Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Το ομοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα του Δ. Βερύκιου εναντίον Α. Κορτώ: "Η κυρά Αυγουστίνα και η δικτατορία των γκέι"


Το ομοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα του Δ... από CDemo83
Σε ομοφοβικά σχόλια προχώρησε ο Δ. Βερύκιος, σχολιάζοντας τη δήλωση Κορτώ για το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη. Η απάντηση του Α. Κορτώ (Ηχητικό)
Σε ένα απίστευτο ομοφοβικό παραλήρημα κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ αναλώθηκε μέσα από την καθημερινή του εκπομπή ο γνωστός δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha.
Στο παραπάνω ηχητικό απόσπασμα οι δυο δημοσιογράφοι και κυρίως ο κ. Βερύκιος, επιτίθενται με ευτελιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Αυγούστου Κορτώ επειδή είπε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Ο Αύγουστος Κορτώ με δημοσίευση του στο facebook δήλωσε πως δεν συμμετέχει ενεργά στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, με την υπενθύμιση πως παραμένει "αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του". Αυτή η φράση υπήρξε η αφορμή για ένα 15λεπτο ξέσπασμα ομοφοβίας, κατά το οποίο ο κ. Βερύκιος χαρακτήρισε τον κ. Κορτώ, μεταξύ άλλων "κυρά Αυγουστίνα".
Εντυπωσιάζει επίσης το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος παραδέχεται ότι δεν ήξερε μέχρι σήμερα τον συγγραφέα, το έργο και τη ζωή του, αλλά παρόλα αυτά προέβη σε ρατσιστική κριτική εναντίον του στον "αέρα" και μάλιστα στην πρωινή ζώνη. Όχι βέβαια πως αν αυτό γινόταν μεταμεσονύκτια θα άλλαζε κάτι ως προς την κίνηση αυτή.
Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος κράτησε αρχικά αποστάσεις από τους χαρακτηρισμούς. Και οι δύο πάντως έκαναν λόγο για "δικτατορία των γκέι" στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι ο Αύγουστος Κορτώ δεν έκρυψε ποτέ στο παρελθόν ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Ο συγγραφέας απάντησε πάντως πολύ ψύχραιμα, γράφοντας στο Facebook:
"Χτες, ανάμεσα στην τόση καλοσύνη που μου δείξατε, υπήρξαν και κάμποσες φωνές οργής κι ασχημοσύνης που έφριξαν με την αναφορά ενός άντρα στον 'άντρα' του, και με στόλισαν ποικιλοτρόπως με δείγματα του πολιτισμού τους. Ωστόσο, διόλου δεν με πτόησαν. Όποιος πολεμάει κι εχθρεύεται την αγάπη, και δη την αγάπη του αλλουνού, έχει χάσει προ πολλού το παιχνίδι της ζωής".
Και συνέχισε με χιούμορ:
"Ιδέα για χοντρό γέλιο. Τραβάμε ένα κάρο αγωγές στον Alpha για το ντελίριο του Βερύκιου, και με τα φράγκα που θα μας επιδικάσουν κάνουμε το πιο γαμάτο Gay Pride ever".

Aσφαλισμένοι ΙΚΑ-ΟΑΕΕ απαλάσσονται από ειδικές εισφορές


Ανάσα για τους συνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα από τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς απαλλάσσονται από τις ειδικές εισφορές. Κυρίως πρόκειται για ασφαλισμένους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, καθώς στα δύο αυτά Ταμεία η πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει χαμηλές ή μεσαίες συντάξεις.
Οπως γράφει και το ΕΘΝΟΣ το ψαλίδισμα των αποδοχών το αποφεύγει η μεγάλη πλειοψηφία των ασφαλισμένων που αποχώρησε με λίγα έτη δουλειάς (π.χ. 15ετία) και σε μεγάλη ηλικία δεν επηρεάζεται από τις περικοπές των τελευταίων ετών. Χωρίς μειώσεις παίρνουν συντάξεις και ασφαλισμένοι που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας (καθώς εξαιρούνται από τις ειδικές περικοπές).
Στον αντίποδα όσοι συνταξιούχοι έχουν περάσει το «φράγμα» των 1.000 ευρώ βλέπουν μια σειρά ειδικών εισφορών -που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια- αλλά και τους φόρους να ροκανίζουν το εισόδημά τους.

Πώς θα γίνουν φέτος οι απολυτήριες εξετάσεις της Α' Λυκείου


Μόνο το 50% των θεμάτων των φετινών απολυτήριων εξετάσεων της Α΄ Λυκείου θα προέλθει από την Τράπεζα Θεμάτων, όπως προβλέπουν οι οδηγίες που έστειλε στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας.
Η «έκπτωση» αυτή προέκυψε μετά την απόφαση με υπογραφή Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου να εξαιρεθούν τα μαθήματα επιλογής, όπως γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ».
Ειδικά για τα μαθήματα επιλογής προωθείται η σύνταξη νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου όλα τα θέματα να ορίζονται από τους διδάσκοντες.
Τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το οποίο περίπου μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των εξετάσεων θα τα αναρτήσει στο διαδίκτυο και αυτό προκειμένου να μην γίνουν πεδίο ανταγωνισμού από τα φροντιστήρια.
Η τελική επιλογή τους, δε, θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο λίγη ώρα πριν τις εξετάσεις σε κάθε σχολείο.

ΙΚΑ: 5.000 κατασχέσεις - εξπρές μέχρι το τέλος του μήνα


Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) εξέδωσε «σήμα» για την εκτέλεση, το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου, τουλάχιστον 5.000 ανεκτέλεστων παραγγελιών - κατασχέσεων κινητών και ακινήτων για οφειλές άνω των 30.000 ευρώ στα Ταμεία (κυρίως στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ).
Όπως γράφει το «Έθνος» σταδιακά στο «μικροσκόπιο» θα βρεθούν και όσοι χρωστούν μικρότερα ποσά, ωστόσο πρέπει να τονιστεί πως οφειλές έως 5.000 ευρώ δεν μεταφέρονται στο ΚΕΑΟ.

Στο έγγραφο του ΚΕΑΟ τονίζεται πως «διαπιστώθηκε ότι πολύ μεγάλος αριθμός των παραγγελιών κατάσχεσης που εκδόθηκαν από 26 Νοεμβρίου 2013 έως 31 Ιανουαρίου 2014 δεν εκτελέστηκε». Πλέον τα περιθώρια στενεύουν, καθώς στο έγγραφο προβλέπεται σαφές χρονοδιάγραμμα.
 

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «εφεξής οι παραγγελίες πρέπει να εκτελούνται εντός διμήνου από την ημερομηνία παραλαβής από τους δικαστικούς επιμελητές, προθεσμία για την τήρηση της οποίας οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ θα ελέγχονται». Μάλιστα σημειώνεται πως θα πρέπει να υπάρξει άμεση εκτέλεση των παραγγελιών κατάσχεσης του διμήνου που αναφέρθηκε (26/11 - 31/01) ως τις 31 Μαρτίου.

Με βάση τα στοιχεία του ΙΚΑ στη ρύθμιση «νέα αρχή» μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είχαν υπαχθεί 26.028 επιχειρήσεις. Όσον αφορά στην «πάγια ρύθμιση» οι αιτήσεις έφθασαν τις 16.262.
http://www.defencenet.gr/

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ


Οδηγό με 20 ερωτήσεις και απαντήσεις με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του ΕΟΠΥΥ, για τη μεταβατική μεταρρυθμιστική περίοδο και μέχρι τη λειτουργία του νέου φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
 
1. Πού παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;
 
Στη μεταβατική αυτή περίοδο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρέχεται:
 
Από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, στους οποίους δόθηκε δικαίωμα 400 επισκέψεων ασθενών ανά μήνα
 
Από τα εξωτερικά ιατρεία των κρατικών Νοσοκομείων, τακτικά και επείγοντα, από τα Κέντρα Υγείας και από τα Περιφερειακά ιατρεία αυτών
 
2. Πού μπορώ να βρω πληροφορίες για τους συμβεβλημένους γιατρούς;
 
Από το διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, www.eopyy.gov.gr
 
Από το τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ, στο τηλέφωνο 210 3803470 και ώρες 08.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ., με αστική χρέωση
 
Από όλα τα Δημαρχεία, στα οποία έχουν αναρτηθεί λίστες των συμβεβλημένων ιατρών
 
Από τα ΚΕΠ όλης της Ελλάδας
 
3. Πού μπορώ να βρω ελεγκτή ιατρό;
 
Ελεγκτές γιατροί υπάρχουν:
 
Στα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας
 
Στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, Κηφισίας 39, Μαρούσι
 
Στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ) του ΕΟΠΥΥ της Αττικής και της Θεσσαλονίκης
 
Οι Ελεγκτές Ιατροί θα βρίσκονται στις παραπάνω ΠΕ.ΔΙ. κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και για όσο χρονικό διάστημα χρειασθεί.
 
Έργο των ελεγκτών είναι η έγκριση ή μη παροχών (οπτικά, φυσικοθεραπείες, ειδική αγωγή, κλπ) όπως αυτές ορίζονται  από τον ΕΚΠΥ. 
 
4. Πού λειτουργούν πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υγειονομικές επιτροπές και τι θέματα εξετάζουν;
 
Έχουν συγκροτηθεί Πρωτοβάθμιες (ΑΥΕ) και Δευτεροβάθμιες (BΥΕ) Υγειονομικές Επιτροπές στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ) της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.
 
Οι επιτροπές θα συνεδριάζουν καθημερινά από σήμερα και θα εξετάζουν αιτήματα ασφαλισμένων για τη χορήγηση πάσης φύσης αναρρωτικών αδειών, όπως προβλέπεται από τους επιμέρους κανονισμούς των ασφαλιστικών ταμείων, τα εκκρεμούντα αιτήματα των ασφαλισμένων μέχρι σήμερα καθώς και τα νέα αιτήματα ασφαλισμένων που θα προκύπτουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας των επιτροπών. 
 
Οι πενήντα επτά (57) Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ εκτός από τα εκκρεμή αιτήματα των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ που ήδη έχουν παραλάβει, θα παραλαμβάνουν και νέα αιτήματα ασφαλισμένων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πχ. γνωμάτευση θεράποντα ιατρού για χορήγηση αναρρωτικής άδειας), που αφορούν τα προαναφερόμενα θέματα. 
 
Τα θέματα που θα εξετάζουν οι Υγειονομικές Επιτροπές  αφορούν πάσης φύσεως αναρρωτικές άδειες, χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε τέκνα-μέλη οικογένειας λόγω ανικανότητας για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα, και πιθανά εκκρεμούντα αιτήματα για χορήγηση πρόσθετων ειδών-μηχανημάτων αποκατάστασης κτλ.
 
5. Πού λειτουργεί επιτροπή εξωσωματικής γονιμοποίησης; 
 
Έχουν συσταθεί δύο (2) Επιτροπές, οι οποίες εδρεύουν επί της οδού Αποστόλου Παύλου 12, στο Μαρούσι (κτίριο πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ), οι οποίες θα συνεδριάζουν καθημερινά.
 
Τα μέλη των Επιτροπών γνωματεύουν επί αιτημάτων ασφαλισμένων για έγκριση προσπαθειών ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας καθώς και χορήγησης γοναδοτροπινών σε άνδρες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ.
 
Για πληροφορίες το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210 8110684.
 
6. Πού λειτουργεί το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο και τι θέματα εξετάζει;
 
Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) , εδρεύει στην Αποστόλου Παύλου 12, Μαρούσι (κτίριο πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ),  συνεδριάζει καθημερινά και γνωματεύει επί των κάτωθι:
 
για την αναγκαιότητα χορήγησης ινσουλίνης στους πάσχοντες από   σακχαρώδη διαβήτη
 
για την αναγκαιότητα της αντικατάστασης αντλίας ινσουλίνης μετά την παρέλευση πενταετίας στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη
 
για την αναγκαιότητα χορήγησης συσκευών έγχυσης φαρμάκων που φέρουν εμφυτευόμενα συστήματα
 
για θεραπείες που δεν είναι ευρέως διαδεδομένες 
 
για την αναγκαιότητα μετακίνησης ασφαλισμένων που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση σε μη πλησιέστερη του τόπου κατοικίας τους μονάδα αιμοκάθαρσης
 
για την αναγκαιότητα αποζημίωσης δαπάνης μετακίνησης συνοδού ασθενούς, για ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων, για εισαγωγή ή αντιμετώπιση με βραχεία νοσηλεία σε νοσηλευτική μονάδα (κρατική ή ιδιωτική) ή εξέταση σε υγειονομική δομή εκτός του τόπου κατοικίας τους
 
για την αναγκαιότητα ένταξης νέων ειδών θεραπευτικών μέσων και προθέσεων στα χορηγούμενα ή εξαίρεσής τους από αυτά, καθώς και καθορισμού των ειδικότερων προϋποθέσεων και τις ιατρικές ενδείξεις χορήγησής τους
 
για την τελική έγκριση ή επικύρωση (μετά από προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων Περιφερειακών Υγειονομικών Επιτροπών) για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης της ιατρικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της προκλητής ωοθηλακιορηξίας και της χορήγησης γοναδοτροπινών σε άντρες
 
για την αναγκαιότητα πρόσθετης δαπάνης για μεμονωμένες περιπτώσεις ασφαλισμένων, χορήγησης σκευασμάτων ειδικής διατροφής που ανήκουν στην κατηγορία των διαιτητικών τροφίμων για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς (FSMP) και όσων έχουν εγκριθεί από το ∆.Σ. του ΕΟΠΥΥ, όπως αυτά γνωστοποιούνται από τον ΕΟΦ
 
την αναγκαιότητα χορήγησης σε δικαιούχους ασφαλισμένους, αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και προϊόντων ειδικής διατροφής (που προβλέπονται από τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ) και σε άλλες νόσους, οι οποίες βάσει προσκομισθέντων ιατρικών γνωματεύσεων, θα αιτιολογούν τη χορήγησή τους για την αναγκαιότητα χορήγησης επιπλέον ποσοτήτων ή δαπανών αναλώσιμου υγειονομικού υλικού στους δικαιούχους ασφαλισμένους
 
για την αναγκαιότητα  χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στις  περιπτώσεις καρκινικής καχεξίας 
 
για την αναγκαιότητα παράτασης της νοσηλείας, πέραν της προβλεπόμενης, για τους ασφαλισμένους που νοσηλεύονται σε Κέντρα Αποθεραπείας-Αποκατάστασης
 
για την κατ’ εξαίρεση γνωμάτευση για τις περιπτώσεις για τις οποίες επιτρέπεται η νοσηλεία στο εξωτερικό, τον τρόπο, τη διαδικασία έγκρισης της νοσηλείας του ασθενούς, το ύψος της δαπάνης, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια έως τη σύσταση και συγκρότηση των αρμοδίων ειδικών υγειονομικών επιτροπών για λόγους δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, όπως εκάστοτε ισχύει 
 
για όλες τις ιατρικές περιπτώσεις που δεν προβλέπονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και για τις οποίες δεν έχει γνωμοδοτήσει σχετικά το ΚΕΣΥ.  
Για πληροφορίες το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210 8110690.
 
7. Πού λειτουργεί Επιτροπή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και Φαρμάκων Εξωτερικού;
 
Έχουν συσταθεί δύο Επιτροπές  οι οποίες γνωματεύουν για την αναγκαιότητα θεραπείας με φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, καθώς και για φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων, αποτελούμενες από γιατρούς του Οργανισμού, ειδικότητας σχετικής με την νόσο για την οποία συνταγογραφείται το σκεύασμα, καθώς και φαρμακοποιούς.
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΗΝΑΣ
 
Η Επιτροπή εδρεύει επί της οδού Απ. Παύλου 12, Μαρούσι (κτίριο πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ).
 
Τα μέλη της Επιτροπής γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης ασφαλισμένων των Νομών: Αττικής, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Άρτας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Χίου, Λέσβου, Σάμου, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Μαγνησίας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας.  
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Η Επιτροπή εδρεύει επί της οδού Αριστοτέλους 17-19, Θεσσαλονίκη.
 
Τα μέλη της Επιτροπής γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης ασφαλισμένων των Νομών: Χαλκιδικής, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ροδόπης, Ξάνθης, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας.
 
8. Ποιοι γιατροί δικαιούνται να γράφουν αναρρωτικές άδειες και ποια διαδικασία ακολουθείται;
 
Όλοι οι γιατροί (γιατροί νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ιδιωτικών κλινικών και ιδιώτες ιατροί συμβεβλημένοι ή μη με τον ΕΟΠΥΥ) μπορούν να γράφουν αναρρωτικές άδειες.
 
Για όλες τις χορηγούμενες άδειες, ανεξαρτήτως ημερών, απαιτείται παραπομπή σε Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.
 
Κατ εξαίρεση, άδειες που έχουν χορηγηθεί μετά από νοσηλεία σε Δημόσιο Νοσοκομείο και μέχρι 15 ημέρες, στο εξιτήριο απαιτείται μόνον σφραγίδα ελεγκτή γιατρού και όχι παραπομπή σε Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.
 
9. Ποια η διαδικασία χορήγησης και έγκρισης αδειών για εγκύους; 
 
Σε ότι αφορά στις εγκύους ασφαλισμένες, για την έγκριση αναρρωτικών αδειών θα ακολουθηθεί η διαδικασία που διέπει όλες τις υπόλοιπες αναρρωτικές, δηλαδή θα εξετάζονται από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή για το μεταβατικό στάδιο μέχρι να οριστεί διαφορετική διαδικασία από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. 
 
10. Πώς μπορώ να πάρω γνωμάτευση για πιθανή ημερομηνία τοκετού;
 
Οι έγκυες μπορούν να λαμβάνουν Βεβαιώσεις Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού από μαιευτήρες – γυναικολόγους των Κρατικών Νοσοκομείων, συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ καθώς και οι μη συμβεβλημένους (ιδιώτες) ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΛΕΓΚΤΗ.
 
Σημειώνεται ότι για την αποζημίωση του εν λόγω επιδόματος αποκλειστικά αρμόδιο είναι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και γενικότερα το κάθε ασφαλιστικό ταμείο χωριστά.
 
11. Πού παρέχονται οι υπηρεσίες των σταθμών προστασίας μάνας, παιδιού και εφήβου;
 
Για το διάστημα της διαθεσιμότητας, οι υπηρεσίες αυτών των μονάδων παρέχονται από τους συμβεβλημένους ιατρούς ειδικοτήτων.
 
12. Ποιοι χορηγούν ιατρικές γνωματεύσεις για ειδική αγωγή, πχ λογοθεραπείες, εργοθεραπείες;
 
Γνωμάτευση για ειδικές θεραπείες χορηγείται από Κρατικά Νοσοκομεία με τα αντίστοιχα τμήματα πχ Νοσοκομείο Παίδων
 
13. Που γίνονται οι εμβολιασμοί των παιδιών;
 
Εμβολιασμοί διενεργούνται από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παιδιάτρους, Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας που διαθέτουν τα αντίστοιχα τμήματα.
Εάν ο εμβολιασμός διενεργηθεί σε μη συμβεβλημένους ιατρούς , η δαπάνη δεν αποζημιώνεται.
 
14. Παρέχεται οδοντιατρική περίθαλψη στον ΕΟΠΥΥ; 
 
Τα οδοντιατρεία των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ θα επαναλειτουργήσουν μετά την λήξη της διαθεσιμότητας - κινητικότητας του προσωπικού τους με την εποπτεία των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ).
 
Το οδοντιατρικό και οδοντοτεχνικό προσωπικό των μονάδων υγείας που θα ενταχθεί στις Υγειονομικές Περιφέρειες θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες στους ασφαλισμένους.  
 
Στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν εξωτερικοί συμβεβλημένοι οδοντίατροι με τον ΕΟΠΥΥ. Ο Οργανισμός βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τα συλλογικά όργανα των οδοντιάτρων για υπογραφή συμβάσεων και με ιδιώτες οδοντιάτρους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του.
 
15. Πότε θα ανοίξουν οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ; 
 
Οι μονάδες υγείας θα ανοίξουν στις 19/3/2014.
 
16. Πού πρέπει να απευθύνονται οι ασφαλισμένοι ευρωπαϊκών φορέων;
 
Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι ασφαλισμένοι ευρωπαϊκών φορέων θα εξυπηρετούνται από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης με τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
 
17. Από ποιον δίνεται η έγκριση για συνεχιζόμενη θεραπεία;
 
Δίνεται από τον θεράποντα γιατρό και θεωρείται από τον Ελεγκτή Γιατρό του ΕΟΠΥΥ για το μεταβατικό στάδιο ή όπως αλλιώς οριστεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.  
 
Αφορά σε παθήσεις που προϋπάρχουν της ημερομηνίας λήξεως της ασφαλιστικής ικανότητας και χρήζουν θεραπευτικής αγωγής. Χορηγείται για διάστημα 6 μηνών και συστήνεται να εξεταστούν από ΚΕΠΑ για την λήψη ποσοστού αναπηρίας κλπ.
 
Ενδεικτικά αναφέρονται χρόνια νοσήματα για τα οποία χορηγείται συνεχιζόμενη θεραπεία όπως καρδιοπάθειες, σακχαρώδης διαβήτης, μεταβολικά νοσήματα, ψυχώσεις, υπέρταση κλπ και όχι οξεία νοσήματα όπως κολικός, οξεία οσφυαλγία κλπ.
 
18.Πού χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα σε τέκνα – μέλη οικογένειας λόγω ανικανότητας για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα;
 
Η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας λόγω ανικανότητας σε τέκνα, προστατευόμενα μέλη άμεσα ασφαλισμένων, θα γίνεται από τις Υγειονομικές Επιτροπές που λειτουργούν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, για το μεταβατικό στάδιο και μέχρι την λειτουργία του νέου Φορέα.
 
19. Τι διαδικασία προβλέπεται για τα ατυχήματα;
 
Σε ότι αφορά τη δήλωση ατυχήματος το ειδικό έντυπο οπωσδήποτε θα συμπληρώνεται από τον θεράποντα ιατρό κρατικού νοσοκομείου ή συμβεβλημένης κλινικής ή ιδιώτες (συμβεβλημένους ή μη) και μετά θα εγκρίνεται από τον ελεγκτή για το μεταβατικό στάδιο μέχρι να οριστεί διαφορετική διαδικασία από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
 
20. Πού αποστέλλονται καταγγελίες;
 
Οι καταγγελίες των ασφαλισμένων απευθύνονται στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, στην διεύθυνση Αξιολόγησης & Διασφάλισης Ποιότητας Κηφισίας 39, Μαρούσι, 15123.

Eως 14 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων από τους ετεροδημότες για τις ευρωεκλογές

newego_LARGE_t_1101_54284230
Έως τις 14 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση οι εκλογείς που επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις ευρωεκλογές και το ίδιο θα ισχύσει και για όσους μεταδημοτεύσουν έως τις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών. Βάσει της ισχύουσας διάταξης η προθεσμία έληγε στις 28 Φεβρουαρίου.
Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει επισημαίνει ότι το ίδιο δεν ισχύει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες οι ετεροδημότες δεν μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, αλλά στον τόπο της βασικής εγγραφής τους.
Όσοι ετεροδημότες επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο της βασικής εγγραφής τους για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου, δήμαρχο και περιφερειάρχη θα πρέπει να το δηλώσουν έως τις 14 Μαρτίου, ώστε να διαγραφούν από τους καταλόγους των ετεροδημοτών.
Σημειώνεται ότι εάν δεν ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία διαγραφής από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οι ετεροδημότες δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο της βασικής εγγραφής τους για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου, αφού σ΄ αυτούς θα υπάρχει πριν από το όνομά τους η ένδειξη «Ε».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)