Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Δείτε τι φορολογία σας περιμένει

Επειδή οι δηλώσεις θα γίνουν από τους περισσότερους τον Ιούνιο και οι λυπητερές θα έρθουν μετά τις εκλογές δείτε από τώρα τι σας περιμένει:
 Σύμφωνα με χαρακτηριστικά παραδείγματα που αναρτά η Παρέμβαση Διαδικτυακής ομάδας λογιστών-φοροτεχνικών στη σελίδα Φορολογικές ανισορροπίες στην Ελλάδα της κρίσης!!
 Παραδείγματα:
 1.Κάτοικος εξωτερικού έχει στην ιδιοκτησία του ένα αυτοκίνητο 1400 κ.ε. για να μετακινείται όταν έρχεται στην Ελλάδα και ένα τραπεζικό λογαριασμό για να μεταφέρει τα λεφτά του. Ο τραπεζικός λογαριασμός του δίνει το ελάχιστο ένα λεπτό εισόδημα από τόκους. Στην Ελλάδα δεν έχει εισόδημα. ΦΟΡΟΣ; 2.264,24?
 
 
 
 
2.Νεαρή δικηγόρος καθαρά το έτος 9.854,41 μείον ενοίκιο 3850 μείον φόρος συν παρακράτηση 3212,15 της μένουν για να ζήσει 2792,26, δηλ. 232,69 το μήνα!!!
 
 
3.Ανεργος με 100 ευρω εισοδημα απο επιδοτουμενο προγραμμα , μενει σε ενα σπιτι 110 τμ με την μητερα του ( εχοντας μονο το 50% ) , και ενα αυτοκινητο 1149 κυβικα 17ετιας. : 3,550 ευρω φορο !!!
 
 
4.Παράδειγμα επαγγελματία, με μόνη ιδιοκτησία ένα αυτ/το 599 cc, φιλοξενούμενος στον πατέρα του, με υποκατάστημα που διέκοψε το 2013 με ζημιές , θα πληρώσει φόρο 3.587,40 (!!!)
 
 
5. Ατομική επιχείρηση με κέρδη (και μετά την αφαίρεση ασφαλιστικών εισφορών) της τάξεως των 2.498,33, φιλοξενούμενος στους γονείς, με μόνο του λάθος την κατοχή Ι.Χ. 1800 κ.ε . Φόρος ... 4.000 και κάτι ψιλά ... !!!!!!
 
 
6. Μισθωτος με αποδοχές 15000 vs Ατομική επιχείρηση με κέρδη 15000
Εισόδημα, τεράστια ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ως προς το πoσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι δυο φορολογούμενοι.
Ο πόλεμος εξόντωσης του ιδιωτικού τομέα από τη δήθεν φιλελεύθερη κυβέρνηση Σαμαρά σε φώτο:
Α. μισθωτός (φόρος 1.350 ευρώ) !!!!
 
 
 
Β. Ήρωας φορολογούμενος που επιμένει να ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα: (φόρος 6.845 ευρώ)
 
 
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ 
OΠΛΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΤΕ

«Ναι, θα μειωθούν πάλι οι συντάξεις»

Κυνική ομολογία για μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος όμως έσπευσε να τις χαρακτηρίσει «μικρές».
Προηγήθηκε, βέβαια, η δήλωση περικοπών από την πρώην δημοσιογράφο του Mega και νυν υποψήφια ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, η οποία στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου («στον ενικό»), μιλώντας για την «κουρεμένη» σύνταξη της μαμάς της, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έρχεται και μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βρούτσης, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό, παραδέχτηκε ότι...
θα γίνουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, από την 1η Ιουλίου 2014 και μετά, λόγω εφαρμογής του συντελεστή βιωσιμότητας των επικουρικών ταμείων.
Μπορεί ο υπουργός Εργασίας να τις χαρακτηρίζει μικρές τις περικοπές αυτές, αλλά είναι γνωστό ότι μπορεί να φτάσουν έως και το 40% σε κάποιες περιπτώσεις. Ο συντελεστής βιωσιμότητας θα ενεργοποιείται στο εξής αυτόματα, μόλις διαπιστώνεται ότι κάποιο Ταμείο καταγράφει ελλείμματα που πρόκειται να διογκωθούν, αν συνεχίζει να καταβάλλει το ίδιο ύψος συντάξεων.
Ο κ. Βρούτσης, πάντως, έσπευσε να δηλώσει ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, αφού χαρακτήρισε «θωρακισμένο και νοικοκυρεμένο» το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «καμία πρόθεση για αλλαγές στο καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης των γυναικών με ανήλικα τέκνα».
Δέσμευση
Βέβαια, σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν για την Ελλάδα, το υπουργείο Εργασίας έχει δεσμευτεί έναντι της τρόικας για να προχωρήσει εντός του έτους σε «βαθιά αναθεώρηση» του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Μάλιστα, πρέπει έως τον Ιούνιο φέτος να κατατεθούν προτάσεις που θα εστιάζουν στην αναθεώρηση των δαπανών κοινωνικής πρόνοιας, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του συστήματος. Ακολούθως, θα πρέπει να υπάρξουν αναλογιστικές μελέτες που θα δείχνουν τη βιωσιμότητα του συστήματος, μέσα από συγχωνεύσεις Ταμείων, με στόχο να μείνουν μόλις τρία, σε ό,τι αφορά το σκέλος της κύριας σύνταξης.
Απαραίτητη προϋπόθεση της συγχώνευσης είναι να υπάρξει ισορροπία εισφορών και παροχών. Οι όποιες αλλαγές αναμένεται να θεσμοθετηθούν με νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή, πριν από το τέλος του έτους, για να τεθούν σε εφαρμογή από 1/1/2015 και μετά. Επίσης, η κρατική στήριξη προς το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα έτη και να πέσει κάτω από τα 12 δισ. ευρώ, όταν το τρέχον έτος είναι 12,7 δισ. ευρώ.
Ολα τα παραπάνω έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις Βρούτση ότι δεν θα αλλάξουν και άλλο προς το χειρότερο οι όροι συνταξιοδότησης. Πάντως, ο υπουργός Εργασίας, αναφερόμενος στις συντάξεις «μαϊμού», επισήμανε ότι έχουν διαγραφεί από το σύστημα περισσότερες από 30.000 τέτοιες συντάξεις και ότι με τις αλλαγές που έχουν γίνει το φαινόμενο έχει πια καταπολεμηθεί.

Συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών

Να συνεχίσουν την απεργία διαρκείας αποφάσισαν σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίαση, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών των Λαϊκών Αγορών.

"Απαντάμε στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης με κλιμάκωση του αγώνα μας με συνέχιση της απεργίας διαρκείας" τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες λαϊκών αγορών, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο. Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως...
"οι πρακτικές «αποφασίζουμε και διατάζουμε» για τη διάλυση των Λαϊκών Αγορών, χωρίς να λαμβάνουν καθόλου υπ' όψιν τους τα αιτήματα Παραγωγών και Επαγγελματιών πωλητών, δείχνουν το αδιέξοδο και τον πανικό της κυβέρνησης". "Η αντιδημοκρατική αδιαλλαξία της κυβέρνησης, θα μας βρει όλους ενωμένους σαν μία γροθιά", προσθέτουν.
Επιπλέον, οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών αποφάσισαν να συμμετάσχει όλος ο κλάδος στο μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο για την Εργατική Πρωτομαγιά, με συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος.
Επίσης την ίδια μέρα, θα προσφέρουν δωρεάν τρόφιμα, στις 10. 30 το πρωί, στα διόδια των Αφιδνών, ενώ την Παρασκευή 2 Μαΐου, ημέρα κατάθεσης στη Βουλή, του "νομοσχεδίου-ταφόπλακα", όπως το χαρακτηρίζουν οι παραγωγοί, των λαϊκών αγορών, καλούν σε διαδήλωση, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος.
Τέλος, το Σάββατο 3 Μαΐου οργανώνεται διανομή τροφίμων στον Περισσό, στην οδό Σαλαμίνος...

Από το οκτάωρο, στις ομαδικές απολύσεις


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1886 - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014 
Θέμα ομαδικών απολύσεων, καθώς και επαναφορά του εργοδοτικού λοκ άουτ ανοίγει η κυβέρνηση, μια ημέρα πριν από το συμβολικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει έτοιμο το χρονοδιάγραμμα των προτάσεων για τις αλλαγές από τον ερχόμενο Ιούνιο στα προαναφερόμενα θέματα, που δίνουν τη χαριστική βολή σε ό,τι απέμεινε από το συνδικαλίζεσθαι και τον ιστορικό νόμο 1264/82 του Απόστολου Κακλαμάνη, μέχρι και το τελευταίο προπύργιο που παρέμεινε...
-επί τρόικας- άθικτο: τις ομαδικές απολύσεις.
Ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου μιλώντας χθες στον Alpha 9,89 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των συγκεκριμένων αλλαγών, τονίζοντας ότι «υπάρχει υποχρέωση από τις συμφωνίες να επανεξεταστούν μερικά θέματα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και να δούμε τα συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα που να έχει φτάσει σε επίπεδο νομοθέτησης».
Η ατζέντα στο χρονοδιάγραμμα των αλλαγών περιλαμβάνει:
1Την αύξηση του ορίου των απολύσεων στο 10% και μέχρι 30 άτομα το μήνα (όσο προβλέπει και η σχετική κοινοτική οδηγία) στις επιχειρήσεις που απασχολούν από 150 άτομα μέχρι 300 άτομα.
2 Την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στις επιχειρήσεις που απασχολούν από 300 άτομα και άνω με ειδικά κριτήρια ανά κλάδο και δραστηριότητα της κάθε επιχείρησης.
3Τον τρόπο χρηματοδότησης του συνδικαλιστικού κινήματος όπου θα συζητηθεί το εάν πρέπει τα συνδικάτα να χρηματοδοτούνται από το κράτος ή να στηρίζονται μόνο στις εθελοντικές εισφορές των μελών τους.
4Τον τρόπο προκήρυξης των απεργιών με στόχο οι αποφάσεις για την προκήρυξή τους να λαμβάνονται με την ευρεία πλειοψηφία των εργαζομένων 50%+1 επί των εγγεγραμμένων και όχι των παρόντων.
5Την επαναφορά της ανταπεργίας (λοκ άουτ), εφόσον ο επιχειρηματίας θεωρεί ότι από την απεργία θίγονται τα συμφέροντα της επιχείρησης.
6Τον κατακερματισμός των συνδικαλιστικών οργανώσεων και το ενδεχόμενο ενοποιήσεών τους.
7Την αξιοπιστία των συνδικάτων
8Τον τρόπο χορήγησης των συνδικαλιστικών αδειών. Στο Δημόσιο δίδονται περισσότερες άδειες στους συνδικαλιστές από ό,τι στον ιδιωτικό τομέα.
Το θέμα των πλαισίου των απολύσεων αποτέλεσε σημείο αιχμής στην πρόσφατη διαπραγμάτευση με την τρόικα, όπου ασκήθηκαν έντονες πιέσεις για άμεση λήψη μέτρων, αλλά το θέμα -ελέω εκλογών- παραπέμφθηκε στο φθινόπωρο.
Τα παραπάνω θέματα φωτογράφισε χθες στη Βουλή ο Guy Ruder, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του κοινωνικού διαλόγου και της συμφωνίας για αυτά των κοινωνικών εταίρων. Ταυτόχρονα άφησε αιχμές ότι ο διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων βρίσκει προσκόμματα από την κυβέρνηση, την οποία απέφυγε να ονοματίσει.
«Η καταστροφή της συλλογικής διαπραγμάτευσης είναι μια από τις πιο επικίνδυνες πτυχές της παρούσας κατάστασης σε πάρα πολλά μέρη της Νότιας Ευρώπης και η Ελλάδα δεν είναι εξαίρεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ruder.
**Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ
Νεκρανάσταση
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης μιλά για νεκρανάσταση του αντισυνδικαλιστικού νόμου 330/1976, το απεργοκτόνο άρθρο 4 του νόμου 1365/83, που ίσχυε μόνο για το δημόσιο τομέα, καθώς και το δικαίωμα των εργοδοτών για ανταπεργία, δηλαδή αντεργατικούς νόμους που καταργήθηκαν έπειτα από μεγάλους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας.
* Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Ερχεται το λοκ άουτ
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης μιλά για «νέα μέτρα». «Φαίνεται ότι θα έρθει στην Ελλάδα το λεγόμενο "λοκ άουτ", δηλαδή η ανταπεργία της εργοδοσίας. Φαίνεται ότι θα έρθει η άρση των όποιων περιορισμών υπάρχουν αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις. Και δεν το λέω εγώ, το λέει η ανακοίνωση της τρόικας που είπε ότι αυτά τα μέτρα είναι μπροστά. Και έχουμε τη διαβεβαίωση, προσπαθώ με ακρίβεια να το μεταφέρω από το ανακοινωθέν της τρόικας, αυτά τα μέτρα υποσχέθηκε η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει. Κι έχουμε κι άλλα ζητήματα».
* ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Η παράδοση συνεχίζεται...
Κατακερματισμένα, παρά τα προβλήματα, και με δύο συγκεντρώσεις το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας θα εορτάσει αύριο την εργατική Πρωτομαγιά.
Τα συνδικάτα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την προσεχή Πέμπτη από κοινού με τα Εργ. Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Ν. Τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργ. Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Για τις 10.00 το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενώ μισή ώρα πριν θα διαβαστούν ποιήματα που γράφτηκαν για την ημέρα της εξέγερσης των εργατών του Σικάγο.
Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να κερδίσουμε ξανά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
Η ΔΑΚΕ αναφέρει ότι το κράτος πρόνοιας μεταλλάσσεται σε «κράτος φιλανθρωπίας», ο δημόσιος χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος υπονομεύεται ευθέως και οι συντάξεις γίνονται «φιλοδωρήματα ανέχειας» με τις περικοπές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να συνιστούν παραβιάσεις του «Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
Προσυγκέντρωση στα Χαυτεία στις 10.30 οργανώνει το ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ), το οποίο σημειώνει ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης, να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση και τα χρέη τους».
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί 10.30 π.μ. Στο Μουσείο, “για την υπεράσπιση των συμβάσεων, στην κατεύθυνση της διεύρυνσις τους και την προστασία των ανέργων”, και στον Πειραιά 10.30 πμ στο μνημείο στο Πασαλιμάνι.
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ από enet

Πρωτομαγιά 1936 και η φωτογραφία που ενέπνευσε τον Ρίτσο



Image
Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από τον Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη.

Το 1893, 2000 διαδήλωσαν ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.

Το 1936 έχουμε τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν γύρω στο Φεβρουάριο, με κατάληψη ενός εργοστασίου ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων των εργατών και συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια. Εναντίον τους χρησιμοποιήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός.
Δεν υπήρχε κεντρική συγκέντρωση, αλλά μικρές συγκεντρώσεις με ομιλητές σε διάφορα μέρη της πόλης. Σε μια συγκέντρωση στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου, χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν 7-8 εργάτες. Σ' αυτό το σημείο έχει στηθεί το μνημείο του καπνεργάτη. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και συνολικά είχαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 300 τραυματίες. Οι δολοφονίες των εργατών ήταν η έμπνευση του Ρίτσου για τον "Επιτάφιο".

Στην παραπάνω φωτογραφία ο Τάσος Τούσης από το Ασβεστοχώρι κείτεται νεκρός στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου. Η μάνα του ολοφύρεται.

Ηταν αυτη η εικόνα που ενέπνευσε τον Γιάννη Ρίτσο και μετά από τρεις μέρες δημοσίευσε  τον ανυπέρβλητο Επιτάφιο

"Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου
Πουλάκι της φτωχιάς αυλής, ανθέ της ερημιάς μου…"
http://www.onalert.gr/stories/prwtomagia-1936-kai-h-fwtografia-pou-enepneuse-ton-ritso

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)