Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Άδεια μετ' αποδοχών και στους μπαμπάδες

Άδεια μετ' αποδοχών για την ανατροφή του παιδιού του δικαιούται και ο άνδρας εργαζόμενος στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα

Αδεια μετ' αποδοχών για την ανατροφή του παιδιού του δικαιούται και ο άνδρας εργαζόμενος. Σε σε περίπτωση που δεν του δοθεί, μπορεί να αξιώσει αποζημίωση για την παράνομη αυτή παράλειψη, που το προκάλεσε ζημιά.

Δικαστική απόφαση, ακολουθώντας ως γνώμονα τη συνταγματική κατοχυρωμένη ισότητα των φύλων και κοινοτικές οδηγίες, αναγνώρισε το δικαίωμα άνδρα δημοσίου υπαλλήλου να εισπράξει ως αποζημίωση ποσό 10.332 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους μίας 5ετίας επειδή η υπηρεσία του αρνήθηκε να του χορηγήσει την άδεια ανατροφής 9 μηνών που ζητούσε.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η κοινοτική οδηγία κατοχυρώνει το δικαίωμα των ανδρών εργαζομένων στο Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα να κάνουν χρήση της άδειας ανατροφής υπο διάφορες προϋποθέσεις που προσδιορίζονται νομοθετικά.

Δεν μπορεί, όμως, η άδεια αυτή να χορηγείται άνευ αποδοχών, γιατί στην περίπτωση αυτή θεμελιώνονται παράνομη παράλειψη και δικαίωμα αποζημίωσης.

Ακόμα, ο άνδρας μπορεί να διεκδικήσει επιπλέον αποζημίωση εφόσον αποδείξει ότι με την άρνηση χορήγησης άδειας ανατροφής υπέστη και άλλου είδους ζημία, όπως π.χ. πρόσθετες δαπάνες για τη φροντίδα του παιδιού του.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του "Έθνους", εργαζόμενος σε νοσοκομείο (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου), με την ιδιότητα του τεχνικού, ζήτησε προ 5ετίας να πάρει γονική άδεια μετ' αποδοχών για ανατροφή του παιδιού του.

Το νοσοκομείο απέφυγε να απαντήσει και μετά την εκ νέου υποβολή αιτήματος του χορήγησε άδεια, αλλά άνευ αποδοχών.

Λίγο αργότερα με τη γέννηση και του δεύτερου παιδιού του επαναλήφθηκε ανάλογο σκηνικό και η υπηρεσία αρνήθηκε τελικά την άδεια.

Εκείνος υπέβαλε αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση για παράνομη παράλειψη οργάνων του Δημοσίου αλλά και για ηθική βλάβη που του προκάλεσαν.

Την αγωγή έκανε δεκτή ως προς ένα σκέλος το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, επιδικάζοντας (4768/10) ως αποζημίωση το ποσό που θα εισέπραττε κανονικά επί 9 μήνες (σαν να είχε πάρει άδεια μετ' αποδοχών), προσαυξημένο με τους νόμιμους τόκους.

Ωστόσο, απέρριψε το αίτημα αποζημίωσης για το αίτημα άδειας για το δεύτερο παιδί, καθώς συνέχισε να εργάζεται και να εισπράττει τον μισθό του, ενώ δεν απέδειξε ότι υπέστη ζημία επειδή αναγκάστηκε να προσλάβει άλλον για να προσέχει το παιδί του.


Στο τραπέζι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Ανοιχτά στο τραπέζι είναι όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, καθώς έχει προκύψει επιχειρησιακό πρόβλημα από τη μείωσή της σε 9 μήνες

Ανοίγει εκ νέου το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας που σήμερα είναι στους εννιά μήνες, με το Πεντάγωνο, σύμφωνα με αρμόδια πηγή του υπουργείου Άμυνας που επικαλούνται τα "Νέα", να οδηγήθηκε στην απόφαση για επανεξέταση της θητείας λόγω των προβλημάτων επάνδρωσης των μονάδων.

Το οξύ επιχειρησιακό πρόβλημα που δημιούργησε η μείωση της θητείας από 12 σε 9 μήνες επιδεινώνεται από την αδυναμία πρόσληψης για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους επιπλέον αριθμού επαγγελματιών οπλιτών - τουλάχιστον για ένα έτος

Στο πλαίσιο αυτό ο νυν υπουργός ΕΘνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης κατήργησε την απόφαση του προκατόχου του Ευάγγελου Βενιζέλου για κατάργηση της θητείας κληρωτών σε Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή μέρος των κατατασσόμενων να μεταφέρονται στους δύο άλλους κλάδους, όπου η θητεία είναι 12 μήνες.

Σε φάση επαναξιολόγησης είναι και ο θεσμός του ειδικού έφεδρου οπλίτη, ενώ προβληματισμός επικρατεί και με τον διαρκώς μειούμενο αριθμό των υπό κατάταξη ή κατατασσόμενων νέων.

Ο υπουργός έχει ήδη δώσει εντολή να εξεταστούν οι λόγοι μείωσης του αριθμού των νέων που κατατάσσονται.

Για την τρέχουσα σειρά κατάταξης στον Στρατό Ξηράς (Αύγουστο-Σεπτέμβριο) έχουν κληθεί περίπου 22.000 άτομα, ωστόσο δεν αναμένεται να παρουσιαστούν περισσότεροι από 13.000.

Απώλειες πάνω απο 4% για το γενικό δείκτη Σε «ελεύθερη πτώση» το Χ.Α.


Έντονα πτωτικές τάσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρά τις διεθνείς δεσμεύσεις για διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στις αγορές.

Διευρύνονται οι απώλειες και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία νωρίτερα έδειχναν σημάδια σταθεροποίησης.

Αυτή την ώρα (12:27), ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 4,75% στις 1.011,60 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 32,70 εκατομμύρια ευρώ.

«Όσο περνά η ώρα η αγορά χτίζει τάση προς τα κάτω. Ελλείψει εγχωρίων καταλυτών και θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων η εγχώρια αγορά δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί», δήλωσε στο Reuters ο Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής στην Πήγασος Χρηματιστηριακή.

«Η επίδραση της απόφασης της ΕΚΤ για αγορά ιταλικών και ισπανικών ομολόγων νομίζω ότι είναι μικρή στην αγορά. Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι σε κάποια τεχνική ανάκαμψη λόγω της σημαντικής υποχώρησης των τιμών», πρόσθεσε.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7 δήλωσαν νωρίτερα τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά τους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση «των εντάσεων που προκύπτουν από τις σημερινές προκλήσεις για τα δημοσιονομικά ελλείμματα, το χρέος και την ανάπτυξη».

Τη δέσμευσή τους να λάβουν όλα τα απαραίτητα, συντονισμένα μέτρα για τη στήριξη της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης υπογραμμίζουν σε σημερινό ανακοινωθέν τους και οι υπουργοί Οικονομικών του G20.

«Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή τις προσεχείς εβδομάδες και θα συνεργαστούμε όπως αρμόζει, έτοιμοι να αναλάβουμε δράση για να διασφαλίσουμε τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και τη ρευστότητα στις χρηματαγορές», αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Νότια Κορέα.


Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε χθες να εφαρμόσει πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Πρόκειται για μία κίνηση την οποία ανέμεναν οι διεθνείς χρηματαγορές, κρίνοντας πως πιθανόν θα μπορέσει να σταματήσει τη διεύρυνση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΚΤ καλωσορίζει τις αποφάσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας να προχωρήσουν σε νέα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα και προτρέπει τις δύο κυβερνήσεις να προχωρήσουν στην εφαρμογή τους ταχέως.

Νευρικότητα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η απόφαση της ΕΚΤ να προχωρήσει στην αγορά ισπανικών και ιταλικών ομολόγων επισκιάστηκε από την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από την S&P.

Στις 12:18 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε πτώση της τάξεως του 1,7% στις 958,80 μονάδες.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 [.FTSE] Σχετικά άρθρα στο Λονδίνο υποχωρούσε την ίδια ώρα κατά 1,5%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 2,3% και ο CAC 40 [.FCHI] Σχετικά άρθρα στο Παρίσι κατά 2%.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνεδρίασης, ο δείκτης του Thomson Reuters για τις τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας σημείωνε άλμα άνω του 5%, με τις μετοχές των Banco Popolare και UniCredit να κερδίζουν 8,7% και 6,6%, αντίστοιχα.

Προσφυγές σε Συνταξιοδοτικά Θέματα



από εφημερίδα ΦΛΟΓΑ της Μακεδονίας....

Πολεμική Αεροπορία: «Είμαστε πάντα εδώ, για οτιδήποτε συμβεί...»


Πολυεπίπεδο, αλλά και ταυτόχρονα χωρίς απολύτως κανένα χώρο για παρερμηνείες το μήνυμα που στέλνει η Πολεμική Αεροπορία προς όλες τις «ενδιαφερόμενες» πλευρές, τόσο στην ελληνική κοινωνία που διανύει μια μεγάλη οικονομική κρίση, όσο και στους ασιάτες εισβολείς του Αιγαίου.

Ο Σμηναγός (I) Ιωσήφ Δασκαλομαρκάκης, ένα από τους κορυφαίους «Πολεμιστές» του σχολείου TLP στην Αλμπασέτ της Ισπανίας, δηλώνει τα παρακάτω, σχετικά με τις ικανότητες αλλά και το ηθικό της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία μας μεταφέρνει σε ένα αποκλειστικό αφιέρωμα το περιοδικό «ΕΑ&Τ».


«Οι επιτυχίες είναι το επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει όλο το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας». «Εμείς προσπαθούμε να μένουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας και να εκτελέσουμε τα καθήκοντα μας με επαγγελματισμό, όπως έχουμε ταχθεί να κάνουμε. Τα θετικά αποτελέσματα λειτουργούν και ως ένα επιπλέον κίνητρο για μας, να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, τόσο για τη Μοίρα όσο και για την Πολεμική Αεροπορία γενικότερα».

«Ιδίως σε αυτές τις εποχές που περνάμε όπου το ηθικό των πολιτών είναι σε χαμηλό επίπεδο, εμείς στέλνουμε το μήνυμα της συνεχούς μας παρουσίας. Είμαστε πάντα εδώ, για οτιδήποτε συμβεί...»

Τα δέκα πιο απίθανα πράγματα που έχουν πετάξει οπαδοί μέσα στο γήπεδο!

Τα δέκα πιο απίθανα πράγματα που έχουν πετάξει οπαδοί μέσα στο γήπεδο!
Πραγματικά δεν μπορεί να παέι το μυαλό σας στα περισσότερα από τα αντικείμενα που έχουν πεταχτεί μέσα στο γήπεδο...
10) Ο Πολ Γκασκόιν, λάτρης συγκεκριμένης σοκολάτας, όταν επέστρεψε ως αντίπαλος της Νιούκαστλ, με τη φανέλα της Τότεναμ δέχτηκε δεκάδες από τις αγαπημένες του σοκολάτες. Αυτός σήκωσε μία, την άνοιξε και την έφαγε.


9) Προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες το 2004, μεταξύ Αμέρικα και Σάο Καετάνο. Το παιχνίδι φτάνει στο τέλος του και οι παίκτες αρχίζουν το ξύλο. Στον καυγά μπήκαν και φίλαθλοι, ένας εκ των οποίων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με ένα καρότσι οικοδομής.

8) Ο Γκάρι Νέβιλ για δεν θα ξεχάσει το μισοφαγωμένο χάμπουργκερ που δέχθηκε από 'γενναιόδωρο' φίλαθλο της Λίβερπουλ σε ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

7) Ίντερ εναντίον Αταλάντα στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", τον Μάιο του 2001. Οι "νερατζούρι" κλέβουν ένα σκουτεράκι το οποίο άγνωστο πως, περνάνε στο γήπεδο και του βάζουν φωτιά.

6) Από τη λίστα αυτή δεν θα μπορούσε να λείψει η πρώτη επίσκεψη του Λουίς Φίγκο στο "Καμπ Νόου", κατά την εκτέλεση ενός κόρνερ, στο χορτάρι του γηπέδου έφτασε και μία γουρουνοκεφαλή!

5) Πάλι σε el clasico, ξανά ο Φίγκο σε κόρνερ κι αυτή την φορά φεύγει ένα μπουκάλι ουίσκι γνωστής μάρκας και προσγειώνεται δίπλα στον Πορτογάλο.

4) Το ιταλικό δικαστήριο είχε επιβάλει πρόστιμο σε οπαδό 10.000 ευρώ επειδή πέταξε σε αγώνα της Μίλαν με την Ίντερ ένα κουνέλι!

3) Σε φιλικό της Χιλής με αντίπαλο τους Κινγκς της Νέας Ζηλανδίας σημειώθηκε ένα από τα πλέον κωμικά περιστατικά. Δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωσή του, ένας φίλαθλος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας μία πόρτα αυτοκινήτου!

2) Στο Ελ Σαλβαδόρ το 1993, στην αναμέτρηση με τις Βερμούδες οι οπαδοί των γηπεδούχων, άγνωστο γιατί, άρχισαν να πετούν στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ άλλων νεκρές γάτες, σακούλες με ούρα και πολλά ιγκουάνα!

1) Στον αγώνα Μπρέντφορντ-Μίλγουολ, το 1965 σύμφωνα με μαρτυρία της αγγλικής εφημερίδας "Guardian", από τις εξέδρες εκτοξεύθηκε μία… χειροβομβίδα, η οποία (προφανώς) δεν είχε απασφαλιστεί.

Εκχωρούν στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια

Εκχωρούν στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκιαΠροκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή φόρων

Μεγάλες δυσκολίες να πληρώσουν όχι μόνο το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα αλλά ακόμη και το λογαριασμό του νερού και της ΔΕΗ αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι ενοικιαστές κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων εξαιτίας της κρίσης.

Σημαντικά αυξημένος είναι και ο αριθμός των ιδιοκτητών ακινήτων που προτιμούν να εκχωρήσουν τα ανεξόφλητα ενοίκια στο Δημόσιο για να γλιτώσουν τη φορολογία εισοδήματος για ποσά που δεν έχουν εισπράξει.

Όπως προκύπτει μόνο από τα στοιχεία του Ειρηνοδικείου Αθηνών μέχρι το τέλος Ιουλίου είχαν εκδικαστεί 1.315 διαφορές απόδοσης μισθίου, όταν πέρυσι, καθ' όλο το έτος, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν στις 1.736. Με άλλα λόγια, το 2010 η αναλογία διαμορφώθηκε περίπου στις 145 εκδικάσεις διαφορών το μήνα, ενώ φέτος ανέβηκε στις 188 μηνιαίως. Πρόκειται δηλαδή για μια αύξηση της τάξης του 30%.

Αυξημένος κατά 17% είναι και ο αριθμός διαταγών απόδοσης μισθίου που εκδόθηκαν από το Ειρηνοδικείο Αθηνών το 2011, σε σχέση με το 2010. Φέτος η αναλογία, μέχρι στιγμής, είναι στις 152 διαταγές το μήνα -μέχρι το τέλος Ιουλίου, έφτασαν τις 1.065- όταν πέρυσι συνολικά είχαν εκδοθεί 1.553 διαταγές απόδοσης μισθίου. Παρόμοια είναι η εικόνα και με βάση τα στοιχεία του Ειρηνοδικείου Πειραιά, το οποίο είχε χειριστεί μέχρι τις αρχές του Ιουλίου 146 υποθέσεις που σχετίζονται με μισθώσεις και πέρυσι συνολικά 217.

Από την άλλη, οριακά μειωμένος είναι ο αριθμός των σχετικών αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών. Φέτος, εξέδωσε 1.422 αποφάσεις έναντι 1.576 το περυσινό 7μηνο. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών, Ευθύμιος Πρεκετές, ο αριθμός των αποφάσεων για έξωση, οι οποίες έχουν εκτελεστεί μέχρι στιγμής, είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό ενδεχομένως να ερμηνεύεται από το γεγονός ότι οι ενοικιαστές αποχωρούν από το ακίνητο μόλις εκδοθεί η απόφαση.

Επίσης οι ιδιοκτήτες ακινήτων, από την πλευρά τους, σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής ενοικίων προτιμούν είτε τον εξώδικο συμβιβασμό είτε την πιο σύντομη διαδικασία, που είναι αυτή της έκδοσης διαταγής απόδοσης μισθίου, καθώς σε περίπτωση που πάνε σε δίκη, η καθυστέρηση μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», στις περισσότερες περιπτώσεις η δικάσιμος ορίζεται έπειτα από ένα χρόνο, με τον κίνδυνο έτσι οι ιδιοκτήτες να έχουν επί μακρό χρονικό διάστημα δεσμευμένο το ακίνητό τους, χωρίς να εισπράττουν ενοίκια.

Πρωτοφανές, όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος, είναι το φετινό κύμα εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να αποφύγουν την αντίστοιχη καταβολή φόρου εισοδήματος, όταν συνειδητοποιούν ότι η είσπραξη του οφειλόμενου ποσού οδηγείται σε αδιέξοδο ή καθυστερεί σημαντικά.

Σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά, αρκετά διαδεδομένο είναι πλέον και το φαινόμενο ενοικιαστών που αφήνουν απλήρωτους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και των κοινοχρήστων, ακόμη και από την πρώτη μέρα που εγκαθίστανται σε ένα γραφείο, ένα κατάστημα ή ένα σπίτι, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να καλείται να πληρώσει συσσωρευμένα χρέη.

Στο «κόκκινο» τα ασιατικά χρηματιστήρια

Με πτώση άνοιξαν σήμερα ασιατικά χρηματιστήρια κι ενώ οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη κατέβαλαν έντονες προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή αργά χθες βράδυ για να αποτρέψουν ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ, στον απόηχο της απόφασης του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's να υποβαθμίσει τις ΗΠΑ από τη βαθμίδα "ΑΑΑ" στο "ΑΑ+".

Στο «κόκκινο» τα ασιατικά χρηματιστήρια

Με μεγάλη πτώση άνω του 6% συνεχίζονται οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Σεούλ, με τον KOSPI να καταγράφει απώλειες 6,3%, έπειτα από το άνοιγμα με υποχώρηση 1,4%.

"Η ατμόσφαιρα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη", δήλωσε οικονομικός αναλυτής του Dow Jones Newswires.

Στο "κόκκινο" και το χρηματιστήριο της Σανγκάης, όπου ενώ οι συναλλαγές άρχισαν με μέτρια πτώση 0,82%, στη διάρκεια της συνεδρίασης, οι κυριότεροι δείκτες σημείωσαν κάθετη πτώση 4,78% πριν περιορίσουν τις απώλειες στο 4%,

Στο Χονγκ Κονγκ το χρηματιστήριο υποχωρεί κατά 4,07%. Ο δείκτης Hang Seng κατέγραφε απώλειες 852,78 μονάδων και είχε διαμορφωθεί στις 20.093,36 μονάδες στις 06:10' ώρα Ελλάδος, μετά την έναρξη των συναλλαγών με πτώση 2,57%.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο άνοιξε με πτώση 1,40%, υποχωρώντας κατά 1,31% στο μέσο της συνεδρίασης (05:30΄ώρα Ελλάδος).

Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν έκαναν βουτιά 3,7% και 2,6% αντίστοιχα. Στην Κίνα ο Shanghai Composite έχανε 3%, ενώ στο Σίδνεϊ οι συναλλαγές άρχισαν με απώλειες της τάξης του 1,28%.

Οι δεσμεύσεις της G7
Τη δέσμευση ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την στήριξη της οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης, σε πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7, μετά από τηλεφωνική τους συνδιάσκεψη, όπως μετέδωσε το Reuters.

Λίγο πριν από το άνοιγμα των ασιατικών αγορών, αλλά και λίγο μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's που προσέδωσε μια παγκόσμια διάσταση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, γεγονός που εντείνει την ανάγκη να υπάρξει διεθνής συντονισμός, τα μέλη της G7, στην ανακοίνωση τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

"Είμαστε δεσμευμένοι να αντιμετωπίσουμε τις εντάσεις που προκύπτουν από τις σημερινές προκλήσεις για τα δημοσιονομικά ελλείμματα, το χρέος και την ανάπτυξή μας και καλωσορίζουμε τις αποφασιστικές πράξεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης".

Οι ΗΠΑ υιοθέτησαν μεταρρυθμίσεις που θα αποφέρουν ουσιαστική μείωση του ελλείμματος μεσοπρόθεσμα. Στην Ευρώπη, η Σύνοδος Κορυφής της 21ης Ιουλίου, αποφάσισε ουσιαστικά μέτρα με τα οποία θα προωθηθεί η βελτίωση της (οικονομικής) κατάστασης της Ελλάδας και άλλων κρατών που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα, χάρη κυρίως στην ευελιξία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σχετικά με την εκτέλεση των ειλημμένων συμφωνιών, καλωσορίζουμε τις δηλώσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς και τις αποφάσεις της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Χαιρέτισε τις δηλώσεις της G7 η Λαγκάρντ
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δέσμευση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της G7 για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ρευστότητας στις χρηματαγορές.

"Χαιρετίζω τις δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των γάλλων και γερμανών ηγετών και της G7 και την ανανεωμένη δέσμευσή τους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά τρόπο συντονισμένο ώστε να εγγυηθούν τη σταθερότητα και τη ρευστότητα στις χρηματαγορές", δήλωσε η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

"Η συνεργασία αυτή θα συντείνει στη διατήρηση της εμπιστοσύνης και θα ευνοήσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη", υπογράμμισε.

Αποφασιστική παρέμβαση της ΕΚΤ στις αγορές

Το σύστημα των Κεντρικών Τραπεζών αποφάσισε να παρέμβει αποφασιστικά στις αγορές για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης κρίσης του χρέους. Διαβεβαίωση από Γαλλία και Γερμανία ότι δεσμεύονται από τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου

Το σύστημα των Κεντρικών Τραπεζών στην ευρωζώνη θα επεμβαίνει "με τρόπο συνεκτικό και σημαντικό,από τούδε στις χρηματαγορές", ώστε να μην οξύνεται η κρίση χρέους, δήλωσε νομισματική πηγή της ευρωζώνης στο Ρόιτερς στο τέλος, γύρω στις 23.00 ώρας Ελλάδας, της τηλεδιάσκεψης των στελεχών της που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή.

Αυτό σημαίνει πως θα αγοράσει Ιταλικά και Ισπανικά ομόλογα για να βάλει φρένο στην "μετάγγιση" της κρίσης χρέους.

"Η παρούσα οικονομική κατάσταση στην Ιταλία, στην Ισπανία, εξετάστηκαν πολύ προσεκτικά απ τα στελέχη της ΕΚΤ, που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, που έλαβαν παράλληλα υπόψη "την κοινή δήλωση των κυβερνήσεων Γαλλίας-Γερμανίας", που με έμφαση επανέλαβε ότι "υπάρχει δέσμευση για οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη", τόνισε η ίδια πηγή.

Με τη δήλωση αυτήν, υπενθυμίζεται, με έμφαση δηλώθηκε από το Παρίσι και το Βερολίνο ότι, "υπάρχει η δέσμευση, για οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη", τόνισε η ίδια πηγή στο Ρόιτερς.

"Θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα"

Ειδικότερα, νωρίτερα, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέδωσαν μια κοινή ανακοίνωση, με την οποία επαναλαμβάνουν ότι παραμένουν δεσμευμένες να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες ώστε να διευκολυνθεί η επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ κι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, χαρακτηρίζουν συγχρόνως "σημαντικές" τις κινήσεις που κάνουν οι κυβερνήσεις στην Ιταλία και την Ισπανία, με τον σκοπό να μειώσουν τα δημόσια ελλείμματα, εκφράζοντας την επιθυμία "αυτές να υλοποιηθούν, ταχέως".

Εκφράζουν εξάλλου την ευχή τα εθνικά κοινοβούλια στην ευρωζώνη, "έως τα τέλη Σεπτεμβρίου" να εγκρίνουν τη συμφωνία, που επιτεύχθηκε σε επίπεδο ηγετών της ευρωζώνης την 21η Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ κι ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, όσον αφορά την παράμετρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) συμφωνούν ότι "επαφίενται στην ανάλυση της ΕΚΤ...η οποία θα αποτελέσει το κατάλληλο θεμέλιο για τις παρεμβάσεις στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Η ΕΚΤ είναι εκείνη που, μόνη, θα προσδιορίσει την περίπτωση, που αντιπροσωπεύει οικονομικό κίνδυνο για την οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη, συνολικώς".

Η αποκαθήλωση του Λ. Λαυρεντιάδη

Η Αlapis σήμερα αποτιμάται στο ΧΑ μόλις 15 εκατ. ευρώ!
Ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης βάλθηκε σε ηλικία 35 ετών να δημιουργήσει ένα νέο επιχειρηματικό τζάκι. Στην αρχή τα κατάφερε, όταν έπαιζε μπάλα στο γήπεδό του, δηλαδή στη βιομηχανία. Οταν όμως επεκτάθηκε στις εκδόσεις και κυρίως στις τράπεζες, η σούπα χάλασε. Από την αρχή η ενασχόλησή του με την Ρroton δεν ήταν ανέφελη. Οταν εξαγόρασε τη μικρή τράπεζα και έγινε πρόεδρος του ΔΣ, ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλος καθυστέρησε 10 μήνες να εγκρίνει την εξαγορά καθώς έψαχνε το «πόθεν έσχες» του επιχειρηματία. «Δεν έπρεπε να τα μπλέξει. Κανένας τραπεζίτης δεν έχει άλλες ασχολίες. Υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του» αναφέρουν παράγοντες της αγοράς προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν το φαινόμενο Λαυρεντιάδη που την τελευταία εβδομάδα μονοπωλεί την επικαιρότητα αφού...
η Δικαιοσύνη ψάχνει τους λογαριασμούς και τις κινήσεις του για να διερευνήσει τυχόν παράνομες πράξεις.

Για την τελευταία εξέλιξη με την εμπλοκή και της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος η θέση του κ. Λαυρεντιάδη είναι ξεκάθαρη:

«Στην επιχειρηματική του δράση κινήθηκε πάντα με απόλυτη νομιμότητα. Ο κ. Λαυρεντιάδης αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε κατηγορία και ανάμειξή του σε σχετικές ενέργειες, τις οποίες και χαρακτηρίζει ανυπόστατες και άκρως συκοφαντικές» .

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα του επιχειρηματία είχε ξεθωριάσει αφού οι εταιρείες του πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο.

Μάλιστα είχε εγκαταλείψει την Ελλάδα και ζούσε μόνιμα στο Λονδίνο. Συνόδεψε την απόφασή του με τη μεταβίβαση των περισσοτέρων εταιρειών του σε «φίλιες δυνάμεις».

«Επικοινωνιακά ήταν λάθος του να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να πωλήσει τις συμμετοχές του χωρίς στην ουσία να απεμπλακεί. Αυτό το πισωγύρισμα έκανε κακό στο προφίλ του, το οποίο είχε ήδη τρωθεί από την κατρακύλα της μετοχής της Αlapis. Στο peak η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ήταν 1,3 δισ. ευρώ και σήμερα μόλις 15 εκατ. ευρώ. Πρόλαβε μέσα σε λίγο διάστημα να χάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών» περιγράφου άνθρωποι που ήταν κοντά του την «αποκαθήλωση» του μετρ των εξαγορών.


«Μετρ για την τσέπη του»
Την περίοδο 2003-2009 ο κ. Λαυρεντιάδης κατάφερε να γιγαντώσει τις εταιρείες του και να προσδώσει αξία στους μετόχους που τον ακολουθούσαν. Υπήρχαν βεβαίως και οι αντίθετες φωνές που υποστήριζαν ότι είναι «μετρ για την τσέπη του αφού τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών του έβαιναν μειούμενα λόγω της πληθώρας των τίτλων που εξέδιδε έπειτα από τεράστιες αυξήσεις κεφαλαίου αλλά και γιατί ποτέ δεν μπορούσες να συγκρίνεις έναν ισολογισμό μιας χρήσης με έναν προηγούμενο αφού πάντα τα μεγέθη ήταν ανόμοια λόγω των πολλών εξαγορών και συγχωνεύσεων στις οποίες προχωρούσε στο ενδιάμεσο».

Ο κ. Λαυρεντιάδης απασχόλησε για πρώτη φορά το ευρύ επενδυτικό κοινό τον Μάρτιο του 2003, όταν πέρασε τις πύλες της Σοφοκλέους η Νεοχημική. Η εταιρεία, με έδρα το Αιγάλεω, ανήκε στην οικογένειά του και ο επιχειρηματίας είχε αναλάβει τις τύχες της όταν ήταν μόλις 18 ετών, ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του. Ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν πιο γνωστός για την προσωπική του ιστορία- προσβλήθηκε από νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα όταν ήταν 18 ετών, μια επώδυνη πάθηση που αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα με καθημερινές φυσικοθεραπείες- παρά για τις επιχειρηματικές επιδόσεις του. Η Νεοχημική, όμως, που ως τότε παρήγε φασόν απορρυπαντικά για μεγάλους διεθνείς οίκους, είναι αλήθεια ότι αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα. Το 2005 πακέτα μετοχών της εταιρείας άρχισαν να μεταβιβάζονται σε ξένους θεσμικούς. Η συνεργασία του με τον χρηματιστή κ. Μ. Βάρσο άρχισε να αποδίδει καρπούς. Οι διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης της εταιρείας και οι εξασφαλισμένες δουλειές από πολυεθνικές χημικές βιομηχανίες έδιναν το απαραίτητο growth story που πούλησε πολύ καλά ο κ. Βάρσος στους ξένους επενδυτικούς οίκους. Ηταν περίεργο φαινόμενο για τα δεδομένα της εποχής ξένοι θεσμικοί να τοποθετούνται σε εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης. Μάλιστα τις συναλλαγές είχε ψάξει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να καταλήξει ότι όντως οι αγοραστές είναι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι. Η Νεοχημική πωλήθηκε το 2008 στο Carlyle Group προς 19 ευρώ ανά μετοχή όταν η τιμή εισαγωγής της ήταν 1,39 ευρώ. Το αμερικανικό fund ξόδεψε πάνω από 700 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την πλειονότητα των μετοχών της Νεοχημικής. Ο κ. Λαυρεντιάδης πώλησε στην ανώτατη τιμή την εταιρεία του και εισέπραξε σε προσωπικό επίπεδο περίπου 130 εκατ. ευρώ. Η επαναγορά της Νεοχημικής έπειτα από δύο χρόνια ύστερα από δικαστικό αγώνα που είχε ξεκινήσει η Carlyle έδωσε τροφή στα σενάρια ότι ο ισολογισμός ήταν «μαγειρεμένος». Ο ίδιος υποστήριξε ότι επαναγόρασε την εταιρεία για συναισθηματικούς λόγους και απέδωσε την κακή πορεία της στο μάνατζμεντ των Αμερικανών.

Στο τέλος του 2006 δημιούργησε την Αlapis με τη συγχώνευση τεσσάρων εταιρειών (Veterin, ΕΒΙΚ, Lamda Detergent και Εlpharma). Μέσα σε τέσσερα χρόνια και ύστερα από 19 εξαγορές, μεταξύ αυτών και της Γερολυμάτος, η Αlapis έγινε η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στη χώρα μας αλλά με σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Τo 2013 λήγει δάνειο ύψους 647 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα γίνει «μάχη» με τις τράπεζες για την ανανέωσή του και τους όρους αναχρηματοδότησης. Από την εταιρεία υποστηρίζουν ότι μια εταιρεία με 1 δισ. τζίρο όπως η Αlapis μπορεί να εξυπηρετήσει αυτά τα δάνεια αλλά δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει αυτόματα και την ανάπτυξή της όταν έχει απαιτήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνούν τα 350 εκατ. ευρώ. Στον όμιλο απασχολούνται 1.700 άτομα που ανησυχούν για το μέλλον τους.

Η κουμπαριά μετον κ. Σπέκχαρντ
Η επιτυχημένη στην αρχή επιχειρηματική πορεία του και τα πολλά λεφτά άνοιξαν δρόμους στο νεαρό θεοσεβούμενο παιδί από το Αιγάλεω. Φίλα προσκείμενος στη Νέα Δημοκρατία, σήκωνε το τηλέφωνο και μιλούσε με όλους τους υπουργούς. Και με τα στελέχη όμως του ΠαΣοΚ είχε άριστες σχέσεις.

Το 2006 ανακηρύχθηκε επιχειρηματίας της χρονιάς. Ξαφνικά η φρουρά του άρχισε να αυξάνεται και όπου πήγαινε η αυτοκινητοπομπή που τον συνόδευε δημιουργούσε μποτιλιάρισμα. Εκανε κουμπαριά με τον τέως πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ντ. Σπέκχαρντ, τον οποίο και διόρισε πρόεδρο του ΔΣ στην Ρroton Βank. Εγινε μανιώδης συλλέκτης έργων και ήταν χορηγός σε αρκετές εκδηλώσεις της τέχνης και των γραμμάτων που ελάμβαναν χώρα στο Μουσείο Μπενάκη, στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο Μέγαρο Μουσικής κ.α. Παράλληλα βοηθούσε με σημαντικά ποσά φιλανθρωπικά ιδρύματα και την Εκκλησία. Τη θέση της «μικρής» Μerit ως συμβούλου στα επιχειρηματικά του σχέδια πήραν η Deutsche Βank, η RΒS και οι ελληνικές Αlpha και Πειραιώς.

Στις αρχές του 2010 χρηματοδότησε την Εδρα Μελετών ΝΑ Ευρώπης Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Τhink Τank Center for Strategic and Ιnternational Studies στην Ουάσιγκτον και έγινε προνομιακός συνομιλητής ανθρώπων που κινούν τα νήματα σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.

Τα ΜΜΕκαι ο «Θρύλος»
Στην αρχή αθόρυβα αλλά στην πορεία με εκκωφαντικές κινήσεις ο κ. Λαυρεντιάδης επεκτάθηκε μαζί με τον κ. Π. Κυριακίδη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι εκδοτικές δραστηριότητες του κ. Κυριακίδη εμφανίζεται να είναι αυτόνομες, πέρα από τις δουλειές του κ. Λαυρεντιάδη. Για αυτό και ο ίδιος ο κ. Κυριακίδης έσπευσε να διευκρινίσει στο ΧΑ όταν η εταιρεία ΝΕΠ Εκδόσεις απέκτησε το 12,53% του Πήγασου («Εθνος», «Ημερησία» κ.ά.) και το 10,14% της Χ. Κ. Τεγόπουλος («Ελευθεροτυπία») ότι είναι ο βασικός μέτοχος της ΝΕΠ.

Οπως και να έχει, οι επενδύσεις στα ΜΜΕ είχαν χαρακτηριστεί από πολλούς «τουλάχιστον αλλοπρόσαλλες». Εξαγοράστηκαν εφημερίδες και κανάλια ζημιογόνα- πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- σε έναν κλάδο που και προ κρίσης κλυδωνιζόταν. Ολα έδειχναν ότι οι δύο επιχειρηματίες επεδίωκαν «ασυλία» από τα ΜΜΕ. Οι ίδιοι έλεγαν ότι διαμορφώνουν ένα χαρτοφυλάκιο συμμετοχών το οποίο υπό την ομπρέλα της ΝΕΠ θα έμπαινε στο Χρηματιστήριο.

Σήμερα ο όμιλος ΝΕΠ, εκτός από το 12,53% του Πήγασου και το 10,14% τής Χ. Κ. Τεγόπουλος, ελέγχει μεταξύ άλλων το 10% στον Σκάι FΜ, το 10% του Red FΜ, τo 50% του περιοδικού «Επίκαιρα» και το 26,66% της εταιρείας του κ. Γ.Κύρτσου. Επίσης, με 100% ελέγχει τον ραδιοσταθμό Flash, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Κανάλι 10 και Sport ΤV, την αγγλόφωνη εφημερίδα και το portal «Αthens Νews» και τις εφημερίδες «Εspresso», «Χώρα», «Ισοτιμία», «Score» και την εταιρεία Daily Ρress (περιοδικός Τύπος).

Με την εμπλοκή του κ. Λαυρεντιάδη στο ποδόσφαιρο τα πράγματα ήταν πιο απλά. Τον Νοέμβριο του 2009 έναντι 25 εκατ. ευρώ απέκτησε το 9,9% της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το 50% της Καραϊσκάκης ΑΕ που εκμεταλλεύεται το γήπεδο του Ολυμπιακού και το 10% της Θρύλος ΑΕ.

Αθάνατη Ελλαδάρα της διαχρονικής ΜΙΖΕΝΣ!

Κι όμως, συνέβη (πρόσφατα) και αυτό...
Ο νομικός σύμβουλος του Χριστοφοράκου
της Siemens, Γ. Γιαννίδης, ορίστηκε
(με 11.000 ευρώ το μήνα) και Διευθυντής
(για τις νομικές υποθέσεις) στην Εθνική Τράπεζα!...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
Ήταν, κατά το παρελθόν, νομικός σύμβουλος του (πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens) Μιχάλη Χριστοφοράκου o οποίος το έσκασε με τις γνωστές συνθήκες στο εξωτερικό και ουσιαστικά δεν τιμωρήθηκε καθόλου για το σκάνδαλο των δωροδoκιών και των λαδωμάτων σε πολιτικούς και άλλους. Πρόκειται για τον κ. Γιάννη Γιαννίδη που μεταξύ των άλλων ιδιοτήτων του είναι και αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής. Επίσης μεταξύ των άλλων κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ ο κ. Γιαννίδης είχε συνεργασία, σε νομικό επίπεδο, και με την Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεργασία αυτή κατά το πρόσφατο διάστημα αναβαθμίστηκε εντυπωσιακά. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο κ. Γιάννίδης (με εισήγηση τίνος άραγε;) ανέλαβε...
την εποποτεία όλων των νομικών υποθέσεων της Τράπεζας, ως επικεφαλής του νομικού συμβουλίου, τοποθετούμενος μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ και σε θέση Διευθυντή στο οργανόγραμμα της (ελεγχόμενης κατ' ουσίαν από το κράτος και την κυβέρνηση) Εθνικής Τράπεζας.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε επίσης ότι αναβαθμίστηκαν εντυπωσιακά -μαζί με το ρόλο του- και οι αποδοχές του κ. Γιαννίδη από την Εθνική Τράπεζα.
Στο εσωτερικό της Τράπεζας ακούγεται ότι ανέρχονται περίπου στις 11.000 ευρώ (μικτά) τον μήνα. Αληθεύει ή πρόκειται για υπερβολή;
Σημειώνεται ότι ουδέποτε μέχρι τώρα ο επικεφαλής αυτού του τομέα της Τράπεζας είχε το βαθμό Διευθυντή, ούτε είχε τέτοιες αμοιβές.
Αναρωτιέται πάντως εύλογα κανείς και το γιατί ο κ. Γιαννίδης (ο οποίος από την πλευρά του πολύ καλά κάνει) επελέγη για τη θέση αυτή. Μπορεί να θεωρείται έγκριτος αλλά δεν υπάρχουν στη νομική αγορά και άλλοι με ανάλογα προσόντα και ικανότητες; Προφανώς και υπάρχουν. Άλλωστε, για ποιο λόγο σε εποχή τέτοιας κρίσης που ακουμπά ΚΑΙ τις Τράπεζες δεν μπορούν να παρακολουθούν τις νομικές υποθέσεις της Εθνικής οι υπάρχοντες νομικοί συνεργάτες της, χωρίς νέες "προσλήψεις" και χωρίς αυτές τις υπέρογκες και προκλητικές αμοιβές; Ασφαλώς και μπορούν.
Ο κ. Γιαννίδης, που επί ΝΔ διέπρεψε επαρκώς, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δεν χρειαζόταν (και επί ΠΑΣΟΚ) να επαυξήσει κι άλλο -και τόσο πολύ- τα εισοδήματά του. Ο ίδιος άλλωστε, προσωπικά, καθώς δεν είναι ευτραφής είναι και ολιγαρκής στις ανάγκες του. Οπότε;

Από το "press-gr" μέσω "Σίβυλλα"

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)