Γκολαντιές. menou
- Home
- Φορολογικό
- Νέες Συντάξεις ΕΦΚΑ
- Νέες Συντάξεις Δημοσίου
- Νέες Συντάξεις Ιδιωτικού Τομέα
- Νέες Συντάξεις Χηρείας
- Επικουρικές Συντάξεις
- Προσωπική Διαφορά
- Ασφαλιστικό ΙΚΑ
- Ασφαλιστικό ΔΕΚΟ-Αυτοαπασχολούμενων
- Συνταξιοδοτικό
- Στρατιωτικοί
- 6μηνα
- Σωματα Ασφαλείας
- Ιατροί/ΕΤΑΑ
- Eκπαιδευτικοί
- Δικηγόροι-Μηχανικοί
- Aποδείξεις Εφορίας
- Υπολογ.ΣύνταξηςΙΚΑ
- ΕΚΑΣ
- Εργασιακό
- Μητέρες
- Τεκμήρια
- Εντυπα ΙΚΑ
- ΦΠΑ Δικηγόρων
- Τaxisnet
- Oρια ΟΑΕΕ
- Πλασματικά
- Φ.Π.Α.
- Δημόσιο
- Φορολογικό
- Τεκμηρια
- Μισθοι-Συνταξεις 2011
- Δημόσιο και 65
- ΙΚΑ και Ενσημα
- Σύνταξη και Αναπηρία
- Διαδικασία Συντ/σης
- Αναγνώριση
- Μεταβίβαση
- Ερωταπαντήσεις
- About
Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010
Σημαντική επιδείνωση του καιρού
Απόρρητο γερμανικό έγγραφο "θέλει" την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης
Πρόκειται για ένα non paper του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, dr. Roland Wegener και της Διοίκησης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου προς τη γερμανική καγκελαρία και στο γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών, το οποίο φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα το φθινόπωρο του 2010».
Στο απόρρητο αυτό σημείωμα , μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι:
1. « Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αποτελεί αιτία για ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία. Η πρόοδος στην εξυγίανση των κρατικών οικονομικών δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως η οικονομία έχει απαλλαγεί από τα προβλήματά της. Αντιθέτως χιλιάδες...
επιχειρήσεις κλείνουν, απολύουν εργαζόμενους. Ο φαύλος κύκλος διαιωνίζεται. Ο ένας τομέας μετά τον άλλον πλησιάζει την καταστροφή. Τον ερχόμενο χειμώνα θα υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού θα είναι χωρίς δουλειά».
2. «Χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα αντιμετωπίζονται πλέον, ως χώρες μόνο για διακοπές και ως αγορές για την πώληση καταναλωτικών αγαθών. Αυτό δεν μπορεί να τους δώσει διάρκεια ζωής και σίγουρα όχι μέσα στην Ευρωζώνη».
3. «Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις χαρακτηρίζονται στην κοινή αγορά ως μη ανταγωνιστικές, ενώ διεθνείς όμιλοι αποχωρούν, αφού μπορούν να διαχειρίζονται τη μικρή ελληνική αγορά από το εξωτερικό».
4. «Στον τομέα του σχεδιασμού επικρατεί απόλυτη άπνοια, οι δε μηχανισμοί απορρίπτονται όλο και περισσότερο και γυρίζουν την πλάτη στη χώρα». Επίσης προβλέπεται ότι «θα υπάρξει ένα καυτό φθινόπωρο με βίαιες διαμαρτυρίες», παρότι όπως αναφέρεται δεν αναμένονται σοβαρές πολιτικές αλλαγές.
5. «Ακόμα κι αν έπεφτε η κυβέρνηση Παπανδρέου, η διδακτορία των άδειων ταμείων θα παρέμενε».
6. Τέλος γίνεται αναφορά στην πρόταση του οικονομολόγου Norbert Braems για «πακέτο 20 δις το οποίο θα διανεμηθεί από το 2012 ως το 2017, προκειμένου να προωθηθούν έργα υποδομής αλλά και να υπάρξει προσέλκυση βιομηχανικών επενδύσεων.»
madata.gr
Το παλιό μνημόνιο
Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει. Έχουμε και λέμε:
Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;) Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)
Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις...)
Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ' την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)
Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...)
Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της “δεκάτης”, που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες “εθνικές γαίες” με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.
Pictures of the Week
A villager walks through his yard flooded by toxic mud in the Kolontar, Hungary, Tuesday, Oct. 5, 2010. A third person has died in flooding caused by the rupture of a red sludge reservoir at an alumina plant in western Hungary, rescue services said Tuesday. Six people were missing and 120 injured in what officials said was an ecological disaster. The government declared a state of emergency in three counties affected by the flooding.
Each week, the Denver Post compiles some of the week’s most poignant photos from around the world.
Ο θανατος του Ελληνάκου...
Σκέφτεται λίγο και αποφασίζει να πάει στη Γερµανική:
- "Οργανωµένη χώρα", λέει, "τόσα χρόνια στην Ελλάδα, τι κατάλαßα από οργάνωση και υπηρεσίες; Μου ßγάλανε το λάδι. Τουλάχιστον, ας...πάρω µυρωδιά του τι σηµαίνει Ευρώπη, έστω και στην κόλαση".
Φτάνει λοιπόν µπροστά στην πύλη της γερµανικής κόλασης. Μαύρο µάρµαρο, καλογυαλισµένο, σιδερένια πύλη, και ψηλά γράφει µε µεγάλα γράµµατα ΚΟΛΑΣΗ στα γερµανικά. Χτυπάει. Του ανοίγει ένας άψογα ντυµένος υπάλληλος και τον ρωτά τι θέλει.
- "Να δω πώς είναι", του απαντά εκείνος.
- "Ούτε να το σκέφτεστε κύριε!", του απαντά ο υπάλληλος! "Όλη την ηµέρα µας δέρνουνε µε κάτι τεράστια µαστίγια και το ßράδυ µας ßάζουν σε κάτι τεράστια ßαρέλια γεµάτα σκατά!! Φρίκη! Φρίκη! Εγώ σας λέω να µη µείνετε"
Όπου φύγει-φύγει ο Έλληνας. Στη συνέχεια δοκιµάζει τις υπόλοιπες κολάσεις, τα ίδια. Έτσι απογοητευµένος, καταφεύγει στην έσχατη λύση, την ελληνική κόλαση! Φτάνει λοιπόν έξω από την πύλη. Μία πύλη εγκαταλειµµένη, ßρώµικη, όπου στο ψηλότερο σηµείο της υπάρχει µε µεγάλα φωσφορίζοντα γράµµατα η λέξη ΚΟΛΑΣΗ. Το Κ και το Λ µάλιστα, δεν ανάßουν γιατί έχουν καεί τα λαµπάκια. Έτσι η επιγραφή γράφει ΟΑΣΗ.
- "Ελληνική ανοργανωσιά...", µουρµουρίζει.
Όσο πλησιάζει, ακούει κάτι περίεργους θορύßους... Μοιάζουν µε µουσική. Πλησιάζει περισσότερο. Η µουσική πλέον ακούγεται ολοκάθαρα. Μπουζούκια, µπαγλαµάδες κλπ. Χτυπάει... Του ανοίγει ένας τύπος κρατώντας µία µπουκάλα στο χέρι, τύφλα στο µεθύσι, και τον ρωτά τι θέλει.
- "Ήρθα να δω πώς είναι", του λέει και ßάζει το κεφάλι του µέσα.
Τραπέζια, πολύ κάπνα, κάτι γκόµενες χορεύουν πάνω στα τραπέζια τσιφτετέλια, νταούλια... Γενικώς, µπάχαλο.
Τρελαίνεται ο τύπος:
- "Καλά ρε φίλε, τι γίνεται εδώ;"
- "Άσε φίλε, χάλια!", του λέει ο µεθυσµένος. "Η κατάσταση είναι δραµατική εδώ πέρα. Μας δέρνουν όλη µέρα µε κάτι τεράστια µαστίγια και το ßράδυ µας ßάζουν σε κάτι τεράστια ßαρέλια µε σκατά.
- "Πλάκα µου κάνεις;;;", απαντάει ο πεθαµένος. "Εδώ πίνετε και γλεντάτε!"
- "Εεε, ξέρεις πώς είναι µωρέ εδώ στην Ελλάδα... Τη µία δεν έχουµε σκατά, την άλλη χαλάνε τα µαστίγια..."
Γνωρίζετε ότι?
Έτσι απολαμβάνουν πλέον τον έρωτα και το σεξ με πολλαπλούς εραστές, χωρίς να νιώθουν τύψεις ή ενδοιασμούς.
Είναι οι λεγόμενες «Ξετσίπωτες».
Το ανέκδοτο με το καφέ
Ο πρώτος καθολικός άνδρας λέει στους φίλους του: Ο γιος μου είναι παπάς και όταν μπαίνει σε κάποιο χώρο, όλοι τον φωνάζουν «Πατέρα»
Ο δεύτερος καθολικός άνδρας λέει: Ο δικός μου ο γιος είναι επίσκοπος και όταν μπαίνει σε κάποιο χώρο όλοι τον φωνάζουν «Η χάρη σου»
Ο τρίτος καθολικός άνδρας λέει: εμένα ο δικός μου ο γιος είναι καρδινάλιος οπότε όταν μπαίνει σε κάποιο χώρο όλοι τον φωνάζουν «Εξοχότητα»
Ο τέταρτος καθολικός άνδρας λέει περήφανα: ο δικός μου είναι ο πάπας, οπότε όταν μπαίνει σε κάποιο χώρο όλοι τον φωνάζουν «Αγιότητα»
Όλη αυτή την ώρα η μόνη καθολική γυναίκα πίνει τον καφέ της σιωπηλά χωρίς να συμμετέχει στη συζήτηση.
Οι τέσσερις καθολικοί την κοιτάζουν και τη ρωτάνε: «Λοιπόν;....»
Εκείνη με περισσή περηφάνια απαντά: Εγώ έχω κόρη σκέτο μοντέλο, με στήθος DD μέση 75 και περιφέρεια 90 ... όταν μπαίνει σε κάποιο χώρο, όλοι φωνάζουν «Ω! Θεέ μου!».
tweeter
Our Banner
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô