Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ο Θεοχάρης κλείνει το Νεώριο Σύρου με αίτηση κατάσχεσης προκαλώντας οργή

ImageΟ Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης βάζει λουκέτο στα ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου με το έτσι θέλω! Κάνοντας αίτηση κατάσχεσης “εις χείρας τρίτων” ακυρώνει την προσπάθεια του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και της κυβέρνησης να σώσει το ναυπηγείο το οποίο με την κίνηση του Θεοχάρη χάνει τις δουλειές που είχε κλείσει για επισκευές 12 πλοίων αλλά και μιας δεξαμενής του ΠΝ από τη Σούδα!

Τι έχει συμβεί;

Το ΠΝ προσπαθώντας να δώσει μια ανάσα ζωής στο Νεώριο, του ανέθεσε την επισκευή της πλωτής δεξαμενής του από τη Σούδα. Επιπλέον το Ναυπηγείο κατόρθωσε να πάρει 12 συμβόλαια επισκευών και οι εργαζόμενοι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό είχαν αρχίσει να αισιοδοξούν. Μόνο που είχαν υπολογίσει χωρίς τον Θεοχάρη. Ο οποίος με την αίτηση για κατάσχεση λόγω των χρεών που έχει η επιχείρηση ουσιαστικά καταδικάζει το Νεώριο!

Αποτέλεσμα το ναυπηγείο ήδη να μην λειτουργεί ,οι 12 δουλειές που είχε κλείσει να πηγαίνουν χαμένες να παραμένει στη Σύρο!

Το ερώτημα εύλογο: Πως θα ξεχρεώσει μια επιχείρηση αν δεν την αφήσεις να δουλέψει για να σε πληρώσει;

Η κυβέρνηση εγκρίνει την ενέργεια του κ. Θεοχάρη ; Προφανώς όχι . Αλλά θα κάνει κάτι για να μην κλείσει τόσο άδικα και το Νεώριο; Μήπως κάποιοι θέλουν να κλείσει;

Μπλόκα για ΚΤΕΟ και κάρτες καυσαερίων.Τσουχτερά τα πρόστιμα

Από… κόσκινο θα περάσει το Υπουργείο Μεταφορών τα οχήματα και στις 13 περιφέρειες της χώρας, καθώς αποφάσισε να παρατείνει την παραμονή των κινητών μονάδων τεχνικού ελέγχου που έχει ήδη παραχωρήσει έως το τέλος του χρόνου, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για ΚΤΕΟ και κάρτες καυσαερίων.
Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν περί τα 2 εκατ. οχήματα και 1 εκατ. δίκυκλα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, ενώ σε 730.000 ανέρχονται τα ανασφάλιστα.



Η σχετική απόφαση υπεγράφη την Τρίτη από τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο και αφορά στη διάθεση για χρήση 14 κινητών μονάδων τεχνικού ελέγχου οχημάτων στις Περιφέρειες Σερρών, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Τρικάλων, Μαγνησίας, Λέσβου, Αιτωλοακαρνανίας, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Έβρου, Αχαΐας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας.

Σωρεία παραβάσεων
Οι κινητές μονάδες θα πραγματοποιούν σαφάρι ελέγχων, παρουσία τροχονόμου, ο οποίος θα βεβαιώνει τις παραβάσεις. Να σημειωθεί ότι από τις έξι αντίστοιχες μονάδες που δραστηριοποιούνται στην Αττική, μόνο το 2013 εντοπίστηκαν:

• 5.544 αυτοκίνητα που δεν είχαν κάρτα καυσαερίων, αλλά τα καυσαέριά τους ήταν εντός ορίων -στους ιδιοκτήτες επιβλήθηκε πρόστιμο 50 ευρώ
• 613 οχήματα χωρίς κάρτα αλλά με εκπομπές εκτός ορίων -στους ιδιοκτήτες επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ
• 7.200 οχήματα που είχαν κάρτα, αλλά οι εκπομπές τους ήταν εκτός ορίων (πρόστιμο 300 ευρώ)
• 300 οχήματα που ήταν ανασφάλιστα
• 300 οχήματα ανέλεγκτα από ΚΤΕΟ
• 200 οχήματα στα οποία οι επιβαίνοντες δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας
• 200 δίκυκλα στα οποία επέβαιναν αναβάτες χωρίς κράνος
• 20 οχήματα που παραβίασαν κόκκινο σηματοδότη
• 200 οχήματα στα οποία βεβαιώθηκαν άλλες παραβάσεις.

Ο μεγάλος αριθμός των ανέλεγκτων οχημάτων από ΚΤΕΟ, παρά το υψηλό πρόστιμο ύψους 400 ευρώ στους παραβάτες, προκαλεί «πονοκέφαλο» στο Υπουργείο Μεταφορών. Ωστόσο, ακριβής εικόνα για τον αριθμό των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο θα υπάρχει τον Ιανουάριο του 2015, οπότε θα συμπληρωθεί η πρώτη διετία εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος, καθώς έως τον Ιανουάριο του 2013 δεν γινόταν διασταύρωση. Μέχρι στιγμής, πάντως, λειτουργούν μόνο τα 11 από τα 57 δημόσια ΚΤΕΟ, αφού τα υπόλοιπα δεν έχουν πιστοποιηθεί. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της Ένωσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, τα περίπου 2 εκατομμύρια Ι.Χ. και το 1 εκατ. δίκυκλα στερούν από τα δημόσια ταμεία περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ανασφάλιστα 730.000 οχήματα
Την ίδια ώρα στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν και περίπου 730.000 ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους, αφού λάβουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, έχουν προθεσμία 30 ημερών να ασφαλίσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, η αστυνομία θα εφαρμόζει τις σχετικές διατάξεις του Κ.Ο.Κ. επιβάλλοντας τα αντίστοιχα πρόστιμα με κατ' οίκον επισκέψεις… Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μηναία βάση η Τροχαία πραγματοποιεί 500.000 ελέγχους, από τους οποίους προκύπτει ότι το 15% των οχημάτων δεν διαθέτει ασφάλεια. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, κάθε οδηγός ανασφάλιστου οχήματος, ανεξάρτητα από το εάν εμπλακεί ή όχι σε κάποιο ατύχημα, κινδυνεύει με αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για έναν χρόνο καθώς και χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου - ύψους 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατικά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα- ενώ είναι αντιμέτωπος και με το ενδεχόμενο φυλάκισης από 2 έως 12 μήνες και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ.

Στη δημοσιότητα το μηχανογραφικό δελτίο των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014

Μηχανογραφικό δελτίο και επιπλέον πληροφορίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2014.
1. Μηχανογραφικό δελτίο.
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι το μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2014 αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Φέτος εντάσσεται στο μηχανογραφικό και το νέο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΕΠΑΛ-Α΄.

Μετά τις 15 Ιουνίου και κατόπιν νέας ενημέρωσης, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.
2. Ειδικές περιπτώσεις - μετεγγραφές
Μετά τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις καταργούνται οι επιπλέον θέσεις εισαγωγής για τις ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων. Οι υποψήφιοι που υπάγονται στις κατηγορίες των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των κοινωνικών κριτηρίων, δεν χρειάζεται να κάνουν καμμία ενέργεια τώρα, αλλά μετά τις εξετάσεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων με σχετική αίτησή τους προς το τμήμα υποδοχής θα είναι δικαιούχοι μεταφοράς της θέσης τους.
3. Διαδικασία του 10% χωρίς νέα εξέταση.
Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Υπενθυμίζεται ότι με τις νέες ρυθμίσεις:
- δικαίωμα για το 10% των θέσεων έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2012 ή 2013, διεκδικώντας το αντίστοιχο ποσοστό θέσεων (40% για το 2012 και 60% για το 2013).Επισημαίνεται ότι φέτος για πρώτη φορά έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία του 10% και όσοι απόφοιτοι είχαν λάβει μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΕΠΑΛ-ομάδα Α΄ το 2012 ή το 2013.
- όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
4. Υπενθύμιση προγράμματος.
Ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων τις επόμενες ημέρες, επισημαίνουμε ξανά στους υποψηφίους:
- να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.
- να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους.
- κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.
Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων και συγκεκριμένα ακολουθούν 5 συνημμένοι πίνακες:
1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ)
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)
3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)
4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ)
5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2014 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α΄ & Β΄) και ΤΕΦΑΑ.
Για το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ πατήστε εδώ.
Για το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ πατήστε εδώ.
Για τα προγράμματα πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Σείστηκε το Σύνταγμα στην αλλαγή φρουράς με Πόντιους εύζωνες! Εκπληκτικές φωτογραφίες


syntagma20146_967786764.jpgΚορυφώθηκαν  οι εκδηλώσεις μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, ενώ δεν έλειψαν εντάσεις μεταξύ αστυνομικών και Ποντίων έξω από την τουρκική πρεσβεία. Ρίγη συγκίνησης όμως, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε η επίσημη αλλαγή της προεδρικής φρουράς με τους εύζωνες να είναι ενδεδυμένοι με την τιμημένη φορεσιά του Πόντιου αντάρτη, προς τιμής των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Φωτογραφίες
Βιντεο : Η αλλαγή φρουράς με Πόντιους εύζωνες την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)