Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Κόκα Κόλα – Μύθοι και αλήθειες

Κόκα Κόλα (Coca Cola)Πιθανότατα, θα έχει πάρει το μάτι σας, μερικά κείμενα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και μας προειδοποιούν για της συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό, του «ιερού ποτού του Καπιταλισμού», την πασίγνωστη και δημοφιλή Κόκα Κόλα. Το περιεχόμενο αυτών των κειμένων, είναι σαφώς τρομοκρατικό και συνοδεύεται από έναν σωρό «αποδεικτικά» στοιχεία για την επιβλαβή δράση του διάσημου αναψυκτικού.

Ως κοινή συνισταμένη, τα περισσότερα απ’ αυτά τα κείμενα, έχουν το βιβλίο του Τζόι Γκριν «75 καταπληκτικές χρήσεις της Κόκα Κόλα». Πόσα όμως απ’ όλα αυτά που καταμαρτυρούνται στην Κόκα Κόλα (μερικά απ’ αυτά και στην Πέπσι Κόλα), έχουν κόκκο αληθείας; Απάντηση: Ελάχιστα.

Ας ξεκινήσουμε όμως απ’ το εξής δεδομένο: «Μέτρον άριστον» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και ξέραν πολύ καλά τι λέγαν. Η υπερκατανάλωση ενός οποιουδήποτε προϊόντος θα μπορούσε κάτω από κάποιες συνθήκες και προϋποθέσεις, να δημιουργήσει προβλήματα υγείας ή κάποιες παρενέργειες και η Κόκα Κόλα ενδεχομένως να μην αποτελεί εξαίρεση. Υπάρχει όμως μια απόσταση, από την καταστροφή της υγείας λόγω υπερκατανάλωσης, μέχρι το σημείο να δαιμονοποιείται και η λογική χρήση και κατανάλωσή της.

Ας δούμε όμως μερικούς από τους δημοφιλέστερους μύθους και κάποιες από τις αλήθειες.

Η Κόκα Κόλα περιέχει κοκαΐνη και προκαλεί εθισμό
Η αλήθεια είναι, ότι αρχικά η Κόκα Κόλα περιείχε κοκαΐνη, λόγω του ότι πρωτοκυκλοφόρησε ως…αναλγητικό φαρμακευτικό παρασκεύασμα. Το εκχύλισμα φύλλων κόκας, όπως και η ηρωίνη, χρησιμοποιούνταν νομίμως εκείνη την εποχή (τέλη 19ου αιώνος και αρχές 20ού) ως αναλγητικά φάρμακα. Στις αρχές του 20ού αιώνα, η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την καφεΐνη και το αρωματικό εκχύλισμα φύλλων κόκας (επεξεργασμένα κι ελεύθερα από κοκαΐνη). Τώρα, το τι βαθμό εξάρτησης μπορεί να προκαλέσει η καφεΐνη είναι μάλλον υποκειμενικό. Ο γράφων λατρεύει την Κόκα Κόλα και τον καφέ, τα οποία έχουν ως κοινό συστατικό την καφεΐνη. Σε σχέση με την Κόκα Κόλα, υπάρχουν περίοδοι που μπορεί να καταναλώνει ευχαρίστως μέχρι και 1-2 λίτρα ημερησίως και περίοδοι (όχι απλώς ημερών, αλλά μηνών), χωρίς να βάλει γουλιά στο στόμα του από το συγκεκριμένο αναψυκτικό, χωρίς κανένα στερητικό σύνδρομο (σε αντίθεση με τον καφέ, που όσο να ‘ναι, τον «ζητάει», χωρίς και πάλι να «τρελαίνεται» κιόλας αν δεν πιει). Μήπως τελικά, κάποια πράγματα είναι στο μυαλό μας;

Η Κόκα Κόλα αφαιρεί την σκουριά, τους λιπαρούς λεκέδες, καθαρίζει την μπαταρία του αυτοκινήτου, την λεκάνη της τουαλέτας, τους λεκέδες αίματος, και γυαλίζει τα κέρματα
Με βάση πειράματα που έγιναν (τηλεοπτική εκπομπή «MythBusters» [Επεισόδιο 5, 24 Οκτωβρίου 2003]) οι ισχυρισμοί αληθεύουν εν μέρει, μόνο στις δύο τελευταίες περιπτώσεις: Όντως χαρίζει μια λάμψη στα παλιά «μαυρισμένα» κέρματα και ξεθωριάζει τους λεκέδες αίματος. Τα υπόλοιπα, δεν φαίνεται να ισχύουν. Η Κόκα Κόλα δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το απλό νερό. Η επίδραση της Κόκα Κόλα στα μέταλλα, οφείλεται στο φωσφορικό οξύ, το οποίο αντιδρά όταν έρχεται σε επαφή μ’ αυτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει το ίδιο και στο στομάχι μας (εκτός κι αν υπάρχουν…μεταλλικά στομάχια). Αν το δει κάποιος, από άλλη οπτική γωνία, το νερό προκαλεί σκουριά στα μέταλλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πίνουμε νερό για να μην…σκουριάσει το στομάχι μας; Κι επειδή το νόημα αυτών των μύθων είναι να καταδείξουν το τι μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο αναψυκτικό στο στομάχι μας, θα πρέπει να ειπωθεί ότι τα όξινα γαστρικά υγρά των τοιχωμάτων του στομάχου μας είναι πολύ ισχυρότερα από τα οξέα της Κόκα Κόλα, όσον αφορά την διύλιση της τροφής.

Εάν ένα δόντι παραμείνει σε ένα ποτήρι Κόκα Κόλα για μια νύχτα, διαλύεται
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στα πλαίσια των ίδιων πειραμάτων, το μόνο που αλλάζει στο δόντι, είναι το χρώμα του, καθώς αποκτά μια καφέ απόχρωση.

Εάν περιχύσουμε με Κόκα Κόλα ένα κομμάτι ωμό χοιρινό κρέας, μετά από 2 λεπτά βγαίνουν σκουλήκια στην επιφάνεια
Εδώ η Κόκα Κόλα παίζει δευτερεύοντα ρόλο και ο πραγματικός στόχος είναι το χοιρινό κρέας, που «συμπτωματικά» οι Εβραίοι και οι μουσουλμάνοι το θεωρούν «ακάθαρτο», γι’ αυτό και δεν το τρώνε (τυπικά τουλάχιστον). Το τι ακριβώς συμβαίνει όταν περιχύνεται το χοιρινό κρέας με Κόκα Κόλα, μπορείτε να το δείτε εδώ, χωρίς να παρακάμπτεται το χρονικό διάστημα των 2 λεπτών με μοντάζ. Και για όσους βαριούνται να δουν το βίντεο, η απάντηση είναι: Απολύτως τίποτε.

Η Κόκα Κόλα σκοτώνει τα σπερματοζωάρια
Δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο με απόλυτο τρόπο, παρ’ ότι από μερικές έρευνες προκύπτουν κάποιες υποψίες. Οι υποψίες όμως αυτές αφορούν γενικά τα αναψυκτικά (συγκεκριμένα ενοχοποιείται το ανθρακικό) και όχι ειδικά την Κόκα Κόλα, στηρίζονται δε, σε στατιστικά στοιχεία και όχι σε κάτι πιο χειροπιαστό. Σε εργαστηριακό πείραμα πάντως, στο οποίο εκτέθηκε ένας αριθμός σπερματοζωαρίων μέσα σε Κόκα Κόλα και ένας άλλος σε φυσιολογικό ορό, η καταμέτρηση με το μικροσκόπιο κατέδειξε ότι ο αριθμός των ζωντανών σπερματοζωαρίων παρέμεινε σχετικά ο ίδιος και στις δυο περιπτώσεις. Η μόνη διαφορά που έκανε η Κόκα Κόλα, ήταν ότι αραίωσε το σπέρμα.

Σε έναν διαγωνισμό με τίτλο «Ποιός θα πιει την περισσότερη Κόκα Κόλα;», στο πανεπιστήμιο του Δελχί, ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση διοξειδίου του άνθρακος (στην ελληνική εκδοχή αναφέρεται η «μελανική διοξίνη») στο αίμα του και μη επαρκούς οξυγονώσεως
Κατά μία άλλη εκδοχή του μύθου αυτού που «σέρνεται» στο διαδίκτυο από το 1999, ο φοιτητής δεν πέθανε, αλλά λιποθύμησε. Σε έρευνα της γνωστής ιστοσελίδας snopes.com, που ασχολείται με την επαλήθευση ή διάψευση διάφορων φημών που παίρνουν διαστάσεις μύθου, η αναζήτηση σε αρχεία εφημερίδων δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα καθώς δεν βρέθηκε καμμία αναφορά για το συγκεκριμένο «συμβάν» και πολύ περισσότερο δεν έγινε κατορθωτό να βρεθούν και τα στοιχεία του «νεκρού» (ή λιπόθυμου). Ως «ένοχος» για την μη επαρκή οξυγόνωση, καταδεικνύεται το διοξείδιο του άνθρακος που περιέχει η Κόκα Κόλα (ανθρακικό). Το διοξείδιο του άνθρακος, όντως σε αέρια μορφή και σε μεγάλες ποσότητες, είναι θανατηφόρο. Γίνεται όμως ακίνδυνο όταν προστεθεί σε νερό και η ασφάλειά του έχει επιβεβαιωθεί παγκοσμίως.

Ένα παιδί σε σχολείο της Βραζιλίας πέθανε όταν κατανάλωσε Κόκα Κόλα Λάιτ σε συνδυασμό με καραμέλες Μέντος
Η επαφή των δύο αυτών υλικών, είναι αλήθεια ότι προκαλεί την δημιουργία αφρού και έχει γίνει και αντικείμενο…φαρσών. Τα πράγματα όμως, δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται. Την είδηση αυτή είχε δημοσιεύσει και η εφημερίδα «Μακεδονία» στις 26 Ιουνίου 2007 με τίτλο «Όταν ένα αναψυκτικό γίνεται εκρηκτικό». Η Κόκα Κόλα διέψευσε το συμβάν και επισύναψε στην απάντησή της, επίσημη επιστολή του διευθυντή του σχολείου του παιδιού στη Βραζιλία. Η εταιρεία διευκρίνισε δε πως «δεν υφίσταται κανένας λόγος για την πρόκληση οποιασδήποτε ασθένειας ή προβλήματος υγείας λόγω του συνδυασμού του ακετοσουλφαμικού καλίου (συστατικό της Coca Cola light) και της αρωματικής ύλης μέντας (συστατικό των Mentos). Και τα δύο συστατικά είναι ευρέως αναγνωρισμένα και ασφαλή, ενώ χρησιμοποιούνται σε πολλά τρόφιμα σε όλο τον κόσμο… Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η αντίδραση που φαίνεται στο video μπορεί να συμβεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ως αποτέλεσμα της κατάποσης των δύο προϊόντων».

Τα πρώτα 10 λεπτά μετά την πόση Κόκα Κόλας, 10-15 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας
Πάνω σε ποιες εργαστηριακές μετρήσεις βασίζεται η εκτίμηση αυτή και με βάση ποια ποσότητα Κόκα Κόλας; Ας υποθέσουμε όμως ότι μιλάμε για ένα κουτάκι των 330 ml. Διανοείται κανένας ότι μπορεί να υπάρχουν 10-15 κουταλιές ζάχαρες σε μια τέτοια ποσότητα αναψυκτικού; Για ποιον λόγο; Εδώ στον καφέ που είναι πικρός, έτσι και βάλεις πάνω από 2-3 κουταλιές γίνεται «πετιμέζι». Μήπως η Κόκα Κόλα προμηθεύεται δωρεάν την ζάχαρη και την ξοδεύει γενναιόδωρα; Ή μήπως δεν μπορεί να ενισχύσει την γλύκανση με τεχνητό και οικονομικό τρόπο; Αστειότητες, πασπαλισμένες με μπόλικο Ph. Η Κόκα Κόλα είναι το ίδιο επιβλαβής όσον αφορά την περιεκτικότητα ζάχαρης, όσο και τα υπόλοιπα αναψυκτικά ή οι «φυσικοί» χυμοί. Είπαμε: «Μέτρον άριστον». Ένα ποτήρι Κόκα Κόλα διευκολύνει την πέψη. Η κατάχρηση παχαίνει.

Η ασπαρτάμη που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο στην Κόκα Κόλα χωρίς ζάχαρη, είναι καρκινογόνος
Η συνθετική γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη, που υποκαθιστά την ζάχαρη, αποδίδει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, όσες δηλαδή και η ζάχαρη, αλλά λόγω του ότι είναι 200 φορές πιο γλυκιά απ’ αυτήν, χρησιμοποιείται σε πολύ μικρότερες ποσότητες. Η ασπαρτάμη είναι γνωστή από το 1965 και θεωρείται ασφαλής ουσία, κάτι που επιβεβαιώνουν οι έρευνες πολλών έγκριτων πανεπιστημίων. Την αμφιβολία «έσπειρε» μια ιταλική έρευνα που έγινε σε ποντίκια και κατέδειξε πως η ασπαρτάμη μπορεί να δημιουργήσει καρκινικούς όγκους. Η έρευνα αυτή, έγινε δεκτή με πολλές αντιρρήσεις και αμφιβολίες όσον αφορά την μεθοδολογία (π.χ. χρησιμοποιήθηκαν υπερβολικές δόσεις ασπαρτάμης).

Τέλος, και μερικές…ανώδυνες φημολογίες:

Η Κόκα Κόλα αρχικά είχε πράσινο χρώμα
Ουδέποτε υπήρξε πράσινη Κόκα Κόλα. Η παρανόηση προέρχεται ενδεχομένως, απ’ το γεγονός, πως το αναψυκτικό κατά το παρελθόν είχε εμφιαλωθεί και σε πράσινα μπουκάλια.

Η Κόκα Κόλα είναι εβραϊκών συμφερόντων
Ο ισχυρισμός αυτός, έρχεται σε σύγκρουση με ένα δεδομένο: Είναι γεγονός, πως στο παρελθόν, η Κόκα Κόλα κατηγορήθηκε για…αντισημιτισμό κι αντιμετώπισε προβλήματα στο Ισραήλ. Το 1949 η Ισραηλινοί απαγόρευσαν την λειτουργία της εταιρείας στη χώρα. Απ’ την άλλη, το 1961, η Κόκα Κόλα κατηγορήθηκε από τον αραβικό κόσμο πως έχει δοσοληψίες με το Ισραήλ, εξαιτίας ενός παράξενου γεγονότος. Ένας Αιγύπτιος δημόσιος υπάλληλος, ο Μοχάμεντ Αμπού Σαντί, είχε φέρει μαζί του από την Αιθιοπία μια φιάλη Κόκα Κόλα. Λόγω της ομοιότητας των χαρακτήρων της αμαρικής γλώσσας που αναγράφονταν στη φιάλη, με τους εβραϊκούς χαρακτήρες, ο Σαντί κατηγόρησε την Κόκα Κόλα πως συνεργάζεται με το Ισραήλ. Καθώς το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις, η εταιρεία διαβεβαίωνε ότι η ισραηλινή αγορά ήταν μικρή, και δεν είχαν λόγο να επενδύσουν εκεί. Οι Ισραηλινοί με την σειρά τους, νιώθοντας «θιγμένοι» έβρισκαν το επιχείρημα «φτηνό», καθώς η εταιρεία είχε ήδη εργοστάσιο, στην κοντινή στο Ισραήλ, Κύπρο, που είχε σαφώς μικρότερο πληθυσμό απ’ αυτό. Έτσι, υπήρξε αντίδραση από τον Ισραηλινό επιχειρηματία Μοσέ Μπορστάιν, και το 1966, η Κόκα Κόλα κατηγορήθηκε, ότι δεν επενδύει σ’ αυτό από φόβο μην χάσει τις αραβικές αγορές. Οι Εβραίοι θεωρώντας ότι εμπαίζονται, άρχισαν μποϊκοτάζ του αναψυκτικού στην Αμερική. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, η Κόκα Κόλα δημιούργησε ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Ισραήλ, ένα γεγονός που εξόργισε τους Άραβες και κήρυξαν μποϊκοτάζ στα προϊόντα τής Κόκα Κόλα το 1968, το οποίο διήρκεσε μέχρι και το 1991. Πέραν όλων των παραπάνω, ίσως θα έπρεπε να λάβει σοβαρά υπόψιν κάποιος, πως μια εταιρεία τέτοιου μεγέθους δεν βρίσκεται υπό την κατοχή μερικών ανθρώπων που ενεργούν με πατριωτικό ένστικτο, όποιας καταγωγής κι αν είναι. Το χρήμα και τα οικονομικά συμφέροντα δεν έχουν πατρίδα. Κι ας σημειωθεί εδώ, ότι υπάρχει κι ένας άλλος αστήριχτος ισχυρισμός που συνδέει την Κόκα Κόλα με τους Μορμόνους.

Η συνταγή της Κόκα Κόλα είναι μυστική και την γνωρίζουν μόνο δύο άτομα, το καθένα απ’ τα οποία κατέχει μόνο την μισή
Η συνταγή είναι όντως μυστική, αλλά και τα δύο άτομα που την γνωρίζουν, την γνωρίζουν ολόκληρη. Το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «SunTrust Bank» στην Ατλάντα από το 1919. Το σιρόπι της Κόκα Κόλα παρασκευάζεται στην Αμερική κι από κει διανέμεται στα διάφορα εργοστάσιά της ανά τον κόσμο για εμφιάλωση. Στην πραγματικότητα, τα συστατικά της Κόκα Κόλα δεν είναι άγνωστα (έχει βρεθεί και συνταγή που αποδίδεται στο ημερολόγιο του εφευρέτη της, Τζον Στιθ Πέμπερτον). Αυτό που αγνοείται είναι ο τρόπος παρασκευής, αν κι αυτός ίσως δεν αποτελεί μυστικό, καθώς έχουν γίνει αρκετές απόπειρες, απ’ τις οποίες, μία εξ αυτών που θεωρείται η πιο ακριβής (του Μαρκ Πέντεργκραστ, 1993), η Κόκα Κόλα περιορίστηκε να χαρακτηρίσει ως «μη ακριβή».



Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=3536#more-3536#ixzz124Hdp7Kw

Tελικά Φοροκάρτα χωρίς όνοµα?.

Σε µια υπεραπλουστευµένη µορφή φοροκάρτας προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονοµικών προκειµένου να ξεπεράσει σκοπέλους που συνδέονται µε την προστασία προσωπικών δεδοµένων. Ετσι, εγκαταλείπονται τα σχέδια για αναγραφή του ονοµατεπώνυµου και του αριθµού φορολογικού µητρώου, και στις φοροκάρτες που θα κάνουν πρεµιέρα στις αρχές του νέου έτους θα υπάρχει µόνο ένας αριθµός. Φοροκάρτα χωρίς όνοµα .

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονοµικών για τις αποδείξεις

Σε µια υπεραπλουστευµένη µορφή φοροκάρτας προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονοµικών προκειµένου να ξεπεράσει σκοπέλους που συνδέονται µε την προστασία προσωπικών δεδοµένων. Ετσι, εγκαταλείπονται τα σχέδια για αναγραφή του ονοµατεπώνυµου και του αριθµού φορολογικού µητρώου, και στις φοροκάρτες που θα κάνουν πρεµιέρα στις αρχές του νέου έτους θα υπάρχει µόνο ένας αριθµός.

«Δεν θα έχουν ούτε ΑΦΜ, ούτε όνοµα, αλλά µόνο έναν αύξοντα αριθµό, τον οποίο µόνο το υπουργείο Οικονοµικών θα µπορεί να ταυτίσει µε πρόσωπο», λέει στα «ΝΕΑ» ο επικεφαλής της Γενικής Γραµµατείας Πληροφοριακών Συστηµάτων, Διοµήδης Σπινέλλης, που βρίσκεται σε στενή συνεργασία µε τους τραπεζίτες για να κλείσει άµεσα η τελική συµφωνία.

Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει υπουργείο Οικονοµικών και τραπεζίτες αφορά την ενεργοποίηση των καρτών µε τρία απλά βήµατα:

1 Οι πολίτες, χωρίς κόστος, προµηθεύονται από την τράπεζα της επιλογής τους τη φοροκάρτα µέσω της οποίας θα καταγράφονται οι συναλλαγές τους και οι αποδείξεις θα «περνάνε» απευθείας στη ΓΓΠΣ για τη σύνδεση µε το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Στη µία όψη της κάρτας περιλαµβάνεται το λογότυπο του υπουργείου Οικονοµικών και της τράπεζας (οι διαφηµιστικοί λόγοι αλλά και η εν δυνάµει πελατεία που διαµορφώνεται από καταναλωτές και επιχειρήσεις κάνουν τις τράπεζες να µη ζητούν χρεώσεις) και ο µοναδικός αριθµός της κάρτας, ενώ στην πίσω όψη υπάρχει µια µαγνητική ταινία.

2 Ο φορολογούµενους, αν είναι χρήστης των υπηρεσιών taxisnet, µπαίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και µε τους προσωπικούς του αριθµούς, σε ειδική εφαρµογή που θα δηµιουργηθεί ταυτίζει την κάρτα µε τον ΑΦΜ του. Οι οικογένειες θα µπορούν να ενεργοποιήσουν περισσότερες κάρτες ανάλογα µε τον αριθµό των µελών τους. Οσοι δεν είναι εγγεγραµµένοι στο taxisnet, θα µπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ.
3 Η φοροκάρτα είναι έτοιµη για χρήση. Με κάθε συναλλαγή, είτε µε µετρητά είτε µε τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, οι φορολογούµενοι απλώς θα δίνουν στους καταστηµατάρχες την κάρτα τους για να την περάσουν από τα µηχανήµατα ΡΟS που χρησιµοποιούνται και σήµερα για τις πιστωτικές κάρτες. Με το πέρασµα αυτό, η συναλλαγή θα καταγράφεται από τις τράπεζες, οι οποίες επί της ουσίας θα έχουν µε τον τρόπο αυτό καλύτερη ενηµέρωση για τον τζίρο των επιχειρήσεων µε τις οποίες συνεργάζονται αλλά δεν θα έχουν καµία πληροφορία για τον φορολογούµενο που έκανε τη συναλλαγή. Θα βλέπουν ότι σε µια συγκεκριµένη ηµεροµηνία ο χρήστης µε αριθµό κάρτας Χ αγόρασε, για παράδειγµα, ένα ζευγάρι παπούτσια αξίας 70 ευρώ από το συγκεκριµένο κατάστηµα.


ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ
οι πολίτες θα προµηθεύονται από την τράπεζα της επιλογής τους τη φοροκάρτα µέσω της οποίας θα καταγράφονται οι συναλλαγές τους

Κάθε µήνα ο λογαριασµός

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ κάθε µήνα οι τράπεζες θα δίνουν µια αναλυτική κατάσταση συναλλαγών στη ΓΓΠΣ, η οποία αφενός θα περνά τις αποδείξεις στον λογαριασµό αφορολογήτου κάθε φορολογουµένου και, αφετέρου, θα µπορεί να έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των επιτηδευµατιών και τον ΦΠΑ που οφείλουν.

Οι πολίτες, από την πλευρά τους, σε ειδική εφαρµογή που θα δηµιουργήσει η ΓΓΠΣ, θα µπορούν να µπαίνουν στο σύστηµα και να βλέπουν – µε χρήση των προσωπικών τους κωδικών – πόσες αποδείξεις έχουν µαζέψει. Προαιρετική το 2011
Η χρήση της φοροκάρτας τουλάχιστον για το 2011 θα είναι προαιρετική και δεδοµένου ότι στην αρχή τουλάχιστον όλα τα καταστήµατα και οι ελεύθεροι επαγγελµατίες δεν θα µπορούν να υποστηρίξουν το νέο σύστηµα – εξαιτίας των απαραίτητων µηχανηµάτων ΡΟS – οι χάρτινες αποδείξεις θα µπορούν να χρησιµοποιούνται κανονικά, συµπληρωµατικά.

Μητρογλου:το πρωτο αίμα(του Βαλβερδε)

Πατερας και Νιόπλιας...

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΝΤΟΜΙΝΙΚ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPWJrRfFxa2MU037r2SRs7k7pElFh-bfaDtar3cqIVyCe3avzyebTcZ47MZ0BbfMiNwFbml_kiPl0ZzGMVfHTfBvqnMWbeKpoWCdXlXLW76T2GFiXYw4QoBo0TIcZf-MOTMIqG4iD3f4i4/s1600/DOMINIK_S.jpg

Κλίμακες Φορολογίας Δωρεών - Κληρονομιών Γονικών παροχών

Φορολογικές κλίμακες από 13/12/2007
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α': Για κληρονομική μερίδα ή κληροδοσία που περιέρχεται σε: α) σύζυγο του κληρονομουμένου, β) κατιόντες πρώτου βαθμού (τέκνα από νόμιμο γάμο, τέκνα χωρίς γάμο έναντι της μητέρας, αναγνωρισθέντα εκούσια ή δικαστικά έναντι του πατέρα, νομιμοποιηθέντα με επιγενόμενο γάμο ή δικαστικά έναντι και των δύο γονέων), γ) κατιόντες εξ αίματος δεύτερου βαθμού, δ) ανιόντες εξ αίματος πρώτου βαθμού.
Κλιμάκιο Συντελεστής κλιμακίου Φόρος κλίμακας Φορολογητέα περιουσία
Φόρος που αναλογεί
(ευρώ) (ευρώ) (ευρώ) (ευρώ)
95.000 0 0 95.000,00 0
25.000 5 1.250,00 120.000,00 1.250,00
145.000 10 14.500,00 265.000,00 15.750,00
Υπερβάλον
20



ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β': Για κληρονομική μερίδα ή κληροδοσία που περιέρχεται σε: α) κατιόντες τρίτου και επόμενων βαθμών, β) ανιόντες δεύτερου και επόμενων βαθμών, γ) εκούσια ή δικαστικά αναγνωρισθέντα τέκνα έναντι των ανιόντων του πατέρα που τα αναγνώρισε, δ) κατιόντες του αναγνωρισθέντος έναντι του αναγνωρίσαντος και των ανιόντων αυτού, ε) αδελφούς (αμφιθαλείς ή ετεροθαλείς), στ) συγγενείς εξ αίματος τρίτου βαθμού εκ πλαγίου, ζ) πατριούς και μητριές, η) τέκνα από προηγούμενο γάμο του συζύγου, θ) τέκνα εξ αγχιστείας (γαμπρούς - νύφες) και ι) ανιόντες εξ αγχιστείας (πεθερό - πεθερά).
Κλιμάκιο Συντελεστής κλιμακίου Φόρος κλίμακας Φορολογητέα περιουσία Φόρος που αναλογεί
(ευρώ) (ευρώ) (ευρώ) (ευρώ)
20.000,00 0 0 20.000 0
55.000,00 10 5.500,00 75.000,00 5.500,00
195.000,00 20 39.000,00 270.000,00 44.500,00
Υπερβάλον 30



ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ' :Για κληρονομική μερίδα ή κληροδοσία που περιέρχεται σε οποιονδήποτε άλλον εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συγγενή του κληρονομουμένου ή εξωτικό.
Κλιμάκιο Συντελεστής κλιμακίου Φόρος κλίμακας Φορολογητέα περιουσία Φόρος που αναλογεί
(ευρώ) (ευρώ) (ευρώ) (ευρώ)
6.000,00 0 0 6.000 0
66.000,00 20 13.200,00 72.000,00 13.200,00
195.000,00 30 58.500,00 267.000,00 71.200,00
Υπερβάλον 40


Στο ποσό του φόρου που προκύπτει με βάση τις πιο πάνω κλίμακες περιλαμβάνεται ο φόρος υπέρ του Δημοσίου και οι πρόσθετοι σε αυτόν φόροι:

α) 3% υπέρ δήμων και κοινοτήτων, που προβλέπεται από τις διατάξεις του β. δ. 24/9-20.10.1958 (ΦΕΚ 171 Α') και β) 7% υπέρ νομαρχιακών ταμείων οδοποιίας που προβλέπεται από τις διατάξεις του Αρθρου 7 του ν.3155/1955 (ΦΕΚ 63 Α'). Η απόδοση των φόρων υπέρ τρίτων γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 4 του Αρθρου 81 του παρόντος νόμου.
2. Όταν ο κληρονόμος ή κληροδόχος έχει αναπηρία τουλάχιστον κατά ποσοστό 67%, ο φόρος που αναλογεί στη μέχρι εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδων (165.000) ευρώ αξία της κληρονομικής μερίδας ή κληροδοσίας μειώνεται κατά ποσοστό 60%.»
1. Οι δικαιούχοι της κτήσης, ανάλογα με τη συγγενική τους σχέση προς τον κληρονομούμενο, κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες Α΄, Β΄ και Γ΄. Στην Α΄ κατηγορία υπάγονται: α) ο σύζυγος του κληρονομουμένου, β) οι κατιόντες πρώτου βαθμού (τέκνα από νόμιμο γάμο, τέκνα χωρίς γάμο έναντι της μητέρας, αναγνωρισθέντα εκούσια ή δικαστικά έναντι του πατέρα, νομιμοποιηθέντα με επιγενόμενο γάμο ή δικαστικά έναντι και των δύο γονέων), γ) οι κατιόντες εξ αίματος δεύτερου βαθμού και δ) οι ανιόντες εξ αίματος πρώτου βαθμού. Στη Β΄ κατηγορία υπάγονται: α) οι κατιόντες τρίτου και επόμενων βαθμών, β) οι ανιόντες δεύτερου και επόμενων βαθμών, γ) εκούσια ή δικαστικά αναγνωρισθέντα τέκνα έναντι των ανιόντων του πατέρα που τα αναγνώρισε, δ) κατιόντες του αναγνωρισθέντος έναντι του αναγνωρίσαντος και των ανιόντων αυτού, ε) οι αδελφοί (αμφιθαλείς ή ετεροθαλείς), στ) οι συγγενείς εξ αίματος τρίτου βαθμού εκ πλαγίου, ζ) οι πατριοί και οι μητριές, η) τα τέκνα από προηγούμενο γάμο του συζύγου, θ) τα τέκνα εξ αγχιστείας (γαμπροί - νύφες) και ι) οι ανιόντες εξ αγχιστείας (πεθεροί - πεθερές). Στη Γ΄ κατηγορία υπάγεται οποιοσδήποτε άλλος εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συγγενής του κληρονομουμένου ή εξωτικός.

Σε περίπτωση υιοθεσίας, η κατάταξη στην οικεία κατηγορία του υιοθετηθέντος ή των συγγενών αυτού έναντι του υιοθετήσαντος ή των συγγενών αυτού γίνεται με βάση τη συγγενική σχέση που προκύπτει κατά τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα. ΚατΆ εξαίρεση, ο προϊστάμενος της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας μπορεί, για τον υπολογισμό του φόρου, να μην λάβει υπόψη το βαθμό συγγένειας που προκύπτει από την υιοθεσία, όταν διαπιστώσει ότι αυτή έγινε προφανώς για καταστρατήγηση του παρόντος νόμου.
Σε περιπτώσεις σχολάζουσας κληρονομίας, ο φόρος υπολογίζεται στο σύνολο της αξίας της, με βάση τους συντελεστές της Γ΄ κατηγορίας του Aρθρου αυτού, με την επιφύλαξη εφαρμογής του Aρθρου 101 για νέα εκκαθάριση του φόρου.

2. Η αιτία θανάτου κτήση ακινήτων ή εμπράγματων δικαιωμάτων επί ακινήτων από κληρονόμους που υπάγονται στην Α΄ και Β΄ κατηγορία υπόκειται σε φόρο, ο οποίος υπολογίζεται αυτοτελώς με συντελεστή ένα τοις εκατό (1%), μετά την αφαίρεση αξίας ενενήντα πέντε χιλιάδων (95.000) ευρώ, προκειμένου για κληρονόμους που υπάγονται στην Α΄ κατηγορία, και είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, προκειμένου για κληρονόμους που υπάγονται στη Β΄ κατηγορία. Τα ποσά του προηγούμενου εδαφίου αφαιρούνται κατΆ αρχήν από την αξία των κληρονομιαίων ακινήτων και, στην περίπτωση που η αξία των ακινήτων υπολείπεται των ποσών αυτών, αφαιρούνται κατά σειρά από την αξία των περιουσιακών στοιχείων των επόμενων παραγράφων 3 και 4.

3. Η αιτία θανάτου κτήση εισηγμένων στο χρηματιστήριο μετοχών, ομολογιών, ιδρυτικών και λοιπών γενικά τίτλων των εμπορικών εταιρειών, δημοσίων χρεογράφων ή άλλων τέτοιας φύσης αξιών υπόκειται σε φόρο, ο οποίος υπολογίζεται αυτοτελώς με συντελεστή έξι δέκατα τοις εκατό (0,6%), προκειμένου για κληρονόμους που υπάγονται στην Α΄ κατηγορία, και με συντελεστή ένα και δύο δέκατα τοις εκατό (1,2%), προκειμένου για κληρονόμους που υπάγονται στη Β΄ κατηγορία. Η αιτία θανάτου κτήση μη εισηγμένων στο χρηματιστήριο μετοχών και λοιπών τίτλων κινητών αξιών, εταιρικών μερίδων ή μεριδίων, ποσοστών συμμετοχής σε κοινωνία αστικού δικαίου, που ασκεί επιχείρηση ή επάγγελμα, και συνεταιριστικών μερίδων υπόκειται σε φόρο αυτοτελώς με συντελεστή ένα και δύο δέκατα τοις εκατό (1,2%), προκειμένου για κληρονόμους που υπάγονται στην Α΄ κατηγορία, και με συντελεστή δύο και τέσσερα δέκατα τοις εκατό (2,4%), προκειμένου για κληρονόμους που υπάγονται στη Β΄ κατηγορία.

4. Η αιτία θανάτου κτήση των κάθε φύσεως περιουσιακών στοιχείων, εκτός από τα περιλαμβανόμενα στις προηγούμενες παραγράφους 2 και 3, από κληρονόμους που υπάγονται στην Α΄ και Β΄ κατηγορία υπόκειται σε φόρο αυτοτελώς με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%).

5. Όταν ο κληρονόμος ή κληροδόχος έχει αναπηρία κατά ποσοστό 67% και άνω, ο φόρος που αναλογεί κατά τις προηγούμενες παραγράφους μειώνεται κατά δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ.

6. Αν στο ίδιο πρόσωπο συντρέχουν οι προϋποθέσεις μείωσης του φόρου, έκπτωσης και απαλλαγής, που προβλέπονται από τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου και των ενοτήτων Α και Γ του Aρθρου 26, οφείλεται ο μικρότερος φόρος που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων αυτών.

Κλίμακα φορολογίας Εισοδήματος 2010

Κλίμακα φορολογίας Εισοδήματος 2010

Κλιμάκιο ΕισοδήματοςΦορολ. συντελεστής %Φόρος κλιμακίουΣύνολο
(ευρώ)
(ευρώ)ΕισοδήματοςΦόρου
(ευρώ)(ευρώ)
12.0000012.0000
4.0001872016.000720
6.000241.44022.0002.160
4.000261.04026.0003.200
6.000321.92032.0005.120
8.000362.88040.0008.000
20.000387.60060.00015.600
40.0004016.000100.00031.600
Υπερβάλλον45


Το αφορολόγητο ποσό των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ ισχύει, εφόσον ο φορολογούμενος προσκομίσει αποδείξεις που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών, τις οποίες πραγματοποιεί ο ίδιος, η σύζυγός του και τα τέκνα που τους βαρύνουν. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην αλλοδαπή και τα λοιπά πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 47 του Κ.Φ.Ε., όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας, οι φυλακισμένοι και οι κάτοικοι κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα πλέον του ενενήντα τοις εκατό (90%) του συνολικού εισοδήματός τους, δικαιούνται το αφορολόγητο ποσό της κλίμακας χωρίς την προσκόμιση αποδείξεων. Στις πιο πάνω δαπάνες δεν περιλαμβάνονται αυτές που προβλέπονται στις διατάξεις των άρθρων 8 και 9, οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που αναφέρονται στο άρθρο 17, οι δαπάνες που προβλέπονται στο άρθρο 23, οι δαπάνες ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών γενικά, καθώς και οι δαπάνες εισιτηρίων κάθε είδους μεταφορικών μέσων.
Το ελάχιστο ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται, με βάση το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις ατομικό εισόδημα του φορολογουμένου, ανά κλίμακα, ως εξής: α) για ατομικό εισόδημα μέχρι δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) αυτού και β) για ατομικό εισόδημα πάνω από δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ, για το τμήμα αυτού μέχρι δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) και για το τμήμα αυτού πάνω από τα δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) αυτού. Όταν το ατομικό εισόδημα είναι μέχρι έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ δεν απαιτούνται αποδείξεις δαπανών.
Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογουμένου υπολείπεται του πιο πάνω ποσοστού, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%) επί της διαφοράς. Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών υπερβαίνει το ποσοστό αυτό εκπίπτει από το συνολικό φόρο, που προκύπτει με βάση την πιο πάνω κλίμακα, φόρος, που υπολογίζεται με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%) επί της διαφοράς. Το ποσό των δαπανών για την επιβολή ή την έκπτωση φόρου, σύμφωνα με τα δύο προηγούμενα εδάφια, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να υπερβαίνει τα δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για τον υπόχρεο και τα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ για συζύγους. Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί υπολογίζονται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί στην αρχική δήλωση και επιμερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις ατομικό εισόδημα της αρχικής δήλωσής τους, αφού προηγουμένως καλυφθεί το ποσό των αποδείξεων που απαιτείται για την κάλυψη του αφορολόγητου ποσού. Όταν ο ένας σύζυγος δηλώνει εισόδημα μέχρι έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ, οι αποδείξεις που προσκομίζονται καλύπτουν το αφορολόγητο ποσό του άλλου συζύγου, εφόσον αυτό υπερβαίνει τα έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ.
Το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας της προηγούμενης παραγράφου αυξάνεται κατά χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο που τον βαρύνει, κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ εάν έχει δύο τέκνα που τον βαρύνουν, κατά έντεκα χιλιάδες πεντακόσια (11.500) ευρώ εάν έχει τρία τέκνα που τον βαρύνουν και κατά δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για κάθε τέκνο πάνω από τα τρία που τον βαρύνουν.
Το ποσό με το οποίο προσαυξάνεται το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου, μειώνει το ποσό του δεύτερου κλιμακίου και εάν αυτό δεν επαρκεί, το ποσό του τρίτου κλιμακίου και όποιου επόμενου απαιτείται.
Εάν ο ένας σύζυγος δεν έχει εισόδημα ή αυτό που έχει είναι μικρότερο από το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας, το αφορολόγητο ποσό που αφορά τα τέκνα ή η διαφορά που προκύπτει και μέχρι το αφορολόγητο ποσό που αφορά τα τέκνα προστίθεται στο αφορολόγητο ποσό του άλλου συζύγου.

ΚΥΝΗΓΟΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ(GHOST BUSTERS)



ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΙΤΑΣ........

Άρση ιδιωτικότητας μέσω… Εφορίας επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ!

Να ζητήσει την άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την άρση του φορολογικού απορρήτου και τη δημοσιοποίηση βασικών στοιχείων της δήλωσης του κάθε φορολογουμένου μέσω του Διαδικτύου προτίθεται ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου όπως προκύπτει από την εγκύκλιο εφαρμογής του νέου φορολογικού νόμου.
Σύμφωνα με την πρόταση, σε όλους τους φορολογουμένους που θα πιστοποιηθούν στο σύστημα Τaxis θα δοθεί το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των άλλων φορολογουμένων. Βέβαια η πρόταση είναι πολύ πιθανό να προσκρούσει στη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Ήδη πάντως στον φορολογικό νόμο έχει θεσμοθετηθεί η δυνατότητα δημοσιοποίησης φορολογικών στοιχείων και καταλόγου φορολογουμένων που θα συντάσσεται κάθε χρόνο από κάθε ΔΟΥ μόνο για χρήση όσων έχουν έννομο συμφέρον (δικηγόροι, τράπεζες, ανακριτικές αρχές κ.ά.).
Η λίστα που θα συντάσσεται γι΄ αυτόν τον σκοπό θα περιέχει:
-Το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία μιας επιχείρησης.
-Τον τίτλο και τα στοιχεία των φορολογουμένων.
-Το καθαρό εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα.
-Το συνολικό καθαρό εισόδημα που υπόκειται σε φορολογία και ε) Τον φόρο που αναλογεί σε αυτό.
Το υπουργείο επιδιώκει ο κατάλογος να δημοσιοποιείται στο Διαδίκτυο, ωστόσο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει ήδη εκδώσει απόφαση , η οποία απαγορεύει την δημοσιοποίηση. Η απόφαση αφορά στο «πόθεν έσχες των βουλευτών», για το οποίο η Αρχή γνωμοδότησε πως απαγορεύεται η δημοσιοποίηση του στον ιστότοπο της Βουλής.

Support the International campaign for Macedonia

The petition*


We, the undersigned state that:

Under no circumstances should the international community and the international legal system allow that the principle of self-identification interfere with the cultural and historic identity belonging to another nation for millennia. No one should be allowed to use a term ethnologically that belongs to another nation culturally and historically for centuries. In our case it should be perceived as an obvious attempt to appropriate everything Macedonian.

There is no doubt that the exclusive use of the name “Macedonia,” primarily adopted by the FYROM Slavs and their promotion as “ethnic Macedonians” is a stimulus for expansionist claims by FYROM and its Diaspora. Claims to “their rights to self-identification” are unjustified and violate our rights. We therefore strongly object that a Slavic nation, north of Greece, can use the name “Macedonian” to identify its citizens, a term that forms part of Greece’s history and culture for thousands of years. Recognition of a “Macedonian” ethnicity, clearly and without a doubt, would claim anything Macedonian, including history, culture and even land, destabilizing among others the entire region.

*The petition will be sent to the Greek Ministry of Foreign Affairs as well as PM George Papandreou.

Νote: Please avoid double-signing the petition.

http://www.macedoniaontheweb.eu/index.php?option=com_petitions&view=petition&id=40

Film 1962

Θεσσαλονικη

ΟΣΕ 1939

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)