Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Εκπληξη και αδικία με τον Αλέξη Μητρόπουλο που έμεινε εκτός κυβέρνησης

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Δεν ήταν μόνο η απουσία του Γιάννη Μηλιού από το κυβερνητικό σχήμα που προκάλεσε αίσθηση, αλλά και η απόφαση να μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος ο γνωστός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, με αρκετές φωνές να σημειώνουν πως δεν έλαβε στήριξη ούτε από τους πασοκογενείς. 

Ο γνωστός εργατολόγος, που επανεξελέγη καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση στην περιφέρεια της Αττικής, είχε ακουστεί πως προοριζόταν για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ή το Εργασίας, ωστόσο οι χθεσινές καραμπόλες που έγιναν τον άφησαν εκτός (ακουγεται για.... Α' Αντιπρόεδρος της Βουλής).

 Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν πως η εκπροσώπηση της σοσιαλιστικής τάσης ήταν εξασφαλισμένη με την παρουσία του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο ευαίσθητο υπουργείο Υγείας, οπότε ο κ. Μητρόπουλος θα έπρεπε να μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Η καλύτερη επιλογή για την υγεία....



Να που καμιά φορά στην πολιτική γίνονται σωστές κινήσεις. Ο λόγος, για τον νέο υπουργό Υγείας, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο νέος πρωθυπουργός, θα μπορούσαμε να πούμε πως έκανε την πιο σωστή κίνηση με την τοποθέτηση στο Υπουργείο Υγείας ενός ανθρώπου, που ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑ Η ΧΩΡΑ σε αυτόν τον τομέα.

Γιατί φίλοι μου, ΑΛΛΟ είναι να βλέπεις τα πράγματα σα γιατρός, άλλο σαν πολιτικάντης, άλλο σαν τεχνοκράτης, και άλλο σαν ένας απλός άνθρωπος, σαν «ασθενής».

Να νοιώθεις στο πετσί σου το κάθε χτύπημα, την κάθε έλλειψη.

Ήδη έχω δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα από εκπροσώπους οργανώσεων Α.Μ.Ε.Α, αλλά και από άτομα που είναι φίλοι, γνωστοί, που με βοήθησαν στο να βρω στοιχεία για τα διάφορα δημοσιεύματα μου σχετικά με την υγεία, και όλοι αυτοί πανηγύριζαν γιατί ξαναγεννήθηκε η ΕΛΠΙΔΑ για τους χιλιάδες που ταλαιπωρούνταν όλα αυτά τα χρόνια από τις ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Ο Νέος Υπουργός (αν και δεν πάω με τίποτα όλους εκείνους που κατέχουν τίτλους, πρέπει να αναφέρω τα καλά) έχει αποδείξει στο παρελθόν το ΠΟΙΟΣ είναι μέσα από τους αγώνες που έδωσε, και μάλιστα αγώνες ΑΓΝΟΥΣ και όχι «φτιασιδωμένους» μόνο και μόνο για να δείξει σα πολιτικός πως κάτι αξίζει.

Έμαθα από άτομα που τον γνωρίζουν προσωπικά, πως δε χαρίζεται σε ΚΑΝΕΝΑΝ σε ότι έχει να κάνει με θέματα υγείας, γιατί όπως είχε πει και ο ίδιος, «τους πιο αυστηρούς κριτές τους έχει στο ίδιο του το σπίτι»…..

Περιμένουμε πολλά από τον Νέο Υπουργό, περιμένουμε να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας ΥΓΕΙΑ, την υγεία που στο βωμό του κέρδους, κάποιοι την ξεπούλησαν και ότι απέμεινε το διέλυσαν.

ΑΝ δεν κάνω λάθος, ο νέος Υπουργός υγείας είπε πως το πρώτο που θα κάνει θα είναι να συναντηθεί με τους προκατόχους το…

Προσωπικά, δεν θα έκανα αυτή τη συνάντηση, αντίθετα, θα τους έπαιρνα τα κεφάλια. Οι λόγοι, είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο.

Να δούμε μερικά στοιχεία για τον Νέο Υπουργό Υγείας.

«Ο κ. Κουρουμπλής είναι δρ κοινωνικών επιστημών και δικηγόρος. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠαΣοΚ, ενώ το 2012 εξελέγη δεύτερος στη Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Σχολή Τυφλών (έχασε τω φως του σε ηλικία 10 ετών από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας), ενώ στη συνέχεια εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1974 συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος.

Την περίοδο 1976-1981 επικέντρωσε την προσπάθειά του στην οργάνωση της κοινωνικής εξέγερσης των τυφλών με κεντρικά αιτήματα το δικαίωμα στη μόρφωση, την αξιοπρέπεια και την κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Συγκρούστηκε με τους κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της Εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώχθηκε με τον Νόμο 4000.

Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας.

Να σημειωθεί ότι για την κοινωνική του δράση ο κ. Κουρουμπλής τιμήθηκε πολλές φορές από ελληνικούς και διεθνείς φορείς (Ίδρυμα Μ. Στασινοπούλου, Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, Λέσχη Υγείας της Ευρώπης κ.ά.).

Το 2006 η Ακαδημία Αθηνών τον βράβευσε σε αναγνώριση των κοινωνικών και πολιτικών του αγώνων με σκοπό την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους και μίας ανθρώπινης κοινωνίας. Το 2012 βραβεύτηκε στο Μέγαρο Rayburn του Κογκρέσου των ΗΠΑ από το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών (EAWC) για τη θέληση και την επιμονή που έχει επιδείξει στο κοινωνικό του έργο.¨»

Του Ευχόμαστε «σιδεροκέφαλος», και ευχόμαστε επίσης, να τον αφήσουν να βάλει τα πράματα στη θέση τους.

Επαναλαμβάνω, ο κόσμος έχει πολλές απαιτήσεις από τον νέο υπουργό.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δέκα δισ. ευρώ επιχειρηματικά δάνεια… παστωμένα στο εξωτερικό


Κοντά στα 10 δισ. ευρώ έχουν κάνει…φτερά και έχουν πάει στο εξωτερικό από επιχειρηματίες που υπερχρέωσαν τις επιχειρήσεις τους και μετέφεραν μεγάλο μέρος των δανείων που έλαβαν σε προσωπικούς λογαριασμούς.
Πρόκειται για ανθρώπους που το 2011 – 2012, διαβλέποντας ότι υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, επέλεξαν στρατηγικά να σταματήσουν την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους και να μεταφέρουν όλη τη ρευστότητά τους σε ξένες τράπεζες σε προσωπικούς λογαριασμούς.
Μάλιστα, στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας μιλώντας στον Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό. Μάλιστα, ο Πέτρος Κουσουλός αποκάλυψε περαιτέρω πως πολλά από τα χρήματα βρίσκονται στης τράπεζα HSBC της Ελβετίας. Ο κ. Σούρλας, χαρακτηριστικά τόνισε πως επιχειρηματίες «ξεκινούσαν ένα εργοστάσιο, έφτιαχναν το σκελετό, έπαιρναν τα δάνεια και μετέφεραν τα χρήματα στο εξωτερικό»
«Δεν με βοήθησε κανένας»
sourlas

«Οι αποκαλύψεις που έκανα και για το λαθρεμπόριο καυσίμων και για άλλες εκθέσεις, δεν ήταν επιχειρήματα για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τα έλεγα γιατί χτυπούσα πόρτες και δεν με άκουγε κανένας και αισθάνθηκα πολλές φορές μόνος και στεναχωρημένος, διότι είχα απέναντί μου πολύ ισχυρά συμφέροντα. Τώρα πρέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να τα υλοποιήσει όλα αυτά. Αν δεν το κάνει αυτό, εγώ είμαι πάλι εδώ. Δεν έχει σημασία αν είμαι στην γραμματεία ή όχι», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή ο κ. Σούρλας.
Επίσης, τόνισε: «Η βοήθειά μου είναι δεδομένη και στον κ. Νικολούδη και στον υπουργό Δικαιοσύνης. Σε όποιον μου ζητήσει τη βοήθεια μου θα το κάνω, πρωτίστως ανήκω στην παράταξη που λέγεται «Ελλάδα»».
Ερωτηθείς για το αν θα έμενε στο υπουργείο και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «Πρέπει να το σκεφτώ. Με τίμησε η παράταξη με μεγάλα αξιώματα (…) Από την άλλη δεν θα μπορούσαν να αγνοήσω μία τέτοια πρόσκληση. Αυτά τα 2,5 χρόνια, ήταν πολύ δύσκολα χρόνια. Όπως σας είπα και πριν ανήκω στην παράταξη που λέγεται «Ελλάδα»»
Σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τόνισε: «Ήμουν σε μία γραμματεία χωρίς καμία διεύθυνση, χωρίς γενική διεύθυνση, χωρίς τμήμα. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε βούληση, αλλά προφανώς κάποιοι παρακάτω είχαν άλλες απόψεις. Αλλά θα έρθει η ώρα που θα ελεγχθούν όλα αυτά».
Αναφορικά με την έκθεση για τα 23 δισ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων δήλωσε: «Όπως με το θέμα των τραπεζών, όταν ζήτησα τον έλεγχο για τα 23 δισ, τα οποία χαρακτηρίστηκα ότι ήταν ανεπίδεκτα είσπραξης . Αυτοί που τα έδωσαν , υπήρχαν οι εγγυήσεις. Πως υπέγραψαν οι τραπεζίτες;
23 δισ δεν είναι χρήματα των τραπεζών, είναι χρήματα του ελληνικού λαού. Αυτό ήθελα να μάθω, αλλά δεν με βοήθησε ούτε ο κ. Στουρνάρας, ούτε ο κ. Προβόπουλος. Υποχρεώθηκα τότε να δημοσιοποιήσω την έκθεση γιατί βρισκόμουν σε μία δύσκολη θέση».


Οι αποκαλύψεις Σούρλα και η επέμβαση της δικαιοσύνης που ζήτησε ο Κουρουμπλής 
kouroublis
Με δήλωσή του o νυν υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε αιτηθεί την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά τις δηλώσεις του ΓΓ Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα για την υπόθεση, των 23 δισ. κριθέντων ως ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων καθώς και των απειλών που ο τελευταίος έχει δεχθεί.
«Ο ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας δημοσιοποίησε με δελτίο Τύπου επιστολή που απέστειλε στο διοικητή της ΤτΕ Ι. Στουρνάρα με την οποία τον καλεί να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας αναφορικά με τα ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια. Η δήλωση του κ. Γ. Σούρλα εστιάζεται στα 23 δισ. ευρώ κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και ειδικότερα στα δάνεια που αφορούν δανειολήπτες επιχειρηματίες που μπορεί να περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, στη λίστα Νικολούδη και σε όλες τις άλλες λίστες όπου αναφέρονται καταθέσεις Ελλήνων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Κατόπιν των ως άνω κρίνεται αναγκαία η άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προκειμένου άμεσα να διερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν τα ακόλουθα:
• α)Ποιοι επιχειρηματίες δανειολήπτες των συγκεκριμένων δανείων που κρίνονται ανείσπρακτα έχουν καταθέσεις στις παραπάνω λίστες, β) εάν έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό και εσωτερικό και γ) εάν έχουν καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους.
• Για την ουσιαστική προστασία του δημόσιου συμφέροντος, να ερευνηθούν όλα τα ονόματα των ως άνω δανειοληπτών, των μελών των διοικήσεων των επιχειρήσεών τους και των μελών των οικογενειών τους που έχουν καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού.
• Να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, τα κόμματα και το Κοινοβούλιο για τις εσωτερικές διαδικασίες των τραπεζών και των υπευθύνων που ενέκριναν τη χορήγηση των εν λόγω δανείων, είτε αυτά αφορούν επιχειρηματικά πάσης μορφής (κεφαλαίου κίνησης-παγαιοποιήσεων κ.λπ.), είτε δάνεια προς τους φορείς των ως άνω επιχειρήσεων για αγορά μετοχών (μετοχοδάνεια), ανεξαρτήτως εάν αυτά προορίζονταν για συμμετοχή σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των επιχειρήσεών τους ή για αγορά μετοχών άλλων επιχειρήσεων.
• Να κατατεθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και στη Βουλή τα σχετικά εισηγητικά σημειώματα αξιολόγησης των αιτημάτων – πρακτικά έγκρισης, χορήγησης και εκταμίευσης των ως άνω κόκκινων δανείων ανά πελάτη και τράπεζα καθώς και η σημερινή διασφαλιστική αξία των εμπραγμάτων και λοιπών εξασφαλίσεων που τυχόν ελήφθησαν για τη χορήγησή τους.
• Για τις εμπορικές τράπεζες που έχουν προσφύγει στο ΤΧΣ για την άντληση κεφαλαίων στήριξης (δηλαδή έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου) να ερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν: τα στοιχεία από το έτος 2000 έως σήμερα που αφορούν σε έκτακτες παροχές (μπόνους) επίτευξης στόχων (είτε με καταβολή μετρητών, είτε με προσφορά προς αγορά ιδίων μετοχών σε προνομιακές τιμές, είτε λοιπές διευκολύνσεις) προς τα μέλη των διοικήσεών τους και τα στελέχη τους που εμπλέκονται/ευθύνονται με οποιονδήποτε τρόπο ως αρμόδιοι στην έγκριση/χορήγηση των υπόψη ύψους 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.
• Να ερευνηθεί το πόθεν έσχες των ΔΣ και των στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τα παραπάνω ακάλυπτα δάνεια καθώς και των μελών των οικογενειών τους, πριν και μετά τις ως άνω επισφαλείς εγκρίσεις των 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.
• Να ερευνηθούν οι απειλές που δέχθηκε ο κ. Γ. Σούρλας καθώς και η απροθυμία του κ. Ι. Στουρνάρα να συμβάλει στο υποβληθέν προς αυτόν αίτημα».

Θρήνος στο τελευταίο “αντίο” του σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα


Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε στην Αθήνα η κηδεία του δεύτερου σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα, ο οποίος καταγόταν από την Ηλεία. Ο 31χρονος βρήκε τραγικό θάνατο στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, μετά τη συντριβή του F16.
Η νεκρώσιμη ακολουθία του σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα πραγματοποήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη, με απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας και παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Η ακολουθία ολοκληρώθηκε στις 16:45 και ακολούθησε η ταφή.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ EUROKINISSI

ΣΠΑΡΑΞΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ στην κηδεία του Έλληνα σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη

Οι δικοί του άνθρωποι ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν τη συμφορά που βρήκε την οικογένεια τους. Ο γιος, σύζυγος, πατέρας, φίλος… δεν είναι πια μαζί τους, αφού έχασε τη ζωή του στη συντριβή του πολεμικού αεροσκάφους F-16 στην Ισπανία.
laskaris1-1.jpg
Σήμερα, πλήθος κόσμου έδωσε το παρών για το «τελευταίο αντίο» στον Παναγιώτη Λάσκαρη, τον 35χρονο έμπειρο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας,  ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στην νατοϊκή βάση, μαζί με τον σμηναγό, τον 31χρονο Αθανάσιο Ζάγκα. Τιμητικό άγημα και πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από το ναό.
laskaris3.jpg
Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στον ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στη Ριζούπολη. Τραγικές φιγούρες η μητέρα του αλλά και η σύζυγός του που δεν μπορούσαν να αντέξουν το χαμό του. Ο Έλληνας σμηναγός ήταν και πατέρας, είχε ένα γιό. Μια γυναίκα, πιθανότατα η μητέρα του, δεν άντεξε και λιποθύμησε, ενώ λίγο πριν φώναξε ξεψυχησμένα: "Λεβέντη μου! Ο Θεός τον ήθελε στον ουρανό".
panagiwtis-laskaris.jpg
Ο νέος υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο ΥφυπουργόςΆμυνας, Νίκος Τόσκας, αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ένοπλων Δυνάμεων, καθώς και Τούρκος ανώτατος αξιωματικός έδωσαν, μεταξύ άλλων, το "παρών" στην κηδεία του.
Στεφάνι έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Μιχάλης Κωσταράκος. Τιμητικό στέφάνι έστειλαν από κοινού Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και η ηγεσία των Ένοπλων Δυνάμεων. Η οικογένεια είχε ζητήσει αντί στεφάνων να δοθούν λεφτά στο Χαμόγελο του Παιδιού.
laskaris2jpg.jpg

Γ.Γ στο Υπουργείο Άμυνας ο γεν. γραμματέας του Δ.Λάρισας Γιάνννης Ταφίλης

Τελικά φαίνεται πως θα υπάρχει εκπροσώπηση από τη Λάρισα στο νέο κυβερνητικό σχήμα, έστω στη δεύτερη γραμμή.
O Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων Γιάννης Ταφύλης, με την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη που τον επέλεξε ως συνεργάτη του στο Δήμο, θα αναλάβει την θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο Ταφύλης είναι υπεύθυνος στον τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα επί αμυντικών θεμάτων. Μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος είχαν παρουσιάσει σε δημόσια εκδήλωση τις θέσεις του για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο όνομα του Γ. Ταφύλλη, είχε αναφερθεί επικριτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στη Βουλή, προ διετίας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων. Τον είχε τότε υπερασπιστεί σθεναρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας. Ο Γ. Ταφύλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δεσκάτη, απόφοιτος της Σχολής Ικάρων με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην επιστήμη των υπολογιστών από το πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας και εξειδίκευση στην ανάλυση και σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτων υψηλών απαιτήσεων. Ολοκλήρωσε εικοσιπενταετή καριέρα στην Πολεμική Αεροπορία και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του σμηνάρχου μετά από αίτησή του. Υπηρέτησε ως πιλότος μαχητικών αεροσκαφών και επιτελής και στη συνέχεια ως επικεφαλής του φορέα για τη σχεδίαση και ανάπτυξη της υποδομής των πληροφοριακών συστημάτων που υποστηρίζουν το επιχειρησιακό έργο της Αεροπορίας.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)