Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Marfin Popular Bank :Στα 88,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη 9μήνου 2011

Στα 88,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Marfin Popular Bank στο 9μηνο 2011.

Στα 88,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη 9μήνου 2011

Στα 88,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Marfin Popular Bank στο 9μηνο 2011.

Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 10,7 εκατ. ευρώ. Μετά την απομείωση των ελληνικών στοιχείων του ενεργητικού ο Ομιλος κατέγραψε καθαρές ζημιές ύψους 86 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα καθαρά έσοδα από τόκους άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ για τον Ομιλο και ανήλθαν σε 215,1 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο.

Ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων για το σύνολο του Ομίλου διαμορφώθηκε στο 8,7%.

Οι καταθέσεις σε επίπεδο Ομίλου σημείωσαν πτώση 13% (ετήσια βάση) στα 21,6 δισ. ευρώ.

Το σύνολο των εποπτικών κεφαλαίων ανήλθε σε 3,5 δισ. ευρώ και τα πρωτοβάθμια κεφάλαια ανήλθαν σε 3,1 δισ. ευρώ, διαμορφώνοντας τους κεφαλαιακούς δείκτες σε 12,6% και 11% αντίστοιχα.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Στο 1,3 δισ. ευρώ οι προβλέψεις έναντι επισφαλειών

Ζημιές μολις 7 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Εθνική Τράπεζα στο 9μηνο 2011, χωρίς το PSI.

Στο 1,3 δισ. ευρώ οι προβλέψεις έναντι επισφαλειών

Ζημιές μολις 7 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Εθνική Τράπεζα στο 9μηνο 2011, χωρίς το PSI.

Ο δείκτης κυρίων βασικών ιδίων κεφαλαίων (core Tier 1) διαμορφώθηκε στο 9,5% μετά το PSI του Ιουλίου και ο δείκτης Tier 1 στο 10,7%. Οι προβλέψεις έναντι επισφαλειών ανήλθαν στο 1,3 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 32% έναντι του 9μηνου του 2010.

Μετά τις επιπτώσεις του PSI, ο Ομιλος εμφανίζει ζημιές 1,34 δισ. ευρώ (έναντι κερδών 259 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2010).

Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις διαμορφώθηκε στο 111% σε επίπεδο Ομίλου και στο 105% για την Ελλάδα. Παράλληλα, ο δείκτης των καθυστερούμενων δανείων στην Ελλάδα έφτασε στο 11,8% (στο 11% σε επίπεδο Ομίλου). Η κάλυψη των δανείων σε καθυστέρηση διαμορφώνεται στο 56%.

Στην Ελλάδα, ο Ομιλος της ΕΤΕ εμφάνισε ζημιές 316 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 181 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Στην Τουρκία, τα καθαρά κέρδη της Finansbank κατέγραψαν πτώση 9%, στα 293 εκατ. ευρώ. Στη ΝΑ Ευρώπη, τα κέρδη προ προβλέψεων διαμορφώθηκαν στα 140 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 35%. Τα οργανικά έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 3,36 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της ΕΤΕ ο διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι στόχος της τράπεζας είναι "η περαιτέρω θωράκιση της κεφαλαιακής της βάσης", που θα επιτευχθεί με περιστολή του λειτουργικού κόστους και αποτελεσματικότερη διαχείριση των στοιχείων ενεργητικού - παθητικού.

Ρυθμίζονται δάνεια ανέργων, αναστέλλονται πλειστηριασμοί

Ο υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε πως "το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση για τη ρύθμιση χρεών ευαίσθητων κατηγοριών οφειλετών, όπως ανέργων, που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρη εξυπηρέτηση των οφειλών τους"

Ρυθμίζονται δάνεια ανέργων, αναστέλλονται πλειστηριασμοί

Ρυθμίσεις με νόμο για τα δάνεια που έχουν συνάψει με τις τράπεζες οι άνεργοι και άλλες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, προωθεί η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, με νομοθετική ρύθμιση θα επεκταθεί η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από οφειλές δανείων για όλο το 2012.

Τις εξαγγελίες αυτές έκαναν ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τις καταναλωτικές οργανώσεις.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως "το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση για τη ρύθμιση χρεών ευαίσθητων κατηγοριών οφειλετών, όπως ανέργων, που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρη εξυπηρέτηση των οφειλών τους".

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Εθνους", η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών για το θέμα και έχει ζητήσει όλες τις ρυθμίσεις που κάνουν οι τράπεζες για ανέργους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία, προκειμένου να ετοιμάσει πρόταση νόμου.

Ο υφ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος
Ο υφ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος

Δέσμευση τραπεζών
Ετσι, θα δεσμευτούν όλες οι τράπεζες για την ευνοϊκή αντιμετώπιση αυτών των οφειλετών.

Πηγές αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα έχει σαν μπούσουλα τις ρυθμίσεις που κάνει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνουν στην εφεδρεία.

Αυτές μπορεί να είναι επιμήκυνση του χρόνου διάρκειας αποπληρωμής των δανείων, περίοδος χάριτος στην καταβολή δόσεων κλπ. Εξάλλου, ο κ. Κουτσούκος και ο κ. Σπυράκος ανακοίνωσαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (γνωστός και ως "νόμος Κατσέλη") έχει ικανοποιητική εφαρμογή.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στα Ειρηνοδικεία 7.500 αιτήσεις για ρυθμίσεις χρεών και έχουν βγει υπέρ των καταναλωτών 350 με 400 αποφάσεις. Πολλές από αυτές, ειδικά για ανέργους, αφορούν την καταβολή ενός συμβολικού ποσού για τέσσερα χρόνια και τη διαγραφή των υπόλοιπων χρεών. Εξάλλου, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προχωρεί σε τροπολογία με την οποία θα παρατείνεται η αναστολή πλειστηριασμών κατοικιών οφειλετών για έναν ακόμη χρόνο. Σημειώνεται ότι η προθεσμία λήγει τον Δεκέμβριο.

Υποβάθμιση των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών από S&P

Το αξιόχρεο των μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ: Bank of America, Goldman Sachs, JPMorganChase, Morgan Stanley, Citigroup και Wells Fargo, «έριξε» χθες
κατά μια βαθμίδα ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's, λόγω αλλαγής στα κριτήρια αξιολόγησης, που είχε ήδη ανακοινώσει στις αρχές του μήνα.

Οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση αυτή, χάνοντας από 0,3% ως 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για το κλείσιμο τους.

Ο Standard and Poor's "αναθεώρησε την αξιολόγηση των 37 πιο μεγάλων χρηματοπιστωτικών θεσμών παγκοσμίως, εφαρμόζοντας τα νέα κριτήρια αξιολόγησης για τις τράπεζες", αναφέρεται σε ανακοίνωσή του οίκου αξιολόγησης.

Οι αξιολογήσεις για τις τράπεζες τέθηκαν υπό παρακολούθηση και πρόκειται "να εξεταστούν εκ νέου εντός 90 ημερών", ανέφερε ο οίκος. Στην πλειοψηφία τους, οι αξιολογήσεις του S&P για τις ευρωπαϊκές τράπεζες -και ιδιαίτερα τις γαλλικές τράπεζες- παρέμειναν αμετάβλητες

ΔΝΤ: Δεν συζητάμε με την Ιταλία ούτε την Ισπανία για δάνειο

Τη θέση του ότι δεν διεξάγει συνομιλίες με την Ιταλία ούτε με την Ισπανία για το ενδεχόμενο να συνάψει μαζί τους δανειακές συμβάσεις, επανέλαβε χθες το ΔΝΤ.

"Το ΔΝΤ επιθυμεί να επαναβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις με τις Ιταλικές ούτε με τις Ισπανικές αρχές σχετικά με οποιασδήποτε μορφής χρηματοδότηση απο το ΔΝΤ", δήλωσε ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις.

Νωρίτερα χθες, πηγές είχαν δηλώσει ότι η Ιταλία βρίσκεται σε "προκαταρκτικές" συνομιλίες με τον διεθνή οικονομικό οργανισμό για το ενδεχόμενο να ζητήσει την στήριξή του από κοινού με ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Ένωση διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Εγκρίθηκε η 6η δόση, αρχίζει το σίριαλ της 7ης...

Οι δεσμεύσεις Παπανδρέου και Σαμαρά απέναντι στην Τρόικα κατεύνασαν του δανειστές και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να ανάψουν, επιτέλους, το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Την είδηση επιβεβαίωσαν ανώνυμες διπλωματικές πηγές, που μίλησαν στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ενώ...
η συνεδρίαση του Eurogroup βρισκόταν σε εξέλιξη.

Η καταβολή της δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση ενός και πλέον μήνα. Οι Βρυξέλλες χρησιμοποίησαν το δάνειο ως μέσο πίεσης, προκειμένου να αποσπάσουν δέσμευση από τους αρχηγούς που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου ότι θα προχωρήσουν στην πλήρη εφαρμογή όσων προβλέπει η απόφαση της 27ης Οκτωβρίου για το νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας και το κούρεμα του χρέους.

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούσαν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, θέτοντας εν αμφιβόλω την έγκαιρη καταβολή μισθών, συντάξεων και δώρου Χριστουγέννων, αν δεν καταβαλλόταν η 6η δόση.

Η επόμενη δόση θα είναι και η πρώτη του νέου δανείου, γεγονός που κάνει κάθε άλλο παρά αυτόματη την καταβολή της. Οι συζητήσεις με την τρόικα για το νέο οικονομικό πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου. Θα οδηγήσουν στη σύνταξη νέου Μνημονίου, το οποίο θα τεθεί στην κρίση του Κοινοβουλίου τον Ιανουάριο.

Την ίδια στιγμή, η αβεβαιότητα σκεπάζει την Ευρώπη, καθώς η κρίση χρέους επηρεάζει πλέον κράτη όπως η Ιταλία, η Ισπανία, αλλά και το Βέλγιο, ενώ αγγίζει ακόμη και τη Γαλλία.

Νέο λεπίδι στις συντάξεις, με ενοποίηση επικουρικών

Περικοπές που ξεπερνούν, κατά περιπτώσεις, το 30%, στο βωμό του Μνημονίου
Ενα ενιαίο επικουρικό ταμείο και οριζόντιο «κούρεμα» των συντάξεων που θα φτάνει από 15 μέχρι και το 40% προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τα επικουρικά ταμεία που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Παράλληλα παρουσίασε τα πρώτα συμπεράσματα από το πόρισμα των αναλογιστικών μελετών βάση των οποίων το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος δεν είναι...
δομικό αλλά προέρχεται από την κρίση και την ύφεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Γιώργο Κουτρουμάνη, το κόστος της ύφεσης που προκλήθηκαν στα Ταμεία εξαιτίας της αυξημένης ανεργίας της μείωσης των ωρών εργασίας και των αποδοχών ανήλθε στα 4,5 δισ. για το 2011. Το κόστος αυτό καλύφθηκε κατά 1,4 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, 500 εκατομμύρια εξοικονομήθηκαν από τη μείωση των συντάξεων και τα υπόλοιπα από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Η πέμπτη επέμβαση, εντός 18 μηνών, στο Ασφαλιστικό (μετά το Μνημόνιο, τον ασφαλιστικό νόμο του 2010, το Μεσοπρόθεσμο και τις περικοπές στις επικουρικές) την οποία εξήγγειλε ο Γ. Κουτρουμάνης περιλαμβάνει:

- Μεσοσταθμικές μειώσεις επικουρικών συντάξεων 15% στους νέους αλλά και στους ήδη συνταξιούχους, που σε ορισμένες περιπτώσεις ταμείων θα φθάσουν και το 40%.

- Ενοποίηση σε ένα ενιαίο επικουρικό μισθωτών των ταμείων ΕΤΕΑΜ (ΙΚΑ), ΤΕΑΔΥ (δημοσίων υπαλλήλων), ΤΑΥΤΕΚΩ (επιχειρήσεων κοινής ωφελείας), ΕΤΑΤ (τραπεζοϋπαλλήλων) και ΤΕΑΙΤ (ιδιωτικού τομέα).

Στο νέο ταμείο προβλέπεται να ενταχθούν και άλλα επικουρικά ταμεία με την προϋπόθεση ότι θα αποδεχθούν τον ενιαίο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και την προσαρμογή του ποσού, στο ποσοστό που θα ισχύει για τους υπόλοιπους.

Η ένταξη στο νέο ταμείο θα είναι εθελοντική, ωστόσο όποιο ταμείο δεν δεχθεί να ενταχθεί, θα αναλάβει να καλύπτει με τις δικές του οικονομικές δυνάμεις τις παροχές και δεν θα μπορέσει στο μέλλον να ζητήσει την εκ των υστέρων ένταξή του σε αυτό.

Το νέο ταμείο υπολογίζεται ότι θα ασφαλίζει 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους και θα καλύπτει ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοινώνοντας τους βασικούς άξονες των μέτρων που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2012, χωρίς μεταβατικές διατάξεις, υπογράμμισε πως όλα τα υφιστάμενα επικουρικά ταμεία αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα το οποίο θα εκδηλωθεί σταδικά έως το 2025.

Από enet , μοντάζ Γρέκι
"Τώρα ωριμάζουν οι απαιτήσεις των ασφαλισμένων" σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι "το επόμενο διάστημα το πρόβλημα θα γίνει εκρηκτικό. Τα επικουρικά ταμεία θα κατέρρεαν μετά το 2015 και χωρίς να υφίστατο η οικονομική κρίση. Αρκεί να σημειωθεί ότι η σχέση ασφαλισμένων προς συνταξιούχους έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια από 4 προς έναν σε 2,5 ασφαλισμένους προς έναν συνταξιούχο".

Σύμφωνα με τον Γ. Κουτρουμάνη, το 2011 το έλλειμμα των επικουρικών ταμείων έφθασε τα 850 εκατομμύρια ευρώ.

Στο κυβερνητικό σχέδιο προβλέπεται η δημιουργία ατομικών λογαριασμών ασφάλισης από το 2001 και εντεύθεν, έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να λαμβάνουν παροχές αντίστοιχες με τις εισφορές τους.

Το σύστημα θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και όχι - αυστηρά - κεφαλαιοποιητικό, καθώς στην περίπτωση αυτή, όπως είπε ο υπουργός, οι μειώσεις των συντάξεων θα ήταν εξαιρετικά υψηλή. Αρκεί να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κεφαλαιοποιητικού συστήματος οι περισσότερες συντάξεις θα μειωνόταν στον ένα τρίτον.

Ο Γ. Κουτρουμάνης απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ της επικουρικής ασφάλισης.

Οι αναλογιστικές μελέτες

Οι αναλογιστικές μελέτες οι οποίες -σύμφωνα με τον υπουργό- αξιολογήθηκαν θετικά από το eurogrοup έδειξαν ότι για τους φορείς κύριας σύνταξης, (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΑΠΟΤΕ, ΤΑΠΔΕΗ), τo συνολικό κόστος των παροχών κύριας σύνταξης ως προς το ΑΕΠ για το 2010 διαμορφώνεται σε 10,86%. Σύμφωνα με τις προβολές-προβλέψεις το 2060 το αντίστοιχο ποσοστό θα είναι 10,74% περίπου.

Η πτώση του κόστους των συντάξεων του ΟΓΑ, αλλά και του ΔΗΜΟΣΙΟΥ (μείωση εργαζομένων στο ΔΗΜΟΣΙΟ περίπου κατά 100.000 που μετακυλίονται στο ΙΚΑ και αυξάνουν το αντίστοιχο κόστος του), των Τραπεζών του ΤΑΠΟΤΕ & ΤΑΠΔΕΗ (εκλείπουν οι συνταξιούχοι των εθελούσιων εξόδων) επηρεάζει την εξέλιξη του δείκτη. Αν στο ποσοστό αυτό προστεθεί η επιβάρυνση για το κόστος των παροχών κύριας σύνταξης για το ΝΑΤ & το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από 11,34% το 2010 , προβλέπεται ότι το 2060 το αντίστοιχο ποσοστό θα είναι 11,28%.

Οσο για το συνολικό έλλειμμα των φορέων κύριας σύνταξης για το 2010, ως ποσοστό του ΑΕΠ διαμορφώνεται σε 5,75%, ενώ σύμφωνα με τις προβολές-προβλέψεις το 2060 το αντίστοιχο ποσοστό θα είναι 5,07%. Ενώ, το κόστος των φορέων που παρέχουν επικουρικές συντάξεις, ως προς το ΑΕΠ για το 2010 διαμορφώνεται σε 1,47%, ενώ σύμφωνα με τις προβολές-προβλέψεις το 2060 το αντίστοιχο ποσοστό θα ανέλθει σε 1,98%.

Την εξέλιξη του δείκτη αυτού επηρεάζει κυρίως η πτώση του κόστους παροχών του ΜΤΠΥ και ΤΕΑΔΥ (μείωση εργαζομένων στο ΔΗΜΟΣΙΟ περίπου κατά 100.000 που μετακυλίονται στο ΕΤΕΑΜ και αυξάνουν το αντίστοιχο κόστος του), ΤΑΠΟΤΕ & ΤΑΠΔΕΗ (εκλείπουν οι συνταξιούχοι των εθελούσιων εξόδων και για τους ασφαλισμένους μετά το 1993 η παροχή υπολογίζεται με ενιαίο τρόπο).

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)