Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Νέες ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Πρόκειται για τις ρυθμίσεις που εισάγει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι η ισχύς της διάταξης λήγει τον Ιανουάριο του 2015.

Την ίδια στιγμή, επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένοι, για τους οποίους εκκρεμεί διαδικασία εξυγίανσης - και οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές προς το Ι.Κ.Α., μπορούν, αφού υποβάλλουν αίτηση έως τις 30 Απριλίου να υπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό, ενώ η προθεσμία αναστολής λήψης αναγκαστικών μέτρων παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Επιπλέον, από την 1η Απριλίου, οι επιχειρήσεις οφείλουν να καταβάλουν υποχρεωτικά, τη μισθοδοσία ,τις εισφορές και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών ταυτόχρονα μέσω τραπεζών ώστε να ελέγχεται αν οι εισφορές που καταβάλλονται αντιστοιχούν στους μισθούς. Επιπλέον, οι εργοδότες που καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα ασφάλιστρα θα έχουν μείωση των εισφορών κατά 5% από τις αρχές Οκτωβρίου.

Πατάρια, σοφίτες και υπόγεια στα τεκμήρια διαβίωσης

Νέες αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης έρχονται με την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης την Πέμπτη στη Βουλή και συγκεκριμένα με το άρθρο 321.

'Ετσι πλέον σοφίτες, πατάρια και υπόγεια τα οποία νομιμοποιήθηκαν με το νόμο περί αυθαιρέτων θα μετράνε στα τεκμήρια διαβίωσης και ως βοηθητικοί χώροι με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης των υπογείων, των παταριών και των σοφιτών των οποίων η αλλαγή χρήσης νομιμοποιήθηκε με το ν.4014/2011 ορίζεται σε ποσό ίδιο με αυτό που ισχύει για τους βοηθητικούς χώρους κύριας κατοικίας.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται αναλυτικά:

* Απαλλαγή πρώτης κατοικίας θα δικαιούνται εκτός από τους πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ και οι πολίτες κρατών-μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

* Δήλωση Ε9 θα υποβάλλεται μόνο στις περιπτώσεις μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης και όχι και της οικογενειακής, όπως ισχύει σήμερα.

* Το εκκαθαριστικό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα εκδίδεται χωριστά για κάθε υπόχρεο φυσικό πρόσωπο από το έτος 2010 και τα επόμενα.

* Το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών δεν θα αναγνωρίζεται ως δαπάνη από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

* Ενοποιείται η είσπραξη οφειλών φόρου και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Με κοινές αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μπορεί να καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της προσωρινής δήλωσης ΦΜΥ.

* Η υποβαλλόμενη αυτή δήλωση δύναται να περιλαμβάνει για ορισμένες κατηγορίες υποχρέων, πέραν των ποσών φόρου και των ποσών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που παρακρατήθηκαν στον προηγούμενο ημερολογιακό μήνα και τα οφειλόμενα ποσά εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

* Θεσπίζεται η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης όταν το εισόδημα των φορολογούμενων υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ.

* Τα ιδιωτικά έγγραφα μίσθωσης ακινήτων θα θεωρούνται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά για την απλοποίηση του συστήματος και τη διευκόλυνση των διασταυρώσεων.

Μειώνονται σημαντικά τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους βενζινοπώλες για εκπρόθεσμη καταβολή των παραστατικών πώλησης στα σύστημα "Ήφαιστος", καθώς αυτά που είχαν επιβληθεί θεωρούνται υπερβολικά υψηλά.

* Τέλος, διατηρείται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 οι φόρος συναλλαγών 2‰ κατά την πώληση μετοχών στο Χρηματιστήριο.

* Από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά, το κέρδος θα φορολογείται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

ΝΑΤη η ταλαιπωρία – Απίστευτες εικόνες για τα χρήματα των φαρμάκων

Από τα ξημερώματα για δύο και τρεις μέρες περιμένουν οι Έλληνες ναυτικοί προκειμένου να εξυπηρετηθούν.Πλέον για να εισπράξουν τη συμμετοχή του ταμείου για τα φάρμακά τους πρέπει πρώτα να πάνε στο φαρμακείο να πάρουν απόδειξη πληρωμής και ύστερα να στηθούν για ώρες στην ουρά του Οίκου Ναύτου ώστε να εισπράξουν.

Γιατί όλη αυτή η ταλαιπωρία; Πολύ απλά διότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθούν παρά μόνο 200 άτομα την ημέρα με αποτέλεσμα καθημερινά η ουρά να μεγαλώνει.

Άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας υποχρεώνονται να στέκονται σε ουρές ταλαιπωρίας.

Οι άνθρωποι ζητούν το απλό και το αυτονόητο να δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετούνται περισσότερα άτομα, είτε έστω να γίνει μια ηλεκτρονική εγκατάσταση ώστε να υπάρχει μια σειρά προτεραιότητας και να μην είναι υποχρεωμένοι να στέκονται όρθιοι σε σε σκάλες και πεζοδρόμια περιμένοντας.

Η λέξη “αίσχος” αναβαίνει στα στόματα όλων. Καθώς εκτός της τριτοκοσμικής εικόνας, όπως φάνηκε στο ρεπορτάζ της πρωινής εκπομπής του Σκάι, υπάρχει και απόλυτα βιοποριστικό ζήτημα υπό την έννοια πως είναι πολλοί εκείνοι που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους εκατοντάδες ευρώ και επί ημέρες δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Οι υπεύθυνοι λένε ότι πλέον οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν 200 αριθμούς προτεραιότητας την ημέρα ώστε τουλάχιστον να σταματήσουν τα επιεικώς απαράδεκτα φαινόμενα για την ουρά.

Ως προς το θέμα της πληρωμής ... απάντηση δεν υπάρχει.

Χύθηκε... αίμα στο υπουργικό για τα ταξί! - Καταψηφίζει το νομοσχέδιο Βορίδη ο Ραγκούσης

- Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να καταψηφίσει το νομοσχέδιο στη Βουλή

- Ραγκούσης: Με το νομοσχέδιο αυτό δεν θα δοθεί καμία άδεια για δεκαετίες

- Γερουλάνος, Παπακωνσταντίνου και Ρέππας εξέφρασαν αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο

- Eγκρίθηκε τελικά το νομοσχέδιο από το υπουργικό - Υπέρ και ο Βενιζέλος

Η άγρια κόντρα μεταξύ του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη και του πρώην υπουργού σε αυτό το θώκο, Γιάννη Ραγκούση έφτασε στα άκρα με τον δεύτερο να κατηγορεί ευθέως τον κ. Βορίδη για πολιτική ανηθικότητα με βάση το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί.

Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης έξαλλος για το νομοσχέδιο που προωθείται αποχώρησε από το υπουργικό συμβούλιο αφήνοντας ακόμα και ανοιχτό το ενδεχόμενο να το καταψηφίσει στη Βουλή. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, καταψήφισε στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα το ψηφίσει και στη Βουλή.

Ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας προς τους πολιτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι «για πρώτη φορά απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου δεν είναι ομόφωνη, αλλά κατά πλειοψηφία».

Ο αναπληρωτής υπουργός, κατέθεσε τις απόψεις του στο υπουργικό συμβούλιο οι οποίες συνίστανται στα εξής τέσσερα σημεία:

-Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει την δημόσια περιουσία, όπως είναι οι άδειες επιβατηγών οχημάτων δημοσίας χρήσης, ως ιδιωτική περιουσία του κατόχου, η οποία μεταβιβάζεται, κληρονομείται και δωρίζεται, άρα διατηρείται η "μαύρη" αγορά, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή.

-Με το εφεύρημα του αλγόριθμου, δεν δίνεται καμία νέα άδεια στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

-Κλείνει πριν κάν ανοίξει και η αγορά των ειδικής μίσθωσης οχημάτων (εννεαθέσιων τουριστικών προμισθωμένων).

-Οι έδρες των ταξί παραμένουν, πλην Αττικής, οι προ-Καποδίστρια Τοπικές κοινότητες και δεν λαμβάνεται υπόψη η νέα διοικητική δομή της χώρας.

Επίσης, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι με το νομοσχέδιο αυτό οι εταιρείες ταξί θα μπορούν να έχουν έως το 10% των αδειών, πχ στην Αττική, ενώ το νομοσχέδιο που είχε εισηγηθεί εκείνος, ως υπουργός Μεταφορών, προέβλεπε τη δυνατότητα για δέκα άδειες ανά εταιρεία.

Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «θλιβερή εξαίρεση που προστατεύει τα στενά συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας, μια θλιβερή εξαίρεση κοινωνικά άδικη και πολιτικά ανήθικη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Ν. Σηφουνάκης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Π. Γερουλάνος και Δ. Ρέππας έθεσαν στην εν εξελίξει συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, θέμα για τις ειδικές μισθώσεις των τουριστικών ταξί, προτείνοντας να υπάρξει και η κατηγορία των εννεαθέσιων ταξί.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος προειδοποίησε ότι παρά το γεγονός ότι θα κλείσει η Βουλή, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η δουλεια. "Το γεγονός ότι θα κλείσει η Βουλή δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε την δουλειά μας. Η τρόικα θα ξανάρθει κι εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει σήμερα να αποφασίσουμε όλο τον σχεδιασμό για να δουμε τι πρεπει να ψηφίσουμε έως τις εκλογές", είπε ο πρωθυπουργός.

Στήριξη στην Ελλάδα από το διάστημα

Λέγεται Θεόδωρος Γιουρτσίχιν, το επώνυμό του το κανονικό είναι Γραμματικόπουλος.

Παράλληλα είναι από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στην Ρωσία και θα συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή για την προώθηση του κρητικού και ευρύτερα του ελληνικού τουρισμού στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης "ΜΙΤΤ 2012 Ταξίδια και Τουρισμός", στη Μόσχα.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τη Μόσχα όπου βρίσκεται, θα μετάσχει σε εκδήλωση της Περιφέρειας και των τουριστικών φορέων του νησιού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

"Η Κρήτη και η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην φετινή τουριστική έκθεση της Μόσχας, και το θετικό είναι ότι φέτος αναμένουμε αύξηση επισκεπτών όχι μόνο από την Ρωσία και την Ουκρανία αλλά ευρύτερα από τις Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Να σημειωθεί πως η Κρήτη πρόκειται να διαφημιστεί για ένα μήνα στο μετρό της Μόσχας και το κόστος προβολής της διαφημιστικής εκστρατείας είναι μόλις 12000 ευρώ, ενώ μεγάλο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι θα επισκεφθεί την Κρήτη για να προβάλλει το νησί.

Τα μηνύματα από την έκθεση στη Μόσχα δείχνουν ότι η κίνηση του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη και στην χώρα μας γενικότερα, θα είναι φέτος σαφώς ενισχυμένη, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις οι χορηγήσεις-εγκρίσεις visa από την Ρωσία για την Ελλάδα θα είναι αυξημένες έως 19%.

Τι αλλάζει σε πολύτεκνους και τρίτεκνους για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι ευεργετικές διατάξεις για τη εισαγωγή τρίτεκνων και πολύτεκνων στα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας και οι αλλαγές σε θέματα λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων που αναμένονταν για αρκετό καιρό, είναι οι μόνες τροπολογίες που πέρασαν τελικά σήμερα τις πύλες του Κοινοβουλίου, από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας.

Οι διατάξεις για ειδικές κατηγορίες και πολύτεκνους διορθώνουν μια σειρά από παρενέργειες που είχαν διαπιστωθεί πέρυσι, όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το νέο σύστημα. Παράλληλα ευεργετικές διατάξεις θεσπίζονταν και για τα δίδυμα ή τρίδυμα αδέλφια.

Την τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στην Βουλή είχε επεξεργαστεί η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και με αυτή, αίρονται μια σειρά εμποδίων για τους υποψήφιους των ειδικών κατηγοριών, όπως το ηλικιακο όριο (οι υποψήφιοι δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων εάν ένας εκ των αδελφών τους ήταν μεγαλύτερος των 26 ετών) και το όριο του οικογενειακού εισοδήματος. Παράλληλα, τίθενται διαφορετικά κριτήρια για τα αδέλφια των δικαιούχων.

Συγκεκριμένα στην τροπολογία ορίζεται ότι: "Προσδιορίζεται κατ' αρχάς ρητά ότι από τη στιγμή που θα κτηθεί κατά νόμο η πολυτεκνική ιδιότητα διατηρείται ισοβίως σύμφωνα και με την σχετική πρόβλεψη της παραγράφου 3 του άρθρου 6 ν. 3454/2006".

Επιπρόσθετες παράμετροι

* Στην περίπτωση των τριτέκνων απαλείφεται το ηλικιακό όριο του 26ου έτους που είχε προβλεφθεί, προκειμένου να υπαχθούν στην ειδική κατηγορία οι υποψήφιοι. Έτσι, οι υποψήφιοι θα υπάγονται πλέον στην ειδική κατηγορία ανεξαρτήτως της ηλικίας των τριών τέκνων της πολυμελούς οικογένειας.

* Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι έχουν αδελφούς που ήδη φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θέλουν να φοιτήσουν σε ομοταγές τμήμα της ίδιας πόλης, διευκρινίζεται ότι για την υπαγωγή στην εν λόγω ειδική κατηγορία εισακτέων θα πρέπει ο αδελφός ή η αδελφή του υποψηφίου να είναι ενεργός φοιτητής του πρώτου κύκλου σπουδών και να μην είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου.

* Προστίθεται ως ειδική κατηγορία κοινωνικών κριτηρίων εκείνη των πολυδύμων τέκνων που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος. Με τον τρόπο αυτόν αποκαθίσταται η ίση μεταχείριση των διδύμων, τριδύμων κ.λπ. υποψηφίων με εκείνους που έχουν αδελφούς ήδη φοιτούντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

* Απαλείφεται η προϋπόθεση της κατοχής οικογενειακού εισοδήματος ορισμένου ύψους προκειμένου να υπαχθούν οι υποψήφιοι στις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες. Όπως αναφέρεται στην τροπολογία "το εισοδηματικό όριο των 60.000 € (συν 10.000 € για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν του δεύτερου), πέραν των ερμηνευτικών ζητημάτων που προκάλεσε όσον αφορά στον προσδιορισμό του οικογενειακού εισοδήματος, ήταν αρκούντως υψηλό ώστε δεν αποτέλεσε αποτελεσματικό μέσο περιορισμού του αριθμού των υποψηφίων των ειδικών κατηγοριών".

Ειδικά για τους πολυτέκνους ωστόσο, έχει κριθεί από τα δικαστήρια "ότι η αναγνωριζόμενη ειδική φροντίδα προς τις πολύτεκνες οικογένειες δεν δύναται να εξαρτηθεί από κριτήρια εισοδήματος, καθώς ο συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας την υπέρ αυτών ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή αναξιοπαθούντων προσώπων".

Πάντως, ο συνολικός αριθμός των θέσεων εισακτέων των ειδικών αυτών κατηγοριών, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% των θέσεων εισακτέων που ανακοινώνονται κάθε χρόνο.

Διευκολύνσεις για τη ρύθμιση χρεών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Διευκολύνσεις και περισσότερο χρόνο για τη ρύθμιση των χρεών τους στις τράπεζες έδωσε στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά η κυβέρνηση.

Με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που εγκρίθηκε τη Παρασκευή από το υπουργικό συμβούλιο επεκτείνονται οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ειδικότερα, δίνεται παράταση για τη ρύθμιση χρεών και πρόσθετες διευκολύνσεις στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Έτσι, παρατείνεται από τέσσερα σε πέντε χρόνια η περίοδος ρύθμισης των χρεών, η οποία αρχίζει να υπολογίζεται όχι από την έκδοση της απόφασης όπως προέβλεπε το άρθρο 43 του προηγούμενου νόμου (ν. 3869/2010) αλλά από την κατάθεση της αίτησης.

Δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους πρόσωπα που διατηρούσαν ατομικές επιχειρήσεις αποβλέποντας στον βιοπορισμό τους και έχουν περιορισμένες οφειλές, ενώ δεν είχαν τη δυνατότητα να υπαχθούν στο πτωχευτικό δίκαιο των εταιρειών.

Καθίσταται προαιρετική, από υποχρεωτική, για τον οφειλέτη η επιδίωξη της εξωδικαστικής ρύθμισης των χρεών πριν από την κατάθεση της αίτησης στο δικαστήριο. Η αλλαγή αυτή κρίθηκε αναγκαία, εξαιτίας της απροθυμίας των τραπεζών να επεξεργαστούν κατά ουσιαστικό τρόπο τα σχετικά αιτήματα των οφειλετών. Στο εξής η προσπάθεια εξώδικου συμβιβασμού μπορεί να εκδηλωθεί, σε οποιοδήποτε στάδιο κι αν βρίσκεται η υπόθεση μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.

"Με μέτρο" οι κατασχέσεις

Το δικαστήριο μπορεί να εξαιρέσει την κατάσχεση της κύριας κατοικίας για περίοδο ακόμη και 30 ετών, εφόσον η προσωπική κατάσταση του οφειλέτη και η ανάγκη εξυπηρέτησης της οφειλής το δικαιολογούν. Συχνά άλλωστε τα στεγαστικά δάνεια που ρυθμίζονται έχουν διάρκεια αποπληρωμής.

Απαγορεύεται η κατάσχεση ατομικού λογαριασμού μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ και των 2.000 ευρώ όταν πρόκειται για κοινό τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη σε πιστωτικό ίδρυμα, προκειμένου να διασφαλίζεται η πρόσβαση των καταναλωτών σε τραπεζικές συναλλαγές που είναι εξαιρετικής σημασίας για τη καθημερινότητά τους, τη συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή (διενέργεια συναλλαγών, πληρωμή λογαριασμών, εξοικονόμηση χρόνου, διαφύλαξη ενός ελάχιστου ποσού για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών).

Επιδιώκεται η συλλογική αντιμετώπιση των χρεών του οφειλέτη, προκειμένου να αποθαρρύνεται η δημιουργία δανειστών δύο ταχυτήτων, δηλαδή πιστωτών εντεταγμένων στη διαδικασία και εκτός αυτής.

Με την έκδοση της απόφασης που προσδιορίζει τις καταβολές ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει τις τυχόν διαφορές για την περίοδο που έχει διανυθεί, με ευνοϊκό επιτόκιο, μέχρι και το έκτο έτος από την κατάθεση της αίτησης.

Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν και για τις αιτήσεις ρύθμισης που έχουν ήδη κατατεθεί και πρόκειται να εκδικαστούν ένα έτος από την έναρξη ισχύος του νόμου. Ο νέος νόμος, επιτρέπει στον οφειλέτη, να πετύχει την απαλλαγή του από τα χρέη που αδυνατεί να αποπληρώσει με την πάροδο ορισμένης περιόδου από την κατάθεση της αίτησης.

Το δικαστήριο μπορεί να μειώσει μέχρι τρία χρόνια την περίοδο ρύθμισης ή αναμονής για απαλλαγή από τα χρέη, εφόσον προκύπτει ότι η προσωπική και οικονομική κατάσταση του οφειλέτη δεν δικαιολογεί προσδοκία για καμία μελλοντική καταβολή. Ακόμη, έχει τη δυνατότητα να αναστέλλει την αναγκαστική εκτέλεση και μετά την έκδοση της οριστικής απόφασης, εφόσον έχει ασκηθεί εμπρόθεσμα έφεση κατά αυτής.

Τέλος θεσπίζεται μειωμένη αμοιβή των δικαστικών επιμελητών για τις επιδόσεις που αφορούν την εφαρμογή του παρόντος νόμου, ώστε να μην αυξάνεται η δαπάνη στην οποία υποβάλλονται οι οφειλέτες από το γεγονός ότι, οι αιτήσεις ρύθμισης των χρεών αφορούν συχνά πολλούς πιστωτές. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα του δικαστηρίου να αναστέλλει την αναγκαστική εκτέλεση και μετά την έκδοση της οριστικής απόφασης, εφόσον έχει ασκηθεί εμπρόθεσμα έφεση κατά αυτής.

Με άλλη διάταξη, ενισχύονται οι κανόνες διαφάνειας στην προώθηση και παροχή των ιδιωτικών ασφαλιστικών υπηρεσιών, και ιδίως των ασφαλίσεων ζωής και ασθενειών. Οι διατάξεις λαμβάνουν υπόψη τον αυξανόμενο σε βαρύτητα ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης, διασφαλίζουν τον ουσιαστικό της ρόλο στην κάλυψη των κινδύνων και συνεισφέρουν στη διαμόρφωση των όρων εκείνων που θα εξασφαλίσουν τον κοινωνικό προσανατολισμό της.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)