Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Οι εντιμότατοι φίλοι του κυρίου Σαμαρά

Άλλοι φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ, άλλοι έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τον ΣΔΟΕ, άλλοι επιδιώκουν δωράκια από τις αποκρατικοποιήσεις. Όλοι τους στρατεύονται στο πολιτικό σχέδιο Σαμαρά για τη "Νέα Ευρωπαϊκή Παράταξη". Η "Ζούγκλα" εισβάλει στο Μαξίμου και η τύχη του τηλεοπτικού σταθμού "902" παίρνει απροσδόκητη τροπή, από την Αριστερά στη Δεξιά...

Δ. Μελισσανίδης, Β. Μαρινάκης, Φ. Βρυώνης, πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο για τα media Σαμαρά, με στόχο την παραμονή της Δεξιάς στην εξουσία.

Έκθετος ο πρωθυπουργός από τον ρόλο του συμβούλου του Στ. Παπασταύρου στη...
λίστα Λαγκάρντ και την εμπλοκή του στο κερδοσκοπικό fund.
Αποκαλυπτήρια για τη σχέση Σαμαρά - Μελισσανίδη
Μελιγγώνης Γιώργος
Το ρεπορτάζ του περιοδικού "Unfollow" για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, αλλά και οι καταγγελίες του ότι δέχθηκε απειλές από συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη, έδωσαν την αφορμή να ξετυλιχθεί ένα κουβάρι τριγωνικών σχέσεων και ύποπτων συμπτώσεων, με φόντο το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ.

Αυτό έγινε όταν ο επιχειρηματίας Δ. Μελισσανίδης θέλησε να διαψεύσει ότι ήταν εκείνος που απείλησε τη ζωή του συντάκτη του ρεπορτάζ και το έκανε μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του: του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Και εδώ αρχίζουν οι περίεργες συμπτώσεις: Ο Φ. Κρανιδιώτης, εκτός από πληρεξούσιος δικηγόρος του Δ. Μελισσανίδη, τυγχάνει προνομιακός συνομιλητής και στενός φίλος του Αντ. Σαμαρά, ενώ ήταν υποψήφιος με τη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές. Επίσης, ο Δ. Μελισσανίδης συγκαταλέγεται στους -τουλάχιστον- φιλικούς προς τον Αντ. Σαμαρά μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ είναι και ένας εκ των διεκδικητών της "χρυσοτόκου όρνιθος" που ακούει στο όνομα "ΟΠΑΠ".

ΣΥΡΙΖΑ: "Μυρίζει διαπλοκή"


Με αφορμή την "αποκάλυψη" πως ο μυστικοσύμβουλος του Αντ. Σαμαρά είναι και πληρεξούσιος δικηγόρος ενός επιχειρηματία που διεκδικεί τον ΟΠΑΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ αξίωσε απαντήσεις, διερωτώμενος αν "είναι νόμιμη και ηθική η διπλή ιδιότητα του κ. Φ. Κρανιδιώτη ως συμβούλου του πρωθυπουργού και ταυτοχρόνως δικηγόρου του κ. Μελισσανίδη". "Η υπόθεση μυρίζει διαπλοκή", επισήμανε η αξιωματική αντιπολίτευση. Στη δική του απάντηση, στο γνωστό ύφος του, ο Φ. Κρανιδιώτης επιβεβαίωσε ότι είναι δικηγόρος του Δ. Μελισσανίδη "σε υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμησης εδώ και 15 χρόνια", ενώ δεν διέψευσε ότι τελεί μυστικοσύμβουλος του Αντ. Σαμαρά. Την ίδια στιγμή, "αιδήμονα σιωπή" τήρησε κεντρικά η κυβέρνηση, καθώς ο Αντ. Σαμαράς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες η Κουμουνδούρου ζητούσε εξηγήσεις.

Μ. Βορίδης: "Απειλή μεταξύ ιδιωτών"

Ο μόνος "γαλάζιος" που τοποθετήθηκε δημοσίως επί του θέματος ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μ. Βορίδης, ο οποίος, μιλώντας στη Βουλή, επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, χαρακτηρίζοντάς το "πλημμέλημα της πλάκας, μια απειλή μεταξύ ιδιωτών", αν και... καταγγελίες για απειλές επιχειρηματιών προς δημοσιογράφους για τα όσα γράφουν δεν είναι απλώς "απειλές μεταξύ ιδιωτών".

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχθές επανήλθε, κατηγορώντας το Μαξίμου για "ένοχη σιωπή", η οποία "σε συνδυασμό με τις απαντήσεις του κ. Κρανιδιώτη, βεβαιώνει τους πολίτες για δύο πράγματα: πρώτον, πως ο διαπρύσιος κήρυκας της συνεργασίας της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή συνεχίζει, όντας σύμβουλος του κ. Σαμαρά, να είναι την ίδια στιγμή δικηγόρος επιχειρηματία που διεκδικεί τον ΟΠΑΠ. Δεύτερον, ότι η πώληση του ΟΠΑΠ έχει προαποφασιστεί να γίνει προς τον συγκεκριμένο επιχειρηματία". "Πάντα αποκαλυπτικός ο κ. Κρανιδιώτης. Να τον χαίρεται ο κ. Σαμαράς", κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, το Μαξίμου δεν απάντησε ούτε σ’ αυτή την ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας με την ένοχη σιωπή του τις υποψίες περί "οσμής διαπλοκής".

Το μακρύ χέρι του Σαμαρά στα μίντια
Νταρζάνου Α.
Σχέδιο ολοκληρωτικού ελέγχου των media και της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, εκπονείται από το πολιτικο- μιντιακό επιτελείο του Αντ.Σαμαρά, με μοχλό το ΣΔΟΕ και με στόχο τη δημιουργία νέας, "γαλάζιας διαπλοκής", που εκτός των άλλων θα χρησιμεύσει και ως όχημα συνεννοήσεων του πρωθυπουργού με τη διαπλοκή της παλαιάς εποχής. Το σχέδιο Σαμαρά για τα μίντια εντάσσεται στον διακηρυγμένο στόχο του για τη συγκρότηση νέας παράταξης.

Η νέα βαρωνεία στον χώρο των media φαίνεται ότι εγκαινιάζεται -κατά τραγική σύμπτωση- από τον προς πώληση τηλεοπτικό σταθμό 902 του ΚΚΕ, πανελλαδικής εμβέλειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις στελεχών του ΚΚΕ με πρόσωπα της "Ζούγκλας" Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται εκ των επικεφαλής εγχειρήματος για τη δημιουργία πανελλαδικού καναλιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος συναντήθηκε προσφάτως με τον πρωθυπουργό.

Ήδη ο Τριανταφυλλόπουλος βρίσκεται σε επαφές με δημοσιογράφους προκειμένου να τους προσλάβει στο κανάλι. Το πορτοφόλι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη, από την ομάδα των επιχειρηματιών που συνόδευσαν τον Αντ. Σαμαρά στο Κατάρ πρόσφατα, κληρονόμος της Alma Atermon που δραστηριοποιείται στην υπαίθρια διαφήμιση, αφανής βασικός μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Extra 3, και όπως λέγεται, με "άνοιγμα" στο δημόσιο ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στα νέα τζάκια της διαπλοκής φιγουράρει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει έναν μίνι μιντιακό Όμιλο, με "ναυαρχίδα" την εβδομαδιαία εφημερίδα "Παραπολιτικά", η οποία συχνά αναλαμβάνει τη "βρόμικη δουλειά " του Μαξίμου. Έπεται ραδιοφωνικός σταθμός και επίκειται άμεσα τηλεοπτικό περιοδικό.

Σε δεύτερο πλάνο μεταξύ των χρηματοδοτών βρίσκεται και ο Δ. Μελισσανίδης, με τον οποίο ο πρωθυπουργός έχει στενές σχέσεις και, όπως φαίνεται, διατηρεί το προβάδισμα στην εξαγορά του χρυσοφόρου ΟΠΑΠ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων του ΚΚΕ και με άλλους ενδιαφερόμενους, το κόμμα έχει βγάλει προς πώληση τον τηλεοπτικό 902 έναντι 10 εκατ. ευρώ, όμως συμβιβάζεται και στα 7. Εξ αυτών, τα 4 για την άδεια και τα 3 για τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις υποδομές δικτύου. Κατά μια απροσδόκητη τροπή των πολιτικών πραγμάτων, ένας τηλεοπτικός σταθμός που παραχωρήθηκε για τις ανάγκες ενός κομμουνιστικού κόμματος μπορεί να αποτελέσει τον σταθμό της πιο άγριας νεοφιλελεύθερης επίθεσης.

Ο ρόλος του ΣΔΟΕ

Μοχλό απροκάλυπτων πολιτικών παρεμβάσεων (ορισμένοι μιλούν και για εκβιασμούς...) αποτελεί το ΣΔΟΕ. Χαρακτηριστική είναι η περιπέτεια του Ανδρέα Γ. Κουρή που συνελήφθη προ μηνός για χρέη 9 εκατ. ευρώ του Alter στο ΙΚΑ. Είχε προηγηθεί η απόρριψη αιτήματος του πατέρα του να του δοθεί άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού. Αντιθέτως, ο μεγαλο-οφειλέτης του Δημοσίου Φ. Βρυώνης συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο Κατάρ και επιλέγεται ως ένας από τους νέους βαρώνους των μίντια. Αλλά και ο Θ. Αναστασιάδης ("Πρώτο Θέμα") παραμένει "ανοικτός" με την εκκρεμότητα των 5 εκατ. ευρώ, όμηρος του συστήματος.

Επικεφαλής του ΣΔΟΕ διορίστηκε ο πολιτικός φίλος του πρωθυπουργού Στέλιος Στυλιανόπουλος, εκτοξευθείς από την... εφορία Μεσσήνης.

Με την πλάτη στον τοίχο η παραδοσιακή διαπλοκή


Οι κινήσεις Σαμαρά δημιουργούν προβληματισμό ή και ανησυχία στο μπλοκ της παραδοσιακής διαπλοκής, που παραπονείται πως παρ' ότι υποστηρίζει την πολιτική ατζέντα Σαμαρά, ο πρωθυπουργός συντηρεί εκκρεμότητες εις βάρος της, όπως η παράταση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και οι δυσκολίες στον τραπεζικό δανεισμό, που μόνο με πολιτική παρέμβαση μπορούν να ξεπεραστούν εν μέρει, όπως φάνηκε και με το δάνειο - μαμούθ στο Mega. Στο βάθος παραμένει πάντοτε το αίτημα για "κούρεμα" των τραπεζικών δανείων των επιχειρήσεων ΜΜΕ. Η ανησυχία των παραδοσιακών βαρώνων μεγαλώνει, καθώς τα αποκαλυπτήριά τους δημοσιεύονται συχνά, με εκτενή άρθρα στον διεθνή Τύπο.

Σαμαρικοί εναντίον Καραμανλικών και για τον Τύπο;

Υπάρχει ιδιαιτέρως και η παράμετρος των εσωτερικών ανταγωνισμών ανάμεσα στους μιντιάρχες του συντηρητικού χώρου. Ο Γ. Αλαφούζος βρίσκεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με τον Γ. Μαρινάκη, από την εποχή της ατυχούς συνύπαρξής τους στον ΣΚΑΪ. Το παιχνίδι Σαμαρά με Μαρινάκη μπορεί να εγγραφεί και στην υφέρπουσα διαμάχη Σαμαρικών - Καραμανλικών στη Ν.Δ. και στο σχέδιο Σαμαρά για "νέα ευρωπαϊκή παράταξη" μαζί με τον Γ. Στουρνάρα κ.ά. εκσυγχρονιστικά στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ.

Γεια σου, κυρ-Σταύρο Παπασταύρου
Καρτερός Θανάσης 
Σκεφτείτε να ήταν στη λίστα Λαγκάρντ, συνδεμένος μάλιστα με έναν θηριώδη λογαριασμό 550 εκατομμυρίων ευρώ, ένας συνεργάτης του Τσίπρα. Τι κακός χαμός θα γινόταν, πώς θα πλημμύριζαν τα μεγάλα ΜΜΕ με αποκαλύψεις για την αριστερή υποκρισία, πόση οργή θα κατανάλωναν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κεδίκογλου και η παρέα τους για το συγκλονιστικό γεγονός. Και πόσα μαθήματα αριστερού ήθους θα παρέδινε ο Πρετεντέρης -ειδικός στο θέμα, όπως έδειξε το σημείωμά του της Παρασκευής για το παπατζιλίκι αριστερής δικηγόρου που έχει πελάτη έναν κατηγορούμενο για βιασμούς.

Όμως για τον Σταύρο Παπασταύρου, που το ονοματάκι του φιγουράρει στον μεγαλύτερο λογαριασμό της λίστας, δεν ιδρώνει το αφτί κανενός. Μπορεί ο κυρ-Σταύρος να είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού, να ταξιδεύει μαζί του στο Κατάρ για την εξασφάλιση επενδύσεων, να τον ακολουθούν διάφορα ομιχλώδη εν σχέσει με τη Siemens και να δικαιολογεί την παρουσία του στη λίστα με το πιο ωραίο παραμύθι -δεν είναι δικά μου τα λεφτά, απλώς τα διαχειρίζομαι ως δικηγόρος ενός μεγάλου fund που δραστηριοποιείται κυρίως στο εξωτερικό. Αυτό λέει η ανακοίνωσή του, την οποία μας έστειλε από τις Βρυξέλλες, όπου συνόδευσε τον Σαμαρά στη σύνοδο κορυφής. Και η οποία πολύ Κεδίκογλου θυμίζει, καθώς αποδίδει στο ΣΥΡΙΖΑ τον προσφιλή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πολιτικό αμοραλισμό και την ακόμα προσφιλέστερη λάσπη.

Τι ωραίοι που είναι! Να είσαι χωμένος μέχρι το λαιμό στον τζόγο των εκατομμυρίων και ταυτόχρονα να φροντίζεις μαζί με τον πρωθυπουργό τα συμφέροντα του λαού, είναι μια χαρά πράγμα. Να φιγουράρει το όνομά σου στη λίστα Λαγκάρντ και ταυτόχρονα να συνεργάζεσαι στενά με τον Σαμαρά που υποσχέθηκε να ρίξει άπλετο φως στα μυστικά της είναι απολύτως φυσιολογικό. Να ομολογείς ότι διαχειρίζεσαι ένα τεράστιο επενδυτικό κεφάλαιο από κείνα που λυμαίνονται τους λαούς και ταυτόχρονα να συμβουλεύεις τον πρωθυπουργό πώς θα σώσει τη χώρα από τα νύχια τους είναι απολύτως θεμιτό. Και όποιος αναρωτιέται τι φάμπρικα είναι αυτή και ποια διαπλοκή εκφράζει είναι αμοραλιστής και λασπολόγος. Ενώ εσύ και ο πρωθυπουργός προϊστάμενός σου είστε το άκρον άωτον της ηθικής και της καθαρότητας.

Αν έχει όνομα η υποκρισία του Σαμαρά, της κυβέρνησής του και των παρατρεχάμενων ΜΜΕ, αυτό είναι Σταύρος Παπασταύρου. Όλοι αυτοί οι Φαρισαίοι που βγάζουν σπυράκια με μια λέξη του τάδε βουλευτή της Αριστεράς, που καταλαμβάνονται από ιερή οργή γιατί ο Τσίπρας ταξίδεψε σε θέση executive, που παθαίνουν αμόκ με τους πελάτες της Κωνσταντοπούλου, που διυλίζουν εν γένει κάθε αριστερό κώνωπα, κατεβάζουν μια χαρά στη στομάχα τους μια κάμηλο 550 εκατομμυρίων ευρώ και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Δέχονται a priori αυτή τη σκαστή διαπλοκή -διότι, και αλήθεια να λέει ο Παπασταύρου, και διαχειριστής του fund να ήταν, η τοποθέτησή του παρά τω πρωθυπουργώ και μάλιστα σε άκρως σημαντικές αποστολές είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη. Και ύποπτη. Και ενδεικτική για το πώς σκέφτονται και πώς δρουν εκείνοι που καθορίζουν σήμερα τη ζωή του κάθε συνταξιούχου, του κάθε άνεργου, του κάθε Έλληνα νοικοκύρη σε απόγνωση.

Και να το βούλωναν τουλάχιστον. Όμως όχι. Βγαίνουν και από πάνω. Παραδίνει ο κυρ-Σταύρος Παπασταύρου της λίστας και των funds μαθήματα ήθους σε ένα πολιτικό κόμμα. Αντί να πάει στο σπίτι του, ή στα κεφάλαια που κατά δήλωσή του διαχειρίζεται, αυτός παραμένει στη θέση του -εκπρόσωπος και καλά των συμφερόντων μας. Και ούτε καταλαβαίνει πώς αντηχούν οι ανοησίες του σε έναν ρημαγμένο λαό. Όπως δεν καταλαβαίνουν και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, οι συντάκτες της ανακοίνωσής του, οι κυβερνητικοί προστάτες της ευγενούς παρουσίας του στη λίστα Λαγκάρντ.

Είναι αφοσιωμένοι οι άνθρωποι πώς θα κόψουν συντάξεις, πώς θα εισπράξουν φόρους, πώς θα επιστρατεύσουν απεργούς, πώς θα διασύρουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Δεν έχουν χρόνο για τη λίστα Λαγκάρντ και την παρουσία των δικών τους εκεί. Και στο κάτω-κάτω όποιος φαντάζεται ότι υπάρχουν μνημόνια και Σαμαράδες χωρίς κυρ-Σταύρους είναι μακριά νυχτωμένος. Γεια σου κυρ-Σταύρο Παπασταύρου, λοιπόν, εσύ είσαι ο άνθρωπος της εποχής...

Οι Λύκοι της στέπας και τα Γεράκια του Αιγαίου

Πότε η εφορία θα βάζει χέρι στις καταθέσεις

Κυνηγητό ΔΟΥ όσων χρωστούν πάνω από 3.000 ευρώ, είναι κάτοχοι πολυτελών σκαφών, αλλά και όσων έχουν πολυτελή αυτοκίνητα. Πότε οι έφοροι έχουν το δικαίωμα να "βάζουν χέρι" στις καταθέσεις. Τα εννιά βήματα

Οι διευθυντές των ΔΟΥ θα καταφεύγουν σε ντετεκτιβιστικές μεθόδους οι ίδιοι για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του δημοσίου: κατάσχουν την σύνταξη πρώην διευθυντή εφημερίδας και αναζητούν τον δεύτερο μισθό που παίρνει, εισβάλλουν στα dealing room και με την συνεργασίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπλοκάρουν...
την πώληση μετοχών ανώνυμων εταιριών.

Και το άλλοθι των εφόρων για να μην τους ζητηθούν ευθύνες για παράβαση καθήκοντος είναι ότι βομβαρδίζουν τους οφειλέτες με προειδοποιήσεις πως θα κινηθούν σε βάρος τους μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ακόμη και για ένα ευρώ.

Το "Πρώτο Θέμα" παρουσιάζει τους εννέα λόγους που πλέον οι κατά τόπους έφοροι μπορούν να "βάζουν χέρι" κυριολεκτικά στα "εν οίκω" του κάθε φορολογούμενου.

Αναλυτικά:

* Κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Ο νόμος προβλέπει κατάσχεση 25% επί του συνολικού μηνιαίου ποσού και εφόσον μόνο το ποσό υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Το ποσό που απομένει μετά δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τα 1.000 ευρώ.

* Για μισθωτές ακινήτων, προβλέπονται κατασχέσεις ενοικίων και απόδοσή τους από τον ενοικιαστή απευθείας στο Δημόσιο.
Η ΔΟΥ κάνει διασταυρώσεις με τα μισθωτήρια συμβόλαια που της έχουν επιβληθεί.

* Για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που δεν πληρώνουν το δημόσιο, δίνονται εντολές για κατασχέσεις αμοιβών από τους πελάτες τους, πριν ακόμα τις πάρει ο οφειλέτης στα χέρια του.

* Στα ποσά που μπορούν επίσης να κατάσχονται περιλαμβάνονται πάσης φύσεως άλλα εισοδήματα και έσοδα που δικαιούται να εισπράξει ο οφειλέτης του δημοσίου από τρίτους.

* Απευθείας κατάσχεση από τραπεζικούς λογαριασμούς για ποσά που αντιστοιχούν σε ληξιπρόθεσμα χρέη των οφειλετών του δημοσίου. Οι 18 τράπεζες που λειτουργούν στη χώρα μας έχουν λάβει εντολή να συνεργάζονται με τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

* Συμψηφισμοί ληξιπρόθεσμων οφειλών με τυχόν απαιτήσεις των οφειλετών κατά του δημοσίου.
Αυτό δεν ισχύει εάν δεν προκύπτει επιπλέον ποσό οφειλής του κράτους προς τον ιδιώτη. Αντιθέτως, όταν ο φορολογούμενος ζητά να πληρωθεί από το δημόσιο και να παρακρατήσεις αυτός τις δικές του οφειλές, ο συψηφισμός δεν υπολογίζεται.

* Μπλοκάρισμα μεταβιβάσεων σε τρίτους ή και κατασχέσεις ακινήτων και αυτοκινήτων για όσους χρωστούν άνω των 3.000 ευρώ.
Για μεταβιβάσεις από γονείς προς παιδιά κτλ. εξετάζεται εάν προκύπτει δόλος - αλλά από αυτή τη βάση ξεκινάει πάντα ο έφορος.

* Πλειστηριασμοί σπιτιών και οικοπέδων που έχουν ήδη κατασχεθεί. Είναι μία πονεμένη ιστορία. Εκατοντάδες ακίνητα είναι έτοιμα για να τεθούν σε προγράμματα πλειστηριασμών και αναμένεται ομοβροντία εάν δώσει το πράσινο φως το υπουργείο.

* Ποινικές διώξεις για όλους όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, μαζί με τόκους.

«Το νέο κούρεμα στο εφάπαξ πρέπει να γίνει φέτος»

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ 
Τη λήψη νέων μέτρων και την επίσπευση των μειώσεων των εφάπαξ παροχών μέσα στο έτος και όχι από το 2014 (μειώσεις 15-30% ) στα Ταμεία, καθώς και στο Ενιαίο Ταμείο Αυτοτελώς Απασχολουμένων για τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, προτείνει με απόρρητο έγγραφό της η Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τον υπουργό Εργασίας.
Σύμφωνα με το εσωτερικό έγγραφο, της εντεταλμένης στο υπουργείο Εργασίας από το υπουργείο Οικονομικών γενικής διευθύντριας κ. Μ.Τ, προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το περιεχόμενο του οποίου παρουσιάζει...
αποκλειστικά η «Κυριακάτικη Ε», πρέπει άμεσα να διευθετηθούν τα χρέη τεσσάρων Οργανισμών του υπουργείου Εργασίας και να γίνει, παράλληλα με τις παραπάνω αλλαγές, επανασχεδιασμός των προγραμμάτων ανεργίας.
Τα νέα μέτρα ζητούνται μετά τη δραματική διαπίστωση ότι τα έσοδα του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ, του ΕΟΠΥΥ και του ΟΓΑ βαίνουν μειούμενα κατά 1,4 δισ. ευρώ φέτος, ενώ άλλα 900 εκατ. ευρώ είναι το «άνοιγμα» που παρουσιάζουν στους προϋπολογισμούς τους 12 ασφαλιστικοί φορείς.
Ετσι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι περικοπές στα εφάπαξ να έρθουν από φέτος, καθώς έχει δρομολογηθεί νέος ενιαίος τρόπος υπολογισμού με «κούρεμα» 15% - 30%, καθώς θα πληρώνονται κατά τη συνταξιοδότηση με συντελεστή τη «συσσωρευμένη αξία» καθώς και τον συντελεστή βιωσιμότητας των Ταμείων. Δηλαδή θα είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε υπουργού Εργασίας να αναπροσαρμόζει -προς τα κάτω- τα εφάπαξ που θα χορηγούνται στο μέλλον.
Σύμφωνα με το έγγραφο, τα έσοδα του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ, του ΕΟΠΥΥ και του ΟΓΑ εμφανίζουν καθαρή μείωση η οποία προέρχεται από τους εξής παράγοντες: 842 εκατ. ευρώ από εισφορές, 100 εκατ. ευρώ από κοινωνικούς πόρους, 150 εκατ. ευρώ από την αξιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων και 130 εκατ. ευρώ από το Rebatem, ενώ το τελευταίο τετράμηνο του '12 η μείωση εσόδων ήταν 14% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
ΕΟΠΥΥ: Αντίστοιχα η κρατική επιχορήγηση για το 2013 εμφανίζεται αυξημένη κατά 6,9%, εκ εκ της οποίας τα 252 εκατ. ευρώ απορροφήθηκαν από την εξόφληση οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Στον Οργανισμό οι δαπάνες εμφανίζουν μείωση κατά 2,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η καθαρή μείωση ανέρχεται στα 1,18 δισ. ευρώ και κατανέμεται: 900 εκατ. ευρώ σε μεταβιβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, 100 εκατ. σε φάρμακα, 90 εκατ. ευρώ σε συντάξεις και 30 εκατ. ευρώ σε καταβολή εφάπαξ.
ΟΑΕΔ: Ο ΟΑΕΔ παρουσιάζει πλεόνασμα 228 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 80 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ τα εκτελούμενα έργα φτάνουν τα 240 εκατ. ευρώ, σε επιπλέον 40 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα προϋπολογισμένα στεγαστικά έργα, μετά την κατάργηση και ενσωμάτωση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Επίσης, στα 30 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες για τη μισθοδοσία του προσωπικού και σε 137 εκατ. ευρώ οι οφειλές του.

Ελλειμμα 605 εκατ.

Ελλειμμα της τάξης των 605.130.389,58 ευρώ παρουσιάζουν για φέτος 12 ασφαλιστικοί φορείς, πέραν της κρατικής χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς των Ταμείων, το μεγαλύτερο έλλειμμα 282 εκατ. ευρώ παρουσιάζει το ΙΚΑ και ακολουθούν ο ΟΑΕΕ με 248 εκατ. ευρώ, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) 163 εκατ. ευρώ, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων με 79 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα Ταμεία που έχουν καταθέσει προϋπολογισμούς εμφανίζουν οριακά πλεονάσματα.

Ανέπαφες οι διπλές συντάξεις βουλευτών και δημάρχων!

         Απέφυγαν τη μέγκενη των περικοπών οι συντάξεις των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων, καθώς η σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νόμο 4093/12 και προβλέπει την περικοπή των συντάξεών τους κατά 20% ή 30% δεν εφαρμόστηκε στις 31 Ιανουαρίου, και μάλιστα δεν θα εφαρμοστεί ούτε στο τέλος Φεβρουαρίου!
Δεν είναι όμως η μόνη «ιδιότυπη ασυλία» που φαίνεται ότι εξασφάλισαν έστω και προσωρινά, οι βετεράνοι της πολιτικής και οι τοπικοί μας άρχοντες, καθώς οι μειώσεις όταν γίνουν (λέγεται για το τέλος Μαρτίου) θα υπολογιστούν διαφορετικά από τις μειώσεις που έγιναν στους υπόλοιπους 2 και πλέον εκατομμύρια συνταξιούχους της χώρας!
Οι συντάξεις των πρώην βουλευτών, των πρώην δημάρχων νομαρχών, και κοινοταρχών, ενώ θα έπρεπε να είναι οι πρώτες από τις οποίες θα ξεκινούσαν οι μειώσεις του τρίτου μνημονίου, εντούτοις «ως δια μαγείας» (σ.σ: και δια μαγειρέματος), θα κοπούν τελευταίες, καθώς όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής, οι μειώσεις προγραμματίζονται να γίνουν –πλην απροόπτου- στο τέλος Μαρτίου, και μάλιστα με «λογιστικά κόλπα» που θα περιορίζουν τα τελικά ποσά των περικοπών!
Η διάταξη που αναφέρεται στην παράγραφο «θ» του ενός και μόνου άρθρου του νόμου 4093/12, και η οποία δεν έχει εφαρμοστεί, προβλέπει ότι οι καταβαλλόμενες κατά την 1-1-2013, κανονιζόμενες συντάξεις των βουλευτών και των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού που λαμβάνουν και δεύτερη κύρια σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, μειώνονται κατά 20%. Το ποσοστό μείωσης ορίζεται στο 30% εάν τα ανωτέρω πρόσωπα λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη συμπεριλαμβανομένης και της βουλευτικής ή της χορηγίας.
Η διάταξη λέει ότι  ένας πρώην δήμαρχος ή βουλευτής που παίρνει δυο συντάξεις, μια βουλευτική έστω 3000 ευρώ και μια εξ επαγγέλματος (γιατρού, δικηγόρου, μηχανικού, κ.α), έστω 1.800 ευρώ, τότε η βουλευτική ή δημαρχιακή σύνταξη θα κοπεί κατά 20%, και θα πέσει στα 2.400 ευρώ.
Αν τώρα υπάρχουν συνολικά τρεις κύριες συντάξεις, τότε η βουλευτική κόβεται κατά 30% και από 3.000 ευρώ θα έπρεπε να πέσει στα 2.100 ευρώ από την 1η/1/2013.
Η μείωση αυτή λοιπόν δεν έγινε στις 31 Ιανουαρίου που πληρώθηκαν οι κομμένες συντάξεις Φεβρουαρίου, σε όλους (σχεδόν) τους λοιπούς συνταξιούχους, και δεν θα γίνει ούτε στη σύνταξη του Μαρτίου, αλλά, προγραμματίζεται πλέον να γίνει στη σύνταξη Απριλίου, που θα πληρωθεί στο τέλος Μαρτίου!
Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς από τη στιγμή που δεν έγινε η μείωση κατά 20% ή 30% στη βουλευτική σύνταξη εφόσον υπάρχουν δυο ή και τρεις κύριες συντάξεις, δεν μπορεί να γίνουν ούτε οι άλλες μειώσεις, δηλαδή πάει πίσω και η μείωση του ΛΑΦΚΑ όπως και η νέα μείωση κατά 5%-20%! Καθώς όπως προβλέπει η διάταξη, οι επόμενες μειώσεις του μνημονίου, θα υπολογιστούν αφού πρώτα γίνει η περικοπή 20%, ή 30%!
Την ώρα λοιπόν που υπουργοί της κυβέρνησης επιδεικνύουν ιδιαίτερη, αν όχι και μοναδική σπουδή και εμμονή για το πώς θα καμουφλάρουν τους νέους φόρους, (και ίσως τα επόμενα μέτρα) και τη στιγμή που τα 2 και πλέον εκατομμύρια συνταξιούχων της χώρας, ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ των ποσών που πληρώθηκαν στις 31 Ιανουαρίου, αποκαλύπτεται ότι ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα προερχόμενο από την πολιτική, βρίσκεται εκτός περικοπών!
Ο λόγος που δεν …πρόλαβαν να κόψουν τις βουλευτικές και δημαρχιακές συντάξεις είναι ότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως πληροφορήθηκε ο Τ.τ. Κ. από αρμόδια πηγή, δεν κατάφεραν να στείλουν και να διασταυρώσουν τα μητρώα των συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη βουλευτή, δημάρχου νομάρχη, και κοινοτάρχη, ταυτόχρονα με δεύτερη ή και τρίτη κύρια σύνταξη. Δεν πρόλαβε δηλαδή το «σύστημα»να βρει τους λίγους, αλλά είχε χρόνο να πιάσει τους πολλούς στις μειώσεις που έγιναν στις 31 Ιανουαρίου. Παρά την ομολογουμένως γραφειοκρατική εμπλοκή στις διασταυρώσεις, δεν υπήρξε όμως ιδιαίτερη πίεση από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα για να επισπευσθούν οι μειώσεις.
Το θέμα όμως έχει και άλλη μια εξίσου απίστευτη διάσταση, καθώς έτσι όπως διατυπώθηκε στο νέο μνημόνιο η σχετική διάταξη, ο τρόπος που θα γίνουν (όταν γίνουν) οι μειώσεις στις «βουλευτικές» και «δημαρχιακές» συντάξεις δεν θα είναι ίδιος με τον τρόπο που γίνονται στις συντάξεις των απλών συνταξιούχων της χώρας, αλλά διαφορετικός και τέτοιος που να περιορίζει τις απώλειες!
Ενώ λοιπόν σε όλες τις συντάξεις των απλών πολιτών, μπαίνει πρώτα η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, 3% ως 14% και μετά ακολουθούν όλες οι επόμενες μειώσεις του μνημονίου, στις συντάξεις των βουλευτών και πρώην δημάρχων νομαρχών κ.λπ, αποφασίστηκε να γίνει πρώτα η μείωση 20%, ή 30% και μετά να μπει η ΕΑΣ με τις επόμενες περικοπές.
Αυτή η «λογιστική τακτοποίηση» έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζει τις τελικές μειώσεις.
Μπορεί να δείχνει εντυπωσιακό, να γίνεται πρώτα μείωση 20% σε σύνταξη 3.000 ευρώ, αλλά στο τέλος υπάρχει κέρδος από το να επιβαλλόταν πρώτα ο ΛΑΦΚΑ (12% στην κλίμακα των 3.000 ευρώ) και στη συνέχεια οι άλλες μειώσεις.
Ένα παράδειγμα που επεξεργάστηκε ο «Τ.τ.Κ», δείχνει πως γλιτώνουν τις μεγαλύτερες μειώσεις:
Σε σύνταξη 3.000 ευρώ, αν μπει πρώτος ο ΛΑΦΚΑ (-12%) η περικοπή είναι 360 ευρώ. Ακολούθως με τη μείωση 20% στο τμήμα άνω των 1.200 ευρώ, η μείωση είναι 288 ευρώ. Με την επόμενη περικοπή 12% στο τμήμα άνω των 1.300 ευρώ, φεύγουν άλλα 126 ευρώ. Στη συνέχεια με τη νέα μείωση κατά 15%, η σύνταξη φτάνει στα 1.892 ευρώ. Και αν έμπαινε σε αυτό το ποσό η περικοπή της βουλευτικής σύνταξης κατά 20%, τότε θα έμεναν 1.513 ευρώ.
Στη διάταξη της παραγράφου «θ» όμως ο ΛΑΦΚΑ και οι επόμενες μειώσεις θα υπολογιστούν αφού πρώτα γίνει η περικοπή της βουλευτικής σύνταξης. Με αποτέλεσμα οι απώλειες να συγκρατούνται και η τελική σύνταξη να καταλήγει στα 1.620 ευρώ, αντί για 1.513 ευρώ.
Αυτή η διαφορετική μεταχείριση όμως ως προς τη σειρά που επιβάλλονται οι περικοπές, είναι πιθανό, αν όχι βέβαιο, ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερες αντιδράσεις, καθώς ακόμη και αν κοπούν στο τέλος Μαρτίου έστω και καθυστερημένα οι βουλευτικές συντάξεις, στην πράξη θα έχουν κοπεί λιγότερο απ΄ότι των υπολοίπων συνταξιούχων με τα ίδια ποσά.

Tύπος της Κυριακής

Έκλεισαν την "Κερκόπορτα" - Τροπολογία βάζει τέλος στις πωλήσεις νησιών σε Τούρκους

Mε τροπολογία που υπογράφεται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, η κυβέρνηση βάζει οριστικά φραγμό στις πωλήσεις νησιών ή νησίδων, ιδιωτικών ή και δημόσιων (αυτό το τελευταίο αφορά την "παρέα" του ΤΑΙΠΕΔ...) μετά τις αποκαλύψεις του defencenet.gr για τους εθνικούς κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ανεξέλεγκτες αγοραπωλησίες τους.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε έντολή στον γραμματέα της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκο να ερευνήσει το νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται μετά τις εξελίξεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας το defencenet.gr (π.χ. περίπτωση νησίδων Τοκμάκια στην Μυτιλήνη και πώληση νησιού σε Τούρκο) και εντοπίστηκε αυτά που ήδη είχαμε σημειώσει: Ένα τεράστιο κενό για την εθνική ασφάλεια.
Ο Π.Μπαλτάκος, ο οποίος εξ αρχής είχε δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα,, κατόπιν διαβούλευσης με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης συνέταξε την τροπολογία (η διατύπωσή της είναι "απόλυτη" και δεν επιδέχεται παρερμηνείας), η οποία υπογράφηκε άμεσα από τους υπουργούς, κατατέθηκε πριν λίγο στην Βουλή και κλείνει οριστικά την πόρτα σε επικίνδυνες καταστάσεις.
Στην τροπολογία αναφέρεται σαφώς ότι πλέον για να πουληθεί νησί χρειάζεται την άδεια των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, σε διαφορετική περίπτωση η πώληση είναι άκυρη. Κατ'αυτό τον τρόπο ακυρώνεται και η όποια πώληση νησιού έχει γίνει σε Τούρκο, αφού ο νόμος έχει και αναδρομική ισχύ!
Ιδού η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Κύρωση της Συμφωνίας Για Εισαγωγή Τροποποιήσεων Σε Μερικές Διατάξεις της Συμφωνίας Αεροπορικών Μεταφορών μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Κατάρ».
                                                                                Αιτιολογική έκθεση
Η παρούσα διάταξη κατατείνει στη ρύθμιση της διαδικασίας που απαιτείται να ακολουθηθεί προκειμένου να αποκτηθούν από φυσικά ή νομικά πρόσωπα με δικαιοπραξία εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα σε ιδιωτικές νήσους ή νησίδες και σε ακίνητα ιδιωτικών νήσων ή νησίδων, καθώς και σε ανήκουσες στο δημόσιο νησίδες.
Άρθρο....
Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 28 του ν. 1892/ 1990, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 της από 1.6.2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄128), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 4086/ 2012 (Α΄195) αντικαθίστανται ως εξής:
«Για την απόκτηση με δικαιοπραξία εν ζωή εμπραγμάτων ή ενοχικών δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικές νήσους ή νησίδες και σε ακίνητα ιδιωτικών νήσων νησίδων, καθώς και σε ανήκουσες στο δημόσιο νησίδες, οπουδήποτε και εάν αυτές βρίσκονται, απαιτείται άδεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που παρέχεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη των Γενικών Επιτελείων. Με κοινή απόφαση των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζεται κάθε άλλο σχετικό με την έκδοση της ανωτέρω άδειας θέμα. Η μη τήρηση των ως άνω συνεπάγεται την αυτοδίκαιη ακυρότητα της σχετικής δικαιοπραξίας κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 174 Α.Κ.».
Οπωσδήποτε είναι ευχάριστο το ότι ευαισθητοποιήθηκε άμεσα η κυβέρνηση και εξακολουθούν να υπάρχουν εθνικά ανακλαστικά, τουλάχιστον στα εμπλεκόμενα επίπεδα της ανωτέρω τροπολογίας.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μικρό στρατηγικό βάθος και μια αγορά περιοχής από Τούρκους σε ευαίσθητο στρατηγικά σημείο (ακόμα και κοντά σε στρατιωτικά αεροδρόμια της ενδοχώρας ή ναυτικές βάσεις) ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)