Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ο Καραγκιόζης και το μνημόνιο






Πενήντα ώρες τη βδομάδα
Για δυο πιάτα φασουλάδα λαδερή...

Onalert: Απίστευτη επίθεση Πάγκαλου στους ένστολους

Σοκ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προκαλεσε δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι “το πιο αντιπαραγωγικό τμήμα του ελληνικού λαού”, όπως μεταφέρει το site onalert.gr.

Σύμφωνα με το onalert η κόντρα του Θεόδωρου Πάγκαλο με τους ένστολους έχει τις ρίζες της στην εποχή των Ιμίων, καθώς θεωρούσε πως για την ατυχή κατάληξη του επεισοδίου ευθύνονταν αποκλειστικά οι στρατιωτικοί και φέρεται να έχει υποστηρίξει πως μερικοί καλοί διπλωμάτες είναι χρησιμότεροι από ένα στρατιωτικό σύνταγμα. Είναι γνωστή άλλωστε η σφοδρή του κόντρα με τον ναύαρχο Λυμπέρη.

Οι δηλώσεις Πάγκαλου έρχονται σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία και οι αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν μπει επίσης στη μέγκενη των περικοπών και που το Μετοχικό Ταμείο του Στρατού πνέει τα λοίσθια, πράγμα που προξενεί αλγεινή εντύπωση στους ενόπλους που νοιώθουν να βάλλονται πανταχόθεν.

Ξενος Τύπος: "Σισέ, ο θεός της Αθήνας"

Παγκόσμια υπόκλιση στον Τζιμπρίλ Σισέ, με τα διεθνή ΜΜΕ να αποθεώνουν τον παικταρά του Παναθηναϊκού για τη συμβολή του στη νίκη των "πράσινων" επί του Ολυμπιακού.

Το γύρο του κόσμου έκανε όπως είναι λογικό η νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι των "αιωνίων", με τις ιστοσελίδες του εξωτερικού να επιφυλάσσουν στο σύνολό τους διθυραμβικά σχόλια για τον σκόρερ του Τριφυλλιού.

Δείτε τι έγραψαν κάποιες από αυτές για τον Σισέ:

H ισπανική Marca στέκεται στην ήττα του συμπατριώτη της Βαλβέρδε και έχει τίτλο "Ο Σισέ έθαψε τον Βαλβέρδε".

"Ο Σισέ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη", κατά το αγγλικό Eurosport.

















Όπως όμως ήταν αναμενόμενο, οι Γάλλοι ήταν αυτοί που αποθέωσαν περισσότερο τον... δικό τους άνθρωπο. Η Figaro έχει τίτλο "Ο Σισέ έλαμψε στο ντέρμπι", ενώ η VBC Foot κάνει λόγο για τον νέο... Έλληνα θεό, γράφοντας "Σισέ, ο θεός της Αθήνας".



Και το ελληνικό goladas.blogspot.com:



Φοροεπιδρομή μέχρι το τέλος της χρονιάς

Έρχεται επέλαση της Εφορίας σε τέσσερα μέτωπα μέσα στο τελευταίο δίμηνο του έτους για την είσπραξη τουλάχιστον 2,1 δισ. ευρώ.
Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου το οικονομικό επιτελείο παίζει το τελευταίο του χαρτί, προκειμένου να περιορίσει κατά το δυνατόν τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα και να ελαχιστοποιήσει τις αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Τέλη κυκλοφορίας
Τα νέα τέλη ΙΧ φέρνουν έσοδα 1 δισ. ευρώ. Μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου θα ταχυδρομηθούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το 2011 με στόχο την είσπραξη 1 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Τα τέλη κυμαίνονται από 20 έως και 1.200 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό. Με το νέο σύστημα που ισχύει από φέτος καταργήθηκε το κριτήριο της παλαιότητας, υιοθετήθηκε κριτήριο κυβισμού αλλά με πιο αναλογικό τρόπο και ενσωματώθηκε στα τέλη ο ειδικός φόρος μεγάλου κυβισμού. Εξάλλου, τα τέλη κυκλοφορίας όλων των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων, που θα ταξινομηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου και μετά, συνδέονται αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κάθε οχήματος (γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο). Η σύνδεση αυτή ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ασχέτως τεχνολογίας (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κ.λπ.).

ΕΤΑΚ - ΦΑΠ
Το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου ταχυδρομούνται 1 εκατ. σημειώματα για ΕΤΑΚ και ΦΑΠ που αφορούν τροποποιητικές δηλώσεις του 2008 και αρχικές δηλώσεις του 2009, με στόχο την είσπραξη τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Μέχρι σήμερα η ΓΓΠΣ έχει αποστείλει 2.064.213 εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ του 2009, εκ των οποίων τα 781.368 είναι χρεωστικά (τα υπόλοιπα μηδενικά), με τα βεβαιωμένα ποσά να φτάνουν τα 124,278 εκατ. ευρώ.

Έκτακτη εισφορά
Παράλληλα με το ΕΤΑΚ 2009 έχει βεβαιωθεί και έκτακτη εισφορά 61,3 εκατ. ευρώ για 75.000 μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων. Τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να έρχονται και τα πρώτα ειδοποιητήρια για τον νέο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί μόνο η εκκαθάριση του ΦΑΠ 2010 για τα νομικά πρόσωπα (40.000 δηλώσεις) με βεβαιωμένους φόρους 275 εκατ. ευρώ.

Η Google σε ρυθμούς... Μαραθωνίου

Μία σπουδαία ημέρα για τον ελληνικό και κατ' επέκταση τον παγκόσμιο αθλητισμό η σημερινή. O 28ος... Κλασικός Μαραθώνιος αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο τον πλανήτη.

Δείγμα του πόσο σημαντικού γεγονότος είναι ο Μαραθώνιος, μία από τις πιο διάσημες ιστοσελίδες του κόσμου, η google, έφτιαξε ειδικό σήμα για την διοργάνωση.

Το συγκεκριμένο site παρακολουθεί την επικαιρότητα και συνηθίζει να "ανεβάζει" σχετικά σήματα όποτε το κρίνει σκόπιμο, όπως είχε κάνει με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έτσι φτιάχτηκε και το σχετικό εικονίδιο του Μαραθωνίου, ως μία ένδειξη τιμής για τα 2.500 χρόνια από την ιστορική μάχη του Μαραθώνα, η οποία αναβιώνει φέτος μέσω του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου.

39η στους 110 κατατάσσεται η Ελλάδα στον παγκόσμιο Δείκτη Ευημερίας

Η Νορβηγία είναι η πιο ευημερούσα χώρα στον κόσμο


ΛΟΝΔΙΝΟ Η Νορβηγία είναι και εφέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά η πιο ευημερούσα χώρα στον πλανήτη, σύμφωνα με τον Δείκτη Ευημερίας του βρετανικού Legatum Ιnstitute για το 2010...
Ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση άλλες δύο σκανδιναβικές χώρες, Δανία και Φινλανδία, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στη 10η θέση. Η Ελλάδα κατατάχθηκε 39η στο πρώτο τρίτο των χωρών της λίστας. Τις δύο τελευταίες από τις 110 θέσεις τις κατέλαβαν το Πακιστάν και η Ζιμπάμπουε.
Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό ερευνών, ο Δείκτης Ευημερίας Legatum είναι «η μοναδική παγκοσμίως αξιολόγηση του υλικού πλούτου και της ευημερίας των πολιτών». Καταρτίζεται από το 2006 από ερευνητές οι οποίοι συλλέγουν και αναλύουν στοιχεία για 110 χώρες που καλύπτουν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Κατά το Ινστιτούτο, η τελική εκτίμηση περί ευημερίας βασίζεται «σε συνδυασμό του πλούτου και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων σε κάθε κράτος».
Η κατάταξη γίνεται με βάση οκτώ κριτήρια, τα οποία συνδιαμορφώνουν τον «δείκτη»: την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τις ευκαιρίες, τη διακυβέρνηση, την εκπαίδευση, την Υγεία, την ασφάλεια, τις ατομικές ελευθερίες και το λεγόμενο «κοινωνικό κεφάλαιο»- την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών.
Η Ευρώπη κυριαρχεί στην κορυφή καταλαμβάνοντας έξι από τις 10 πρώτες θέσεις, ενώ η Αυστραλία κατατάχθηκε τέταρτη. Ακολουθούν οι Νέα Ζηλανδία, Σουηδία, Καναδάς, Ελβετία, Ολλανδία και ΗΠΑ, οι οποίες έπεσαν μία θέση και κλείνουν εφέτος την πρώτη δεκάδα.
Η Βρετανία βρίσκεται στη 13η θέση, η Γερμανία στη 15η, η Σιγκαπούρη στη 17η, η Ιαπωνία στη 18η και η Γαλλία στη 19η. Η Ιταλία κατατάχθηκε 25η, δύο θέσεις κάτω από την Ισπανία (23η) και μία πάνω από την Πορτογαλία.
Η Κίνα βρίσκεται στην 58η θέση (με χαμηλό σκορ στην ασφάλεια και στις ατομικές ελευθερίες), η Ρωσία στην 63η (με πιο χαμηλή βαθμολογία στη διακυβέρνηση) και η Ινδία στην 88η. Οκτώ από τις 10 τελευταίες χώρες της λίστας βρίσκονται στην Αφρική: Ζάμπια (101η), Καμερούν, Μοζαμβίκη, Κένυα, Υεμένη, Νιγηρία, Αιθιοπία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Παλι μέσα επεσε ο Αλεφαντος !!!

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΜΠΑΛΑ Ο ΣΙΣΕ»
Published on October 25, 2010 at 11:40

Ο απολαυστικός Νικόλας Αλέφαντος επιστρέφει στο katimagiko.gr και αναλύει τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη, εκφράζει την άποψή του για τον προβληματικό Παναθηναϊκό και μιλάει για το ντέρμπι των «αιωνίων».

Το ντέρμπι των «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου πλησιάζει και ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει τις κυριακάτικες εμφανίσεις του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με τον δικό του μοναδικό τρόπο:

«Τα χάλια του Παναθηναϊκού τα έλεγα και ίσως νόμιζαν ότι είχα εμπάθεια. Μάθετε μπαλίτσα ρε, αυτή η ομάδα παίζει σε αργό ρυθμό, πονάει στα χαφ, δεν πατάνε περιοχή, είναι όλοι μακριά από το γκολ και ψάχνουν τον Σισέ που είναι αποκομμένος αφού οι αντίπαλοι ξέρουν τι κάνει ο Παναθηναϊκός, είναι προβλέψιμος. Ή έχει κανέναν προπονηταρά ο Παναθηναϊκός που να τον φτιάξει ομάδα. Είναι αργή ομάδα και προβλέψιμη.», αναφέρει ενδεικτικά ο «Αλέ» και λέει για το ντέρμπι των “αιωνίων”: Γράψε το: Με Αβραάμ- Μέλμπεργκ και έτσι όπως είναι φέτος ο Παναθηναϊκός, ο Σισέ δεν θα ακουμπήσει μπάλα!


Γεια σου Αλέφαντε!

Πάντως κι αυτός ο Αλέφαντος, πάλι μέσα έπεσε. Είχε βγει σε ένα από αυτά τα σάιτ που έχουν για να παραμυθιάζονται και να γελάμε και είπε ότι δεν θα ακουμπήσει μπάλα ο Σισέ. Με ποιο από τα… τρία πόδια δεν θα την ακουμπήσει ξέχασε να μας πει!

Συντάκτης: Νικόλας Βασιλαράς

Δεν ξέρουν ούτε να χάνουν....

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ..

Σισε ολε

Λαζάρου... ανάστασις

Ι.Μ.Βατοπεδιου

Κυπρος,Κερυνεια...

γραμ.17-6-1958

Θανασακης ο πολιτευομενος(1954)

Ν.Ηλιοπουλος και Α.Συνοδινου Σκηνοθεσια:Α.Σακελλαριος Σεναριο:Α.Σακελλαριος-Χ.Γιαννακοπουλος

Οι διασημοι Αδεσμευτοι του Τριτου Κοσμου

Φωτο:29-9-1960 Γκαντι(Ινδια),Νκρουμαχ(Γκανα),Νασερ(Αιγυπτος),Σουχαρτο(Ινδονησια)και Τιτο(Γιουγκοσλαβια)

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)