Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Επιπλέον φόρος προκύπτει από τις πρώτες δηλώσεις μέσω του Taxisnet

Επιπλέον φόρος σε σχέση με πέρυσι, 600 ευρώ, προκύπτει κατά μέσο όρο για κάθε φορολογική δήλωση που εκκαθαρίζεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέσω του Taxisnet και έχουν εκκαθαριστεί. Πρόκειται για 12.000 φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί κατά τις πρώτες μέρες από την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής και αφορούν μισθωτούς που έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Η επιβάρυνση οφείλεται στη μείωση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος στα 5.000 ευρώ, στην παρακράτηση μαζί με το εισόδημα της έκτακτης εισφοράς του 2012, καθώς και στα νέα υψηλότερα τεκμήρια διαβίωσης.

Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκτιμούν ότι έως τέλος του μήνα θα έχουν εκκαθαριστεί οι πρώτες 300.000 φορολογικές δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι η ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους λήγει στις 15 Ιουνίου.

Τι θα γίνει με τα στεγαστικά δάνεια αν πάμε σε δραχμή

Από τα επακόλουθα του σεναρίου της δραχμής είναι να ''ανέβουν'' τα επιτόκια κατά 40%, ο πληθωρισμός 50% και το εξωτερικό χρέος στο 200% του ΑΕΠ, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών και ξένων οίκων.

Αν πάμε σε δραχμή, τότε αυτή αυτόματα θα υποτιμηθεί απέναντι στο ευρώ –και σε όλα τα υπόλοιπα νομίσματα ασφαλώς- κατά περίπου 70% έως 100% σε πρώτη φάση και θα συνεχίσει να υποτιμάται μέχρι τη σταθεροποίηση της οικονομίας

Πως μια υποτίμηση της τάξης του 100% θα επηρεάσει τη ζωή των Ελλήνων.

1.Οι μισθοί και οι συντάξεις, τα κάθε είδους επιδόματα εξανεμίζονται άμεσα καθώς το 80% των καταναλωτικών προιόντων, το καλάθι της νοικοκυράς, είναι εισαγόμενα και επομένως οι τιμές τους θα διπλασιαστούν.

Ετσι, ο νέος δραχμικός μισθός και σύνταξη θα μπορεί να αγοράζει τις μισές ποσότητες αγαθών σε σχέση με αυτές τις ποσότητες που αγόραζε προηγουμένως.

Σαν παράδειγμα η τιμή της βενζίνης θα είναι το δραχμικό ισοδύναμο των 4 ευρώ το λίτρο.

Δεύτερο παράδειγμα.Η σημερινή σύνταξη των Ευρώ 300 θα γίνει το δραχμικό ισοδύναμο σε αγοραστική αξία των σημερινών 150 ευρώ ενώ ο σημερινός μισθός αγοραστικής αξίας 1000 ευρώ θα ισοδυναμεί με μισθό αγοραστικής αξίας 500 ευρώ.

Οι τιμές ηλεκτρικού, θέρμανσης κλπ θα διπλασιαστούν καθώς οι πρώτες υλες εισάγονται.

2. Οι σημερινοί δανειολήπτες:

(α) αν έχουν δυνατότητα να κρατήσουν τα δάνεια τους σε Ευρώ θα πρέπει με καινούργιο εισόδημα αξίας μόνον 50% του προηγούμενου τους εισοδήματος που συνεχώς θα μειώνεται καθώς η δραχμή θα διολισθαίνει, να εξυπηρετούν το δάνειο που θα είναι σταθερής αξίας – αυτό θα σημάνει την αδυναμία εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού δανείων ή

(β) αν το δάνειό τους μετατραπεί σε δραχμές τα επιτόκια που θα χρεώνονται θα είναι της τάξης του 40%, δηλαδή το βάρος του χρέους του πολλαπλασιάζεται με το ίδιο αποτέλεσμα όσον αφορά την δυνατότητα εξυπηρέτησης τους.

3. Οι αξίες των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού νοικοκυριού και επιχείρησης θα μειωθούν στο μισό. Ετσι, όσοι αποπληρώνουν ένα δάνειο 100,000 ευρώ η αξία του περιουσιακού στοιχείου που αγόρασαν με αυτό το δάνειο θα είναι ίση με 50,000 ευρώ.

4. Οι τιμές των ελάχιστων ελληνικών προιόντων και υπηρεσιών – τουρισμός- που εξάγονται στο εξωτερικό θα μειωθούν και έτσι τα προιόντα μας θα γίνουν ανταγωνιστικά αλλά για να διατηρήσουμε τη σημερινή αξίας εξαγωγών πρέπει να πουλάμε πολλαπλάσιες ποσότητες.

5. Πληθωρισμός της τάξης του 50% σημαίνει ότι γιά πολλά χρόνια οι τιμές θα κυνηγούν τους μισθούς - και αντιστρόφως – σε ένα ανοδικό ανεξέλεγκτο σπιραλ μέχρι να χρειαζόμαστε εκατομμύρια για να αγοράσουμε ένα μάτσο μαιντανό.

6. Η αξία το Ακαθάριστου Εθνικού Προιόντος μας θα μειωθεί στη μέση και η αξία του δημόσιου χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ επομένως θα διπλασιαστεί.

7. Αποκλεισμός από τις χρηματοπιστωτικές αγορές για το μεσοπρόθεσμο μέλλον και μόνη διέξοδος χρηματοδότησης της οικονομικής δραστηριότητας η εκτύπωση πληθωριστικού χρήματος.

«Κάντε κυβέρνηση και χαλαρώνουμε το μνημόνιο»

Ανοησίες και προπαγάνδα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τα σενάρια των τελευταίων ημερών που θέλουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ.

Θα ήταν βέβαια και άκομψο, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup, να πει ο πρόεδρος του Συμβουλίου κάτι... διαφορετικό. Στο ίδιο μήκος και ο αρμόδιος Επίτροπος, Όλι Ρεν: θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ. Αρκεί να τηρήσει τις συμφωνίες της.

Ο πρόεδρος του Eurogroup μας έριξε και το... τυράκι: αν σχηματιστεί κυβέρνηση και μπει τέλος στην ακυβερνησία, τότε ίσως να δεχτούν οι εταίροι να χαλαρώσουν το μνημόνιο! Συγκεκριμένα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί το ζήτημα χρονικής παράτασης για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας στο όριο του 3%. Υπάρχει βέβαια και το γνωστό αλλά: προϋπόθεση είναι ο σχηματισμός ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα εφαρμόσει το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής. Ένα πρόγραμμα που ο Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένεται να τροποποιηθεί στις βασικές του κατευθύνσεις.

«Δεν είναι καιρός για χαλάρωση» ξεκαθάρισε!

«Είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης» απάντησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το θέμα της αποπληρωμής του ομολόγου, ύψους 435 εκατ. ευρώ που λήγει στις 15 Μαΐου. Ποιας ελληνικής κυβέρνησης όμως; Αυτής που πρέπει άμεσα να σχηματιστεί όπως διεμήνυσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

«Προσωπικά είμαι κατηγορηματικά κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η ευρωζώνη έχει 17 μέλη και δεν θα μπορούσα να διαννοηθώ ούτε για ένα δευτερόλεπτο την Ελλάδα εκτός ευρώ. Πρόκειται για ανοησίες και προπαγάνδα» τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και κάλεσε όλους να σεβαστούν τη δημοκρατία.

«Αυτά τα σενάρια προκαλούν την ελληνική κοινή γνώμη. Η Ελλάδα ψήφισε. Ελπίζω ότι στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν θα πρέπει να δείνουμε μαθήματα στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Όμως συμφωνήσαμε σε ένα πρόγραμμα και θα πρέπει να εφαρμοστεί», έστειλε και το γνωστό μήνυμα.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης και σε υγιή δημοσιονομικά μεγέθη, στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής», είπε από την πλευρά του και ο Όλι Ρεν.

«Το μέλλον της Ελλάδας και η ευημερία των πολιτών της βρίσκεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά στα χέρια των Ελλήνων πολιτικών», είπε ο επίτροπος Οικονομικών και χαρακτήρισε το πρόγραμμα «σύμφωνο αλληλεγγύης» μεταξύ της Ελλάδας και των 16 εταίρων της και προυποθέτει το σεβασμό των δεσμεύσεων.

Σε ό,τι αφορά την έως τώρα εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι υπήρξαν δυσκολίες οι οποίες οφείλονται στην έλλειψη πολιτικής συναίνεσης και στην αδυναμία της ελληνικής διοίκησης.

Σύσκεψη για τη σύσκεψη; - Διαφωνούν αλλά πάνε για να καταλήξουν σε ... εκλογές;

“Μικρές και ασήμαντες” χαρακτήρισε τις διαφορές των κομμάτων ο πρόεδρος “απέναντι στο χρέος στην πατρίδα” έχοντας απέναντί του τους κυρίους Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο, ωστόσο μάλλον δεν άκουσε κανείς.

Ακολούθησε μια ακόμη σύσκεψη με τη σύνθεση να αλλάζει και στη θέση του κ. Τσίπρα να κάθεται ο κύριος Κουβέλης. Και αυτή τη φορά οι διαφορές υπερίσχυσαν του χρέους προς την πατρίδα και έτσι καταλήξαμε στην πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων.

Αμέσως ήρθε ένα όχι από την κ. Παπαρήγα που εμμένει να μην στηρίζει κανένα κυβερνητικό σχήμα, ενώ οι αρχηγοί που μετείχαν στη σύσκεψη είπαν ναι σε μια νέα, αλλά με τα λεγόμενά τους ουσιαστικά “έκαψαν” την πρόταση που χαλάει τη “μαγιά” της πολιτικής.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη στήριξη από τα πολιτικά κόμματα. στην κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει από τις διαβουλεύσεις που διεξάγονται

Ο Ε. Βενιζέλος είπε πως “δεν είναι φυσιολογικό να σχηματίζονται κυβερνήσεις τεχνοκρατών ή προσωπικοτήτων”

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε τη "σαφή και κατηγορηματική" αντίθεσή του σε κυβέρνηση τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων, η οποία "αποτελεί απόδειξη της ήττας της πολιτικής".

Κάπως έτσι φαίνεται πως οι δύο στους τρεις μετέχουν στη σύσκεψη των 14:00 μάλλον ... για τη διαδικασία.

Στους τρεις προστίθεται και ο κ. Τσίπρας που ωστόσο αρνείται σχηματισμό κυβέρνησης καταγγέλλοντας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ πως αναζητούν άλλοθι.

Έτσι στην προσπάθεια ευρύτερης στήριξης σε μια κυβέρνηση προστίθενται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ειδικά βάσει της πρότασης Σαμαρά να διερευνηθεί η πρόταση Καμμένου που φέρεται με έγγραφό του να έχει πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως το κόμμα του θα παράσχει στήριξη με ψήφο ανοχής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγο μηνών στην όποια κυβέρνηση εαν υπάρξει άμεσος κίνδυνος ασφάλειας της χώρας.

Αυτό ωστόσο το έγγραφο διαψεύδεται από τον κ. Καμμένο και έτσι και αυτή η παράμετρος ... κάηκε στην αρχή. (διαβάστε εδώ)

Υπό αυτό το κλίμα πάμε το μεσημέρι στις 14:00 σε μια σύσκεψη που ουσιαστικά κανείς πλην των συμμετεχόντων δεν γνωρίζει ποια είναι η ουσία της.

Οι περισσότεροι βλέπουν πλέον εκλογές, εκτός και αν αγνοούν κάποια λεπτομέρεια.

Πλαστογραφία” λέει ο Π. Καμμένος – Δεν υπάρχει έγγραφο για στήριξη κυβέρνησης

Σάλος έχει ξεσπάσει με το έγγραφο που κοινοποιήθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας και με το οποίο ο κ. Καμένος αφήνει να εννοηθεί πως για εθνικούς λόγους θα μετείχε σε μια κυβέρνηση είτε στηρίζοντας είτε δια της ανοχής.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα ο κ. Καμένος παρουσίασε ένα “σχέδιο Β” για τη συμμετοχή του:

Σενάριο Β

... “αντιμετωπίζει η χώρα άμεσο και πρακτικό κίνδυνο εθνικής ασφάλειας; Ενδεικτικά:

1 Άμεση και άτακτη χρεοκοπία της χώρας με κίνδυνο μη καταβολής μισθών και συντάξεων με ότι κοινωνικές και άλλες ευρύτερες προεκτάσεις θα έχει αυτό

2 Άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης τραπεζικού συστήματος και αδυναμία χρηματοδότησης της με ότι κοινωνικές και άλλες ευρύτερες προεκτάσεις θα έχει αυτό οικονομίας

3 Άμεσος κίνδυνος δυσμενών εξελίξεων στα εθνικά θέματα τόσο σε ότι αφορούν τα ελληνοτουρκικά, όσο και σε ότι αφορά το ζήτημα των Σκοπίων και της συνόδου ΝΑΤΟ

Η προεδρία διαβεβαιώνει και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες ότι το έγγραφο δόθηκε από τον κ. Καμμένο ωστόσο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιμένει να δοθούν τα πρακτικά της συνάντησης, αλλά και το οπτικό υλικό για να αποδειχθεί όπως λέει η προβοκάτσια.

Ο κ. Καμμένος δίνει στη δημοσιότητα ως απάντηση τα πρακτικά της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να αποδειχθεί όπως λέει η πλήρης αλήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Το έγγραφο, λέει ο κ. Καμμένος είναι απλά ένα φαξ το οποίο δεν φέρει καμία υπογραφή. Προσωπικά ο ίδιος λέει πως δεν παρέδωσε ποτέ κάποιο τέτοιο έγγραφο στον κ. Παπούλια.

Ο κ. Καμμένος τονίζει πως εφόσον δόθηκε από την Προεδρία ένα έγγραφο τότε υπάρχει η πιθανότητα να στάλθηκε από κάποιους κύκλους που θέλουν να κάνουν κακό στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)