Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Έτσι μας κλέβουν τα καρτέλ

Οι μυστικές συμφωνίες μεταξύ επιχειρήσεων που πυροδοτούν την ακρίβεια στην αγορά. Πως ανεβάζουν τις τιμές

Παρά τη βαθιά ύφεση της οικονομίας και τη μείωση των εισοδημάτων τα καρτέλ συντηρούν την ακρίβεια με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για τα περιθώρια κέρδους και τις τιμές στο ράφι.

Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", οι τιμές για το καλάθι της νοικοκυράς όχι μόνο παραμένουν σε αδικαιολόγητα ύψη αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω των ολιγοπωλιακών πρακτικών που επικρατούν στους κύριους κλάδους της αγοράς, από τα καύσιμα, μέχρι τα τρόφιμα και τα ακίνητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι οριζόντιες και κάθετες συμπράξεις, οι στρατηγικές συμμαχίες αγοραστών, η σύνδεση προϊόντων και η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από επιχειρήσεις, οι οποίες επιβάλλουν περιοριστικούς όρους εκμεταλλευόμενες το μέγεθός τους, είναι μερικά μόνο από τα κόλπα με τα οποία τα καρτέλ κλέβουν τους καταναλωτές.

Στο γάλα

Από τις πιο γνωστές υποθέσεις καρτέλ στην αγορά των τροφίμων ήταν και αυτό στην αγορά γάλακτος το 2006, όπου η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε εντοπίσει 17 μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, προμηθευτές,παραγωγούς και σουπερμάρκετ να καθορίζουν τις τιμές.

Συγκεκριμένα έπειτα από πολύμηνη έρευνα στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού κατέληξε ότι οι εταιρείες συμφωνούσαν σε ποιες τιμές θα αγόραζαν το γάλα από τους παραγωγούς κα "μοίραζαν" τους προμηθευτές τους. Επιπλέον, ακολουθούσαν την ίδια πολιτική τιμών και εκπτώσεων προς τους πελάτες τους.

Παράλληλα, σημειώνει το δημοσίευμα καθόριζαν σε ποια τιμή θα πωλούν οι διανομείς τους, ενώ τους απαγόρευαν να εξυπηρετούν πελάτες από άλλη γεωγραφική περιοχή από αυτήν όπου δραστηριοποιούνται και συμφωνούσαν μεταξύ τους για τις τιμές πώλησης. Μάλιστα, σε δύο διαδοχικές αποφάσεις επέβαλε κυρώσεις 75 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ήδη εκδώσει 23 γνωμοδοτήσεις που αφορούν περισσότερα από 50 επαγγέλματα που είχαν σοβαρούς περιορισμούς στη λειτουργία τους, όπως καθορισμός κατώτατων αμοιβών, περιορισμός στην έκδοση νέων αδειών, διοικητικά εμπόδια κλπ, στο πλαίσιο της μνημονιακής υποχρέωσης της χώρας για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Φωτιά στα καύσιμα με "άλλα κόλπα"

Τρικ και στην αγορά των καυσίμων εκτοξεύουν το κόστος στον καταναλωτή. Οι εταιρείες πετρελαιοειδών αγόραζαν φθηνά και πουλούσαν ακριβά, όταν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου είχαν πλέον ανέβει.

Από το 2004 και μετά αρκετές είναι μάλιστα οι φορές που οι αρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης έχουν ζητήσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει τις συνθήκες του ανταγωνισμού, με την επισήμανση ότι οι ιδιαίτερα υψηλές τιμές στις οποίες πωλούνται τα καύσιμα δεν δικαιολογούνται.

Διαβάστε αναλυτικά πως έβαλαν φωτιά στις τιμές της βενζίνης.

Καρτέλ και στην αγορά ακινήτων

Μεγάλο παιχνίδι παίζεται και με τις τιμές ακινήτων. Αυτεπάγγελτη έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού εντόπισε καρτέλ και στον κλάδο των κατασκευών από το 2002 μέχρι το 2009.

Όπως επισημαίνεται στην εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, από την αυτεπάγγελτη έρευνα προέκυψε ότι η ΕΚΚΕ, μέσα από διαρκείς αποφάσεις/συστάσεις προς τα μέλη της τα έτη 2002 έως και 2009 συνέβαλε στον περιορισμό της παραγωγής και διάθεσης νεόδμητων πλεοναζουσών κατοικιών και στον έμμεσο καθορισμό των τιμών τους, που συνιστά παράβαση και σοβαρό περιορισμό του ανταγωνισμού.

Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει την 1η Νοεμβρίου για να εξετάσει το θέμα, καθώς η συγκεκριμένη ένωση κατασκευαστών εκπροσωπεί ποσοστό περίπου 14% των κατασκευαστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο νομό Αττικής.

Παράλληλα, καρτέλ έχει εντοπιστεί και στην αγορά μεσιτών. Η Επιτροπή μετά από ενδελεχή έρευνα δύο ετών αποφάσισε ότι τέσσερις σύλλογοι μεσιτών ακολουθούσαν εναρμονισμένη πρακτική. Είχαν προχωρήσεις εις βάρος των καταναλωτών σε ορισμό κατώτατων αμοιβών τις οποίες ανέφεραν ρητά στα καταστατικά τους ή σε άλλα έγγραφα. ΤΟ ποσοστό της αμοιβής ήταν 2% επί της αξίας του ακινήτου.

Δουλεύουμε παραπάνω, παράγουμε λιγότερο

Έκθεση καταδεικνύει ότι ο μέσος όρος των ωρών εργασίας των Ελλήνων εργαζομένων είναι μεταξύ των υψηλότερων στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, στον Έλληνα εργαζόμενο αντιστοιχούν ετησίως 2121 ώρες δουλειάς κατά μέσο όρο, την περίοδο 2008-2010, ενώ στην Γερμανία κάθε εργαζόμενος δούλεψε 1412 ώρες ετησίως κατά την ίδια περίοδο, αριθμός μειωμένος από τις 1431 ώρες τα έτη 2005-07.

Το παραπάνω ωστόσο ρεκόρ δεν φαίνεται να μεταφράζεται σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα, όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ.

Θέτει μάλιστα το ερώτημα γιατί η ελληνική οικονομία δεν τα πάει καλύτερα από την γερμανική και παραθέτει τη δική του εξήγηση.

"Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες. Καταρχήν, το ποσοστό απασχόλησης είναι υψηλότερο σε ισχυρές οικονομίες όπως αυτή της Γερμανίας και της Σουηδίας (70% του εργατικού δυναμικού), ενώ στην Ελλάδα επί μια δεκαετία δεν ξεπέρασε το 60%.

Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και η διάρθρωση της οικονομίας. Για παράδειγμα υπάρχουν εργασίες που δεν απαιτούν ιδιαίτερα προσόντα- π.χ. catering και τουρισμός- οι απασχολούμενοι σε αυτές δουλεύουν πολλές ώρες, αλλά δεν είναι το ίδιο παραγωγικοί όπως π.χ. σε τομείς όπως η κατασκευαστική τεχνολογία.

Το πρόβλημα είναι ότι παρότι η παραγωγικότητα είναι πολύ χαμηλότερη στην Ελλάδα απ' ότι στην Γερμανία, αυτό δεν μεταφράζεται αντιστοίχως σε μικρότερους μισθούς, κάτι που κάνει πολλές ελληνικές εταιρείες μη ανταγωνιστικές", σημειώνει ο ΟΟΣΑ και συμπεραίνει ότι οι περισσότερες εργατοώρες δεν αρκούν για να κερδίζουν οι χώρες περισσότερα.

Ασκήθηκε η δίωξη κατά της «Morgan Stanley» για τη συγχώνευση Εθνική-Alpha

Την ποινική δίωξη που είχε παραγγείλει ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο σε βάρος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου Morgan Stanley για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας κατά τη διάρκεια του επιχειρούμενου «γάμου» μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank (τον Ιανουάριο του 2011 άσκησε η εισαγγελία την εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκε η δίωξη είναι η διάδοση εν γνώσει ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων με σκοπό την τεχνητή διαμόρφωση της τιμής και εμπορευσιμότητας χρηματοπιστωτικού μέσου προς απόκτηση περιουσιακού οφέλους, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και της χρήσης εν γνώσει προνομιακών πληροφοριών για την απόκτηση και τη διάθεση χρηματοπιστωτικών μέσων στα οποία αφορούν οι πληροφορίες αυτές, με σκοπό απόκτησης περιουσιακού οφέλους, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, η δε αξία των παράνομων συναλλαγών υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ

Τα αδικήματα στηρίζονται στο διπλό ρόλο που αποδόθηκε στην Morgan Stanley, η οποία εμφανιζόταν το επίμαχο χρονικό διάστημα ως σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας και παράλληλα αύξανε το ποσοστό των μετοχών της στην Alpha Bank.

Η υπόθεση είχε μπει στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» κατόπιν παρέμβασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια μετά τη διαρροή των εμπιστευτικών συζητήσεων το χρονικό διάστημα από 18 έως 21 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το διάστημα αυτό υπήρξε αύξηση της τιμής των μετοχών της Alpha κατά 33% και της Εθνικής κατά 18%.

Πλέον την υπόθεση θα χειριστεί ο αρμόδιος ανακριτής στον οποίο και διαβιβάστηκε η δικογραφία.

Κλείνουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου όλα τα διοικητικά δικαστήρια

«Παραλύει» από την ερχόμενη Δευτέρα και η Διοικητική Δικαιοσύνη καθώς (και) η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε να μπει για τα καλά στο «χορό» των κινητοποιήσεων που έχουν κηρύξει οι υπόλοιπες δικαστικές ενώσεις, αντιδρώντας στο νέο «ψαλίδισμα» των αποδοχών τους. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής συνέλευσής τους τα μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αποφάσισαν:

-Την αυτεπάγγελτη αναβολή της συζήτησης όλων των υποθέσεων που εκδικάζονται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας, από την έναρξη του δικαστικού έτους, δηλαδή από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.

-Τη μη δημοσίευση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δικαστικών αποφάσεων, πλην όλως εξαιρετικών περιπτώσεων.

-Την αποχή, κατά το ίδιο διάστημα, από οποιαδήποτε διοικητικής φύσεως εργασία, ή έργο, μη συνδεόμενο με τα δικαιοδοτικά καθήκοντα.

-Τη συμμετοχή στην πανδικαστική συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου 2012.

Σε ψήφισμά της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αναφέρει πως οι διοικητικοί δικαστές «έχουν πλήρη επίγνωση της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην οικονομία της χώρας κατά τα τελευταία έτη» και «για αυτό το λόγο ποτέ δεν ζήτησαν την εξαίρεσή τους από μέτρα που αφορούν περικοπές των αποδοχών τους». Επίσης, τονίζουν ότι έχουν συντελέσει αποκλειστικά στην επίτευξη του στόχου της μείωσης των φορολογικών υποθέσεων, για τον αριθμό των οποίων, όπως λένε δεν ευθύνονται ίδιοι. Όπως επισημαίνουν οι δικαστές, πλέον, χειρίζονται αριθμό υποθέσεων που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά σε σημαντικό ποσοστό τα όρια που τίθενται από τους κανονισμούς λειτουργίας των δικαστηρίων τους.

Παρ’ όλα αυτά, αναφέρουν, «η υπεύθυνη αυτή στάση μας έχει παρεξηγηθεί από την τωρινή, όσο και την προηγούμενη Κυβέρνηση και έχει εκληφθεί αφενός ως δεδομένη αφετέρου ως ένδειξη αδυναμίας, με αποτέλεσμα τη διαφαινόμενη υπέρμετρη περικοπή των αποδοχών μας και μάλιστα αναδρομικά από 01.07.2012, η οποία συνυπολογιζομένων των έως σήμερα μειώσεων μπορεί να ανέλθει και σε ποσοστό ανώτερο του 50% επί των καθαρών αποδοχών, συνολικά την τελευταία διετία».

Στην ….αναμονή η Τρόικα

Εν τω μεταξύ, στην …αναμονή κρατά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την τρόικα τα μέλη της οποίας ζήτησαν να συναντηθούν με το προεδρείο της Ένωσης. Η κ. Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου πρόεδρος της Ένωσης απαντώντας από στο αίτημα της τρόικας για συνάντηση της ζήτησε να προσδιορίσει το αντικείμενο της συνάντησης, επικαλούμενη την συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών. Τα μέλη της τρόικας ανέφεραν ότι ζητούν μια συνάντηση εργασίας με αντικείμενο των επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, χωρίς να θέλουν να παρέμβουν στην λειτουργία της Δικαιοσύνης. Την τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη συνάντηση αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Πάντως, σχεδόν …πολεμική είναι και η διάθεση των δικαστικών λειτουργών απέναντι στα μέλη της τρόικας. Νωρίς σήμερα το πρωί υπήρξε έντονη φημολογία ότι τα μέλη της επρόκειτο να επισκεφθούν τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Δικαστικοί υπάλληλοι δήλωναν αποφασισμένοι να εμποδίσουν την είσοδο των μελών του κλιμάκιου στα δικαστήρια.

Καταρρέει το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα λόγω των μέτρων που επέβαλε η τρόικα!

- "Επιτακτική η ανάγκη να διατηρηθούν οι παροχές της κοινωνικής ασφάλισης, τουλάχιστον στα ελάχιστα επίπεδα"

- Η Επιτροπή ζητεί απο την Ελλάδα να εξηγήσει ποια είναι τώρα η κατάσταση στο σύστημα ασφάλισης

- Η απόφασή της υιοθετήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα

Τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, της διογκούμενης ανεργίας και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, των μέτρων δηλαδή που μας επέβαλαν οι δανειστές μας, κρούει προς την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου Ευρώπης, σε απόφαση της που υιοθετήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και πρόκειται σύντομα να δοθεί στη δημοσιότητα.

Αξιολογώντας το βαθμό συμμόρφωσης της Ελλάδος προς τα όσα πρεσβεύει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης- που έχει υπογράψει και έχει θέσει σε ισχύ η Ελλάδα από τις 9 Ιουνίου 1981, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης τονίζει τόσο προς την ελληνική κυβέρνηση όσο και προς τους εκπροσώπους της μηχανισμού στήριξης, ότι τα μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, επηρεάζουν σοβαρά τη βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθούν οι παροχές της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, τουλάχιστον στα ελάχιστα επίπεδα που προβλέπει ο Κώδικας, προκειμένου να αποτραπεί η πτώχευση του πληθυσμού και να μην διαταραχθεί σοβαρά η κοινωνική ειρήνη, επισημαίνει χαρακτηριστικά στην απόφαση της η Επιτροπή.

Μαλιστα στη σχετική απόφαση σημειώνεται ότι, οι παρατηρήσεις και οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται σ' αυτήν στηρίζονται στα δεδομένα που υπήρχαν στον τομέα του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, κατά την περίοδο από 1ης Ιουλίου 2010 μέχρι και την 30η Ιουνίου 2011.

Επισημαίνοντας το επείγον της υπόθεσης, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει, με λεπτομερή της έκθεση, ποια είναι η σημερινή κατάσταση στο εθνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετά τα νέα μέτρα λιτότητας που πάρθηκαν και τις μεταρρυθμίσεις που αποφασίσθηκαν, μετά τον Νοέμβριο του 2011.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει ακόμη, κατά πόσον μπορεί να συμμορφωθεί με τα όσα επιβάλλει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης (που έχει υπογράψει και επικυρώσει) για τη διατήρηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης, στο περιβάλλον συνεχούς λιτότητας, που επιβάλλεται από τον μηχανισμό στήριξης για την Ελλάδα.

Από τη σχετική απόφαση αποκαλύπτεται ότι:

Τον Μάιο του 2010, μετά την υπογραφή του μνημονίου, αποστολή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας επισκέφθηκε την Ελλάδα, ύστερα από αίτημα της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος, βάσει των διατάξεων του σχεδίου νόμου αρ. 3863.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από την αποστολή της Οργάνωσης, εκτιμάται ότι η ανεργία θα φθάσει το ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από τους 800.000 που ήταν τον καιρό της επίσκεψης της και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν 5 δισ. ευρώ το χρόνο τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα τους.

Κάνοντας επίκληση αυτών των διαπιστώσεων, η Επιτροπή των Υπουργών συμπεραίνει ότι, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κατάρρευσης του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που δεν θα μπορέσει ν' αντέξει τη διαρκή συρρίκνωση των οικονομικών του.

Εξαιτίας αυτού δε του γεγονότος, συμπληρώνει, θα αναγκασθεί να μειώσει και άλλο τις παρεχόμενες ασφαλιστικές και κοινωνικές υπηρεσίες, σε επίπεδα κάτω από τα ελάχιστα που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην απόφαση αναφέρεται, τέλος, ότι η υψηλού επιπέδου αποστολή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας σημειώνει για την Ελλάδα ότι, η δραστική μείωση του επιπέδου των πάσης φύσεως κοινωνικών και ασφαλιστικών εισφορών υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το σύστημα ασφάλισης και εγείρει ανησυχίες για το κατά πόσον υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Με νόμο - σκούπα ψηφίζονται τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

- Με τη μορφή ενός και μόνο άρθρου προωθείται για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο

- Νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων τη Δευτέρα ή την Τρίτη

- Στόχος να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής του ΟκτωβρίουΜε τη μορφή ενός και μονο άρθρου θα προωθηθούν προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα των 11,5 δισ. Σε αυτό συμφώνησαν, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο Α.Σαμαράς και Ευ. Μεϊμαράκης έτσι ώστε να μη δοθεί η δυνατότητα σε κυβερνητικούς βουλευτές να επιλέξουν ποια μέτρα θα στηρίξουν και ποια όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας και με δεδομένες τις υπαναχωρήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της τρόικας, οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συναντηθούν για ακόμη μία φορά τη Δευτέρα ή την Τρίτη προκειμένου να «κλειδώσουν» τα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα ανακοινώσει το περίγραμμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει με διάγγελμα που θα απευθύνει στον ελληνικό λαό και αμέσως μετά το “πακέτο” θα πάρει τη μορφή νομοσχεδίου που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτό να συμβεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Εφόσον οι διαδικασίες «τρέξουν», τότε η έκθεση της τρόικας μπορεί να είναι έτοιμη μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)