Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αναρτήθηκαν στο TAXIS τα τέλη κυκλοφορίας του 2016

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
 Αναρτήθηκαν στο TAXISnet τα σήματα των τελών κυκλοφορίας για το 2016. Οι κάτοχοι οχημάτων με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών θα εισέρχονται στο ΤΑΧΙS και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην εφαρμογή των τελών κυκλοφορίας, θα μπορούν να δουν και να τυπώσουν τα έντυπα. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω του ίντερνετ ή στα υποκαταστήματα των τραπεζών.
Οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη έως και την 31 Δεκεμβρίου 2015. Διαφορετικά θα επιβαρύνονται με ποσό διπλάσιο των τελών.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!

Το Leoforos.gr αποδεικνύει με στοιχεία το γιατί ο οσφπ δεν δικαιούται να μιλάει για «ζούγκλες», ενώ παράλληλα δείχνει το γιατί όσα έγιναν στη Λεωφόρο είναι ξεκάθαρα ευθύνη του Κοντονή και της αστυνομίας
Για δες ποιος μιλάει! (vids+pics)
To πώς λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα το γνωρίζουμε καλά. Ξέρουμε πως θα κάνει τα πάντα, πως όσοι το υπηρετούν είναι αδίστακτοι και σκοπό έχουν την προστασία και την εύνοια μιας και συγκεκριμένης ομάδας. Όπως αντίστοιχα έχουν στόχο να εξοντώσουν μια και συγκεκριμένη ομάδα και τον κόσμο του, που τους ενοχλεί. Που διαρκώς αντιδρά για όλα όσα γίνονται όχι μόνο σε αθλητικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Το προμελετημένο έγκλημα του συστήματος στη Λεωφόρο, αποτελεί ακόμα μια περίτρανη απόδειξη του πόσο αρρωστημένοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και πόσο ξεδιάντροπα εκτελούν τις εντολές των αφεντικών τους.
rizoupoli1 copy

Το πλέον σιχαμερό, όμως, είναι πως για ασήμαντη αφορμή δεν παίχτηκε ένα παιχνίδι απλά και μόνο επειδή το ήθελε ο οσφπ. Ένα σωματείο που έχει κάνει τα χειρότερα, δεκαπλάσια και θλιβερά πράγματα στον βωμό του αποτελέσματος και διαρκώς αντί για τις προβλεπόμενες ποινές αντιμετωπίζει τα… χάδια των αρμόδιων οργάνων. Μιλάμε για την ομάδα που έχει στήσει και τα… σημαιάκια, έχει δημιουργήσει τη Ριζούπολη, το σκηνικό του 2011 με την επίθεση σε ποδοσφαιριστές, που έχει τιμωρηθεί από την UEFA για ρατσιστικά συνθήματα και που σε κάθε παιχνίδι με μεγάλο αντίπαλο στην Ελλάδα, όχι μόνο με τον Παναθηναϊκό, οι αντίπαλες ομάδες αντί για… κώνους χρησιμοποιούν τις φωτοβολίδες για να κάνουν… σλάλομ στο ζέσταμα.
rizoupoli2


Αναφερόμαστε προφανώς στα δυο μέτρα και δυο σταθμά που υπάρχουν για το συγκεκριμένο σύλλογο, τα τελευταία 20 χρόνια. Για τον οσφπ που προσχεδιασμένα τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για τη ρίψη καπνογόνων στο γήπεδο της Βέροιας, σε μια αναμέτρηση όμως που δεν διακόπηκε όπως θα έπρεπε με βάση τον νέο νόμο. Αυτόν τον ίδιο νόμο που… ευαγγελίζονται κάποιοι ζητώντας τιμωρία και ποινή εξόντωσης του Παναθηναϊκού, για έναν αγώνα που δεν άρχισε καν. Για την ίδια αιτία που τιμωρήθηκε κι ο οσφπ στη Βέροια, χωρίς όμως να διακοπεί ο αγώνας, να μηδενιστεί και να χάσει 3-0 άνευ αγώνος την αναμέτρηση. Το χειρότερο όλων, όμως, είναι πως η Βέροια δεν είναι το πρώτο παράδειγμα της μη τήρησης των νόμων. Το Leoforos.gr παρουσιάζει με στοιχεία τη σκανδαλώδη εύνοια που έχει ο οσφπ σε αντίστοιχα περιστατικά, διαχρονικά, και καλεί τους πάντες να… σταματήσουν να πέφτουν από τα σύννεφα με όσα έγιναν στη Λεωφόρο!
Η Ριζούπολη… επιβραβεύτηκε
Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στην αρχή αυτής της διαβρωμένης κατάστασης. Άλλωστε διαχρονικά, από τα χρόνια του… μεσοπολέμου αν ψάξει κανείς θα βρει ανάλογες δράσεις και ελάχιστες τιμωρίες του οσφπ. Θα σταθούμε στην περιβόητη βραδιά της Ριζούπολης. Τότε που οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν έκαναν ζέσταμα, απειλήθηκαν από μπράβους στη φισούνα, δέχθηκαν ό,τι υπήρχε σε φωτοβολίδες και καπνογόνα και όλα αυτά με την ανοχή της αστυνομίας.

Η τιμωρία του οσφπ ήταν δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και του Παναθηναϊκού η απώλεια του πρωταθλήματος. Η επιβράβευση ήταν όμως άλλη. Ο αστυνομικός διευθυντής του αγώνα αυτού, έγινε υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο παρατηρητής έγινε υπεύθυνος τέλεσης αγώνα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης σήμερα είναι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Για όσους δεν γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, μιλάμε για τους Τσιρώνη, Μπαλώκα και Μποροβήλο. Και κάποιοι, προσπαθούν να εξισώσουν ό,τι έγινε, πριν αρχίσει το ματς φυσικά, στη Λεωφόρο με την ωμή αλητεία…
Νομιμοποίησαν τα μπάχαλα
Λίγα χρόνια αργότερα, αφού πλέον η ατιμωρησία ήταν… νόμιμη για αυτούς, ισοπέδωσαν τη Νέα Σμύρνη σε αγώνα με τον Πανιώνιο. Ήταν 9 Ιανουαρίου 2005 όταν το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά, φίλαθλοι και ΜΑΤ τραυματίστηκαν, ένας αστυνομικός έχασε το μάτι του και η τιμωρία βάσει κανονισμών ήταν ιδιαίτερα σκληρή, με αφαίρεση βαθμών και για τις δυο ομάδες. Μηδενισμός και -3 προέβλεπε ο κανονισμός, τέσσερις αγωνιστικές χωρίς κόσμο κι αν όλα αυτά είχαν ισχύσει, ο Παναθηναϊκός θα είχε πάρει το πρωτάθλημα καθώς τερμάτισε έναν πόντο πίσω από τον... διορισμένο πρωταθλητή της χώρας.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως η ποινή δεν επιβλήθηκε ποτέ, με την απειλή πως θα... κατεβάσουν τον κόσμο του οσφπ στον δρόμο οι διοικούντες του κατάφεραν να επιβεβαιώσουν πως τα δυο μέτρα και δυο σταθμά στην Ελλάδα εξακολουθούν να υπάρχουν. Μια ακόμα ντροπή για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε συντελεστεί με πρωταγωνιστή και ευνοούμενο τον ίδιο σύλλογο...
Κράτος εν κράτει ο οσφπ…
Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα ατιμωρησίας, ζήσαμε και το 2011. Στο γνωστό και… μη εξαιρετέο ντέρμπι του Καλόπουλου. Πέρα από τη σφαγιαστική διαιτησία, έγιναν οικτρά επεισόδια στο τέλος του παιχνιδιού. Οι φωτοβολίδες που είχαν εκτοξευθεί τότε στον αγωνιστικό χώρο έκαναν το γήπεδο να μοιάζει με πεδίο μάχης, ενώ στο τέλος του παιχνιδιού οι οπαδοί του οσφπ μπήκαν μέσα και χτυπούσαν ποδοσφαιριστές και μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού. Μιλάμε για τους ίδιους οπαδούς που δυο χρόνια νωρίτερα, σε ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» σημάδευαν για ένα ολόκληρο 90λεπτο με αεροβόλο όπλο τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού», Αλέξανδρο Τζόρβα. Κάτι που πιστοποιήθηκε από ιατρική γνωμάτευση και για το οποίο δεν… άνοιξε ρουθούνι στο… ελλαδιστάν!

Στο ίδιο ντέρμπι η αποστολή και πάλι έκανε… προθέρμανση εν μέσω φωτοβολίδων και καπνογόνων, ενώ για να φτάσει χρειάστηκε να περάσουν δυο ώρες καθώς στο δρόμο της είχαν στήσει ενέδρα οι γνωστοί υπηρέτες των συμφερόντων του οσφπ! Όσο για τη συνέχεια στο γήπεδο του Ολυμπιακού, είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Σε όλα τα ματς, ακόμα και σε αυτά που δεν αντιμετώπιζαν τον Παναθηναϊκό, οι φωτοβολίδες, τα αντικείμενα και τα «ντου» στους αντιπάλους είναι στην… ημερήσια διάταξη και μένουν πάντα ατιμώρητα! Όπως ατιμώρητοι έμειναν στην ουσία οι «ερυθρόλευκοι» και για τα φετινά επεισόδια στη Βέροια. Διότι μόνο ως στάχτη στα μάτια μπορεί να εκλάβει κανείς τη μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για καπνογόνο που έπεσε ΜΕΣΑ στο γήπεδο. Όχι αφαίρεση βαθμών, όχι μηδενισμός, όχι διακοπή του αγώνα εις βάρος του, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Διότι, προφανώς, για αυτούς, ο κανονισμός ισχύει μόνο για τον Παναθηναϊκό ή για τους άλλους, όχι για τον οσφπ!
Οι… άλλοι την πληρώνουν
Το θέμα βέβαια, είναι όχι γιατί δεν τιμωρείται ο οσφπ. Είναι βασικό, όμως, το θέμα είναι γιατί τιμωρούνται όλοι οι άλλοι εκτός από τον οσφπ. Διότι έχουμε δει περιπτώσεις αγώνων να διακόπτονται και ομάδες να τιμωρούνται παραδειγματικά. Όπως συνέβη με τον Άρη όταν στις 8 Απριλίου 2012 μπουκάλι πέτυχε τη βοηθό διαιτητή Χρυσούλα Κουρομπίλια και έφερε την οριστική διακοπή του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Άρης μηδενίστηκε και του αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί. Αντίστοιχα στις 22 Δεκεμβρίου 2012 ο αγώνας Εθνικός Αστέρας - ΠΑΟΚ για το Κύπελλο διεκόπη για ρίψεις αντικειμένων, με τους γηπεδούχους να τιμωρούνται με -3, πρόστιμο και μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Περιττό να αναφέρουμε πως και ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί για περιστατικά, πολύ ελαφρύτερα από αυτά που διαβάσατε για τον οσφπ. Είναι επίσης προφανές το πόσο διαφορετικά λειτουργεί η πολιτεία, τα αρμόδια όργανα και όλο το σύστημα που διαφεντεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πόσο προστατεύει την ομάδα του δημοσίου και αφήνει έκθετους όλους τους υπόλοιπους, μετατρέποντας το «τριφύλλι» σε εύκολο στόχο και «πειραματόζωο» των αθλητικών νόμων, επαινώντας παράλληλα την «ερυθρόλευκη» αλητεία.

Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό SU-24 (?)

Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό SU-24
 Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από το έδαφος και δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, λένε οι Ρώσοι - «Προειδοποιήθηκε πριν καταρριφθεί», λέει τούρκος αξιωματούχος - Άγνωστη η τύχη των δύο πιλότων που πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν με αλεξίπτωτα

Πολεμικό αεροσκάφος τύπου SU-24 κατερρίφθη στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, καθώς όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας και δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις. 



Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει πως το μαχητικό ήταν ρωσικό και δηλώνει πως καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά και όχι από τουρκικά F-16, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι. Επίσης οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως το μαχητικό δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και ότι είναι σε θέση να αποδείξουν ότι καθ' όλη την διάρκεια της πτήσης το αεροσκάφος βρισκόταν εντός εναέριου χώρου της Συρίας.

Οι Τούρκοι πάντως επιμένουν πως το μαχητικό προειδοποιήθηκε επί πέντε λεπτά, περισσότερες από δέκα φορές.
Το αεροσκάφος φαίνεται να γίνεται μια πύρινη «σφαίρα» και να χάνει ύψος με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ συντρίβεται στην κορυφή ενός λόφου, στο έδαφος της Συρίας, με μαύρους καπνούς να υψώνονται αμέσως μετά.

Οι δύο πιλότοι, σύμφωνα με το CNN Turk, πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν ενεργοποιώντας τα αλεξίπτωτά τους:


Πληροφορίες του CNN Turk αναφέρουν ότι τουρκικά ελικόπτερα εστάλησαν για την περισυλλογή τους, όμως η τύχη τους παραμένει άγνωστη, ενώ οι Ρώσοι ενημερώνουν ότι έχουν αιχμαλωτιστεί από τους αντάρτες που πολεμούν τον Άσαντ στην περιοχή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημειώνει ότι το μαχητικό συνετρίβη στην ορεινή περιοχή της Λατάκιας και δεν είχε αρχικά διευκρινιστεί αν ήταν ρωσικό ή συριακό. Στην περιοχή μαίνονται μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ, τις οποίες υποστήριζε το αεροσκάφος, και των ανταρτών.



Το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί στην κατάρριψη του αεροσκάφους.

Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό ότι η Αγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για το συμβάν.









Γ. Ντάισελμπλουμ: Έως μέσα Δεκεμβρίου το 2ο πακέτο με προαπαιτούμενα

Γ. Ντάισελμπλουμ: Έως μέσα Δεκεμβρίου το 2ο πακέτο με προαπαιτούμενα
Εχθές, ανακοινώθηκε, όπως αναμενόταν, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) να αποδεσμεύσει 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων.
"Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προχωρά γρηγορότερα από το αναμενόμενο. Ωστόσο, έχει χαθεί χρόνος" δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.
“Χαιρετίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να ολοκληρώσουν το δεύτερο σετ από προαπαιτούμενα έως τα μέσα Δεκεμβρίου” δήλωσε ακόμα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Όσον αφορά την εκταμίευση του ποσού που προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μόλις γνωστοποιηθούν οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)