Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ανεργία και λαθρομετανάστες «οπλίζουν» τα χέρια των Ελλήνων

"Οι Ελληνες αντιμετωπίζουν το κύμα εγκληματικότητας εν μέσω οικονομικής κρίσης». Με αυτό τον τίτλο, το BBC κάνει εκτενές ρεπορτάζ στη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας που επικρατεί στη χώρα μας.

Η παραπαίουσα οικονομία της Ελλάδας έχει αυξήσει κατακόρυφα την ανεργία και τους παράνομους μετανάστες. Τώρα, οι Έλληνες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την αύξηση της εγκληματικότητας και η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό, αναφέρει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του.

Ταυτόχρονα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, ενώ αναφέρεται και στο παράδειγμα της 75χρονης Νίκης Γιαννακοπούλου, η οποία δολοφονήθηκε μέσα στην πολυκατοικία της από τσαντάκια, μέρα μεσημέρι.

«Η άτυχη Νίκη Γιαννακοπούλου δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί βγαίνοντας από το σπίτι της ότι δεν θα ξαναέμπαινε σε αυτό ζωντανή. Η γυναίκα μόλις είχε πάει στην τράπεζα για να πάρει τη σύνταξή της. Ο κακοποιός δεν την ήξερε, την επέλεξε τυχαία, την ακολούθησε και με ένα μεταλλικό σωλήνα της άνοιξε το κεφάλι για να της κλέψει τη σύνταξη. Ο γιος της την βρήκε ξαπλωμένη σε μια λίμνη αίματος στο διάδρομο έξω από το διαμέρισμά της, αλλά ήταν πολύ αργά για να σώσει τη ζωή της. Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα. Υπάρχουν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας που είναι πολύ επικίνδυνοι. Δεν μπορείς να περπατήσεις», γράφει αναλυτικά στο ρεπορτάζ της η συντάκτρια του BBC.

H δημοσιογράφος μίλησε με την κόρη του θύματος: «Η μητέρα μου ήταν μεγάλη, ηλικιωμένη και πολύ αδύνατη. Ο δολοφόνος θα μπορούσε απλά να της βγάλει την τσάντα από τον ώμο. Δεν χρειαζόταν να την σκοτώσει».

«Οι πολίτες δεν δηλώνουν τις ληστείες στα σπίτια τους»

Το ρεπορτάζ του BBC συνεχίζεται με αναφορές και στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην εγκληματικότητα: «Ιστορίες σαν αυτές είναι καθημερινότητα στην Ελλάδα, σε μια χώρα που πριν από λίγα χρόνια είχε την πιο χαμηλή εγκληματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με τον εγκληματολόγο Στράτο Γεωργούλα, πολλοί είναι οι πολίτες που δεν δηλώνουν τις ληστείες στην Αστυνομία, επειδή θεωρούν πως οι Αρχές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Παράλληλα, τονίζει πως αρκετοί είναι αυτοί που σκέφτονται το κόστος της κατάθεσης μήνυσης.

Πολλά από τα θύματα, όπως η 37χρονη Μαρία Παπαδοπούλου (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) πιστεύουν πως η κατάσταση στην Ελλάδα θα χειροτερέψει, ενώ τα στοιχεία που δίνει η αστυνομία απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

«Σχεδόν όλοι οι φίλοι μου και συγγενείς μου έχουν πέσει θύματα ληστείας. Πριν δύο μήνες μητέρα που πήγαινε να πάρει το παιδί της από το σχολείο, πιάστηκε όμηρος στο γκαράζ της πολυκατοικίας της. Την ανάγκασαν να ανέβει στο σπίτι της και τους έδωσε ό,τι ζήτησαν. Τελικά, η αστυνομία συνέλαβε τον ένα από τους δύο δράστες που ήταν Αλβανός» καταλήγει η 37χρονη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι περισσότεροι από τους εγκληματίες είναι Αλβανοί, Βούλγαροι και Ρουμάνοι. Η αστυνομία έχει παραδεχτεί ότι συμμορίες μπουκάρουν με καλάσνικοφ στα σπίτια, τρομοκρατούν και αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους.

«Η νέα πραγματικότητα προκαλεί σοκ στους περισσότερους Ελληνες και μερικοί άρχισαν να παίρνουν τα όπλα για να προστατευτούν» αναφέρεται στο κείμενο. Η συντάκτρια του ρεπορτάζ μίλησε με ιδιοκτήτη καταστήματος όπλων, ο οποίος είπε πως η ζήτηση για όπλα στην Αθήνα έχει αυξηθεί κατά 60%, κυρίως για λόγους αυτοπροστασίας. Σύμφωνα με αυτόν, «οι γηραιότεροι κυρίως αισθάνονται ευάλωτοι και επιθυμούν να αποκτήσουν όπλο».

Για γέλια και για κλάματα το όργιο διαφθοράς με τις συντάξεις

Σοκάρουν τα στοιχεία του Αρειου Πάγου για τις απάτες στα ταμεία. Δεν δήλωσαν ότι ξαναπαντρεύτηκαν και έπαιρναν συντάξεις χηρείας. Έπαιρνε επίδομα βαριάς αναπηρίας ενώ εργαζόταν σκληρά

Αποκαλυπτικά ειναι στοιχεία που προέρχονται από τον Αρειο Πάγο για το σκάνδαλο των εικονικών συντάξεων και επιδομάτων και τα οποία δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής».

Ηδη περισσότερες από 2.000 υποθέσεις στάλθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία στις εισαγγελικές αρχές με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα οι διώξεις ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος στις περιπτώσεις που η ζημιά του κράτους ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, ενώ «στα σκαριά» βρίσκεται ο εντοπισμός άλλων 2.500 προσώπων που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους ή και τρίτων προσώπων.
Στο «παζλ» της διαφθοράς, όπως περιγράφεται στα έγγραφα και στις μηνυτήριες αναφορές των Ταμείων προς τους εισαγγελείς, ξεχωριστή θέση κατέχουν η περίπτωση ενός επιτήδειου που εισέπραττε για περισσότερα από 19 χρόνια (!) τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του αποκομίζοντας πάνω από 208.000 ευρώ, οι περιπτώσεις δύο αναπήρων που εισέπρατταν τις σχετικές συντάξεις επί χρόνια ενώ παράλληλα εργάζονταν (ο ένας ως τραπεζικός υπάλληλος), οι συντάξεις χηρείας που εισέπρατταν συνταξιούχοι που ξέχασαν να δηλώσουν ότι είχαν ξαναπαντρευτεί, τα περιβόητα επιδόματα τυφλότητας κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα, όπου εντοπίστηκαν να τα εισπράττουν άτομα που είχαν παράλληλα δίπλωμα οδήγησης (ο ένας ως ταξιτζής) ή ήταν κυνηγοί κ.λπ.
Οι εισαγγελείς «τρίβουν τα μάτια τους» από την έκταση της διαφθοράς και τη διασπάθιση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων και φέρονται αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο όργιο της παρανομίας, οδηγώντας γρήγορα στο εδώλιο όχι μόνο όσους παράνομα εισέπρατταν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα που δεν δικαιούνταν, αλλά και όσους τους συνέδραμαν στην παραβατική συμπεριφορά, είτε ως υπάλληλοι αρμόδιων υπηρεσιών είτε ως ιατροί που συμμετείχαν στις σχετικές επιτροπές κ.λπ.
Η μέχρι τώρα έρευνα έχει εντοπίσει τέτοιες περιπτώσεις υπαλλήλων σε βάρος των οποίων έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, όπως έγινε και με πρώην προϊστάμενο κρατικής υπηρεσίας στη Ζάκυνθο, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τα προνοιακά επιδόματα-μαϊμού και ο οποίος την παραμονή της Παναγίας τέθηκε σε αργία αφού διώκεται ποινικά και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.
Οι περιπτώσεις είναι για γέλια και για... κλάματα
Συνταξιούχος του ΙΚΑ που εισέπραττε επί χρόνια σύνταξη αναπηρίας (συνολικά 103.763 ευρώ) χωρίς να ενημερώσει ποτέ τον Οργανισμό ότι ήταν σε θέση να δουλεύει και υπηρετούσε μάλιστα ως τραπεζικός υπάλληλος. Στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για αχρεώστητη καταβολή σύνταξης και η υπόθεση στάλθηκε σε Εισαγγελία στην Κρήτη. Αντίστοιχη υπόθεση στάλθηκε σε Εισαγγελία στη Θεσσαλία, αφού ήταν παράλληλα εργαζόμενος πολίτης που εισέπραττε σύνταξη για βαριάς μορφής αναπηρία.
Τα πολύ αυξημένα επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο και τη Χίο έβγαζαν στην κυριολεξία... μάτι, αφού ξεπερνούσαν κατά πολύ τον μέσο όρο για κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Η εισαγγελική έρευνα και η διασταύρωση στοιχείων με άλλες υπηρεσίες έδειξε ότι στη Ζάκυνθο 61 από τους εισπράττοντες επίδομα τυφλότητας έχουν ταυτόχρονα δίπλωμα οδήγησης και ήδη εξετάζεται ο χρόνος απόκτησης και χρήσης του σε σύγκριση με την καταβολή του προνοιακού επιδόματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις έρευνες έχει εντοπιστεί και επαγγελματίας οδηγός αλλά και ένας κυνηγός, ενώ στο στόχαστρο των διώξεων έχουν μπει και οι αρμόδιοι υπάλληλοι κάποιων υπηρεσιών. Η επενεξέταση των δικαιούχων στη Χίο μείωσε κατά 57% τον αριθμό όσων μπορούν να εισπράττουν το επίδομα.
Ανάμεσα στις εντυπωσιακές υποθέσεις που έστειλαν τα ταμεία στην Εισαγγελία συγκαταλέγονται:
Η περίπτωση του γιου μιας συνταξιούχου δικηγόρου, η οποία 6 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή της πέθανε τον Φεβρουάριο του 1992. Ο θάνατός της δεν δηλώθηκε στο Ταμείο Νομικών, με συνέπεια μέχρι τον Μάρτιο του 2011 να καταβάλλεται παράνομα η σύνταξη επί 19 ολόκληρα χρόνια. Για το σχετικό ποσό που ανέρχεται σε 208.966 ευρώ το Ταμείο έχει προχωρήσει σε καταλογισμό σε βάρος του συνδικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος όμως δεν ανευρέθηκε στη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει στο κέντρο της Αθήνας. Το αμέσως επόμενο διάστημα υποβάλλεται μήνυση, ενώ σε άλλη υπόθεση αναζητείται μέσω της Εισαγγελίας Χαλκίδας η συνδικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού συνταξιούχου δικαστικής υπαλλήλου που πέθανε το 2004 και μέχρι πριν λίγους μήνες η σύνταξη εξακολουθούσε να μπαίνει στον λογαριασμό της.
Δύο συνταξιούχοι υπάλληλοι (ο ένας στρατιωτικός) συνελήφθησαν πρόσφατα με την κατηγορία της απάτης κατ' εξακολούθηση γιατί συνέχισαν να εισπράττουν συντάξεις χηρείας μετά τον θάνατο των συζύγων τους, αφού λησμόνησαν να γνωστοποιήσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι στο μεταξύ είχαν ξαναπαντρευτεί και συνεπώς δεν δικαιούνταν να εισπράττουν σύνταξη χηρείας. Καταλογίστηκε σε βάρος τους ποσό 172.155 € με τους νόμιμους τόκους και διεκδικείται η άμεση επιστροφή τους.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα σε βάρος τέως υπαλλήλου κομβικής οικονομικής υπηρεσίας, που φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις συντάξεων - μαϊμού και η οποία περνά από «κόσκινο» με τη συνδρομή και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η συγκεκριμένη υπάλληλος κίνησε επιπλέον το ενδιαφέρον των αρμοδίων, γιατί, ενώ είχε συνταξιοδοτηθεί εδώ και αρκετούς μήνες, συνέχιζε να πηγαίνει στο γραφείο της προσφερόμενη οικειοθελώς να διεκπεραιώνει υποθέσεις αμισθί.
Στοιχεία για εκκρεμείς ποινικές δίκες το φθινόπωρο σε Εφετεία της Αθήνας, της Λάρισας, κ.λπ. έστειλε στις εισαγγελικές αρχές και ο ΟΑΕΔ για υποθέσεις που αφορούν κακουργηματικές ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφίες κ.λπ. Στη σχετική αναφορά ο οργανισμός διαβιβάζει και στοιχεία μηνυτήριων αναφορών και δικογραφιών που εκκρεμούν και σε βάρος υπαλλήλων του, αλλά και παράνομων δικαιούχων Ελλήνων αλλά και πολλών αλλοδαπών για παράνομη είσπραξη επιδομάτων ανεργίας, οικογενειακών επιδομάτων, κ.λπ. όπου συμπεριλαμβάνονται και κατηγορίες για κλεμμένες ή πλαστές άδειες διαμονής, παράνομα επιδόματα μητρότητας κ.λπ.
Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλε το ΙΚΑ και για αχρεώστητη καταβολή συντάξεων μετά από εικονική ασφάλιση -όπως διαπίστωσε- σε 54 άτομα σε γεωργικές συνεταιριστικές οργανώσεις σε περιφέρεια της Θράκης. Ο οργανισμός γνωστοποίησε προς τις εισαγγελικές αρχές ότι προχώρησε σε ακύρωση των ημερών ασφάλισης, αφού δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματική απασχόληση, ενώ τα επικολληθέντα ένσημα δεν προέρχονταν από νόμιμη αγορά. Ταυτόχρονα διέκοψε την καταβολή των συντάξεων και κίνησε διαδικασίες για επιστροφή των ποσών.

Πηγή: "Έθνος της Κυριακής"

Φάκελος 11,5 δισ. από τον Στουρνάρα στον Σαμαρά

“Να μείνουμε ζωντανοί, κάτω από την ομπρέλα", δηλώνει για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας. Στο Βερολίνο ο Δ.Αβραμόπουλος για να προετοιμάσει το έδαφος στον Σαμαρά!
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν παραδώσει στον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά το πακέτο των περικοπών ύψους 11,5 δισ.ευρώ, βάσει των δεσμεύσεων της χώρας προς τους δανειστές της, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.
«Εμείς πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει», λέγει προς την εφημερίδα ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας ουσιαστικά σε όλους όσοι εύκολα πολιτεύονται. «Όσοι διαφωνούν δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα», -εκμυστηρεύεται ο υπουργός Οικονομικών- «ας σκεφθούν πως και από που μπορούν να βρεθούν 11,5 δισ. ευρώ για να κοπούν σε δύο χρόνια».
Για να μην υπάρξουν μεγάλες επιβαρύνσεις σε κάποιους και σε άλλους καμία, τα μέτρα είναι απλωμένα, διάχυτα σε όλους τους τομείς του Δημοσίου, σημειώνεται στην ίδια συνέντευξη. Το μεγάλο βάρος πέφτει στις περικοπές του κοινωνικού κράτους καθώς όπως υποστηρίζει: «Έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να το συντηρούμε άλλο με δανεικά».
Εντός των επομένων ωρών ο κ. Στουρνάρας ολοκληρώνει το πακέτο με τις προτάσεις που θα παραδώσει την επόμενη εβδομάδα στον πρωθυπουργό και προετοιμάζεται για τις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και εν συνεχεία στο Βερολίνο με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
«Ας μη γελιόμαστε. Αν δεν πάρουμε τα μέτρα τα οποία η τρόικα ζητούσε να ξεπερνούν τα 13,5 δις. ευρώ όταν ήρθε στην Αθήνα τον Ιούλιο, τότε απειλείται η παραμονή μας στο ευρώ. Και είπα στους αρχηγούς που γνωρίζουν την κατάσταση. Εγώ δε θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα», προσθέτει σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Στουρνάρας.

Τον δύσκολο... δρόμο επιλέγει η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει ένα πακέτο ιδιαίτερα σκληρών μέτρων για την επόμενη διετία προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ και να κόψει κάθε συζήτηση στην Ευρωζώνη περί εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα.

Οι παρεμβάσεις ύψους 11,5 δισ. ευρώ έχουν «κλειδώσει» στη συντριπτική τους πλειονότητα μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών έως αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Οπως λένε στο οικονομικό επιτελείο, ο κύριος όγκος των βασικών μέτρων έχει προσδιοριστεί και απομένει σε νέα σύσκεψη την Δευτέρα να καθορισθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Ο «φάκελος» με τα μέτρα, ο οποίος θα περιέχει και εναλλακτικές προτάσεις, θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό την Τρίτη, ώστε ο κ. Σαμαράς να είναι σε θέση να υποστηρίξει πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της στα ραντεβού του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι εντός της εβδομάδας.

Την ίδια ώρα διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο, με τη μορφή και προπομπού εκείνης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις 24 Αυγούστου, πραγματοποιεί από την Κυριακή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, ενώ το προηγούμενο βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής Χανς - Ντίτριχ Γκένσερ.
Η επίσκεψη Αβραμόπουλου στο Βερολίνο είναι ενδεικτική της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης να βρει σημείο επαφής με το Βερολίνο εν όψει και της κρισιμότατης συνάντησης που θα έχει ο κ. Σαμαράς λίγες ημέρες αργότερα με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και στη συνέχεια με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Διπλωματικοί κύκλοι τονίζουν ότι πρέπει να σταλεί ξεκάθαρα το μήνυμα στο Βερολίνο ότι η Ελλάδα καταβάλει σοβαρές και υπεύθυνες προσπάθειες να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, έχοντας σαφή πρόθεση να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και στις συνομιλίες του με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ αναφέρεται και δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, «μαθήματα για τον Σαμαρά», είναι ο τίτλος άρθρου στη γερμανική έκδοση της εφημερίδας, που διακρίνει μάλιστα «κίνδυνο απόρριψης στο Βερολίνο».

Όπως γράφει το δημοσίευμα, η υποδοχή μπορεί να είναι εορταστική, ωστόσο η επίσκεψη δεν θα είναι ευχάριστη για τον Αντώνη Σαμαρά. Μπορεί η Μέρκελ να τον υποδεχτεί με στρατιωτικές τιμές, ωστόσο το κλίμα στις συνομιλίες που θα ακολουθήσουν αναμένεται ψυχρό.
Πάντως ο πρωθυπουργός την Τετάρτη θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξιμού τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν αναμένεται να γίνει συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που συγκροτούν την κυβέρνηση.
Τέλος πριν την συνάντηση τους με τον Αντώνη Σαμαρά, Μέρκελ και Ολάντ θα έχουν την Πέμπτη 23 Αυγούστου συνάντηση στο Βερολίνο.

Μούσχουρη σε Σόιμπλε: Δείξε κατανόηση στην Ελλάδα

Την κατανόηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τα προβλήματα της Ελλάδας ζήτησε η διεθνούς φήμης καλλιτέχνις Νάνα Μούσχουρη, καά την επίσκεψή της, χθες, στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της «Ημέρας των Ανοιχτών Θυρών» στο Βερολίνο, όπου χιλιάδες πολίτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις δημόσιες υπηρεσίες και τα υπουργεία της χώρας τους.

Μούσχουρη σε Σόιμπλε: Δείξε κατανόηση στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα "Bild", η κυρία Μούσχουρη και ο κ. Σόιμπλε «δεν μίλησαν για μουσική, αλλά για την Ευρώπη και την Ελλάδα». «Είμαστε μια περήφανη χώρα. Και ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Η Ελλάδα έχει ήδη ξεπεράσει πολλά προβλήματα....Εάν δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε, τότε δεν μπορούμε να ελπίζουμε», δήλωσε η ελληνικής καταγωγής τραγουδίστρια, για να απαντήσει ο Γερμανός υπουργός ότι «δεν πρέπει να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, αλλά, στο μεταξύ, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)