Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Μειώσεις έως και 20% στις αποδοχές 195.000 εργαζομένων στο Δημόσιο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ
Το μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια θα έρθει τελικά νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο 195.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα δουν το μισθό τους να συρρικνώνεται. Οι μειώσεις σε αρκετές περιπτώσεις θα φτάνουν ακόμα και το 20%.

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα καταργηθούν δεκάδες ειδικά επιδόματα, θα γίνει αναπροσαρμογή στους βασικούς μισθούς, ενώ ο μισθός θα συνδεθεί με τη βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων, έτσι όπως εφαρμόστηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο για τον «στενό» δημόσιο τομέα.

ΟΙ περικοπές εξπρές στα ειδικά μισθολόγια έρχονται προκειμένου να εξοικονομηθούν 100 εκατομμύρια ευρώ, καθώς τα συγκεκριμένα χρήματα θα είναι δυνατό να συνυπολογιστούν στη «μαύρη τρύπα» των 325 εκατ. ευρώ που αφορούν τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν πριν από την εφαρμογή του νέου Μνημονίου και οι Ευρωπαίοι εταίροι ζητούν άμεσα.

Υπενθυμίζεται πως με ειδικά μισθολόγια αμείβονται οι δικαστικοί λειτουργοί, οι γιατροί του ΕΣΥ, τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και τα μέλη ΕΠ σε ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό ΚΕΠΕ, προσωπικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αρχιερείς όλων των δογμάτων, μουσικοί και καθηγητές Εθνικής Σχολής Υγείας.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα προβλέπει η νέα δανεική σύμβαση από τις περικοπές μισθών και επιδομάτων θα μπει «ασπίδα» για τους χαμηλόμισθους των ειδικών μισθολογίων και θα επιδιωχθεί να μην υπάρξουν και νέες μειώσεις στις αποδοχές τους.

Βάζουν χέρι στις συντάξεις για το "ναι" της τρόικας

Συνάντηση με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, είχε το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Εργασίας, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να εξασφαλιστούν περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, που λείπουν για να κλείσει η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω οικονομική διαφορά, ήταν ένας από τους λόγους που αναβλήθηκε το Eurogroup της Τετάρτης.

Όπως όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε μια ακόμα επώδυνη συμφωνία για τους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα κατέληξαν σε περικοπές 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ και 20% στις συντάξεις των ειδικών ταμείων - ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών - από ένα ποσό και πάνω το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ των 1.200 και των 1.300 ευρώ.

Από τις περικοπές αυτές, αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά 100 εκατ. ευρώ (50 εκατ. από τα ειδικά Ταμεία και 50 εκατ. από το ΝΑΤ).

Το βάρος στις επικουρικές

Συμφωνήθηκε, επίσης, οριστικά ότι το ποσό των 200 εκατ. που υπολείπεται, θα αναζητηθεί από περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Οι περικοπές θα είναι 15% μεσοσταθμικά, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του πλαφόν, αν δηλαδή η μείωση θα γίνει στις επικουρικές συντάξεις που είναι μεγαλύτερες από 150, 200, ή 300 ευρώ.

Η τρόικα ζήτησε και έλαβε όλα τα σχετικά στοιχεία για τον αριθμό των δικαιούχων των συντάξεων και τα ποσά τα οποία λαμβάνουν.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα μέτρα θα έχουν συμφωνηθεί το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης

Νέο βιβλίο Ιστορίας

Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε νέο βιβλίο Ιστορίας για τη Στ΄ Δημοτικού, σε αντικατάσταση του βιβλίου της Μ. Ρεπούση, για το οποίο είχε προκληθεί μεγάλη αντίδραση και είχε αποσυρθεί.

Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε νέο βιβλίο Ιστορίας για τη Στ΄ Δημοτικού, σε αντικατάσταση του βιβλίου της Μ. Ρεπούση, για το οποίο είχε προκληθεί μεγάλη αντίδραση και είχε αποσυρθεί.

Η υφυπουργός Παιδείας, κ. Χριστοφιλοπούλου, υπέγραψε απόφαση με την οποία εγκρίνεται η εκτύπωση του διδακτικού βιβλίου της Ιστορίας «Νεότερα Χρονικά» με κάποιες διορθώσεις που υπέδειξε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το οποίο θα σταλεί σε εκατό σχολεία για την πιλοτική διδασκαλία του.

Το 2008, ανατέθηκε η συγγραφή νέου βιβλίου Ιστορίας σε ομάδα ιστορικών υπό τον καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Κολιόπουλο, στην οποία συμμετείχαν ο καθηγητής επίσης Nεότερης Ιστορίας Ιάκωβος Μιχαηλίδης, ο φιλόλογος Χαράλαμπος Μηνάογλου και ο σχολικός σύμβουλος Αθανάσιος Καλλιανιώτης.

Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί

Η 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, είναι αφιερωμένη στα παιδιά που δίνουν την δική τους μάχη με την ασθένεια στην πιο τρυφερή τους ηλικία.

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO) η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου στοχεύει στην ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.

Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού, ποσοστό 70% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα θεραπεύονται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα.

Ο καρκίνος στο παιδί δεν είναι κληρονομικός, δεν είναι μεταδοτικός. Δεν σημαίνει θάνατο. Είναι μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή του παιδιού, νόσος που χρειάζεται χρόνο και κατάλληλη, εξειδικευμένη θεραπεία, αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι για τον παιδικό καρκίνο, δεν υπάρχει πρόληψη.

Ομως η αξιολόγηση υπόπτων συμπτωμάτων και ευρημάτων μπορεί να οδηγήσει στην έγκαιρη διάγνωση, γι αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Αν η διάγνωση γίνει χωρίς καθυστέρηση τα ποσοστά ίασης είναι υψηλά: οι σύγχρονες θεραπείες κάνουν την παρατεταμένη επιβίωση και την ανάρρωση όχι μόνο πιθανές αλλά και δυνατές για πολλούς παιδικούς καρκίνους.

Οι κυριότερες μορφές παιδικού καρκίνου είναι: Λευχαιμίες (οξεία λεμφοβλαστική, οξεία μυελοβλαστική), οι όγκοι του κεντρικού νευρικού συστήματος που είναι κυρίως εγκεφαλικοί όγκοι (αστροκύτωμα, γλοίωμα, μυελοβλάστωμα, επενδύμωμα), τα λεμφώματα (κακοήθεις όγκοι λεμφαδένων ή άλλων οργάνων), οι όγκοι του αμφιβληστροειδούς (ρετινοβλάστωμα), τα σαρκώματα μαλακών μορίων (ραβδομυοσάρκωμα) και των οστών (οστεοσάρκωμα, σάρκωμα Ewing),οι όγκοι νεφρών (νεφροβλάστωμα) και επινεφριδίων (νευροβλάστωμα), οι όγκοι ήπατος (ηπατοβλάστωμα), κ.α. Κακοήθεις όγκοι ενήλικου τύπου όπως ο καρκίνος του μαστού, του πνεύμονα, του προστάτη, κλπ είναι πάρα πολύ σπάνιο να παρατηρηθούν στην παιδική ηλικία.

Ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στην παιδική ηλικία είναι η λευχαιμία, μια νόσος που προσβάλλει τα κύτταρα που παράγονται στον μυελό των οστών.

Τα παιδιά με καρκίνο πρέπει να θεραπεύονται σε ειδικά παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα και να αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που θα τα φροντίζουν όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και στην περίοδο της επανένταξης, υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

Ο σκοπός της θεραπείας του παιδικού καρκίνου δεν είναι μόνο η ίαση, αλλά και η διατήρηση της ποιότητας ζωής, η ψυχολογική και ψυχοκοινωνική ευεξία των νεαρών ασθενών, καθώς η κατάθλιψη είναι μια από τις πιο κοινές ψυχιατρικές διαταραχές του παιδικού καρκίνου, ως αποτέλεσμα της απώλειας του φυσιολογικού ρυθμού ζωής, λόγω της νόσου και των παρενεργειών από τη μακρόχρονη θεραπεία.

Η «Φλόγα» εδώ και 30 χρόνια, βρίσκεται δίπλα στο παιδί με καρκίνο και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα του παιδιού που δίνει μάχη για να κερδίσει τη ζωή του, αλλά και στους γονείς, οι οποίοι για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους.

Οι Σύλλογοι «Φλόγα» και «Λάμψη» (Σύλλογος γονέων παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα Βορειας Ελλάδας) βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. Προσπαθούν να ενημερώσουν σωστά την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουν τις προκαταλήψεις.

«Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση.Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας», υπογραμμίζει η «Φλόγα».

Συναινετικά διαζύγια σε 3 ημέρες


Με τις νέες ρυθμίσεις μειώνεται σε 6 μήνες, από 1 έτος, ο χρόνος που πρέπει να κρατήσει ο γάμος προκειμένου να γίνει έγγραφη συμφωνία για τη λύση του. Το διαζύγιο-εξπρές θα βγαίνει με διάταξη παρέδρου Μονομελούς Πρωτοδικείου

Με διαδικασίες-εξπρές θα βγαίνουν πλέον τα συναινετικά διαζύγια, ενώ τροποποιείται και το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τον όρκο στα δικαστήρια, σύμφωνα με αλλαγές που επέφερε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης.

Με τις νέες ρυθμίσεις μειώνεται από 1 έτος σε 6 μήνες ο χρόνος που πρέπει να κρατήσει ο γάμος προκειμένου να γίνει η έγγραφη συμφωνία για τη λύση του. Το συναινετικό διαζύγιο θα βγαίνει με διάταξη παρέδρου Μονομελούς Πρωτοδικείου μέσα σε διαδικασίες-εξπρές 2-3 ημερών, ενώ μέχρι τώρα η σχετική διαδικασία απαιτούσε τουλάχιστον 1,5 έτος (με δύο αλλεπάλληλες συζητήσεις στο δικαστήριο σε απόσταση 6 μηνών κ.λπ.).

Η συμφωνία των συζύγων περιλαμβάνει την επιμέλεια των παιδιών και την επικοινωνία με αυτά, ενώ μπορεί να ρυθμίζει τη διατροφή τους και η απόφαση του Πρωτοδικείου αποτελεί εκτελεστό τίτλο.

Με την αλλαγή για τον όρκο, ενώπιον δικαστηρίου, καθένας (μάρτυρας, ένορκος, πραγματογνώμονας κ.λπ.) μπορεί να επιλέγει ανάμεσα στον θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο με τέτοιο τρόπο που να μην αποκαλύπτονται αναγκαία οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Η τροποποίηση έρχεται μετά πολλές καταδίκες της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Για τις Ανεξάρτητες Αρχές προβλέπεται η λήξη της θητείας των μελών που έχουν συμπληρώσει 8ετή θητεία, ενώ παραμένει ως κακούργημα η τιμωρία του δουλεμπορίου (όσων με αμοιβή φέρνουν λαθρομετανάστες) ύστερα από τις αντιδράσεις ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Ενσημο
Παράλληλα προβλέπεται ότι δεν θα καταβάλλεται δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές εργατικές αγωγές, στις διατροφές και στις αγωγές για τροχαία, προκειμένου να διευκολυνθούν απολυμένοι, άνεργοι, θύματα τροχαίων.

Για τους δικαστές προβλέπεται ότι με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους όλοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εκκρεμότητες, αλλιώς απειλείται άσκηση πειθαρχικής δίωξης. Η καθυστέρηση μπορεί να επιφέρει και περικοπή αποδοχών, αφού προηγηθούν εξηγήσεις του δικαστή.

Επίσης δεν επιτρέπεται η μετάθεση δικαστή πριν να περάσει ένα δικαστικό έτος στον τόπο τοποθέτησής του (για τους διοικητικούς δικαστές προβλέπεται διετία).

Πού πάνε τα λεφτά του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας;

«Από το κάθε ευρώ μόλις 19 λεπτά καταλήγουν στην ελληνική κυβέρνηση»
«Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται; Μελετήστε το γράφημα...», σημειώνει στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν.



Από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάναν.

Ο βρετανός ευρωβουλευτής (από το 1999 εκπροσωπεί στο Ευρωκοινοβούλιο τη Νοτιοανατολική Αγγλία μετέχοντας στην ομάδα των Συντηρητικών) εξηγεί ότι τα υπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. «Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων», όπως εκτιμά ο ευρωβουλευτής.

Ειδικότερα, από το κάθε ευρώ του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, ενώ 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.

«Τέλος, 18 λεπτά από το ευρώ που προορίζεται για τη διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)», σημειώνει ο Χάναν, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «γι' άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι φτωχοί σώζουν τους πλούσιους».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)