Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Εντός στόχων ο προϋπολογισμός τον Οκτώβριο

Εντός στόχων κρατήθηκε ο προϋπολογισμός στα τέλη Οκτωβρίου καθώς τον περασμένο μήνα καταγράφηκε πρωτογενές πλεόνασμα 850 εκατ. ευρώ.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα φορολογικά έσοδα που εισπράχθηκαν στο δεκάμηνο ήταν 500 εκατ. ευρώ υψηλότερα έναντι του στόχου.
Η εξέλιξη αυτή οφείλεται:
-Στο γεγονός ότι εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο 2012 εισπράξεις που αναλογούσαν στον Σεπτέμβριο και δεν είχαν καταγραφεί λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων.
-Στην αύξηση των εισπράξεων από άμεσους και έμμεσους φόρους Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (Π.Ο.Ε.) λόγω εντατικοποίησης των σχετικών ελέγχων.
-Στην είσπραξη από την Ισπανία ποσού 79,5 εκατ. € ως μεταφορά αποδόσεων από την διακράτηση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο χαρτοφυλάκιο της Κεντρικής της Τράπεζας .
-Στην ικανοποιητική πορεία των εισπράξεων των φόρων περιουσίας.
Οι πρωτογενείς δαπάνες ήταν χαμηλότερες κατά 280 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο.
Να σημειωθεί ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εισπράξει το 91% της ετήσιας επιχορήγησης.
Πιο αναλυτικά στο δεκάμηνο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 12.25 δισ. ευρώ, και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 1,14 δισ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερα έναντι των στόχων για έλλειμμα ύψους 13,42 δισ. ευρώ και για πρωτογενές έλλειμμα 2,29 δισ. ευρώ ευρώ.
Σημαντικά βελτιωμένο παρουσιάζεται επίσης τόσο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές έλλειμμα και έναντι του 10μήνου του προηγούμενου έτους κατά 8,82 και 4,71 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Έτσι, το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού είναι μειωμένο κατά 41,9% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Ειδικότερα το ύψος των καθαρών εσόδων ανήλθε σε 41.77 δις ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,5% έναντι του διαστήματος Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011, αλλά και αύξηση έναντι του επικαιροποιημένου στόχου, κατά 272 εκατ. ευρώ. Το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 39,13 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 499 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου για το 2012
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες έναντι του στόχου κατά 368 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 280 εκατ. ευρώ, των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα (23 εκατ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου), των δαπανών για επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων για εξόφληση μέρους των παλαιών οφειλών τους (8 εκατ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου) και των δαπανών για καταπτώσεις εγγυήσεων σε φορείς εντός και εκτός Γενικής Κυβέρνησης (45 εκατ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου).
Οι δαπάνες για τόκους σε καθαρή βάση ανήλθαν σε 11,11 δισ. ευρώ και είναι χαμηλότερες του στόχου κατά 12 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, οι δαπάνες για πληρωμή προμήθειας εκταμίευσης δανείου στο EFSF ανήλθαν σε 370 εκατ. ευρώ, όσο και ο στόχος που είχε τεθεί για το δεκάμηνο.

Spiegel: H Μέρκελ λέει ψέματα για Ελλάδα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αντιτίθεται στο αναπόφευκτο κούρεμα του ελληνικού χρέους για μικροπολιτικούς λόγους, υποστηρίζει σε άρθρο του στο Spiegel o Στέφαν Κάιζερ, χαρακτηρίζοντας τη στάση της ανέντιμη και δειλή.

Ο κ. Kάιζερ υποστηρίζει ότι είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή οι φορολογούμενοι της Γερμανίας και των άλλων κρατών μελών θα κληθούν να πληρώσουν την επιβολή ενός κουρέματος στα δάνεια της Ελλάδας από τον επίσημο τομέα.

Αλλά αντί οι Ευρωπαίοι πολιτικοί να πουν την αλήθεια στους ψηφοφόρους τους, επιλέγουν διάφορα επικοινωνιακά κόλπα για να μεταφέρουν το πολιτικό κόστος για αργότερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκελα Μέρκελ πρωταγωνιστεί στην "στρατηγική της εξαπάτησης", επιδιώκοντας να καθυστερήσει την παράδοση του ελληνικού λογαριασμού στους Γερμανούς κατά 10 μήνες, μετά τη διενέργεια των εκλογών το φθινόπωρο του 2013.

Όπως είναι φυσικό η κ. Μέρκελ θέλει να επανεκλεγεί και γνωρίζει ότι η αθέτηση υποσχέσεων και οι ζημίες δισεκατομμυρίων ευρώ δεν είναι ευχάριστα νέα κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος του Spiegel.

Oπότε στη σημερινή συνάντηση του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών θα φροντίσουν να συμφωνήσουν μόνο στα απολύτως απαραίτητα για να περάσει η Ελλάδα τους επόμενους μήνες, χωρίς να θέσουν το ερώτημα από που θα χρηματοδοτηθούν τα επιπρόσθετα 33 δισ. ευρώ για τη διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός νέους κουρέματος, ο κ. Κάιζερ πιστεύει ότι οι υπουργοί Οικονομικών είναι λιγότερο πρόθυμοι από κάθε άλλη φορά να καταλήξουν σε μακροπρόθεσμες λύσεις.

Η στάση αυτή είναι δειλή και ανέντιμη, υπογραμμίζει ο κ. Κάιζερ, προβλέποντας ότι θα εξαγριώσει ακόμα περισσότερο τους πολίτες με την πολιτική ηγεσία.

Γιούνκερ: Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της - Αρκετά πιθανή η συμφωνία

Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε λίγο πριν από την έναρξη του Eurogroup o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που εκτίμησε ότι στην αποψινή συνεδρίαση υπάρχουν «καλές πιθανότητες» για την επίτευξη μίας «κοινής συμφωνίας».
«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της. Θα πρέπει ακόμη να φθάσουμε σε μια συμφωνία για αρκετές λεπτομέρειες και αναμένω ότι οι πιθανότητες να φθάσουμε σε μια κοινή λύση απόψε είναι καλές. Αλλά δεν είμαι απολύτως σίγουρος…για το ζήτημα» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, σημειώνοντας πως ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ποιος θα είναι ο χρονικός ορίζοντας -2020 ή 2022- ώστε το ελληνικό χρέος να περιορισθεί στο 120% του ΑΕΠ.
Ρεν: Η Ελλάδα επέδειξε μέγιστη σοβαρότητα
Την ανάγκη να λάβει το Eurogroup τις απαραίτητες αποφάσεις για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους υπογράμμισε ο επίτροπος οικονομίας Ολι Ρεν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα τα επόμενα χρόνια να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις, εφόσον κριθεί αναγκαίο, για επαρκή βιωσιμότητα του χρέους.
Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, η Ελλάδα επέδειξε μέγιστη σοβαρότητα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων, τόσο για τη δημοσιονομική σταθεροποίηση όσο και για τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Ο Ολι Ρεν επέμεινε ότι με τις αποψινές αποφάσεις θα πρέπει να αρθεί κάθε αβεβαιότητα ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις και να υπάρξει αύξηση της απασχόλησης.
«Ελπίζω, πιστεύω και θέλω να βρεθεί μια λύση απόψε» δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.
Περισσότερο συγκρατημένη, η Φινλανδή ομόλογός του, Γιούτα Ουρπιλάινεν εξέφρασε αβεβαιότητα για την επίτευξη συμφωνίας, αφού όπως σημείωσε, «χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες».
Ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια συμφωνία για την Ελλάδα απόψε, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει συζήτηση για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.
Νέο κούρεμα θα προτείνει ο Σόιμπλε
Στο αποψινό Eurogroup, ο Σόιμπλε αναμένεται να προτείνει την επαναγορά από την Ελλάδα, του 50% των ομολόγων της που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, στο 25% της αξίας τους, ως μέθοδο μείωσης του χρέους κατά 11 μονάδες, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι ιδιώτες πιστωτές εξακολουθούν να κατέχουν ελληνικά ομόλογα αξίας 60 δισεκατομμυρίων ευρώ. Με τη γερμανική πρόταση εκτιμάται ότι η επαναγορά θα στοιχίσει περί τα 7,5 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τα μισά θα καταβάλει η Αθήνα και τα υπόλοιπα θα εξοικονομηθούν από τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την πώληση ελληνικών ομολόγων.
Στο μεταξύ, στο ενδεχόμενο η σημερινή συζήτηση στο Eurogroup, όσον αφορά στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού να περιορισθεί στο 2014 και όχι στο χρονικό διάστημα έως το 2016, εστιάζουν νεότερες πληροφορίες για τη σημερινή συνεδρίαση, χωρίς αυτό να επηρεάζει σε τίποτε τη διετή επιμήκυνση που θα δοθεί στην Ελλάδα.
Αυτό σημαίνει ότι οι υπουργοί της ευρωζώνης θα ασχοληθούν με την αντιμετώπιση μικρότερου χρηματοδοτικού κενού, δηλαδή 15 δισεκατομμύρια έναντι 32 δισ., κάνοντας τη συμφωνία ευκολότερη.
Ωστόσο το ΔΝΤ μπορεί να έχει ενστάσεις σε μια τέτοια αποσπασματική λύση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Αλλες πληροφορίες ανφέρουν ότι η τρόικα εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την περίοδο αποπληρωμής των ελληνικών δανείων κατά μία δεκαετία έως το 2032.

Εργασιακός μεσαίωνας - Η εγκύκλιος που τσεκουρώνει μισθούς - αποζημιώσεις - 586 ευρώ ο κατώτατος αλλά όχι για όλους

- Οικογενειακά επιδόματα τέλος για πολλούς εργαζόμενους
- Οι ωριμάνσεις δεν καταργούνται αλλά θα επανέλθουν όταν η ανεργία πέσει κάτω από 10%!
- H εβδομαδιαία 40ωρη εργασία μπορεί να κατανεμηθεί από τον εργοδότη σε εξαήμερο αντί για πενθήμερο χρόνο εργασίας

Σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και ειδικότερα στις συνολικές αμοιβές των εργαζομένων, στη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας, και στις αποζημιώσεις, επέρχονται με την εφαρμοστική εγκύκλιο για τα εργασιακά του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας.
H εγκύκλιος έχει ήδη αποσταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών και πρόκειται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.
Σε ό,τι αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι όσοι εργοδότες δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων, που υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα μπορούν από 12/11/12 να διακόψουν την καταβολή του επιδόματος, το οποίο αναλογεί στο 10% του μισθού των εργαζομένων που το λαμβάνουν.
Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες που είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων, θα συνεχίσουν την καταβολή του επιδόματος.
Το οικογενειακό επίδομα είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν και οι επιχειρήσεις που έχουν υπογράψει κλαδικές ομοιεπαγγελματικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που προβλέπουν το συγκεκριμένο επίδομα, ενώ οι επιχειρήσεις που δεν έχουν υπογράψει τέτοιες συμβάσεις δεν υποχρεούνται, αλλά «δύνανται να συνεχίζουν κανονικά την καταβολή του επιδόματος γάμου».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι οι όροι των συμβάσεων μπορούν να αλλάξουν με νέα συλλογική ή και ατομική σύμβαση, όμως όλοι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τον κατώτατο μισθό που ορίζεται από το νόμο.
Ο κατώτατος μισθός και το ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών καθορίζονται έως τη λήξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ως εξής:
α) Για τους ηλικίας 25 ετών και άνω, ορίζεται για τους υπαλλήλους κατώτατος μισθός στα 586,08 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κατώτερο ημερομίσθιο στα 26,18 ευρώ.
β) Για τους ηλικίας κάτω των 25 ετών, ο κατώτατος μισθός των υπαλλήλων ορίζεται στα 510,95 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κατώτερο ημερομίσθιο στα 22,83 ευρώ.
Οι ωριμάνσεις εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά η καταβολή τους αναστέλλεται, έως ότου η ανεργία διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%.
Αλλαγές επέρχονται και στο θέμα των υπερωριών
Καταργείται η προέγκριση των υπερωριών, ενώ ο εργοδότης θα μπορεί να αναγγέλλει τις υπερωρίες στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, μία ημέρα μετά την πραγματοποίησή τους.
Μέχρι τώρα, για υπερωρίες «κατ' εξαίρεση», δηλαδή χωρίς προέγκριση, ο εργοδότης κατέβαλε ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 80%, ενώ για τις υπερωρίες με προέγκριση η προσαύξηση ήταν 40%.
Η διάκριση αυτή καταργείται και η προσαύξηση για όλες τις υπερωρίες θα είναι στο εξής 40%.
Σε ό,τι αφορά τα ωράρια εργασίας, καταργείται η απαγόρευση απασχόλησης των εργαζομένων τις ώρες που δεν λειτουργούν τα καταστήματα, ενώ η εβδομαδιαία 40ωρη εργασία μπορεί να κατανεμηθεί από τον εργοδότη σε εξαήμερο αντί για πενθήμερο χρόνο εργασίας.
Σημαντικές αλλαγές επέρχονται με την εγκύκλιο και στο θέμα των αποζημιώσεων
Ο χρόνος προειδοποίησης για την καταβολή μισής αποζημίωσης μειώνεται από τους 6 στους 4 μήνες, ενώ για τον υπολογισμό της αποζημίωσης λαμβάνονται υπόψη οι τακτικές αποδοχές του τελευταίου μήνα, πριν την καταγγελία της σύμβασης εργασίας.
Οι αλλαγές αυτές δεν επηρεάζουν όσους εργαζόμενους έχουν συμπληρώσει 16 χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη,
Όσοι έχουν έως τις 12-11-2012 συμπληρώσει 17 έτη υπηρεσίας και άνω στον ίδιο εργοδότη, εκτός της προβλεπόμενης κατά τα ανωτέρω αποζημίωσης, σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασής τους, οποτεδήποτε και αν απολυθούν, δικαιούται, επιπλέον αποζημίωση που αυξάνεται κατά ένα μηνιαίο μισθό για κάθε επιπλέον έτος υπηρεσίας μέχρι και 12 μηνιαίους μισθούς, χωρίς ο μισθός αυτός να ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Είχε στα χέρια του τα στοιχεία 9 εκατ. Ελλήνων - Θα μπορούσε να τα πουλήσει έναντι 90.000 ευρώ!

- Τα συγκεκριμένα στοιχεία τα έχει ΜΟΝΟ το υπουργείο Οικονομικών
- Ερευνάται ακόμα αν κάποια από αυτά τα στοιχεία έχουν πουληθεί σε κάποια εταιρεία
- "Μου την έδωσε φίλος μου την λίστα", είπε ο 35χρονος
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Χέρ - χέρι ή υπολογιστή - υπολογιστή έφυγαν τα αρχεία εκατομμυρίων πολιτών από το υπουργείο Οικονομικών;
Είναι ένα από τα ερωτήματα που ακόμα προσπαθούν να απαντήσουν οι αξιωματικοί της αστυνομίας. Πως δηλαδή "βγήκαν" από το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία 9 εκατομμυρίων Ελλήνων στα οποία είχαν πρόσβαση ΜΟΝΟ υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Ο 35χρονος πάντως είπε ότι του τα έδωσε ένας φίλος του και αρνήθηκε να πει περισσότερα. Αν τα είχε πουλήσει θα έπιαναν στην αγορά 90.000 ευρώ.
Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από την Οικονομική Αστυνομία και το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας ο 35χρονος που κατηγορείται για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων είχε σε ψηφιακή μορφή στοιχεία περισσότερων των εννιά (9) εκατομμυρίων πολιτών, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.
Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού εντόπισαν τα ψηφιακά του ίχνη έκαναν έρευνα  στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB
και τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας
Στα αρχεία είχε: καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητας, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών πολιτών.
Αν είναι έτσι όπως τα περιγράφουν οι ειδικοί, πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων.

Από τις θυσίες των Ελλήνων ο προϋπολογισμός είναι εντός στόχων

Με τις αιματηρές περικοπές και τις θυσίες των Ελλήνων φαίνεται πως από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουάριο-Οκτώβριο του 2012 κινείται εντός στόχων.
Στα 12,259 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2012. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2012, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 12.259 εκατ. ευρώ, και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 1.140 εκατ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερο έναντι των στόχων του ελλείμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 13.425 εκατ. ευρώ και του στόχου για το πρωτογενές έλλειμμα ύψους 2.294 εκατ. ευρώ. Σημαντικά βελτιωμένο παρουσιάζεται επίσης τόσο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές έλλειμμα και έναντι του 10μήνου του προηγούμενου έτους κατά 8.826 και 4.719 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Έτσι, το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού είναι μειωμένο κατά 41,9% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 41.777 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,5% έναντι του διαστήματος Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011, αλλά και αύξηση έναντι του επικαιροποιημένου στόχου, κατά 272 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 39.131 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 499 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου για το 2012 (38.632 εκατ. ευρώ).
Η αύξηση έναντι του επικαιροποιημένου στόχου οφείλεται:
α) Στο γεγονός ότι εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο 2012 εισπράξεις που αναλογούσαν στον Σεπτέμβριο και δεν είχαν καταγραφεί λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων.
β) Στην αύξηση των εισπράξεων από το φόρο επί των τόκων των καταθέσεων, ρέπος κ.λ.π.
γ) Στην αύξηση των εισπράξεων από άμεσους και έμμεσους φόρους Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (Π.Ο.Ε.) λόγω εντατικοποίησης των σχετικών ελέγχων.
δ) Στην είσπραξη από την Ισπανία ποσού 79,5 εκατ. ευρώ ως μεταφορά αποδόσεων από την διακράτηση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο χαρτοφυλάκιο της Κεντρικής της Τράπεζας (ANFA).
ε) Στην ικανοποιητική πορεία των εισπράξεων των φόρων περιουσίας.
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το 10-μηνο του 2012 ανήλθαν στα 54.036 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 894 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (54.930 εκατ. ευρώ).
Ειδικότερα οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες έναντι του στόχου κατά 368 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 280 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα (23 εκατ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου), των δαπανών για επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων για εξόφληση μέρους των παλαιών οφειλών τους (8 εκατ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου) και των δαπανών για καταπτώσεις εγγυήσεων σε φορείς εντός και εκτός Γενικής Κυβέρνησης (45 εκατ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου).
Οι δαπάνες για τόκους σε καθαρή βάση ανήλθαν σε 11.119 εκατ. ευρώ και είναι χαμηλότερες του στόχου (11.131 εκατ. ευρώ) κατά 12 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, οι δαπάνες για πληρωμή προμήθειας εκταμίευσης δανείου στο EFSF ανήλθαν σε 370 εκατ. ευρώ, όσο και ο στόχος που είχε τεθεί για το δεκάμηνο.
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού έως τον Οκτώβριο 2012 παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους κατά 8.208 εκατ. ευρώ ή 13,2%. Σημειώνεται ότι σχεδόν όλες οι επιμέρους κατηγορίες μειώθηκαν, με την μεγαλύτερη εξοικονόμηση να παρατηρείται στις πρωτογενείς δαπάνες που παρουσιάζονται μειωμένες κατά 8,5% (ή 3.542 εκατ. ευρώ) που αποτελεί και τον κύριο δείκτη της αποτελεσματικότητας της προσπάθειας περιορισμού των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού.

Κλείνει 16 υποκαταστήματα στην Ελλάδα η Citibank

Στην απόφαση να κλείσει 16 υποκαταστήματα στην Ελλάδα, προχώρησε η Citibank.Η διοίκηση στο πλαίσιο της μείωσης των λειτουργικών δαπανών πήρε την απόφαση αυτή, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει και  πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για την μείωση άνω των 200 θέσεων εργασίας.
Με το κλείσιμο των 16 υποκαταστημάτων η Citibank περιορίζει τις δραστηριότητές της στην Αθήνα, αφού το μόνο υποκατάστημα εκτός Αθηνών που θα συνεχίσει να λειτουργεί είναι αυτό της Θεσσαλονίκης.
Στην Αθήνα, θα υπάρξει συγχώνευση υποκαταστημάτων και η τράπεζα θα φτάσει να έχει συνολικά 21 καταστήματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 20 στην Αθήνα.

Στρατιωτικοί και Βουλευτικές Αποζημιώσεις...

 

 Από τη ραδιοφωνική εκπομπή "Αυτοψία" του radio Alpha (με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ Γ.Αντωνιαδη, απόστρατο Οικονομολόγο Π.Ν.)

Χαριστική βολή σε αναπήρους, συνταξιούχους από την Β Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου! - Τσεκούρι και στις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής

- Οι υπάλληλοι της Βουλής εξομοιώνονται με το υπόλοιπο Δημόσιο
- To EKAΣ θα δίνεται αντί στα 64 στα 66! (με την συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας)
- Η διάταξη που εξαιρούσε από τις περικοπές συντάξεων τους συνταξιούχους με αναπηρία θα αφορά ΜΟΝΟ εκείνους στους οποίους χορηγείται το μηνιαίο εξωϊδρυματικό επίδομα
- Μειώσεις στις συντάξεις του Δημοσίου - Ενσωμάτωση των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για τα ΑμΕΑ στην σύνταξή τους
- Εξαιρέσεις από τις διαθεσιμότητες
- Πρέπει να κυρωθεί από την Βουλή εντός 40 ημερών

Η δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (η πρώτη αφορούσε στην νέα δημοσιονομική εποπτεία) φέρνει σειρά νέων παρεμβάσεων στις συντάξεις υπαλλήλων της Βουλής, στο ΕΚΑΣ, στους ενεργειακούς επιθεωρητές, στις οδικές μεταφορές, στο βρεφικό γάλα, στην παιδεία, στην υγεία, στον τουρισμό και σε άλλους τομείς.
Υπάλληλοι Βουλής: Ορίζει ότι για τον υπολογισμό της σύνταξης, τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Βουλής, εφαρμόζονται οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά για τους τακτικούς υπαλλήλους των Υπουργείων.
Ως μισθός για τον υπολογισμό της σύνταξης λογίζεται ο συντάξιμος μισθός τακτικού υπαλλήλου Υπουργείου αντίστοιχης κατηγορίας, με τα ίδια έτη υπηρεσίας, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με τις οικείες συνταξιοδοτικές διατάξεις.
Οι διατάξεις έχουν εφαρμογή από 1.1.2013.
Μειώσεις στις συντάξεις: Προκειμένου να εναρμονιστεί το Δημόσιο με τους ασφαλιστικούς φορείς κύριας ασφάλισης ορίζεται ότι εάν το συνολικό ποσό των συντάξεων, συμπεριλαμβανομένων και των επικουρικών καθώς και των μερισμάτων, υπερβαίνει τα 2.000,00€ και μέχρι 3.000,00€ να μειώνεται το ανωτέρω συνολικό ποσό κατά 15%, ενώ εάν το ποσό αυτό υπερβαίνει τα 3.000,00€ να μειώνεται το συνολικό ποσό των συντάξεων κατά 20%.
Δώρα για συνταξιούχους ΑμΕΑ: Κατ’ εξαίρεση το συνολικό ετήσιο ποσό των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας, τα οποία καταργήθηκαν για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου, θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται στους τετραπληγικούς και παραπληγικούς συνταξιούχους του Δημοσίου. Το ποσό αυτό επιμεριζόμενο πλέον σε 12μηνη βάση θα καταβάλλεται κατά μήνα μαζί με τη σύνταξή τους.
Αποκρατικοποιήσεις: Διευκρινίζεται το νομικό καθεστώς που θα διέπει τις υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες μετά την αποκρατικοποίησή τους. Επίσης αποσαφηνίζεται, «για λόγους ασφάλειας δικαίου, ότι, μέχρι την αποκρατικοποίησή τους, οι εν λόγω εταιρείες εξακολουθούν να διέπονται από το οικείο σε αυτές καθεστώς, ανεξάρτητα από τη μεταφορά των μετοχών που κατέχει σε αυτές το Δημόσιο στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».
Εξαιρούνται από τις διαθεσιμότητες: Δεν τίθενται σε διαθεσιμότητα συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί με διαδικασίες που αφορούν ΑΜΕΑ ή είναι πολύτεκνοι, προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί και τους βαρύνει φορολογικά ή εργαζόμενοι των οποίων ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί και εξακολουθεί να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή εργασιακή εφεδρεία.
Βρεφικό γάλα: Δεν θα χρειάζεται να δίνεται νομοθετική εξουσιοδότηση στους αρμόδιους Υπουργούς για να εκδώσουν απόφαση, με την οποία θα ορίζονται ειδικοί όροι για τον τρόπο διάθεσης του βρεφικού γάλακτος στα σημεία πώλησης. Στόχος η δυνατότητα άμεσης εφαρμογής της διάταξης για τη διάθεση των παρασκευασμάτων πρώτης βρεφικής ηλικίας σε σημεία εκτός φαρμακείων.
Για την άμεση εφαρμογή των διατάξεων για τη μίσθωση οχημάτων χωρίς οδηγό στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, καταργείται η νομοθετική εξουσιοδότηση στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να ρυθμίζονται διοικητικά θέματα και τεχνικές λεπτομέρειες για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας μισθωμένων οχημάτων, τα συνοδευτικά έγγραφα μεταφοράς κοκ.
Τι προβλέπει η Α Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Kατ' αρχήν, καθιστά το Γενικό Λογιστήριο του κράτους σε κεντρικό συντονιστή υπουργείων, ΔΕΚΟ, νομικών προσώπων και ΟΤΑ με σκληρούς και εντατικούς μηχανισμούς ελέγχου των δαπανών.
Αν κάποιος Δήμος βγει εκτός προϋπολογισμού έρχεται αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3‰ και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το δήμο σύμφωνα με το ποσοστό αυτό μέχρι την οικονομική εξυγίανση του. Επίσης έρχεται αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%.
Προβλέπεται επίσης περικοπή των πιστώσεων, των δανείων και επιτροπεία για όσους έχουν αποκλίσεις άνω του 10%. Δημιουργούνται 2 μηχανισμοί ελέγχου, ένας για ΔΕΚΟ και νομικά πρόσωπα και ένας για τους ΟΤΑ, αμφότεροι με λογοδοσία στο ΓΛΚ.
Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα μπαίνουν στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)