Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Το «Κούρεμα» σε 20 επιδόματα του Δημοσίου

ΑΠΟ 16€ ΕΩΣ ΚΑΙ 97€ ΟΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Νέες εισοδηματικές περικοπές συνεπάγεται για 700.000 δημοσίους υπαλλήλους τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Προβλέπει "κούρεμα" σε 20 επιδόματα με μηνιαίες απώλειες 16 έως 97 ευρώ.

Τέλος δεν έχουν οι περικοπές στις αποδοχές των 700.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Χθες με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο "κουρεύονται" 20 επιδόματα που λαμβάνουν υπάλληλοι στον στενό δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Η μείωση ανάλογα και τον τύπο των επιδομάτων ξεκινά από το 10% και φθάνει στο 50% για το κίνητρο απόδοσης, το οποίο λαμβάνουν όλοι οι υπάλληλοι, και οι μηνιαίες απώλειες κυμαίνονται...
από 16 έως και 97 ευρώ.

Οι περικοπές αφορούν γιατρούς του ΕΣΥ, ένστολους, αρχιερείς, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, δικαστικούς, ερευνητικό προσωπικό και άλλους.

Το νέο ψαλίδισμα των αποδοχών "μετρά" αναδρομικά από την 1η Ιουλίου. Αν τώρα σε αυτό συνυπολογιστούν το "πάγωμα" των ωριμάνσεων, η εισφορά υπέρ ανεργίας ύψους 3% και η μείωση των ωρών υπερωριακής απασχόλησης κατά 50%, προκύπτει ότι, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, οι δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν ένα μισθό τον χρόνο.

Και έπεται συνέχεια, καθώς είναι έτοιμες οι βασικές αρχές του ενιαίου μισθολογίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο. Σε αυτό θα προβλέπεται η κατάργηση 100 ειδικών και κλαδικών επιδομάτων και η διατήρηση μόνο τεσσάρων.

Επειδή τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είχαν ολοκληρώσει το ενιαίο μισθολόγιο εντός του Ιουλίου όπως όριζε το μνημόνιο και ύστερα από πιέσεις της τρόικας η κυβέρνηση προχώρησε τώρα στις μειώσεις των επιδομάτων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, αναδρομικά από 1ης Ιουλίου μειώνονται κατά:
  • 50% το ποσό του κινήτρου απόδοσης των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των λοιπών ΝΠΔΔ που μισθοδοτούνται με τον ν.3205/2003. Το ποσό σήμερα κυμαίνεται από 57 ευρώ έως 100 ευρώ.
  • 30% το ποσό του κινήτρου απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων, του επιστημονικού προσωπικού της ειδικής νομικής υπηρεσίας, της ειδικής νομικής υπηρεσίας ευρωπαϊκών κοινοτήτων, καθώς και των υπαλλήλων του κλάδου Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εξωτερικών. Σήμερα οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι λαμβάνουν 208 ευρώ και θα χάσουν 62,4 ευρώ τον μήνα...
  • 25% το ποσό του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων των Ερευνητικών Κέντρων και Ανεξάρτητων Ερευνητικών Ινστιτούτων. Το συγκεκριμένο επίδομα κυμαίνεται μεταξύ 140 ευρώ και 388 ευρώ.
  • 20% το ποσό του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΔΕΠ. Μέχρι και τον Ιούνιο κυμαίνονταν από 316 ευρώ μέχρι 426 ευρώ.
  • 20% του ερευνητικού επιδόματος του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ. Κυμαίνεται από 136 ευρώ μέχρι 385 ευρώ.
  • 20% του επιδόματος για την ταχύτερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων Επιστημονικού Ερευνητικού Προσωπικού ΚΕΠΕ.
  • 20% του ειδικού ερευνητικού επιδόματος Συμβούλων και Παρέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Σήμερα κυμαίνεται από 172 ευρώ μέχρι 394 ευρώ.
  • 30% τα ποσά που προβλέπονται ως κίνητρο ή ως πριμ παραγωγικότητας από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κ.λπ. που καταβάλλονται στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.
  • 10% τα ποσά που χορηγούνται ως ειδική πρόσθετη αμοιβή ή ως επίδομα αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, που κατά μέσο όρο ανέρχεται στα 700 ευρώ.
ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
Στο ποσό των 175,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές απώλειες εισοδήματος που θα υποστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι το δεύτερο εξάμηνο του έτους λόγω των περικοπών των επιδομάτων τους. Το 2012 σε ετήσια βάση θα χάσουν 351 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, τα 293 εκατ. προκύπτουν από το ψαλίδισμα των επιδομάτων στο Δημόσιο, τα 39 εκατ. ευρώ από τις μειώσεις στους ΟΤΑ και 19 εκατ. από τις περικοπές στα επιδόματα των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ

Ο λογαριασμός
Ποιους εργαζόμενους αφορά
Απώλειες έως 90 ευρώ τον μήνα θα υποστούν οι αποδοχές των ιατρών του ΕΣΥ, καθώς κατά 20% μειώνεται το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης.
Επίσης προβλέπονται μειώσεις:
  • 20% του επιδόματος του αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος των αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα ανέρχεται στα 274 ευρώ. 20% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
  • 20% του ειδικού επιδόματος Ναυτικής Εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού.
  • 20% του ειδικού ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού προσωπικού των ΑΣΕ.
  • 20% του ερευνητικού επιδόματος των μελών ΕΕΔΙΠ των ΑΣΕΙ.
  • 20% του ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού εν γένει προσωπικού των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.
  • 20% του ερευνητικού επιδόματος του επιστημονικού προσωπικού των Ινστιτούτων Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
  • 20% του ειδικού ερευνητικού επιδόματος του ειδικού και εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ.
  • 15% το ποσό του επιδόματος δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της πάγιας αποζημίωσης των ιατροδικαστών.
  • 15% του ειδικού μουσικού επιδόματος του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού σε Κ.Ο.Α., Κ.Ο.Θ. και Ε.Λ.Σ. και του ειδικού ερευ-νητικού επιδόματος των καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Κατάργηση 100 βοηθημάτων, παραμένουν μόνο τέσσερα
Τέλος στο καθεστώς των ειδικών και κλαδικών επιδομάτων φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο και συνεπακόλουθα μειώσεις μεταξύ 10% και 20% στις συνολικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με την τελική πρόταση που επεξεργάζονται στην κυβέρνηση, καταργούνται 100 επιδόματα και παραμένουν μόνο τέσσερα. Το σύνολο των υφιστάμενων επιδομάτων, τα οποία καταργούνται, θα αντικατασταθεί από ένα ενιαίο επίδομα θέσης.

Η καθιέρωση του ενιαίου επιδόματος θέσης για όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου είναι επιβεβλημένη σύμφωνα με την πρόταση, καθώς η μετάβαση στο νέο μισθολόγιο θα γίνει με κριτήρια όπως η εκπαιδευτική βαθμίδα, το μισθολογικό κλιμάκιο και ο βαθμός του υπαλλήλου. Πιο αναλυτικά, τα επιδόματα που παραμένουν με πιθανές τροποποιήσεις στον αριθμό των δικαιούχων και το ύψος τους είναι τα ακόλουθα:

Η οικογενειακή παροχή: Στους δημοσίους υπαλλήλους καταβάλλεται επίδομα γάμου 35 ευρώ και επίδομα τέκνων που κυμαίνεται από 18 έως 37 ευρώ ανά παιδί. Πιθανότατα θα μειωθεί κατά τι το ύψος του επιδόματος για τα παιδιά, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση να καταργηθεί το επίδομα γάμου.

Επίδομα εορτών - αδείας: Ανέρχονται στο σύνολό τους στα 1.000 ευρώ ετησίως, εφόσον οι αποδοχές των υπαλλήλων σε δωδεκάμηνη βάση δεν υπερβαίνουν τα 3.000 ανά μήνα. Επί του παρόντος δεν προβλέπεται αλλαγή για τη συγκεκριμένη παροχή.

Επίδομα μεταπτυχιακού και αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ): Σήμερα το επίδομα ανέρχεται σε 75 ευρώ για διδακτορικό, 45 ευρώ για μεταπτυχιακό και 40 ευρώ για τους αποφοίτους της ΕΣΔΔ. Γι' αυτά εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις που θα φέρουν μειώσεις.

Επίδομα προβληματικών και παραμεθόριων περιοχών: Το επίδομα αυτό ξεκινάει από 40 ευρώ και φτάνει τα 120 ευρώ τον μήνα, αναλόγως την περιοχή που εργάζεται ο υπάλληλος. Προτείνεται να παραμείνει μόνο για νησιωτικές και ορεινές περιοχές, με συγκεκριμένα πληθυσμιακά κριτήρια.
Θα αντικατασταθούν από ένα ενιαίο επίδομα θέσης

Η λίστα με το μαχαίρι στα επιδόματα
Μακρά είναι η λίστα των 100 επιδομάτων που πρόκειται να καταργηθούν με το εναιίο μισθολόγιο και αντικατασταθούν από το επίδομα θέσης.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
  • Επιδόματα που διαφοροποιούνται ανάλογα με το αντικείμενο της εργασίας ή συνδέονται με τον ρόλο του υπαλλήλου.
Στην κατηγορία αυτή υπάγονται τα επιδόματα μεταφραστών-διερμηνέων, πληροφορικής, εξωδιδακτικής απασχόλησης, διδακτικής προετοιμασίας, νοσοκομειακό και τροφής, ειδικών συνθηκών εργασίας, αρχαιολογικών ερευνών, αντισταθμίσματος διαχειριστικών λαθών, σωφρονιστικών και αναμορφωτικών καταστημάτων και άλλα.
  • Τα σημερινά επιδόματα θέσης ευθύνης που λαμβάνουν οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς, οι γενικοί διευθυντές, οι διευθυντές και οι τμηματάρχες της δημόσιας διοίκησης.
  • Τα επιδόματα υπαλλήλων υπουργείων, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΝΠΔΔ που καταβάλλονται λόγω πρόσθετης απασχόλησης.
  • Τα ειδικά επιδόματα των υπαλλήλων των υπουργείων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Πιο αναλυτικά, τα ειδικά επιδόματα των υπαλλήλων των υπουργείων Εσωτερικών (κυμαίνονται από 35 έως 770 ευρώ), Οικονομικών (κυμαίνονται από 808,80 έως 1.780,90 ευρώ), Εξωτερικών (από 55,86 έως 485,70 ευρώ), Ανάπτυξης (από 455,80 έως 650,10 ευρώ), Περιβάλλοντος (από 387,18 έως 570 ευρώ), Αγροτικής Ανάπτυξης (από 367,56 έως 445,28 ευρώ), Δικαιοσύνης (από 417,75 έως 536,76 ευρώ) και Τουρισμού (από 413,70 έως 450,14 ευρώ).
  • Τα ειδικά επιδόματα των υπαλλήλων πολλών άλλων υπουργείων καθώς και φορέων του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα τα επιδόματα των υπαλλήλων της Πολιτικής Αεροπορίας, τα οποία κυμαίνονται από 105,64 έως και 2.163 ευρώ τον μήνα.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Οι υπάλληλοι των οποίων οι αποδοχές θα μειωθούν σημαντικά εξαιτίας της κατάργησης του ισχύοντος σήμερα καθεστώτος επιδομάτων είναι κυρίως οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Γενικού Χημείου του Κράτους, του πρώην υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας και του πρώην υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Κι αυτό καθώς στις περιπτώσεις στις οποίες το άθροισμα των επιδομάτων ανεβάζει σημαντικά τις συνολικές αποδοχές ή τα ίδια τα επιδόματα που καταβάλλονται σήμερα είναι παρά πολύ υψηλά, η κατάργηση του υφιστάμενου επιδοματικού καθεστώτος και η θέσπιση ενός ενιαίου επιδόματος θέσης θα σημάνει τη σημαντική μείωση των συνολικών αποδοχών.

Έρχεται τσουνάμι, ψυχοβγάλτης και η επόμενη δόση

Σοφία Βούλτεψη
30/07/2011
Το θέατρο συνεχίζεται στη χώρα που λέγεται Ελλάς και περιμένει να ζήσει από τα έσοδα των δύο πιο τουριστικών μηνών του χρόνου.

Χρειάσθηκε να φθάσουμε στο τέλος του Ιουλίου, για να υπάρξει μια μονομερής παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος, επισκεπτόμενος την Άρτα, απηύθυνε χθες έκκληση προς τους οδηγούς ταξί, μιλώντας για «απελευθέρωση με συγκεκριμένα κριτήρια».

Λίγες ώρες μετά την – όπως ήταν αναμενόμενο – άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό, αφού είχε ανακοινωθεί η συνέχιση της απεργίας και αφού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαράς είχε ζητήσει την πρωθυπουργική παρέμβαση – ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να μιλήσει για το ζέον θέμα, χωρίς, όμως, μέχρι στιγμής να έχει ζητήσει από τον υπουργό του να κάνει ένα βήμα πίσω.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που βρισκόμαστε στη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, δηλαδή σε κατάσταση αναδιάρθρωσης του χρέους, δηλαδή σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Και μάλιστα, την ώρα που το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον δεν ευνοεί την Ελλάδα.

Στις ΗΠΑ δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την κρίση χρέους, η Ισπανία απειλήθηκε με υποβάθμιση – άρα θα συμβεί άμεσα – και ο Θαπατέρο προκήρυξε πρόωρες εκλογές, βλέποντας την λαίλαπα να πλησιάζει.

Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως τελικά τα χρήματα των δανείων πέφτουν σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο – κι’ ας μας λέει ο κ. Βενιζέλος ότι μπήκε πάτος στο βαρέλι.

Και όχι μόνο αυτό. Η Ιταλία βρίσκεται επί ξηρού ακμής και χθες ανακοινώθηκε πως δεν είναι βέβαιο ότι θα κατορθώσει η Ρώμη να καταβάλει την συμμετοχή της στην επόμενη δόση του ελληνικού δανείου, λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους δανεισμού της.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ’ς, την Πέμπτη έγινε τηλεδιάσκεψη αξιωματούχων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, στη διάρκεια της οποίας η Ιταλία είπε πως ίσως χρειαστεί να κάνει χρήση της ρήτρας «εξαίρεσης» τον Σεπτέμβριο, εάν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας ξεπεράσουν αυτά των ελληνικών δανείων – κάτι που προβλέπεται από το σχέδιο διάσωσης υπερχρεωμένων χωρών.

Με λίγα λόγια, και πάλι δεν έχουμε σωθεί. Και η επόμενη δόση – παρά την ψήφιση του Μεσοπροθέσμου, παρά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και παρά την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων – παραμένει… ψυχοβγάλτης.

Χθες, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γκι Σίλερ, είπε πως η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί μέσω διμερών δανείων, διότι κάποια εθνικά κοινοβούλια δεν θα προλάβουν να εγκρίνουν εγκαίρως τις νέες εξουσίες προς τον νέο μηχανισμό στήριξης.

Και, βέβαια, υπήρξε ένα ακόμη «αλλά». Ο κ. Σίλερ είπε επίσης πως η Ελλάδα θα λάβει τον Σεπτέμβριο τη νέα δόση των 8 δις ευρώ, «υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εκπληρώσει τους συμφωνηθέντες στόχους».

Είπε επίσης ότι η τρόικα θα παραδώσει τη νέα της έκθεση στις αρχές του Σεπτεμβρίου και με βάση αυτή θα αποφασιστεί η επόμενη εκταμίευση.

Ως γνωστόν, η τρόικα έχει ξαναπιάσει δουλειά στην Αθήνα, καταφθάνοντας νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Ως γνωστόν επίσης, η τρόικα διερωτάται για ποιο λόγο έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα με τα ταξί.

Και, ως γνωστόν, θα φθάσουμε πάλι στο παραπέντε και με την ψυχή στο στόμα…

Τι ακριβώς μας χρωστάνε οι Γερμανοί με τις αποζημιώσεις.

Ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος, Πρόεδρος και Υπεύθυνος, αντίστοιχα, της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, εκλήθησαν, και κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, παρόντος και του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη, ενημερώνοντας όλα τα μέλη της Επιτροπής, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, για ολόκληρο το μέγιστο πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Μανώλης Γλέζος ανέλυσε διεξοδικά τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα:

Α) Προς το Δημόσιο: Τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7.100 δις δολαρίων και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3.500 δις δολαρίων αγοραστικής αξίας 1938 και για τα 2 ποσά.


Συγκεκριμένα:
1. Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων Τέχνης, καταγεγραμμένα από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών.
2. Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι,το 1946 που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα,για τις καταστροφές στην οικονομία της, το ποσό των 7.100 δις δολ., αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δις δολ. που ζήτησε η Ελλάδα, σημερινή αξία σε ευρώ 108 δις χωρίς τους τόκους.
3. Το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο (πλήρωσαν στο τέλος της κατοχής 2 δόσεις), ύψους 3.500 δις δολ., σημερινής αξίας 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.


Β) Η καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας: Η πραγμάτωσή της επήλθε:
1. Με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων. 2.
Με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, σύνολο 670.000 στρατός ( Γερμανικός, Ιταλικός, Βουλγαρικός). Ακόμη και με τη διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ, του AFRICA CORPS, (κατ’ εξαίρεση, μόνο η Ελλάδα!!!). Η διατροφή ανήλθε σε 8 δις δρχ., το μήνα.
3.Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine είχαμε άμεση λεηλασία επιχειρηματιών, άμεση λεηλασία ελληνικού χρήματος. Έγινε εξαγορά του με 530.894 χρυσές λίρες Αγγλίας,τον Αύγουστο του 1941.
4. Με τη ληστεία νομισμάτων: Δεκάρικα, εικοσάρικα, τάλιρα, 37.77 τόνοι = πλήρωσαν μόνο 104 χρυσές λίρες (!!!) και πήραν ασήμι 18μιση τόνους. Από τα 2δραχμα, 1δραχμα, 20λεπτα, 10λεπτα πήραν 64.50 τόνους, πλήρωσαν μόνο 5μιση χρυσές λίρες (!!!) και πήραν συνολικά 73 τόνους χαλκού.
5. Με το αναγκαστικό δάνειο, με ρηματική διακοίνωση στις 23.3.1942, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942. Υπόλοιπο, 3.5 δις δολ. αγοραστικής αξίας του 1938.
6. Με τις δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής. - Επιτάξεις: Σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, οικήματα. - Κατασχέσεις: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς = Σιδηρόδρομοι, πλοία, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και ζώα, άλογα, μουλάρια, γαϊδουριά.
7. Με τις αμέτρητες αρπαγές και ληστείες οικιών, καταστημάτων, σε όλη την Ελλάδα.
Σημειώνουμε ότι με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού μας Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών οφειλών, προς το Δημόσιο, ανέρχεται περίπου στο ιλιγγιώδες ποσό των 1 τρις και 200 δις ευρώ!
Γ) Προς τα θύματα: 89 αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα. - Ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα ολοκαύτωμα-νεκροταφείο αμέτρητων μαρτυρικών πόλεων, 13.1/2 % του ελληνικού πληθυσμού.
Στη συνέχεια, ο Στέφανος Ληναίος παρέδωσε όλο το απαραίτητο, αναλυτικό, ενημερωτικό υλικό στον Πρόεδρο της Επιτροπής και ευχαρίστησε τα μέλη της, εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που επιτέλους η Ελληνική Βουλή, μας κάλεσε για να πληροφορηθεί υπεύθυνα και αναλυτικά για το μέγιστο αυτό πρόβλημα που έπρεπε να έχει ήδη αντιμετωπισθεί και λυθεί εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο για την οικονομική, αλλά και για την ηθική αποκατάσταση της τιμής της πατρίδας μας και των αμέτρητων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας».
Έπειτα, ο Πρόεδρος και όλοι οι Βουλευτές της Επιτροπής, ευχαρίστησαν τον Μανώλη Γλέζο για την ολοκληρωμένη και αποκαλυπτική ενημέρωση και ομόφωνα αποφάσισαν, τον προσεχή Σεπτέμβριο, να αφιερώσουν, αποκλειστικά, μια ολόκληρη συνεδρίαση της Επιτροπής για μια πλήρη και αναλυτική συζήτηση των Βουλευτών της και των εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Χάρρυ Κλυνν: Είμαστε Έλληνες ρε; Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 29, 2011


Γιώργος Α. Παπανδρέου: «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής»

Είμαστε Έλληνες ρε;

Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…
Έχουμε μέσα μας αίμα; Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας και παλικαριάς;

Αφού είμαστε ανάξιοι πραγματικής επανάστασης, ανίκανοι να εξεγερθούμε και να στείλουμε στο διάολο το προδοτικό σινάφι του αρχισυνωμότη πράκτορα της παγκοσμιοποίησης, προτιμότερη είναι η ομαδική αυτοκτονία από τον καθημερινό θάνατο και εξευτελισμό…

Ναι ρε… Απομεινάρια Ελλήνων είμαστε, θρασύδειλα ανθρωπάκια της ξευτίλας και της καρπαζιάς έτοιμοι να συμβιβαστούμε έναντι πινακίου φακής με τον βιαστή μας!
Διεφθαρμένα ανθρωπάκια που φτάσαμε στην εσχατιά της ανυποληψίας, γιατί ενώ τα μάτια μας πιστεύουν μόνο αυτά που βλέπουν, τα αυτιά μας ακούνε μόνο αυτά που τους υπόσχονται…
Αυτό το γελοίο πλαδαρό ιδεολογικό μίασμα, αυτή η μάστιγα που λέγεται Γ.Α. Παπανδρέου είχε το σθένος, με τις πλάτες των ξένων βέβαια, να εφαρμόσει στην ψύχρα πολιτικές και πρακτικές που δε θα αποτολμούσε ούτε κατά διαφάνεια να εφαρμόσει άλλος πολιτικός.
Αυτό το σίχαμα ξεδιάντροπα πλέον τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παγκοσμιοποίησης και έχει το θράσος δημόσια και με κάθε ευκαιρία να το διαδηλώνει!

Αυτό το άδειο τσουβάλι έχει την ψυχή να μας προγκίζει κι εμείς, κότες λειράτες, αναλωνόμαστε σε απεργίες εκτονωτικού χαρακτήρα, πορείες του κώλου, γιαουρτοεκτονώσεις, συζητήσεις «στα λόγια να βρισκόμαστε» και εξατμισμένες πλατειοσυνάξεις αγανακτισμένων στα λόγια… και σφάξε μας Πασά μου να αγιάσουμε!
Πάρτε τις πέτρες ρε, αρπάξτε στειλιάρια, τούβλα, αγκωνάρια και οτιδήποτε άλλο βρεθεί μπροστά σας και πλακώστε τους…

Η βία θέλει βία και το αίμα – αίμα ρεεε…

Και η άγρια βιασμένη από τους ιθαγενείς κλέφτες πολιτικούς και τους διεθνείς τοκογλύφους…. Η αποτρόπαια σφαγμένη από τη «σοσιαλιστική» μάχαιρα του αρχιμειοδότη, Πατρίδα… ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ….
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ…
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

Eπιστολή Καθηγητού Βασίλη Φίλια προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Η γιορτή της Δημοκρατίας και η νέα χούντα.

Μπορεί με τον καθηγητή Βασίλη Φίλια να έχουμε σχεδόν ολοκληρωτικά αντίθετες απόψεις σε εθνικό και πολιτικό επίπεδο, όμως θα δείτε κι εσείς μέσω της επιστολής του ότι έχουμε και κάποια κοινά.

Ανοικτή επιστολή του καθηγητού Βασίλη Φίλια προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

-------------

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Όταν την επομένη του πραξικοπιματος του ’67, μία χούφτα άνθρωποι ιδρύσαμε τη Δημοκρατική Άμυνα γνωρίζαμε πολύ καλά ότι η Δημοκρατία δεν καταλύθηκε από τις ερπύστριες των τανκς, αλλά είχε πρό πολλού αυτοκαταρρεύσει και αυτοαναιρεθεί εσωτερικά.

Γι’ αυτό και ο απόθηχος της αντίστασης μας ήταν όχι απλά η πάλη της ανατροπής της δικτατορίας, αλλά η ουσιαστικοποίηση της μελλοντικής Δημοκρατίας με την έννοια της εδραίωσης μιάς πραγματικής λαϊκής κυριαρχίας.

Ο στόχος αυτός δεν επετευχθη διότι το παλαιό φθαρμένο πολιτικό προσωπικό όχι μόνον επανήλθε το ’74 «ανέπαφο», αλλά και διότι η δικτατορία χρησιμοποιήκηκε ως άλλοθι για να «μεταποιηθεί» η ελευθερία σε ελευθεριότητα και ασυδοσία. Η συντεχνοποίηση της κοινωνικής μας ζωής, η ανευθυνοποίηση, ο παρασιτισμός, η λογική του «πεζοδρομίου», η διαφθορά, τα σκάνδαλα και ο πολιτικός θεατρινισμός είναι μερικές, οι σημαντικότερες, από τις συνέπειες.

Αυτά όσον αφορά το απώτερο παρελθόν, όπου οι ευθύνες βαρύνουν όλους όσους άσκησαν πολιτική σε επίπεδο εξουςίας.

Το παρόν συνδέεται με μία οικονομική βαθύτατη δυσπραγία, που οδηγήθηκε σε οικονομική κατάρρευση από χειρισμούσς, τους οποίους χαρακτήρισαν η λογική της εξάρτησης, της υποτέλειας, της παράδοσης άνευ όρων των συμφερόντων της χώρα στους διεθνείς κερδοσκόπους και τους μηχανισμούς των παγκόσμιων τοκογλύφων.

Κάτι που έγινε από μία «σοσιαλιστική» κυβέρνηση , η οποία με τις συμβουλές και τις συμβολές των ξένων επεχείρησε μια άνευ προηγουμένου εξαπάτηση του ελληνικού λαού και όταν σε ελάχιστο χρόνο αποκαλύφθηκε ο αντιλαϊκός και αντεθνικός χαρακτήρας της πέρασε απροκάλυπτα σε εφαρμογή της αρχής «αποφασίζομεν και διατάσομεν». Έτσι αναδύθηκε μία νέα χούντα η οκτωβριανή.

Μια χούντα, που όχι μόνον δεν εκμεταλλευτηκε τεράστιες ευκαιρίες υπέρβασης της κρίσης με προσφυγή στη Ρωσία, την Κίνα, τα εμιράτα και όπου αλλού, αλλά και δεν διαπραγματευθηκε όπως έκανε η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Ισπανία κ.ο.κ.

Οι προσωπικές σας ευθύνες κ. Πρόεδρε είναι τεράστιες, διότι δεν προστατεύσατε τη χώρα, εντός των ορίων της δικαιοδοσίας σας απέναντι:

- Στην αντισυνταγματικότητα και τον παράνομο χαρακτήρα μεγάλου μέρους των όρων του μνημονίου και την αντισυνταγματική και εξ υφαρπαγής επιψήφισή του,

- Στην εκχώρηση εθνικού πλούτου υπό την μορφή εμπραγμάτων ασφαλειών και «εγγυήσεων» αντί πινακίου φακής.

- Στην ιδιωτικοποίηση όλων των επικερδών δημοσίων επιχειρήσεων.

- Στο μη σεβασμό διεθνών συμφωνιών, που είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση όσον αφορά τα υγρά καύσιμα και το φυσικό αέριο,

- Στον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και τη λατινοαμερικανοποίηση της χώρας,

- Στην κατ' εντολή της κυβέρνησης ανοικτή σύμπραξη της αστυνομίας με τους κουκουλοφόρους.

Ναι κ. Πρόεδρε. Αυτά και άλλα πολλά μεταξύ των οποίων το μέγιστο και πολύ πρόσφατο. Η σιωπή σας στις εμετικές δηλώσεις Ερντογαν περί «Ελληνικής διοίκησης της νοτίου Κύπρου» και της αμφισβήτησης και αυτής της ύπαρξης Κυπριακού κράτους.

Στην πρώτη σας θητεία είχατε δείξει ότι είχατε υπερβεί το κομματικό σας παρελθόν προς όφελος του εθνικού. Σήμερα πλέον λειτουργείτε ως ουραγός μιας Κυβέρνησης μειοδοσίας και εθνικού άγους, ως υποστηρικτής της οκτωβριανής χούντας.

Αρνούμαι κατόπιν αυτού να δεχτώ την πρόσκληση στη «γιορτή της Δημοκρατίας». Αρνούμαι να συμμετάσχω σε κάτι, που κατήντησε θέατρο σκιών, αρνούμαι να διαγράψω τον ένα χρόνο παρανομίας και τα πέντε χρόνια φυλακής στο όνομα της στήριξης της σημερινής ψευτοδημοκρατίας του 15%.

Αθήνα 23 Ιουλίου 2011.

(ευχαριστώ τον κ. Δημοσθένη Κωνσταντάτο)

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)