Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Aφίσες του Πασόκ που θα θέλαμε να (ξανα)δούμε,με νέο περιεχόμενο!!!


Τα χρήματα στο πορτοφόλι δεν είναι τυχαία δραχμές!



Τέλος στις αντικειμενικές – Στο 20% ο ΦΠΑ


Σε μια προσπάθεια να “αναθερμανθεί” η αγορά κατοικίας η κυβέρνηση Παπαδήμου προωθεί μεγάλες αλλαγές στην ακίνητη περιουσία.

Μείωση των φόρων στα ακίνητα με ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ κατα 2% ή 3% που δεν αποκλείεται να συνδυαστεί με τις αγορές μέσω πιστωτικών καρτών έχει αποφασίσει το υπουργείο οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τς εφημερίδας Πρώτο Θέμα την ερχόμενη Δευτέρα, κατα την έναρξη του διαλόγου για τη φορολογία, ο αναπληρωτής υπουργός Π. Οικονόμου θα προτείνει:

-κατάργηση της ισχύουσας διαδικασίας της διαμόρφωσης των αντικειμενικών τιμών μέσω της εφορίας.Οι τιμές θα καθορίζονται απο την Τράπεζα της Ελλάδας

-δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης. Οι συντελεστές θα μειωθούν στο μισό

-ενοποίηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία

-μείωση του ΦΠΑ κατα 2 ή 3 μονάδες. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο η μείωση να συνδεθεί με τις αγορές μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Η μέιωση θα ισχύει και για την αγορά ακινήτων.

Πώς να ρυθμίσετε τα δάνεια σας

Τι προσφέρουν τώρα οι τράπεζες, τι ισχύει για την διαγραφή χρεών και ποιες είναι οι ενδεχόμενες προτεινόμενες ρυθμίσεις.

Πώς να ρυθμίσετε τα δάνεια σας

Είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε ρύθμιση του δανείου σας.

Στην παρούσα συγκυρία, καμία τράπεζα δεν πρόκειται να το αρνηθεί, αν της το ζητήσετε. Ο φόβος των επισφαλειών, είναι ο κυρίαρχος για τις διοικήσεις τους (μαζί με αυτών των …ανακεφαλαιοποιήσεων). Οπότε, η ευκαιρία είναι μπροστά σας. Όμως, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να τρέφετε φρούδες ελπίδες, περνώντας την πόρτα του καταστήματος, ότι υπάρχει ενδεχόμενο να σας διαγραφεί χρέος.

Για να γίνει αυτό, η περίπτωση σας θα πρέπει να είναι ακραία, και να έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση.

Σε διαφορετική περίπτωση, έχετε να ελπίζετε, απλώς, σε καλύτερους όρους. Που και πάλι, δεν είναι λίγο. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό πρακτικά;

Μικρότερο επιτόκιο, μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου και κατ επέκταση μικρότερη δόση.

Ήδη, μέχρι σήμερα, έχουν γίνει περί τις 750.000 ρυθμίσεις αυτού του είδους, χωρίς να υπολογίζονται αυτές που ουσιαστικά έχουν επιβληθεί με δικαστική απόφαση.

Μετά την ρύθμιση, μάλιστα, που εισήγαγε αργά το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Εργασίας, εκτιμάται ότι οι ρυθμίσεις αυτές θα γίνουν ακόμα περισσότερες.

Βεβαίως, αν είστε δημόσιος υπάλληλος κι έχετε πάρει το δάνειο σας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τότε έχετε να ελπίζετε σε ακόμα ευνοικότερες προυποθέσεις, για να μην δείτε τον μισθό σας να εξαφανίζετε κάθε πρώτη του μηνός. προσοχή όμως: αν το δάνειο σας είναι από εμπορική τράπεζα, τότε αυτό δεν ισχύει, αλλά μπαίνετε στον γενικότερο κανόνα των δανειοληπτών.

Βλέπετε οι πιέσεις που έχουν ασκηθεί μέχρι τώρα από την κυβέρνηση, για να επεκταθεί αυτό το καθεστώς και με τις εμπορικές τράπεζες, δεν έχει επιφέρει αποτελέσματα.

Δεν αποκλείεται ωστόσο κάτι τέτοιο να γίνει στο ορατό μέλλον…

Οι άνεργοι θα εξασφαλίζουν περίθαλψη με 50 ένσημα

Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει στους ανέργους τη δυνατότητα να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμη και αν έχουν συμπληρώσει πολύ λίγα ένσημα, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Οι ασφαλισμένοι στο εξής θα μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες με 50 ένσημα ετησίως.

Επεκτείνεται επίσης στα τρία χρόνια αντί για δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες, δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μετά την απώλεια της θέσης εργασίας τους.

Στην εισηγητική έκθεση της σχετικής τροπολογίας, την οποία έχει καταθέσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, αναφέρεται, ότι οι ρυθμίσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες "λόγω των σοβαρών προβλημάτων ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα την παραμονή τους σε κατάσταση ανεργίας ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που συνεπάγεται την αδυναμία θεμελίωσης των ελαχίστων χρονικών προϋποθέσεων χορήγησης παροχών υγειονομικής περίθαλψης τόσο για τους ίδιους όσο και για τα μέλη οικογενείας τους".

Η συγκεκριμένη διάταξη, θα ισχύει για έναν χρόνο, δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2012 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013.

Οι ασφαλισμένοι, για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να έχουν "κολλήσει" 50 ένσημα κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2011) ή κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

Επίσης, στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 έως 55 ετών, που έχουν ή είχαν βιβλιάριο ασθενείας, που η ισχύς του έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2011 ή λήγει εντός του 2012, η χρονική περίοδος ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται, έως την 31η Δεκεμβρίου 2012.

Με εγκύκλιό του προς τις διοικήσεις του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσων και του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, το υπουργείο Εργασίας ζητά "μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας, για την χρονική περίοδο έως 30.04.2012" να προχωρήσουν:

* στη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος στους ασφαλισμένους σας, με τη συμπλήρωση πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2011), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

* στην παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές ασθένειας σε είδος των ανέργων ηλικίας 29 έως 55 ετών, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄273) και των μελών οικογενείας τους και είχαν βιβλιάριο ασθενείας που η ισχύς έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2011 ή λήγει εντός του 2012.

Για το κατ' οίκον απασχολούμενο προσωπικό που ασφαλιζόταν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ν.2639/1998 (Α΄ 205), οι αποδοχές του οποίου υπολειπόταν του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, η ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας για την περίοδο από 01.03.2012 έως 28.02.2013 και μόνο, θα γίνεται με τη συμπλήρωση ογδόντα (80) ημερών ασφάλισης, είτε το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2011), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

Για ασφάλιση βάσει του δεκαπενταμήνου (15μήνου), με αποκλειστική προϋπόθεση ημέρες που προκύπτουν από αμοιβή με εργόσημο, θα απαιτούνται 150 ημέρες ασφάλισης.

Ευρωπαϊκή διάκριση για την ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως

Έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλει με όλους τους τρόπους στην ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, έκαναν από την Κοπεγχάγη τα μέλη του Προεδρείου της επιτροπής των Περιφερειών, μετά τη λήξη της 5ης Συνδιάσκεψης των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών.

Η Επιτροπή των Περιφερειών καλεί την ΕΕ να συμβάλει στον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων, μεταξύ των Περιφερειών μέσω της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού και της Πολιτικής Συνοχής, καθώς και ενός πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου που θα ευνοεί την ανάπτυξη και την αυτονομία των Περιφερειών.

Η δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα, μόνο εάν οι δήμοι και οι περιφέρειες αποκτήσουν ουσιαστικό ρόλο στην εφαρμογή της στρατηγικής "Ευρώπη 2020" και αναδειχθούν σε ισότιμους παράγοντες μέσω της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

Η ελληνική πλευρά παρευρέθηκε με τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο της ελληνικής αντιπροσωπίας στην Επιτροπή των Περιφερειών Γιάννη Σγουρό, τον αντιπρόεδρο Απόστολο Κατσιφάρα και μέλη του ΔΣ της ΕΝΠΕ, καθώς και το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη.

Μάλιστα, ο Γ. Καμίνης παρενέβη σε ειδική ομάδα εργασίας με θέμα "την ενεργοποίηση των πολιτών στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων", όπου και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "οι πολίτες πρέπει να γίνονται συμμέτοχοι στη λήψη των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή τους, ακόμη και με τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων, αν χρειαστεί", επισημαίνοντας ότι ο ρόλος των πόλεων είναι "να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στις πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους ομάδες πίεσης και συμφερόντων".

Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης, το έργο της ανάπλασης του Πεδίου του Άρεως επιλέχθηκε από την Επιτροπή των Περιφερειών ως μια από τις έξι πιο καινοτόμες δράσεις στην ΕΕ στο πλαίσιο της ενότητας "Όμορφες Πόλεις".

Η έκθεση της Επιτροπής των Περιφερειών στοχεύει στην προβολή των βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της αρχιτεκτονικής και της πολεοδομίας, της καινοτομίας, της ενεργειακής απόδοσης, των μεταφορών, της βιώσιμης ανάπτυξης και της προώθησης της απασχόλησης.

Η ανάπλαση του πάρκου αποτελεί μια από τις πιο καινοτόμες δράσεις με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη αστικών περιοχών.

Η χρήση ψυχρών υλικών στους πεζοδρόμους και νέων τεχνολογιών άρδευσης δημιουργούν ένα καταφύγιο δροσιάς για τους πολίτες, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς επιτυγχάνεται η μείωση της θερμοκρασίας κατά 2 έως τέσσερις βαθμούς κελσίου.

ΔΝΤ: Κενό 32 με 67 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Χρηματοδοτικό κενό, που κυμαίνεται από 32 έως 67 δισ. ευρώ, εντοπίζει για τη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το 2014, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Έγγραφα του ΔΝΤ που επικαλείται το Dow Jones Newswires εκφράζουν την ανησυχία του Ταμείου, που δεν αποκλείει εκ νέου ενίσχυση προς την Ελλάδα.

Κατά τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ πάντως, η Αθήνα ενδέχεται να μπορέσει να καλύψει εν μέρει τις ανάγκες τις από τις αγορές, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Οι προοπτικές για μία επιστροφή στην αγορά γίνονται ακόμα λιγότερο βέβαιες".

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, κατά τις εκτιμήσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές με ομόλογα μικρής διάρκειας υψηλού επιτοκίου καθώς το ιστορικό της χώρας θα αποθαρρύνει αρχικά τις εκδόσεις μεγάλης διάρκειας γεγονός που θα αποτελέσει ένδειξη συνέχισης της εξάρτησης από την επίσημη χρηματοδότηση.

Με την έκθεση του ΔΝΤ στην Ευρώπη και στην Ελλάδα κοντά στο μέγιστο επίπεδο, το ταμείο υποθέτει πως η επιπλέον βοήθεια θα προέλθει από την Ευρωζώνη.

Ωστόσο, καθώς το ΔΝΤ θεωρεί τους κινδύνους για την έγκαιρη και πλήρη εφαρμογή του προγράμματος εξαιρετικά υψηλούς σκιαγράφησε ένα εναλλακτικό σενάριο βάσει του οποίου οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις θα καθυστερήσουν ενδεχομένως έως τρία χρόνια και οι ιδιωτικοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν με βραδύτερο ρυθμό από το προβλεπόμενο λόγω περιορισμών στις αγορές και πολιτικών εμποδίων.

Σύμφωνα με το σενάριο ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ θα φτάσει το 171% το 2014 αντί του 160% ενώ το 2020 θα φτάσει το 146% αντί το 117% το οποίο προβλέπεται στην πρόσφατη συμφωνία.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)