Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

By Goladas.blogspot

Συνεργασία με τον ΠΑΟΚ για συσσίτια στη Θεσσαλονίκης ανήγγειλε ο μητροπολίτης Άνθιμος. Ασυνήθιστο...σύμφωνο συμβίωσης!


Ο Τέρενς Κουίκ λέει ότι τώρα, εκτός από το Μακρονήσι, θα υπάρχει για τους Έλληνες και το... «στουρναρονήσι»!

Υπάρχει και φιλότιμο ...........

Δεκαεπτά συλλήψεις για τα πλαστά ασφαλιστήρια Ι.Χ.







Τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιδρύσει παράνομη «ασφαλιστική» εταιρεία και, σε συνεργασία με ασφαλιστικά γραφεία, ασφαλιστικούς πράκτορες και διαμεσολαβητές, εξέδιδαν πλαστά ασφαλιστήρια και συμβόλαια αστικής ευθύνης σε ιδιοκτήτες οχημάτων, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Μεταξύ των δεκαεπτά συλληφθέντων είναι και ένας 40χρονος αστυνομικός -είχε ρόλο ασφαλιστικού διαμεσολαβητή-, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής. Σε βάρος του, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, αναζητούνται δύο ακόμα άτομα και κατηγορούνται άλλα δεκατέσσερα.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 42χρονος αρχηγός της οργάνωσης συνέστησε, τον Οκτώβριο του 2012, μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, με έδρα στην περιοχή Ζωγράφου Αττικής.
Η εταιρεία αποτελούσε υποκατάστημα μητρικής εταιρείας, που εδρεύει στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ο 42χρονος, ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπός του υποκαταστήματος στην Ελλάδα, φερόταν ότι είχε συνάψει σύμβαση με ασφαλιστική εταιρεία στη Βουλγαρία, κάτι το οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία δε συνέβη ποτέ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ύψος της απάτης ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ.
Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη και αλλού, συνελήφθησαν περισσότερα από 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απάτης. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη μονοπρόσωπης ΕΠΕ με έδρα την οδό Παπάγου 25 και επωνυμία General Commodity Trade.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η«Κ»,η εν λόγω επιχείρηση συστήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και ενεγράφη (χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά) στα μητρώα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ως «εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης».
Πηγές της «Κ» με γνώση του θέματος σχολίασαν ότι «η εγγραφή της εταιρείας στα μητρώα του Επιμελητηρίου έγινε εξαιτίας πλημμελούς ελέγχου των δικαιολογητικών που κατέθεσε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της μονοπρόσωπης ΕΠΕ».
Κατά πληροφορίες, ο εγκέφαλος της απάτης και το δίκτυο των συνεργατών του κατάφεραν να εξαπατήσουν συνολικά 12.500 Ελληνες οδηγούς στους οποίους πούλησαν ασφαλιστήρια συμβόλαια «μαϊμού», χρησιμοποιώντας αυθαίρετα την επωνυμία της νόμιμης εταιρείας με έδρα τη Βουλγαρία.
Η απάτη άρχισε να αποκαλύπτεται όταν η νόμιμη ασφαλιστική εταιρεία κατέθεσε αίτημα στις αρμόδιες ελληνικές αρχές ζητώντας να πουλάει απευθείας στην εγχώρια αγορά ασφαλιστήρια συμβόλαια, δίχως την παρεμβολή εταιρείας ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Η αρμόδια ελεγκτική αρχή της Βουλγαρίας ήρθε σε επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος, που εποπτεύει τη λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών. Ο έλεγχος που ακολούθησε αποκάλυψε την απάτη. Ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας κ. Χαρ. Λακαφώσης και το ΣΔΟΕ, ενώ την έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος έφερε σε πέρας το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας.

Στρατιώτες έκαναν ληστείες στην Πάτρα

Σπείρα αποτελούμενη από τέσσερις στρατιώτες, οι οποίοι έκαναν ληστείες στην Πάτρα, εξάρθρωσε η Αστυνομία. Ήδη έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ηλικίας 21 ετών όλοι, ενώ αναζητείται ένα ακόμη.
Η επιχείρηση της Αστυνομίας για την εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής, μετά την ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου της Πάτρας.

Ειδικότερα, ένας από τους δράστες άρπαξε με την απειλή όπλου από την υπεύθυνο σούπερ μάρκετ το ποσό των 4.000 και επιχείρησε να διαφύγει. Όμως, πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη...
αλλά ο 21χρονος πυροβόλησε εναντίον ενός 57χρονου τραυματίζοντάς τον στο πόδι.
Ο τραυματίας διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ μετά την κινητοποίηση της Αστυνομίας συνελήφθη ο δράστης της ληστείας, καθώς και ο συνεργός του που περίμενε σε ένα αυτοκίνητο.
Κατά την διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο ακόμη άτομα, ενώ αναζητούν έναν ακόμη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας, τα οποία υπηρετούν σε τοπική στρατιωτική μονάδα, έχουν διαπράξει τουλάχιστον 10 ληστείες σε καταστήματα της Πάτρας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες.

Λειτουργία Ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Αρχείων

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Αρχείων του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Η Υπηρεσία Στρατιωτικών Αρχείων έχει ως αποστολή την τήρηση των αρχείων του Στρατού Ξηράς και ορισμένων φορέων του ΓΕΕΘΑ (Σχολών, Υπηρεσιών) καθώς και των ατομικών εγγράφων όλων των στελεχών του Στρατού, του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Κοινών Σωμάτων του ΓΕΕΘΑ, καθώς και των μονίμων πολιτικών υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ / ΓΕΣ.

Η ΥΣΑ παρέχει αρχειακό υλικό στο ΓΕΣ και γενικότερα στο ΥΠΕΘΑ και τους φορείς του, σε Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές, σε Στρατιωτικούς και Πολίτες, καθώς και σε λοιπούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Συνεργάζεται με τη Δνση Ιστορίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ / ΔΙΣ) και επιστημονικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, είναι ανοικτή στην έρευνα του κοινού και δίνει στοιχεία από το μη διαβαθμισμένο αρχείο σε ενδιαφερομένους, μετά από αίτημά τους, εφόσον δεν εμπίπτουν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων των ειδικών αρχείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού). Η απομάκρυνση των αρχείων από τους χώρους της ΥΣΑ απαγορεύεται, πλην των ατομικών εγγράφων που αποστέλλονται για διοικητική / δικαστική χρήση. Τα έγγραφα διακινούνται αποκλειστικά από το υπεύθυνο προσωπικό.

Στο πλαίσιο του εκτελούμενου έργου η ΥΣΑ, μέσα από μία σειρά αλληλένδετων, συμπληρωματικών ενεργειών στοχεύει:
Στη διαφύλαξη του συνόλου του αρχειακού υλικού σε μορφή μικροφίλμ καθώς και μέρους του έντυπου υλικού με κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης.
Στη δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης όλων των αρχείων του Στρατού  και των μητρώων όλων των στελεχών του Στρατού.
Στην προβολή στοιχείων για τη Στρατιωτική Ιστορία σημαντικών χρονικών περιόδων.
Στην έρευνα του αρχειακού υλικού και την διάθεση του προς τους φορείς του Δημοσίου και το κοινό.
Στην άριστη εξυπηρέτηση του πολίτη και των Υπηρεσιών η οποία  έγκειται στην εύκολη και άμεση αναζήτηση πρωτογενών πληροφοριών  από κάθε ερευνητή και πολίτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στην ολοκλήρωση ενός μοναδικού, μεγάλης ιστορικής αξίας ψηφιακού πολιτιστικού αποθέματος και στην εύκολη πρόσβαση των ενδιαφερομένων σ' αυτό.
Στην προβολή και ανάδειξη σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο της Στρατιωτικής Ιστορίας του Ελληνικού Στρατού, με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Για μετάβαση στην ιστοσελίδα της ΥΣΑ κάντε κλικ στο παρακάτω λινκ.

Ν. Πλαστήρας: “Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;!”, είπε ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος…

diaforetiko.gr : extra 126096 plastiras Ν. Πλαστήρας: Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;!, είπε ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος…
Η φτώχεια του Ν. Πλαστήρα δεν λέει τίποτε στους πολιτικούς κηφήνες!
«Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο», είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος.
Μεταφέρουμε μερικά από τα πολλά αξιόλογα συμβάντα της ζωής του, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνδρα και τον καθιστούν πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για παλιότερους αλλά και σημερινούς, δεδομένου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι, έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμφτωχοι.
Ο αείμνηστος Ανδρέας Ιωσήφ – πιστός φίλος του – αναφέρει: Ο στρατηγός είχε απαγορεύσει στους δικούς του να χρησιμοποιούν το όνομα “Πλαστήρας” όπου κι αν πήγαιναν. Ο αδελφός του ήταν άνεργος. Το εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ» ζητούσε οδηγό κι εκείνος έκανε αίτηση. Ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε πώς λέγεται: Κι επειδή αυτός δίσταζε να πει το όνομά του, ενθυμούμενος την εντολή του στρατηγού, τον ξαναρώτησε και δυο και τρεις φορές, ώσπου αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τον λένε Πλαστήρα.
Παραξενεμένος ο υπεύθυνος ζητάει να μάθει αν συγγενεύει με το στρατηγό και πρωθυπουργό. Μετά από πολύ δισταγμό του αποκαλύπτει ότι είναι αδελφός του. Αφού η αίτηση, ικανοποιήθηκε, παρακάλεσε να μη το μάθει ο αδελφός του. Ο στρατηγός το έμαθε κι αφού τον κάλεσε αμέσως στο σπίτι του τον επέπληξε και του απαγόρευσε να αναλάβει αυτή την εργασία λέγοντάς του: «Αν έχεις ανάγκη, κάτσε εδώ να μοιραζόμαστε το φαγητό μου». Και δεν πήγε.
Ο Πλαστήρας ήταν άρρωστος –έπασχε από φυματίωση – κι έμενε σ’ ένα μικρό σπιτάκι στο Μετς, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι αλλ’ αυτός αρνήθηκε λέγοντας: «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».Πολλές φορές με τρόπο έστελνε και αγόραζαν ψωμί, ελιές και λίγη φέτα… Τότε οι γύρω του, του υπενθύμιζαν ότι είχε ανάγκη καλύτερου φαγητού λόγω της αρρώστιας κι εκείνος με απλότητα τους απαντούσε: «Τι κάνω… σκάβω για να καλοτρώγω;».
Ο Βάσος Τσιμπιδάρος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ακρόπολη», περιγράφει το εξής περιστατικό: «Κάποτε, ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος, είχε πάρει την πρωτοβουλία να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη, για να μην περιφέρεται εδώ και εκεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πήγε λοιπόν σε μια Τράπεζα και μίλησε με τον διοικητή. «Τι;», απόρησε εκείνος. «Δεν έχει σπίτι ο Πλαστήρας; Βεβαίως και θα του δώσουμε ό,τι δάνειο θέλει και μάλιστα με τους καλύτερους όρους!» Ο Μοάτσος έτρεξε περιχαρής στον Πλαστήρα, του το ανήγγειλε και εισέπραξε την αντίδραση: «Άντε ρε Γιάννη, με τι μούτρα θα βγω στο δρόμο, αν μαθευτεί πως εγώ πήρα δάνειο για σπίτι;». Έσχισε το έντυπο στα τέσσερα και το πέταξε.
Ο Δημήτρης Λαμπράκης «δώρισε» κάποια στιγμή στον Πλαστήρα ένα ωραίο χρυσό στυλό κι αφού ο στρατηγός κάλεσε τον φίλο του Ανδρέα του λέει: – Εγώ δεν βάζω χρυσές υπογραφές. Μου φτάνει το στυλουδάκι μου. Να το στείλεις πίσω. – Μα θα προσβληθεί… – Δεν πειράζει… Ας μου κόψει το νερό από το κτήμα. Δεν θέλω δώρα Ανδρέα. Γιατί τα δώρα φέρνουν και αντίδωρα!
Το 1952, πρωθυπουργός ο Πλαστήρας, ήταν κατάκοιτος από την αρρώστια που τον βασάνιζε, όταν μία μέρα δέχθηκε την επίσκεψη της Βασίλισσας Φρειδερίκης. Μπαίνοντας εκείνη στο λιτό ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του, εξεπλάγη όταν είδε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ράντζο για τον ύπνο του, και τον ρώτησε με οικειότητα: «Νίκο, γιατί το κάνεις αυτό;» και η απάντηση ήρθε αφοπλιστική. «Συνήθισα, Μεγαλειοτάτη, το ράντζο από το στρατό και δεν μπορώ να το αποχωριστώ…».
Ο στρατηγός Νικόλαος Σαμψών, φίλος του Πλαστήρα, σε επιστολή του περιγράφει, το παρακάτω: «Όταν πέθανε ο Πλαστήρας δεν άφησε πίσω του σπίτι, ακίνητα ή καταθέσεις σε τράπεζες.
Η κληρονομιά που άφησε στην ορφανή προσφυγοπούλα ψυχοκόρη του, ήταν 216 δρχ., ένα δεκαδόλλαρο και μια λακωνική προφορική διαθήκη: «Όλα για την Ελλάδα!». Βρέθηκε επίσης στα ατομικά του είδη ένα χρεωστικό του Στρατού (ΣΥΠ 108) για ένα κρεβάτι που είχε χάσει κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στη Μικρά Ασία και 8 δρχ. με σημείωση να δοθούν στο Δημόσιο για την αξία του κρεβατιού, ώστε να μην χρωστά στην Πατρίδα».
Όταν πέθανε ο Πλαστήρας στις 26/7/1953 τον έντυσαν το νεκρικό κοστούμι, που το αγόρασε ο φίλος του Διονύσιος Καρρέρ – γιατί ο ίδιος τον μισθό του τον πρόσφερε διακριτικά σε άπορους και ορφανά παιδιά – ο δε γιατρός, που ήταν παρών και υπέγραψε το σχετικό πιστοποιητικό θανάτου, μέτρησε στο ταλαιπωρημένο κορμί του: 27 σπαθιές και 9 σημάδια από βλήματα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)