Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Εμπλοκή Καρατζαφέρη σε υπόθεση μίζας για εξοπλιστικά

Εμπλοκή Καρατζαφέρη σε υπόθεση μίζας για εξοπλιστικά
Σαν βόμβα έπεσε η υπόθεση νέας μίζας στα εξοπλιστικά προγράμματα που μπήκε στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών καθώς μετά από έρευνα ενός έτους αποκαλύφθηκε οτι δυο επιχειρηματίες είχαν εισπράξει μίζα 5 εκ. ευρω, μέρος της οποίας έδωσαν σε τρεις πρώην στρατιωτικούς και άλλα άτομα τα οποία ερευνώνται.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Real News. Η μίζα αφορούσε την υπογραφή σύμβασης για την αγορά τεσσάρων Super Puma τον Δεκέμβριο του 2000.
Η επίμαχη σύμβαση υπεγράφη επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και της εταιρίας Eurocopter έναντι 61.741.925 ευρώ. Μεσάζοντες στην συμφωνία ήταν δυο επιχειρηματίες με εταιρείες την Premioum Properties και την Malwern.
Tο Νοέμβριο του 2007 ένα έμβασμα ύψους 1.5 εκατομμυρίου ευρώ, έφυγε από την εταιρία Premioum για να καταλήξει στην offshore Catalina International. Η δικαστική έρευνα και οι απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικών συνδρομών της ελληνικής δικαιοσύνης με τρεις χώρες, έδειξαν ως δικαιούχους της offshore Catalina, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τον γιο του Γιάννη.
Tον Αύγουστο του 2008 άλλες 150.000 ευρω κατατίθενται στην Catalina και απο τη δεύτερη εταιρεία Malwern, δηλαδή η offshore που φαίνεται οτι ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη έλαβε συνολικά 1.650.000 ευρώ.
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να διευκολύνει το κόμμα του οποίου ηγείται.
"Σχετικά με την βασιμότητα και την έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, δηλώνω ότι αγνοώ τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου. Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και "έχουν γνώσιν οι φύλακες", είπε.
Η δικαιοσύνη έχει ήδη ζητήσει από τη Βουλή να την ενημερώσει εάν ο κ. Καρατζαφέρης έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του την επίμαχη offshore, η οποία φέρεται ότι δέχεται τα έμβασμα του 1,6 εκατομμυρίων. Στην ίδια offshore φαίνεται ότι υπάρχει portofolio ύψους 26.000.000 ευρώ σε ακίνητα

Ποια η αλήθεια για τις offshore του Γιώργου Καρατζαφέρη σύμφωνα με το lykavitos.gr;
Αντιμέτωπος με κακουργηματικές διώξεις για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αναμένεται να βρεθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης αφού στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται η κίνηση λογαριασμών των παράκτιων εταιρειών που αποκάλυψε η Real news στις οποίες εμφανίζονται ως διαχειριστές ο ίδιος και ο γιός του.
Ο Lykavitos αποκαλύπτει το παρασκήνιο της εμπλοκής του επιχειρηματία Αλέξανδρου Τσάτσου ο οποίος μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο είναι ιδιοκτήτες της εταιρείας Kestrel που αντιπροσωπεύουν διάφορα οπλικά συστήματα μεταξύ αυτών και τα Σούπερ Πούμα.
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει:
Πρώτον: Είναι αλήθεια ότι ο Γ. Καρατζαφέρης δεν γνωρίζεται προσωπικά ούτε με τον Σταύρο Κομνόπουλο ούτε και με τον Αλέξανδρο Τσάτσο.
Δεύτερον: Η κατάθεση του συγκεκριμένου ποσού στην off shore του Γ. Καρατζαφέρη έγινε από εταιρεία του Αλέξανδρου Τσάτσου.
Τρίτον: Ο επιχειρηματίας που κατέθεσε το επίμαχο ποσό ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για μίζα που έχει σχέση με την προμήθεια των Σούπερ Πούμα αλλά για διευκόλυνση.
Όπως εξηγεί αποκλειστικά στο Lykavitos καλά πληροφορημένη πηγή, ένας γνωστός επιχειρηματίας παρακάλεσε τον Αλέξανδρο Τσάτσο να βγάλει κάποια λεφτά στο εξωτερικό για ένα πολιτικό πρόσωπο που δεν μπορεί να τα εμφανίσει στην Ελλάδα.
Ο επιχειρηματίας έδωσε το ποσό στον Αλέξανδρο Τσάτσο και εκείνος μέσω μιας απ’ τις εταιρείες που διαθέτει ανέλαβε τη διακίνηση για να καταλήξει τελικά το 1.600.000 ευρώ στην off shore του Γ. Καρατζαφέρη.
Διαβάστε γιατί ψάχνουν εμβάσματα σε offshore του Γιώργου Καρατζαφέρη.



.

To νέο μισθολόγιο των Στρατιωτικων

Σύμφωνα με την παρακάτω τροπολoγία
-O B..M. Aνθλγου επανέρχεται (μερικώς) από τα 899 ευρώ στα 887 ευρω
-Ο συντελεστής ΑΓΕΕΘΑ από το 2,60 στο 2,373
-Το επίδομα εξομαλυνσης εγγαμου με παιδιά από τα 225, 88 ευρω στα 212,94
-Το επίδομα ειδικής απασχόλησης για Ανωτάτους Αξκους απο τα 311,13 ευρω στα 294,05 ευρω

-Το επίδομα Υψηλης Ευθύνης Αντσγου απο 357,01 σε 321,02 ευρω
-Το επίδομα ειδικων συνθηκων απο 71,92 σε 68.46 ευρω



Μόνιμος μηχανισμός μείωσης των συντάξεων

Μόνιμος μηχανισμός μείωσης των συντάξεων
Μόνιμος μηχανισμός μείωσης των κύριων συντάξεων, ενσωμάτωση και σταδιακή εξαέρωση των επικουρικών και των εφάπαξ παροχών διαμορφώνεται με το νέο (τελικό) σχέδιο για το ασφαλιστικό που δημοσιοποιεί σήμερα κατ' αποκλειστικότητα η "ΑΥΓΗ" της Κυριακής. Το σχέδιο στο οποίο έχουν καταλήξει κυβέρνηση και τρόικα θα περιλαμβάνεται στο νέο Μεσοπρόθεσμο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μαζί με τον προϋπολογισμό του 2015 στις 7 Δεκεμβρίου.
Ταυτόχρονα κυβέρνηση και τρόικα βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία και για τα εργασιακά, όπου περιλαμβάνονται δομικές αλλαγές συγκεκριμένες ανατροπές στον "συνδικαλιστικό νόμο" και αφορούν την κατάργηση (!) των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και την επαναφορά του εργοδοτικού λοκ άουτ μέσω δικαστικών αποφάσεων.

Όλα τα ταμεία στο ΙΚΑ

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς την τρόικα το σχέδιο για το ασφαλιστικό, υπό τον τίτλο "Διοικητική Αναδιοργάνωση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης", στηρίζεται στο τρίτο σενάριο της μελέτης του ΚΕΠΕ για την "Οριζόντια Διοικητική και Λειτουργική Ενοποίηση" και περιλαμβάνει τη διοικητική (κάθετη) συγχώνευση όλων των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ.
Έτσι στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο κύριας ασφάλισης θα ενταχθούν τα επικουρικά και τα ταμεία εφάπαξ παροχών, όπως ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, όπου έχουν ενταχθεί ταμεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα), το ΤΑΠΙΤ (Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα) ΤΑΥΤΕΚΟ (Ταμείο Ασφάλισης εργαζομένων στις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ) και το ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων).

Κατάργηση οικονομικής αυτονομίας, ενιαίες εισφορές - παροχές

Στο σχέδιο διευκρινίζεται ότι, παρά την ένταξη στο ΙΚΑ, διατηρείται η "οικονομική αυτονομία για τους λογαριασμούς της επικουρικής ασφάλισης". Ωστόσο, αμέσως μετά προστίθεται πως "από την 1.7.2015 όλα τα απομείναντα ταμεία (κύρια και επικουρικά) θα ενσωματωθούν σε ΙΚΑ και ΕΤΕΑ (σ.σ.: που θα συγχωνευθεί στο ΙΚΑ) υπό τον όρο ότι δεν θα έχουν μετατραπεί σε ΝΠΙΔ μέχρι 30.6.2015.
Σημειώνονται χαρακτηριστικά τα ταμεία ΕΤΑΑ (ανεξάρτητο Ταμείο Αυτοαπασχολουμένων - Επιστημόνων), ΟΑΕΕ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΚΕΑΝ (Επικουρικό Ναυτικών) και διευκρινίζεται ότι "η συμπερίληψη των προαναφερθέντων ταμείων θα οδηγήσει στην κατάργηση της οικονομικής αυτονομίας των ξεχωριστών λογαριασμών για εισφορές και παροχές των ταμείων αυτών".
Η συγκεκριμένη αναφορά ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για ενιαιοποίηση εισφορών και παροχών, που θα έχει αποτέλεσμα την άμεση μείωση των (κύριων) συντάξεων (μέχρι και 30%) για μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων και ασφαλισμένων, ενώ οι επικουρικές συντάξεις και οι εφάπαξ παροχές θα συρρικνωθούν δραματικά τα επόμενα χρόνια μέχρι σημείου εξαφάνισης.
Στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνονται:
* Θεσμοθέτηση ενός Συνθετικού Μηχανισμού Είσπραξης που θα διαμορφωθεί σε δύο φάσεις: Η πρώτη θα αφορά τη συνένωση διαδικασιών μέσω της πλήρους ανάπτυξης του ΚΕΑΟ (Ενιαίο Κέντρο Είσπραξης Εισφορών)και τον συμψηφισμό των καθυστερούμενων οφειλών (προς τα ταμεία) με τις πληρωμές από το Δημόσιο και η δεύτερη θα αντιμετωπίζει την ενοποίηση με Φορολογική Διοίκηση που αναμένεται να συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017.
* Ίδρυση Εθνικού Κέντρου Συντάξεων και Παροχών (ΕΚΑΣΠ) που θα έχει την ευθύνη για την εγκυρότητα έκδοσης των συντάξεων.
Να σημειωθεί ότι στο νέο σχέδιο, που περιλαμβάνεται στο νέο μεσοπρόθεσμο και θα ισχύσει από το 2015, προβλέπεται η υπαγωγή όλων των ταμείων στο ΙΚΑ, με εξαίρεση τον ΟΓΑ. Η ενοποίηση αφορά τις κύριες συντάξεις, τις επικουρικές και το εφάπαξ. Έρχονται νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς το σχέδιο αποτέλεσμα συμφωνίας κυβέρνησης και τρόικας προβλέπει ενιαίους κανόνες εισφορών και παροχών.


Οι 100 πρώτες δόσεις είναι δύσκολες

Aπό Δευτέρα θα μπορούν οι οφειλέτες των Ταμείων να υποβάλλουν αίτηση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους μετά την υπογραφή της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και παρά τις αντιδράσεις της τρόικας για πρόβλημα στα δημοσιονομικά. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία αναρτάται αύριο στη «Διαύγεια», οι οφειλές δύνανται να ρυθμιστούν σε έως και 100 δόσεις με μειωμένο...
επιτόκιο 4,5% από την 1η Ιανουαρίου του 2013.
Το ποσοστό της έκπτωσης επί των νομίμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων, (όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στις 31/12/12), κυμαίνεται από 100% στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής των οφειλών και φθάνει έως 20% στην περίπτωση που η οφειλή ρυθμιστεί στις 100 δόσεις.
Προβλέπεται ακόμη, η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης επανένταξης στη ρύθμιση, για μια μόνο φορά, σε περιπτώσεις απώλειάς της για λόγους ανωτέρας βίας. Λαμβάνεται επίσης μέριμνα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ίση μεταχείριση μεταξύ των οφειλετών που υπήχθησαν στη ρύθμιση της Νέα Αρχής του Ν.4152/2013, όπως ισχύει, και όσων υπαχθούν στη νέα ρύθμιση.
Η νέα ρύθμιση έχει εφαρμογή για κύριες οφειλές έως 1.000.000 ευρώ. Για ποσά κύριας οφειλής άνω του 1.000.000 ευρώ, παραμένουν σε ισχύ οι διατάξεις του προηγούμενου νόμου Νέα Αρχή (Ν.4152/2013).Για την ένταξη στην παρούσα ρύθμιση απαιτείται μόνο η υποβολή της αίτησης υπαγωγής εκ μέρους του οφειλέτη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων (όπου αυτή προβλέπεται) και η πιστοποιημένη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από την 1 Οκτωβρίου του 2014 και για όλους τους μήνες που προηγούνται από την υποβολή της αίτησης για τη ρύθμιση των οφειλών. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση ορίζεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου 2015.

Ολόκληρο το Κοινό Ανακοινωθέν με εκπλήξεις: Πρόκειται (και) για στρατιωτική συμμαχία!

To επίσημο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου (στην αγγλική γλώσσα) δόθηκε στην δημοσιότητα και έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον αφού πέραν από την διακήρυξη για τις ΑΟΖ των τριών κρατών, έχει εκτενέστατη αναφορά στο σύστημα ασφάλειας που προκρίνουν οι τρεις χώρες για την Βόρειο Αφρική, την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.
Kαι μια σημαντική λεπτομέρεια: Το κείμενο μιλά για "τριμερή συνεταιρισμό" ("trilateral partnership") και την δημιουργία μηχανισμού σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των τριών χωρών για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων ("We commit to mobilize all our capabilities in order to effectively promote our common interests and values. In this framework, we have established the tripartite consultation mechanism, which met today at the highest political level with a view to working towards unleashing the full potential of our region to the benefit of the peoples of our three countries and of the whole region").
Είναι πολύ σημαντικότερο και πολύ βαθύτερο από μία απλή διακήρυξη αρχών, έστω με αναφορές στην ΑΟΖ και στην ανάγκη η Τουρκία να συνετιστεί, αν τελικά υλοποιηθεί το παρόν κείμενο.
Ουσιαστικά δίνει την εικόνα μιας συμμαχίας σε πολιτικό αλλά και στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ των τριών χωρών, κάτι ανάλογο με αυτό που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των βαλκανικών χωρών πριν την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων το 1912 και οδήγησαν στην απελευθέρωση από τον ισλαμικό-οθωμανικό ζυγό των Βαλκανίων.
Μπορεί να μην αναφέρεται άμεσα σε αμυντική συνεργασία, αλλά ουσιαστικά αυτό αφορά όταν κάνει ανάφορά στην χρήση "όλων των δυνατοτήτων των τριών χωρών για την επίτευξη των κοινών στόχων τους" ("We commit to mobilize all our capabilities in order to effectively promote our common interests and values").
Η φωτό είναι από την συμμετοχή ελληνιών ειδικών δυνάμεων στην άσκηση "Bright Star" στην Αίγυπτο και θεωρούμε ότι είναι προφητική της στενής στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών
Mια συμμαχία που σίγουρα έχει τις ευλογίες της Μόσχας, η οποία έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον κυβέρνηση του αλ Σίσι (χαρακτηριστική η φωτό που δημοσίευσε το defencenet.gr με την μεταστάθμευση αεροσκαφών-τάνκερ της ρωσικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Καΐρου), σίγουρα δεν αντιμετωπίζεται αρνητικά από το Ισραήλ (αν και η αναφορά σε μη διαχωρισμό "καλών" και "κακών" τρομοκρατών αφορά το Ισραήλ και τις ΗΠΑ) και οι ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι έχουν "κρύες" σχέσεις με την αιγυπτιακή κυβέρνηση αυτή την εποχή, κι αυτές έχουν συμφέρον από το να υπάρχει ένα σοβαρό αντίβατο στην Τουρκία, η οποία έχει εξελιχθεί στον μεγάλο αντίπαλο των αμερικανικών σχεδίων στην περιοχή.
Ιδού το κείμενο (το defencenet.gr έχει δημοσιεύσει από χθες τα σημαντικότερα σημεία του και θα ακολουθήσει και πλήρης μετάφρασή του):
EGYPT-GREECE-CYPRUS TRILATERAL SUMMIT
CAIRO DECLARATION
We, Abdel-Fattah Al-Sisi, President of the Arab Republic of Egypt, Nikos Anastasiades, President of the Republic of Cyprus, and Antonis Samaras, Prime Minister of the Hellenic Republic, cognizant of the immense challenges to the stability, security and prosperity of the Eastern Mediterranean and of the need for a concerted and collective response, have met in Cairo, Egypt, on November 8th, 2014, to effectively tackle these challenges to nurture our tripartite cooperation ever stronger for the years to come, building on the significant progress achieved so far. 
We recall the strong historical ties and rich cultural common heritage that we share which is a result of two great human civilizations both with a unique universal legacy for all humanity. We share the conviction that this first Summit Meeting will pave the way to a new era of tripartite partnership promoting peace, stability, security and prosperity in the Eastern Mediterranean in all fields (political, economic, trade, culture, tourism). 
We underline that the guiding principles of this tripartite partnership are the respect for international law and for the purposes and principles enshrined in the Charter of the United Nations, including commitment to friendly relations, international peace and security, respect for sovereign equality of States, independence and territorial integrity, peaceful resolution of international disputes, non-intervention and non-interference in the internal affairs of States and refraining from threat or use of force.
The current trilateral partnership can serve as a model for a broader regional dialogue, including through close coordination and cooperation in the framework of multilateral fora, as well as through efforts to further promote relations between the EU and the Arab world. 
While we are aware of the vast potential and opportunities for cooperation in our region and the Middle East, we recognize that the region faces complex challenges. 
Furthermore, the unresolved Arab-Israeli conflict remains the most serious threat to the region’s long-term security and stability. Exclusionist dogmas, xenophobia, extremism and sectarianism endanger the future of political transformation of many countries as they dismantle the social fabric and jeopardize the very notion of statehood. 
Terrorism and ideologically induced violence threaten regional and international peace and gravely undermine economic and social development. Environmental degradation constitutes yet another source of concern, as well as income inequality, unemployment and the lack of adequate economic growth. 
We are determined to continue to support the Egyptian people’s quest for democracy and prosperity through the implementation of the road map, including the holding of the upcoming parliamentary elections that will mark the culmination of the democratization process, which already witnessed the adoption of a new Constitution, and the holding of presidential elections. We are resolved to make every effort to assist Egypt in its fight against terrorism being a bastion of resistance in this fight in the region. 
We recognize that the discovery of important hydrocarbon reserves in the Eastern Mediterranean can serve as a catalyst for regional cooperation.
We stress that this cooperation would be better served through the adherence by the countries of the region to well established principles of international Law. In this respect, we emphasize the universal character of the UN Convention on the Law of the Sea (UNCLOS), and decide to proceed expeditiously with our negotiations on the delimitation of our maritime zones, where it is not yet done. 
We stressed the importance of the respect for the sovereign rights and jurisdiction of the Republic of Cyprus over its EEZ and called on Turkey to cease all seismic survey operations underway within the maritime zones of Cyprus and refrain from similar activity in the future. 
We also call for a just, comprehensive and lasting settlement of the Cyprus problem that will reunify the island in accordance with international law, including the relevant United Nations Security Council Resolutions. Such a settlement would not only benefit the people of Cyprus as a whole, but would also significantly contribute to the stability and peace in the region. 
We call for the realization of a just, comprehensive and lasting peace settlement in the Middle East based on the relevant United Nations Security Council resolutions, the establishment of a sovereign, viable and contiguous Palestinian state on the territories occupied since 4 June 1967 with East Jerusalem as its capital, and living in peace and security with all its neighbors; in accordance with the positions and initiatives taken by the European Union and the Arab League.
Such a settlement remains the only guarantee to avoid the recurrence of innocent civilian deaths, destruction and heightening tension. Meanwhile, Egypt’s efforts to reach a durable ceasefire in Gaza are indispensable and highly commendable. 
Terrorism threatens both the Middle East and Europe and aims to violently set up a reign of terror in the region that will have catastrophic global implications.
We strongly condemn all terrorist actions and call upon all states to actively and effectively confront this existential menace, whether in Libya or any other part of the Eastern Mediterranean Region, and to step up cooperation on security matters with a view to defeating these groups and expose their major supporters. 
While the efforts of the anti-ISIL international coalition currently focus on the situation in Iraq and Syria, and while we continue to support the efforts of the new Special Envoy for Syria and to encourage collective action under the United Nations auspices on the basis of Security Council Resolution 2174 and 2178, we are equally concerned about the situation in Libya, and we are determined to take appropriate measures to support the call for an immediate cessation of hostilities and engagement in an inclusive political dialogue and reconciliation process in Libya in accordance with the Libya Neighbouring Countries Initiative adopted in Cairo on August 25 th, 2014. 
We commit to mobilize all our capabilities in order to effectively promote our common interests and values. In this framework, we have established the tripartite consultation mechanism, which met today at the highest political level with a view to working towards unleashing the full potential of our region to the benefit of the peoples of our three countries and of the whole region".
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τούρκος ναύαρχος προειδοποιεί!

Τούρκος ναύαρχος προειδοποιεί!Κανόνες εμπλοκής έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου στο τουρκικό Ναυτικό, για το πως θα αντιδράσουν τα τουρκικά πολεμικά πλοία σε περίπτωση που συναντηθούν με Ελληνικό ή ισραηλινό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου, δήλωσε ότι «οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί στο τουρκικό Ναυτικό» και ότι το τελευταίο θα κινηθεί με βάση αυτούς.

Σε συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους,  ο Μποστάνογλου  ρωτήθηκε, για το τι θα γίνει αν τα πλοία του τουρκικού Ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με πλοία της Ελλάδας ή του Ισραήλ. Ο Τούρκος ναύαρχος είπε «θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που μας έχουν δοθεί.
Οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού στο τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων κι από εκεί στο γενικό επιτελείο ναυτικού.
 Οι δυνάμεις μας, είπε ο τούρκος ναύαρχος, θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή για την επίγνωση κατάστασης.

Τι είναι οι Κανόνες Εμπλοκής;

Οι Κανόνες Εμπλοκής είναι οι οδηγίες που καθορίζουν το βαθμό και τον ορθό τρόπο αντίδρασης των Ε.Δ. σε εχθρικές προθέσεις ή εκδηλούμενες εχθρικές ενέργειες, προκειμένου να τηρηθεί η κρίση στο επιθυμητό επίπεδο.
Οι ενέργειες αυτές μπορεί να είναι μεμονωμένα περιστατικά ή επεισόδια μείζονος σημασίας.
- Στην περίπτωση μεμονωμένων περιστατικών οι κανόνες εμπλοκής  παρέχουν οδηγίες και κατευθύνσεις προς τους διοικητές Μονάδων, κυβερνήτες πολεμικών πλοίων, διοικητές ομάδων πλοίων, αρχηγούς σχηματισμών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.
- Στην περίπτωση των επεισοδίων μείζονος σημασίας, αναφέρουν και αναλύουν τα επεισόδια, καθορίζουν με λεπτομέρεια τα προβλεπόμενα μέτρα αντίδρασης και τέλος ορίζουν τόσο τα εμπλεκόμενα Γενικά Επιτελεία όσο και το άμεσα, να διατάξει την εφαρμογή των μέτρων σε επίπεδο διοίκησης.

Ο Μποστάνογλου είπε επίσης ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν από κοντά και υποστηρίζουν το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά. Παράλληλα παρακολουθούν από απόσταση 90 χιλιομέτρων το ερευνητικό σκάφος που έχει ενοικιάσει η "Ελληνοκυπριακή διοίκηση Νότιας Κύπρου".
Οι εντολές που έχουμε αυτή τη στιγμή, ανέφερε, είναι να μην παραβιάσουμε την απόσταση των 90 χιλιομέτρων. Και γι αυτό το λόγο δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρενόχληση.

Σημειώνεται ότι στις 26 Ιουνίου 2012 ο τότε πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ανακοινώσει ότι «έχουν αλλάξει οι κανόνες εμπλοκής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».
Κι αυτό με αφορμή την ένταση με τη Συρία.
Ο Ερντογάν είχε πει ότι «κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας με τρόπο που θα συνιστά κίνδυνο ασφάλειας, θα αξιολογείται ως απειλή και θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος».
Ο Τούρκος ναύαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, το τουρκικό Ναυτικό προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους, με 158 πολεμικά πλοία, 50 αεροπορικά μέσα, αμφίβια ταξιαρχία πεζοναυτών, δυνάμεις υποβρυχίων καταστροφών και 50.000 έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.

Με αυτήν την συγκεκριμένη φρασεολογία οι Τούρκοι θέλουν να τονίσουν ότι θεωρούν κομμάτι της τουρκικής κυριαρχίας την κυπριακή ΑΟΖ και ότι θα αντιμετωπισθούμε ως "εξωτερική απειλή".

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)