Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

MNHMONIO 1843 .... ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ;

3η_Σεπτεμβρίου
Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει. Έχουμε και λέμε:
Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;)
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό των συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)

Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις...)

Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ' την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)

Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...)

Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ένστολων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της “δεκάτης”, που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες “εθνικές γαίες” με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.

Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε “τι πέτυχαν με όλα αυτά;”, σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το “Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Χαριλάου Τρικούπη το 1893. Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.
http://asimpiestos.blogspot.com/2010/11/mnhmonio-1843.html

Τρόικα: Αναθεώρηση της Συλλογικής Σύμβασης

Η τρόικα θεωρεί ότι, λόγω μερικής συμμόρφωσης, η απόδοση των νέων παρεμβάσεων της διετίας 2011 -2012 δεν θα ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ.

Δέσμευση για αναθεώρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) αλλά και πρόσθετα μέτρα, ύψους 10 δισ. ευρώ, είναι οι επιπλέον υποχρεώσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει τη θετική γνωμοδότηση της τρόικας για την έκτη δόση του δανείου αλλά και τη συνέχιση της υλοποίησης του μνημονίου.

Στο θέμα της μείωσης των κατώτερων μισθών, η δέσμευση είναι ότι στο κείμενο για την πρόοδο υλοποίησης του μνημονίου, το οποίο εκδίδεται σχεδόν ταυτόχρονα με τις εκθέσεις προόδου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ελληνική κυβέρνηση θα δεσμεύεται σαφώς για το θέμα των μισθών.

Συγκεκριμένα, θα τονίζεται ότι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για τα κατώτερα επίπεδα αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα.

Στόχοι μεσοπρόθεσμου

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη στις 10 το πρωί στις Βρυξέλλες.

Σε δημοσιονομικό επίπεδο, δηλαδή τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου, αυτά σύμφωνα με την "κοστολόγηση" της τρόικας φτάνουν τα 10 δισ. ευρώ για το σύνολο της περιόδου 2011 - 2014. Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, οι νέες παρεμβάσεις της διετίας 2011 -2012 φτάνουν τα 7 δισ. ευρώ. Οι εκπρόσωποι της τριμερούς επιτροπής θεωρούν ότι, λόγω μερικής συμμόρφωσης, η απόδοση δεν θα ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ.

Αυτό κρύβει, άλλωστε, και η πρόβλεψη του προσχεδίου για κάλυψη απόκλισης περίπου 0,5% του ΑΕΠ (περίπου 1,1 δισ. ευρώ) από τα μέτρα του 2011 μέσα στο 2012. Οι αρχικοί υπολογισμοί για το 2013 και το 2014 θέλουν τα νέα μέτρα να φτάνουν το συνολικό ύψος των 2,5 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη φύση των νέων μέτρων, εκπρόσωποι της τριμερούς επιτροπής από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ζήτησαν όλες οι περικοπές να γίνουν από τα σκέλος του δαπανών. Βάση για κάτι τέτοιο δίνουν το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου και η μείωση του προσωπικού.

Μισθολόγιο - Εφεδρεία

Στο θέμα του μισθολογίου η τρόικα έχει ήδη προτείνει είτε την επέκτασή του εκτός από τις δημόσιες επιχειρήσεις και σε τομείς του Δημοσίου οι οποίοι έως τώρα εξαιρέθηκαν (όπως τα Σώματα Ασφαλείας ), είτε τη μείωση σε μεγαλύτερο ποσοστό των μισθών για όσους από το στενό ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα αφορά το νέο μισθολόγιο.

Στην προσπάθεια μείωσης του προσωπικού και στην κατεύθυνση της κάλυψης των δημοσιονομικού κενού που θα πρέπει να καλυφθεί έχει προτείνει δύο εναλλακτικές λύσεις: Είτε εφεδρεία για περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους που έχουν ήδη ανακοινωθεί, είτε άμεσες απολύσεις για το προσωπικό οργανισμών δημοσίων επιχειρήσεων οι οποίες κλείνουν ή συγχωνεύονται.

Το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη σημερινή συνάντηση που θα έχουν τα στελέχη της τρόικας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μια ακόμη λύση που προτάθηκε από την ηγεσία των ελεγκτών ήταν η συγχώνευση και κατάργηση περισσότερων δημοσίων οργανισμών από αυτούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την ελληνική Κυβέρνηση.

Αποκρατικοποιήσεις

Επίσης, στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, που απασχόλησε σημαντικά τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις του ΥΠΟΙΚ με την τρόικα, αποφασίστηκε η ένταση των προσπαθειών για την αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας με ένα πακέτο 2.000 ακινήτων τα οποία θα πουληθούν σε τιμές αγοράς και αναμένεται να φέρουν ως το 2014 έσοδα ύψους 25 δισ. ευρώ

Πληροφορίες από την Ε.Ε. ήθελαν χθες την ανακοίνωση της τρόικας για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι και το μεσημέρι, να είναι σαφώς πιο αναλυτική από ό,τι στις προηγούμενες φορές που βρέθηκαν οι ελεγκτές στην Ελλάδα.

Τι αναμένει η Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής

Την απόφαση εφαρμογής ενός «ορθολογικού σχήματος» αυξημένης συμμετοχής ιδιωτών, το οποίο θα καθιστά ευνοϊκότερη την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, αναμένει η Ελλάδα από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπως παραδέχθηκε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Περιμένουμε ένα PSI plus, ένα σχήμα του ιδιωτικού τομέα, ένα συνολικό πακέτο, το οποίο θα είναι καλύτερο από αυτό που είχε αρχικά σχεδιαστεί. Πρέπει η Ελλάδα να βγει ωφελημένη και να είναι δίκαιη η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος κατά τη συζήτηση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2012 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Προκειμένου να καταδείξει μάλιστα την κρισιμότητα του ζητήματος ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Το 2009 το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους ήταν 12 δισ. ευρώ. Το 2012 εάν τα πράγματα πάνε έτσι, χωρίς να εφαρμοστεί κάποιο σχήμα που να έχει την αναγκαία ορθολογικότητα, το κόστος θα ξεπεράσει τα 18 δισ. ευρώ». Συμπλήρωσε δε ότι αυτό είναι σήμερα το πιο «κρίσιμο μέγεθος».

Ο κ. Βενιζέλος αφού ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν χθες οι συζητήσεις του ΥΠΟΙΚ με την τρόικα επισήμανε ότι το αποτέλεσμα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής συνδέεται άμεσα με την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012, τον οποίο χαρακτήρισε «κρίσιμο κρίκο» για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

«Οι συζητήσεις με την τρόικα προχώρησαν πολύ για τα έτη 2013 και 2014 και είναι προφανές ότι πρέπει το 2012 να κάνουμε μια ριζοσπαστική προσέγγιση των δημόσιων δαπανών προκειμένου να βρούμε νέους πόρους όχι με επιβολή νέων εισπρακτικών μέτρων αλλά με περικοπές δαπανών» δήλωσε.

Ενδεικτική, μάλιστα, της έμφασης που θα δοθεί στην περιστολή των δαπανών στο δημόσιο τομέα ήταν η αναφορά του υπουργού Οικονομικών στην ανάγκη να υπάρξει επανέλεγχος σε σχέση με το πλεονάζον προσωπικό στο δημόσιο τομέα. «Δεν είναι δυνατόν να κραυγάζουμε όλοι υπέρ ενός μικρότερου, διαφανέστερου και εξυπνότερου κράτους και όταν πας να το περιορίσεις να συναντάς απέναντί σου έναν φραγμό» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η αναφορά του κ. Βενιζέλου στην πτώση του βιοτικού επιπέδου. Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι λόγω της ύφεσης τα εισοδήματα και το επίπεδο ζωής έχουν γυρίσει πίσω στα δεδομένα του 2004. «Σωρευτικά η ύφεση μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει φτάσει στο -15%» τόνισε. «Εάν δεν σπάσουμε τώρα τη φούσκα η οποία είχε δημιουργηθεί δεν θα μπορούμε να πορευτούμε με ασφάλεια στο μέλλον» είπε και πρόσθεσε φανερά προβληματισμένος: «η κατάσταση είναι επικίνδυνη και αβέβαιη».

Εγρήγορση για τις εξελίξεις

Σε εγρήγορση και ετοιμότητα βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία παρακολουθεί με αυξημένο ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν στο τρίγωνο Βερολίνου - Βρυξελλών - Παρισίων και αφορούν ευθέως την ελληνική οικονομία, αλλά και την ίδια την Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωζώνης.

Χθες το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, καθώς και τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία. Οι κ.κ. Παπανδρέου και Ρόμπεϊ συμφώνησαν να συναντηθούν την Πέμπτη στις 10 το πρωί στις Βρυξέλλες.

Στον απόηχο της συνάντησης της καγκελαρίου της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, την Κυριακή στο Βερολίνο, η κυβέρνηση διαμήνυσε χθες ότι "οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να είναι νομικά ασφαλής, επαρκής, όχι υψηλού ρίσκου και δεν θα θίγει τα θεμελιώδη δικαιώματα της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, απαντώντας σε πληθώρα ερωτήσεων, σημείωσε:

* Είναι πολύ θετική η απόφαση (Μέρκελ - Σαρκοζί), για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σε επίπεδο Ε. Ενωσης, καθώς θα υπάρχουν επαρκή κεφάλαια για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών.

25% ακριβαίνει το αέριο

Ακριβότερο κατά 25% θα πληρώσουν φέτος στην έναρξη της χειμερινής περιόδου το φυσικό αέριο οι περίπου 230.000 καταναλωτές, σύμφωνα με τα νέα τιμολόγια που ανακοίνωσε η ΕΠΑ Αττικής.

Από 1ης Οκτωβρίου 2011, οπότε ξεκίνησαν να ισχύουν τα νέα οικιακά τιμολόγια της ΕΠΑ Αττικής, η τιμή διαμορφώθηκε στο 0,07182 ευρώ ανά κιλοβατώρα έναντι 0,05752 ευρώ στις αρχές της χρονιάς και 0,06774 ευρώ τον Απρίλιο του 2011, που είναι και ο μήνας κατά τον οποίο οι περισσότεροι καταναλωτές «κλείνουν» τους καυστήρες.

Από το νέο τιμολόγιο προκύπτει αύξηση 25% συγκριτικά με τις αρχές του έτους. Η τιμή του αερίου δεν θα είναι πλέον 18%-20% φθηνότερη από αυτή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς λόγω της υψηλής φορολόγησης αποσυνδέθηκε από αυτή και πλέον η τιμολόγηση βασίζεται στο κόστος προμήθειας φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ.

Τα πάγια

Το πάγιο ορίστηκε σε:

* 6,33 ευρώ το δίμηνο για καταναλώσεις έως 5 κυβικά μέτρα/ώρα.

* 11,38 ευρώ το δίμηνο για 40 κυβικά μέτρα/ώρα,

* 20,23 ευρώ το δίμηνο για 60 κυβικά μέτρα/ώρα.

Η μέτρηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου γίνεται περίπου κάθε 60 μέρες και η καταμετρηθείσα κατανάλωση του φυσικού αερίου σε κυβικά μέτρα επιμερίζεται στους μήνες με βάση τον αριθμό των ημερών κάθε μήνα.

Η τιμή του φυσικού αερίου (ευρώ/kWh) προ φόρων υπολογίζεται σε μηνιαία βάση και προκύπτει από το κόστος προμήθειας του φυσικού αερίου του προηγούμενου μήνα και το περιθώριο διανομής της ΕΠΑ Αττικής. Στη συνολική αξία χρέωσης ενέργειας προστίθεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (0,0054 ― ανά καταναλωθείσα kWh), ενώ στη συνολική αξία (χρέωση ενέργειας, χρέωση ισχύος και ΕΦΚ) επιβάλλεται ΦΠΑ (13%).

Επίσης το φυσικό αέριο επιβαρύνεται με το ειδικό τέλος Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών 0,5%.

Γιούνκερ: Συζητάμε για πάνω από 50-60% ‘κούρεμα’ του ελληνικού χρέους

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι μέσα στις εξεταζόμενες επιλογές, αλλά ακόμη και αυτό ίσως να μην επαρκεί για την διευθέτηση της κρίσης.

Απαντώντας στην αυστριακή κρατική τηλεόραση ORF για το αν η ΕΕ εξετάζει κούρεμα κατά 50% ως 60% του ελληνικού χρέους, ο Γιούνκερ δήλωσε χαρακτηριστικά: "συζητάμε για παραπάνω".

Πρόσθεσε, δε, πως "πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια χώρα της ευρωζώνης να βρεθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας".

Παραδέχθηκε, πάντως, πως η διαχείριση της κρίσης χρέους και ειδικά αυτού της Ελλάδας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή: "Δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι, διότι οι αγορές αντιδρούν γρηγορότερα από τους πολιτικούς ηγέτες", επισήμανε.

Σοκάρουν οι πρώτες φωτογραφίες εξωγηίνων που διέρρευσαν από τη NASA!

Εσείς πιστέψατε τις επίσημες ανακοινώσεις της NASA περί βακτηριδίου. Μία συγκάλυψη είναι όλη η ιστορία. Ακόμα και το wikileaks δεν τολμά αποκαλύψει την αλήθεια. Να μιλήσει για τα πρόσωπα που ζουν ανάμεσα μας έχοντας πάρει ανθρώπινη μορφή.
Ευτυχώς όμως η KASA ξεθάβει τα μυστικά και φέρνει στο φως της δημοσιότητας όλα εκείνα τα απόρρητα στοιχεία που οι πουλημένοι στους εξωγήινους ηγέτες κρατών και δημοσιογράφοι κρατούσαν καλά φυλαγμένα...



tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)