Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Φορολογικά Έντυπα - Downloads

Φορολογικές Δηλώσεις
Τα εντυπα Ε1, Ε2, Ε3, Ε5, Ε9 για το 2013 και τα προηγούμενα έτη
Files: 22
Μητρώο Εφορίας
Τα έντυπα Μ0 ως Μ13 για της εφορίας
Files: 15
Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.)
Έντυπα για θεώρηση Βιβλίων και Στοιχείων
Files: 2
Φ.Π.Α.
Έντυπα Περιοδικής και Εκκαθαριστικής Δήλωσης Φ.Π.Α. - Ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και παραδόσεις
Files: 6
Διάφορα Έντυπα
Φορολογική - Ασφαλιστική Ενημερότητα, Υπεύθυνη Δήλωση, Έντυπο Αιτήσεων στην Εφορία (Π)

Κατοχύρωση δικαιώματος σύνταξης για 400.000 ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Ποιες οι προϋποθέσεις για άνδρες και γυναίκες


Σύνταξη στο ΙΚΑ για ασφαλισμένους από 50 έως 58 ετών

*Γυναίκες που το 2010 είχαν κλείσει τα 55 έτη και είχαν 4.500 ένσημα. Μπορούν να φύγουν με μειωμένη σύνταξη στα 55 ή με πλήρη στα 60. Για παράδειγμα ιδιωτική υπάλληλος ηλικίας 58 ετών το 2012 με 6.000 μέρες ασφάλισης μπορεί να συνταξιοδοτηθεί άμεσα με μειωμένη σύνταξη, αρκεί να έχει 100 ένσημα κατά έτος την 5ετία που προηγείται του έτους που υποβάλλει την αίτηση.
Όσες δεν έχουν τις 100 ημέρες ανά έτος, τότε χάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με μειωμένη και αναγκαστικά πάνε είτε στα 62, είτε στα 65 έτη.
*Μητέρες που είχαν ανήλικο παιδί και συμπλήρωσαν 5.500 ημέρες ασφάλισης έως το 2012. Οι γυναίκες αυτές κατοχυρώνουν σύνταξη από τα 50 έτη. Σε αυτήν την κατηγορία οι 5.500 ημέρες μπορούν να συμπληρωθούν και με πλασματικά χρόνια.
*Άντρες και γυναίκες με 10.500 ένσημα και 7.500 βαρέα. Αφορά όσους δεν έχασαν καμία μέρα ασφάλισης από τότε που άρχισαν να εργάζονται. Μπορούν να πάρουν στα 53 έτη μειωμένη σύνταξη και στα 55 πλήρης. Μάλιστα αν έχουν τα 7.500 βαρέα μπορούν να εξαγοράσουν τα υπόλοιπα.
*Άντρες και γυναίκες με κοινή ασφάλιση που κατοχυρώνουν 10.500 ένσημα έως το 2012. Μπορούν να πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ στα 58-59 έτη με αναγνώριση πλασματικού χρόνου.
*Γυναίκες που συμπληρώνουν 33,3 έτη ασφάλισης. Κατοχυρώνουν τις προϋποθέσεις για σύνταξη στα 55 έτη ή στα 56 και πλήρη σύνταξη στα 57.

Οσονούπω με πολύ κόπο, φτάνουμε τους… Βούλγαρους.



 
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της παρουσίασης του «Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων» με την ονομασία «Ήλιος» γράφουν.

Κάτω από 500 ευρώ είναι 1.058.892 κύριες συντάξεις και 1.507.381 επικουρικές.

Πιο συγκεκριμένα

Στις κύριες συντάξεις:

Από 0-500 ευρώ είναι: 671.542 γήρατος με Μ.Ο. 371,65 ευρώ, 255.693 θανάτου με Μ.Ο. 314,75 ευρώ, 131.531 αναπηρικές με Μ.Ο. 370,63 ευρώ, 126 λοιπές με Μ.Ο. 350,99 ευρώ.

Από 500-1000 ευρώ είναι: 764.664 γήρατος με Μ.Ο. 675,46 ευρώ, 286.128 θανάτου με Μ.Ο. 688,34 ευρώ, 118.119 αναπηρικές με Μ.Ο. 662,41 ευρώ, 3.341 λοιπές με Μ.Ο. 781,26 ευρώ.

Στις επικουρικές συντάξεις:

Από 0-500 ευρώ είναι: 1.105.334 γήρατος με Μ.Ο. 188,56 ευρώ, 245.006 θανάτου με Μ.Ο. 131,17 ευρώ, 73.828 αναπηρικές με Μ.Ο. 157,63 ευρώ, 83.213 λοιπές με Μ.Ο. 150,15 ευρώ.

Σε μέσους όρους:

Η μέση κύρια σύνταξη ανήλθε στα 694,56 ευρώ και η μέση επικουρική στα 178,48 ευρώ.

Ο αριθμός των συνταξιούχων της χώρας, τον Ιούνιο του 2013, υπολογίζεται σε 2.714.034 άτομα και το μέσο μηνιαίο εισόδημα του συνταξιούχου από κύρια, επικουρική ή άλλη σύνταξη δεν ξεπερνά τα 840 ευρώ, πριν αφαιρεθούν φόροι και κρατήσεις υγειονομικής περίθαλψης, που σημαίνει ότι το πραγματικό ποσό είναι ακόμα μικρότερο. 

Η ταινία απαγορεύτηκε μόνο στην Γερμανία...


...χωρίς να υπάρχει πρόβλημα πνευματικών δικαιωμάτων. Ενώ το you tube τον πρώτο μήνα δέχτηκε ομαδικές καταγγελίες με αποτέλεσμα να μας στείλει email και να μας αναφέρει ότι η ταινία μας κρίθηκε προσβλητική. Άραγε ποιόν προσβάλαμε τον «αξιότιμο Χίτλερ» ή τους εκπροσώπους του στην χώρα μας;; Μετά από αίτημά μας να μας κρίνουν άνθρωποι και όχι κάποιο μηχάνημα , πήρε πίσω την αρχική απόφασή του. Ευχαριστούμε θερμά τα blogs που μας στήριξαν όπως και εσάς φυσικά. Από πού δεχτήκαμε ομαδικές καταγγελίες είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο. Τα συμπεράσματα δικά σας … Οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο για τα ανωτέρω στην διάθεσή σας. Και για όσα κυκλοφόρησαν σε διάφορα blogs υπό μορφή σχολίων και όχι μόνο, ότι «σας τα σπρώχνει το κατεστημένο» για παράδειγμα ώστε να το στηρίζουμε , η απάντηση είναι μία και μόνο μία… Το κατεστημένο κύριοι ούτε μας στήριξε ούτε το στηρίζουμε, από το κατεστημένο αγαπητοί μου δεν έχουμε πάρει όχι ούτε ένα ευρώ αλλά ούτε μία δραχμή ! ΠΟΤΕ!!! Άλλοι τα αρπάζουν από το κατεστημένο… Αυτοί που το λένε! Αρκετοί ξέρουν αλλά δεν μιλάνε… Μόνο μία ερώτηση απλή έχουμε να κάνουμε…( Το παράδειγμα τυχαίο ) Αλήθεια που βρίσκει η Χ.Α. τόσα χρήματα και ανοίγει το ένα γραφείο πίσω από το άλλο ; Έχει τόσο μεγάλο κουμπαρά; 
Post: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ
( άνεργοι επαγγελματίες καλλιτέχνες)

«Δεν αντέχουμε άλλες περικοπές...»

Οι φήμες πάνε κι έρχονται στο ΥΠΕΘΑ για επικείμενες νέες περικοπές στους μισθούς και συντάξεις των στρατιωτικών το 2014, όπως και για περαιτέρω μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το θέμα έχει προκαλέσει... έντονο προβληματισμό στη στρατιωτική ηγεσία και ανησυχία στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη, τα οποία σε όλους τους τόνους λένε ότι «δεν αντέχουμε άλλες περικοπές».

Το «καμπανάκι» κτύπησε και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΘΑ και εκ των βασικών συντακτών του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την Εθνική Άμυνα, Στέφανος Γκίκας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό START της ΒΔ Ελλάδας, ο Στέφανος Γκίκας προειδοποίησε ότι «αν οι περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες και στα εξοπλιστικά προγράμματα συνεχιστούν, τότε σε πολύ λίγα χρόνια το επιχειρησιακό κενό στην Άμυνα θα είναι δυσαναπλήρωτο...».

Αναφερόμενος δε στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, παραδέχτηκε ότι «είναι δυσανάλογες και εν πολλοίς άδικες», αλλά υπογράμμισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι από τις πρώτες κοινωνικές ομάδες που θα «διορθωθούν οι αδικίες και θα αποδοθούν τα οφειλόμενα», θα είναι οι ένστολοι. Οψόμεθα!

Κουρεύουν το εφάπαξ

Αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με τον υπολογισμό του εφάπαξ είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, το υπουργείο Εργασίας και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή επεξεργάζονται πλάνο μετατροπής τους εφάπαξ από Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες σε έντοκη επιστροφή εισφορών. Οι αλλαγές έρχονται από το 2014 και θα επηρεάσουν όσους βγουν σε σύνταξη από αυτό το έτος και ύστερα, σύμφωνα με τη μνημονιακή δέσμευση της χώρας...
που θέλει τα Ταμεία Πρόνοιας να εξαλείψουν τα ελλείμματά τους.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ, για τον καθορισμό του εφάπαξ θα λαμβάνονται πλέον υπόψη τα έσοδα των Ταμείων ανά έτος, οι παροχές και τα έξοδά τους, αλλά και το πλήθος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Έτσι τα ποσά μπορεί να πέφτουν τη μια χρονιά στις 10.000 και την επόμενη να ανεβαίνουν στις 20.000 ευρώ.

Ο πίνακας του υπολογισμού του εφάπαξ και οι επερχόμενες μειώσεις, όπως παρομοιάζονται στην εφημερίδα:


Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Εντομα ερπετά τρωκτικά και ζωοανθρωπωνόσοι......



(Από τις επιτελικές μελέτες του Στρ.Κτηνιάτορυ Χρ. Μπαζιώτη)
Δάγκειος Πυρετός




Ιογενής νόσος από φλαβοϊό, που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω των κουνουπιών του γένους Aedes και κυρίως του είδους Aedes aegypti.


Ως κύρια συμπτώματα αναφέρονται τα εξής:


α. Στην ήπια μορφή υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος, πόνος στις αρθρώσεις, στη μέση, και στα μάτια, ναυτία, έμετος και χαρακτηριστικό κηλιδοβλατιδώδες εξάνθημα.


β. Στην Αιμορραγική Μορφή πυρετός (διάρκειας από 2 έως 7 ημέρες), πονοκέφαλος, ναυτία, έμετος, πόνος στην κοιλιακή χώρα, μώλωπες, δερματική αιμορραγία, αιμορραγία από τη μύτη, τα ούλα και τα αυτιά, εσωτερική αιμορραγία, αιμορραγική καταπληξία. Οι φάσεις της καταπληξίας χαρακτηρίζονται ως «Σύνδρομο Δάγκειου Κλονισμού»
 




Πυρετός Chikungunya




Είναι ιογενής λοίμωξη που ανήκει στην κατηγορία των αιμορραγικών πυρετών και οφείλεται στον RNA-ιο Chikungunya (Alphavirus – Togaviridae). Οι πίθηκοι αποτελούν την κύρια αποθήκη του ιού, μπορεί της να προσβάλει και άλλα είδη συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. Μεταδίδεται από άτομο σε άτομο μέσω δήγματος μολυσμένου κουνουπιού του γένους Aedes


Εντοπίζεται κυρίως στην Ανατολική Αφρική, στη Ν.Α. Ασία και στην Ινδική Χερσόνησο αλλά κρούσματα έχουν παρατηρηθεί και στην Ευρώπη, κυρίως σε ταξιδιώτες


Η νόσος εκδηλώνεται 4-7 ημέρες μετά το νύγμα του κουνουπιού, με αιφνίδια έναρξη πυρετού, έντονες αρθραλγίες, μυαλγίες, οιδήματα, κεφαλαλγία και δερματικά εξανθήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο πυρετός συνοδεύεται από αιμορραγίες του τύπου των ουλορραγιών ή της ρινορραγίας, κυρίως σε παιδιά. Η πορεία της νόσου είναι συνήθως καλοήθης, αν και σπανίως εμφανίζεται ως χρόνια μορφή με εμμένουσες, υποτροπιάζουσες αρθραλγίες που μπορεί να οδηγήσουν και σε αναπηρίες.

Ιός του Δυτικού Νείλου

Οφείλεται σε ιό της ομάδας των Αρμποιών, που μεταδίδονται με τα νύγματα αρθροπόδων και μεταδίδεται στον άνθρωπο από θηλαστικά και πτηνά, που είναι η κύρια δεξαμενή του ιού, με κουνούπια του γένους Aedes και κυρίως του είδους Aedes albopictus (Κουνούπι Τίγρης).
Η νόσος δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, η περίοδος επώασης είναι 2 έως 14 ημέρες και εμφανίζεται ως ακολούθως:
α. Πολλά προσβεβλημένα άτομα δεν αναπτύσσουν συμπτώματα.
β. Πυρετός, καταβολή, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, διαταραχές γαστρεντερικού.
γ. Εξάνθημα και ήπια νευρολογικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν.
δ. Σπάνια σοβαρή μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα με αυχενική δυσκαμψία, παραισθησίες, σπασμοί, παράλυση, μυϊκή αδυναμία.
ε. Επιπλοκές όπως πνευμονία, λοίμωξη του ουροποιητικού, μόνιμες νευρολογικές βλάβες, σύνδρομα κόπωσης, έλκη.

Δείγματα Φιδιών

Το δηλητήριο των φιδιών είναι ένα χημικό σύνθετο μίγμα πρωτεϊνών με πιο σημαντικές τη νευροτοξίνη, κυτταροτοξίνη και την αιματοτοξίνη. Περιέχει ακόμα και ένα μίγμα πρωτεολυτικών ή υδρολυτικών ενζύμων και υαλουρονιδάση. Προκαλούν κυρίως τοπικές αντιδράσεις αλλά και κυτταρικές βλάβες στο τοίχωμα των αγγείων καθώς και συμπτώματα από το νευρικό και την καρδιά.
Τα φίδια που εγκυμονούν κινδύνους είναι κυρίως οι έχιδνες ενώ οι κολουμβρίδες (Σαπίτης Αγιόφιδο) προκαλούν κυρίως πόνο και ερεθισμό. Τα σημαντικότερα συμπτώματα των δηγμάτων των εχιδνών είναι τα παρακάτω:
α. Πόνος στο 100% των περιστατικών, οίδημα που εμφανίζεται περίπου 20 λεπτά μετά το δήγμα και μπορεί να γενικευτεί αργά και εκχύμωση σε μεγάλο ποσοστό.
β. Ναυτία, έμετος, υπόταση και λιποθυμία ή ζάλη αρκετά συχνά
γ. Συχνά ταχυκαρδία λόγω κυρίως πανικού, πυρετός και διόγκωση των επιχωρίων λεμφαδένων.
δ. Σπάνια Παραισθησίες, οίδημα βλεφάρων, θόλωση της όρασης και σπασμοί.
Σαν επιπλοκές από τα δήγματα έχουν αναφερθεί:
α. Η φλεγμονή του τραύματος, η μειωμένη κινητικότητα και η μειωμένη αισθητικότητα
β. Η αιμορραγία του δέρματος, η αιμορραγική φλύκταινα, η τοπική νέκρωση με απώλεια ιστού και η ραβδομυόλυση.
γ. Σπάνια η Οξεία Νεφρική Ανεπάρκεια το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα και ο ακρωτηριασμός του άκρου.
Για τη βαρύτητα των συμπτωμάτων σημαντικό ρόλο παίζουν τα παρακάτω:
α. Η φύση, η εντόπιση, το βάθος και ο αριθμός των δηγμάτων.
β. Το ποσό του δηλητηρίου, η μικροβιακή χλωρίδα, το είδος και το μέγεθος του φιδιού. Συνήθως το δηλητήριο των φιδιών είναι πιο πολύ και πιο δραστικό όταν βγαίνουν από τη χειμερία νάρκη και τα μεγάλα σε ηλικία έχουν μεγαλύτερη ποσότητα αν και μπορούν να ελέγχουν την έγχυση του.
γ. Η ηλικία και το μέγεθος του θύματος, η ευαισθησία του στο δηλητήριο και οι πρώτες βοήθειες που δέχθηκε.
Ως πρώτες βοήθειες συνιστώνται τα παρακάτω:
α. Όχι πανικός, διότι χειροτερεύει την κατάσταση.
β. Αφαίρεση αντικειμένων ή ρούχων που θα μπορούσαν να σφίξουν το μέλος όσο αυτό πρήζεται (π.χ. δαχτυλίδια, ρολόι, βραχιόλια, κτλ)
γ. Ακινησία του θύματος και ιδιαίτερα του τραυματισμένου μέλους για να καθυστερήσει η εξέλιξη των συμπτωμάτων.
δ. Οι τομές στο δέρμα και το ρούφηγμα του δηλητηρίου απαγορεύονται διότι επιδεινώνουν την κατάσταση και τα συμπτώματα.
ε. Ελαφριά επίδεση πάνω και κεντρικά (προς την καρδιά) του δήγματος με σταδιακή χαλάρωση λόγω του εξελισσόμενου οιδήματος.
στ. Όχι αντισηπτικά ή πάγος στην περιοχή του τραύματος.
ζ. Όχι χορήγηση στον ασθενή αλκοόλ ή παυσίπονων και άμεση διακομιδή στο νοσοκομείο σε κάθε περίπτωση δήγματος φιδιού οποιουδήποτε είδους.
Οχιά (Vipera ammodytes)
Ολικό μήκος έως 90cm. Ποικίλει σε χρωματισμούς. Φέρει χαρακτηριστική απόφυση στην άκρη του ρύγχους. Δραστηριοποιείται την ημέρα αλλά και την νύχτα όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Προτιμά ηλιόλουστες, ξηρές και βραχώδεις πλαγιές με λίγη βλάστηση. Συχνά σκαρφαλώνει σε θάμνους και πετρότοιχους. Ζευγαρώνει στα τέλη της άνοιξης και τα θηλυκά γεννούν 4-20 νεογνά, τέλη του Αυγούστου. Πέφτει σε χειμερία νάρκη τον Οκτώβριο και ξυπνά κατά τον Φεβρουάριο-Μάρτιο. Τρέφεται κυρίως με μικρά θηλαστικά αλλά και μικρά πουλιά, αμφίβια και σαύρες. Σφυρίζει δυνατά όταν απειληθεί και κουλουριάζεται σε στάση άμυνας. Θα δαγκώσει αν πατηθεί ή πιαστεί. Το δάγκωμα της χρήζει ιατρικής αντιμετώπισης




Η Μαύρη χήρα (Latrodectus tredecimguttatus) ή κοινώς Μαρμάγκα στήνει τον ιστό της σε μέρη με ψηλά χόρτα και βλάστηση καθώς και σε κλειστούς όρχους. Πιο επικίνδυνα είναι τα θηλυκά άτομα λόγω των ανεπτυγμένων αδένων που παράγουν το δηλητήριο.
Το δηλητήριο του συγκεκριμένου είδους αράχνης λέγεται α-λατροτοξίνη και παρουσιάζει συμπτώματα με μυϊκές κράμπες ναυτία, έμετο, κεφαλαλγία, αλλά δεν είναι θανατηφόρο αν το θύμα δεχθεί ιατρική και νοσοκομειακή βοήθεια και λάβει το αντίδοτο.
Η α–λατροτοξίνη έχει κυρίως νευρολογικά συμπτώματα στους μύες και συγκεκριμένα
α. Μυϊκές κράμπες στο σημείο του νύγματος με τάση να επεκταθούν σε μεγάλες μυϊκές μάζες στους στους κοιλιάς, στους πλάτης, του στήθους και του μηρού.
β. Ναυτία, έμετος, κεφαλαλγία, άγχος και συμμετοχή στους κράμπες των λείων μυών (εντέρου,
βρογχικού δέντρου και μήτρας).
γ. Νευρολογικά έχει παρατηρηθεί ήπια αδυναμία, βλεφαρόπτωση, σπασμοί των μυών του προσώπου (προσωπείο Latrodectus), οιδηματώδη βλέφαρα δακρύρροια και σπάνια, βρογχόρροια και πνευμονικό οίδημα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)