Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Το σκίτσο της ημέρας....


Αλώβητη βγήκε η κυβέρνηση από την κοινοβουλευτική διαδικασία

 
Αλώβητος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ο Ευαγ. Βενιζέλος ενώ την κυβερνητική πρόταση για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στήριξαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με 102 ψήφους παραπάνω. Όμως προς την πρόταση των ΑΝΕΛ-Χρυσής Αυγής για τον κ. Βενιζέλο διέρρευσαν 68 βουλευτές από όλα τα άλλα κόμματα και τους ανεξάρτητους,για τον κ. Παπανδρέου 44 , για τον κ. Παπαδήμο 27.
Με βάση την αριθμητική της κάλπης η κυβερνητική πλειοψηφία συγκέντρωνε τουλάχιστον 163 ψήφους για την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου και οι ψήφοι για την παραπομπή έφθασαν τις 265.
Πάντως σε ότι αφορά τον κ. Βενιζέλο αν σύσσωμη η αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι ψήφιζαν υπέρ της παραπομπής του το μίνιμουμ των ψήφων που θα έπρεπε να συγκεντρώσει ήταν 136.
Όμως τέσσερις από τους ανεξάρτητους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ , οι κ.κ. Σκανδαλίδης, Λοβέρδος , Κουτσούκος, Κασσής ψήφισαν μόνον στην κάλπη που αφορούσε στον κ. Παπακωνσταντίνου.
Άρα, μαζί με δύο, τους κ.κ. Αηδόνη και Παραστατίδη που απουσίαζαν,ο αριθμός μειώνεται στους 129. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όμως συγκέντρωσε 124.
Επίσης, 65 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, (42 ΝΔ και 23 ΠΑΣΟΚ) ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός ή ο κ. Χρυσοχοϊδης ψήφισαν μόνο στην κάλπη για τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Για τους κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμο το μίνιμουμ των ψήφων ήταν 36 με βάση τη δύναμη Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής. Το ΚΚΕ είχε δηλώσει ότι ψήφιζε λευκό και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπερψήφιζε την παραπομπή τους.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα σε επίπεδο εντυπώσεων η στροφή του κ. Βενιζέλου το πρωί έδωσε τον τόνο. Φαίνεται ότι συνεννοημένοι εκ των προτέρων ήταν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι για τη στροφή Βενιζέλου για τη ψηφοφορία με στόχο να εκθέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει ως μοναδικό στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, της οικονομίας και της χώρας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω των διαρροών που έκαναν για τον τρόπο που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία και τους φόβους των ψήφων που θα διέρρεαν από τα κόμματά τους είχαν απώτερο σκοπό να εμφανιστούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλουν να θέσουν θέμα «δεδηλωμένης», κάτι που έγινε.
Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις ο στόχος επιτεύχθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, με δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Δ. Στρατούλης, επιβεβαιώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία των τριών αρχηγών που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου ότι θα προταθεί η ψηφοφορία να γίνει για τα τέσσερα πρόσωπα.
Το ιδιότυπο «πόκερ» είχε ως αποτέλεσμα να φέρει αμηχανία στην Κουμουνδούρου όπως λένε στο Μαξίμου ενώ ο κ. Τσίπρας εκτέθηκε για μια ακόμη φορά από τα στελέχη του.
Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή μόνον οι τρεις αρχηγοί και ακόμη μια τριάδα στενών συνεργατών τους ήταν ενήμεροι για το σχέδιο.
Η άλλη εκδοχή αναφέρει ότι διαπίστωσαν αργά προχθές το βράδυ και νωρίς χθες το πρωί ότι το κλίμα ήταν τέτοιο που δεν χωρούσε πολιτικούς ακροβατισμούς και πως τα τρία κόμματα της κυβέρνησης θα ήταν εκτεθειμένα. Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν πως έγιναν και μυστικές ποιοτικές έρευνες που έδειξαν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία.
Πάντως, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να ζητήσει , εάν υπήρχαν σημαντικές διαρροές ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όπως διεξήχθη δεν μπορεί να βγουν σαφή συμπεράσματα για διαρροές από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρας αν και προσπάθησε να βάλει στο κάδρο και τον κ. Σαμαρά έδειξε στοχοπροσηλωμένος στον κ. Βενιζέλο και στο ΠΑΣΟΚ.
Έμπειρα στελέχη σημειώνουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκλωβιστεί από τη στρατηγική του αφήνοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο τον κ. Σαμαρά, έχει γίνει αποκλειστικός αντίπαλος του κ. Βενιζέλου και τούτο στο τέλος μπορεί να αποβεί και προς όφελος του ΠΑΣΟΚ , επανασυσπειρώνοντας στο ΠΑΣΟΚ, δυνάμεις που το είχαν εγκαταλείψει στις εκλογές και οι οποίες είχαν στραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνδρομο του 1989 κατατρύχει το ΣΥΡΙΖΑ, λένε παλαιά κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Οι επιθέσεις προς τον κ. Βενιζέλο τελικά μπορεί να του κάνουν καλό, όπως και οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ το 1989 στον Ανδρέα Παπανδρέου αναφέρουν, αν και παραδέχονται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει τα πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του ιδρυτή του κόμματος, κάτι που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

«Έβγαλαν λάδι τον Βενιζέλο»

  Καμία υπαναχώρηση Βενιζέλου δεν βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την πρότασή του για τέσσερις κάλπες και κατηγορούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη χθεσινή «φαρσοκωμωδία» που όπως λένε παίχτηκε στη Βουλή. Επί της ουσίας πρόκειται για «συμπαιγνία Προεδρείου της Βουλής, κυβέρνησης και Ευ. Βενιζέλου» για ένα «φτηνό τρικ» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να στηθούν τελικά τέσσερις κάλπες, με βάση τα ονόματα όσων περιέχονται στις προτάσεις για ενδεχόμενη παραπομπή στην προανακριτική, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτική για κάθε βουλευτή η ρίψη ψηφοδελτίου και στις τέσσερις κάλπες.
Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το μυστικό της χθεσινής ψηφοφορίας λένε στην Κουμουνδούρου. Με τον τρόπο αυτό καταργήθηκε η μυστικότητα της ψήφου διότι η προσέλευση Βουλευτή σε κάλπες των οποίων τα πρόσωπα δεν προτείνονται για παραπομπή από το κόμμα του τον καθιστούσε αμέσως ύποπτο για κομματική απειθαρχία.
Πρόκειται για «άθλια συμπαιγνία» για κατάφωρη καταστρατήγηση του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής. «Έτσι», έλεγε αργά χθες τη νύχτα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «μάντρωσαν τους Κυβερνητικούς Βουλευτές, οδήγησαν την ψηφοφορία εκεί που αυτοί ήθελαν, έβγαλαν λάδι τον Βενιζέλο και προσπάθησαν να εμφανίσουν και τους εαυτούς τους ως εγγυητές των διαδικασιών».
Αν ήθελαν να πάμε σε μία ψηφοφορία που θα διασφάλιζε την απόλυτη μυστικότητα της ψήφου των βουλευτών και την ελεύθερη κατά συνείδηση έκφραση της βούλησής τους, έπρεπε είτε να στήνονταν τέσσερις κάλπες με τα τέσσερα διαφορετικά ονόματα, των Γ. Παπακωνσταντίνου, Ε. Βενιζέλου, Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και τις αντίστοιχες σε κάθε όνομα κατηγορίες και οι βουλευτές να υποχρεώνονται να ψηφίσουν κατά την επιλογή τους (θετική ψήφο, λευκό, άκυρο) και στις τέσσερις διαδοχικές κάλπες, είτε να στήνονταν μία και μόνο κάλπη με τη διανομή στους βουλευτές τεσσάρων ψηφοδελτίων, ένα για κάθε όνομα με τις αντίστοιχες κατηγορίες και φυσικά με την παράλληλη διανομή λευκού ψηφοδελτίου.
Ήταν τόσο μεγάλος ο εκνευρισμός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ στη Βουλή που ο αντιπρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος Γ. Δραγασάκης –μία από τις πιο ψύχραιμες φωνές μέσα στην Κ.Ο- προτίμησε να φύγει από τη Βουλή και να πάει στην παρουσίαση του βιβλίου του Α. Μητρόπουλου λίγα μέτρα πιο κάτω στην αίθουσα της παλιάς Βουλής. Άφησε πίσω του τον Α. Τσίπρα –ήταν κι αυτός ομιλητής στην παρουσίαση αλλά για ευνόητους λόγους δεν παρέστη- να ανταλλάσσει σκληρές εκφράσεις με τον Ευαγγ. Βενιζέλο.

Το αγκάθι της παραγραφής στην προανακριτική

  Στη δικαστική μάχη για να αποδείξουν την αθωότητά τους και να αποφύγουν το εδώλιο του ειδικού ή τακτικού δικαστηρίου ρίχνονται τα ποινικά ελεγχόμενα πρόσωπα, πολιτικά και μη, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο νέος νόμος με τις τροποποιήσεις για την ποινική ευθύνη των υπουργών δίνει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου να αναθέσουν σε τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο (από έναν αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δύο εισαγγελείς Εφετών) τον νομικό έλεγχο της κατηγορίας και την αξιολόγηση της ουσιαστικής τους βασιμότητας, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται η Βουλή να κρατήσει τον φάκελο, διενεργώντας την προκαταρκτική εξέταση. Ούτως ή άλλως η δικογραφία θα καταλήξει στον Άρειο Πάγο, καθώς το συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα κληθεί να αποφασίσει για την ποινική μεταχείριση των πρωταγωνιστών.
Το μεγάλο «αγκάθι» πάντως στη διερεύνηση της υπόθεσης είναι η παραγραφή. Και αυτό γιατί, από την πρώτη στιγμή που τέθηκε επί τάπητος η ενδεχόμενη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ο δικαστικός και νομικός κόσμος εμφανίστηκε διχασμένος σχετικά με το αν τα αδικήματα που αποδίδονται στον Γ. Παπακωνσταντίνου είναι ή όχι παραγεγραμμένα.
Όλα εξαρτώνται από το πώς θα μετρηθεί η Βουλή της μίας ημέρας που μεσολάβησε μεταξύ των δύο πρόσφατων εκλογών.
Μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί φωνές που λένε πως έχει επέλθει αποσβεστική προθεσμία των αδικημάτων, καθώς εκείνη η Βουλή λογίζεται ως κοινοβουλευτική σύνοδος και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα περιθώριο δίωξης εις βάρος του πρώην υπουργού, αφού μέχρι σήμερα έχουν συμπληρωθεί και οι δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι, που κατά το Σύνταγμα είναι η απροσπέραστη κόκκινη γραμμή.
Στον αντίποδα, διατυπώνεται η ερμηνεία ότι λόγω της απουσίας νομοθετικού έργου εκείνης της Βουλής, η διάρκειά της δεν προσμετράται στον χρόνο της εξάλειψης του αξιόποινου των υπουργικών αδικημάτων και ως εκ τούτου ο δρόμος για το Ειδικό Δικαστήριο είναι ανοιχτός.
Το δεύτερο κρίσιμο ζήτημα είναι το είδος και η φύση των αδικημάτων που αποδίδονται στον Γ. Παπακωνσταντίνου. Ακόμα και αν τα υπουργικά αδικήματα κριθούν παραγεγραμμένα, οι δικαστές θα κρίνουν αν αυτά διαπράχθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του πολιτικού προσώπου ή επ’ αφορμή αυτών, οπότε η δικογραφία ξαναπερνά στα χέρια των τακτικών δικαστών.

Με...χιουμοριστική διάθεση !!!

-Στο τέλος της βραδιάς, ο Βενιζέλος εριξε γλωσσόφιλα σε Σαμαρά και Κουβέλη, και μετά χορεψε το "Stayin' alive" πάνω στα έδρανα.......

-
Αν υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ, είναι το ποιοί ψήφισαν μόνο σε μία κάλπη ή μηπως βιάζονταν να τρέξουν να δουν Σουλεϊμάν????

- Ψηφίζουμε να παραπεμφθεί η Λαγκάρντ που έδωσε το CD στο πιο ανεύθυνο πολιτικό σύστημα στον πλανήτη!

-7 κάλπες,3 ψηφοφορίες,25 κάμερες,300 παίκτες στο μεγαλύτερο show της ελληνικής βουλής με πάνω από 10 εκατομμύρια θεατές.Έπαθλο ένα usb stick

-Απέδειξαν οτι η λεξη καλπικο βγαίνει απο την κάλπη.

--Γεια σας! Θα ήθελα ένα παραμύθι -Μάλιστα. Θα το φάτε εδώ ή να σας το τυλίξω για το Κοινοβούλιο?

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΤΟΣ 1843

Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμμένη … Ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του… ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;) Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να …συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις…) Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (απ νάτο!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Αυτό σίγουρα κάτι μας θυμίζει;) Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Ε όχι, δεν γίνεται, πλάκα μας κάνουν…)
 Για να μην τα πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας, είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού που τα κατέγραψε:
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν. (όπα…)
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες. (αμάν…)
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της «δεκάτης», που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή. (από τότε έ…)
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.(ΦΠΑ δεν είχε τότε…)
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα. (έλα…)
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους. (είχε ο Λοβέρδος προ-προπάππου τότε;)
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου. (πιθανόν να έφερναν ξένους…)
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό. (ε, όχι, αυτό όχι…)
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες «εθνικές γαίες» με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης. (ερχόμαστε δεύτεροι…)
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού. (αθάνατη Ελλάδα…)
 Είναι να τρελαίνεσαι, είναι δυνατόν να αντέγραψαν οι τωρινοί ένα τόσο παλιό σχέδιο, μια που δεν είχαν άλλες ιδέες; Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; για ποιούς; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε «τι πέτυχαν με όλα αυτά;», σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλήρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το «Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαριλάου Τρικούπη, το 1893.
 Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)