αγοράς».
Οι περιπτώσεις είναι οι εξής:
1. Ανακατανομή χιλιοστών
Σε περίπτωση απόκτησης οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας και εν συνεχεία ανακατανομής χιλιοστών επί του κοινού οικοπέδου (χωρίς μεταβιβαστικό αποτέλεσμα), ως χρόνος και τιμή κτήσης λογίζεται ο χρόνος και η τιμή κτήσης των οριζόντιων και κάθετων ιδιοκτησιών των οποίων ανακατανεμήθηκε το ποσοστό ιδιοκτησίας. Εάν στην παραπάνω περίπτωση, επί του κοινού οικοπέδου σε οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία εντάσσεται αυθαίρετη κατασκευή, η οποία έχει εξολοκλήρου τακτοποιηθεί κι η τιμή κτήσης αυτής υπολογίζεται με αναγωγή της επιφάνειας της αυθαίρετης κατασκευής στην τιμή της αρχικής (οριζόντιας ή κάθετης) ιδιοκτησίας.
2. Κατεδάφιση κτίσματος
Σε περίπτωση που έχει αποκτηθεί οικόπεδο ή αγροτεμάχιο με κτίσμα και στη συνέχεια κατεδαφισθεί το κτίσμα και μεταβιβασθεί το ακάλυπτο οικόπεδο, η τιμή κτήσης του μεταβιβαζόμενου ακινήτου προσδιορίζεται με τη χρήση του Δείκτη Τιμών Κατοικιών της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 41 του Ν. 4172/2013.
3. Πολεοδομική τακτοποίηση εξ ολοκλήρου αυθαίρετης κατασκευής
Σε περίπτωση απόκτησης ακάλυπτου οικοπέδου/αγροτεμαχίου και εν συνεχεία ανέγερσης επ' αυτού κτίσματος, χωρίς οικοδομική άδεια ανέγερσης, και στη συνέχεια τακτοποίησης αυτού ως εξ ολοκλήρου αυθαιρέτου, ως τιμή κτήσης λαμβάνεται η τιμή κτήσης του ακάλυπτου οικοπέδου/αγροτεμαχίου (ανεξαρτήτως χρόνου απόκτησης αυτού) προσαυξημένη με συντελεστή 20%.
4. Πολεοδομική τακτοποίηση μερικώς αυθαίρετης κατασκευής
α. Σε περίπτωση απόκτησης με επαχθή αιτία κτίσματος και στη συνέχεια πολεοδομικής τακτοποίησης μερικώς αυθαίρετης κατασκευής (βοηθητικής ή κύριας χρήσης), προγενέστερης της απόκτησης του ακινήτου, ως τιμή κτήσης του συνολικά μεταβιβαζόμενου ακινήτου (νόμιμου και τακτοποιηθέντος) θεωρείται η τιμή κτήσης του νόμιμου κτίσματος, που προκύπτει σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης Α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 41.
β. Σε περίπτωση απόκτησης με επαχθή αιτία κτίσματος και στη συνέχεια πολεοδομικής τακτοποίησης μερικώς αυθαίρετης κατασκευής (βοηθητικής ή κύριας χρήσης), μεταγενέστερης της απόκτησης, η τιμή κτήσης του συνολικά μεταβιβαζόμενου ακινήτου (νόμιμου και τακτοποιηθέντος) προσδιορίζεται με πρόσθεση στην αξία της αποκτηθείσας νόμιμης επιφάνειας της αξίας της τακτοποιημένης, η οποία προσδιορίζεται με αναγωγή στην αξία της νόμιμης επιφάνειας του κτίσματος, κατά το λόγο της επιφάνειας της τακτοποιημένης προς την επιφάνεια της νόμιμης.
γ. Σε περίπτωση απόκτησης κτίσματος με κληρονομική διαδοχή ή από χαριστική αιτία, και, στη συνέχεια, πολεοδομικής τακτοποίησης μερικώς αυθαίρετης κατασκευής, προϋφιστάμενης της κληρονομικής διαδοχής ή της χαριστικής αιτίας, ως τιμή κτήσης του συνολικά μεταβιβαζόμενου ακινήτου (νόμιμου και τακτοποιηθέντος) θεωρείται η τιμή κτήσης του αρχικού αποκτηθέντος ακινήτου και η επιπρόσθετη αξία της μερικώς αυθαίρετης, βάσει της οποίας υπολογίστηκε ο φόρος κληρονομιάς, δωρεάς, γονικής παροχής ή χορηγήθηκε απαλλαγή από αυτόν, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 5 της ΠΟΛ.1122/28.4.2014, υπό την προϋπόθεση της υποβολής σχετικής διορθωτικής - συμπληρωματικής δήλωσης.
δ. Σε περίπτωση απόκτησης κτίσματος με κληρονομική διαδοχή ή από χαριστική αιτία και, στη συνέχεια, πολεοδομικής τακτοποίησης μερικώς αυθαίρετης κατασκευής, μεταγενέστερης της κληρονομικής διαδοχής ή της χαριστικής αιτίας, η τιμή κτήσης του συνολικά μεταβιβαζόμενου ακινήτου (νόμιμου και τακτοποιηθέντος) προσδιορίζεται με πρόσθεση στην αξία της αποκτηθείσας νόμιμης επιφάνειας της αξίας της τακτοποιημένης, η οποία προσδιορίζεται με αναγωγή στην αξία της νόμιμης επιφάνειας του κτίσματος κατά το λόγο της επιφάνειας της τακτοποιημένης προς την επιφάνεια της νόμιμης.
5. Αποπεράτωση ημιτελούς κτίσματος
α. Σε περίπτωση απόκτησης ημιτελούς κτίσματος και στη συνέχεια, είτε βάσει της ίδιας άδειας ανέγερσης είτε κατόπιν έκδοσης νέας άδειας ανέγερσης ή ανανέωσης της υπάρχουσας πολεοδομικής άδειας, πώλησης αυτού ως ημιτελούς −σε οποιοδήποτε στάδιο κατασκευής προ της αποπεράτωσης του−, η τιμή κτήσης υπολογίζεται με βάση την αξία όπου αυτό είχε αποκτηθεί.
β. Σε περίπτωση απόκτησης ημιτελούς κτίσματος και στη συνέχεια, είτε βάσει της ίδιας άδειας ανέγερσης είτε κατόπιν έκδοσης νέας άδειας ανέγερσης ή ανανέωσης της υπάρχουσας πολεοδομικής άδειας, πώλησης αυτού ως αποπερατωμένου, η τιμή κτήσης υπολογίζεται σύμφωνα με την περίπτωση γ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 41 του Ν. 4172/2013.
6. Ενιαίο δηλωθέν τίμημα/αξία κτήσης
α) Σε περίπτωση που με το ίδιο συμβόλαιο αποκτήθηκαν εξ επαχθούς αιτίας περισσότερες αυτοτελείς ιδιοκτησίες με ενιαίο δηλωθέν τίμημα αγοράς και, στη συνέχεια, μεταβιβάζονται με επαχθή αιτία μία ή περισσότερες εξ αυτών, η τιμή κτήσης της ή των μεταβιβαζόμενων ιδιοκτησιών προσδιορίζεται με αναγωγή του συνολικού τιμήματος κατά το λόγο της αντικειμενικής αξίας της μεταβιβαζόμενης αυτοτελούς ιδιοκτησίας προς τη συνολική αντικειμενική αξία των κτηθέντων (κατά τον χρόνο της απόκτησής τους) και, εάν δεν υπάρχει αντικειμενική αξία, γίνεται αναγωγή με βάση την οικεία φορολογητέα αξία εφόσον υπάρχει για κάθε μία αυτοτελή ιδιοκτησία και αν ούτε αυτή υπάρχει, τότε η τιμή κτήσης προσδιορίζεται σύμφωνα με την περίπτωση γ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 41 του Ν. 4172/2013.
β) Σε περίπτωση που με το ίδιο συμβόλαιο αποκτήθηκαν από χαριστική αιτία ή με κληρονομική διαδοχή περισσότερες αυτοτελείς ιδιοκτησίες με ενιαία αξία και, στη συνέχεια, μεταβιβάζονται με επαχθή αιτία μία ή περισσότερες ες αυτών, η τιμή κτήσης της ή των μεταβιβαζόμενων ιδιοκτησιών προσδιορίζεται με αναγωγή της αντικειμενικής ή (εφόσον αυτή δεν υφίσταται) της φορολογητέας αξίας κτήσης των μεταβιβαζομένων ακινήτων, εφόσον αυτή υφίσταται για κάθε μία ιδιοκτησία, στη συνολική αντικειμενική ή (εφόσον αυτή δεν υφίσταται) στη φορολογητέα αξία απόκτησης τους και, εάν δεν υπάρχει αντικειμενική ή φορολογητέα αξία, τότε η αξία κτήσης θα προσδιοριστεί σύμφωνα με την περίπτωση γ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 41 (Δείκτης Τιμών Κατοικιών).
γ) Σε περίπτωση κτήσης από οποιαδήποτε αιτία ενιαίας οριζόντιας ιδιοκτησίας, και στη συνέχεια διάσπασης αυτής σε νέες μερικότερες και μεταβίβασης κάποιας από αυτές, ως τιμή κτήσης λαμβάνεται αυτή που προκύπτει από την αναγωγή της αξίας κτήσης της επιφάνειας της συνολικά κτηθείσας ιδιοκτησίας στην αξία που αντιστοιχεί στη μεταβιβαζόμενη επιφάνεια.
δ) Σε περίπτωση κτήσης από οποιαδήποτε αιτία ενιαίου ακάλυπτου οικοπέδου ή αγροτεμαχίου, και στη συνέχεια κατάτμησης αυτού σε νέα μερικότερα και μεταβίβασης κάποιου από αυτά, ως τιμή κτήσης λαμβάνεται αυτή που προκύπτει από την αναγωγή της αξίας κτήσης της επιφάνειας του αρχικού ενιαίου οικοπέδου στην αξία που αντιστοιχεί στην μεταβιβαζόμενη έκταση.
ε) Σε περίπτωση κτήσης από οποιαδήποτε αιτία ενιαίου ακάλυπτου οικοπέδου και στη συνέχεια υπαγωγής αυτού στις διατάξεις του Ν.Δ. 1024/1971 (κάθετη συνιδιοκτησία) και δημιουργίας επιμέρους αυτοτελών ιδιοκτησιών, σε περίπτωση μεταβίβασης κάποιας από αυτές, ως τιμή κτήσης λαμβάνεται αυτή που προκύπτει από την αναγωγή του ποσοστού της μεταβιβαζόμενης ιδιοκτησίας στη συνολική αξία του ενιαίου ακάλυπτου οικοπέδου.
7. Μεταβίβαση ενιαίας οικοδομής
Σε περίπτωση μεταβίβασης ενιαίας οικοδομής η οποία έχει ανεγερθεί με αυτεπιστασία τμηματικά με διαφορετικές άδειες και δεν έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 3741/1929 ή του Ν.Δ. 1024/1971, ως χρόνος κτήσης λογίζεται ο χρόνος έκδοσης της τελευταίας οικοδομικής άδειας ανέγερσης και η τιμή κτήσης προσδιορίζεται με τη χρήση του Δείκτη Τιμών Κατοικιών της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 41 του Ν. 4172/2013.
8. Μεταβίβαση ακίνητου που προήλθε μερικώς από ανέγερση
Σε περίπτωση πώλησης ακινήτου−κτίσματος (συμπεριλαμβανομένων των αυτοτελών ιδιοκτησιών), το οποίο αποκτήθηκε κατά ιδανικό μερίδιο ως οικόπεδο και ανεγέρθηκε από τον πωλητή με αυτεπιστασία είτε με το σύστημα της αντιπαροχής, και απόκτησης από το ίδιο πρόσωπο, πριν από την πώληση, έτερου ποσοστού από άλλη αιτία (επαχθή ή χαριστική), η συνολική τιμή κτήσης του μεταβιβαζόμενου κτίσματος υπολογίζεται με την αναγωγή της αξίας του ποσοστού που αποκτήθηκε από άλλη αιτία στη συνολική αξία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου.
9. Νόμιμη Προσθήκη κτίσματος
Σε περίπτωση απόκτησης οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας με επαχθή ή χαριστική αιτία ή λόγω κληρονομικής διαδοχής και εν συνεχεία κατασκευής νόμιμης προσθήκης, ως χρόνος κτήσης του μεταβιβαζόμενου ακινήτου (αρχικής και μεταγενέστερης κατασκευής) λαμβάνεται ο χρόνος έκδοσης της τελευταίας οικοδομικής άδειας. Η τιμή κτήσης προσδιορίζεται με τη χρήση του Δείκτη Τιμών Κατοικιών της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 41 του Ν. 4172/2013 εφόσον η επιφάνεια της προσθήκης υπερβαίνει κατά ποσοστό 75% την επιφάνεια της αρχικής ιδιοκτησίας. Σε διαφορετική περίπτωση ως τιμή κτήσης του μεταβιβαζόμενου ακινήτου λαμβάνεται αυτή της αρχικής ιδιοκτησίας.
Εάν ο τίτλος κτήσης της προηγούμενης περίπτωσης αναφέρεται σε χρόνο προ του 1995 και η οικοδομική άδεια της νόμιμης προσθήκης εκδόθηκε μετά την 1η.1.1995, η τιμή κτήσης του μεταβιβαζόμενου ακινήτου προσδιορίζεται σε κάθε περίπτωση με τη χρήση του Δείκτη Τιμών Κατοικιών της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 41 του Ν. 4172/2013.
10. Έγκριση πολεοδομικής μελέτης ή κύρωση πράξης εφαρμογής που αφορά μερική επιφάνεια του μεταβιβαζόμενου ακινήτου.
α) Σε περιπτώσεις που μετά την κύρωση των οικείων πράξεων εφαρμογής μεταβιβάζονται οικόπεδα, τα οποία έχουν αποκτηθεί είτε ως οικόπεδα, είτε ως αγροτεμάχια με οποιοδήποτε τίτλο κτήσης, χρόνος κτήσης θεωρείται ο χρόνος κύρωσης της πράξης εφαρμογής, ακόμα και αν η πράξη εφαρμογής αφορά τμήμα του μεταβιβαζόμενου ακινήτου.
β) Σε περιπτώσεις που μετά την έγκριση πολεοδομικής μελέτης ή την έκδοση της αντίστοιχης διοικητικής πράξης καθορισμού των ορίων οικισμού μεταβιβάζονται οικόπεδα, τα οποία έχουν αποκτηθεί είτε ως οικόπεδα, είτε ως αγροτεμάχια με οποιοδήποτε τίτλο κτήσης, χρόνος κτήσης θεωρείται ο χρόνος έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης ή έκδοσης της αντίστοιχης διοικητικής πράξης καθορισμού των ορίων οικισμού ακόμα και αν η πολεοδομική μελέτη ή διοικητική πράξη αφορά τμήμα του μεταβιβαζόμενου ακινήτου.

ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ

Πρόβλεψη για τη δημιουργία κοινού πλαισίου είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών εσόδων, προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Στην απόφαση περιγράφεται το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα αλλά θα τραβήξει σε βάθος χρόνος καθώς η πλήρης υλοποίηση προβλέπεται για τον Ιούλιο του 2017.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης, «υιοθετείται με την παρούσα το κοινό σχέδιο δράσης υλοποίησης του προγράμματος της μεταρρύθμισης της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών, το οποίο περιλαμβάνει τους άξονες προτεραιότητας υλοποίησης του προγράμματος, τις επί μέρους ενέργειες που απαιτούνται και τα αντίστοιχα χρονικά ορόσημα ολοκλήρωσής τους».
Ειδικότερα, οι ενέργειες που αναφέρονται είναι οι εξής:
- Προετοιμασία της μελέτης σκοπιμότητας (ποσοτική και ποιοτική ανάλυση) για την ενσωμάτωση των διαδικασιών υποβολής δηλώσεων ασφαλιστικών εισφορών, καταβολής και είσπραξής τους, στη φορολογική διοίκηση
- Σχεδιασμός ενός λειτουργικού, ενοποιημένου μοντέλου είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρου εισοδήματος φυσικών / νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων
- Ενοποίηση του μητρώου των υπόχρεων πληρωμής/συνεισφερόντων
- Νομική εναρμόνιση (πλήρης παραμετροποίηση) της βάσης των εισφορών μεταξύ των Ταμείων και του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ασφαλιστικών κλάσεων
Όσο για τα χρονικά ορόσημα, έχουν ως εξής (στο κείμενο της απόφασης περιγράφονται πολύ πιο αναλυτικά):
- 30/09/2014 Μελέτη σκοπιμότητας για την ενσωμάτωσητων διαδικασιών υποβολής δηλώσεων ασφαλιστικών εισφορών, καταβολής και είσπραξής τους, στη φορολογική διοίκηση(ποσοτική και ποιοτική ανάλυση) 431/12/2015 Δημιουργία του Κεντρικού Μητρώου των υπόχρεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και φόρου εισοδήματος φυσικών / νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων.
- 31/12/2016 Εναρμόνιση (πλήρης παραμετροποίηση) της βάσης εισφορών μεταξύ των μεγαλύτερων Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης με το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων/ασφαλιστικών κλάσεων
- 01/07/2017 Συγχώνευση της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών στη φορολογική διοίκηση

Έλεγχοι και πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία


Tα 16.999.022 ευρώ έφτασαν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου για την αδήλωτη εργασία.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τον έλεγχο της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, «για να εξαλείψουμε το νοσηρό φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας χρειάζεται και εκρίζωση νοοτροπιών του παρελθόντος».
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του  σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας και για το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 31 Μαϊου 2014, ελέγχθηκαν 14.465 επιχειρήσεις στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας και σε σύνολο 90.571  εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 1.646.
Από την άλλη, όπως δήλωσε ο υπουργός, οι στοχευμένοι έλεγχοι της ανασφάλιστης εργασίας που διεξάγονται από μικτά κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας και της ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ κατά βάση σε κλάδους και δραστηριότητες υψηλής παραβατικότητας, επιβεβαιώνουν και αυτό το μήνα την τάση αποκλιμάκωσης της καταγεγραμμένης ανασφάλιστης εργασίας μετά την εφαρμογή του Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» και την επιβολή των νέων, υψηλών προστίμων. Όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, τον Μάϊο το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας στους παραπάνω κλάδους ανήλθε στο 23,39%, σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το  38,68% τον Μάϊο του 2013.

Από τον Αύγουστο τα αναδρομικά στους Στρατιωτικούς εφόσον ομως συμφωνησει η τρόικα και με ενδεχόμενο νέων περικοπών

Από τον Αύγουστο τα αναδρομικά στους ένστολους αλλά με νέες περικοπές - Συνάντηση Σταϊκούρα με συνδικαλιστές στις 11:00
«Όχι μόνο δεν θα προσπαθήσει να αποφύγει να υπακούσει στην απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους, αλλά θα την εφαρμόσει στο έπακρο και με το παραπάνω», διαμηνύουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, μετά και τη συναντηση που ειχε  ο κύριος Σταϊκούρας με εκπροσώπους των Στρατιωτικών.
Πίσω από τη φράση τους αυτή, στο υπουργείο Οικονομικών εννούν ότι δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν μόνον 3 μηνών αναδρομικά (Αύγουστος-Νοέμβριος 2012) που διατάζουν οι αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά δύο ολόκληρων χρόνων, μαζί και με τις μισθολογικές ωριμάνσεις ενδεχομένως, καθώς ετοιμάζονται να ακυρώσουν ολόκληρο το μέτρο –το οποίο στο σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ καταρρίπτεται ως αντισυνταγματικό-  προκειμένου να μην υποχρεωθούν να καταφύγουν σε δικηγόρους 268.500 πρώην και νυν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
«Δεν θέλουμε να "στοκάρουμε" υποθέσεις στα δικαστήρια» εξηγούσε αρμόδια πηγή, δεδομένου πως ούτως ή άλλως το πρόβλημα δεν μπορεί να κρυφτεί προσωρινά «κάτω από το χαλί», αφού η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη από το 2015 και μετά να συμπεριλάβει σχετικό κονδύλι και ισοδύναμα μέτρα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (όπως έγινε για φέτος με τους δικαστικούς).
Όπως και να χει πάντως η ουσία από τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με στρατιωτικούς, σώματα ασφαλείας και απόστρατους για το θέμα της απόφασης του ΣτΕ; ήταν  “Περιμένουμε την τρόϊκα”.
Αυτή είναι η κυρίαρχη αίσθηση όσων συμμετείχαν στις συναντήσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα που η τρόϊκα έρχεται στην Αθήνα, θα κριθεί επί της ουσίας τι θα γίνει και με την εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ για τους δικαιωμένους στρατιωτικούς ,το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και τους απόστρατους.
Οι τροϊκανοί να θυμίσουμε μέσω του κ. Τόμσεν είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση να κρατήσει κάποιο “μαξιλάρι” ασφαλείας για τις αναμενόμενες δικαστικές αποφάσεις. Όλα δείχνουν ότι αυτό δεν έγινε και τώρα η κυβέρνηση έχει ένα θέμα για να βρει τα 600 εκατομμύρια που υπολογίζει ότι χρειάζονται. Για να είμαστε πιο ακριβείς το πρόβλημα δεν είναι να τα βρει ,όσο να πείσει τους τροϊκανούς να δώσουν πράσινο φως για να τα δώσει.
Αυτό που μένει είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βγει από τη γωνία στην οποία την έχει στριμώξει η απόφαση του ΣτΕ. Τα σενάρια για την έξοδο κάθε μέρα και διαφορετικά. Προκύπτουν από τους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών. Το τελευταίο λέει ότι η κυβέρνηση θα προτείνει στους δικαιωμένους στρατιωτικούς να μην πάρουν αναδορμικά τα ποσά που τους οφείλονται και απλά να επιστρέψουν οι αποδοχές τους στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012.

Πϊσω όμως από τη «γενναιοδωρία» για πλήρη συμμόρφωση με την δικαστική απόφαση, κρύβονται και σκέψεις για να επανέλθουν νέου τύπου μειώσεις στους μισθών των ενστόλων από το 2014 κιόλας. Η απόφαση του ΣτΕ ανοίγει με το σκεπτικό της παράθυρο για νέες μειώσεις, αν κριθεί αναγκαίο, αλλά υπό συγκεκριμένους όρους. Η απόφαση αναφέρει μεν ότι δεν πρέπει να θίγονται οι ένστολοι για να μην κινδυνεύσει το αξόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και η ασφάλεια της χώρας, αλλά δεν αποκλείει μειώσεις εφόσον υπάρχει υπέρτερη δημόσια ανάγκη και εφόσον η κυβερνηση αποδείξει ότι έχει εξοικονομήσει πρώτα από όπου αλλού μπορούσε χρήματα, πριν αγγίξει του μισθούς των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Με τον τρόπο αυτό σχεδιάζεται ο επόμενος νόμος για περικοπές στους ενστόλους, οι οποίες θα είναι μεν μικρότερες, αλλά θα αιτιολογούνται και ως «λύση ανάγκης» μετά από τη λήψη άλλων μέτρων που έχουν προηγηθεί της επιβολής τους, ώστε να μην μπορεί το ΣτΕ να τις κρίνει αδικαιολόγητες και υπερβολικές.
Αυτό κρίνεται αναγκαίο γιατί η επιβάρυνση για τα επόμενα χρόνια από τις αυξήσεις μισθών (λόγω κατάργησης των περικοπών) αγγίζει τα 200 εκατ. ευρω.
Για τα αναδρομικά από το 2012 έως σήμερα, εφόσον η κυβέρνηση θα τα επιστρέψει ολόκληρα και δεν θα περιοριστεί στις κρατήσεις 3 μηνών, θα αρχίσουν να δίδονται σταδιακά από τον επόμενο κιόλας μήνα. Με την μισθοδοσία Αυγούστου δεν θα γίνονται πια περικοπές και τμηματικά θα επιστρέφονται τα αναδρομικά.
Και έτσι όμως, το κόστος για φέτος υπολογίζεται σε 550 εκατ. ευρώ. Στη συνάντηση με τους ενστόλους σήμερα ο κύριος Σταϊκούρας θα επιχειρήσει να μειώσει το κόστος κατά τουλάχιστον 170 εκατ. ευρώ, όσο ήταν το όφελος που είχαν διάφορες κατηγορίες ενστόλων από επί μέρους μέτρα που είχαν ληφθεί υπέρ τους, λόγω των υπερβολικών μειώσεων μισθών που είχαν υποστεί.
Για παράδειγμα σχεδιάζεται να συμψηφιστεί ένα μέρος των αναδρομικών με το κοινωνικό μέρισμα που έλαβαν φέτος ένστολοι με αποδοχές κάτω των 1500 ευρώ ή με τις αυξήσεις που πήραν επειδή «ξεπάγωσαν» οι μισθολογικές προαγωγές για τον συγκεκριμένο κλάδο εργαζομένων του δημοσίου.

Διαβάστε κάτι που δεν ξέρατε για την Ελληνική γλώσσα

Η Ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία...
Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην Ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο.
Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα. Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα Νέο Ελληνικά).
Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός.
Μια τεράστια γνώση κλειδωμένη-κωδικοποιημένη μέσα λέξεις λόγω της μαθηματικών τιμών που έχουν. Ένας από τους Πρωτοπόρους επί του θέματος ήταν ο μέγιστος Πυθαγόρας.
Οι αριθμοί, τα σχήματα, η αρμονία και τα άστρα έχουν κάτι κοινό, έτσι αντίστοιχα τα μαθηματικά (αριθμοί) η γεωμετρία (σχήματα) η αρμονία(μουσική) και η αστρο-νομία (αστήρ=α-χωρίς- στήριγμα + φυσικοί νόμοιπου τα διέπουν) ήταν αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα, που με την συγκεκριμένη σειρά που αναφέραμε ήταν η σκάλα για την εξέλιξη (=εκ -του- έλικος, DNA) του νου-ψυχής προς τον Δημιουργό.
Έναν Δημιουργό που δημιούργησε βάσει αυτών των τεσσάρων επιστημών. 27 σύμβολα-αριθμοί με αριθμητική αξία συνθέτουν το Ελληνικό Αλφάβητο, 3 ομάδες από 9 σύμβολα-αριθμούς η κάθε ομάδα, με άθροισμα κάθε ομάδας 45, 450, 4.500.
ΑΛΦΑ = 1+30+500+1= 532 =>5+3+2= 10 => 1+0= 1
ΕΝ = 5+50 = 55 => 5+5 = 10 => 1+0= 1
ΟΜΙΚΡΟΝ = 70+40+10+20+100+70+50= 360, όσες και οι μοίρες του κύκλου
Για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα νοήματα των εννοιών των λέξεων της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσης πρέπει πρωτίστως να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για την ίδια την Ελληνική γλώσσα.
Η αρχαία Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία δεν είναι βασισμένη στο ότι κάποιοι απλά καθίσαν και συμφώνησαν να ονομάζουν ένα αντικείμενο «χ» ή «ψ» όπως όλες οι υπόλοιπες στείρες γλώσσες του κόσμου. Η Ελληνική γλώσσα είναι ένα μαθηματικό αριστούργημα το οποίο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε.
Η αρχή των πάντων είναι το ίδιο το Ελληνικό Αλφάβητο (το οποίο φυσικά δεν το πήραμε από κάποιον άλλον όπως θα δούμε παρακάτω διότι εκ των πραγμάτων δεν γίνεται).
Τα γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου στο σύνολο τους ήταν 33 όσοι και οι σπόνδυλοι, οι 5 τελευταίοι σπόνδυλοι (που παίζουν τον ρόλο της κεραίας) έχουν άμεση σχέση με τον εγκέφαλο και αντιστοιχούν στα 5 τελευταία άρρητα γράμματα τα οποία γνώριζαν μόνο οι ιερείς* ένα από αυτά ήταν η Σώστικα (ή Γαμμάδιον) η οποία στα λατινικά έγινε swstika και οι Ναζί το έκλεψαν και την ονομάσανε Σβάστικα.
Το σύμβολο αυτό είναι του ζωογόνου Ηλίου (Απόλλωνα), οι Ναζί το αντέστρεψαν για να συμβολίσουν το αντίθετο του ζωογόνου Ήλιου, δηλαδή του σκοτεινού θανάτου.
Υπήρχαν ακόμα κάποια γράμματα τα οποία στην πάροδο του χρόνου καταργήθηκαν όπως το Δίγαμμα (F), Κόππα (Q), Στίγμα (S’), Σαμπί (ϡ)
Ο Πυθαγόρας μας ενημερώνει για τα 3 επίπεδα της Ελληνικής γλώσσας τα οποία είναι τα εξής:
1. ομιλών
2. Σημαίνον (α. σήμα, β. σημαινόμενο)
3. Κρύπτον (α. διαστήματα β. κραδασμός γ. λεξάριθμος δ. τονάριθμος)
-Το πρώτο είναι η ομιλία
-Το δεύτερο είναι η σχέση του σήματος με το σημαινόμενο που θα αναλύσουμε παρακάτω
-Το τρίτο είναι το διάστημα (απόσταση & χρόνος), ο κραδασμός (που αφυπνίζει τον εγκέφαλο μέσω ιδιοσυχνοτήτων από τους δημιουργηθέντες παλμούς – Παλλάδα Αθηνά) ο λεξάριθμος (σχέση γραμμάτων και λέξεων με αριθμούς) και ο τονάριθμος (σχέση γραμμάτων και λέξεων με μουσικούς τόνους)
Το κάθε γράμμα αντιστοιχούσε σε έναν αριθμό, αλλά και σε έναν μουσικό τόνο άρα γράμμα=αριθμός=τόνος (μουσικός), πράγμα που φανερώνει ότι στη γλώσσα μας πίσω από τα γράμματα-λέξεις υπάρχουν αριθμοί (λεξάριθμοι) και μουσικοί φθόγγοι (τονάριθμοι).
Οι 4 αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα ήταν:
1. Αριθμοί (μαθηματικά)
2. Σχήματα (Γεωμετρία)
3. Μουσική (Αρμονία)
4. Αστρονομία
Οι επιστήμες αυτές είναι αλληλένδετες και βρίσκονται η μια μέσα στην άλλην όπως οι Ρωσικές μπαμπούσκες. Συνδυάστε τώρα το αλφάβητο που εσωκλείει αριθμούς και μουσικούς τόνους με τις 4 αυτές επιστήμες.
1. Αστρονομία= αστηρ + νόμος, α-στηρ = αυτό που δεν στηρίζεται, άρα αστρονομία= οι συμπαντικοί νόμοι που διέπουν αυτό που δεν στηρίζεται κάπου, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την μουσική (αρμονία), σχήματα (γεωμετρία) αριθμούς (μαθηματικά) και όλα αυτά με τον Αιθέρα ο οποίος περιβάλει τις ουράνιες σφαίρες.
2. Ο Πυθαγόρας άκουγε την αρμονία (μουσική) των ουρανίων Σφαιρών άρα μιλάμε μια γλώσσα η οποία έχει να κάνει με την ροή του σύμπαντος.
Η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για Η/Υ λόγω της μαθηματικότητας και μουσικότητας όχι μόνο του Αλφαβήτου-λέξεων, αλλά και των μαθηματικών εννοιών που γεννώνται π.χ. η λέξη ΘΕΣΙΣ γίνεται: συνΘεσις, επίΘεσις, κατάΘεσις, υπόΘεσις, εκΘεσις, πρόσΘεσις, πρόΘεσις, ανάΘεσις, διάΘεσις, αντίΘεσις κτλ κτλ αν τώρα αυτές τις λέξεις τις μεταφράσουμε στα Αγγλικά είναι εντελώς άσχετες μεταξύ τους.
Το ότι δεν γίνεται το Αλφάβητο να είναι αντιγραμμένο από κάπου αλλού φαίνεται από το ότι εν έτη 2300 π.Χ. (με μελέτες της Τζιροπούλου και άλλων και όχι το 800 π.Χ.) ο Όμηρος ήδη έχει στην διάθεση του 6.500.000 πρωτογενής λέξεις (πρώτο πρόσωπο ενεστώτα & ενικού αριθμού) τις οποίες αν τις πολλαπλασιάσουμε Χ72 που είναι οι κλήσεις, θα βγάλουμε ένα τεράστιο αριθμό ο οποίος δεν είναι ο τελικός, διότι μην ξεχνάμε ότι η Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα, ΓΕΝΝΑ.
ΑΝ συγκρίνουμε τώρα π.χ. την Αγγλική γλώσσα που έχει 80.000 λέξεις εκ των οποίων το 80% είναι Ελληνικές όπως μας ενημερώνει το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, και μετρήσουμε ότι αυτή η στείρα γλώσσα εξελίσσεται 1000 χρόνια, μπορούμε αβίαστα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο Όμηρος παραλαμβάνει μια γλώσσα η οποία έχει βάθος στον χρόνο 100.000 π.Χ? 500.000 π.Χ.? ποιος ξέρει…
Όμως η απόλυτη απόδειξη είναι η ίδια η μαθηματικότητα της, η οποία δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα του πλανήτη. Μην ξεχνάμε ακόμα το ότι ο Δημιουργός χρησιμοποιεί μαθηματικά για την δημιουργία, άρα η γλώσσα μας έχει αναγκαστικά σχέση με την πηγή (root-0/1).
Πριν όμως από το «Κρύπτον» υπάρχει το «Σημαίνον», δηλαδή η σύνδεση των λέξεων με τις έννοιες αυτών.
Είπανε νωρίτερα ότι οι ξένες διάλεκτοι ορίστηκαν κατόπιν συμφωνίας, δηλαδή κάποιοι συμφώνησαν ότι το τάδε αντικείμενο θα το ονομάσουν «Χ», κάτι που κάνει τις γλώσσες στείρες, άρα δεν μπορούν να γεννήσουν νέες λέξεις, άρα δεν υπάρχει μαθηματικότητα, άρα δεν δύναται να περιγράψουν νέες έννοιες που υπάρχουν στην φύση, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος εφόσον δεν μπορεί να περιγράψει μέσω των νέων λέξεων καινούριες έννοιες μένει στο σκοτάδι, έτσι οι νευρώνες του εγκεφάλου δεν γεννούν νέους εν αντιθέσει με όσους χρησιμοποιούν την Ελληνική.
Πως θα μπορούσε π.χ. ο Άγγλος ή ο Γάλλος ή ο Χ, Υ με μια λέξη που έχει 10 έννοιες να περιγράψει με ακρίβεια άρα και σαφήνεια μια βαθύτερη έννοια; πόσο μάλλον τις πολλαπλές πλευρές αυτής; δεν μπορεί, να λοιπόν το γιατί όλα ξεκίνησαν εδώ. Το Σημαίνον λοιπόν είναι η σύνδεση του σήματος με το σημαινόμενο, δηλαδή η ίδια η λέξη είναι δημιουργημένη με τέτοιο τρόπο που περιγράφει την έννοια που εσωκλείνει μέσα της.
Παράδειγμα:
Η ονοματοδοσία της λέξης ΚΑΡΥΟΝ (Καρύδι) προέρχεται από μια παρατήρηση της φύσης (όπως όλες οι λέξεις), δηλαδή όταν δυο κερασφόρα ζώα (Κριοί, τράγοι κτλ) τρα.κάρ.ουν με τα κέρ.ατα τους ακούγεται το «κρακ» ή «καρ», ο ήχος αυτός έδωσε το όνομα «κέρας» (κέρατο) το κέρας έδωσε το όνομα κράτα ή κάρα (κεφάλι) και το υποκοριστικό αυτού το Κάρυον (μικρό κεφάλι). το Κάρυον (καρύδι) μοιάζει καταπληκτικά με το ανθρώπινο κεφάλι και το εσωτερικό του με εγκέφαλο.
Το Υ είναι η ρίζα του ρήματος ΥΩ (βρέχω) όπου υπάρχει το Υ υπάρχει κοιλότητα (ή κυρτότητα) δηλαδή θηλυκώνει κάτι, η βροχή (υγρό στοιχείο) μπαίνει (θηλυκώνεται) μέσα στην γη.
Το μουσικό – αριθμητικό αλφάβητο δημιουργεί μουσικο – μαθηματικές λέξεις οι οποίες περιγράφουν αντίστοιχες έννοιες, οι οποίες προέρχονται από την παρατήρηση της φύσεως δηλαδή της Δημιουργίας άρα κατ επέκταση του ίδιου του Δημιουργού, αλλά η ερώτηση είναι πόσες χιλιετίες μπορεί να χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το τέλειο μαθηματικό σύμπλεγμα που τα γράμματα είναι αριθμοί και συνάμα μουσικοί τόνοι και οι λέξεις δηλαδή το σύνολο των αριθμών και των μουσικών τόνων κρύβουν μέσα τους εκτός από σύνθετες μουσικές αρμονίες, έννοιες οι οποίες δεν είναι καθόλου τυχαίες αλλά κατόπιν εκτενέστατης παρατηρήσεως της φύσης;
Ευλόγως λοιπόν ο Αντισθένης μας υπενθυμίζει «Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις»

Με ρυθμό 1 δισ. ευρώ το μήνα αυξήθηκαν τα χρέη προς το Δημόσιο: Οι οφειλές αγγίζουν τα 159 δισ. ευρώ


Με ρυθμό σχεδόν 1 δισ. ευρώ το μήνα αυξήθηκαν τα χρέη ιδιωτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο στο πρώτο πεντάμηνο του 2014, ενώ οι συνολικές οφειλές προς τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται στα 159 δισ. ευρώ ή στο 87% του ΑΕΠ.
Τα υφιστάμενα χρέη, σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική», όπως καταγράφονται από επίσημες πηγές, είναι:
1. Το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο στις 31 Μαΐου του 2014 έφτασε στο ποσό των 66,4 δισ. ευρώ.
2. Τα «κόκκινα» δάνεια έφτασαν στο ποσό των 77 δισ. ευρώ.
3. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία φτάνουν στο ποσό των 15,5 δισ. ευρώ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)