Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το "Artist"

Σε μια τελετή χωρίς καμία έκπληξη η ταινία "The Artist" του Michel Hazanavicious, θριάμβευσε παίρνοντας το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας.

Το "Artist" και το Hugo, μονομάχησαν, παίρνοντας από 5 Όσκαρ, ωστόσο η ταινία του Scorchese περιορίστηκε στις τεχνικές κατηγορίες.


"The Artist" wins Oscar for best picture από reuters Το Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου κέρδισε όπως αναμενόταν ο Jean Dujardin, για την εξαιρετική του ερμηνεία στην ταινία "The Artist". Μάλιστα, εκφώνησε τον λόγο του στα αγγλικά, ευχαριστώντας τους πάντες. Στο τέλος πάντως, τα γαλλικά δεν τα απέφυγε κραυγάζοντας μάλιστα από χαρά.

Το Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου πήρε η Meryl Streep για την πολύ καλή ερμηνεία της στη μέτρια όμως ταινία "Iron Lady". Η Meryl Streep ήταν πολύ συγκινημένη και στον λόγο της προτίμησε να ευχαριστήσει πρώτον από όλους τον σύζυγό της, φοβούμενη μήπως στο τέλος την... κόψουν και δεν προλάβει.

Το Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Christoffer Plummer για την συγκλονιστική ερμηνεία του στην ταινία Beginners. H ομιλία του ήταν συγκλονιστική, ενώ κάποια στιγμή απευθύνθηκε στο χρυσό αγαλματίδιο λέγοντας "είσαι μόλις δύο χρόνια μεγαλύτερός μου".

Το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου κέρδισε η Octavia Spenser για την ερμηνεία της στο "The Help". Η ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο της ξεσπώντας σε κλάματα και αποθεώθηκε.

Το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου κέρδισε ο Woody Allen για το "Midnight in Paris" και για άλλη μια φορά δεν πήγε να παραλάβει το βραβείο του.

Το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, κέρδισε ο Alexander Payne για τους "Descendants" και κατά τη διάρκεια του λόγου του ευχαρίστησε τη μητέρα του λέγοντας "σ'αγαπώ πολύ" στα ελληνικά!

Στις καλές στιγμές της βραδιάς η παρουσίαση στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων από τον Chris Rock, ο οποίος έδωσε λίγο από τον ηλεκτρισμό του στην τελετή, αλλά και η... πρωτοβουλία των Lopez και Diaz να μας γυρίσουν την πλάτη παρουσιάζοντας το Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ!

Επίσης, όταν ο παρουσιαστής Billy Crystal, "μάντεψε" τις σκέψεις των Pit, Jolie, Nolte, Scorchese κ.α. κατάφερε για άλλη μια κάνει την αίθουσα να σειστεί από τα γέλια. Γνωστό αστείο, αλλά πάντα αγαπημένο.

Η ώρα της γερμανικής κρίσης για Ελλάδα

Να ψηφίσουν υπέρ ή κατά για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας καλούνται οι Γερμανοί βουλευτές στις έξι το απόγευμα στο Κοινοβούλιο.

Ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το γερμανικό κοινοβούλιο, οι πιέσεις συνεχίζονται.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να τίθεται θέμα καταψήφισης, καθώς όλα δείχνουν ότι εκτός από τα δύο μεγάλα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, Χριστανοδημοκράτες και και Φιλελεύθερους, υπέρ της ενίσχυσης της Ελλάδας θα ψηφίσουν τόσο οι Σοσιαλδημοκράτες, όσο και οι Πράσινοι της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Bild δημοσιεύει δημοσκόπηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας, το 63% των Γερμανών δεν επιθυμούν την έγκριση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας από την Ομοσπονδιακή Βουλή.

Αντιθέτως, το 33% των ερωτηθέντων απαντά θετικά. Το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει την χρεοκοπία, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 31%.

Μετά τη δημοσκόπηση που έδειξε ότι το 63% των πολιτών δεν επιθυμεί νέα ενίσχυση της Ελλάδας και τους περισσότερους να βλέπουν έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη τόσο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ανέφεραν ότι δεν τίθεται ούτε θέμα μη στήριξης της Ελλάδας, ούτε και πιθανότητα εξόδου της από τη ζώνη του ευρώ.

Ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο

Από αύριο μπορούν να προσέρχονται στις εφορίες για τη ρύθμιση των χρεών τους, οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο

Με βάση τη νέα ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, δυνατότητα υπαγωγής σε αυτήν έχουν οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 10.000 ευρώ και οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 75.000 ευρώ. Η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 100 ευρώ και ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι 24.

Φορολογούμενοι που επιθυμούν περισσότερες δόσεις θα πρέπει να υποβάλουν στην εφορία ή στο τελωνείο, όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές, σχετική αίτηση έως την προσεχή Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, συνυποβάλλοντας κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά: τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων τριών ετών, την τελευταία εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ και την τελευταία οριστική δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, όλες τις περιοδικές και τις προσωρινές δηλώσεις ΦΠΑ που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής δήλωσης και που η προθεσμία υποβολής τους έχει λήξει ένα μήνα πριν από την υποβολή της αίτησης, την τελευταία δήλωση Ε9, επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν ζημία τις τελευταίες δύο χρήσεις, επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν καταστροφή περιουσιακών στοιχείων, δημόσια έγγραφα που να αποδεικνύουν βαριά ασθένεια ή βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Ο Καρνάβαλος αψήφησε τον καιρό, όχι την κρίση

Ομάδα «Αγανακτισμένων» ξεκίνησε την παρέλαση στην Πάτρα, που προσέλκυσε και φέτος δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Απόντες οι πολιτικοί. Εκδηλώσεις σε όλη την χώρα

Δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές κατέκλυσαν και φέτος την Πάτρα, όπου η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής με σχετικά καλό καιρό, παρά τις «απειλές» των μετεωρολόγων. Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολιτικοί της κεντρικής σκηνής φαίνεται να απέφυγαν να εκτεθούν στις... ορέξεις των καρναβαλιστών.

Συνολικά συμμετείχαν 138 πληρώματα, πολλά μαζί με τα άρματά τους, ενώ η παρέλαση θα κλείσει με τρία άρματα από τα οποία θα αρχίσει ο πατροπαράδοτος πλέον σοκολατοπόλεμος.

Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις, όπως τις καταγράφουν τα πρακτορεία (το άρθρο θα ανανεώνεται συνεχώς).

Στα ξενοδοχεία της πόλης η πληρότητα ξεπέρασε το 90%, ενώ μεγάλος αριθμός επισκεπτών φιλοξενήθηκε σε συγγενικά και φιλικά σπίτια. Στο μεταξύ από την εξέδρα των επισήμων παρακολούθησαν την παρέλαση εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών, ενώ εμφανής ήταν η απουσία πολιτικών.

Η αυλαία του πατρινού καρναβαλιού είναι προγραμματισμένη για τις 9.00 το βράδυ στο μώλο της Αγίου Νικολάου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης.

Μετά την προβολή βίντεο-ανασκόπησης των εκδηλώσεων από γιγαντοοθόνες, η παράδοση του Βασιλιά Καρνάβαλου στην πυρά είναι το σύνθημα για τρελό γλέντι στους δρόμους ως τα ξημερώματα.

Παρέλασαν πρώτοι οι «Αγανακτισμένοι»
Πριν από τη έναρξη της παρέλασης, περίπου 100 άτομα έκαναν πορεία στους δρόμους απ΄ όπου θα περνούσαν τα άρματα και οι καρναβαλιστές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των νέων οικονομικών μέτρων.

Μεταξύ των πανό κυριαρχούσε το μήνυμα για «Αντίσταση», ενώ δεν έλλειψαν και μηνύματα σχετικά με την πρόσφατη υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων για την καταστροφή του Διστόμου από τους Ναζί.

«Οι κουδουναραίοι του μαρτυρικού Διστόμου και όλων των πόλεων της Ευρώπης που έσφαξαν οι Γερμανοί ναζιστές χτυπάμε τα κουδούνια πάνω από τα αίματα των θυμάτων τους για να ξυπνήσουν οι όποιοι αμετανόητοι απόγονοί τους», έγραφε το συγκεκριμένο πανό.

Η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ αρκετοί από τους θεατές τους χειροκροτούσαν.

Τελικά η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και στη συνέχεια ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση με επικεφαλής τον βασιλιά καρνάβαλο, ενώ ακολούθησαν τα σατιρικά και καλλιτεχνικά άρματα του δήμου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)