Γκολαντιές. menou
- Home
- Φορολογικό
- Νέες Συντάξεις ΕΦΚΑ
- Νέες Συντάξεις Δημοσίου
- Νέες Συντάξεις Ιδιωτικού Τομέα
- Νέες Συντάξεις Χηρείας
- Επικουρικές Συντάξεις
- Προσωπική Διαφορά
- Ασφαλιστικό ΙΚΑ
- Ασφαλιστικό ΔΕΚΟ-Αυτοαπασχολούμενων
- Συνταξιοδοτικό
- Στρατιωτικοί
- 6μηνα
- Σωματα Ασφαλείας
- Ιατροί/ΕΤΑΑ
- Eκπαιδευτικοί
- Δικηγόροι-Μηχανικοί
- Aποδείξεις Εφορίας
- Υπολογ.ΣύνταξηςΙΚΑ
- ΕΚΑΣ
- Εργασιακό
- Μητέρες
- Τεκμήρια
- Εντυπα ΙΚΑ
- ΦΠΑ Δικηγόρων
- Τaxisnet
- Oρια ΟΑΕΕ
- Πλασματικά
- Φ.Π.Α.
- Δημόσιο
- Φορολογικό
- Τεκμηρια
- Μισθοι-Συνταξεις 2011
- Δημόσιο και 65
- ΙΚΑ και Ενσημα
- Σύνταξη και Αναπηρία
- Διαδικασία Συντ/σης
- Αναγνώριση
- Μεταβίβαση
- Ερωταπαντήσεις
- About
Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015
«Βόμβα» από CNN: Γιατί η Ελλάδα ίσως είναι ήδη κερδισμένη
«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει στους Ευρωπαίους: Ξέρετε τι; Ελάτε να μας τιμωρήσετε. Τον εαυτό σας θα τιμωρήσετε και μάλιστα ακόμα πιο πολύ. Θέλετε πραγματικά να καταρρεύσει η οικονομία σας; Θέλετε πραγματικά χάος στους δρόμους; Θέλετε άλλη μια «Άλωση της Βαστίλης»; Δεν το θέλετε. Το θέλετε;»
Μ’αυτά τα λόγια ο συντάκτης της Zeit περιγράφει γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ίσως είναι ο νικητής στο σκληρό πόκερ που παίζει με τους δανειστές.
Ο Γιόζεφ Γιόφε της γερμανικής die Zeit, μιλώντας στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ, εκτιμά πως το παιχνίδι σκληρού πόκερ που παίζει ο Τσίπρας (με τους δανειστές), είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποφέρει κέρδη.
«Οι γερμανικές απειλές, και τις απειλές όλων των άλλων, δεν είναι πιστευτές. Δεν θα υπάρξει Grexit, ούτε αναγκαστικό ούτε εθελοντικό», δηλώνει κατηγορηματικά ο Γιόφε.
«Ο απλός λόγος, που πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται, είναι ότι ακόμη και με ένα Grexit, η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει στην Ευρώπη, και γι 'αυτό θα έχει πρόσβαση σε όλα τα είδη οικονομικής βοήθειας. Το μόνο που θα αλλάξει είναι οι στρόφιγγες των χρημάτων», λέει ο Γιόφε.
Δύο μέρες αφότου ο ελληνικός λαός απέρριψε με συντριπτικό ποσοστό τη λιτότητα που είναι μέρος των προγραμμάτων διάσωσης της Ευρώπης, ο Τσίπρας κλήθηκε να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες, την Τρίτη.
Φαίνεται να υπάρχει κάποια διάσταση στις θέσεις μεταξύ των θεσμών – την Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: Ο Γάλλος πρόεδρος πήρε μια κάπως πιο ήπια θέση απέναντι στην Ελλάδα, μετά από την συνάντηση του με την Μέρκελ στο Παρίσι τη Δευτέρα, και το ΔΝΤ από την πλευρά του, έχει αντισταθεί στην σκληρή γραμμή, με την απελευθέρωση της προκαταρκτική έκθεσης του την περασμένη εβδομάδα, όπου παραδέχθηκε πως η Ελλάδα πιθανότατα θα χρειαστεί την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της - κάτι που η κυβέρνησή της, τόσο απεγνωσμένα προσπαθεί να πάρει.
«Είπαν, ακούστε, αγόρια και κορίτσια, η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει» λέει ο Joffe. «Και αν αυτό το λέει το ίδιο το ΔΝΤ, τότε πρόκειται για θρίαμβο του Τσίπρα». Και συνεχίζει: «Οι ευρωπαίοι ηγέτες – παρά την επιθετική ρητορική – κατανοούν πως η χώρα θα καταρρεύσει χωρίς μία ένεση χρημάτων».
«Η Μέρκελ το γνωρίζει, Ο Ολάντ το γνωρίζει και πάνω απ 'όλους, ποιος άλλος το ξέρει αυτό; Ο Τσίπρας! Έχει πει στους Ευρωπαίους, « Ξέρετε τι; Ελάτε να μας τιμωρήσετε. Τον εαυτό σας θα τιμωρήσετε και μάλιστα ακόμα περισσότερο. Θέλετε πραγματικά να καταρρεύσει η οικονομία σας; Θέλετε πραγματικά να ξεσπάσει χάος στους δρόμους; Θέλετε άλλη μια «Άλωση της Βαστίλης»; Δεν το θέλετε. Το θέλετε;»
«Κανείς δεν θέλει να είναι σε θέση όπου κόβει τη μύτη του για να τιμωρήσει το πρόσωπό του».
«Και γι 'αυτό στοιχηματίζω πως οι Έλληνες έχουν κερδίσει αυτή την παρτίδα Πόκερ. Περιμένετε λίγες μέρες και θα δούμε».
Ευρωκοινοβούλιο: Αήθης επίθεση κατά της Ελλάδας από τον Βέμπερ και το ΕΛΚ
«Τι θα πείτε στον Πορτογάλο αγρότη; - Ξέρετε πώς ζουν οι Βούλγαροι; Η Ελλάδα δεν δέχεται περικοπές. Αραγε σκέφτεστε αυτούς τους ανθρώπους;» δίχως ασφαλώς να αναφερθεί στο πόσο έχει ωφεληθεί η Γερμανία από την κρίση στην Ευρώπη.
Αναφερόμενος στα συγχαρητήρια που έλαβε ο κ. Τσίπρας από Λατινοαμερικανούς ηγέτες είπε: «Συναγελάζεσθε με λάθος φίλους»
Με την ολοκλήρωση της προπαγανδιστικής ομιλίας του Βέμπερ επικράτησε χάος στο Ευρωκοινοβούλιο.
Δείτε το βίντεο.
Δύο ολόκληροι τόμοι το σχέδιο της Ευρωζώνης για το Grexit!
Είχαν προετοιμαστεί με κάθε λεπτομέρεια παρά τις διαβεβαιώσεις οτι
δεν "απασχολούσε κανέναν αυτό το σενάριο" Με κλειστές τις τράπεζες και
ισοπεδωμένη την οικονομία πειορίζονται οι επιλογές της Ελλάδας -Και...
αφιέρωμα της Wall Street Journal για το πώς θα έρθει και πώς θα βιώσουμε
την έξοδο από το κοινό νόμισμα
Δύο τόμοι με όλο το σχέδιο της ΕΕ για το Grexit τέθηκαν υπόψη του κ. Τσίπρα.Κοινοτική πήγή, αναφερόμενη στο περιβόητο «λεπτομερέστατο σχέδιο για Grexit» που είπε ο Πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε πως έχει δει το σχέδιο αυτό και είναι όντως λεπτομερέστατο καθώς το συνολικό πάχος όλων των σελίδων του σχεδίου «είναι περίπου δύο δάχτυλα», όσο δηλαδή και το μέσο βιβλίο.
Νωρίτερα, η «Wall Street Journal» σε ένα ειδικό της αφιέρωμα απαντούσε ή τουλάχιστον προσπαθούσε να το πράξει, σε δέκα βασικές ερωτήσεις, προκειμένου να καταστεί κατανοητό το «Πως θα μοιάζει ένα Grexit».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο άρθρο της «αν και όλα αυτά είναι υποθέσεις, ας το πράξουμε» και ας εξετάσουμε πως θα καταφθάσει το Grexit και τι θα σημάνει για όλους τους εμπλεκόμενους.
Πώς θα έρθει το Grexit;
Μέσω των τραπεζών. Δεν υπάρχει νομικός ή πολιτικός τρόπος ώστε η Ελλάδα να «αποβληθεί» από το ευρώ και η ελληνική κυβέρνηση έχει, επανειλημμένα, τονίσει ότι δεν θα φύγει οικειοθελώς από τη ζώνη του ευρώ. Αυτό υποδεικνύει ότι το Grexit μπορεί να καταφθάσει εάν η κατάσταση των τραπεζών δυσχεράνει τόσο πολύ, ώστε δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.
Πόσο πιο άσχημα θα γίνουν τα πράγματα;
Όχι και πολύ χειρότερα, για να είμαστε ειλικρινής. Οι τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα: δεν μπορούν να «μετατρέψουν» τα περιουσιακά τους στοιχεία (π.χ. τα δάνεια) σε μετρητά, ώστε να αποπληρώσουν αυτά που θέλουν οι πιστωτές τους (οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είναι άλλοι από τους καταθέτες). Ο μόνος που τους παρέχει ρευστότητα είναι η Τράπεζα της Ελλάδος. Όμως η ΕΚΤ «πάγωσε» τον ELA. Αποτέλεσμα είναι οι τράπεζες να κλείσουν. Προσφέρουν τα τελευταία τους μετρητά στους καταθέτες, οι οποίοι μπορούν να αντλήσουν μόλις 60 ευρώ την ημέρα. Σταμάτησαν τις ηλεκτρονικές, διασυνοριακές συναλλαγές. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι με το ένα πόδι έξω από το ευρώ. Επιχειρήσεις και καταναλωτές θέλουν μετρητά. Σαφώς ένα ευρώ σε έναν ελληνικό, τραπεζικό λογαριασμό δεν αξίζει όσο ένα ευρώ στην τσέπη σου ή όσο ένα ευρώ σε μία κατάθεση σε γερμανική τράπεζα. Ουσιαστικά οι Έλληνες έχουν την αίσθηση ότι το «νόμισμα» που έχουν στους λογαριασμούς τους δεν είναι πραγματικά ευρώ.
Ποιος μπορεί πραγματικά να το προκαλέσει;
Η ΕΚΤ. Η ΕΚΤ μπορεί να διακόψει τον ELA, καθώς, ήδη, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αισθάνεται και πολύ βολικά, προσφέροντας κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες. Το μεγαλύτερο μέρος των ενέχυρων που μπορούν να δώσουν οι ελληνικές τράπεζες για να δανειστούν από την ΕΚΤ είναι είτε ελληνικά ομόλογα, είτε assets τα οποία έχουν εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Εάν η «γραμμή ζωής» κοπεί, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν λάβει. Δεν θα μπορέσουν να το πράξουν και θα καταρρεύσουν.
Τι θα συμβεί μετά;
Το τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να ξαναρχίσει να λειτουργεί, τουλάχιστον για να διασφαλιστεί η προμήθεια βασικών αγαθών και υπηρεσιών. Θα πρέπει να υπάρξει ένα τεράστιο πρόγραμμα διάσωσης των τραπεζών. Η διακοπή αποδοχής των εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών θα διαλύσει την αξία τους, ενώ τα υπόλοιπα assets τους θα υποτιμηθούν. Ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο asset των ελληνικών τραπεζών είναι τα δάνεια που έχουν δώσει. Κατά τη διαδικασία της διάσωσης οι τράπεζες (ή όσες εξ αυτών επιλέχθηκαν να επιβιώσουν) θα πρέπει να ανακεφαλαιοποηθούν. Το κεφάλαιο μίας τράπεζας δεν είναι τίποτε άλλο από το ενεργητικό που απομένει όταν αφαιρεθούν οι υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου υπάρχουν δύο τρόποι για να αντλήσεις κεφάλαια: είτε «κουρεύοντας» τις υποχρεώσεις, είτε αυξάνοντας το ενεργητικό σου.
Μπορούν οι (ελληνικές τράπεζες) να σωθούν, με «χρήση» του ευρώ;
Μπορεί να συμβεί αλλά θα χρειαστεί, το λιγότερο, η βοήθεια της ΕΚΤ. Πρόκειται για τον μοναδικό θεσμό που μπορεί να προσφέρει στήριξη σε ευρώ. Θα πρέπει να επαναφέρει σε λειτουργία τη «γραμμή ζωής» και να δανείσει σε ευρώ τα νέα τραπεζικά ιδρύματα που θα δημιουργηθούν, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις νέες εκροές καταθέσεων. Οι τράπεζες θα πρέπει ή να αυξήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε ευρώ ή να μειώσουν το παθητικό τους αλλά πάλι αποτιμημένο σε ευρώ. Ο μόνος που μπορεί να αυξήσει το ενεργητικό των τραπεζών είναι η ελληνική κυβέρνηση. Όμως αυτή δεν έχει ευρώ, θα πρέπει να της δώσουν οι δανειστές. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία μαζί τους. Υπάρχει, βέβαια και το ενδεχόμενο οι τράπεζες να «κουρέψουν» τις καταθέσεις. Όλα αυτά θα είναι εξαιρετικά οδυνηρά. Η εναλλακτική λύση είναι το Grexit.
Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα υιοθετήσει νέο νόμισμα;
Εάν η ελληνική κυβέρνηση υιοθετήσει νέο νόμισμα – ας το ονομάσουμε δραχμή – μπορεί να το χρησιμοποιήσει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μπορεί να τυπώσει δραχμές και να τις χρησιμοποιήσει για να αγοράσει μετοχές των νέων τραπεζών. Οι τράπεζες θα έχουν ένα νέο asset: τις νέες δραχμές. Η ΤτΕ μπορεί να παράσχει ρευστότητα σε δραχμές, θα μπορεί να δανείσει όσες δραχμές θέλει στις τράπεζες.
Ποια είναι η παγίδα;
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα «γυρίσει» στη δραχμή. Ως εκ τούτου κάποιος που είχε για παράδειγμα 10.000 ευρώ στον λογαριασμό του, τώρα θα έχει 10.000 νέες δραχμές. Μπορεί να μην πρόκειται για «κούρεμα» με την απόλυτη έννοια του όρου ή σε επίπεδο αριθμών, αλλά σαφώς η ισοτιμία ευρώ και νέας δραχμής δεν θα είναι ένα προς ένα.
Πως θα επηρεάσει την υπόλοιπη Ευρωζώνη ένα Grexit;
Είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί. Η Ελλάδα οφείλει πολλά χρήματα στους πιστωτές της: 131 δισ. ευρώ στον EFSF και επιπλέον 35 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Σαφώς η Ελλάδα δεν θα πληρώσει αυτές τις υποχρεώσεις και θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή τους. Επίσης οφείλει 34 δισ. ευρώ σε ιδιώτες επενδυτές, στα πλαίσια του PSI που έγινε το 2012. Πιθανώς να αναδιαρθρώσει και αυτό το ποσό. Όλη αυτή η διαδικασία θα προκαλέσει προβλήματα. Όλες αυτές οι υποχρεώσεις υπόκεινται σε ξένο και όχι στο ελληνικό δίκαιο και ως εκ τούτου θα αποτελέσουν προϊόν διεκδίκησης όχι στα ελληνικά αλλά στα εκτός ελληνικής επικράτειας δικαστήρια. Η Ελλάδα δεν μπορεί απλά να ψηφίσει έναν νόμο και να αλλάξει τους όρους του δανεισμού της, όπως μπόρεσε να κάνει το 2012.
Πώς θα επηρεάσει την ΕΚΤ;
Η ΕΚΤ είναι ουσιαστικά το "Ευρωσύστημα", καθώς η ίδια και οι 19 κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης είναι όλες μέλη του. Εάν καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες αυτό σημαίνει ότι το Ευρωσύστημα χάνει 39 δισ. ευρώ. Όμως αυτά τα χρήματα τα έχει δανείσει, λαμβάνοντας αξιόπιστα ενέχυρα, άρα είναι ασφαλές από αυτήν την άποψη. Αντίθετα τα 89 δισ. ευρώ του ELA έχουν δωθεί βάσει άλλων κανόνων, με τον φόρο χρεοκοπίας να βαραίνει την ΤτΕ. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις οφειλές της ΤτΕ προς την ΕΚΤ βάσει του Target-2.
Τι είναι το Target-2;
Με απλά λόγια, οι εμπορικές τράπεζες κάθε χώρας συνεργάζεται με τη δική της κεντρική τράπεζα. Όταν υπάρχει διακίνηση κεφαλαίων μεταξύ δύο τραπεζών διαφορετικών χωρών, οι κεντρικές τράπεζες αυτών των χωρών διαχειρίζονται τη συναλλαγή. Όλες αυτές οι συναλλαγές καταγράφονται σε ημερήσια βάση. Την ίδια ώρα οι ισολογισμοί των εθνικών, κεντρικών τραπεζών είναι διαφορετικοί. Υπάρχουν κάποιοι που είναι πλεονασματικοί και κάποιο ελλειμματικοί. Στην περίπτωση της ΤτΕ ο ισολογισμός είναι ελλειμματικός, με «τρύπα» 100 δισ. ευρώ έως τον Μάιο του 2015. Αυτό το έλλειμμα είναι έλλειμμα του μηχανισμού Target-2. Η ΤτΕ μπορεί να «αρνηθεί» την ύπαρξη αυτής της «τρύπας» και φυσικά το Ευρωσύστημα θα χάσει τα συγκεκριμένα κεφάλαια. Βέβαια, όπως τονίζει ο οικονομολόγος Karl Whelan, η ΤτΕ θέλει να παραμείνει μέλος του Target-2 ακόμη και εάν η Ελλάδα αποφασίσει να φύγει από την Ευρωζώνη, καθώς μέσω αυτού δανείζεται πολύ φθηνά, με επιτόκιο μόλις 0,05%.
Τελικά όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο φιλικό θα είναι το διαζύγιο.
Guardian: Το ελληνικό τσίρκο και ο κλόουν Γιούνκερ
Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει... Με ένα άκρως καυστικό σκίτσο σχολιάζει ο Steve Bell του Guardian τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πως ο δημοψήφισμα που έγινε την περασμένη Κυριακή και το ερώτημα που τέθηκε στον ελληνικό λαό ήταν λίγο... τσίρκο!
"Μας είπαν ότι πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο του ελληνικού
λαού και σίγουρα θα το κάνουμε. Οι πολίτες της Ελλάδας μίλησαν και θα
ήθελα να καταλάβω τι είπαν. Το ερώτημα που τους τέθηκε αφορούσε κάτι που
δεν ισχύει. Ίσως θα θέλατε να μου εξηγήσετε λεπτομερώς ποιο ερώτημα
τέθηκε στον ελληνικό λαό, αλλά ίσως αυτό θα ήταν μεγάλο τσίρκο" είπε,
σύμφωνα με το Politico, ο πρόεδρος της Κομισιόν μιλώντας την Τρίτη στο
Ευρωκοινοβούλιο. Και ο Guardian δεν άφησε τη λέξη τσίρκο να πέσει κάτω. Και η πένα του Steve Bell πήρε.. φωτιά!
Με φόντο την ελληνική και την ευρωπαϊκή σημαία, το σκίτσο μοιάζει με αφίσα για τσίρκο. πρωταγωνιστής ο Γιούνκερ, ντυμένος... κλόουν. "Η ελληνική Δημοκρατία είναι ένα άσχετο τσίρκο λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και θα πρέπει να ξέρει" γράφει...
Μια λεπτομέρεια: ένα κεφαλάκι προβάλει πίσω από τον κλόουν Γιούνκερ. Δεν είναι άλλο από της Άνγκελα Μέρκελ...
Tags: ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ,
Grexit: Η Κίνα... σφυρίζει αδιάφορα
Μία χρεωκοπία της Ελλάδας δεν θα έχει τεράστιες συνέπειες στην Κίνα,
καθώς η χώρα έχει περιορισμένες επενδύσεις στη χώρα, ανακοίνωσε χθες
το υπουργείο Εμπορίου, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Σεν Ντανγιάνγκ
δήλωσε ότι η Κίνα έχει επενδύσει 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια στην
Ελλάδα, στον τομέα της ναυτιλίας και των επικοινωννιών, ένα ποσό που δεν
θεωρείται "σημαντικό", σύμφωνα με την China Daily.Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσεις ύψους μόνο 96 εκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα και δεν έχουν κάνει νέες επενδύσεις φέτος, διευκρινίζει η εφημερίδα.
"Καθώς το ύψος των άμεσων επενδύσεων της Κίνας στην αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνεχίζεται να αυξάνεται σημαντικά, η Κίνα ελπίζει ότι η οικονοιμκή κατάσταση στης Ελλάδας μπορεί να διευθετηθεί και να βελτιωθεί", πρόσθεσε ο Σεν.
Η Κίνα θεωρεί την Ελλάδα ως πύλη τόσο προς την Αφρική όσο και για την Ευρώπη για τη μεταφορά των κινεζικών προϊόντων. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας και η Κίνα είναι ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Το Πεκίνο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι επιθυμεί μία ενωμένη Ευρωπαϊκή Ενωση και ένα δυνατό ευρώ, με την Ελλάδα τμήμα του.
Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα ότι η Κίνα δεν θέλει να δει την Ελλάδα εκτός της ευρωζώνης και ότι θα συνεχίσει να αγοράζει τίτλους χρέους της νομισμαστικής ένωσης.
Τον Φεβρουάριο ο Λι ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να διασφαλίσει την προστασία των δικαιωμάτων των κινεζικών επιχειρήσεων και να υποστηρίξει το κινεζικό σχέδιο επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
tweeter
Our Banner
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô