Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Eurogroup: Θρίλερ για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους

Eurogroup: Θρίλερ για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέουςΝα ερμηνεύσουν την απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για την Ελλάδα κατά γράμμα και όχι ως προς το πνεύμα, φαίνεται πως επιλέγουν κάποιοι από τους συμμετέχοντες - Το κλίμα παραμένει θετικό για τη χώρα μας, παρά τις «ανώνυμες δηλώσεις»

«Καλωσορίζουμε τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για επιστροφή της Ελλάδας σε ανάπτυξη φέτος» είπε ο επικεφαλής του Eurogroup κατά την αποψινή συνεδρίαση, ενώ  ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί είπε: «Η Ελλάδα θα εμφανίσει ανάπτυξη, υψηλότερη του μέσου όρου της ευρωζώνης, που είναι θετικό».



«Πρώτα η αξιολόγηση της τρόικας, μετά οι συζητήσεις για τα επόμενα βήματα» συμπλήρωσε επίσης ο κ. Ντάισελμπλουμ, ενώ αναφερόμενος στην Κύπρο, είπε: «Χαιρετίζουμε την πρόοδο που σημείωσε».

Αναφερόμενος στην τρόικα, ο Πιερ Μοσκοβισί είπε πως θα επιστρέψει στην Αθήνα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Νωρίτερα, επιλέγοντας τη γραμματική ερμηνεία της απόφασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης της 26ης Νοεμβρίου του 2012 για την Ελλάδα, ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και μάλιστα όχι από τις λεγόμενες «σκληρές χώρες», αλλά από κάποιες που βρέθηκαν σε προγράμματα στήριξης από την τρόικα, διαρρέουν τις τελευταίες ώρες πως η τότε απόφαση που ανέφερε πως «τα κράτη μέλη θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα, εάν είναι απαραίτητο για την επίτευξη των βασικών στόχων της βιωσιμότητας του χρέους, αφού η Ελλάδα έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα» δεν είναι δεσμευτική!

Μιλώντας σε ΜΜΕ και υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών από χώρες που εξήλθαν από προγράμματα βοήθειας εμφανίζονται οι πιο σκληροί διαπραγματευτές απέναντι στην Ελλάδα και ζητούν περισσότερες εγγυήσεις από τη χώρα μας για να συζητήσουν οποιαδήποτε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

Επιλέγοντας το γράμμα και όχι το πνεύμα της απόφασης της 26ης Νοεμβρίου οι συγκεκριμένοι υπουργοί υποστηρίζουν πως δεν δεσμεύονται, αλλά αντίθετα καλούνται και μόνο να «εξετάσουν» πιθανά μέτρα ώστε να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο ώστε να φθάσει  το 175% του ΑΕΠ το 2016. Κάτι που οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όχι απλώς το επιβεβαιώνουν αλλά αντίθετα το δείχνουν στο 157,6%.

«Δεν δεσμευτήκαμε ποτέ απέναντι στην Ελλάδα. Είπαμε απλώς πως θα το εξετάσουμε» ανέφερε ένας από τους παρευρισκόμενους στο Eurogroup υπογραμμίζοντας πως προληπτική πιστωτική γραμμή θα είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση πριν από οποιαδήποτε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Μια δήλωση που αν επιβεβαιωθεί όχι απλώς ακυρώνει στην πράξη την απόφαση του Eurogroup, αλλά δείχνει πως οι πραγματικά σκληροί της διαπραγμάτευσης δεν προέρχονται από τις χώρες που έχουμε συνηθίσει να τις χαρακτηρίζουμε από τις «άκαμπτες» θέσεις τους, αλλά από κάποιες που «βίωσαν» επίσης την πολιτική λιτότητας.

Παρά ταύτα το γενικό κλίμα στις Βρυξέλλες φαίνεται θετικό για την Ελλάδα με την πιθανότητα να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία να είναι πολύ μεγάλη.

Το 2016 αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες – Μειωμένος ΕΝΦΙΑ το 2017

Το 2016 αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες – Μειωμένος ΕΝΦΙΑ το 2017Βιάστηκαν να χαρούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τις δηλώσεις Ντράγκι ότι ξεκίνησε η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών, και συνεπώς οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ. Διαβάστε το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών.

Αλλά φευ προσγειωθήκαμε και μάλιστα ανώμαλα, αφού η ελληνική γραφειοκρατία θα χρειαστεί 2 χρόνια για να συντάξει τις νέες αντικειμενικές τιμές, οι οποίες συνεπώς θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2017.

Δηλαδή μικρότερος ΕΝΦΙΑ και λιγότεροι φόροι στην ακίνητη περιουσία λόγω μείωσης των αντικειμενικών αξιών, προσεχώς…

Σύμφωνα με την «Ημερησία» το νέο αυτόματο σύστημα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο στα τέλη Ιανουαρίου 2016. Με βάση το σύστημα αυτό, η αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων θα γίνεται αυτόματα χωρίς να απαιτείται η συνδρομή επιτροπών, προκειμένου να αποφανθούν για τις νέες τιμές σε κάθε ζώνη. Το ηλεκτρονικό σύστημα θα αντλεί στοιχεία από όλη την Ελλάδα, που θα προέρχονται από φορείς όπως την Τράπεζα της Ελλάδος, τις κτηματικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και τα υποθηκοφυλακεία.

Οι τιμές που θα υπολογίζονται αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα, θα χρησιμοποιούνται για να προσδιορίζονται οι φόροι των ακινήτων, καθώς και τα τέλη που επιβάλλονται κατά περίπτωση.

Προς το παρόν έγινε το πρώτο βήμα με επιτροπή που έχει συσταθεί για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.


Το χρονοδιάγραμμα στο οποίο έχει δεσμευτεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ακόμη τέσσερα βήματα:

-Τον Ιανουάριο του 2015 θα συσταθεί μια άλλη ειδική μονάδα επίσης στη ΓΓΔΕ, η οποία θα προχωρήσει στη συλλογή στοιχείων από την αγορά για την προσαρμογή των τιμών ζώνης σε επίπεδα που αντανακλούν τις πραγματικές συνθήκες στην αγορά ακινήτων.

-Τον Σεπτέμβριο του 2015 η δουλειά της ειδικής μονάδας θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Οι τιμές ζώνης θα αντανακλούν τις πραγματικές συνθήκες με βάση στοιχεία από τις αγοραπωλησίες.

- Τον Ιανουάριο του 2016 θα συσταθεί μία ακόμα επιτροπή -υπηρεσία αποτίμησης- και θα αρχίσει να καταγράφεται ένας δείκτης πραγματικών τιμών ακινήτων. Παράλληλα η Φορολογική Διοίκηση θα είναι σε θέση να διασταυρώνει πλήρως όλες τις δηλώσεις ακινήτων όλων των φορολογουμένων με την πραγματική περιουσιακή τους κατάσταση.

-Τον Ιανουάριο του 2017 ευθυγραμμίζονται οι εμπορικές και οι αντικειμενικές αξίες.
Θανάσης Λυρτσογιάννης
newsit.gr

Διεθνής διάκριση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη διαστημική τεχνολογία!!!

H ελληνική ομάδα τιμήθηκε με την απονομή του πρώτου βραβείου καλύτερης λειτουργούσας υπηρεσίας διαστημικής τεχνολογίας για το 2014, γνωστή ως «Best Service Challenge 2014».

Συγκεκριμένα, η ομάδα βραβεύθηκε για την ηλεκτρονική πλατφόρμα "FireHub" που συνδέεται με τους δορυφόρους που πετάνε γύρω από τη Γη όπου κάθε πέντε λεπτά στέλνει εικόνες απο τις συνθήκες που επικρατούν στο φυσικό περιβάλλον του πλανήτη μας. Οι εικόνες αυτές δίνουν σε πραγματικό χρόνο υψηλής ακρίβειας πληροφορίες για την εξέλιξη κάθε πυρκαγιάς στην Ελλάδα.

Ο Α. Λοβέρδος έκανε ΕΔΕ και ανακάλυψε ότι φταίει... ο ίδιος!


Η απουσία του υπουργού Παιδείας από τις επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου προκάλεσε σάλο, ο ίδιος ο υπουργός εκνευρισμένος που κανείς δεν τον ενημέρωσε ότι έπρεπε, όπως συμβαίνει κατά πάγια τακτική επί χρόνια, να δώσει το παρόν διέταξε ΕΔΕ για να διαπιστωθεί ποιος φταίει...

Η ΕΔΕ λοιπόν έγινε και αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο προβλέπει τα πάντα και έτσι ήταν δεδομένο ότι θα έπρεπε εκείνος ως υπουργός Παιδείας να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Αθήνας...

Με λίγα λόγια με την ΕΔΕ ο κ. Λοβέρδος ανακάλυψε ότι πολύ απλά έπρεπε το γραφείο του να γνωρίζει ότι εκείνος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση και αναλόγως να διαμορφώσει το πρόγραμμά του.

Μετά από αυτά ο κ. Λοβέρδος είπε πως αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη και ζήτησε μάλιστα και συγνώμη (αυτό σπάνιο για πολιτικό στην Ελλάδα) τονίζοντας παράλληλα ότι την ίδια ώρα ήταν στη Βουλή...

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)