Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Κλαινε και....οι δυνατοι !!!

Φανερά συγκινημένος ο Τζιμπρίλ Σισέ από τις εκδηλώσεις αγάπης προς το πρόσωπό του από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού δεν δίστασε να δακρύσει μπροστά τους.


Το πάρτι της Χαλκίδας εξελίχθηκε σε μία ακόμη απόδειξη της σχέσης πάθους που έχει η πράσινη εξέδρα με τον Τζιμπρίλ Σισέ. Όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο καλοκαιρινό κλαμπ της πρωτεύουσας της Εύβοιας δεν έπαψαν στιγμή να αποθεώνουν τον αρχηγό του Τριφυλλιού αναγκάζοντας τον να σταματήσει κάποιες φορές το πρόγραμμά του προκειμένου να ευχαριστήσει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Κάποια στιγμή, η αγάπη που δεχόταν ο επιθετικός των πράσινων ήταν τέτοια που δεν κατάφερε να συγκρατηθεί και λύγισε. Ο Τζιμπρίλ Σισέ μπροστά σε αυτό το κύμα αποθέωσης που γνώριζε και την ξεκάθαρη επιθυμία από την πλευρά των παρισταμένων να τον κρατήσουν στην Ελλάδα συγκινήθηκε και δάκρυσε.

Ήταν λίγο μετά την εμφάνιση του τεράστιου πανώ που έλεγε "Μείνε για εμάς" όταν ο κάπτεν του Παναθηναϊκού έβγαλε τα ακουστικά του και έκατσε κρατώντας το κεφάλι του. Τότε ο Kyu, ο οποίος έπαιζε μαζί με τον Σισέ μουσική, έσκυψε, του χάϊδεψε το κεφάλι και τον φίλησε δίνοντας του κουράγιο να συνεχίσει να παίζει μούσική για τους φίλους του.


Το σωσίβιο μαξιλαράκι του κ. Βενιζέλου...

Γράφει ο Αντώνης-Mάριος Παπαγιώτης (από το PRESS-GR)
Οι τελευταίες τηλεοπτικές, χθεσινές ομολογίες του κ. Βενιζέλου στον πρώην Κυρίαρχο των 8, με οδήγησαν σε κάποια συμπεράσματα, που επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σου.
Αρχικά, ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε εμμέσως -αλλά σαφώς- την αποκάλυψη του PRESS-GR, για τις θέσεις που έχει εκφράσει ο στενός συνεργάτης του και δήλωσε ότι αφής στιγμής η χώρα λάβει την 5η δόση, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συστηματικά το πρόβλημα του δημοσίου χρέους κι αν είναι εφικτό, να αναδιαρθρωθεί χωρίς να ζημιωθεί το ελληνικό και το διεθνές τραπεζικό σύστημα.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος -μετά και την σχετική βενιζέλεια παραδοχή- πια ότι η Κυβέρνηση ως τώρα (!) δεν είχε στρατηγικό σχέδιο επανεξόδου στις αγορές και από τούδε θα προσπαθήσει ο κ. Βενιζέλος να επιβάλει (με την αμέριστη στήριξη του Πρωθυπουργού) το δικό του πλάνο (το οποίο περιλαμβάνει πολλά στάδια που πρέπει να περαστούν με επιτυχία για να επιτεχυθεί η σταθερότητα, τόσο της Οικονομίας, όσο και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής).

Την ίδια στιγμή, όμως, και δίχως να (συλ)λογίζεται τις συνέπειες, ο νέος υπουργός δεν δίστασε ν᾽...
αδειάσει τον προκάτοχό του (και ενδεχόμενα στο μέλλον να το κάνει με εντονότερο ρυθμό και με πιο ξεκάθαρο τρόπο), προσπερνώντας ότι βάσει του δικού του -του κ. Παπακωνσταντίνου- Μεσοπρόθεσμου πορεύεται.

Και γι᾽ άλλη μια φορά, ο κ. Βενιζέλος απέδειξε ότι η σχέση του με τον χρόνο κατά την πολιτική του διαδρομή, δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αφού βιάστηκε να δηλώσει "παρών" μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2007, με αποτέλεσμα την απώλεια της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ και τώρα -αντιμετωπίζοντας άλλη συμπεριφορά απ᾽ αυτή που ανέμενε, από τους Ευρωπαίους εταίρους- βιάζει και βιάζεται να πείσει τους αγανακτισμένους (είτε πολίτες, είτε βουλευτές) ότι το Μεσοπρόθεσμο, όσο άγρια μέτρα κι αν περιλαμβάνει, είναι το απαραίτητο διαβατήριο για την ανάκαμψη της χώρας. Δυστυχώς, όμως για τον ίδιο τον υπουργό, η στιγμή που προσπαθεί να το κάνει είναι η χειρότερη δυνατή, με υπαιτιότητα του κόμματος που πιστά υπηρετεί.

Πάρα ταύτα, όμως, έδειξε -όπως και ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες χθες- να μην ανησυχεί ιδιαίτερα για το αν θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία των βουλευτών το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Μετά την γήτευση της κ. Βάσω Παπανδρέου, με τα πολλά ερείσματα στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος έχει το θεσμικό, σωσίβιο μαξιλαράκι στο οποίο μπορεί να στηριχθεί στην περίπτωση που περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρνηθούν να το (υπερ)ψηφίσουν. Ο έγκριτος συνταγματολόγος που επιμελήθηκε -μετά του έτερου κ. Παμπούκη- το Μνημόνιο Ι, δεν θα πρέπει να αμελείς ότι συνδιαμόρφωσε και το νυν Σύνταγμα σου. Σ᾽ αυτό και συγκεκριμένα στο 4ο Κεφάλαιο, που αναφέρεται στην Οργάνωση και λειτουργία της Βουλής, στο άρθρο 76 (Πλειοψηφία για τη λήψη απόφασης) αναφέρεται:

H Bουλή δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών,
που όμως ποτέ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ένα τέταρτο
του όλου αριθμού των βουλευτών.
Σε περίπτωση ισοψηφίας επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία και,
ύστερα από νέα ισοψηφία, η πρόταση απορρίπτεται.

Υπάρχει δηλαδή η ασφαλιστική δικλείδα των 120 θετικών ψήφων (δηλαδή τα 2/5 του Κοινοβουλευτικού Σώματος) και συνεπώς, η όλη συζήτηση για το αν θα περάσει τελικά το Μεσοπρόθεσμο γίνεται λόγω -κυρίως- της άγνοιας των δημοσιογράφων ή της ηθελημένης παράκαμψης της συγκεκριμένης συνταγματικής πραγματικότητας.

Επιπρόσθετα, μια σχετική είδηση που δεν έλαβε την έκταση που της αναλογούσε από τα ΜΜΕ, αλλά έχει τη σημασία της για τη θεσμική συνέχεια του Μεσοπρόθεσμου, είναι ότι οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισαν πως η σύμβαση δανεισμού της Ελλάδας δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές, αλλά ούτε και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις Διεθνείς Συμβάσεις. Χαρακτήρισαν συμβατές με το Σύνταγμα τις περικοπές στις αποδοχές και τις συντάξεις κάτω από τις συγκεκριμένες συγκυρίες, ενώ το ΣτΕ θα κρίνει εκ νέου τα όποια νέα μέτρα έρθουν, με βάσει τις συνθήκες και συγκυρίες που θα επικρατούν στο χρονικό εκείνο σημείο. Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από πέντε μαραθώνιες διασκέψεις, σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία, ενώ παράλληλα κρίθηκε ότι το Μνημόνιο δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση. Η Ολομέλεια του ΣτΕ, επίσης, δεν "είδε" παραχώρηση εξουσίας σε ξένες δυνάμεις αναφορικά με την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας και αντίθετα αποφάσισε πως η κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της, για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας.

Eκ των παραπάνω, νομίζω οφείλεις "αγανακτισμένε", να προσέχεις τις αυθεντίες που ψηφίζεις για να υποθηκεύσουν για άλλη μια φορά το περιορισμένο μέλλον σου...

Welcome To The Jungle

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)