Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Αγγελία ΔΝΤ για "κυνηγούς" Ελλήνων φοροφυγάδων

Με τους Γερμανούς εφοριακούς να εκφράζουν φόβο για τη σωματική τους ακεραιότητα, το ΔΝΤ έβαλε αγγελία αναζητώντας κυνηγούς Ελλήνων φοροφυγάδων για να εργαστούν στη χώρα μας.

Στα απαραίτητα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι για μία από τις δύο θέσεις "ειδικών συμβούλων στη... διαχείριση εσόδων" είναι η "γνώση και/ή εμπειρία στη διαχείριση θεμάτων φορολογίας που έρχονται αντιμέτωπα με μη συμμόρφωση στη φορολογική νομοθεσία".

Οι επιτελείς του ΔΝΤ, σύμφωνα με τη Real, αποφάσισαν να διενεργήσουν διεθνή διαγωνισμό. "Το ΔΝΤ αναζητά δύο ειδικούς για την πλήρωση θέσεων εργασίας συμβούλων διαχείρισης εσόδων, με έδρα την Αθήνα στην Ελλάδα.

H διάρκεια της σύμβασης θα είναι αρχικά για περίοδο ενός έτους, με πιθανότητα επέκτασης έως τον Δεκέμβριο του 2013, ανάλογα με την επίδοση" αναφέρει η αγγελία.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ο μισθός που θα εισπράξουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι αλλά απαριθμούνται ένα προς ένα τα προσόντα και οι ευθύνες που θα έχουν:

Οι θέσεις, σύμφωνα με την αγγελία, απαιτούν βασικές τεχνικές δεξιότητες και προσόντα, συμπεριλαμβανομένων της καλής γνώσης και εμπειρίας σε θέματα διαχείρισης της φορολογικής νομοθεσίας και υποχρεώσεων της Ε.Ε, συμμόρφωσης σε βασικές φορολογικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνει ελέγχους, είσπραξη χρεών, επίλυση διενέξεων και αρχειοθέτηση/πληρωμή φόρων. Επίσης σε θέματα ανάπτυξης στρατηγικής και διαδικασιών διαχείρισης φορολογίας.

Επιπλέον, οι γνώσεις σχετικά με θέματα διαχείρισης κοινωνικής ασφάλισης και εισφορών, όπως και θέματα ανάλυσης εσόδων και ανάλυσης κινδύνου συμμόρφωσης θα εκτιμηθούν. Αυτά τα προσόντα αφορούν μια ανώτερη θέση, στο πλαίσιο θεμάτων διαχείρισης της εθνικής φορολογίας και αναφέρονται σε εργασία στο επιτελείο (κεντρικά γραφεία) και/ή σε εργασία σε περιφερειακά γραφεία.

Οι υποψήφιοι που μπορούν να γίνουν δεκτοί πρέπει να έχουν πανεπιστημιακό δίπλωμα, ή ισοδύναμα προσόντα σχετικά με επαγγελματική ενασχόληση, να μιλούν άπταιστα την Αγγλική, να διαθέτουν ισχυρές γραπτές και προφορικές επικοινωνιακές δεξιότητες να έχουν εξαιρετικές διαπροσωπικές ικανότητες συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού στην ομαδική εργασία, στη διατήρηση σχέσεων αγαστής και αποτελεσματικής συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές και τους χορηγούς και τη διαχείριση ευαίσθητων θεμάτων σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Επίσης πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τα σύγχρονα συστήματα υπολογιστών και τις εφαρμογές του software.

Θα προτιμηθούν υποψήφιοι που έχουν:

* Εμπειρία στη διοίκηση της φορολογικής λειτουργίας,

* Συμμετάσχει σε προγράμματα αναμόρφωσης φορολογικού συστήματος

* Έχουν προηγούμενη εμπειρία στην οικοδόμηση διαχείρισης εσόδων (όπως συμμετοχή σε δραστηριότητες τεχνικής βοήθειας διοίκησης φορολογίας και σε οργάνωση και διεξαγωγή μαθημάτων εκπαίδευσης και εργαστηρίων)

* Εμπειρία στη διοίκηση και εποπτεία τεχνικής βοήθειας και

* Γνώση και/ή εμπειρία στη διαχείριση θεμάτων φορολογίας που έρχονται αντιμέτωπα με μη συμμόρφωση στη φορολογική νομοθεσία

«Σκέφτεται» αύξηση των πόρων του ΕΜΣ το Βερολίνο

Το ενδεχόμενο να δεχθεί μία αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Welt am Sonntag.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, η Γερμανία επιμένει στο όριο των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), που θα ισχύει μέχρι την ενεργοποίηση τον Ιούλιο του ΕΜΣ, όμως δύσκολα θα αντιταχθεί στις πιέσεις των ευρωπαίων εταίρων της, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ουάσινγκτον για την αύξηση των πόρων του ΕΜΣ.

Το Βερολίνο, που έχει εκφράσει πολλές φορές την αντίθεσή του σε μία τέτοια κίνηση, επιθυμεί να αποφύγει την αύξηση των πόρων του ΕΜΣ στα 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ. Η εφημερίδα κάνει λόγο για έναν πιθανό "συμβιβασμό" μεταξύ των Ευρωπαίων στα 700 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εννιά κόμματα στη Βουλή, πρώτη χωρίς αυτοδυναμία η ΝΔ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE
Εννιακομματική βουλή με δυσχερή την επίτευξη αυτοδυναμίας, συνεχιζόμενη φθορά των «μνημονιακών» κομμάτων και υψηλά ποσοστά για την αριστερά καταγράφει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής.

Εννιά κόμματα στη Βουλή, πρώτη χωρίς αυτοδυναμία η ΝΔ

Πρώτη στις προτιμήσεις παραμένει η ΝΔ με ποσοστό 28%. Ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 11%, ΛΑΟΣ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Οικολόγοι με 4%, και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Η αποχή φτάνει το 27,5%.

Το 52% των πολιτών διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, ενώ το 38% συμφωνεί. Πιθανό θεωρούν το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας της Ελλάδας το 46% των ερωτηθέντων αν και το 10% θεωρεί ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Δημοφιλέστερος αρχηγός είναι ο Φώτης Κυβέλης. Ακολουθούν ο Γιάννης Δημαράς, αν και το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνει μόνο 1%, ο Αλέξης Τσίπας, ο Αντώνης Σαμαράς, η Αλέκα Παπαρήγα, η Ντόρα Μπακογιαννη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τελευταίος ο Γιώργος Παπανδρέου. Θετική γνώμη για τον Λούκα Παπαδήμου εκφράζει το 45% των ερωτηθέντων.

Θερινή επίθεση σε αποζημιώσεις και εφάπαξ

Νέες, επώδυνες ανατροπές τον Ιούνιο προωθεί η τρόικα με περικοπές ή και κατάργηση του εφάπαξ και των αποζημιώσεων. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι βρίσκεται η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, καθώς και των συντάξεων

Δεν πρόλαβε «να στεγνώσει το μελάνι» για τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάρρευση της μισθολογικής πυραμίδας των κλαδικών συμβάσεων και η τρόικα άφησε στην κυβέρνηση «παρακαταθήκη» για τον Ιούνιο το «ξήλωμα» του εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με το σχέδιο των δανειστών μας, το εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία στους ασφαλισμένους που βγαίνουν στη σύνταξη θα περικοπεί μέχρι και 30% σε πρώτη φάση και θα καταργηθεί ολοσχερώς σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ θα μειωθούν δραστικά οι αποζημιώσεις για απόλυση ή συνταξιοδότηση με τη θέσπιση ανώτατου ορίου στο ποσό που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις με πέντε μηνιαίους μισθούς.

Η μείωση
Με βάση τα παραπάνω και σε απόλυτα ποσά, η μείωση στο εφάπαξ θα είναι κατά μέσον όρο της τάξης των 13.500. Κι αυτό γιατί το μέσο εφάπαξ, που σήμερα είναι περίπου 45.000 ευρώ για το μεγαλύτερο τμήμα των ασφαλισμένων, θα πέσει αυτομάτως στις 31.500 ευρώ. Ακόμα μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες σε όσους παίρνουν εφάπαξ από Ταμεία των ΔΕΚΟ (π.χ. της ΔΕΗ), στα οποία το εφάπαξ μπορεί να φτάνει κατά μέσον όρο τα 80.000 ευρώ.

Μάλιστα, από τις μειώσεις δεν πρόκειται να γλιτώσουν όσοι έχουν καταθέσει αίτηση αλλά δεν έχουν πάρει μέχρι τον Ιούνιο το σχετικό βοήθημα λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται.

Εκτιμάται πως πρόκειται για τουλάχιστον 55.000 ασφαλισμένους -κυρίως δημοσίους υπαλλήλους- των οποίων οι αιτήσεις για το εφάπαξ είναι στην αναμονή.

Στις αποζημιώσεις η υιοθέτηση πλαφόν στο ύψος των 4-5 μηνιαίων μισθών, έναντι των 24 που φθάνει σήμερα για όσους εργάζονται για πάνω από 29 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, θα οδηγήσει σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ταυτόχρονα με τη μείωση του ποσού της αποζημίωσης λόγω απόλυσης θα ψαλιδιστεί ή και θα καταργηθεί ολοσχερώς η αποζημίωση που δίνουν οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται και η οποία αντιστοιχεί στο 50% της νόμιμης αποζημίωσης αν δεν έχουν επικουρική ασφάλιση ή στο 40% αν έχουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα έθεσε τα παραπάνω θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας για την υπογραφή του νέου μνημονίου και έδωσε «ραντεβού» τον Ιούνιο για την εξειδίκευση των ρυθμίσεων.

Πηγή που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις έλεγε ότι οι δανειστές μας ήταν κατηγορηματικοί στη θέμα του εφάπαξ και των αποζημιώσεων, με το επιχείρημα ότι το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο αποτελεί «ελληνικό παράδοξο» και τα ποσά είναι υψηλά.

Σύμφωνα με τους τροϊκανούς είναι αδιανόητο το ελλειμματικό ασφαλιστικό σύστημα να δίνει τέτοιες παχυλές παροχές στους ασφαλισμένους και να υπάρχουν τέτοια μεγάλα ποσά αποζημιώσεων για απολύσεις που δεν συναντώνται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Η σύγκριση
Αναλυτές και ειδικοί σε θέματα αγοράς εργασίας επισημαίνουν ότι πράγματι τα ποσά των αποζημιώσεων στη χώρα μας είναι υψηλότερα από το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά αυτό συμβαίνει για να καλυφθεί η ψαλίδα στα επιδόματα ανεργίας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στη χώρα μας οι αποζημιώσεις λόγω απόλυσης αντιστοιχούν κατά μέσον όρο σε μισθούς 6,7 μηνών, όταν στην Ευρώπη τα αντίστοιχα ποσά ανέρχονται σε 4,2 μηνιαίους μισθούς.

Ωστόσο, στην Ελλάδα το επίδομα ανεργίας είναι ίσο με το 55% του κατώτατου μισθού, όταν στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη αντιστοιχεί στο 70%-80% όχι του κατώτατου αλλά του τελευταίου μισθού και ταυτόχρονα η χρονική διάρκεια χορήγησής του φθάνει τα 4-5 χρόνια έναντι ενός έτους στη χώρα μας.

Οι απώλειες

  • Μεγάλες θα είναι οι απώλειες στα ποσά των αποζημιώσεων εφόσον υιοθετηθεί το σχέδιο της τρόικας για τη θέσπιση πλαφόν ίσο με 5 μηνιαίους μισθούς.
  • Για παράδειγμα, εργαζόμενος με 20 χρόνια υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη και με τακτικές μεικτές μηνιαίες αποδοχές 2.000 ευρώ σε περίπτωση απόλυσης θα λάβει με το ισχύον καθεστώς αποζημίωση ίση με τους μισθούς 16 μηνών, δηλαδή 32.000 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα η αποζημίωσή του θα είναι μόλις 10.000 ευρώ. Δηλαδή θα χάσει 22.000 ευρώ.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ
Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και όλα τα Ταμεία Πρόνοιας πρέπει να υποβάλουν αναλογιστικές μελέτες για την οικονομική τους κατάσταση. Με βάση αυτές τις μελέτες θα αποφασιστεί και το ψαλίδι που θα μπει στο εφάπαξ, το οποίο αναμένεται να κοπεί έως και 30%. Μάλιστα, από τις μειώσεις δεν πρόκειται να γλιτώσουν όσοι έχουν καταθέσει αίτηση αλλά δεν έχουν πάρει μέχρι τον Ιούνιο το σχετικό βοήθημα, λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται

ΕΝΩ ΔΕΝ «ΞΕΧΝΟΥΝ» ΤΟΝ 13ο ΚΑΙ ΤΟΝ 14ο
Νέα μείωση του κατώτατου μισθού

Πέραν του εφάπαξ και των αποζημιώσεων, η καυτή ατζέντα της τρόικας περιλαμβάνει νέες επώδυνες ανατροπές στα εργασιακά με ψαλίδισμα ή και κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, περαιτέρω μείωση του κατώτατου και των κλαδικών μισθών, καθιέρωση ευέλικτων μορφών απασχόλησης με μειωμένες αποδοχές και περικοπές στις συντάξεις.

Γεύση των επικείμενων αλλαγών που θα οριστικοποιηθούν το καλοκαίρι δίνει το νέο μνημόνιο.

Ειδικότερα για το εργασιακό, αναφέρει ότι στόχος είναι η μείωση του ονοματικού μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% στο διάστημα 2012-2014 μέσω μειώσεων στις αποδοχές και ευελιξία στις ώρες εργασίας. Ευθέως τίθεται θέμα νέας μείωσης του κατώτατου μισθού μέχρι το τέλος Ιουλίου στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) που «θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

Ανατροπές
Το μνημόνιο δεν αποκλείει και άλλες επώδυνες ανατροπές για τους εργαζόμενους στο τέλος του έτους και εφόσον διαπιστωθεί ότι τα μέτρα δεν απέφεραν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα που είναι η μείωση του μισθολογικού κόστους.

Σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση θα γίνεται αξιολόγηση σε συνεχή βάση για τα αποτελέσματα των μέτρων στην αγορά εργασίας και «αν χρειασθεί θα λάβουμε διορθωτικά μέτρα για να διευκολυνθεί η συλλογική διαπραγμάτευση ώστε να διασφαλισθεί η ευκαμψία μισθών και υψηλότερη απασχόληση. Εάν μέχρι το τέλος του 2012 τα αποτελέσματα στην αγορά δεν έχουν αποτέλεσμα θα εξετάσουμε την περίπτωση πιο άμεσων παρεμβάσεων».

Στο πλαίσιο αυτό η τρόικα έχει βάλει στο τραπέζι:

  • Περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού που ψαλιδίστηκε από τις 14 Φεβρουαρίου κατά 22% και 32% για τους νέους, αλλά οι δανειστές μας θεωρούν ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Το μοντέλο προβλέπει ότι η εσωτερική υποτίμηση των μισθών για την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας θα πρέπει να φθάσει το 50% σε σχέση με τα επίπεδα που ήταν πριν από τη δημοσιονομική κρίση.
  • Περικοπή ή και κατάργηση του Δώρου των Χριστουγέννων και του επιδόματος του Πάσχα και της άδειας. Ενα από τα σενάρια προβλέπει την εφαρμογή στον ιδιωτικό τομέα του μοντέλου του Δημοσίου όπου ο 13ος και ο 14ος μισθός αντικαταστάθηκε από επιδόματα.
  • Επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης με γενικευμένη εφαρμογή συβάσεων ορισμένου χρόνου και εκ περιτροπής εργασία αντί πλήρους απασχόλησης που θα επιφέρουν δραστική μείωση των βασικών αποδοχών και κατάργηση των πρόσθετων αμοιβών για υπερωριακή απασχόληση, Κυριακές και αργίες καθώς και επιδομάτων.

Ασφαλιστικό
Στο Ασφαλιστικό προοιωνίζονται νέες αλλαγές στο ύψος των συντάξιμων αποδοχών και στο όριο ηλικίας καθώς τον Ιούνιο που θα επιστρέψει στη χώρα μας η τρόικα αναμένεται να ανοίξει και πάλι το φάκελο του Ασφαλιστικού.

Στο στόχαστρο θα βρεθούν όσοι λαμβάνουν κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ ή εισπράττουν επικουρικές συντάξεις από ελλειμματικά Ταμεία. Στη ζώνη υψηλού κινδύνου για μειώσεις στις συντάξεις βρίσκονται τα λεγόμενα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, Τράπεζες) και οι ανεξάρτητα απασχολούμενοι.

Από «κόσκινο» θα περάσουν και οι προϋποθέσεις για τον χρόνο ασφάλισης και τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση με την αρχή να γίνεται από τον περιορισμό των αναπηρικών συντάξεων. Η τρόικα αναμένεται να ζητήσει να μπει ένα φρένο και στις πρόωρες συντάξεις που «κοστίζουν» στα Ταμεία.

ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ
Η περικοπή των αποζημιώσεων για απολύσεις με τη θέσπιση ανώτατου ορίου θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις αποζημιώσεις που χορηγούν οι επιχειρήσεις σε εργαζομένους τους οι οποίοι συνταξιοδοτούνται. Τα σχετικά ποσά ανέρχονται σήμερα στο 40% της αποζημίωσης που θα δικαιούνταν ο εργαζόμενος αν απολυόταν την ίδια χρονική στιγμή εφόσον έχει επικουρική ασφάλιση και στο 50% όταν δεν καλύπτεται από επικουρικό ταμείο

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)