Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οι νέοι μισθοί των στελεχών ΕΔ-ΣΑ που θα ισχύσουν τον Οκτώβριο (ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ)

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ

Σχέδιο που προβλέπει την αύξηση των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας στο επίπεδο του 40%-50% της διαφοράς μεταξύ των τωρινών αποδοχών τους και των αποδοχών που ... ελάμβαναν τον Ιούλιο του 2012 προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το οποίο παρουσιάζει σήμερα κατ' αποκλειστικότητα ο «Ε.Τ.», οι αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των στελεχών ΕΔ-ΣΑ θα κυμανθούν από 1,1% έως και 12,4%, ενώ οι αναπροσαρμογές στα επιδόματά τους θα κυμανθούν από 4,3% έως και 17,9%.

Οι αυξήσεις θα δοθούν άμεσα, πιθανότατα από τον Οκτώβριο, ενώ τα αναδρομικά, τα οποία θα αφορούν στην περίοδο από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2014, θα αρχίσουν να εξοφλούνται σταδιακά από το επόμενο έτος.

Πού θα κυμαίνονται

Σύμφωνα με αναλυτικούς πίνακες που παραθέτουμε, οι νέοι αυξημένοι βασικοί μισθοί των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών θα κυμαίνονται από 283 έως 2.105 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το βαθμό και το ακριβές ποσοστό αυξήσεων που θα εγκριθεί τελικά. Στους πίνακες που παρουσιάζουμε αποτυπώνονται αναλυτικά τα επίπεδα στα οποία θα κυμανθούν οι βασικοί μισθοί, τα επιδόματα και τα αναδρομικά που δικαιούνται να λάβουν οι στρατιωτικοί - σώματα ασφαλείας, βάσει του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Όλα τα ποσά που εμφανίζονται στους πίνακες είναι μικτά, δηλαδή συμπεριλαμβάνουν και τις κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Ενστάσεις

Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αποκαθιστά μερικώς τις αποδοχές τους και δεν είναι απόλυτα σύμφωνο με τα όσα ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες έκριναν αντισυνταγματικές στο σύνολό τους τις περικοπές οι οποίες επιβλήθηκαν από τον Αύγουστο του 2012 κατ’ εντολή της τρόικας και σε εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4093/2012. Σύμφωνα με υπολογισμούς, για την πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών απαιτείται να χορηγηθούν αυξήσεις από 3% έως και 25% στους βασικούς μισθούς και από 10% έως και 37% στα επιδόματα των εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών.

«Κούρεμα»

Ουσιαστικά, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προτίθεται να επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών σε επίπεδα υψηλότερα μεν από τα ισχύοντα σήμερα, αλλά χαμηλότερα από αυτά στα οποία βρίσκονταν τον Ιούλιο του 2012. Κι αυτό διότι ερμηνεύει τις αποφάσεις του ΣτΕ διαφορετικά από τους εκπροσώπους των στελεχών ΕΔ-ΣΑ. Συγκεκριμένα, θεωρεί ότι μια αύξηση των αποδοχών μικρότερη από αυτήν που απαιτείται για την επαναφορά τους στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 μπορεί να κινείται στο πλαίσιο που επιτάσσουν οι αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες κάνουν λόγο για περικοπές που δεν θα θίγουν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως ανέφερε χθες υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) η μελέτη για τα μισθολογικά των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, η οποία, κατά τον ίδιο, «θα είναι σύμφωνη με το σκεπτικό του ΣτΕ, για αποκατάσταση των απολαβών σε επίπεδο που δεν θα θίγει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας». Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, ότι «πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών στο επίπεδο του Ιουλίου 2012 δεν μπορεί να γίνει». Ο βασικός λόγος για τον οποίο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε ουσιαστικά να «κουρέψει» τις αυξήσεις που δικαιούνται οι στρατιωτικοί - σώματα ασφαλείας είναι ότι εάν αποφασιζόταν πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών τους, τότε το συνολικό δημοσιονομικό κόστος θα ανερχόταν σε 1 δισ. ευρώ, καθώς θα απαιτούνταν περίπου 650 εκατ. ευρώ για το κόστος των αναδρομικών και περίπου 350 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων.

Στο προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου, θα καταγράφεται, σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, το ακριβές δημοσιονομικό κόστος για τις αυξήσεις που θα δοθούν στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ, με βάση τη μελέτη του ΓΛΚ.

Φοροελαφρύνσεις

Παράλληλα, στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού θα περιλαμβάνονται τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης (με ουδέτερο δημοσιονομικά αποτέλεσμα), η χρονική επέκταση του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση (χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμη ο χρονικός ορίζοντας της επέκτασης) και η αύξηση του αριθμού των δόσεων για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Επίσης, στο προσχέδιο θα υπάρχει και η παράταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, χωρίς, όμως, να έχει συγκεκριμενοποιηθεί έως τώρα το ποσοστό της μείωσής της σε σχέση με τα ισχύοντα. Πάντως, είναι βέβαιο ότι το υπουργείο Οικονομικών αναμένει έσοδα περίπου 500 εκατ. ευρώ το 2015, ως «ουρά» της έκτακτης εισφοράς από την εκκαθάριση των εισοδημάτων του 2014.

Οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνουν, τέλος, βεβαιότητα ότι ο τρέχων Προϋπολογισμός θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ (όπως έχει συμφωνηθεί με την τρόικα), παρά τους κίνδυνους που ελλοχεύουν, κυρίως από το ενδεχόμενο υπέρβασης δαπανών στην Υγεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ.

Παράλληλα, «κλειδί» θα αποτελέσει και η εξέλιξη των φορολογικών εσόδων. τα οποία, στο τέλος του οκταμήνου εφέτος, είναι αυξημένα κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αλλά, υστερούν κατά περίπου 360 εκατ. ευρώ από το στόχο, λόγω, κυρίως, του γεγονότος ότι δεν έχουν εισπραχθεί οι δύο πρώτες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ύψους 884 εκατ. ευρώ.

Δίμηνη προθεσμία για την αποκατάσταση

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ

«ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ» στην κυβέρνηση προς συμμόρφωση με την απόφαση της Ολομέλειας, που κήρυξε αντισυνταγματικό το «μαχαίρι» στο μισθολόγιο των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο πάντως -αναγνωρίζοντας τις δημοσιονομικές δυσχέρειες- χορήγησε προθεσμία δύο μηνών, οπότε θα επανεξετάσει την υπόθεση.

Από τη δημοσίευση της απόφασης (Ιούνιο), η Διοίκηση σε ουδεμία ενέργεια προς υλοποίησή της προέβη, τονίζει η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Ανώτατου Δικαστηρίου στο πρακτικό (υπ' αριθμ. 10/2014) που εξέδωσε κατόπιν δύο διασκέψεων υπό την προεδρία του Σωτ. Ρίζου. Δεν παραγνωρίζει ωστόσο ότι η συμμόρφωση προς μια τέτοια απόφαση-βόμβα είναι δύσκολο να γίνει... αστραπιαία: «Λόγω των εγγενών δυσχερειών που συνδέονται με την εφαρμογή της απόφασης, εχούσης σημαντικές δημοσιονομικής φύσεως συνέπειες, οι οποίες πράγματι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο επισταμένης μελέτης εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών, δεν θα μπορούσε να απαιτηθεί από τη Διοίκηση η άμεση λήψη όλων των αναγκαίων για την υλοποίησή της μέτρων εντός του, κατά τα ανωτέρω, χρονικού διαστήματος».

Καμία εξέλιξη

Πλην όμως, υπογραμμίζει, η Διοίκηση «θα έπρεπε να έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία αυτή και να έχει, τουλάχιστον, καταλήξει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις ως προς τις δημοσιονομικές συνέπειες της αποφάσεως και τον τρόπο αντιμετωπίσεώς τους».

Συγκεκριμένα, συνεχίζει, να έχει δρομολογήσει τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων που οι προσφεύγοντες επέστρεψαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα (λόγω της αναδρομικής ισχύος των περικοπών από Αύγουστο 2012) και εν συνεχεία την αποκατάσταση του μισθολογίου τους.

Αόριστες αναφορές

Το ΣτΕ «κατακεραυνώνει» τη Διοίκηση, τονίζοντας ότι δεν συνιστούν συμμόρφωση η «αόριστη αναφορά» στην ανάγκη αποτίμησης του δημοσιονομικού κόστους εφαρμογής της απόφασης, η εκδήλωση σαφούς προθέσεως για εφαρμογή της και η «αδιάστικτη αναγνώριση της αντίστοιχης υποχρέωσής της». Κρίνει, δε, ότι όσα επικαλείται, επιχειρώντας διασύνδεση του ζητήματος της συμμόρφωσης προς τις προβλέψεις νομοθετημάτων ή τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, «δεν συνιστούν νομικά εμπόδια για τη συμμόρφωση ούτε δικαιολογούν προσωρινή αποχή από αυτήν, ως μη βασιζόμενα σε κάποια συνταγματική διάταξη ή αρχή». Η Επιτροπή θα συζητήσει εκ νέου την υπόθεση στις 28 Νοεμβρίου, αφού ενδεχομένως καλέσει σε ακρόαση τα δύο μέρη.

Η αποκατάσταση των αδικιών

Η ΠΡΩΤΗ διόρθωση των αδικιών που δημιουργήθηκαν από το πρόγραμμα ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο επιβλήθηκε στη χώρα μας, γίνεται με τη μισθολογική αποκατάσταση, σε ποσοστό τουλάχιστον 40-50%, που προωθεί η κυβέρνηση για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ, οι οποίοι έχουν βιώσει με ιδιαίτερα επώδυνο τρόπο τα μνημονιακά μέτρα. Πρόκειται για την υλοποίηση της σχετικής δέσμευσης που είχε αναλάβει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώ ήδη και η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει αποφανθεί ότι οι αποδοχές των στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας θα πρέπει να επανέλθουν στο καθεστώς του Αυγούστου 2012, δηλαδή πριν από τις μειώσεις που έγιναν κατ’ επιταγήν του Μνημονίου. Είναι, λοιπόν, πολύ θετικό το γεγονός ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει εμπράκτως, έστω και με καθυστέρηση, ότι θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία φυλάνε «Θερμοπύλες», δίνοντας σε καθημερινή βάση τη μάχη για την πατρίδα και τους πολίτες.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ και πέρα, θεωρούμε αυτονόητο ότι αντίστοιχη αποκατάσταση θα πρέπει να υπάρξει και για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν υποβληθεί τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια σε αιματηρές οικονομικές θυσίες, θα πρέπει, δηλαδή, να δικαιωθούν όλοι όσοι έχουν αναλάβει δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, είτε πρόκειται για τις αδύναμες οικονομικά ομάδες είτε για τη μεσαία τάξη που έχει γονατίσει και κινδυνεύει να εξαφανιστεί είτε για τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να σταθούν όρθιες και να επιβιώσουν μέσα στην κρίση, διασώζοντας θέσεις εργασίας. Και επειδή κάτι τέτοιο είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει ούτε με δικαστικές αποφάσεις ούτε με τροπολογίες, είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες θα ληφθούν προς την κατεύθυνση της άρσης των αδικιών, αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής. Με απλά λόγια, θα πρέπει να προωθηθούν νέες πολιτικές δραστικού περιορισμού της υπέρογκης φορολογίας, στήριξης των εισοδημάτων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, για την ανακούφιση της κοινωνίας και την τόνωση της αγοράς.

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

Click
Click
(Ε.Τ. 13/09/2014 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ - ΧΡ. ΧΑΤΖΗΪΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ)

Aμφίπολη: Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες του τρίτου ταφικού θαλάμου

Θα καθυστερήσουν περαιτέρω οι αρχαιολόγοι καθώς η εφαρμογή των μέτρων αντιστήριξης και υποστύλωσης, λόγω της δυσμενούς δομικής κατάστασης, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.  
Αμφίπολη: Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες του τρίτου ταφικού θαλάμου
Με προβλήματα φαίνεται πως θα έρθουν αντιμέτωποι οι αρχαιολόγοι που έχουν εισέλθει στον τρίτο ταφικό τάφο της Αμφίπολης, αφού σημαντικά σημεία παρουσιάζουν αποκολλήσεις, όπως «οι μαρμάρινοι ορθοστάτες περιμετρικά, στο ορατό τμήμα των κατακόρυφων τοίχων που παρουσιάζουν συστηματικά αποκολλήσεις τεμαχίων».

Συγκεκριμένα: η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει: «Την Παρασκευή 12-9-2014 έγινε η είσοδος μελών της  διεπιστημονικής ομάδας, στον τρίτο θάλαμο του μνημείου, από την υφιστάμενη οπή στον τοίχο του τρίτου διαφράγματος, προκειμένου να τεκμηριωθεί αρχαιολογικά η υφιστάμενη εικόνα του και να διαπιστωθεί η δομική κατάσταση του θαλάμου, ώστε να σχεδιαστούν τα αναγκαία μέτρα αντιστήριξης και υποστύλωσης.

Από την επί τόπου παρατήρηση προέκυψαν τα ακόλουθα δεδομένα: Το ύψος του αμμώδους χώματος βρίσκεται χαμηλότερα από ότι στους προηγούμενους δυο χώρους. Επί των χωμάτων διαπιστώνονται αμμώδη φυσικά ιζήματα με απολιθώματα από όστρεα, που προέρχονται από το φυσικό έδαφος του λόφου Καστά. Σύμφωνα με τις γεωλογικές παρατηρήσεις φαίνεται ότι η επίχωση παραμένει αδιατάρακτη.

Εσωτερικά, η θόλος είναι κατασκευασμένη από πωρόλιθο, ακριβώς όπως και στους προηγούμενους θαλάμους.
Στους τρεις κατακόρυφους τοίχους-ανατολικό, δυτικό και βόρειο- στο ορατό μέρος, επαναλαμβάνεται η ίδια μορφή μαρμάρινης επικάλυψης, όπως και στους δυο προηγούμενους θαλάμους, με ορθοστάτες, στέψη και ιωνικό επιστύλιο.

Στο νότιο τοίχο -στο εμφανές μέρος του- δεξιά και αριστερά του θυρώματος, συνεχίζεται η μαρμάρινη επικάλυψη. Οι υπερκείμενοι πωρόλιθοι καλύπτονται  με επίχρισμα κόκκινου χρώματος. Έχει καταπέσει το  εσωτερικό τμήμα  του υπέρθυρου.

Η θόλος του θαλάμου δείχνει να βρίσκεται σε κατάσταση οριακής ισορροπίας, με τους θολίτες στην περιοχή της στέψης  να παρουσιάζουν άνοιγμα αρμών, σε ικανό βάθος, από την εσωτερική επιφάνειά της. Στο σύνολο σχεδόν των θολιτών παρατηρούνται ρηγματώσεις και επιπλέον σε εκτεταμένες περιοχές, εκατέρωθεν της στέψης, διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια μάζας του υλικού.

Οι μαρμάρινοι ορθοστάτες περιμετρικά, στο ορατό τμήμα των κατακόρυφων τοίχων παρουσιάζουν συστηματικά αποκολλήσεις τεμαχίων τα οποία εντοπίστηκαν στην επιφάνεια της επίχωσης, φωτογραφήθηκαν, αριθμήθηκαν και περισυνελέγησαν.(φωτο 10). Οι αποκολλήσεις φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα έντονης καταπόνησης, πιθανώς από τις μεγάλου ύψους επιχώσεις επί της θόλου. Συγκεκριμένα, το νότιο τμήμα του θαλάμου φορτίζεται από γαίες ύψους 2μ. περίπου, ενώ στο βόρειο τμήμα οι γαίες έχουν ύψος περί τα 12-13μ.

Τα ανωτέρω τεχνικά δεδομένα δεν επιτρέπουν την ασφαλή εκτέλεση εργασιών απομάκρυνσης χώματος από τον τρίτο θάλαμο, πριν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Ειδικότερα, για την αντιστήριξη-υποστύλωση του θαλάμου, θα χρησιμοποιηθεί ισχυρότερη διάταξη από αυτή των δύο προηγούμενων θαλάμων. Θα περιλαμβάνει σύστημα οριζόντιων πλαισιωτών δοκών, κατά μήκος και πλάτος του θαλάμου, για την αντιστήριξη των κατακόρυφων τοίχων από τις γεωστατικές ωθήσεις. Για την στήριξη της θόλου θα χρησιμοποιηθούν μεταλλικές σωληνωτές δοκοί.  Η απομάκρυνση του χώματος θα γίνεται τμηματικά, κατά περιοχές της επίχωσης, ώστε να καθίσταται εφικτή η ασφαλής προσαρμογή της έδρασης των αντιστηρίξεων.

Η εφαρμογή των μέτρων αντιστήριξης και υποστύλωσης, εξαιτίας της δυσκολίας πρόσβασης στο χώρο και της απαίτησης ιδιαίτερης προσοχής, λόγω της δυσμενούς δομικής κατάστασης, θα απαιτήσουν αρκετές μέρες εργασίας.

Τέλος, συνεχίζονται οι εργασίες γεωμετρικής τεκμηρίωσης του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου του, ενώ ο Δήμος Αμφιπόλεως  τοποθέτησε νυχτερινό φωτισμό και σύστημα ασφαλείας».
ΠΗΓΗ: protothema.gr

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)