Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

O Πανούσης παίρνει συνέντευξη απο τον Μητσοτάκη


Σημαντική επιδείνωση του καιρού


Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινόμενων. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο (17-19/10/2010) στην χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές .

Ειδικότερα τα φαινόμενα θα είναι έντονα: ...

► Την Κυριακή (17/10/2010) στην Δυτική Ελλάδα (κυρίως στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, και τη Δυτική Πελοπόννησο) και αργότερα στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και τα Κύθηρα.
► Την Δευτέρα (18/10/2010) σχεδόν ολόκληρη την χώρα
► Την Τρίτη (19-10-2010) στα Δυτικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.

Απόρρητο γερμανικό έγγραφο "θέλει" την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης

Ντοκουμέντο φωτιά φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Αποκαλύψεις», το οποίο επιβεβαιώνει τη δυσαρέσκεια αλλά και τις δυσοίωνες προβλέψεις που υπάρχουν για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, παρά τις θετικές δηλώσεις Γερμανών και άλλων αξιωματούχων της ΕΚΤ, του ΔΝΤ ή της Κομισιόν.

Πρόκειται για ένα non paper του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, dr. Roland Wegener και της Διοίκησης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου προς τη γερμανική καγκελαρία και στο γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών, το οποίο φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα το φθινόπωρο του 2010».

Στο απόρρητο αυτό σημείωμα , μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι:

1. « Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αποτελεί αιτία για ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία. Η πρόοδος στην εξυγίανση των κρατικών οικονομικών δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως η οικονομία έχει απαλλαγεί από τα προβλήματά της. Αντιθέτως χιλιάδες...


επιχειρήσεις κλείνουν, απολύουν εργαζόμενους. Ο φαύλος κύκλος διαιωνίζεται. Ο ένας τομέας μετά τον άλλον πλησιάζει την καταστροφή. Τον ερχόμενο χειμώνα θα υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού θα είναι χωρίς δουλειά».


2. «Χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα αντιμετωπίζονται πλέον, ως χώρες μόνο για διακοπές και ως αγορές για την πώληση καταναλωτικών αγαθών. Αυτό δεν μπορεί να τους δώσει διάρκεια ζωής και σίγουρα όχι μέσα στην Ευρωζώνη».

3. «Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις χαρακτηρίζονται στην κοινή αγορά ως μη ανταγωνιστικές, ενώ διεθνείς όμιλοι αποχωρούν, αφού μπορούν να διαχειρίζονται τη μικρή ελληνική αγορά από το εξωτερικό».

4. «Στον τομέα του σχεδιασμού επικρατεί απόλυτη άπνοια, οι δε μηχανισμοί απορρίπτονται όλο και περισσότερο και γυρίζουν την πλάτη στη χώρα». Επίσης προβλέπεται ότι «θα υπάρξει ένα καυτό φθινόπωρο με βίαιες διαμαρτυρίες», παρότι όπως αναφέρεται δεν αναμένονται σοβαρές πολιτικές αλλαγές.

5. «Ακόμα κι αν έπεφτε η κυβέρνηση Παπανδρέου, η διδακτορία των άδειων ταμείων θα παρέμενε».

6. Τέλος γίνεται αναφορά στην πρόταση του οικονομολόγου Norbert Braems για «πακέτο 20 δις το οποίο θα διανεμηθεί από το 2012 ως το 2017, προκειμένου να προωθηθούν έργα υποδομής αλλά και να υπάρξει προσέλκυση βιομηχανικών επενδύσεων.»
madata.gr

Το παλιό μνημόνιο

Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει. Έχουμε και λέμε:

Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;) Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)

Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις...)

Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ' την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)

Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...)

Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:

1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.

2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.

3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.

4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της “δεκάτης”, που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.

5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.

6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.

7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.

8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.

9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.

10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες “εθνικές γαίες” με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.

11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.

Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε “τι πέτυχαν με όλα αυτά;”, σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το “Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Χαριλάου Τρικούπη το 1893. Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα?

Pictures of the Week

An Israeli motorist runs down a masked Palestinian youth who was standing among a group of youngsters throwing stones at Israeli cars on October 8, 2010 in the mostly Arab east Jerusalem neighborhood of Silwan. Tensions continue between Israelis and Palestinians even as the hope for eventual peach continues.

A villager walks through his yard flooded by toxic mud in the Kolontar, Hungary, Tuesday, Oct. 5, 2010. A third person has died in flooding caused by the rupture of a red sludge reservoir at an alumina plant in western Hungary, rescue services said Tuesday. Six people were missing and 120 injured in what officials said was an ecological disaster. The government declared a state of emergency in three counties affected by the flooding.

Each week, the Denver Post compiles some of the week’s most poignant photos from around the world.

Pictures of the Week: October 8, 2010

1

An Israeli motorist runs down a masked Palestinian youth who was standing among a group of youngsters throwing stones at Israeli cars on October 8, 2010 in the mostly Arab east Jerusalem neighborhood of Silwan. ILIA YEFIMOVICH/AFP/Getty Images

Pictures of the Week: October 8, 2010

2

A water spout hits the coastal city of Netanya, north of Tel Aviv, on October 08, 2010. JACK GUEZ/AFP/Getty Images

Pictures of the Week: October 8, 2010

3

A relative of one of the 33 miners trapped lights a candle during a vigil outside the San Jose mine in Copiapo, Chile, Thursday, Oct. 7, 2010. The miners have been trapped deep underground in the copper and gold mine since it collapsed on Aug. 5. (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Pictures of the Week: October 8, 2010

4

Family photos on a wall show the height of the sludge after a flood of toxic mud broke into a home in the village of Kolontar, Hungary, Thursday, Oct. 7, 2010. Monday's flooding was caused by the rupture of a red sludge reservoir at a metals works in western Hungary and has affected seven towns near the Ajkai, 100 miles (160 kilometers) southwest of Budapest. The flood of toxic mud killed a yet unknown number of people, injured more than one hundred, with some people still missing. (AP Photo/Bela Szandelszky)

Pictures of the Week: October 8, 2010

5

Barber Orlando Gonzalez cuts the hair of young client Maikol as Gonzalez' sister Cilia looks on along a sidewalk in Havana, Cuba, Wednesday Oct. 6, 2010. (AP Photo/Franklin Reyes)

Pictures of the Week: October 8, 2010

6

Afghan soldiers pray at dusk at Forward Operation Base Howz-e-Madad, Kandahar province, Afghanistan, Tuesday, Oct. 5, 2010. (AP Photo/Rodrigo Abd)

Pictures of the Week: October 8, 2010

7

Kathleen Lumsden, center, mother of U.S. Army Pfc. Clinton E. Springer II hugs her son's girlfriend Kalie Masse outside St. Patrick's Church in Falmouth, Mass., Tuesday, Oct. 5, 2010 during Springer's funeral. Springer, 21, was killed in a non-combat incident in Kabul, Afghanistan in September. (AP Photo/Stephan Savoia)

Pictures of the Week: October 8, 2010

8

An Israeli soldier fires tear gas towards Palestinian youths throwing stones, not seen, during clashes in the West Bank village of Beit Fajjar, near Bethlehem, Tuesday, Oct. 5, 2010. Palestinian youths started minor clashes with the Israeli army in Beit Fajjar Tuesday, following a visit of a group of Israelis in condemnation of the burning of a West Bank mosque apparently by extremist settlers on Monday. (AP Photo/Sebastian Scheiner)

Pictures of the Week: October 8, 2010

9

Afghan children play soccer in a house destroyed during the 1990s civil war in Kabul, Afghanistan, Tuesday, Oct. 5, 2010. (AP Photo/Hossein Fatemi)

Pictures of the Week: October 8, 2010

10

An Indonesian man shoots Russian-made Indonesian jet fighters Sukhoi maneuver during the 65th Indonesian military anniversary in Jakarta on October 5, 2010. Indonesian military or Tentara Nasional Indonesia (TNI) celebrated its anniversary displaying Indonesian jet fighters including Russian-made Sukhoi, American-made F16, F5 Tiger, Hawk and South Korean-made Woong Bee. ADEK BERRY/AFP/Getty Images

Pictures of the Week: October 8, 2010

11

A boy looks for cooking woods swept in the Gianh river near flooded houses in the central province of Quang Binh on October 5, 2010. At least 13 people have been killed and five others were reported missing in flood-hit central Vietnam, a government body said. STR/AFP/Getty Images

Pictures of the Week: October 8, 2010

12

A villager walks through his yard flooded by toxic mud in the Kolontar, Hungary, Tuesday, Oct. 5, 2010. A third person has died in flooding caused by the rupture of a red sludge reservoir at an alumina plant in western Hungary, rescue services said Tuesday. Six people were missing and 120 injured in what officials said was an ecological disaster. The government declared a state of emergency in three counties affected by the flooding. (AP Photo/Bela Szandelszky)

Pictures of the Week: October 8, 2010

13

Carrying mannequin heads, a market worker walks past buildings damaged by Jan. 12 earthquake in Port-au-Prince, Haiti, Monday, Oct. 4, 2010. (AP Photo/Ramon Espinosa)

Pictures of the Week: October 8, 2010

14

Anti-racisim protestors use chalk to draw and write 'Against Racism' during a protest held at Sergels Torg in Stockholm on October 4, 2010. Thousands of people gathered in a central Stockholm square Monday evening to march towards the Swedish Parliamant as part of a protest against a far-right party that has been voted into parliament, waving banners and shouting "No to racism!". JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Getty Images

Pictures of the Week: October 8, 2010

15

A worker carries a ladder past a poster during preparations for the international book fair in Frankfurt, central Germany, on Monday, Oct. 4, 2010. The book fair opens on upcoming Wednesday with around 7,000 exhibitors. (AP Photo/dapd, Torsten Silz)

Pictures of the Week: October 8, 2010

16

A swan swims as an elephant from the Circus Knie bathes in Lake Geneva on October 4, 2010 in Lausanne. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

Pictures of the Week: October 8, 2010

17

A South Korean policeman breaks stone plates with his head during a demonstration for a successful G20 Seoul Summit at a police training center in Seoul, South Korea, Oct. 4, 2010. The G20 summit will be held in Seoul from November 11 to 12. (AP Photo/Ahn Young-joon)

Pictures of the Week: October 8, 2010

18

Musician Jean Michell Jarre performs at the Braehead Arena in Glasgow, Scotland, Sunday, Oct 3, 2010. (AP Photo/Mark Mainz)

Pictures of the Week: October 8, 2010

19

People wait outside a polling station prior to voting during Brazil's general elections in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday Oct. 3, 2010. Brazilians vote Sunday in national elections that could see front-running candidate Dilma Rousseff become the country's first female president, succeeding her popular ally and mentor, Brazil's President Luiz Inacio Lula da Silva. (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Pictures of the Week: October 8, 2010

20

Cowboys leave the arena after competing in a rodeo at the annual International Livestock Show in Havana, Cuba, Saturday Oct. 2, 2010. (AP Photo/Javier Galeano)

Pictures of the Week: October 8, 2010

21

Riot police officers walk past during a demonstration against the reunification celebrations on October 2, 2010 in the northern German city of Bremen as the country prepares to celebrate the 20th anniversary of the reunification of its western and eastern part on October 3, 2010. JOHANNES EISELE/AFP/Getty Images

Pictures of the Week: October 8, 2010

22

Herve Diebholt from France poses for photographers during the "European Beard Championship " in Leogang, Austrian province of Salzburg on Saturday, Oct. 2, 2010. ( AP Photo/ Kerstin Joensson)

Pictures of the Week: October 8, 2010

23

Dancers wait on the sidelines before performing on stage at the welcoming ceremony for the Australian team at the Athletes Village of the Commonwealth Games in New Delhi, India, Saturday, Oct. 2, 2010. The Commonwealth Games are scheduled to begin on Sunday. (AP Photo/Victor R. Caivano)

Pictures of the Week: October 8, 2010

24

An Afghan boy sells balloons in Kabul, Afghanistan, Saturday, Oct. 2, 2010. (AP Photo/ Gemunu Amarasinghe)

Pictures of the Week: October 8, 2010

25

US Ryder Cup players watch as Welsh singer Katherine Jenkins entertains the crowd at the Opening Ceremony of the 2010 Ryder Cup at Celtic Manor golf course in Newport, Wales, on September 30, 2010. The 2010 Ryder Cup matches between Europe and the US will take place from October 1-3. GLYN KIRK/AFP/Getty Images

Pictures of the Week: October 8, 2010

26

The crew of the new spanish Navy´s a strategic projection vessel Juan Carlos I is pictured during its giving ceremony at the Ferrol naval base, on September 30, 2010. MIGUEL RIOPA/AFP/Getty Images

Pictures of the Week: October 8, 2010

27

Tunde Erdelyi, left, saves her cat while Janos Kis, right, walks into their yard flooded by toxic mud in the town of Devecser, Hungary, Tuesday, Oct. 5, 2010. Monday's flooding was caused by the rupture of a red sludge reservoir at an alumina plant in western Hungary and has affected seven towns near the Ajkai Timfoldgyar plant in the town of Ajka, 100 miles (160 kilometers) southwest of Budapest. (AP Photo/Bela Szandelszky)

http://blogs.denverpost.com/captured/2010/10/08/pictures-of-the-week-october-8-2010/2481/

Πορεία οι ...οπαδοί του Ο.Σ.Φ.Π.



Ηλεκτρονικη διακυβερνηση(Σκεψου πρασινα)

Ο θανατος του Ελληνάκου...

Ένας Έλληνας πεθαίνει και φτάνει στη ρεσεψιόν της Κόλασης. Ο υπάλληλος του ανακοινώνει ότι επειδή είναι υπήκοος χώρας-µέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, µπορεί να διαλέξει µία από τις κολάσεις των χωρών-µελών.

Σκέφτεται λίγο και αποφασίζει να πάει στη Γερµανική:
- "Οργανωµένη χώρα", λέει, "τόσα χρόνια στην Ελλάδα, τι κατάλαßα από οργάνωση και υπηρεσίες; Μου ßγάλανε το λάδι. Τουλάχιστον, ας...πάρω µυρωδιά του τι σηµαίνει Ευρώπη, έστω και στην κόλαση".
Φτάνει λοιπόν µπροστά στην πύλη της γερµανικής κόλασης. Μαύρο µάρµαρο, καλογυαλισµένο, σιδερένια πύλη, και ψηλά γράφει µε µεγάλα γράµµατα ΚΟΛΑΣΗ στα γερµανικά. Χτυπάει. Του ανοίγει ένας άψογα ντυµένος υπάλληλος και τον ρωτά τι θέλει.
- "Να δω πώς είναι", του απαντά εκείνος.
- "Ούτε να το σκέφτεστε κύριε!", του απαντά ο υπάλληλος! "Όλη την ηµέρα µας δέρνουνε µε κάτι τεράστια µαστίγια και το ßράδυ µας ßάζουν σε κάτι τεράστια ßαρέλια γεµάτα σκατά!! Φρίκη! Φρίκη! Εγώ σας λέω να µη µείνετε"
Όπου φύγει-φύγει ο Έλληνας. Στη συνέχεια δοκιµάζει τις υπόλοιπες κολάσεις, τα ίδια. Έτσι απογοητευµένος, καταφεύγει στην έσχατη λύση, την ελληνική κόλαση! Φτάνει λοιπόν έξω από την πύλη. Μία πύλη εγκαταλειµµένη, ßρώµικη, όπου στο ψηλότερο σηµείο της υπάρχει µε µεγάλα φωσφορίζοντα γράµµατα η λέξη ΚΟΛΑΣΗ. Το Κ και το Λ µάλιστα, δεν ανάßουν γιατί έχουν καεί τα λαµπάκια. Έτσι η επιγραφή γράφει ΟΑΣΗ.
- "Ελληνική ανοργανωσιά...", µουρµουρίζει.
Όσο πλησιάζει, ακούει κάτι περίεργους θορύßους... Μοιάζουν µε µουσική. Πλησιάζει περισσότερο. Η µουσική πλέον ακούγεται ολοκάθαρα. Μπουζούκια, µπαγλαµάδες κλπ. Χτυπάει... Του ανοίγει ένας τύπος κρατώντας µία µπουκάλα στο χέρι, τύφλα στο µεθύσι, και τον ρωτά τι θέλει.
- "Ήρθα να δω πώς είναι", του λέει και ßάζει το κεφάλι του µέσα.
Τραπέζια, πολύ κάπνα, κάτι γκόµενες χορεύουν πάνω στα τραπέζια τσιφτετέλια, νταούλια... Γενικώς, µπάχαλο.
Τρελαίνεται ο τύπος:
- "Καλά ρε φίλε, τι γίνεται εδώ;"
- "Άσε φίλε, χάλια!", του λέει ο µεθυσµένος. "Η κατάσταση είναι δραµατική εδώ πέρα. Μας δέρνουν όλη µέρα µε κάτι τεράστια µαστίγια και το ßράδυ µας ßάζουν σε κάτι τεράστια ßαρέλια µε σκατά.
- "Πλάκα µου κάνεις;;;", απαντάει ο πεθαµένος. "Εδώ πίνετε και γλεντάτε!"
- "Εεε, ξέρεις πώς είναι µωρέ εδώ στην Ελλάδα... Τη µία δεν έχουµε σκατά, την άλλη χαλάνε τα µαστίγια..."

Γνωρίζετε ότι?

Ίσως δεν γνωρίζεις ότι, σε όλες τις γυναίκες, μόλις γεννηθούν, γίνεται μια μυστική εμφύτευση ενός ειδικού μικροτσίπ, που τις κάνει ρομαντικές, μονογαμικές κι αφοσιωμένες στον σύντροφό τους.
Κάποιες, όμως, καταφέρνουν να βρουν σε ποιο σημείο του κορμιού τους είναι το τσιπ.
Και με μια περίπλοκη εγχείρηση το αφαιρούν.

Έτσι απολαμβάνουν πλέον τον έρωτα και το σεξ με πολλαπλούς εραστές, χωρίς να νιώθουν τύψεις ή ενδοιασμούς.

Είναι οι λεγόμενες «Ξετσίπωτες».

Το ανέκδοτο με το καφέ

Τέσσερις καθολικοί άνδρες και μια καθολική γυναίκα πίνουν καφέ στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Ο πρώτος καθολικός άνδρας λέει στους φίλους του: Ο γιος μου είναι παπάς και όταν μπαίνει σε κάποιο χώρο, όλοι τον φωνάζουν «Πατέρα»
Ο δεύτερος καθολικός άνδρας λέει: Ο δικός μου ο γιος είναι επίσκοπος και όταν μπαίνει σε κάποιο χώρο όλοι τον φωνάζουν «Η χάρη σου»
Ο τρίτος καθολικός άνδρας λέει: εμένα ο δικός μου ο γιος είναι καρδινάλιος οπότε όταν μπαίνει σε κάποιο χώρο όλοι τον φωνάζουν «Εξοχότητα»
Ο τέταρτος καθολικός άνδρας λέει περήφανα: ο δικός μου είναι ο πάπας, οπότε όταν μπαίνει σε κάποιο χώρο όλοι τον φωνάζουν «Αγιότητα»
Όλη αυτή την ώρα η μόνη καθολική γυναίκα πίνει τον καφέ της σιωπηλά χωρίς να συμμετέχει στη συζήτηση.
Οι τέσσερις καθολικοί την κοιτάζουν και τη ρωτάνε: «Λοιπόν;....»
Εκείνη με περισσή περηφάνια απαντά: Εγώ έχω κόρη σκέτο μοντέλο, με στήθος DD μέση 75 και περιφέρεια 90 ... όταν μπαίνει σε κάποιο χώρο, όλοι φωνάζουν «Ω! Θεέ μου!».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)