Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Συνταξιοδότηση αγροτών στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης

ogaΤην εξομοίωση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος του ΟΓΑ με το αντίστοιχο του ΙΚΑ έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα και οι αγρότες να συνταξιοδοτούνται στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης προωθεί του υπουργείο Εργασίας.
Την πρόθεση νομοθέτησης της παραπάνω συνταξιοδοτικής ρύθμισης (η οποία ισχύει σε όλα τα Ταμεία) ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπογραμμίζοντας ότι "πρόκειται για εργαζόμενους στην πραγματική παραγωγή με δυναμισμό εξωστρέφειας". Στο ίδιο πλαίσιο, το υπουργείο εντάσσει στα προγράμματα για τους ανέργους τη χρηματοδότηση 3.000 νέων ανέργων για να δραστηριοποιηθούν στην ύπαιθρο και την αγροτική παραγωγή και στον αγροδιατροφικό τομέα.

ΟΓΑ: Πότε χορηγείται σύνταξη σε περίπτωση ύπαρξης οφειλής

Share
ogaΟδηγίες σχετικά με την καταβολή σύνταξης από τον ΟΓΑ σε περίπτωση οφειλής ασφαλιστικών εισφορών δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Συγκεκριμένα εκδίδεται κανονικά απόφαση συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, των οποίων οι οφειλές δεν υπερβαίνουν τις 4.000 ευρώ.
Η εν λόγω ρύθμιση περιλαμβάνεται στις διατάξεις του άρθρου 68 του νόμου 4144/2013 (ΦΕΚ 88Α) «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».
Μέχρι σήμερα από τις διατάξεις του άρθρου 61 του ν.3863/2010 (ΦΕΚ 115 Α) προβλεπόταν ότι, όπου από τις κείμενες διατάξεις κάθε ασφαλιστικού οργανισμού ορίζεται ως προϋπόθεση για την έναρξη καταβολής της σύνταξης η προηγούμενη εξόφληση των οφειλών, σε περίπτωση υπαγωγής του οφειλέτη σε διακανονισμό των καθυστερούμενων οφειλών του, τότε η σύνταξη καταβάλλεται από την 1η του επόμενου μήνα τις εξόφλησης της οφειλής.
Με την κοινοποιούμενη διάταξη του άρθρου 68 προβλέπεται ότι η ανωτέρω ρύθμιση ισχύει και για τους αυτοτελώς απασχολούμενους οφειλέτες του Κλάδου Κύριας Αφάλισης Αγροτών, σε περίπτωση υπαγωγής τους σε διακανονισμό των καθυστερούμενων οφειλών τους.
Επίσης με την ανωτέρω κοινοποιούμενη ρύθμιση του άρθρου 68, επιλύεται η αμφισβήτηση για το εάν καταλαμβάνουν και τον ΟΓΑ οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 61 του ν.3863/2010, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 43 του ν.3996/2011 (ΦΕΚ 170 Α) και τις διατάξεις του άρθρου 32 παρ.3 του ν.4075/2012 (ΦΕΚ 89 Α) σχετικά με παρακράτηση ποσού οφειλής ασφαλιστικών εισφορών από τη σύνταξη και διευκρινίζεται ότι οι εν λόγω διατάξεις δεν εφαρμόζονται στον ΟΓΑ.
Με την κοινοποιούμενη ρύθμιση θεσπίζεται διάταξη για συμψηφισμό ή παρακράτηση από τη δικαιούμενη σύνταξη οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών και στον ΟΓΑ και δίνεται η δυνατότητα χορήγησης της σύνταξης από τον ΟΓΑ, από την ημερομηνία που ορίζουν οι καταστατικές του διατάξεις, και στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος οφείλει ασφαλιστικές εισφορές, εφόσον αυτές, κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης συνταξιοδότησης, δεν υπερβαίνουν τις 4.000 ευρώ.
Το οφειλόμενο ποσό συμψηφίζεται ή παρακρατείται κάθε μήνα και μέχρι την εξόφλησή του, από το σύνολο των δικαιούμενων ποσών σύνταξης.

Οδηγός συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ

sintaxeis.jpgΈναν αναλυτικό οδηγό, με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για το ΙΚΑ που ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2013, συνέταξε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με στόχο την ενημέρωση των ασφαλισμένων που θα συνταξιοδοτηθούν εντός του έτους.
Πρόκειται στην ουσία για ένα νέο ασφαλιστικό τοπίο, αφού μέσα σε τρία χρόνια ψηφίστηκαν τρεις ασφαλιστικοί νόμοι, που αλλάζουν άρδην τα όσα ίσχυαν μέχρι πρότινος.
Οι βασικές αλλαγές αφορούν στην αύξηση, και μάλιστα, βίαια, χωρίς περίοδο χάριτος και μεταβατικά στάδια, των ορίων ηλικίας κατά δύο έτη (στα 67) καθώς και στην αύξηση του απαραίτητου χρόνου ασφάλισης για τη συνταξιοδότηση με πλήρη σύνταξη.
Οι τελευταίες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό έχουν προσδιορίσει ως ελάχιστο έτος συνταξιοδότησης τα 62 έτη ηλικίας με 40 έτη ασφάλισης είτε τα 15 έτη ασφάλισης στο 67ο όμως, έτος της ηλικίας. Υπάρχουν βέβαια και μεταβατικές διατάξεις, που ισχύουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες της ΓΣΕΕ έως το ως το 2017.
Τι ισχύει στο ΙΚΑ
Ειδικά για το ΙΚΑ που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο όγκο των ασφαλισμένων, το όριο ηλικίας καθιερώθηκε στα 67 έτη, και αφορά όσους συνταξιοδοτηθούν από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και μετά.
Για να λάβει κάποιος ασφαλισμένος σύνταξη θα πρέπει ή να έχει εργαστεί 40 χρόνια (12.000 ένσημα), οπότε του αρκεί να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον το 62ο έτος της ηλικίας του στην καλύτερη περίπτωση ή να έχει συμπληρώσει το λιγότερο 15 έτη ασφάλισης (4.500 ένσημα), μόλις γίνει 67 ετών.
Στη δεύτερη περίπτωση, η 15ετία εργασίας κατοχυρώνει τον ασφαλισμένο για να λάβει την κατώτατη εγγυημένη σύνταξη, όποια θα είναι αυτή όταν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του.
Για τους άνδρες ασφαλισμένους του ΙΚΑ, όσοι συμπλήρωσαν 10.000 ένσημα έως την 31η Δεκεμβρίου του 2012, μπορούν να βγουν στη σύνταξη μόλις γίνουν 62 ετών.
Αντίστοιχα, από 1.1.2013 και μετά, χρειάζεται να συμπληρωθούν τα 67 έτη ηλικίας για να βγει ο ασφαλισμένος αυτής της κατηγορίας στη σύνταξη. Όσοι έχουν πραγματοποιήσει 10.500 έως το τέλος του 2010, βγαίνουν στη σύνταξη στα 58 έτη.
Από το 2011 και μετά κάθε χρόνο απαιτούνται και 300 ένσημα περισσότερα μέχρι να συμπληρωθεί το ανώτατο όριο των 12.000 ενσήμων, ενώ το όριο ηλικίας επίσης αυξάνεται κάθε έτος, μέχρι το 60ο. Από 1.1.2013 και μετά όμως το όριο συνταξιοδότησης διαμορφώνεται στο 62ο έτος ηλικίας και τα ένσημα αυξάνονται στα 12.000, απευθείας.
Στην περίπτωση των γυναικών, όσες μέχρι το τέλος του 2010 είχαν συμπληρώσει 15ετία (4.500 ημέρες ασφάλισης) μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μόλις γίνουν 60 ετών. Μειωμένη σύνταξη, για την ίδια περίπτωση μπορεί να χορηγείται στα 55 έτη.
Για γυναίκες που συμπλήρωσαν 10.000 ημέρες ασφάλισης (32 έτη εργασίας) και υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τέλος του 2012, βγαίνουν στη σύνταξη μόλις γίνουν 57 ετών. Από 1.1.2013 όμως το όριο ηλικίας για λήψη πλήρους σύνταξης αυξάνεται στα 62 έτη, ενώ γίνονται 11.200 τα ένσημα που απαιτούνται. Από το 2014 και μετά χρειάζονται 12.000 ένσημα.
Για τις μητέρες με ανήλικο τέκνο, πρέπει το αργότερο μέχρι 31.12.2013 να έχουν συμπληρωθεί 5.500 ένσημα (ημέρες ασφάλισης) για να κατοχυρωθεί δικαίωμα συνταξιοδότησης. Από το 2013 και μετά θα πρέπει παράλληλα να είναι 65 χρόνων, αν πρόκειται για πλήρη και 60 χρόνων αν πρόκειται για μειωμένη σύνταξη. Η παραπάνω εκδοχή ισχύει για τις ασφαλισμένες εκείνες που έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1993 για πρώτη φορά. Αντίστοιχα, για τις μητέρες με ανήλικο που ασφαλίστηκαν μετά την 1.1.1993 τα ένσημα παραμένουν ίδια (5.500) αλλά το όριο ηλικίας αυξάνεται στα 67 έτη, αν πρόκειται για πλήρη και στα 62 έτη, αν πρόκειται για μειωμένη σύνταξη.
Τονίζεται ότι η ανηλικότητα του τέκνου πρέπει να συντρέχει με τη συμπλήρωση του 50ου έτους της ηλικίας τους και με τη συμπλήρωση της 25 χρόνων εργασίας.

Κόλαφος για τρόικα και κυβέρνηση η έκθεση του ΟΟΣΑ

Κόλαφος για τρόικα και κυβέρνηση η έκθεση του ΟΟΣΑ
-Ανατρέπει τις προβλέψεις  Στουρνάρα.  Δίνει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το 2014 και ανεργία 28.4% -Δεν βγαίνει το πρόγραμμα, θα χρειαστεί νέα χρηματοδότηση μαζί με ένα νέο γενναίο κούρεμα -Βολές κατά της πολιτικής του Βερολίνου

Διαλύει το τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες.
Οι εμπειρογνώμονες και οι αναλυτές του οργανισμού θεωρούν ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση και αποδομούν τις εκτιμήσεις Στουρνάρα ότι το 2014 θα έρθει η ανάπτυξη στη χώρα.
Για το 2014, ο ΟΟΣΑ προβλέπει και πάλι ύφεση και αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση της ανεργίας στο 28.4% και αύξηση του χρέους πάνω από το 180% του ΑΕΠ.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΟΟΣΑ επιρρίπτει τις ευθύνες στην πολιτική που ακολουθείται στην ευρωζώνη και έχει επιβληθεί από τη Γερμανία.
Συστήνει μείωση των επιτοκίων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ευρωομόλογα, που ισοδυναμούν με τύπωμα χρήματος, για να υπάρξει εγγύηση του δημόσιου χρέους ορισμένων χωρών της ευρωζώνης.
Φυσικά, το Βερολίνο ούτε που θέλει να ακούει για όλα αυτά αλλά είναι σαφές ότι έχει περιέλθει πλέον σε δύσκολη θέση.
Η Γερμανία είναι απομονωμένη, ως προς τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, και έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ρωσία και την Κίνα που έχουν εμπορικές σχέσεις με χώρες της ευρωζώνης.
Παράλληλα η πολιτική αυτή δημιουργεί ένα διαρκώς ογκούμενο αντιευρωπαϊκό κλίμα στις χώρες του Νότου που απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητα και τη συνέχεια της ευρωπαϊκής ιδέας αλλά και αυτήν ακόμα την ύπαρξη της Ε.Ε.
Σε εμφανή αμηχανία είναι και η κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ, αφού υφίσταται πλήγμα το κλίμα αισιοδοξίας που θέλησε να περάσει.
Περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος από την τρόικα, αν δεν βγει το πρόγραμμα, θα σημάνει νέα μέτρα και νέες περικοπές, τη στιγμή μάλιστα που η συνοχή και οι αντοχές της τρικομματικής κυβέρνησης δοκιμάζονται με ήσσονος σημασίας θέματα, όπως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_eisodima_E1.html


1. Κατά την επιβεβαίωση των σταθερών στοιχείων της Δήλωσης εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης το μήνυμα: "Αποκλεισμός αναδυόμενου παραθύρου. Το αναδυόμενο παράθυρο έχει αποκλειστεί. Για να δείτε αυτό το αναδυόμενο παράθυρο ή περαιτέρω επιλογές κάντε κλικ εδώ.." (Pop-up blocked. To see this pop-up or additional options click here...). Τι πρέπει να κάνω;
2. Συμπληρώνοντας την δήλωση Ε1 μου εμφανίζονται ερωτηματικά ???? σε διάφορα πεδία. Γιατί συμβαίνει αυτό;
3. Πώς γίνεται επιβεβαίωση όταν ο γάμος δεν έχει δηλωθεί και στον πίνακα επιβεβαίωσης δεν εμφανίζεται η σύζυγος;
4. Έχω χωρίσει, πώς θα διαγράψω την σύζυγο στον πίνακα της επιβεβαίωσης;
5. Έχω χωρίσει, πώς θα διαγράψω τον σύζυγο στον πίνακα της επιβεβαίωσης;
6. Συμπληρώνω την ημερομηνία γέννησής μου αλλά δεν τη δέχεται ως σωστή. Τι πρέπει να κάνω ;
7. Θέλω να δηλώσω προστατευόμενα μέλη. Ποιον πίνακα συμπληρώνω;
8. Πώς καταχωρώ περισσότερες από 4 εγγραφές στον πίνακα 4.β4 ( εισόδημα από γεωργικές επιχειρήσεις με βάση το αντικειμενικό σύστημα );
9. Έχω αλλάξει κύρια κατοικία μέσα στο 2012, πώς το δηλώνω ;
10. Θέλω να συμπληρώσω τον πίνακα 5.1 και επιλέγοντας το κίτρινο πλαίσιο εμφανίζονται όλα τα ακίνητα που έχω στην κατοχή μου. Ποια θα δηλώσω;
11. Πώς μπορώ να συμπληρώσω τον πίνακα 5.1, όταν έχοντας επιλέξει το κίτρινο πλαίσιο δεν εμφανίζονται τα στοιχεία των ακινήτων που θέλω να δηλώσω;
12. Πώς θα συμπληρώσω τη δήλωσή μου όταν είμαι φιλοξενούμενος;
13. Πώς δηλώνεται η δωρεάν παραχώρηση κατοικίας μέχρι 200 τμ από γονέα σε παιδί και αντίστροφα;
14. Οι γονείς μου μένουν σε ιδιόκτητο διαμέρισμα του 1ου ορόφου μιας πολυκατοικίας. Στην κατοχή τους έχουν ένα δεύτερο διαμέρισμα στον 3ο όροφο στο οποίο διαμένω. Πώς θα δηλώσω την διαμονή μου στη φορολογική μου δήλωση;
15. Επιλέγοντας το κίτρινο πλαίσιο στον πίνακα 5.1 ιδιοκατοίκησης εμφανίζονται π.χ. 2 ακίνητα, εκ των οποίων το ένα έχει πωληθεί. Πώς θα το διαγράψω;
16. Πώς μπορώ να τροποποιήσω τα στοιχεία ενός ακινήτου;
17. Πώς θα διαγράψω ένα ακίνητο;
18. Πώς θα καταχωρήσω ένα νέο ακίνητο;
19. Εκμισθώνω ένα σπίτι 100 τ.μ , ένα κατάστημα 250 τ.μ και μία αποθήκη. Τι συμπληρωματικός φόρος θα μου υπολογιστεί;
20. Εκμισθώνω μία οικία 350 τ.μ και ένα αγροτεμάχιο 2000 τ.μ. Ποιος είναι ο συμπληρωματικός φόρος που θα μου επιβληθεί;
21. Ποιος είναι ο Αριθμός Παροχής Ρεύματος;
22. Το ακίνητο μου δεν ηλεκτροδοτείται μετά από αίτηση διακοπής που είχα καταθέσει στη ΔΕΗ και επομένως δεν έχω αριθμό παροχής. Τι πρέπει να συμπληρώσω στον αντίστοιχο κωδικό;
23. Το ακίνητο μου δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί και δεν υπάρχει μετρητής κατανάλωσης. Τι θα συμπληρώσω στον αντίστοιχο κωδικό;
24. Πώς δηλώνουν στο Ε1, οι κάτοικοι εξωτερικού, το σπίτι που έχουν στην Ελλάδα;
25. Δεν συμφωνώ με κάποια από τα στοιχεία των αυτοκινήτων που εμφανίζονται στον πίνακα 5.1γ. Τι πρέπει να κάνω;
26. Πώς μπορώ να τροποποιήσω-διαγράψω στοιχεία του πίνακα 5γ (αυτοκινήτων);
27. Το αυτοκίνητο μου παρέμεινε σε ακινησία το 2012 αφού είχα καταθέσει τις πινακίδες στο αρμόδιο τμήμα της ΔΟΥ. Πρέπει να το διαγράψω από την κατάσταση των αυτοκινήτων που μου εμφανίζεται;
28. Έχω αυτοκίνητο το οποίο έχει χαρακτηριστεί αναπηρικό, για το οποίο πληρώνω μειωμένα τέλη κυκλοφορίας και απαλλάσσομαι της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης. Πώς πρέπει να το δηλώσω στην φορολογική μου δήλωση;
29. Πώς δηλώνει εταίρος-διαχειριστής-διευθύνων σύμβουλος τα αυτοκίνητα που τον βαρύνουν;
30. Πώς καταχωρώ στον πίνακα 6.10 (ενοίκιο εγκατάστασης ατομικής επιχείρησης) όταν έχω περισσότερους από 2 εκμισθωτές;
31. Πώς θα συμπληρώσω τον πίνακα εργοδοτών όταν μέσα στο έτος εργάσθηκα σε περισσότερους του ενός εργοδότες;
32. Τι πρέπει να κάνω στην περίπτωση που υπέβαλα την δήλωση Ε1 οριστικά και ξέχασα να συμπληρώσω κάποιον κωδικό;
33. Γιατί δεν μπορώ να συμπληρώσω τον πίνακα 10;
34. Μπορώ να υποβάλω τροποιητική /συμπληρωματική δήλωση Φόρου Εισοδήματος μέσω internet;
35. Ποια είναι η αρμόδια Δ.Ο.Υ. που υποβάλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό;
36. Πότε δεν υπολογίζεται προκαταβολή φόρου στην εκκαθάριση και πώς υπολογίζεται η προκαταβολή ;
37. Φορολογείται η διατροφή;
38. Πώς ελέγχεται η εγκυρότητα του εκκαθαριστικού σημειώματος;
39. Γιατί δεν έχω λάβει προτυπωμένο έντυπο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος;
40. Σε ποιόν πίνακα της δήλωσης Ε1 θα δηλώσω την αποζημίωση απόλυσης;
41. Σε ποιόν πίνακα της δήλωσης Ε1 θα δηλώσω το εφάπαξ ασφαλιστικού οργανισμού;
42. Για σκάφος που είναι σε ακινησία υπολογίζεται ετήσια τεκμαρτή δαπάνη;
43. Έχω ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής για το οποίο αναγνωρίζεται μειωμένη ετήσια αντικειμενική δαπάνη. Πώς μπορώ να το δηλώσω για να έχω την μείωση;
44. Πώς συμπληρώνω τον πίνακα 7.10 ( ενοίκιο κύριας κατοικίας ) όταν υπάρχουν περισσότεροι από τρεις εκμισθωτές ;
45.Πως μπορώ να υποβάλω την φορολογική μου δήλωση, για το οικονομικό έτος 2013;
46. Πώς υποβάλλει εξουσιοδοτημένος λογιστής - φοροτεχνικός τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για λογαριασμό τρίτου ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος στο Taxisnet;
47. Πώς θα συμπληρώσω την δήλωσή μου όταν έχω ενοίκιο κύριας κατοικίας;
48. Πού θα συμπληρώσω το ενοίκιο της δευτερεύουσας ή της εξοχικής κατοικίας;
49. Ο γιος μου συμπλήρωσε τα 18 έτη και είναι προστατευόμενο μέλος μου. Πρέπει να αποκτήσει δικό του ΑΦΜ;
50. Πώς μπορώ να υποβάλω την φορολογική δήλωση πελάτη μου, που δεν είναι χρήστης της υπηρεσίας TAXISnet, όταν μου εμφανίζει μήνυμα ''ο φορολογούμενος έχει δεσμευτεί απο άλλον λογιστή'';
51. Η ερώτησή μου δεν υπάρχει στις Συχνές-Ερωτήσεις. Τι να κάνω;

Οι Ισπανοί διαφημίζουν καλύτερα την Ελλάδα από ότι εμείς οι ίδιοι

Το γύρο της Ισπανίας κάνει ένα εκπληκτικό βίντεο που φτιάχτηκε με σκοπό να αναδείξει την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.
Εικόνες από τα ελληνικά νησιά, την ύπαιθρο, το ηλιοβασίλεμα, τα αρχαία Μάρμαρα που βρίσκονται διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια συνθέτουν αυτό το εξαιρετικό βίντεο που αποτελεί μια όμορφη ολιγόλεπτη διαφήμιση της χώρας μας.
Το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο και το οποίο έχει κανείς τη δυνατότητα να διαβάσει και στα ελληνικά επιλέγοντας ην αντίστοιχη ένδειξη, κάτω δεξιά στο βίντεο, εκφωνήθηκε από τον ελληνιστή Πέντρο Ολάγια στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση.

Το μεγάλο σύνθημα της Κομισιόν: ΤΕΛΟΣ στη σκληρή λιτότητα

Με την ατάκα ''Υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να καταφέρει η λιτότητα'' η Κομισιόν θα δώσει σήμερα το μεγάλο «σύνθημα» απομάκρυνσης από την πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης με λιτότητα, επιτρέποντας στις τρεις από τις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ε.Ε. να παραβιάσουν τα όρια για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό, με αντάλλαγμα ευρύτερες μεταρρυθμίσεις, όπως εκτιμούν οι Financial Times.
Διαβάστε όλο το άρθρο των Financial Times με τίτλο: Τέλος στην σκληρή γραμμή της λιτότητας
''Οι Βρυξέλλες θα δώσουν σήμερα το μεγάλο «σύνθημα» απομάκρυνσης από την πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης με λιτότητα, επιτρέποντας στις τρεις από τις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ε.Ε. να παραβιάσουν τα όρια για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό, με αντάλλαγμα ευρύτερες μεταρρυθμίσεις.
Στην ετήσια ετυμηγορία για τους εθνικούς προϋπολογισμούς όλων των 27 μελών της Ε.Ε., η Γαλλία, η Ισπανία και η Ολλανδία θα εξαιρεθούν από το όριο του 3% για το έλλειμμα. Οι Βρυξέλλες θα απελευθερώσουν επίσης την Ιταλία από την εντατική δημοσιονομική παρακολούθηση, παρά την απόφαση του νέου πρωθυπουργού να ανατρέψει σειρά από φορολογικές αυξήσεις που είχε επιβάλλει ο προκάτοχός του.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει αυτές τις κινήσεις με την προϋπόθεση ότι οι εθνικές κυβερνήσεις θα προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, που έχουν μείνει στάσιμες. Οι Βρυξέλλες πιστεύουν ότι η καθυστέρηση στην εφαρμογή τους έχει συμβάλλει στην κρίση ανεργίας που πλήττει την ήπειρο. «Υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να καταφέρει η λιτότητα», σχολίασε ο Maarten Verway, κορυφαίος οικονομολόγος της Κομισιόν.
Αξιωματούχοι της Κομισιόν επιμένουν ότι δεν εγκαταλείπουν εντελώς την «δημοσιονομική πειθαρχία», υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και η Γαλλία και η Ισπανία, που θα λάβουν παράταση δύο ετών για την συμμόρφωση στα όρια του ελλείμματος, θα πρέπει αντί αυτού να επιβάλλουν αυστηρά μέτρα για να επαναφέρουν υπό έλεγχο τους διογκούμενους προϋπολογισμούς τους.
Προσθέτως, οι Βρυξέλλες αναμένεται να επικρίνουν πολλές κυβερνήσεις για τον αργό ρυθμό των μεταρρυθμίσεων και θα απαιτήσουν άμεση δράση από αρκετές χώρες που πιστεύουν ότι κινδυνεύουν από παρατεταμένη οικονομική στασιμότητα. Σε αυτές περιλαμβάνεται η Γαλλία, όπου κορυφαίοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο πιστεύουν ότι «μένει από χρόνο» στην επιβολή επαρκώς οικονομικών και εργασιακών μεταρρυθμίσεων.
Ο Γάλλος πρόεδρος François Hollande, προσπάθησε να δείξει ότι θεωρεί προτεραιότητα την ανεργία στην Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, δηλώνοντας σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας στο Παρίσι, ότι πρέπει να δράσουν «άμεσα» για να βοηθήσουν τους 6 εκατομμύρια άνεργους νέους.Ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy, ζήτησε από την Ε.Ε. να αλλάξει την διαδικασία του ελλείμματος, ώστε οι χώρες να μην τιμωρούνται όταν δαπανούν χρήματα για να πολεμήσουν την ανεργία των νέων.
«Πρέπει να σώσουμε μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων που είναι τρομοκρατημένοι. Έχουμε την καλύτερα εκπαιδευμένη γενιά, και την κρατάμε στον πάγο. Είναι απαράδεκτο,» σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας Enrico Giovannini.
Γερμανοί αξιωματούχοι πάντως, παρακολουθούν στενά τις συστάσεις του οικονομικού επιτρόπου Olli Rehn για το Παρίσι. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η ατζέντα του κ. Rehn για τις γαλλικές μεταρρυθμίσεις μπορεί να είναι πολύ «βαριά» για να την αντέξει ο κ. Hollande.
Ο κ. Hollande αντιμετωπίζει παραπλήσιες πιέσεις στην πατρίδα του. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Christian Noyer δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει παραπάνω με τις συνταξιοδοτικές και εργασιακές μεταρρυθμίσεις, προειδοποιώντας ότι το Παρίσι δεν μπορεί να επαφίεται μόνο στους αυξημένους φόρους και πρέπει να μειώσει τις δαπάνες για να κλείσει την δημοσιονομική τρύπα.
«Πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, το οποίο η χώρα μας έχει προφανώς ξεπεράσει, οποιαδήποτε αύξηση στις δημόσιες δαπάνες και το χρέος, έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη», δήλωσε ο κ. Noyer, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση για την γαλλική οικονομία στον κ. Hollande. "Το παλιό μοντέλο δεν δουλεύει πια" είπε, αναφερόμενος στις παραδοσιακές προσπάθειες βελτίωσης της ζήτησης με ενθάρρυνση των δαπανών.
Πρόσθεσε ότι η Γαλλία πρέπει να απομακρυνθεί από κοινωνικές πολιτικές «υπερβολικά ανήσυχες σε ότι αφορά τη διατήρηση των θέσεων εργασίας του παρελθόντος» και να επιτρέψει την απελευθέρωση που θα βοηθήσει την μελλοντική δημιουργία θέσεων εργασίας''.

Αλαλούμ με τη δήλωση των τόκων καταθέσεων

Τα προβλήματα ενδέχεται να οδηγήσουν σε παράταση για την υποβολή των δηλώσεων οι οποίες κανονικά πρέπει να υποβληθούν μέχρι 30 Ιουνίου.
Ταλαιπωρία και σύγχυση δημιουργεί σε χιλιάδες συνταξιούχους η ηλεκτρονική απόκτηση της βεβαίωσης εισοδήματος από συντάξεις, αλλά και η υποχρέωση των καταθετών να δηλώσουν τους τόκους άνω των 250 ευρώ από καταθέσεις.
Για τόκους άνω των 250 ευρώ από καταθέσεις, για το οποίο το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει ακόμη την εγκύκλιο, το θέμα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει έως το τέλος της εβδομάδας.
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών κάλεσε τις τράπεζες μέλη της να απαντήσουν κατά πόσον μπορούν να αποστείλουν απευθείας τα σχετικά αρχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των καταθετών, ορισμένοι από τους οποίους έχουν ήδη, πάντως, καταφύγει σε τράπεζες για να πάρουν τη σχετική βεβαίωση.
Οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι η λύση της αποστολής των βεβαιώσεων στο σπίτι συνεπάγεται την επιβάρυνσή τους με ένα υπέρογκο κόστος, αλλά και τη δημιουργία μιας σειράς προβλημάτων που σχετίζονται με το τραπεζικό απόρρητο.
Να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των καταθετικών λογαριασμών υπολογίζεται στα 30 εκατομμύρια, η πλειοψηφία των οποίων έχει τουλάχιστον δύο δικαιούχους.
Η διαδικασία που προκρίνεται είναι η αποστολή του Αρχείου των τόκων στη ΓΓΠΣ, η οποία με τη σειρά της θα πρέπει να κάνει την αναγκαία ταξινόμηση ανά φορολογούμενο, προκειμένου να καταγράψει εκείνους που είχαν έσοδο άνω των 250 ευρώ.

Οι μνημονιακές αλλαγές στα εργασιακά του Ιδιωτικού Τομέα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)