Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Το κόστος των αεροδιακομιδών και η «λύση»

Με μεγάλη ευκολία, που ενίοτε αγγίζει τα όρια της επιπολαιότητας, μπορεί να μιλούν διάφοροι φορείς της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής για το υπέρμετρο βάρος που σωρεύει στους φορολογούμενους η ανάγκη για διατήρηση αξιόμαχων Ενόπλων Δυνάμεων. Πράγματι, η χώρα εξακολουθεί να... ξοδεύει σημαντικά ποσά για την άμυνά της, αλλά σχεδόν κανείς δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη τη συνεισφορά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη μείωση των κρατικών δαπανών. Δεν υπάρχει κανένα άλλο υπουργείο που να έχει περικόψει τον προϋπολογισμό του κατά περίπου 40%, κάτι που αποδεικνύει ότι στον χώρο αυτόν υπάρχει πειθαρχία, σύστημα και οργάνωση. Αρετές που λείπουν από άλλες κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες όχι μόνον αδυνατούν να μειώσουν τις δαπάνες τους, αλλά δεν είναι καν σε θέση να τις προσδιορίσουν με ακρίβεια.

Σήμερα, στην εποχή της ταχύτητας και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, εξακολουθούν να εφαρμόζουν χρονοβόρες και... χαρτοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες εν τέλει βοηθούν μόνον στο να συγκαλύπτεται η πραγματικότητα. Ότι, δηλαδή, πέρα από την παροιμιώδη ανικανότητα του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, υπάρχει και ένα σημαντικό κόστος, το οποίο επωμίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά λειτουργεί προς όφελος άλλων οργανισμών.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν οι αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια απέδειξε ότι δεν είναι ικανό να τις οργανώσει με δικά του μέσα. Τα ελικόπτερα που αγόρασε έπεφταν σαν τις μύγες παρασύροντας στον θάνατο ασθενείς, γιατρούς και χειριστές. Η τότε κυβέρνηση (Σημίτη) έδωσε την προσωρινή λύση, να ανατεθούν οι αεροδιακομιδές στην Πολεμική Αεροπορία. Δυστυχώς όμως, και στην περίπτωση αυτή αποδείχθηκε σοφή η λαϊκή ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Περίπου δέκα χρόνια μετά την «προσωρινή» λύση, δεν έχει γίνει ούτε συζήτηση για μόνιμη αντιμετώπιση του ζητήματος. Όλοι βολεύονται να αφήνουν την Αεροπορία να τραβάει το ζόρι, έχοντας ενδεχομένως στο μυαλό τους ότι σε αυτή θα φορτώσουν και τις ευθύνες σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Εκτός όμως από το ζόρι, πέρα από το γεγονός ότι ιπτάμενα μέσα αφαιρούνται από τις επιχειρησιακές ετοιμότητες προκειμένου να διατεθούν στο ΕΚΑΒ, ουδείς κάνει τον κόπο να υπολογίσει το κόστος αυτών αεροδιακομιδών, το οποίο θα έπρεπε να καλύπτεται με χρέωση του ασφαλιστικού φορέα αυτών που μεταφέρονται. Όμως όχι. Σε 79.000.000 ευρώ ανερχόταν το χρέος του ΕΚΑΒ στην Π.Α. στα τέλη του 2012. Όσο για το 2013 και το 2014, ακόμη δεν υπάρχει επίσημος υπολογισμός. Κατά τα λοιπά, τα χρήματα αυτά συνυπολογίζονται ως αμυντικές δαπάνες...

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 26/07/2014 – ΕΥΘΥΜΙΟΣ Π. ΠΕΤΡΟΥ - e.p.petrou@gmail.com)

Διατάξεις - σοκ για χιλιάδες στελέχη ΕΔ-ΣΑ σε υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΣΟΚ για χιλιάδες αστυνομικούς, πυροσβέστες και στρατιωτικούς έχει συμπεριλάβει η κυβέρνηση στο αρχικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου που σχεδιάζει να φέρει για ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με μία από τις διατάξεις αυτές, από... την 1η-1-2015 όλοι οι κλάδοι πρόνοιας του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) υπάγονται στο καθεστώς της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος».

Κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων

Επιπλέον, σύμφωνα με άλλες διατάξεις, από την 1η-1-2015 καταργούνται επιπλέον 4 φόροι υπέρ τρίτων που κατευθύνονται σε επικουρικές συντάξεις στρατιωτικών-σωμάτων ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα θα ισχύουν συντελεστές βιωσιμότητας για την αποφυγή νέων ελλειμμάτων και για τους ειδικούς λογαριασμούς των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού (ΜΤΣ, ΜΤΑ, ΜΤΝ), εξέλιξη η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές περικοπές επικουρικών συντάξεων για όλους τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ από το επόμενο έτος!

Έκκληση

Έχοντας ήδη λάβει γνώση των παραπάνω ρυθμίσεων τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των αστυνομικών απέστειλαν προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επιστολή με την οποία ζητούν να μην προωθηθούν για ψήφιση στη Βουλή, προειδοποιώντας ότι αν τελικά ψηφιστούν οι συγκεκριμένες διατάξεις θα επιφέρουν:

κύμα αθρόων συνταξιοδοτήσεων, περίπου 4.000 αστυνομικών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων προβλημάτων στη λειτουργία του Σώματος, αλλά και κατάρρευση του Ταμείου.
διάψευση προσδοκιών και εύλογη δυσαρέσκεια και αίσθημα αδικίας, λόγω του διαχωρισμού μεταξύ των αστυνομικών - πυροσβεστών και στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Λιμενικού Σώματος, καθώς για τις δύο τελευταίες κατηγορίες θα ισχύουν διαφορετικές διατάξεις για τα αντίστοιχα Ταμεία τους.

(Ε.Τ. 26/07/2013 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ - gpalaitsakis@e-typos.com)

Η αιτία για τα ΔΕΙΝΑ της Ελλάδας σε μια φράση ενός μεγάλου διπλωμάτη πριν 90 χρόνια'


Καμιά φορά τα πράγματα στη ζωή, όσο περίπλοκα κι αν φαντάζουν είναι εξαιρετικά απλά ή έστω η εξήγησή τους.


Ο αμερικανός διπλωμάτης Τζορτζ Χόρτον, γνωστός για το βιβλίο στο οποίο κατέγραψε την καταστροφή της Σμύρνης ως πρόξενος των ΗΠΑ από τη δική του βιωματική σκοπιά, είχε διαγνώσει από τότε μια μεγάλη ασθένεια της Ελλάδας που την κατατρώει ως σήμερα.

Σε απόρρητη έκθεσή του όπως αναφέρει ο Γιώργος Λεονταρίτης στο "ΠΑΡΟΝ" γράφοντας για την Κύπρο όπου επικαλείται τη φράση, σημείωνε ο Χόρτον:

«Είναι απίστευτον, ότι ο Έλλην πολιτικός είναι ικανός να προχωρήσει ακόμη και εις θυσίαν της χώρας του και πολλών ανθρωπίνων ζωών, αρκεί να διατηρήσει το κόμμα του εις την εξουσίαν, έστω και δι' ολίγας ημέρας…».

Η μόνη ίσως μετεξέλιξη θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ότι αυτό πλέον αφορά όλους όσους αυτοπροσδιορίζονται ως πολιτικοί, οι οποίοι μπροστά στην πιθανή απώλεια της τρυφής, της καλής ζωής και των προνομίων πράγματι θυσιάζουν το παρόν και το μέλλον της χώρας με μερικά αβασάνιστα "Ναι".

Ο έρωτας για την εξουσία έφερε,

το 1920 στην κυβέρνηση ένα κόμμα που έταζε ειρήνη αλλά συνέχισε τον πόλεμο ως εκεί που δεν έπαιρνε στη Μικρά Ασία,

τον εμφύλιο αφήνοντας την Ελλάδα έξω από τη μοιρασιά του κόσμου παρά τη μεγάλη συμβολή της στη νίκη κατά του Αξονα,

την πολιτική αστάθεια στη χώρα με αποτέλεσμα τη χούντα, που μας οδήγησε στην προδοσία και απώλεια της Κύπρου και την ολική επαναφορά ενός "εθνάρχη" που έβλεπε την Κύπρο να κείται μακράν,

έναν πολιτικό, που έμεινε στην ιστορία με το μικρό του όνομα, με το τεράστιο ελάττωμα να μάθει τον Ελληνα στην τεμπελιά και να ζει με δανεικά καταναλώνοντας πιο πολλά από όσα παράγει,

έναν άσημο κινέζο να κατεβάζει τα παντελόνια του στα Ιμια,

έναν κουρασμένο στην κυβέρνηση που τα μεσημέρια πήγαινε για ύπνο από τη δουλειά που έκανε,

έναν παραμυθατζή που έταζε λεφτά γιατί υπήρχαν και στη συνέχεια τα βρήκε στις τσέπες μας,

κι έναν παροπλισμένο αποτυχημένο αρχηγό πολιτικού κόμματος προ 20ετιας, να αλλάζει σε ένα βράδυ όσα έλεγε επί μήνες για να κυβερνήσει.

Ας το επαναλάβουμε λοιπόν, για να το μάθουμε:

«Είναι απίστευτον, ότι ο Έλλην πολιτικός είναι ικανός να προχωρήσει ακόμη και εις θυσίαν της χώρας του και πολλών ανθρωπίνων ζωών, αρκεί να διατηρήσει το κόμμα του εις την εξουσίαν, έστω και δι' ολίγας ημέρας…».

 

Η αγορά ζητά μαζικά κατάργηση του ΟΑΕΕ

Συμφώνα με μετρήσεις της ΓΣΕΒΕΕ, εννέα στους δέκα μικρομεσαίους λένε «όχι» στην υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση

Από τον Δημήτρη Κατσαγάνη





Η Ελλάδα αποτελεί σε ακόμα ένα θέμα εξαίρεση στην Ευρωζώνη. Είναι η μόνη χώρα-μέλος της στην οποία εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική η ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματιών σε ένα δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο.

Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να το θέλει πλέον η συντριπτική πλειονότητα των βιοτεχνών, εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών που είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, είτε μπορούν είτε όχι πλέον να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κ», πρόσφατη μέτρηση την οποία έχει στα χέρια της η ΓΣΕΒΕΕ δείχνει πως πάνω από το 90% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών τάσσεται ενάντια στην υποχρεωπκή ασφάλιση στον ΟΑΕΕ. Την ίδια στάση είχε μόλις το 50% των μικρομεσαίων πριν από ένα-ενάμιση χρόνο.

Την ίδια στιγμή, όμως, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ένα ελάχιστο ποσοστό των μικρομεσαίων έχει καταφύγει στην ιδιωτική ασφάλιση, χωρίς να σημαίνει πως αυτή η κατηγορία ανήκει απαραίτητα σε εκείνους τους 360.000 (εκ των συνολικά 770.000 ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ) που έχουν σταματήσει να πληρώνουν κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές τους, χάνοντας, έτσι, την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στέλεχος του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ με το οποίο συνομίλησε το «Κ» ανέφερε πως η απόλυτη πλέον «αποστροφή» των μικρομεσαίων προς την «ακριβή» για τους ίδιους υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση δεν οφείλεται σε «λόγους αρχής», αλλά στην «πλήρη αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν με οποιονδήποτε τρόπο στις γιγαντιαίες τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές». Η ίδια η ΓΣΕΒΕΕ τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ φτάνουν πλέον τα 7,5 δισ. ευρώ, με τα 5,5 δισ. ευρώ εξ αυτών να αφορούν ενεργούς, δηλαδή εργαζόμενους, ασφαλισμένους και όχι άνεργους. Να σημειωθεί πως οι ετήσιες δαπάνες του ΟΑΕΕ για συντάξεις ανέρχονται μόλις σε 2,6 δισ. ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας ολοένα και περισσότερο βλέπουν ως «λύση» στο πλήρες αδιέξοδο του ΟΑΕΕ τη μετατροπή του σε ένα «μεγάλο επαγγελματικό ταμείο», στο οποίο θα ασφαλίζεται όποιος ελεύθερος επαγγελματίας το επιθυμεί και το οποίο θα παρέχει συντάξεις αποκλειστικά και μόνο με βάση τα έσοδά του από ασφαλιστικές εισφορές.

Έτσι, το κράτος θα μπορούσε να εξοικονομήσει σε ετήσια βάση 1,4 δισ. ευρώ και, με αυτόν τον τρόπο, θα ήταν, π.χ., δυνατό να χρηματοδοτεί για ενάμιση χρόνο το σχήμα του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», που αφορά κατά βάση μακροχρόνια ανέργους με χαμηλή περιουσία, λένε από το υπουργείο Εργασίας.

Ήδη το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για το 2015-2018 προβλέπει τη μείωση της κρατικής συνεισφοράς στον ΟΑΕΕ κατά 600 εκατ. ευρώ (33%) το 2015, ενώ την «τρύπα» αυτή δεν φαίνεται επ’ ουδενί να την καλύπτουν οι ασφαλιστικές εισφορές. Εκτός εάν υιοθετούνταν η πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για «ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης», με την οποία, σύμφωνα με το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, θα εισπράττονταν τα χρήματα που θα χάσει ο ΟΑΕΕ από το κράτος από τον επόμενο χρόνο και, έτσι, θα διασφαλίζονταν τουλάχιστον οι συντάξεις.

Τις ανάγκες των μικρομεσαίων για περίθαλψη, μιας και αυτή έχει περάσει εξολοκλήρου στον ΕΟΠΥΥ (νυν ΠΕΔΥ), θα μπορούσε, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, να καλύψει η μαζική προσφυγή στην ιδιωτική ασφάλιση.

Εκτιμάται ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δίνουν περίπου 450 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο με τις ασφαλιστικές εισφορές τους προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να έχουν ιατρική-νοσοκομειακή κάλυψη από το ΕΣΥ και μικρή συμμετοχή στην εξασφάλιση των αναγκαίων γι’ αυτούς φαρμάκων. Δηλαδή, το ποσό αυτό δίνουν οι 360.000 ασφαλιστικά ενήμεροι του ΟΑΕΕ (περίπου 100 ευρώ ανά μήνα).

Στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς πιστεύουν πως, αν το ποσό αυτό αποδιδόταν κάθε χρόνο στις ιδιωτικές κλινικές μέσω των ιδιωτικών ασφαλιστικών, οι παροχές τις οποίες θα απολάμβαναν οι ασφαλισμένοι όχι μόνο θα ήταν «ποιοτικά πολύ ανώτερες» από τις σημερινές, αλλά θα τις απολάμβαναν όλοι και όχι το 50%, όπως συμβαίνει λόγω του αποκλεισμού τους που έχουν φέρει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τίτλοι τέλους για τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών

Παρότι την περασμένη εβδομάδα η δημόσια συζήτηση για το ασφαλιστικό επικεντρώθηκε στους τρόπους με τους οποίους θα αυξηθούν τα έσοδα από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, η συζήτηση στα «ενδότερα» του υπουργείου Εργασίας και των Ταμείων έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.

Το κεντρικό ερώτημα είναι «πώς θα αυξήσουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές». Αυτός ήταν, εξάλλου, όπως παραδέχονται στο υπ. Εργασίας, ένας από τους δύο λόγους που η τρόικα, κατά την τελευταία επίσκεψη στην Αθήνα, ουσιαστικά απέρριψε οποιαδήποτε συζήτηση για νέες, βελτιωμένες ρυθμίσεις.

Υπηρεσιακό στέλεχος του υπ. Εργασίας ανέφερε στο «Κ» πως «δεν έχει πλέον σημασία εάν οι δόσεις για την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων γίνουν 72, 100 ή... 200». Το ζήτημα είναι «πώς θα αυξηθούν οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές κατά 10 εκατ. ευρώ κάθε μήνα για το ΙΚΑ και κατά 5 εκατ. ευρώ κάθε μήνα για τον ΟΑΕΕ»...

Η ίδια άποψη έχει περάσει και στο πιο «ασθενές» οικονομικά ασφαλιστικό ταμείο, τον ΟΑΕΕ. Πηγές του «Κ» αναφέρουν πως το ενδιαφέρον της διοίκησης επικεντρώνεται αποκλειστικά πλέον στην αύξηση των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών. Εξάλλου, το πλήθος ρυθμίσεων με τη «νέα αρχή» έως τις 27 Ιουνίου, δηλαδή έναν χρόνο μετά την έναρξη ισχύος της, έφτασε τις... 24.792 (επί συνόλου 440.000 «ασυνεπών» ασφαλισμένων). Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν οφειλές 331,6 εκατ. ευρώ (4,4% χρέους προς ΟΑΕΕ). Από αυτά, έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία είχαν εισπραχθεί μόλις 52,3 εκατ. ευρώ...

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 19ης Ιουλίου

Ψάχνουμε για νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας; Το Μαξίμου "δίνει" Αβραμόπουλο για επίτροπο!

Το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου “παίζει” δυνατά τα τελευταία 24ωρα για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ. Μετά από την οριστική απόρριψη της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη από τον Αντώνη Σαμαρά ,οι φήμες φούντωσαν για τα καλά και αρκετοί πολιτικοί συντάκτες μετέδιδαν από χθες το βράδυ πληροφορίες που θέλουν περίπου βέβαιη την επιλογή του υπουργού Εθνικής Άμυνας.


Θέλει ο Αβραμόπουλος να αποχωρήσει από την κεντρική ελληνική πολιτική σκηνή αυτές τις κρίσιμες ώρες και να “μετακομίσει” στις Βρυξέλλες; Ο ίδιος κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τις προθέσεις του και τα δημοσιεύματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες είναι “μοιρασμένα”. Άλλα διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδεχόμενο να δεχτεί τη θέση του Επιτρόπου και άλλα ότι “γίνεται συζήτηση”.

Αν ο Αβραμόπουλος δεχτεί την θέση του επίτροπου στην ΕΕ πολλά αλλάζουν . Και οι εκτιμήσεις που γίνονται για το ενδεχόμενο να πει ναι ο Αβραμόπουλος είναι πολλές . Ξεκινούν από την εκτίμηση ότι “ο Αβραμόπουλος θέλει να μείνει εκτός από τη θύελλα που έρχεται” και φθάνουν στο άλλο …άκρο που θέλει “τον Σαμαρά να βγάζει από τη μέση και την Ντόρα και τον Αβραμόπουλο, τον οποίο δεν τον θέλει ως βασικό πολιτικό παίκτη”.

Σ΄ όλα αυτά θα δώσει μια απάντηση ο ίδιος ο Αβραμόπουλος αν βέβαια δεχτεί να γίνει επίτροπος.

Το μόνο βέβαιο σ΄ αυτή τη περίπτωση είναι ένα: ότι θα πρέπει να αναζητηθεί ο διάδοχός του. Εκεί που αναμέναμε …αλλαγές Αρχηγών ίσως να έχουμε αλλαγή υπουργού. Σε μια περίοδο που αρκετά θέματα -εκτός από τα θέματα που έχουν να κάνουν με το ανθρώπινο δυναμικό- δείχνουν να μπαίνουν σε μια σειρά. Στις 30 Ιουλίου περνάνε από τη Βουλή μια σειρά σημαντικών προγραμμάτων που έχουν να κάνουν με την τεχνική υποστήριξη και την αναβάθμιση οπλικών συστήματων . Στις 21 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ για συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του, η δεύτερη επίσημη συνάντηση μέσα σ΄ ένα χρόνο. Η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών είναι πολύ “στενή” και ελπίζουμε επικερδής για την Ελλάδα.

Να αναφέρουμε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η "επικίνδυνη αποστολή" για την ολοκλήρωση των υποβρυχίων του Στόλου; Ή μήπως δεν το ξέρουν στην κυβέρνηση;
Τα λέμε όλα αυτά γιατί η “σεναριολογία” περί αποχώρησης Αβραμόπουλου από το ΥΠΕΘΑ αποκαλύπτει -εκτός των άλλων πολιτικών σεναρίων- πόσο μεγάλη σημασία δίνει η κυβέρνηση στον κρίσιμο τομέα της Εθνικής Άμυνας!

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)