Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση τόνου σε κονσέρβα από τον ΕΦΕΤ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση τόνου σε κονσέρβα από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση τόνου σε κονσέρβα λόγω υπέρβασης των νομοθετημένων μεγίστων ορίων για την ισταμίνη, προχώρησε ο ΕΦΕΤ. 
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης Προσδιορισμός ισταμίνης σε αλιευτικά προϊόντα», μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας τόνου σε κονσέρβα και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε την υπέρβαση των νομοθετημένων μεγίστων ορίων για την ισταμίνη.

Πρόκειται για το προϊόν «cavos τόνος σε λάδι», με κωδικό T78E2COYN 35GEA, ημερομηνία παραγωγής 10-5-2013 και λήξης 10-5-2018. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία με την επωνυμία Δ. & Ν. Μαργαρίτης ΑΕ, που εδρεύει στη Σίνδο και κρίθηκε μη κανονικό- μη ασφαλές.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση- απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την εταιρεία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ο κακός χαμός στη G20 για τη Συρία: "Και τι είναι η Βρετανία; Ένα νησάκι που μόνο ο Αμπράμοβιτς ενδιαφέρεται!" - Πούτιν: Ψεύτης ο Κέρι

- Η προσβολή για τη Βρετανία αποδίδεται στον εκπρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν
- "Μόνο ολιγάρχες που έχουν αγοράσει την Τσέλσι νοιάζονται για τη Βρετανία" φέρεται να είπε
- Η μόνη αντίδραση του Κάμερον ήταν να αποχωρήσει... ταραγμένος
- Λέει ψέμματα για την εμπλοκή της Αλ Κάιντα στη Συρία ο Τζον Κέρι είπε ο Ρώσος πρόεδρος
- "Ο υπουργός Εξωτερικών δε θα χάσει και τον ύπνο του" απάντσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Μπορεί τις φωτογραφίες να δείχνουν όλοι χαμογελαστοί και ευγενικοί αλλά όταν οι κάμερες και τα μικρόφωνα έσβησαν, στη Σύνοδο Κορυφής της G20 βρήκαν... μαχαίρια! Αφορμή, φυσικά, η Συρία.
Λένε πως η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει. Αυτό λοιπόν έγινε και στην Αγία Πετρούπολη. Είχε φανεί το κλίμα από το... πρωί! Το ψυχροπολεμικό κλίμα κατά την άφιξη Ομπάμα, η αμήχανη χειραψία και η στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος εξοστρακίστηκε τρεις θέσεις μακριά από τον Ρώσο ομόλογό του!
Και φυσικά ο... πόλεμος νεύρων από τον Αμερικανό πρόεδρο, που καθυστέρησε μισή ώρα να φτάσει στο γεύμα.
Και μετά ήρθαν οι προσβολές!
Οι Ρώσοι δεν έπιασαν στο... στόμα τους μόνο τους Αμερικανούς αλλά και τους Βρετανούς! Και εκεί τα πράγματά ήταν ακόμη χειρότερα! Ο Κάμερον έμεινε με το... στόμα ανοιχτό και πολύ ταράχτηκε, όπως γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ. Αλλά στην πρόκληση, δεν απάντησε... Μάλλον σεβάστηκε τη... φιλοξενία του Πούτιν!
Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν τα έβαλε και με τη Βρετανία, την άμεση σύμμαχό των ΗΠΑ δηλαδή. «Και τι είναι η Βρετανία; Ένα μικρό νησί που κανείς δεν του δίνει σημασία εκτός από τους ολιγάρχες που έχουν αγοράσει την Τσέλσι» φέρεται να είπε. Έπεσε και το "καρφί" για τον Αμπράμοβιτς, όπως είχε γίνει πρόσφατα και με τον Ιβάν Σαββίδη που βρέθηκε στο στόχαστο του Πούτιν γιατί επένδυσε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ και όχι στη Ρωσία.
«Ο Τζον Κέρι δεν έχασε τον ύπνο του γιατί ο Πούτιν τον είπε ψεύτη» απάντησε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.
Φυσικά, Ρώσοι αξιωματούχοι δεν παραδέχτηκαν πως τέτοια κουβέντα βγήκε από το στόμα του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου!Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δε δίστασε να χαρακτηρίσει ψεύτη τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι. Τον κατηγόρησε πως είπε ψέμματα για την ανάμειξη της αλ Κάιντα στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. "Λένε ωραία ψέματα, φυσικά. Παρακολούθησα τις συνεδριάσεις του Κογκρέσου. Ένας γερουσιαστής ρώτησε τον Κέρι αν η Αλ Κάιντα βρίσκεται στη Συρία και εκείνος λέει: Όχι, σας δηλώνω υπεύθυνα πως όχι", είπε ο Ρώσος πρόεδρος σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις αυτές "τον ξάφνιασαν και τον δυσαρέστησαν".
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δε θα χάσει και τον ύπνο του...
Ως "παράλογη" απέρριψε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τη δήλωση Πούτιν για τον Τζον Κέρι.
"Όπως γνωρίζετε όλοι, ο υπουργός είναι ένας παρασημοφορημένος βετεράνος πολέμου. Τον έχουν βάλει στο στόχαστρο με κάτι περισσότερο από λέξεις", σχολίασε η Τζεν Ψάκι, αναφερόμενη στη θητεία του Κέρι στο Βιετνάμ.
"Για αυτό δεν χάνει τον ύπνο του για ένα τέτοιο παράλογο σχόλιο που βασίστηκε σε μια ανακριβή παράθεση" των λεγομένων του, πρόσθεσε.

Αλλάζουν τα δεδομένα για τον «τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» στην Αμφίπολη Σερρών

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Αμφίπολη Σερρών προκειμένου να βγει στο «φως» το μεγάλης σημασίας αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο εικάζεται ότι ενδεχομένως να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τα σενάρια περί ανεύρεσης του τάφου του μεγάλου Μακεδόνα βασιλιά, «πήραν φωτιά» μετά την ανακάλυψη του εν λόγω ευρήματος, με τις φημολογίες να φτάνουν μέχρι το Associated Press και την Washington Post.
Ωστόσο, μετά και την αποστασιοποίηση του υπουργείου Πολιτισμού και των αρχαιολόγων που μετέχουν στην έρευνα από τα δημοσιεύματα, οι ιστορικές πηγές που επικαλείται «το Ποντίκι», υποστηρίζουν πως οι κάτοικοι της Αμφίπολης στα αρχαία χρόνια, υποστήριζαν πως βρίσκεται θαμμένος στην περιοχή «ένας μεγάλος βασιλιάς».
Μετά από αυτό το σενάριο, το οποίο θέλει να είναι μεν θαμμένος κάποιος βασιλιάς στην Αμφίπολη όχι όμως ο Μέγας Αλέξανδρος, υπάρχει και ένα δεύτερο το οποίο ενισχύεται από την καταγραφή του αρχαίου ιστορικού Διόδωρου του Σικιελιώτη. Σύμφωνα με τον ιστορικό, ο Μέγας Αλέξανδρος, γοητευμένος με την Αμφίπολη, σκόπευε να φτιάξει έναν ναό για να τιμήσει την πόλη απ' όπου απέπλευσε το 334 π.Χ. για την εκστρατεία στην Ασία.
Σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς, οι ντόπιοι έδειχναν στους επισκέπτες τον τάφο του στην Αλεξάνδρεια ώς το 391 μ.Χ. Μετά χάνονται τα ίχνη του. Κανείς δεν μπορούσε να πει με κατηγορηματικό τρόπο πού βρίσκεται ο τάφος του Αλεξάνδρου. Κάποιοι μίλησαν για τον παλιό θρύλο των κατοίκων της αρχαίας Αμφίπολης, που λέει πως κάπου εκεί βρίσκεται «ένας τρανός βασιλιάς».
Τι λένε οι αρχαιολόγοι
Οι αρχαιολόγοι που μετέχουν στην ανασκαφή, είναι εντυπωσιασμένοι από το εύρημα, ωστόσο κρατούν χαμηλούς τόνους. Ωστόσο, η Κατερίνα Περιστέρη η οποία είναι επικεφαλής της ανασκαφής, επισημαίνει: «Κατασκευασμένος στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., συμπίπτει ιστορικά «με μια εποχή κατά την οποία συμβαίνουν πολλά και δραματικά γεγονότα στη Μακεδονία και στην Αμφίπολη ειδικά, με τις διαμάχες των επιγόνων του Αλεξάνδρου και τον θάνατο της Ρωξάνης και του μικρού Αλεξάνδρου Δ' κατόπιν διαταγής του Κάσσανδρου. Πρόκειται για μνημεία αλληλένδετα μεταξύ τους, αφού το λιοντάρι βρισκόταν, όπως γνωρίζουμε με βεβαιότητα πλέον, στην κορυφή του τύμβου, σηματοδοτώντας με την παρουσία του κάποιο σημαντικό πρόσωπο ή πρόσωπα της Αμφίπολης», υποστηρίζει η κ. Περιστέρη. Την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η νέα ανασκαφή για την αποκάλυψη και του υπόλοιπου τμήματος του περιβόλου, καθώς από τα 497 μέτρα του έχουν ερευνηθεί τα 405.

Οι ατάκες πρωθυπουργών στη ΔΕΘ που άφησαν ιστορία

Ο Σεπτέμβριος ανέκαθεν ήταν ο μήνας της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος; η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και η ανάβαση των πρωθυπουργών για τα εγκαίνια συνοδεία ουκ ολίγων κυβερνητικών και κρατικών στελεχών που επί τρεις μέρες όργωναν την συμπρωτεύουσα για πολιτικούς και... καλλιτεχνικούς λόγους.
Γιατί ποιος θα ξεχάσει την ιστορική φράση του Ευάγγελου Γιαννόπουλου ο οποίος απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης και του Τύπου υπεραμύνθηκε της διασκέδασης των κυβερνητικών στελεχών στα...“πολιτιστικά κέντρα”, όπως χαρακτήρισε τα μπουζουξίδικα, που την περίοδο της ΔΕΘ κατακλύζονταν από υπουργούς, βουλευτές και τις κουστωδίες τους.
Το φαινόμενο στα χρόνια της ευημερίας και κυρίως επί ΠΑΣΟΚ ξέφυγε του μέτρου, με αποτέλεσμα επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη να υπάρχουν ανεπισήμως εντολές για σεμνή εμφάνιση που δεν θα προκαλεί το κοινό αίσθημα.
Εν πάση περιπτώσει η ΔΕΘ πέραν της ατμόσφαιρας γλεντιού στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σχεδόν πάντοτε είχε ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς οι ομιλίες των πρωθυπουργών και οι συνεντεύξεις πότε στο γνωστό κέντρο “Ρέμβη” ή στο ξενοδοχείο “Μακεδονία” και τα τελευταία χρόνια στο “Βελλίδειο” συνεδριακό κέντρο έδιναν το στίγμα της οικονομικής και εισοδηματικής πολιτικής που θα ακολουθούσε η εκάστοτε κυβέρνηση.
Με τα χρόνια όμως η ΔΕΘ από διεθνές οικονομικό και εμπορικό κέντρο μετετράπη σε πεδίο διαδηλώσεων εναντίον της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτκής και συγκρούσεων με τα ΜΑΤ.
Ο πρώτος πρωθυπουργός που παραβρέθηκε σε εγκαίνια ΔEΘ ήταν ο Eλευθέριος Bενιζέλος το 1928, αλλά το πρωτόκολλο, που ίσχυε τουλάχιστον μέχρι και το 2011, ήταν έμπνευση του Kωνσταντίνου Kαραμανλή.
Φέτος στην 78η ΔΕΘ οι επισκέψες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντπροέδρου της κυβέρνησης κα προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου θα είναι “εξπρές” και χωρίς συνεντεύξεις, Για “πολιτιστικά κέντρα” ούτε λόγος να γίνεται.
Ας θυμηθούμε ορισμένες ατάκες πρωθυπουργών που έμειναν στην ιστορία με δηλώσεις τους στη ΔΕΘ.
1994-59η ΔΕΘ
“Εδώ, είμαι, χτυπήστε εμένα”, είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, απαντώντας σε όσους του ασκούσαν δριμεία κριτική εναντίον του λόγω Δήμητρας Λιάνη, αντί να επιλέξουν να πλήξουν ευθέως τον ίδιο.
Ο Α. Παπανδρέου ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου
1995-60η ΔEΘ
Ο Aνδρέας Παπανδρέου ερωτάται για το εάν είναι ικανοποιημένος από τους χειρισμούς και τις απόψεις του τότε υπουργού Bιομηχανίας, Kώστα Σημίτη, με επίκεντρο την πώληση των Nαυπηγείων Σκαραμαγκά. “'Οχι δεν είμαι” απαντά και ο Σημίτης φεύγει από το χώρο της συνέντευξης ενοχλημένος και υποβάλει αμέσως την παραίτησή του. Η ρήξη είναι γεγονός
2008-73η ΔEΘ
Πρόκειται ίσως για την πιο πολυσυζητημένη συνέντευξη πρωθυπουργού των τελευταίων ετών. O Kώστας Kαραμανλής εμφανώς αμήχανος αναγκάζεται να απαντήσει ή να αποφύγει πολλαπλές ερωτήσεις, που αφορούν στο...”βίο και την πολιτεία” υπουργών και στενών συνεργατών του. Yπερασπίζεται λοιπόν τον τότε υπουργό Ναυτιλίας Γιώργο Βουλγαράκη για το δόγμα του πως “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”, λέγοντας μεταξύ άλλων πως “σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν φαινόμενα απρεπούς συμπεριφοράς”. Η στήριξη που παρείχε θεωρήθηκε μεγάλο πολιτικό λάθος που κόστισε στον ίδιο και την κυβέρνησή του το ηθικό πλεονέκτημα.
Ο Κ. Καραμανλής στην 74η ΔΕΘ. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
2009-74η ΔEΘ
“Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το επαναλάβω: Hταν λάθος μου, δικό μου λάθος. Έκανα λάθος πέρσι” απαντά ένα χρόνο μετά ο Κώστας Καραμανλής στην προεκλογική συνέντευξη της ΔEΘ του 2009 απαντώντας σε ερώτηση για την υιοθέτηση από τον ίδιο το 2008 του δόγματος πως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Kάνοντας στροφή 180 μοιρών ο K. Kαραμανλής επισήμανε και για την υπόθεση του Bατοπεδίου πως “Έκανα λάθος, υποτίμησα το θέμα. Eκανα δημόσια την αυτοκριτική μου”. Στην ίδια ομιλία ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως η ελληνική οικονομία είναι “θωρακισμένη” και δεν θα υποστεί τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης...
Ο Γ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ
2010-75η ΔEΘ
“Λεφτά υπάρχουν...” ήταν η ατάκα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, την οποία είχε πει και ένα χρόνο πριν, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το παράπονο όμως του Γ. Παπανδρέου ήταν και είναι ότι κανείς όμως δεν είπε τη συνέχεια “...το θέμα είναι πού πάνε; Aν πάνε στην αδιαφάνεια, αν πάνε στη φοροδιαφυγή, αν πάνε στη σπατάλη, βεβαίως δεν θα έχουμε να δώσουμε”.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)