Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Η εβδομαδιαία μας σάτυρα....





Γλωσσικός πιθηκισμός και η παχυλή άγνοια της Υπουργού Παιδείας


Του πολίτη
Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου


Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Ετούτα τα χρόνια της κοινωνικής, πολιτικής και εθνικής Σαπουνόπερας στην οποία πρωταγωνιστούν παντός είδους, μορφής και επιπέδου «προοδευτικοί» του τίποτα, το έθνος των Ελλήνων μπήκε στο στόχαστρο για ρατσιστική συμπεριφορά.
Ιστορία, παραδόσεις, θρησκεία, ήθη, έθιμα και...

γλώσσα περνούν από το μικροσκόπιο των αντιρατσιστών, οι οποίοι επομένως αναζητούν ρατσιστικές συμπεριφορές και ψήγματά τους για να εξαπολύσουν τους... προοδευτικούς… τους μύδρους…
Το τι επιθέσεις και υπονομεύσεις – δίκην εθνικών τερμιτών – κάνουν όλα ετούτα τα χρόνια με την αμέριστη συμπαράσταση των Νεοταξικών πατρώνων τους είναι γνωστό.
Ανάμεσα στα «προοδευτικά» τους ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται και η γλώσσα, την οποία επιθυμούν διακαώς να την κατατάξουν ως ισοδύναμη με κάποια γλώσσα αφρικανικής φυλής, έστω κι αν αυτή χρησιμοποιεί χίλιες λέξεις!
Στο όνομα της αρρωστημένης ισότητας και του χυδαίου αντιρατσισμού αγνοούν σκόπιμα ότι: «Η ελληνική γλώσσα στο βιβλίο Γκίνες αναφέρεται ως η πλουσιότερη του κόσμου με πέντε εκατομμύρια (5.000.000) λέξεις και εβδομήντα εκατομμύρια λεκτικούς τύπους (70.000.000), ενώ τα αγγλικά έχουν μόνο 490.000 λέξεις, από τις οποίες οι εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) είναι ελληνικές» (Πληθώρα ενδιαφερόντων στοιχείων για την ελληνική γλώσσα και το που διδάσκεται ανά την Υφήλιο υπάρχουν στην εμπεριστατωμένη και διαφωτιστική εισήγηση του ακαδημαϊκού Α. Κουνάδη, στην Αλεξάνδρεια, στις 20/10/2008 με θέμα: «Η Οικουμενικότητα της Ελληνικής», η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό «Αγγελιοφόρος Ερμής», τεύχ. 2 (Νοεμβρίου 2009), που εκδίδει το πολιτιστικό σωματείο «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά».
Αυτή, λοιπόν, τη γλώσσα, την Ελληνική, την μητέρα των γλωσσών, η νυν υπουργός της α-παιδείας, με την ιδιότητά της ως Επιτρόπου της Ελλάδος στην Ε.Ε. – δύσμοιρη πατρίδα σε τι χέρια έπεσες – πρότεινε πριν από χρόνια (στην «Καθημερινή» ν’ αντικαστασταθεί από την Αγγλική την οποία ήθελε ως επίσημη γλώσσα (αν θυμάμαι καλά)!
Όταν, λοιπόν, αυτός ο λαός αναδεικνύει τέτοιους κυβερνήτες και μάλιστα για τόσες δεκαετίες, είναι πρόδηλο ότι αποφάσισε ν’ αυτοκτονήσει ή να στερηθεί της πατρίδας του, αν ακούσουμε τον Ν. Καζαντζάκη, ο οποίος χαρακτηρίζει τη γλώσσα «ως αληθινή πατρίδα ενός λαού».
Με τη σειρά της η καθηγήτρια Γ. Καραμάνου στα πλαίσια της ίδιας προσπάθειας για την υπεράσπιση της γλώσσας μας, μιλώντας στην Κύπρο (12/11/2007), με θέμα: «Ελληνική Γλώσσα και Κλασικές Σπουδές», επικαλέστηκε δύο απόψεις για τη σημασία της γλώσσας στη ζωή ενός λαού και ενός έθνους. Η μία ανήκει στον «ρατσιστή»(!) Λένιν που είπε: «Αν θέλεις να εξαφανίσεις έναν λαό, εξαφάνισε τη γλώσσα του» και η άλλη στον επίσης φοβερό «ρατσιστή» Ν. Βρεττάκο που είπε: «Φθορά της γλώσσας, φθορά του έθνους» (Βλ. το πιο πάνω περιοδικό, σελ. 21).
Τώρα θα μπορούσε να πει κανείς: Τι μετρά η προοδευτικότητα και ο αντιρατσισμός αυτών των δύο ανδρών μπροστά στην... αντιρατσιστική και προοδευτική ορμή της Άννας; Τίποτα! Τίποτα!
Α, ρε, βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται!

ethnikonthematon.blogspot.com

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ!


Δείξαμε σε όλη την Ευρώπη τι αξίζουμε!
Απίστευτο και όμως ΑΛΗΘΙΝΟ! Πορτογαλία - Κύπρος 4-4! Η εθνική ομάδα μας έκανε περίφανους, σκοράροντας για πρώτη φορά στην ιστορία της 4 τέρματα εκτός έδρας με αντίπαλο...
την εθνική Πορτογαλίας, στα προκριματικά του Euro 2012! Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, η Πορτογαλία δεν έχει δεχθεί ποτέ 4 τέρματα σε επίσημο εντός έδρας παιχνίδι!


Η Κύπρος μας, ήταν επιθετικά εξαιρετική ενώ εξασφάλισε τέσσερα τέρματα από τους Αλωνεύτη, Κωνσταντίνου, Οκκά και Αβραάμ, ενώ θέτοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 4-4!

Δύο φορές προηγηθήκαμε στο σκορ, ενώ άλλες δύο οι Πορτογάλοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Το αποτέλεσμα για τους Κύπριους, Έλληνες και ομογενής φιλάθλους είναι κάτι πολύ περισσότερο από ικανοποιητικό,ενώ η νίκη της πατρίδας μας κάνει τον γύρο του κόσμου!

sporty-cy.blogspot.com

Ο Αλέξης Μητρόπουλος .. Υποψήφιος στην Αττική με την αριστερά???

Πανικός στην Ιπποκράτους: Ο Αλέξης Μητρόπουλος .. Υποψήφιος στην Αττική με την αριστερά!!!

Με επιστολή του ο γνωστός εργατολόγος και μέλος του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος, κάνοντας λόγο για "κυβέρνηση Μνημονίου" η οποία "ακολουθεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές".
Από χτές σας είπαμε ένα πράγμα…. Χρέος μας η ανατροπή αυτής της....

νεοφιλελεύθερης λαίλαπας. Η κάθοδο του Α. Μητρόπουλου στην Περιφέρεια Αττικής από τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ και με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί νέα δεδομένα. Προσπάθειες έγιναν σε όλη την Ελλάδα για τέτοιου τύπου συνεργασίες όμως όλοι ξέρουμε ότι η Αττική θα δώσει το πολιτικό μήνυμα….
Πάμε λοιπόν για την μεγάλη αριστερά!!!!
Μαύρο στους υποψήφιους των κομμάτων του ΔΝΤ και της Χρεοκοπίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ!!!!
(3 Σεπτεμβρίου 2010: Χρέος μας… η ανατροπή σας «σύντροφοι»!!!!)
http://mhpronomiouxos.blogspot.com/

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με μια κατηγορία εργαζομένων που προσελήφθησαν στις ένοπλες δυνάμεις από το 1985 με όνειρο ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τις οικογένειες τους.
Αναφερόμαστε στους Οπλίτες Πενταετούς Υπηρεσίας (Ο.Π.Υ.) και μετέπειτα Εθελοντών Πενταετούς Υπηρεσίας (Ε.Π.Υ.) που αποτελούν την μετάβαση των ενόπλων δυνάμεων στον επαγγελματικό σύγχρονο στρατό. Μετά τα πέντε έτη στην υπηρεσία ονομάζονται Ε.Μ.Θ.

Αναντίρρητα, ως οι πρώτοι σε αυτό τον θεσμό δεχθήκαμε την καχυποψία των μονίμων συναδέλφων μας. Επίσης , οι διαταγές που μας διέπαν ήταν ασαφείς και χρησιμοποιούνταν από τους ανωτέρους μας κατά συνθήκη. Για παράδειγμα, ενώ ήμασταν υπαξιωματικοί, άλλες φορές μας χρησιμοποιούσαν ως στρατεύσιμους και άλλες φορές ως υπαξιωματικούς. Εξάλλου και ενώ όλοι οι στρατιωτικοί όπως οι συνοριοφύλακες και οι ειδικοί φρουροί τα πέντε έτη υπηρεσίας που διάνυσαν ασφαλιστικά στο ΙΚΑ αναγνωρίζονται σαν έτη δημόσιας υπηρεσίας σύμφωνα με το αρθρ 2 παρ 4β του Ν3234/2004, στους Ε.Μ.Θ. δεν συνέβη κάτι ανάλογο, έτσι εντάσσουν τους Ε.Μ.Θ. στο καθεστώς της διαδοχικής ασφάλισης συμφωνά με το αρθρ 7 παρ 1 του Ν3257/2004 (σημαντικό είναι το θέμα της μη αναγνώρισης του πλασματικού χρόνου υπηρεσίας των καταδρομέων-εκκαθαριστών ναρκοπεδίων ο οποίος δεν αναγνωρίζεται από το ΙΚΑ λόγω έλλειψης νομοθεσίας). Τέλος σε όλα αυτά τα έτη υπηρεσίας έχουν αλλάξει τα διακριτικά των υπαξιωματικών ΕΜΘ δύο φορές ώστε να διακρίνονται από τους ομοιόβαθμούς τους υπαξιωματικούς παραγωγικών σχολών. Παρά λοιπόν αυτών των αντιξοοτήτων εργαζόμαστε αγόγγυστά και εκτελούμε πρόθυμα και άνευ αντιλογίας τις διαταγές των ανωτέρων μας όπως ακριβώς είχαμε ορκιστεί αντίστοιχα η κάθε σειρά. Εξάλλου νιώθουμε την ανάγκη να σας πληροφορήσουμε ότι τα αιτήματα μας δεν είναι οικονομικά αλλά ούτε θα διαταράξουν την ομαλή λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων. Τα αιτήματα μας είναι ηθικά.


ΒΑΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΘ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ ΤΟΥ Ν705/1977 ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Ν1848/1989 ΑΡΘΡ 13 ΠΑΡ 4,5 ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ Ε.Μ.Θ. , ΜΕ ΤΟΥΣ Ν2109/1992 ΑΡΘΡ 22, Ν3257/2004 ΑΡΘΡ 13 ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΜΘ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ.

1 Μονιμοποίηση . Είμαστε οι μόνοι στρατιωτικοί που δεν απολαμβάνουν το αγαθό της μονιμότητας.: Υπαξιωματικοί παραγωγικών σχολών , Εθελοντές οπλίτες (ανακαταταγέντες), Εθελόντριες του ν. 705/1977, ΕΠΟΠ., όλες οι παραπάνω κατηγορίες υπαξιωματικών μετά από κάποια έτη παραμονής στο στράτευμα μονιμοποιούνται. Οι Ε.Μ.Θ. είναι η μόνη κατηγορία στρατιωτικών που ενώ διανύουν το 24 έτος υπηρεσίας, οι παλαιότεροι και παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του στρατεύματος δεν είναι μόνιμοι. (προσληφθέντες αρχικά το 1985 στο Στρατό Ξηράς και από! το 1990 στο Πολεμικό ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία έως το 2000) Ενώ οι κατά πολύ νεότεροί μας ΕΠΟΠ μονιμοποιούνται μετά από(7) επτά έτη υπηρεσίας σύμφωνα με τον Ν 3036/2002 του αρθρ 8 (οι πρώτοι προσελήφθησαν το 2001 με το Ν2936/2001, αρχικά μονιμοποιούνταν σύμφωνα με τον Ν2936/2001 αρθρ5 παρ 1 μετά από 10 έτη υπηρεσίας.). Οι Εθελοντές οπλίτες ενταχθήκαμε στον θεσμό των ΕΜΘ ύστερα από πέντε έτη υπηρεσίας. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε σε καθεστώς ειδικής μονιμότητας και ονομαζόμαστε Εθελοντές Μακράς Θητείας. Με άλλα λόγια μέσα από αυτό το γεγονός και σε συνδυα! σμό με τις μεταθέσεις που υπάρχουÎ! ½ εργ αζόμαστε υπο την πίεση της απόλυσης και της μετάθεσης και όχι με μεράκι και ζήλο. Επίσης πιστεύουμε ότι εδώ και 25 χρόνια έχουμε αποδείξει τον επαγγελματισμό μας και την κατάρτιση μας και αυτό το καθεστώς δοκιμαστικής περιόδου εδώ και 25 χρόνια μας αδικεί κατάφορα. Οι περισσότεροι από εμάς κατέχουν νευραλγικές θέσεις και καθημερινώς διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις. Από το εν λόγω μέτρο δεν θα επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο, λόγω του ότι μισθολογικά λαμβάνουμε τις αποδοχές των μόνιμων ενʼ ενεργεία συναδέλφων. Επίσης ασφαλιστικά εντασσόμαστε στην συνταξιοδοτική προστασία του δημοσίου.

2 Βαθμολογική εξέλιξη όπως αυτών των εθελοντριών του Ν705/1977 και των εθελοντών οπλιτών συνάδελφων μας που προσλαμβάνονταν έως το 1989. Γιατί πιστεύουμε ότι η επαγγελματική εμπειρία και ωριμότητα που έχουμε ύστερα από 25 έτη υπηρεσίας μας κάνει περισσότερο από ποτέ έτοιμους να αναλάβουμε καινούργια καθήκοντα. Δεν ζητάμε να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των Ε.Δ αφού δεν θέλουμε να εξομοιωθούμε με τους συναδέλφους μας των παραγωγικών σχολών, απλώς θέλουμε να εξομοιωθούμε με τους ανακαταταγείς συναδέλφους μας και τις εθελόντριες του Ν705/1977 ! που ήταν ΕΜΘ σύμφωνα με το Ν1848/1989 αρθρ 13 παρ 4,5 και με τους νόμους Ν2109/1992 αρθρ 22, Ν3257/2004 αρθρ 13 ,όχι μόνο βγαίνουν από τον εν λόγω θεσμό αλλά λαμβάνουν και βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικού. Εξάλλου οι ΕΜΘ έχουμε ξεχωριστή επετηρίδα και οι οργανικές θέσεις των βαθμών που λαμβάνουμε είναι κατοχυρωμένες. Επίσης θα θέλαμε να αναφερθούμε στο οικονομικό κομμάτι του ενʼ λόγο μέτρου που θα είναι μηδενικό αφού ούτος η άλλος μισθολογικά λαμβάνουμε τις αποδοχές τον μονίμων συναδέλφων μας σύμφωνα με τα έτη υπηρεσίας και όχι σύμφωνα με το βαθμό που φέρουμε.
3 Ανάλογη βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ όπως αυτών των παραγωγικών σχολών των υπαξιωματικών. Παρόλο που πολλοί από τους Ε.Μ.Θ. είναι τελειόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που λογίζονται απόφοιτοι Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Ν.2916/2001, δεν τους δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω βαθμολογικής εξέλιξης, παρόλο που οι Παραγωγικές Σχολές των υπαξιωματικών (Διετούς φοίτησης) μόλις τα τελευταία χρόνια λογίζονται Ανώτερες. Επίσης μέχρι το 1991 πολλοί υπαξιωματικοί που εισήχθησαν στις παραγωγικές σχολές των υπαξιωματικών ήταν απόφοιτοι δευτέρας τάξης λυκείου και για την εισαγωγή τους στις εν λόγω σχολές διαγωνίζονταν σε μαθήματα της Γʼ Γυμνασίου, μόλις το 1992 οι εν λόγω σχολές εισήχθησαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ενώ όλοι οι ΕΜΘ είναι απόφοιτοι Λυκείων.


4 . Μεταθέσεις. Στον Ν.2936/2001, άρθρο 15 παράγραφο 4 γράφει: ΄΄Οι ήδη υπάρχουσες και πληρωθείσες οργανικές θέσεις εθελοντών πενταετούς υπηρεσίας-εθελοντών μακράς θητείας (Ε.Π.Υ-Ε.Μ.Θ) καθίστανται προσωποπαγείς, καταργούμενες με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο έξοδο των ήδη υπηρετούντων από την ενεργό υπηρεσία του στρατεύματος.’’ Παρόλα αυτά εμείς εως σήμερα τοποθετούμαστε με μεταθέσεις προς κάλυψη οργανικών θέσεων, όπως αυτές προβλέπονται από το εκάστοτε οργανόγραμμα με βάση τον βαθμό και την ειδικότητα καθιστώντας την παραπάνω πρόβλεψη του Νομοθέτη ανενεργή χωρίς να γνωρίζουμε το γιατί.

Επίσης στο Π.Δ 21/1991, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Π.Δ 44/2003, καθορίζεται πως οι μεταθέσεις των Εθελοντών Μακράς Θητείας διέπονται με τις ίδιες διατάξεις των μονίμων συναδέλφων τους. Εμείς παρόλα αυτά παρατηρούμε ότι οι μεταθέσεις μας εκδίδονται αποκλειστικά με βάση τις ειδικότητες μας και καλύπτουμε οργανικές θέσεις μόνο της ειδικότητας όπως αυτές εμφανίζονται στο εκάστοτε οργανόγραμμα, ενώ αντίστοιχα οι μεταθέσεις των μονίμων συναδέλφων μας διαχωρίζονται μόνο σε διοικητικούς και τεχνικούς, πράγμα που δεν καθιστά για αυτούς περιορισμένη την δυνατότητα μεταθέσεων σε στρατιωτικές μονάδες του εσωτερικού, αντίθετα με εμάς που ως γνώμονας λαμβάνετε η ύπαρξη οργανικής θέσης για συγκεκριμένη ειδικότητα (αν φυσικά δεν έχει καλυφθεί η αντίστοιχη θέση από κάποιον άλλον).

5 Εκτός όλων των παραπάνω θεσμικών αιτημάτων, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε, μέσα στο κλίμα περικοπής επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων που έχει δημιουργηθεί, ότι ο μισθός ενός υπαξιωματικού των ενόπλων δυνάμεων αποτελείτε περί το 50% από επιδόματα η περικοπή των οποίων θα μας φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, μιας και όπως είναι γνωστό αποτελούμε μια ιδιαίτερη επαγγελματική κατηγορία συνέπεια της οποίας είμαστε συνεχώς μετακινούμενοι ανά την επικράτεια (μέσω των μεταθέσεων) μέχρι το τέλος του εργασιακού μας βίου, πράγμα το οποίο μας εχει αναγκάσει στην συνεχή ενοικίαση κατοικιών, γεγονός που μειώνει αισθητά τα (περιορισμένα έτσι και αλλιώς) εισοδήματα μας ειδικά σε κάποιους από εμάς μια μικρή περικοπή θα θέσει πρόβλημα ακόμα και επιβίωσης (αφού η συνεχή μετακίνηση μας, κυρίως σε παραμεθόριες περιοχές, στερεί το δικαίωμα των συζύγων μας να εργασθούν στον ιδιωτικό τομέα, εδώ οι ντόπιοι δυσκολεύονται να βρουν εργασία οι σύζυγοι μας θα τα καταφέρουν; Αλλά και να τα καταφέρουν στην επόμενη μετάθεση τι θα κάνουμε;). Για την διαπίστωση του όγκου που καταλαμβάνουν τα επιδόματα στον μισθό μας σας υποβάλλουμε ενα αντίγραφο φακέλου μισθοδοσίας.

Τελειώνοντας, ελπίζουμε ότι τα αιτήματα μας θα βρουν θετική αντιμετώπιση γιατί γνωρίζεται την προσφορά μας και τις ιδιαίτερες συνθήκες εκτέλεσης των καθηκόντων μας. Θεωρούμε ότι τα αιτήματα μας μπορούν να χαρακτηρισθούν καθαρά ΗΘΙΚΑ και όχι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ . Δεν ζητάμε εξομοίωση με τους συναδέλφους μας των παραγωγικών σχολών, απλά προσπαθούμε να επιτύχουμε την αξιοπρέπεια στην εργασία καθώς και την στρατιωτική μας υπόσταση.

Υ.Γ Η νομοθεσία που διέπει τους ΟΠΥ, ΕΠΥ, ΕΜΘ είναι: Ν1513/1985, Ν1848/1989, ΠΔ 21/1991, ΠΔ44/2003

U2 360 Tour Athens 2010-All the songs-concert

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ Ή ΗΡΩΕΣ;

Μετά τα τρία πρόσφατα θανατηφόρα ατυχήματα στις Ε.Δ. κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, η ΑΝΕΑΕΔ δεν θέλησε να σπεύσει να συναγωνιστεί σε μεγαλόστομες δηλώσεις τους συνήθεις πρωταγωνιστές. Περίμενε υπομονετικά ν’ ακούσει όλους και θα σιωπούσε αν πρυτάνευε η λογική και η αξιοπρέπεια. Τώρα που τα φώτα της μακάβριας σκηνής έσβησαν, ήρθε η ώρα να πάρει θέση.

Δυστυχώς γίναμε για πολλοστή φορά θεατές του ίδιου έργου. Μιάς χιλιοπαιγμένης παράστασης, παλαιοκομματικής νοοτροπίας , αν μη τι άλλο, κάκιστης επικοινωνιακά, επιζήμιας και επικίνδυνης για την ίδια την πολιτική. Οι κυβερνώντες θυμήθηκαν όψιμα και πρόσκαιρα, ότι οι Στρατιωτικοί είναι ήρωες, περήφανοι υπερασπιστές της ακεραιότητας της πατρίδας κ.λπ, κ.λ.π. Οι αντιπολιτευόμενοι απ’ την πλευρά τους, ότι οι κυβερνώντες έχουν παραμελήσει την ετοιμότητα και το προσωπικό των Ε.Δ. κ.λπ, κ.λ.π. Και ο Τύπος, πλην ελάχιστων ψύχραιμων φωνών, κινήθηκε ανάλογα με τις πρόσκαιρες συμμαχίες Εκδοτών και Κομμάτων. Η μόνη ίσως διαφορά στην περίπτωση αυτή ήταν, ότι η ‘‘μετάλλαξη’’ των κυβερνώντων έγινε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα! Πριν καν προλάβουμε να χωνέψουμε τα περί αυτιστικής νοοτροπίας και τα περί Δημοσίων Υπαλλήλων με ή χωρίς ιδιαιτερότητες (σημειωτέον η απαξιωτική χροιά που ήταν έκδηλη στη χρησιμοποίηση του όρου θα έπρεπε να θίξει πρώτιστα τους Δημοσίους Υπαλλήλους και λιγότερο εμάς). Οι όροι αυτοί χρησιμοποιήθηκαν με περισσή πολιτική αμετροέπεια συμβάλοντας στο όλο κλίμα απαξίωσης των στρατιωτικών, και προκειμένου να δικαιολογήσουν τις περικοπές στις ισχνές απολαβές και στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Στρατιωτικών (που σημειωτέον δεν αποτελούν προϊόν διεκδίκησης, καθόσον δεν έχουν αυτό το προνόμιο των λοιπών εργαζομένων). Και ξαφνικά γίναμε τα ηρωϊκά παιδιά και το καμάρι της Πολιτείας και του Ελληνικού Λαού!!!

Είμαστε τελικά ήρωες εμείς οι Στρατιωτικοί; Ασφαλώς όχι κατ’ ανάγκην και σίγουρα όχι όλοι. Το ιερό δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε ανθρώπου να υπερασπιστεί την πατρίδα του, την ελευθερία του, την γλώσσα του, τον πολιτισμό του, τους αγαπημένους του, τον τρόπο ζωής του, πέστε το όπως θέλετε, μπορούν να το διεκδικήσουν όλοι οι Έλληνες Πολίτες, ανεξάρτητα απο επάγγελμα, κοινωνική τάξη, φύλλο, θρησκεύμα ή ηλικία! Και αυτό, όχι μόνο στον πόλεμο και όχι κατ’ ανάγκη ‘‘με το τουφέκι στο χέρι’’, όπως οι Στρατιωτικοί.

Τι είμαστε λοιπόν οι Στρατιωτικοί; Είμαστε κατ’ αρχήν Δημόσιοι Λειτουργοί, που όπως οι Δικαστικοί, οι Υπάλληλοι των Υπουργείων και Δημοσίων Οργανισμών, οι Εκπαιδευτικοί κ.λ.π., απαιτούμε την αναγνώριση της διακριτής επαγγελματικής μας ιδιότητας, χωρίς συγκρίσεις και έντεχνα στημένες αντιπαραθέσεις με άλλους κλάδους εργαζομένων. Είμαστε απλά και σκέτα Στρατιωτικοί!

Αυτή λοιπόν η χιλιοπαρεξηγημένη, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα (φτηνή ή βαθύτερη, αυθόρμητη ή καθοδηγούμενη), επαγγέλματική ιδιότητα του Στρατιωτικού έχει τα παρακάτω ιδιάιτερα χαρακτηριστικά:

  • Ο Στρατιωτικός είναι πολίτης με περιορισμένη προσωπική ελευθερία και δικαιώματα. Πέραν από τους λοιπούς νόμους της Πολιτείας, υπόκειται στο Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, ένα θεσμικό κείμενο, που σε πολλά σημεία είναι απίστευτα παράλογο για τον απλό πολίτη. Δεν είναι τυχαίο το διαχρονικό και παγκόσμιο αξίωμα, ότι « εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο Στρατός»!
  • Ο Στρατιωτικός αντιμετωπίζει καθημερινά δύο στερεότυπα, το «Εδώ είναι Στρατός» και το «Το απαιτεί η Υπηρεσία», με τα οποία κάθε εύλογο αίτημά του μπορεί να απορριφθεί. Η Υπηρεσία είναι πάνω απ’ όλα, απ’ την οικογένεια, απ’ τη χαρά της γέννησης ενός παιδιού, απ’ την αγωνία της αρρώστιας των δικών σου ανθρώπων, απ’ το θανάτο ενός γονιού, απ’ την επιθυμία για επιμόρφωση κ.λ.π. Και αν τα τελευταία χρόνια έχει γίνει και γίνεται προσπάθεια για τη βελτιώση της μέριμνας για το προσωπικό, εντούτοις η διαφορά αντιμετώπισης σε σχέση με τους απλούς πολίτες (και ιδίως τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα) παραμένει σταθερά αναλοίωτη.
  • Ο Στρατιωτικός δεν έχει σταθερό ωράριο εργασίας, ούτε αμοίβεται για τις υπερωρίες του τακτικές ή έκτακτες, ούτε παίρνει την άδειά όποτε θέλει και όση θέλει.
  • Ο Στρατιωτικός, ανάλογα με την ειδικότητα και το βαθμό του, καλείται, για μεγάλα χρονικά διαστήματα της σταδιοδρομίας του, να αντιμετωπίσει καταστάσεις επικίνδυνες για τη ζωή του, άκρως ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, τα καιρικά φαινόμενα, την απαίτηση εργασίας μέχρι τα όρια της υπερκόπωσης, την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρησης πανάκριβου υλικού, την μακρόχρονη απουσία από την οικογένεια και τα προβλήματά της, την συντήρηση δύο ή και τριών σπιτικών (αλλού αυτός, αλλού η οικογένεια και ενδεχομένως άλλού ένα παιδί που σπουδάζει) και κυρίως την ευθύνη της ζωής των άλλων.
    • Στρατιωτικοί είναι κάποιοι που νύχτα-μέρα ετοιμάζουν τα αεροπλάνα στα υπόστεγα και στις πίστες των αεροδρομίων, κι αυτοί στα φυλάκια από το Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, κι αυτοί στις παγωμένες γέφυρες και στα πυρωμένα μηχανοστάσια των πολεμικών πλοίων, κι αυτοί που έχουν επιφορτιστεί με τη διοικητική μέριμνα και την πάσης φύσεως υποστήριξη, κι αυτοί που χρησιμοποιούν καθημερινά τοξικά ή καρκινογόνα υλικά, χρώματα, ειδικά καύσιμα (εμείς οι παλαιότεροι και αμίαντο κατά κόρον) κ.λ.π., κι αυτοί στις κορυφές των βουνών στα ραντάρ και στα παρατηρητήρια, κι αυτοί οι ταπεινοί μάγειροι (που στα πολεμικά πλοία δουλεύουν 18άωρο ακατάπαυστα επι 5-10-20-40 μέρες ,όσο κρατάει μια αποστολή). Τα φώτα της αιμοβόρας δημοσιότητας πέφτουν συνήθως για λίγο, και δυστυχώς γι αυτούς, σ’ αυτούς που υπηρετούν σε θέσεις υψηλής επικινδυνότητας, όταν χάνουν τη ζωή τους.

Η ΑΝΕΑΕΔ έχει υποχρέωση να επισημάνει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα επιπλέον και τα εξής:

  • Ο κύριος λόγος ύπαρξης των Ε.Δ. είναι να αποτελούν ισχυρή δύναμη αποτροπής του πολέμου και ενίσχυσης της εξωτερικής πολιτικής.
  • Για να το επιτύχουν αυτό, χρειάζονται σκληρή και ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση, η οποία και οικονομικό κόστος έχει και στατιστικό περιθώριο ατυχημάτων.

  • Οικονομία στην εκπαίδευση σημαίνει λιγότερο αποτελεσματικές και αποτρεπτικές Ε.Δ. Αν μάλιστα η Πολιτεία προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις συνέπειες μιάς περιόδου χαλάρωσης της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, που επέλεξε να εφαρμόσει για λόγους οικονομίας, τότε έχει πολλαπλάσιο οικονομικό κόστος από την οικονομία της επιλογής της. Άνθρωποι και οπλικά συστήματα που δεν χρησιμοποιούνται ορθολογικά “σκουριάζουν ” και αδρανοποιούνται.
  • Τα οπλικά συστήματα πρέπει να χρησιμοποιούνται/συντηρούνται και οι άνθρωποι που τα χειρίζονται να είναι απερίσπαστοι στο έργο τους, με εξασφαλισμένη τη βιοτική τους καθημερινότητα, με υψηλό αυτοσεβασμό και κυρίως πίστη σ’ αυτό που κάνουν.Θέλει ιδιαίτερες ικανότητες η δουλειά που κάνετε, θέλει υψηλή εκπαίδευση και βέβαια θέλει ιδιότητες χαρακτήρα οι οποίες δεν είναι συνηθισμένες. Για να μπορείς να ζεις εδώ στο υποβρύχιο θέλει μια μεγάλη ψυχή, μια μεγάλη καρδιά κι ένα μεγάλο όραμα». Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στο προσωπικό των υποβρυχίων (19-1-2006)].
  • Ορθολογικοί τρόποι εξοικονόμισης πόρων στις Ε.Δ., που να μη θίγουν την ετοιμότητα και το ηθικό, υπάρχουν πολλοί, όπως:
  1. Άλλο νομικό πλαίσιο προμηθειών οπλικών συστημάτων και ανταλλακτικών.
  2. Διακλαδική ομογεννοποίηση στρατιωτικού υλικού, όπου είναι εφικτό (και είναι σε πολλούς τομείς).
  3. Διακλαδικό συγκεντρωτικό σύστημα προμηθειών λοιπού υλικού (και πρώτιστα του υγιειονομικού).
  4. Καθιέρωση πλήρους μηχανοργάνωσης και επιβολή ισολογισμού στα στρατιωτικά νοσοκομεία.
  5. Εξορθολογισμός της μισθολογικής ισοπέδωσης αυτών που στελεχώνουν μονάδες υψηλές επικινδυνότητας και τις λοιπές μάχιμες μονάδες με όλους τους υπόλοιπους.

  • Επιπρόσθετα, μια και είναι κιαυτό επίκαιρο και απόλυτα σχετικό με τα παραπάνω, είναι προκλητικό και πολιτικά επικίνδυνο να ψηφίζεται τροπολογία για την “αναθεώρηση” προς τα πάνω του μισθού του Προέδρου της ΕΡΤ, που χωρίς την θέλησή μας επιχορηγούμε όλοι οι Έλληνες πολίτες, ενώ περικόπτονται οι αποδοχές των ενεργών και αποστράτων στελεχών των Ε.Δ., που ο πλέον “υψηλόμισθος” Α/ΓΕΕΘΑ ελάμβανε 2.900 ΕΥΡΩ μηνιαίως……!

Για τα δημοσιονομικά χάλια της Χώρας όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι υπεύθυνοι. Και κάποιοι απ’ αυτούς, αφού εξασφάλισαν την ασυλία τους, φέρονται και σαν τιμητές. Εμείς οι συνταξιούχοι Στρατιωτικοί συναισθανόμαστε την συνυπευθυνότητά μας που απορρέει, αν μη τι άλλο, από τις επιλογές που κάναμε με την ψήφο μας. Δεν καταφέραμε ή δεν θέλαμε ή δεν ξέραμε ή δεν βρίσκαμε τα πρόσωπα για να περάσουμε μέσα απ’ αυτή τα σωστά πολιτικά μηνύματα. Γιαυτό άραγε τώρα μας τιμωρούν; Έρχεται όμως μια νέα γενιά, αυτή που χαντακώσαμε και που ήδη τους γυρίζει την πλάτη (το ζούμε στα σπίτια μας, στη γειτονιά μας, στο δρόμο, παντού), κι αυτό είναι για την πολιτική, την κοινωνική συνοχή και την εθνική συνείδηση, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον πολύ ανησυχητικό……

Σε 2 λεπτά, τα είπε όλα!!

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)