Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ποια επαγγέλματα απελευθερώνονται Ιούνιο και Σεπτέμβριο

Στην πρέσα μπαίνουν ακόμα 30 επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς αμέσως τις εκλογές, φαίνεται ότι μπαίνουν στο στόχαστρο του Μνημονίου, αλλά και της πλήρους απελευθέρωσης.

Πιο αναλυτικά, βενζινάδικα, περίπτερα, καπνοπωλεία, κυλικεία, χρηματιστηριακές εταιρείες, γραφεία ενοικίασης λιμουζινών, ιδιωτικά ΚΤΕΟ, ιδιαίτερα μαθήματα, φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών αποτελούν το επόμενο κύμα σαρωτικών απελευθερώσεων τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα πρέπει να έχουν αρθεί όλα τα ισχύοντα σήμερα εμπόδια στην άσκηση των επαγγελμάτων των λιμενεργατών και των ενεργειακών επιθεωρητών, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν απελευθερωθεί πλήρως και τα επαγγέλματα του τουριστικού πράκτορα, του οινολόγου, του μελισσοκόμου, του εμπόρου λιπασμάτων, του εφημεριδοπώλη, του εκμεταλλευτή πρακτορείου Τύπου, του εκμεταλλευτή παιδικών κατασκηνώσεων και βρεφονηπιακών σταθμών.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το πλήρες χρονοδιάγραμμα της απελευθέρωσης όλων των επαγγελμάτων, σύμφωνα με το οποίο:

Μέχρι το τέλος Ιουνίου 2012:

* Ενεργειακοί Επιθεωρητές

* Εμπορεία Πετρελαιοειδών

* Καπνοπωλείο – περίπτερο – κυλικείο

* Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς & Τράπεζα της Ελλάδας – 5 επαγγέλματα

* Επιχείρηση ενοικίασης λιμουζίνων

* Λιμενεργάτες

* ΙΚΤΕΟ

* Κατ’ οίκον διδασκαλία

* Διδασκαλία σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών (ΓΓ Υπ. Παιδείας)

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2012:

* Τουριστικά Γραφεία, πράκτορες

* Οινολόγος – μελισσοκόμος και άλλα 6 επαγγέλματα

* Εμπορία λιπασμάτων και άλλα 10 επαγγέλματα

* Εφημεριδοπώλες – πρακτορεία τύπου

* Παιδικές εξοχές – βρεφικοί σταθμοί

Τα στοιχεία για το τι ισχύει πλέον σε κάθε επάγγελμα αναρτώνται από τα αρμόδια υπουργεία στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gr) βάσει σχετικής υποχρέωσης που αναλήφθηκε με το Μνημόνιο.

Προβλέψεις σοκ από το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2013 αναμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην εαρινή έκθεσή του για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας, την οποία έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Η έκθεση σημειώνει ότι η οικονομική ύφεση στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία θα είναι βαθύτερη και η ανάκαμψη δεν θα ξεκινήσει πριν από το 2013, σε αντίθεση με άλλες οικονομίες της Ευρωζώνης, όπου αναμένεται ότι θα είναι ρηχή και βραχύβια.

Για το 2012, το ΔΝΤ προβλέπει ότι θα συνεχισθεί η ύφεση της ελληνικής οικονομίας και η μείωση του ΑΕΠ θα φθάσει το 4,7% από 6,9% πέρυσι, ενώ για το 2013 προβλέπεται ότι το ΑΕΠ θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 2012.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα γίνει αρνητικός, με το επίπεδο των τιμών να μειώνεται κατά 0,5% φέτος και 0,3% το 2013.

Η ανεργία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί φέτος στο 19,4% και θα διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο και το 2013. Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται να υποχωρήσει φέτος

Η πρωτιά για πτώχευση πάει από Ελλάδα σε Κύπρο

Ενώ για μια περίοδο η χρεοκοπία συνόδευε την Ελλάδα, έκθεση που συνέταξε η εταιρεία CMA φέρνει τη χώρα μας εκτός του top 10 των χωρών που φέρουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα πτώχευσης.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται πλέον η Κύπρος, ενώ στη δέκατη θέση κατατάσσεται η Ισπανία. Κατά τον τελευταίο χρόνο, η χώρα μας κατατασσόταν σταθερά στην κορυφή της κατάταξης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον δεν περιλαμβάνεται καν στις πρώτες 39 θέσεις.

Η έξοδος της Ελλάδας από την δεκάδα των επισφαλέστερων κρατών για επενδύσεις σε δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, έγινε μετά την επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων (PSI) και την επακόλουθη δημοπράτηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS). Επισημαίνεται ωστόσο ότι η Ελλάδα παραμένει ένας επενδυτικός προορισμός με αυξημένους κινδύνους.

Αντίθετα, αρνητικές είναι οι εξελίξεις για την Κύπρο, που πραγματοποιεί την πρώτη της εμφάνιση στο εν λόγω top 10, αντικαθιστώντας μάλιστα την Ελλάδα στην πρώτη θέση.

Στη δέκατη θέση κατατάσσεται η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη Ισπανία, γεγονός που καταδεικνύει τους εντεινόμενους φόβους για την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της χώρας υπό το «βλέμμα» του σταθερά αυξανόμενου κόστους δανεισμού της. Η Αθροιστική Πιθανότητα Πτώχευσης (CPD) της Κύπρου σε βάθος πενταετίας εκτιμάται στο 63,7%, ενώ ο αντίστοιχος κίνδυνος για την Ισπανία αποτιμάται στο 32,1%.

Στην επίμαχη λίστα βρίσκονται και άλλα δύο υπερχρεωμένα μέλη της Eυρωζώνης. Η Πορτογαλία παραμένει σταθερά στη δεύτερη θέση, πίσω από την Κύπρο, με CPD σε βάθος πενταετίας 60,5%, ενώ η Ιρλανδία κατατάσσεται έβδομη με πιθανότητα πτώχευσης 39,5%.

Αξιολογώντας την περίπτωση της Πορτογαλίας μάλιστα, οι συντάκτες αναφέρουν ότι παραμένει η ανησυχία πως θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, ειδικά έπειτα από την προσωρινή εκτόξευση του spread της χώρας κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Στον αντίποδα, ασφαλέστερος προορισμός για ομολογιακές δημόσιες επενδύσεις κρίθηκε για μία ακόμα φορά η Νορβηγία, δεύτερες κατατάχθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, τρίτη η Ελβετία, τέταρτη η Σουηδία και πέμπτο το Χονγκ Κονγκ.

Στην "καλή" δεκάδα, η Eυρωζώνη εκπροσωπείται από τη Φινλανδία στην έβδομη θέση και τη Γερμανία στη δέκατη.

Στο τραπέζι μείωση μισθών για εργαζομένους στο εμπόριο

Έμποροι και βιοτέχνες θα συναντηθούν με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργοδότες θα προτείνουν μείωση μισθών 7% - 10% με παράλληλη διατήρηση 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων.

Η κλαδική σύμβαση στο εμπόριο, μαζί με τη μετενέργεια, είναι σε ισχύ μέχρι το Μάρτιο του 2013. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των εργοδοτών θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι καλύτερο να γίνουν τώρα, που η σύμβαση είναι σε ισχύ, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα μεγάλης μείωσης των μισθών.

Τα στοιχεία του ΣΕΠΕ δείχνουν ότι καμία νέα κλαδική σύμβαση δεν έχει υπογραφεί μετά τις 14 Φεβρουαρίου όταν τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος, ενώ το 41,45% των κλαδικών συμβάσεων έχει λήξει χωρίς να έχουν ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις.

Φρένο στην ανάρτηση «πόθεν έσχες» στο Διαδίκτυο

Εντονες αντιδράσεις αλλά και παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) προκαλεί η διάταξη του νέου νόμου 4065/12 που προβλέπει την ανάρτηση στο Διαδίκτυο των περιουσιακών δηλώσεων «πόθεν έσχες», όχι μόνο των βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά και πολλών χιλιάδων άλλων κρατικών λειτουργών, υπαλλήλων κ.λπ. που είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν ετησίως σχετική δήλωση (σύμφωνα με τον ν. 3213/03).

Για τη σχετική ρύθμιση, που επικρίνεται επειδή θα δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας και ευκαιρίες διάπραξης ποινικών αδικημάτων (ληστειών, εκβιασμών) κ.λπ., σε περίοδο έντονης κρίσης και έξαρσης της εγκληματικότητας, δεν είχε ζητηθεί η γνώμη της ΑΠΠΔ. Την παρέμβασή της ζητούν τώρα όλες οι δικαστικές και εισαγγελικές ενώσεις, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους για την επίμαχη διάταξη, θέτοντας επίσης ζήτημα συμβατότητάς της με τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά και με τις συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν τη λειτουργική και προσωπική τους ανεξαρτησία.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)