Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΠΙΚΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΙΑ



Η ΕΠΙΚΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΙΑτου Αναστασίου Στάμου
Διπλ. Μηχανολόγου Μηχανικού, Δ/ντού της Επαγγελματικής Σχολής Ασπροπύργου


Τόλμησα να μιλήσω στις πρόσφατες «Καλλικρατικές» εκλογές για την «εθνική συνείδηση» ως κριτήριο επιλογής των υποψηφίων δημοτικών αρχόντων γενικώς, και κάποιοι εθίγησαν. Επέσυρε την «μήνιν» η στοιχειώδης αυτή συνταγματική αναφορά. Βεβαίως, η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Αλλά κι ο στοιχειώδης πατριωτισμός είναι σήμερα ζητούμενος, ειδικά στους «ηγέτες» του τόπου. Μετά την λάθος «πάσα» ενός συμπολίτη αρθρογράφου στο ελευσινιώτικο έντυπο «δια ταύτα» (τ. Δεκεμβρίου), όπου ΣΥΝάδει στερεότυπους στίχους του «αριστερού» χώρου περί «υφέρποντος φασισμού» και μορφωμένων προσώπων (περιγραφομένου εμού), οι οποίοι προωθούν στην κοινωνία μας «ρατσισμό, ξενοφοβία, ακραίες συντηρητικές ιδέες» και γράφουν «εθνικιστικές» κορώνες, η «μπάλα» είναι στην κατοχή μου. Οφείλω να «κλωτσήσω» κι εγώ το «τόπι»... Ευτυχώς, ξέρω να παίζω «καλή μπάλα» (με επέλεγαν άλλωστε αρχηγό σε δύο ομάδες, σε άνω και κάτω Ελευσίνα, οι φίλοι στις αλάνες, ότε παίδες). Γι' αυτό τιμώ οσημέραι αμισθί την δοξασμένη «φανέλα της εθνικής Ελλάδος». [Αίσχος στις επαγγελματικές ομαδούλες, που αφενός αναγράφουν πρώτο το όνομα της εταιρείας του αφεντικού των, αφετέρου παίζουν με πέντε έλληνες και έξι ξένους...].

Έχει «μαυρίσει» το μάτι μας με τους τόσους πολλούς δοσίλογους «ηγέτες» (μα ούτε ένας δεν υπάρχει πατριώτης;). Αν όμως παραβιασθεί το Σύνταγμα, τότε μας υποχρεώνει να αντισταθούμε με κάθε μέσον, όπως αναγράφεται στο ακροτελεύτιο άρθρο του. Πράττοντας λοιπόν το καθήκον μου, αντιμετωπίζω τις συνέπειες. Φοβούνται τις επιδράσεις των λόγων μου στην κοινωνία (οι «Συριζοοικολόγοι» φίλοι συμπολίτες, που διοικούν ήδη οκτώ χρόνια ελέω «Πασόκ» την Ελευσίνα, και τώρα «κέρδισαν» άλλα τέσσερα). Είναι λόγοι, λένε, που «εδράζονται στην αμάθεια και τον σκοταδισμό»... Δηλητηριάζουν (λένε, οι λόγοι μου), την καθημερινότητα των ανθρώπων, τον δημόσιο βίο, τον δημόσιο λόγο. Ζητούν να
μπω σε επιτήρηση, «να (τον) προσέχουμε». Φωνάζουν με πηχιαίο τίτλο «σκότωσε αμέσως τον φασίστα που κρύβεις μέσα σου»... Ενεργοποίησαν την «αστυνομία» του Σύριζα (... τον φίλο αρθρογράφο). Συστημική ιδεολογική τρομοκρατία...

Αλλά κάτι θετικό βγαίνει πάντοτε με τον δημόσιο λόγο. Στο ίδιο τεύχος της τοπικής εφημερίδος «δια ταύτα», ο Ζοζέ Σαραμάγκου σφυρίζει «οφσάιντ» την «παραδοσιακή αριστερά», η οποία όπως μας λέγει, «δεν έχει την παραμικρή ιδέα σε ποιόν κόσμο ζει». Ευτυχώς όμως μορφώνεται πλέον η Πατριωτική αριστερά (διακήρυξη Μ. Θεοδωράκη, περιοδικά Ρεσάλτο, Άρδην...) με δεκάδες ιστοσελίδες (resaltomag.gr, patari.org...), που δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτε από την Πατριωτική δεξιά (π.χ. περιοδικό Patria), παρά μόνο κατά την προέλευση του παρελθόντος πολιτικού βίου. Αυτό είναι το πλέον ελπιδοφόρο σήμερα γεγονός για τους Έλληνες, διότι αρκετοί έχουν απέλθει από τα κομματικά μαγαζιά της συμφοράς μας, και βλέπουν πλέον καθαρά τα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Ήδη, ο Πατριωτικός χώρος αριθμεί εκατοντάδες ιστοσελίδες και δεκάδες περιοδικά (π.χ. Hellenic Nexus, akommatistoi-istologoi.blogspot.com...).
Στόχος μας η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο και η αντίσταση στον εξωτερικό επιδρομέα-εισβολέα. Έχουμε να κάνουμε, αφενός με εθνοκτόνους εχθρούς, αφετέρου με ελληνόφοβους συμπολίτες.


Α. ΟΙ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΙ

Ατενίζοντας την Ιστορία σε άλλο επίπεδο (βλ. βιβλίο μου «Ιερά Ελευσίς»), με πνεύμα επαναστατικό (όχι ριζο-σπαστικό), εκτός κατεστημένων αντιλήψεων, αξίζει να μπούμε στα βαθιά νερά της, για να γίνει κατανοητό το «δια ταύτα». Εμείς λοιπόν (οι Έλληνες) είχαμε το Ιερατείον της Ελευσίνος (θήλεια αρχή - Γη Μήτηρ) και των Δελφών (άρρην αρχή - Απόλλων). Μάλιστα, «μόνοις Ελευσινίοις υγίαινεν η Ελλάς». Οι ιερείς της Ελευσίνος συνέβαλαν ουσιαστικά στην νικηφόρα αναμέτρηση των Ελλήνων με τους Πέρσες, στην επίθεση δηλαδή της Ασίας στην Ευρώπη, στην
επίθεση του δεσποτισμού στην ελευθερίας Σημειωτέον, οι ιερείς των Δελφών τότε και πολλές πόλεις είχαν «μηδίσει», αφού εξαγοράστηκαν με πολύ χρυσό. [...Κάνετε συνειρμούς με το σήμερα]. Όταν έφθασε όμως ο Ελληνισμός, χάρις στον Αλέξανδρο, να αγκαλιάζει πλέον τον παγκόσμιο Άνθρωπο επί Ελληνιστικών χρόνων, οι περιτετμημένοι (ψυχή τε και σώματι) αντέδρασαν. Το σκοτεινό Ιερατείο του ανθρωποκτόνου θεού Ιαχβέ-Κρόνου, μετά την Περσία, ενεργοποιήθηκε στην Πτολεμαϊκή Αίγυπτο (οι εβδομήκοντα ραβίνοι, η μετάφραση της Βίβλου, ο Ιώσηπος με την «ιουδαϊκή αρχαιολογία»...). Επί Ρώμης και εποχής Σαούλ (Παύλου) παρήγαγαν μια «ευφυή» ιδεολογία αλώσεως εκ των ένδον, τον Ιουδαιοχριστιανισμός [Αργότερα τον ΣοσιαλΚο
μμουνισμό]. Εν μέσω λοιπόν Pax Romana, εκμεταλλευόμενοι αφενός την «θεοποίηση» του Αυτοκράτορα (προσεταιριζόμενοι τους «Ρεπουμπλικάνους»
συγκλητικούς - Σενέκα), αφετέρου την κακή μεταχείριση των εργατών-δούλων (προπαγανδίζοντας την «Ισότητα»), κατάφεραν και ισοπέδωσαν μέσα σε τέσσερεις αιώνες τον Έλληνα άνθρωπο (αυτός είναι ο ιστορικός τους στόχος), που θεωρούσε την Φύση ιερά (αληθής οικολογία) και λάτρευε τις Ιδιότητες του Θείου (είναι οι πολλοί δήθεν «ψεύτικοι» θεοί).

Απεκάλεσαν τον Έλληνα άνθρωπο «εθνικό» και «ειδωλολάτρη», μιαρό και τρισάθλιο. Ένα σωρό ελληνόφωνοι εβραίοι «Απολογητές» συνέγραφαν προπαγανδιστικό ανθελληνικό υλικός [Αναγνωρίζετε τους αντίστοιχους σήμερα;]. Τί επέτυχαν τελικώς μετά το «ες έδαφος φέρειν»; Φυσικά έναν μαύρο «Μεσαίωνα»... [Αυτό που επιχειρούν και σήμερα συνθλίβοντας τα έθνης Απόδειξη, τα λόγια του ίδιου του Προέδρου της Εβρ(αι)ωπαϊκής Ενώσεως Βαν Ρομπάι «Νation states are dead», «τα έθνη-κράτη επιτέλους πέθαναν»... καθώς και οι μεθοδευμένες «χρεώσεις» και «πτωχεύσεις» των κρατών της Ε.Ε.].

Η «Καινή Διαθήκη» με το Ευαγγέλιο του αγαθού Θεού, του Πατρός (του Ζηνός κατ' ουσίαν) και του Υιού, έχει την ικανότητα να εισχωρεί παντού χωρίς αντιστάσεις (έστω ως «λευκή» προπαγάνδα), επαγγελλόμενη το «αγαπάτε αλλήλους» και το «επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία». [Επιχειρείστε συνειρμούς με την σημερινή αντίστοιχη «λευκή» προπαγάνδα της «παγκοσμιοποίησης», της «ανοχής», των «μη διακρίσεων», του «πολυπολιτισμού», των «ανοιχτών συνόρων», των «διαθρησκευτικών» συνόδων, της «διαπολιτισμικής» εκπαίδευσης... Όλα αυτά ακούγονται πολύ ωραία, ως ειρηνόφιλα].

Από πίσω όμως εισέρχεται καραδοκώντας η «Παλαιά Διαθήκη» των «αγίων ημών(;!) προπατόρων» (εβραίων), όπου ο προϊστάμενος «Θεός» (ο θεός Ιαχβέ του Ισραήλ) μισώντας τους εχθρούς των Ιουδαίων (δηλαδή τα Έθνη) επιδιώκει διαχρονικά να θέσει αυτούς «υποπόδιον των ποδών του» (να τα υποδουλώσει, να τα ισοπεδώσει). Στην πράξη βλέπουμε να συμβαίνουν τα δεύτερα (αυτά της Βίβλου), ενώ προπαγανδίζονται τα πρώτα (αυτά του Ευαγγελίου). [Παρατηρούμε δηλαδή αντί «ειρήνης και ευδοκίας», οι Ιουδαϊστές (Jews, not Judeans) να αποδομούν τις κοινωνίες, να υποτάσσουν τους λαούς, να καταργούν τα έθνη. Ό,τι έπαθαν οι Παλαιστίνιοι από τους έποικους Χαζάρους, που συνέρρευσαν εκεί μετά το μεθοδευμένο χιτλερικό και σταλινικό «ολοκαύτωμα», θα το πάθουμε προσεχώς κατά σειράν οι Ευρωπαίοι από τους μεθοδευμένα καθοδηγούμενους λαθρομετανάστες Ασιάτες μουσουλμάνους, που θα είναι σε λίγα χρόνια πληθυσμιακά πλειονότης]. Βλέπετε λοιπόν πώς έχουν τα πράγματα, αν ψάξουμε βαθύτερα, σε άλλο επίπεδο αναγνώσεως της Ιστορίας. Αυτοί βέβαια διαθέτουν πονηρία (προκαλούν πόνο), αλλά κι εμείς διαθέτουμε εξυπνάδα (ξυπνήστε)!

Η εθνοκτονία του Ελληνισμού κράτησε αιώνες... Ο Έλλην άνθρωπος ταυτίστηκε με ό,τι χειρότερο σε χαρακτηρισμό (όπως λένε σήμερα «φασίστας, ρατσιστής, ξενόφοβος»). Μετά τον Μεσαίωνα, η Γαλλική Επανάσταση έφερε πάλι τα Έθνη στο προσκήνιο της Ιστορίας. Όμως, πώς επετεύχθησαν ο Διαφωτισμός και η Αναγέννηση στην Ευρώπη; Μα, με την σπουδή των αρχαίων ελληνικών κειμένων, που έφεραν μαζί τους οι Έλληνες πρόσφυγες στην Δύση, μετά την πτώση της Πόλεως! Τότε, το απαγορευμένο εκ της Ιουδαιοχριστιανικής προπαγανδιστικής ιδεολογίας του μεσαίωνος επίθετο «Έλλην» ακούστηκε ξανά με δόξα και αίγλη. Οι εθνοκτονημένοι πρόγονοι από Ρωμιοί ξαναγίνονταν ιδεολογικώς Έλληνες. Νά τί εστί αληθής Εθνεγερσία!

Όσο για την απελευθέρωσή μας υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες. Ο Κοραής μας είπε: «Η Ελλάς δεν ανεστήθη αληθώς, τάφον μόνον ήλλαξε. Από νεκροθαπτών Τούρκων χείρας επέρασεν εις Χριστιανούς νεκροθάπτας». Οι ιουδαΐζοντες εξ αυτών, προσθέτουμε εμείς, εμπνέονται από το Χρήμα και την Εξουσία, ως δούλοι και συνεργάτες των Κοσμοεξουσιαστών. Αρέσκονται να κολυμπούν στην Ύλη. Υπάρχουν όμως πάντα και οι Ελληνόψυχοι, που πρέπει να διακρίνουμε, να στηρίζουμε και να προωθούμε τα έργα τους. Ανιδιοτελείς, υπεράνω χρημάτων, υψιπετείς. Στην «Ορθοδοξία» ευτυχώς καταφέραμε και ενσωματώσαμε μεγάλο μέρος της πατρώας εθνικομυητικής Θρησκείας, των μυστηρίων και της θείας λειτουργίας, των πολλών ναών και των εικόνων, των εορτών και των λαϊκών πανηγύρεων. [Μένει να επαναφέρουμε στην δοξολογία τα ονόματα των «αγίων» Ελλήνων προπατόρων. Έως πότε θα δοξολογούμε τον ξένο προπάτορα Αβραάμ αντί του δικού μας Δευκαλίωνος, την Σάρα αντί της Πύρας, την Σιών αντί της Ελευσίνος και των Δελφών; Σε τί υπερτερούν άλλωστε οι εβραίοι των ελλήνων, ή οι εβραϊκοί «άγιοι» τόποι των ελληνικών; Το «ευαγγέλιο» των Δελφικών παραγγελμάτων, γιατί δεν διδάσκεται στα θρησκευτικά μας; Ορίστε επαναστατική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση... Δεν αξίζει ένας τέτοιος αγώνας; Αλλά είπαμε, γεννιέται μια νέα «αριστερά», ελληνοκεντρική, που αγκαλιάζει και τον εθνικό ρόλο της Εκκλησίας. Μακριά από μας πάντως οι διχασμοί].

Η ιστορική διασύνδεση του χθες με το σήμερα γίνεται με χορδές. Η Ιστορία εξελίσσεται σπειροειδώς. Το σκοτεινό Ιερατείο εγκαταστάθηκε στην Αγγλία πριν από τρεις περίπου αιώνες, επινοώντας τον «Κοινοβουλευτισμό» ως χειραγωγήσιμο πολιτικό σύστημα (δήθεν Δημοκρατία). Αυτοί αναδεικνύουν και ελέγχουν τους αρχηγούς των κομμάτων. Οι αρχηγοί με την σειρά τους πειθαρχούν τους βουλευτές των και το κατεστημένο τους διαιωνίζει (...πέστε μου ότι λέω ψέμματα). Στα λόγια είναι όλοι δημοκράτες, στην πράξη δικτάτορες. Τα «think tank» του Ιερατείου παράγουν έτοιμη «ιδεολογία» για κάθε επί μέρους «μαγαζί». Σήμερα, στην Ευρώπη των εθνών, το έργο του μεσαιωνικού Ιουδαιοχριστιανισμού, της «αδελφοποίησης» των ετερόκλητων στοιχείων από διαφορετική γλώσσα, φυλή, ιστορία, το επιτελεί η ιδεολογία «του αντιρατσισμού, της ξενοφιλίας, του πολυπολιτισμού», αποκαλώντας «εθνικιστές» έως «φασίστες» τους Πατριώτες που εμμένουν στα εθνικά τους χαρακτηριστικά (τότε αποκαλούνταν «εθνικοί» και «ειδωλολάτρες»).

Διανύουμε την εποχή της Pax Americana, των Παγκοσμιοποιητών τύπου Ρότσιλντ-Ροκφέλερ (αναφέρεται μάλιστα από Αμερικανούς πατριώτες ως Pax Judaica). Το (ανθρωποκτόνο) Ιερατείο τους, εμπνεόμενο διαρκώς από την Βίβλο, έβαλε γερό πόδι στις ΗΠΑ, και επιχειρεί να ισοπεδώσει ξανά παγκοσμίως τα Έθνη. Έχουν μια μανία να επαληθεύουν τα «ιερά» εβραϊκά κείμενα, γι' αυτό εμμένουν στον Αρμαγεδώνα της «Αποκαλύψεως» (μέσω τρίτου παγκοσμίου πολέμου) και στο Χάραγμα των ανθρώπων και των αγαθών (barcode 666). Περιχαρακώνουν τον κόσμο σε ατελέσφορους αγώνες και εμφύλιες διαμάχες, συνήθως «περί όνου σκιάς», ενώ ο στόχος τους είναι να κρατηθούμε μακράν του «Ελληνικού Φωτός», της Ελληνικής Παιδείας, που επιμελώς μας αποκρύπτουν (γιατί θα τους διαλύσει, όπως ο ήλιος την ομίχλη). Αυτοί επιχειρούν τον διχασμό μας σε «αριστερούς δεξιούς», «ρατσιστές-αντιρατσιστές», «φασίστες-αντιφασίστες», «χριστιανούς δωδεκαθεϊστές»... Κι εμείς επιχειρούμε να ατενίσουμε το «ελευθέριον σέλας», να ενώσουμε τους Έλληνες Πατριώτες, να αναδείξουμε το «εν Ελευσίνι φως»...

Η μαρτυρία των ιδίων των Παγκοσμιοποιητών είναι σαφέστατη (προσέξτε, μιλάμε στο ίδιο επίπεδο που αντικρίζουν κι αυτοί την Ιστορία, αυτά δεν διδάσκονται πουθενά). Εδώ ομιλούν δια του βιογράφου των Ρότσιλντ, του ραβίνου Ελί Ραβάζ (περιοδικό Century, ΗΠΑ 1928): «Είμαστε συγχρόνως οι ιδρυτές και οι ηγέτες του Καπιταλισμού, αλλά και οι κύριοι υποκινητές των επαναστάσεων εναντίον του... Εμείς βρισκόμαστε πίσω όχι μόνον από τον τελευταίο μεγάλο (παγκόσμιο) πόλεμο, αλλά πίσω σχεδόν απ' όλους σας τους πολέμους, πίσω όχι μόνον από την Ρωσική, αλλά από κάθε μεγάλη επανάσταση της Ιστορίας σας... Μας κατηγορείτε για την επανάσταση στην Μόσχας Συγκρινόμενη με το τί κατάφερε ο Παύλος, ο εβραίος της Ταρσού, στην Ρώμη, ο Ρωσικός ξεσηκωμός δεν αποτελεί παρά μια οδομαχία... Και τόσο καλά εξετέλεσε ο Παύλος την αποστολή του, ώστε μέσα σε τέσσερεις αιώνες, η μεγάλη αυτοκρατορία, που είχε κυριέψει την Παλαιστίνη μαζί με τον μισό κόσμο, μετατράπηκε σε σωρούς από ερείπια... Έχουμε γκρεμίσει τα είδωλά σας, έχουμε παραμερίσει την εθνική σας κληρονομιά, και τα έχουμε αντικαταστήσει με τον δικό μας θεό και τις δικές μας παραδόσεις... Καμμία κατάκτηση στην Ιστορία δεν μπορεί να συγκριθεί, έστω αμυδρά, με αυτήν την απόλυτη κατάκτηση πάνω σας... Η μικρή αρχαία μας χώρα είναι ο ιερός σας τόπος. Η εθνική μας λογοτεχνία είναι το ιερό σας βιβλίο...» (ολόκληρο το συγκλονιστικό κείμενο του Eli Ravage είναι στην διάθεση όποιου ενδιαφέρεται, αλλά κυκλοφορεί πλέον και στο διαδίκτυο).

Το σκοτεινό Ιερατείο εξ Αμερικής επιτελεί σήμερα την ευρωπαϊκή ισοπέδωση, με ιδεολογικό-πολιτικό όχημα την «Παγκοσμιοποίηση». Σημειώστε, ότι πλέον η πλειονότης των Αμερικανών περιτέμνονται στα μαιευτήρια, φέρουν δηλαδή το «σημείον» του Ιερατείου, «σφραγίζονται» από βρεφικής ηλικίας, «εκσημιτίζονται» (...αλλά ομιλούν αντιθέτως για αυξανόμενο επικίνδυνο «αντισημιτισμό»). Είναι η κρυφή «ομογενοποίηση» που πέτυχαν στο πολυεθνικό αυτό Κράτος, τις ΗΠΑ. [Για τον ιδιότυπο αυτόν ανηλεή βρεφικό ακρωτηριασμό, με πλείστες αρνητικές εφ' όρου ζωής συνέπειες, καμμία Οργάνωση «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παιδιού» δεν μιλάει, παρά μόνον κάποια δικά «τους» φωτεινά μυαλά, που ξέφυγαν (βλ. circumcision the hidden trauma). Τώρα απειλούν θανάσιμα με φτώχεια-δουλοποίηση, και τους Ευρωπαϊκούς και τον Αμερικανικό λαό. Έχουν απίστευτη ικανότητα μεταλλάξεως. Διανύθηκε ένας αιώνας προετοιμασίας των συνειδήσεων με την προπαγάνδα του Σοσιαλισμού Κομμουνισμού μέσω Σοβιετικής Ενώσεως. Για τους τυχόν ακόμα δύσπιστους παραθέτουμε πάντα τα ίδια τα λόγια τους: «The Bolshevik Revolution in Russia was the work of Jewish planning... Our Plan is to have a New World Order. What worked so wonderfully in Russia, is going to become reality for the whole world» (the American Hebrew Magazine, 10 Sept. 1920). «Η επανάσταση των Μπολσεβίκων στην Ρωσία ήταν έργο σχεδιασμένο από τους Ιουδαίους. Το Σχέδιό μας είναι μια Νέα Παγκόσμια Τάξη. Αυτό που εφαρμόσθηκε τόσο υπέροχα στην Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον Κόσμο»... ΑμερικανοΕβραϊκό περιοδικό, 10/9/1920).

Παντού βλέπουμε σήμερα να πρωταγωνιστούν «περιτετμημένοι», κυρίως Χάζαροι, Ιουδαίοι το θρήσκευμα. Π.χ. Ελληνικών ενδιαφερόντων οι γνωστότατοι Κίσινγκερ και Σάυρους Βανς (Κυπριακό), Νίμιτς (Σκοπιανό), Σόρος (Ιδρύματα Open Society), Στρως Καν (ΔΝΤ), όλοι συνήθως οι πρέσβεις των ΗΠΑ... Είναι σοσιαλιστές και καπιταλιστές συγχρόνως! Συνεργάζονται ασφαλώς με Προτεστάντες Χριστιανούς (π.χ. Μπους). Τί μας προκύπτει εξ αυτών σήμερα; Ανηλεής βιασμός της Φύσεως, διαφθορά και εξαθλίωση των Ανθρώπων ...ενώ συγχρόνως συστήνουν Δικαστήρια «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και αντιμάχονται την «Τρομοκρατία»ς Προκαλούν πολέμους και καταστροφές πλανητικών διαστάσεων, σκορπούν τον όλεθρο και την δυστυχία... ενώ προωθούν την Unisef και διεθνείς συσκέψεις τύπου ΟΗΕ για το «κλίμα» του πλανήτη. Πασιφανώς και απροκάλυπτα προωθούν πλέον την Παγκόσμια Διακυβέρνηση που ονειρεύονται εκ των διδαγμάτων της Βίβλου (π.χ. Γ. Παπανδρέου «we need Global Governance, Global Financial Governance, and we need it fast»). Επιδιώκουν το παγκόσμιο «κραχ» για να επιβάλλουν την λύση-συνταγή τους. The New World Order... Μια παγκόσμια εφιαλτική Δικτατορία.

Ποιός μπορεί ιστορικά να αντισταθεί; Απάντηση: Ο ΕΛΛΗΝ άνθρωπος, διεθνώς. Η Ελληνική Παιδεία, που μας έχουν στερήσει, αλλά που μπορεί να διδαχθεί αμέσως και παντού, αν το θελήσουμε. Θεματοφύλακες όμως της Ελληνικής Ιδεολογίας είμεθα εμείς. Ας μην ξεχνάμε ότι η Αθηνά (η του Θεού Σοφία) φέρει ασπίδα και δόρυ. Αν στρέψεις και την άλλην παρειάν, το πιθανότερο να φας άλλη μια φάπα. Οι σοφοί πρόγονοι έλεγαν: «ούποτε δουλείη κεφαλή ιθεία πέφυκεν, αλλ' αιεί σκολιή καυχένα λοξόν έχει», δηλαδή, ποτέ η κεφαλή του δούλου δεν στέκει ευθεία, αλλά πάντοτε λοξή και με σκυφτόν αυχένα. Και «ουκ είθισται τοις Έλλησιν άνθρωπον προσκυνέειν», δηλαδή δεν προσκυνούν οι Έλληνες άλλους ανθρώπους. Πρέπει να υπερασπιζόμεθα την σοφία του λαού μας, τις κατακτήσεις μας, τα ιδεώδη του Ελληνισμού, ακόμη και με πόλεμο. Αλλιώς θα είχαμε ήδη σβήσει, θα είχαμε ήδη χαθεί στο διάβα της Ιστορίας. Εκατοντάδες επαναστάσεις κάναμε επί Τουρκοκρατίας, που πνίγηκαν στο αίμα. Και μόνο γι' αυτό «δεν υπάρχει δεξιά, δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκκαλα Ελλήνων ιερά». Εκπροσωπούμε το ελεύθερο πνεύμα όλης της Ανθρωπότητος. Έχουμε ιερά υποχρέωση να σταθούμε στις επάλξεις όρθιοι, πρόμαχοι, υπέρμαχοι, όσοι βέβαια αισθανόμεθα Έλληνες.


Β. Η ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΙΑ

Από φύσεως και χαρακτήρος, αλλά και ως εκπαιδευτικός, προσπαθώ να ταιριάζουν τα λόγια με τα έργα (όχι «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»). Μεγαλύτερη σημασία έχουν βέβαια τα έργα. Με Κουντουριώτικες και Μικρασιάτικες ρίζες, επαναστάτης μέσα μου και μαχητής, αλλά ήπιος και συγκαταβατικός στις σχέσεις, έψαχνα πάντα να ανακαλύψω τον άξιο λόγου Αγώνα ζωής (γειά σου Θόδωρε Μαραγκέ με τις ταινίες σου), και να δίδω το «καλό παράδειγμα». Η περιόδευση της νεότητός μου στον ευρύτερο χώρο της «αριστεράς» (ΚΚΕ, ΚΚΕεσ, ΣΥΝ, Οικολόγοι Εναλλακτικοί), ως ανένταχτου πάντα, μου μάθαινε μεν διάφορα καινούργια πράγματα, όμως μου άφηνε ένα τεράστιο κενό. Αναζητούσα την ταυτότητά μου ως Έλληνος μέσα στην «παραδοσιακή αριστερά» και δεν την εύρισκα. Μαρξισμός, λενινισμός, διεθνισμός, σοσιαλισμός, κομμουνισμός, ευρωκομμουνισμός, πολιτική οικολογία, και δώστου αναφορές σε ξένους «θεούς» και «προφήτες», σε αλλότρια συστήματα βιωτικής, συνήθως ρηχά και άγονα, εστιασμένα στις οικονομικές σχέσεις. Ένιωθα απαίδευτος, άδειος, μετέωρος μέσα στην χώρα μου, λαθρεπιβάτης, ανελλήνιστος. Παρέμεινα όμως στον «αριστερό χώρο» από οικογενειακή παράδοση, και γιατί σ' αυτόν τον χώρο μιλούσαν γενικώς υπέρ του Λαού. Κι εγώ προέρχομαι, αγαπώ και αγωνίζομαι γι' αυτόν τον Λαό (τον Ελληνικό). Ο χώρος άλλωστε είχε την ικανότητα να γεννά μπροστάρηδες και λαϊκούς αγωνιστές. Το άδειο συναίσθημα έγινε αμφισβήτηση και έρευνα, όταν αρχές του '90 πέσανε τυχαία στα χέρια μου πολλά περιοδικά «Δαυλός», στην Οικολογική Κίνηση
Ελευσίνας για ανακύκλωση (όλα τα τεύχη υπάρχουν πλέον στο διαδίκτυο, www.davlos.gr). Διαβάζοντας αρχαία κείμενα, άναψε μέσα μου ο σπινθήρας που μια ζωή «περίμενα». Στον «Δαυλό» αναφέρονταν επιλεγμένα κείμενα έρευνας, που γεννούσαν στον νου θεωρίες και άνοιγαν ορίζοντες. Ήταν η πανανθρώπινη ελληνική παιδεία, όπως δεν μας την είχαν μάθει στα σχολεία, που «ελληνοποιεί» τον άνθρωπο, ανεβάζοντας επίπεδα νοήσεως, πράξεων, έργων. Έκανα θεαματική πρόοδο. Γέμισε η ψυχή μου «Ελλάδα», ο νους μου αντίκρισε το «ελευθέριον σέλας» των Ελλήνων, που εμπόδιζαν τόσο καιρό στην «κουλτούρα» μου τα ξενόφερτα στερεότυπα της «παραδοσιακής αριστεράς», αλλά και του κατεστημένου της θρησκείας, ήγουν της δογματικής εβραϊκής πλευράς αυτής (διότι υφίσταται και ελληνική φιλελεύθερη συνιστώσα). Ρουφούσα αχόρταγα Όμηρο, Ησίοδο, Πλάτωνα, Πλούταρχο, Απολλόδωρο, Διόδωρο... Νά λοιπόν που υπάρχει η «Ελληνική Ιδεολογία», ανώτερη φυσικά όλων των ιουδαϊκής εμπνεύσεως -ισμών, αλλά παντελώς κρυμμένη από τους σύγχρονους Έλληνες! Ιδού πεδίο Αγώνος ζωής.

Γρήγορα κατάλαβα τον πόλεμο που διεξάγεται από αιώνες εις βάρος της Ελληνικής Ιδεολογίας (της Ελληνικής Παιδείας και του Πολιτισμού μας). Έφθασα να γίνω συγγραφέας και αρθρογράφος, να μεταδίδω το ελληνικό φως στους συνανθρώπους μου. Δαυλός, Ελληνική Αγωγή, Ελληνόραμα, Ιχώρ, φιλοξενούσαν άρθρα μου «ελληνοκεντρικά», «ελευσινοκεντρικά». Είναι από τα περιοδικά που μορφώνουν τον σύγχρονο Ελληνικό Διαφωτισμό. Και τώρα ολίγα που συνειδητοποίησα περί Ελληνόφοβης «Αριστεράς» (αποτελεί τον ιδεολογικό πολιορκητικό κριό των παγκοσμιοποιητών, ενώ τον πολιτικό εκτελεστικό κριό αποτελούν οι κυβερνητικοί σχηματισμοί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Ακούσατε ποτέ να ομιλήσουν ή να γράψουν περί Πατρίδος; Να εκφωνήσουν «Πανηγυρικό» στις εθνικές επετείους; Να αισθανθούν υπερηφάνεια ως Έλληνες; Να υπερασπίσουν την Γλώσσα μας και την Ιστορία μας; Να σταθούν μπροστά στην Σημαία μας με καμάρι; Να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο τρέμοντας; Να τιμήσουν το εθνόσημο και την στολή του Έλληνα φαντάρου, να δακρύσουν στην Ορκωμοσία, όταν υπηρετούσαν στον Στρατό; Να αισθανθούν ότι ανήκουν σ' ένα Έθνος τέλος πάντων; Όπως ο Γεννάδιος Κωνσταντινουπόλεως που έλεγε «αν με ρωτήσετε τί είμαι, Έλληνας ή Χριστιανός, θα σας πω είμαι Χριστιανός...», έτσι και τούτοι λένε «είμαι κομμουνιστής», «είμαι πολίτης του κόσμου»... Ποτέ δεν λέγουν «είμαι Έλλην»! Είναι ο αρρωστημένος «κοσμοπολιτισμός» και «διεθνισμός» με τον οποίο γαλουχούνται (διδάσκαλοι βέβαια οι Εβραίοι, αλλά μόνο για τους άλλους ...και καμία σχέση με την ελληνική οικουμενικότητα)...

Έσκασαν μύτη στη γειτονιά οι Σκοπιανοί, με καραμπινάτη εθνικιστική προπαγάνδα (αφού κυβερνά το VMRO), και οι Οικολόγοι φίλοι μου (εδώ στην Ελευσίνα) τους ...δικαιολογούσαν: Έχουν το δικαίωμα του «αυτοπροσδιορισμού», μας έλεγαν (από το '92). Άρα μπορούν να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» (ενώ για μας υπάρχουν «εθνικοί μύθοι», δεν έχουμε σχέση με τους ...αρχαίους Έλληνες). Τους χάρτες των Σκοπιανών στα σχολεία δεν τους είδαν ακόμα οι «Τρεμόπουλοι, Χρυσόγελοι, Παρασκευόπουλοι», με τα σύνορά τους... στον Όλυμπο. Προπαγανδίζουν οι Αλβανοί ότι το 1821 έγινε «the first Civil Albanian War» (ο Α΄ εμφύλιος Αλβανικός πόλεμος), και οι φίλοι μου «αριστεροί» (εδώ στην Ελευσίνα) συμφωνούν ότι οι ήρωες του '21 ήσαν Αλβανοί, αφού οι περισσότεροι Αγωνιστές μας μιλούσαν «Αρβανίτικα»... [Αντιπαρέρχονται το γεγονός ότι εν μέσω τουρκοκρατίας, αφενός οι Έλληνες με την Γλώσσα τους ήσαν το «κόκκινο πανί» (και βασίλευε η αμάθεια στον κόσμο), αφετέρου ότι η κύρια δύναμη κρούσεως των Οθωμανών ήσαν οι Τουρκαλβανοί, με τους οποίους προσπαθούσαν οι άμοιροι ραγιάδες να δείχνουν «οικείοι» (από φόβο). Αν έπεφτε κάποιος στα χέρια τους, τα βασανιστήρια που υφίστατο μέχρι θανάτου είναι ανείπωτα. Γι' αυτό επεκράτησε η Αρβανίτικη προφορική διάλεκτος, που στο κάτω-κάτω διατηρεί πανάρχαιες ελληνοπελασγικές ρίζες].

Βομβαρδιζόταν η Σερβία, κι ένα κομμάτι της Αριστεράς το δικαιολογούσε (ο Μπίστης έγινε υφυπουργός, ακολούθησε τώρα η Δρέττα). Οι Τούρκοι πράκτορες αλωνίζουν χρόνια στην Θράκη μέσω Προξενείου Κομοτηνής, τρομοκρατούν τους Πομάκους αδελφούς μας, οι «δικοί μας» αντιρατσιστές (Φραγκουδάκη-Δραγώνα) αναγκάζουν όλους τους μουσουλμάνους να μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα, και ...ουδέν πρόβλημα για τους «αριστερούς» μας. Παίρνουν πάντα το μέρος των «καταπιεζόμενων» μουσουλμάνων, σλαβο«μακεδόνων» (ενώ καταπιεσμένοι Έλληνες εκτός συνόρων ...δεν υπάρχουν). Η λαθρομετανάστευση, σχεδιασμένη και χρηματοδοτούμενη από τους παγκοσμιοποιητές, άλωνε την χώρα (και συνεχίζει αμείωτη), αλλά μαζί τους... ξεφύτρωναν οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» του «πολυπολιτισμού». Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες οργανώσεις και ΜΚΟ επ' αμοιβή (πού λέτε να πρόσκεινται όλοι αυτοί;). Κουκουλοφόροι βάνδαλοι («ο στρατός του Σόρος») έκαιγαν κάθε τόσο την δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, με ιδεολογική κάλυψη του ...ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και ο γιός του Βούτση πιάστηκε να κλέβει τράπεζα και να κατέχει όπλα δολιοφθοράς.

Το σχέδιο για εσωτερική ανωμαλία ξεδιπλώθηκε χαρακτηριστικά με το κάψιμο του κέντρου της Αθήνας, το 2008 (καθώς και άλλων πόλεων). Μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων καθοδηγήθηκαν αμέσως από Συριζαίους καθηγητές για να κάψουν, να σπάσουν, να πετροβολήσουν όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας (το γνωρίζω από την Ελευσίνα). «Ωραία πράξη, ωραίο παράδειγμα» δασκάλων προς ελληνική νεολαία (...αλλά καμμία φυσικά «ΕΔΕ»). Δηλαδή, αρκεί μια «προβοκάτσια» (τότε ο άστοχος φόνος ενός παιδιού στα Εξάρχεια), και αποδεικνύεται ότι μπορούν να παραλύουν ολόκληρη την κρατική δύναμη. Και πλέον εξελίσσεται σε «εθνική γιορτή» η μαύρη «επέτειος της 6ης Δεκεμβρίου», αφού η «17η Νοεμβρίου» δεν πουλάει πια. Η Δαμανάκη (του «Πολυτεχνείου») έγινε Επίτροπος (Υπουργός) Ναυτιλίας της Ε.Ε., δίπλα στον Πρόεδρο Βαν Ρομπάι (είναι η νέα υπερ-κυβέρνηση, που ο πρόεδρός «μας» ανέκραξε «nation states are dead», ...«τα έθνη-κράτη επιτέλους πέθαναν»). Κάθε μέρα σκοτώνονται, βιάζονται γριούλες, καταληστεύονται ανήμποροι ηλικιωμένοι λαϊκοί άνθρωποι, συνέλληνες, αλλά καμμία «ευαισθησία» γι' αυτούς, κανένα σύνθημα στους τοίχους, καμμιά
διαδήλωση του «αριστερού» χώρου... Για την Κούνεβα όμως... σουίτα νοσοκομείου, φρουρά, χάρισμα διαμέρισμα, αφιερώματα στον τύπο, εκπομπές στην τηλεόραση... Διοχέτευσαν μέχρι και στα σχολεία αφίσες για την Κούνεβα οι «αριστερές συσπειρώσεις» των εκπαιδευτικών (πόθεν το χρήμα σύντροφοι;). [Παρεμπιπτόντως, ιδρύσαμε στην Δυτική Αττική την Πατριωτική Αυτόνομη Κίνηση Εκπαιδευτικών, με δράση στο διαδίκτυο... αλλά ποτέ δεν έβαλε κείμενό μας ο καθεστωτικός «αριστερός» κόμβος alfavita.gr, που παρακολουθούν καθημερινά όλοι οι εκπαιδευτικοί].

Τα σχέδια «Αυνάν» για τουρκοποίηση όλης της Κύπρου, οι Αλβανικές προκλήσεις με την «Τσαμουριά» διδασκόμενη και στα σχολικά τους βιβλία (στα δικά μας βιβλία κουβέντα για Βόρειο Ήπειρο με τόσους δύσμοιρους ομογενείς), οι θρασύτατες Τουρκικές «κρουαζιέρες» στο Αιγαίο μέχρι τον Σαρωνικό, το καθημερινό τουρκικό γάζωμα του εναέριου χώρου μας, οι ηρωικοί θάνατοι των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας που αναχαιτίζουν τους Τούρκους εισβολείς, ο νεο-οθωμανισμός ως επίσημο δόγμα εξωτερικής πολιτικής των γειτόνων, οι αποστελλόμενες ορδές μουσουλμάνων ασιατών και αφρικάνων από ανατολάς, που αλλοιώνουν κάθε κοινωνικο-πολιτικό μας χαρακτηριστικό, που επανδρώνουν τις όποιες απέμειναν θέσεις εργασίας (αντί των Ελλήνων) με εξευτελιστικά μεροκάματα, που αποτελούν εν δυνάμει εχθρικό στρατό εντός των τειχών (ήδη οι 30χρονοι λαθρομετανάστες στην χώρα ξεπερνούν τους αντίστοιχης ηλικίας συνέλληνες, ενώ συνεχώς ξεθάβονται αλβανικά όπλα...), η μαζική απόδοση «ιθαγένειας» για αλλοίωση της εθνολογικής μας υποστάσεως... τόσες και τόσες ανθελληνικές ενέργειες, δεν αγγίζουν τις υπερευαίσθητες (για των ξένων τα «δικαιώματα» πάντα) χορδές ή κεραίες του «χώρου» αυτού (μείζων βέβαια καταλογισμός ευθυνών ανήκει στους κυβερνώντες).

Αντιθέτως, σιωπούν επιδεικτικά ή συναινούν, ενώ κάθε τόσο μαίνονται ενάντια στα ελληνικά Σύμβολα (σημαία, σταυρό, εικόνες, θρησκευτικό όρκο), ενάντια στην εθνική συνείδηση των Ελλήνων, ενάντια στην υγιή ελληνική Οικογένεια προωθώντας τους αφύσικους κοινωνιοκτόνους γάμους. Τους φταίνε οι παρελάσεις και η προσευχή στα σχολεία, τους ερεθίζει όποιος ομιλεί και γράφει δημοσίως με πατριωτικό λόγο. Δεν τους απασχολεί ο εθνικισμός των γειτόνων, αλλά: «...Το ελληνικό σχολείο (που) είναι ακόμα παγιδευμένο στην εθνικιστική προπαγάνδα του 19ου αιώνα, δηλαδή σε εθνικούς μύθους... (Τους απασχολεί) η παραχαραγμένη ιστορία που μας διδάσκουν (που) ονομάζει απελευθερωτικούς όλους τους πολέμους του ελληνικού κράτους και άρα εμφανίζει στρεβλά ως αμυντική την επεκτατική των κρατικών συνόρων εθνική πολιτική(!) (του Νάσου Θεοδωρίδη, δικηγόρου και μέλους του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, «Η ΑΥΓΗ» 27/3/2009). Με αυτά εμφορούνται οι «γενίτσαροι» επιστήμονες τύπου «Δραγώνα και Ρεπούση», που προωθούν την αρνησιπατρία στην εκπαίδευση και στην ελληνική κοινωνία. Τμήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (ιδίως τα πρόσωπα που κυβερνούν) έχουν επίσης περάσει στην πλευρά αυτή, των Γενιτσάρων, των Αρνησιπάτριδων, των Ελληνόφοβων. [Ευτυχώς, στη βάση τους παραμένουν πατριωτικά. Ας εξεγερθούν κατά των δοσιλόγων ή προδοτών ηγετικών στελεχών]

Πάντα ταύτα και μύρια άλλα, για να μην μακρηγορούμε, προκαλούν βάναυσα τα αισθήματα του Λαού μας. Αν συζητούσαν με τους απλούς πολίτες, θα άκουγαν τί λένε και πώς αισθάνονται οι περισσότεροι Έλληνες. Αλλά η «δημοκρατία» τους είναι λόγοις μόνον. Οι ΣΥΝάδοντες με τους παγκοσμιοποιητές και οι δοσίλογοι πολιτικοί Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ (μας προέκυψε τοιούτος κι ο Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ, επιζητώντας καθεστωτικά πόστα) δεν προάγουν τα εθνικά ζωτικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού. Φαίνεται καθαρά πως ο ρόλος τους είναι ιδεολογικώς να παύσουμε εν Ελλάδι κάθε αναφορά σε λέξεις και έννοιες όπως, «εθνικό» και «έθνος», «πατρίδα» και «έλληνες», παραδόσεις, ταυτότητα, ελληνικά χαρακτηριστικά, σπιλώνοντας όποιον επικαλείται αυτές τις έννοιες ως «εθνικιστή και φασίστα», «ρατσιστή και ξενόφοβο». Κάνουν αυτό ακριβώς που επιδιώκει η Νέα Τάξη. Κόπτονται αορίστως και υποκριτικώς για τα θιγόμενα οικονομικά (έστω) συμφέροντα του λαού (π.χ. ΚΚΕ), αλλά ξεχνούν επιδεικτικά να ονομάσουν: Ποιού Λαού; Ο Ελληνικός λαός, ουδόλως τους απασχολεί; Το Ελληνικό Σύνταγμα δεν τους αφορά; Μα έχουν ορκισθεί πίστη σ' αυτό... είτε ως δημόσιοι υπάλληλοι και δημόσιοι λειτουργοί, είτε ως Βουλευτές και Υπουργοί. Τί άλλο να πούμε πια... Η Πατρίδα έχει ανάγκη από κάθε Πατριώτη. «Μητρός τε και πατρός και απάντων προγόνων, τιμιώτερον και σεμνότερον και αγιώτερον εστίν η Πατρίς», έλεγαν οι πρόγονοι (Σωκράτης). Ας είμεθα έτοιμοι για όλα, για τον υπέρ πάντων Αγώνα (Σαλαμινομάχοι). Ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά... Και ιερά τα Πάτρια τιμήσω (όρκος Αθηναίων οπλιτών-πολιτών). Και ου φεισόμεθα της ζωής ημών (τελευταίος Έλλην Αυτοκράτωρ).

Υ.Γ. Επειδή αγριεύουν τα πράγματα, σας δίδω τις συντεταγμένες μου συμμετοχές σε Συλλόγους: daeira-kem.blogspot.com, ethnikonthematon.bl, patriotikinisi.bl, spartasmores.gr, Φιλική Εταιρεία 2010.


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=40756:2011-01-03-140000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz19zvDAVC5

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα......

............ χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις...........
Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο (η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας).
Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνας εξόρυξης και εμπορίας των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.
Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα. Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα. Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό. Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου. Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης. Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.
Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.
Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.
http://ntavos1967.blogspot.com/2010/12/250-5.html

Stand by Me

Stand by Me from theRedPillRadio on Vimeo.

Memorandum !

Ανεβασαν τη Συμβαση που υπεγραψε η Κυβερνηση με τους Δανειστες εναντι 80 Δισεκατομμυριων Ευρω!

Ειναι η Διαθηκη της Ελλαδας που υπεγραψαν και που ποτε δεν προκειται να την ακουσετε απο τα μεγαλα καναλια.

Για το αρχείο σας.

Είναι τεράστιο (120 τόσες σελίδες)

Αν δεν αντέχετε να το διαβάσετε, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω σχόλια.

Εαν προβληθει, το σιγουρο ειναι οτι θα προβληθει παραφρασμενη για οφελος των προδοτων που ψηφισαμε.

Γι αυτο, φροντισαμε να αποσταλει ολοκληρωμενη απο… Ελληνες πολιτες στους Ελληνες πολιτες…

Διοτι και Νου εχουμε, και κριση. Αυτην την στιγμη φευγουν απο διαφορα σημεια του πλανητη email μεσω facebook, αλλα και απλων λογαριασμων (hotmail, googlemail) με την προδοτικη συμφωνια που υπεγραψαν κατω απο το τραπεζι και χωρις να ρωτησουν κανεναν οι κυβερνωντες.

Οσο περιληπτικα μπορούμε, θα βοηθησουμε να αναγνωσετε μερικα απο τα αισχη που υπεγραψαν ωστε να μας πουλησουν στις πολυεθνικες εταιριες στον βωμο του ‘δημοσιου χρεους’ και της ‘πτωχευσης’.

Εμεις ‘οι ανθρωποι του μοχθου’, οπως μας χαρακτηριζει ο κ. Παπανδρεου, πλεον εχουμε στα χερια μας το χαρτι της προδοσιας και με οδηγο τον Ελληνισμο θα πραξουμε το σωστο.

Εχουμε και λεμε λοιπον…

σελ. 119

ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεται ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το… χρέος της…

Γι’ αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!

σελ. 129.παρ. 13, υποπαρ.1

Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του.

Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια! Γιατί η Γερμανία, θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα της Ελλάδος.

σελ.129.παρ.14, υποπαρ.1

Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο.

σελ. 121.παρ. 5

Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (!)

σελ. 123

Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

σελ.130, παρ. 15 κ σελ. 140, παρ. 5

Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης.

Χούντα έχουμε κ θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης;

O υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός, για να εκταμιεύεται το δάνειο;

Oύτε ψήφιση στη βουλή, ούτε καν υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση;

σελ. 123, παρ. 5

Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει κ πέρα υπάρχει το διεθνές, αλλά μας δένει τα χέρια πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!

Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά στην εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία.

Με λιγα λογια θα μας παρουν και τα σ… Θα τους αφησουμε;

http://rapidshare.com/files/404987182/Greece-IMF.pdf /

Μείωση τιμών σε 434 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης

Μείωση τιμών σε 434 προϊόντα ευρείας κατανάλωσηςΑπορρόφηση του ΦΠΑ σε 1509 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας από εχτές.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με το νέο έτος περισσότερες επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στο κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης που απηύθυνε ο Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών στην αγορά και να ανακουφιστεί ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών.

Όπως είχε ανακοινωθεί, σε συνολικά 661 επώνυμα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης έχει αποφασιστεί έως σήμερα μείωση τιμών από 0,8% έως 38%. Σε 126 προϊόντα οι τιμές μειώθηκαν στα τέλη του 2010, ενώ σε 434 προϊόντα οι τιμές μειώνονται από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Θα ακολουθήσει η μείωση της τιμής 101 προϊόντων από τα μέσα Ιανουαρίου έως την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2011. Ακόμη, 1509 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας θα διατηρήσουν την τιμή πώλησης που είχαν κατά το 2010, καθώς οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα τρόφιμα, το λιανεμπόριο και τα είδη οικιακής χρήσης συμφώνησαν να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13%.

Έχει υπολογισθεί ότι από τις μειώσεις αυτές μπορεί να προκύψει πραγματικό οικονομικό όφελος έως και 50 € μηνιαίως για μια τετραμελή οικογένεια. Οι μειώσεις που ανακοινώθηκαν αποτελούν το «πρώτο κύμα», ενώ πρόθεση του Υπουργείου είναι να διευρύνει τον κύκλο μειώσεων και σε άλλα αγαθά και υπηρεσίες, μετά από συναντήσεις με επιχειρηματίες περισσότερων κλάδων.

Ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να προχωρήσουν σε μείωση τιμών και απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ σε περισσότερα προϊόντα που αποτελούν το «καθημερινό καλάθι» ενός νοικοκυριού, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για άμεση και έμπρακτη ανταπόκριση στο κάλεσμα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι οι μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν είναι πραγματικές και καθαρές, δεν σχετίζονται με προσφορές και θα ισχύσουν καθ’όλη τη διάρκεια του 2011.

Ο Υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έχει δηλώσει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί έμπρακτη και υπεύθυνη απάντηση στις αυξημένες απαιτήσεις μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η μείωση των τιμών βασικών καταναλωτικών προϊόντων αποτελεί μια στάση ευθύνης και αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξουν και το κράτος και οι επιχειρήσεις. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστεί ακόμη πιο εντατικά και συστηματικά το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011, ώστε να ανακουφιστούν τα ελληνικά νοικοκυριά και να προστατευθεί το εισόδημα των καταναλωτών.

Το χρέος στο μικροσκόπιο

Την εξέταση με διαφάνεια κάθε κρατικής σύμβασης που οδήγησε στη διόγκωση του χρέους, για να μάθει η ελληνική κοινωνία την αλήθεια, ζητούν με πρωτοβουλία που θα ανακοινωθεί σύντομα, οικονομολόγοι, συνδικαλιστές και προσωπικότητες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Με αίτημα το άνοιγμα των βιβλίων του υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας στην ελληνική κοινωνία για να αποκαλυφθεί πώς και από ποιους δημιουργήθηκε το δυσβάσταχτο χρέος που καλούνται να πληρώσουν όλοι οι Ελληνες, μία ομάδα οικονομολόγων κι επιστημόνων πήρε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Στον πυρήνα της πρωτοβουλίας, που τώρα ξεκινά, συμμετέχουν προσωπικότητες, σωματεία, οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, που κάθε μέρα πληθαίνουν, καθώς υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Μεταξύ αυτών που συμμετέχουν είναι η ΑΔΕΔΥ, η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, ο ιστορικός, πολιτικός επιστήμονας και πρόεδρος της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου, Ερίκ Τουσέν κ.ά.
«Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την πρωτοβουλία και συμμετέχει, καθώς είναι ώρα ο ελληνικός λαός, με διαφάνεια και ακρίβεια, να μάθει πώς δημιουργήθηκε το χρέος και πού πήγαν τα λεφτά» δηλώνει ο πρόεδρός της Σπύρος Παπασπύρος, επισημαίνοντας....
ότι έτσι θα αποδειχθεί ότι τα δάνεια δεν πήγαιναν στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, «όπως επιμένει η προπαγάνδα των οποίων είμαστε θύματα».
«Το ερώτημα είναι πώς φτάσαμε ώς εδώ» αναφέρει η Σοφία Σακοράφα, η οποία πρότεινε τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου και άρνηση του απεχθούς χρέους κι από το βήμα της Βουλής. Υποστηρίζει ότι πρέπει να εξεταστούν εξονυχιστικά τα πάντα, επισημαίνοντας τις «τερατώδεις συμβάσεις των υπερχρεωμένων Ολυμπιακών Αγώνων, της Siemens και των εξοπλιστικών», αλλά και να αποκαλυφθεί ποιο κομμάτι του χρέους είναι προϊόν διαφθοράς.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει αρκετές απόπειρες να σχηματιστούν ΕΛΕ με κοινωνική συμμετοχή, για να υπάρχει διαφάνεια. Από τις πιο πετυχημένες ήταν αυτή του Ισημερινού, που σχηματίστηκε με προεδρικό διάταγμα το 2007. Δημοσίευσε το πόρισμά της το 2008 και συνέβαλε αποφασιστικά στην παραγραφή σημαντικού μέρος του χρέους. Ο Ε. Τουσέν ήταν ανάμεσα στις προσωπικότητες που συμμετείχαν στη ΕΛΕ του Ισημερινού, που κατάφερε να επιβάλει κούρεμα του χρέους κατά 65%. «Επρόκειτο για μια τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης» αναφέρει και προσθέτει ότι «οι διαφορές που έχει η χώρα σας με τον Ισημερινό δείχνουν ότι για την Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Αν φυσικά υπάρχει πολιτική βούληση. Ανοίξτε τα βιβλία. Εξετάστε με διαφανείς διαδικασίες και την παρουσία της κοινωνίας όλες τις κρατικές συμβάσεις και βρείτε ποιο μέρος του χρέους είναι προϊόν διαφθοράς, επομένως παράνομο και απεχθές -κατά τη διεθνή νομική ορολογία- και αρνηθείτε το».
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, στο περιοδικό «Επίκαιρα», δήλωσε ότι στον Ισημερινό χρειάστηκε εντατική δουλειά και εξέταση σε οτιδήποτε αφορούσε το δανεισμό. «Θέταμε το ερώτημα γιατί αυτό το δάνειο να συναφθεί με το συγκεκριμένο επιτόκιο και όχι με κάποιο άλλο, ποιο μέρος του αποπληρώθηκε... Είχαμε το δικαίωμα να ανοίγουμε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς αυτών που υπέγραφαν και παραλάμβαναν τα δάνεια».
«Η διαφάνεια δεν είναι καθόλου απλό ζήτημα» επισημαίνει ο Κ. Λαπαβίτσας, καθώς γνωρίζει ότι το δημόσιο χρέος είναι πολυσύνθετο και πολύπλευρο. Είναι διμερές, πολυμερές, επίσημο, ομολογιακό, εμπορικό, διεθνές, εγχώριο κ.λπ. Εχει συναφθεί με πολλές και διαφορετικές συμβάσεις, σε διαφορετικούς χρόνους. «Η αποκάλυψη των παρατυπιών, των δωροδοκιών, των παρανομιών είναι εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί ειδικές γνώσεις».
Οι πρωταγωνιστές της πρωτοβουλίας πιστεύουν ότι η ελληνική ΕΛΕ πρέπει να λάβει και ευρωπαϊκό χαρακτήρα, ενώ είναι ήδη σε επαφή με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία όπου υπάρχουν αντίστοιχες διεργασίες.
Σχετικά με την οργανωτική στήριξη, έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με θετικές απαντήσεις από παγκόσμια γνωστές οργανώσεις, όπως η Eurodad, η Bretton Woods Project και η Jubilee Debt Campaign. Δηλώνουν, μάλιστα, πρόθυμες να διαθέσουν τεχνογνωσία κι επαφές, καθώς συνδέονται με οικονομολόγους διεθνούς κύρους, όπως τον Πολ Κρούγκμαν και άλλους.
Πηγη enet

Σφυριξε χαρούμενα...μπορείς !!!!

Al Pacino bailando Por Una Cabeza (Perfume de Mujer)

Τα πρωτοσέλιδα του...........2100!!!



























http://okitkort.blogspot.com/2011/01/2100.html

X.Κλύνν:Ο κ. Πάγκαλος καλά τα είπε επειδή ο ίδιος, ως κοπρίτης, ξέρει πολύ καλά τους κοπρίτες που διόρισε στο δημόσιο!

Ο Χάρρυ Κλυνν δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις, αλλά όταν αποφασίσει να μιλήσει προκαλεί…
σεισμικές δονήσεις. Μιλώντας αποκλειστικά στο “newsbomb.gr” ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης κάνει λόγο για εξευτελιστική σκλαβιά στην οποία έχει οδηγήσει το λαό η συμμορία – όπως την αποκαλεί - του Γιώργου Παπανδρέου και καλεί τους Έλληνες σε κοινωνικές εξεγέρσεις που δεν θα έχουν προηγούμενο. Αίσθηση προκαλούν και οι απόψεις του για τον Αντώνη Σαμαρά, τα κόμματα της αριστεράς, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Πώς βλέπετε τα φετινά Χριστούγεννα;
Είναι τα πιο σημαδιακά για μια εποχή πάρα πολύ δύσκολη που θα έρχεται και την οποία δεν υποπτεύεται καν ο ελληνικός λαός. Με τον καινούργιο χρόνο μπαίνουμε σε μια περίοδο εξευτελιστικής σκλαβιάς. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η συμμορία του, εθελοντικά, μας μετέτρεψαν σε δούλους.
Το που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση δεν μπορώ να προβλέψω, μπορώ όμως να πω με βεβαιότητα πως ο ελληνικός λαός, μπορεί να αργεί, αλλά δεν δέχεται τέτοιου είδους σκλαβιές. Προβλέπω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε κοινωνικές εκρήξεις που δεν φανταζόμαστε. Ο Έλληνας μηχανεύεται τρόπους για να επιβιώσει και θα επιβιώσει, παρά το ότι ζούμε τη χειρότερη δουλία της ιστορίας μας. Τα 400 χρόνια της Οθωμανικής σκλαβιάς θα είναι ένα ωραίο διάλειμμα διακοπών σε σχέση με αυτά που θα τραβήξει ο ελληνικός λαός, εάν δεν εξεγερθεί. Μόνο με την εξέγερση μπορεί να σωθεί ο λαός.
Εσείς τι θα προτείνατε να γίνει;
Εγώ το μόνο που θέλω να δω είναι να φεύγει από την Ελλάδα αυτή η συμμορία των μειοδοτών που λέγεται κυβέρνηση Παπανδρέου. Και όχι μόνο αυτοί. Οι πολιτικοί σε ποσοστό 95% είναι πουλημένα τομάρια. Ο Παπανδρέου είναι υπάλληλος των αμερικανών και του ΔΝΤ και δεν ξέρω πώς θα μπορέσει να διαφύγει. Βέβαια όλα έχουν ρυθμιστεί και η διαφυγή του, εάν γίνει η κοινωνική έκρηξη, είναι δεδομένη, αλλά να δούμε τι θα γίνει με αυτούς που θα αφήσει πίσω του γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν κάποιοι νταβατζήδες του Τύπου.
Για τον κ. Σαμαρά ποια είναι η γνώμη σας;
Ο Αντώνης Σαμαράς, είτε το θέλουμε, είτε όχι, είναι η μόνη ελπίδα, αλλά τα πράγματα δεν είναι παρήγορα. Έχει δυνατότητες και έχει και ένα στοιχείο που λείπει από τους άλλους πολιτικούς που είναι ο πατριωτισμός , όχι με την έννοια των εθνικουλτουριάρηδων, αλλά όπως τον εννοώ εγώ. Είναι γνωστό ότι δεν έχω καμία σχέση με τη ΝΔ. Είμαι ένας ανένταχτος αριστερός που ποτέ δεν είχα σχέση με τα δεξιά μορφώματα και ιδιαίτερα με αυτή τη φοβική δεξιά. Η ΝΔ προέρχεται από μια συντριβή η οποία δεν ξέρω αν της άξιζε 100%. Γεγονός, πάντως, είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν μια από τις πλέον αποτυχημένες. Μπορεί ο Κώστας Καραμανλής να ήταν ένας άνθρωπος καλών προθέσεων, αλλά δυστυχώς οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Δημιούργησε γύρω του ένα περιβάλλον μηδαμινής αξίας με τους Αλογοσκούφηδες και τους λοιπούς και ήταν φυσικό να έχει αυτή τη φθορά.
Πώς σχολιάζεται τη δήλωση του κ. Πάγκαλου περί κοπριτών;
Ο κ. Πάγκαλος καλά τα είπε επειδή ο ίδιος, ως κοπρίτης, ξέρει πολύ καλά τους κοπρίτες που διόρισε στο δημόσιο, οι οποίοι η μόνη δουλειά που κάνουν είναι να μην αφήνουν τους άλλους να κάνουν τη δουλειά τους. Και ο ίδιος στην ίδια κατηγορία ανήκει.
Σας στεναχωρούν οι εξελίξεις στην Αριστερά;
Η αριστερά αυτοφυλακίστηκε. Δεν είναι αρκετοί οι ευσεβείς πόθοι. Στην πολιτική πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε τα πράγματα ακριβώς όπως προδιαγράφονται και όχι ακριβώς όπως είναι. Αυτό δεν μπόρεσε να το δει η Αριστερά. Σήμερα βλέπουμε τον εξευτελισμό της στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη, ενός γηρασμένου και λεξιλάγνου πολιτικού που θέλει να αρθρώσει σύγχρονο πολιτικό λόγο. Αυτό είναι μια αστειότητα που μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει. Και φυσικά καταδεικνύει με σημαντικό τρόπο την ουσία της νεοαριστεράς που είναι χωρίς αρχές, χωρίς πλαίσιο, χωρίς ήθος και προπαντός χωρίς αξιοπρέπεια. Μέσα σε πέντε μήνες ξεφτιλίστηκαν και ο Κουβέλης και ο Αλαβάνος.
Την ίδια άποψη έχετε και για το ΚΚΕ;
Το ΚΚΕ έχει τις αρχές, έχει τη δυναμικότητα, έχει τα ερείσματα στο λαό. Αν μπορέσει να απαλλαγεί από την κηδεμονία των σκληροπυρηνικών σταλινικών που κάνουν το μεγαλύτερο κακό, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια σχετική ελπίδα. Η κ. Παπαρήγα και οι άνθρωποι αυτοί είναι εχθροί του κόμματος και το αποκλείουν από τις εξελίξεις.
Την κίνηση της κ. Μπακογιάννη να ιδρύσει το δικό της κόμμα πώς την κρίνετε;
Τα αστεία θα τα λέω μόνο εγώ! (γελάει). Είναι μια αστειότητα που δεν αξίζει καν να τη συζητάμε. Η Κ. Μπακογιάννη δεν έχει τις δυνατότητες. Δεν μπορεί να σκεφτεί πολιτικά γιατί δεν είναι πολιτικό ον, είναι οικογενειακό ον. Δεν αξίζει τον κόπο να συζητάμε γι΄ αυτό.
Η πορεία του κ. Καρατζαφέρη πώς σας φαίνεται;
Μας τελείωσε. Ο λαϊκισμός κάποτε τελειώνει. Η πολιτική του καφενείου δεν έχει μέλλον. Απλά εντυπωσιάζει μέχρις ενός σημείου. Δεν είναι σοβαρή περίπτωση.

Αποκλειστικό: το νέο νόμισμα που τυπώνει τώρα το Νομισματοκοπείο!

Προσέξτε καλά την αξία του νέου νομίσματος ... 0 Ευρώ !!!
Είναι απο κείνα τα λεφτά που υπήρχαν...

Άντε σε καλή μεριά αδέρφια ...


eglimatikotita.blogspot.com

Νέο πακέτο στήριξης των τραπεζών - Θα περιλαμβάνει εγγυήσεις 30 δισ.!!!!!

Επιδιώκοντας να αποτρέψει κάθε συστημικό κίνδυνο που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει ένα νέο πακέτο στήριξης των τραπεζών. Θα περιλαμβάνει πρόσθετες εγγυήσεις 15-20 δισ. ευρώ, που θα δώσουν τη δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν να αντλούν την αναγκαία ρυστότητα από την ΕΚΤ.

Το σχέδιο εκπονείται σε συνεννόηση με την ΤτΕ και θα τεθεί σε εφαρμογή αν δεν καρποφορήσουν οι πιέσεις που ασκούνται προς την ΕΚΤ, προκειμένου να μην εφαρμόσει για τις ελληνικές τρ΄παεζες τον νέο τρόπο υπολογισμού της αξίας των τίτλων που δέχεται ως εγγύηση για χορήγηση ρευστότητας.

Προηγήθηκαν πολλές συζητήσεις με τις Διοικήσεις των μεγάλων εμπορικών τραπεζών. Στις συζητήσεις αυτές υιοθετήθηκε η άποψη ότι σε περίπτωση νέων υποβαθμίσεων των κρατικών και τραπεζικών τίτλων, ενδέχεται να ανακύψει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας για τις τράπεζες, καθώς από την 1η Ιανουαρίου θα αυξηθεί το haircut που επιβάλει η ΕΚΤ στις αξίες των ελληνικών χρεογράφων, ενώ δεν θα γίνονται κάν δεκτά ορισμένα χρεόγραφα εκιδόμενα από τις τράπεζες.

Μετά την υποβάθμιση από τη Fitch και τη Moody’s, οι ελληνικοί τίτλοι βρίσκονται στη βαθμίδα αξιολόγησης ΒΒΒ+ έως ΒΒΒ-. Στα ομόλογα αυτής της κατηγορίας η ΕΚΤ θα επιβάλει από την 1η Ιανουαλίου haircut 5,5%-39,5% (θα τα δέχεται δηλαδή ως ενέχυρο, αλλά θα τα υπολογίζει με αξία 5,5%-39,5% χαμηλότερη από την ονομαστική τους). Δεν θα δέχεται όμως τα αξιόγραφα τιτλοποιημένων δανείων που εκδίδουν ελληνικές τράπεζες.

Σημειώνεται ότι από τον περαμένο Αύγουστο μέχρι τώρα, οι ελληνικοί τίτλοι που γίνονυαν δεκτοί από την ΕΚΤ ως εγγύηση, υπολογίζονταν στο 95% της ονομαστικής τους αξίας (δηλαδή το haiρcut ήταν μόνον 5%). Η ΤτΕ έχει υπολογίσει ότι λόγω του αυξημένου haircut της ΕΚΤ στα υποβαθμισμένα ελληνικά χρεόγραφα, η δυνατότητα άντλησης ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών θα περιορισθεί περίπου κατά 15 δισ. ευρώ το 2011.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη "τρύπα" που πρέπει να καλυφθεί με το υπό κατάρτιση νέο πακέτο εγγυήσεων. Η δεύτερη είναι τα περίπου 14 δισ. που πρέπει να καταβάλουν οι τράπεζες για δάνεια και δικά τους ομόλογα τα οποία λήγουν εντός του προσεχούς 12μήνου.

England,27-12-10

Hounds and horses of the East Sussex and Romney Marsh Hunt make their way through the streets of Battle in East Sussex.

2 Ιανουαριου 1945(μετα τα Δεκεμβριανα)

Κυβερνηση Πλαστηρα σε αντικατασταση εκεινης Γ.Παπανδρεου.

Πρωτοχρονια 1953

Στο Σεν Μοριτζ της Ελβετιας ο εκπτωτος Βασιλιας της Αιγυπτου Φαρουκ με την συζυγο του.

Ανεμελες στιγμες

Η Σοραγια και ο Σαχης Ρεζα Παχλεβη

Τζειν Φοντα(1957)

10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ.

Ο Αμερικανός γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκυ συνέταξε μία λίστα με τις 10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ.

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και......

ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).
2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ
Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.
3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία..... μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.
4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ
Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.
5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος.Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).
6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.
7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του… «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).
8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος…
9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ
Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.Έτσι, τα άτομα αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης… Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.
10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ
Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)