Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στουρνάρας σε υπουργούς: Κόψτε δαπάνες, αλλιώς θα κόψουμε εμείς

Με την κυβέρνηση να καλείται να ετοιμάσει λίστα μέτρων που θα φέρουν στα ταμεία 11,6 δισ. ευρώ, το οικονομικό επιτελείο αυξάνει τις πιέσεις προς τους υπουργούς.

Διαμηνύει μάλιστα ότι εάν δεν υπάρξουν σαφείς προτάσεις, το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει σε οριζόντιες περικοπές, ώστε να εξασφαλιστεί η μείωση των κρατικών δαπανών και να δοθεί η έγκριση της τρόικας στην επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Οι υπουργοί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρέπει να καταθέσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους για τις περικοπές των δαπανών

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα έχει σήμερα Δευτέρα διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης ενόψει και της συνάντησης της Τετάρτης με τον πρωθυπουργό και τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Έως και τις 24 Ιουλίου, οπότε και επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα, η κυβέρνηση καλείται να έχει ετοιμάσει με ακρίβεια τη λίστα των περικοπών που θα επιφέρουν τα μέτρα των 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπουργοί πρέπει να καταθέσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους για τις περικοπές των δαπανών στις οποίες προτίθενται να προβούν, με κάποιους πάντως να αντιδρούν παρασκηνιακά για τις πιέσεις που δέχονται για σημαντικές περικοπές.

Στις προτάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών περιλαμβάνεται μείωση των συντάξεων από 2.400 ευρώ και πάνω, μείωση στις αποδοχές ανώτατων διοικητικών στελεχών, και εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.

Ακόμα, εξετάζεται η περικοπή κοινωνικών επιδομάτων ή ακόμα και η κατάργηση αρκετών εξ αυτών. Από τις περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα αναμένεται να προκύψει εξοικονόμηση 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, το ΔΝΤ έχει προτείνει να συγκεντρωθούν όλα τα επιδόματα σε ένα, που θα δίνεται στο 20% των πολιτών που ανήκουν στον φτωχό πληθυσμό.

Στα μέτρα μικρότερης απόδοσης περιλαμβάνεται η συμμετοχή των φοιτητών στην πληρωμή των συγγραμμάτων.

Αντισυνταγματική η προνομιακή μεταχείριση επαγγέλματος και ας είχε καταργηθεί από το 1980

Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 2451/2012 απόφασή του, αποφάνθηκε πως ότι παρά το επάγγελμα του φορτοεκφορτωτή ξηράς έχει πάψει να είναι κλειστό από το 1980, εντούτοις εξακολουθεί να έχει προνομιακή μεταχείριση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντίκειται σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, το νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τις προϋποθέσεις υποχρεωτικής απασχόλησης των φορτοεκφορτωτών όπως και αυτό που καθορίζει τις αμοιβές τους.

Στη δικαστική απόφαση επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να εξακολουθεί να ισχύει σήμερα η προνομιακή μεταχείριση των φορτοεκφορτωτών.

Ούτε όμως μπορεί μετά την πάροδο τόσο δεκαετιών να εξακολουθεί να ισχύει το νομοθετικό πλαίσιο του 1949 (Ν.Δ. 1254/1949) για τους φορτοεκφορτωτές και όταν μάλιστα οι εργασιακές συνθήκες του επαγγέλματος τους μεταβλήθηκαν (χρήση μηχανικών μέσων και περιορισμός της χειρονακτικής εργασίας), αλλά και όταν υπάρχει το καθεστώς της οικονομικής ελευθερίας στις επιχειρήσεις

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας του Δ' Τμήματος επισημαίνουν ότι και αν ακόμη δεχθούμε ότι και μετά τις μεταβολές που επέφερε ο Ν. 1082/1980 στο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.Δ. 1254/1949) για τους φορτοεκφορτωτές, "το επάγγελμα του φορτοεκφορτωτή για τις εργασίες φορτοεκφορτώσεων ξηράς έπαυσε να είναι, κατά το νόμο, κλειστό και «κατοχυρωμένο» και υφίσταται δέσμια αρμοδιότητα της Διοικήσεως προς χορήγηση διοικητικής αδείας (επαγγελματικού βιβλιαρίου) για την άσκηση του εν λόγω επαγγέλματος σε κάθε ενδιαφερόμενο που συγκεντρώνει τα οριζόμενα στο νόμο προσόντα, με επακόλουθο να έχει πλέον καταστεί ανοικτή η αντίστοιχη αγορά εργασίας, και πάλι η ρύθμιση του Ν.Δ 1254/1949 εξακολουθεί να είναι αντισυνταγματική".

Και είναι αντισυνταγματική για τους εξής λόγους, σύμφωνα με τους δικαστές:

1) Γιατί αποκλείει στις επιχειρήσεις εμπορίας τη δυνατότητα διενέργειας σε χώρους κοινής χρήσεως (όπως είναι η Κεντρική Αγορά Αθηνών) φορτοεκφορτωτικών εργασιών για διακινούμενα αγαθά που αποτελούν αντικείμενο της εμπορίας τους με δικό τους εργατικό προσωπικό (μισθωτούς τους), που πληρούν κατά το νόμο τα ουσιαστικά προσόντα.

2) Γιατί αποκλείει τη δυνατότητα συστάσεως επιχειρήσεων με αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή φορτοεκφορτωτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις.

3) Γιατί για τους εργάτες που επιθυμούν ατομικά να δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν φορτοεκφορτωτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις εμπορίας διακινουμένων αγαθών, αξιώνει τον προηγούμενο εφοδιασμό τους με διοικητική άδεια (επαγγελματικό βιβλιάριο) για την άσκηση του επαγγέλματος του φορτοεκφορτωτή.

4) Γιατί προβλέπει τον καθορισμό της αμοιβής των φορτοεκφορτωτών κατά τρόπο δεσμευτικό για αυτούς τους ίδιους και για τις επιχειρήσεις εμπορίας.

Κατόπιν αυτών το ΣτΕ έκρινε ότι οι διατάξεις του Ν.Δ.1254/1949, οι οποίες θεσπίζουν την υποχρεωτική πραγματοποίηση των φορτοεκφορτωτών εργασιών ξηράς, που διενεργούνται σε χώρους κοινής χρήσεως, όπως είναι, κατά το νόμο, και η Κεντρική Αγορά Αθηνών, από εργάτες εφοδιασμένους με βιβλιάριο επαγγελματικής ταυτότητας φορτοεκφορτωτή ξηράς και παράλληλα προβλέπουν τον καθορισμό της αμοιβής τους με υπουργική απόφαση, αντίκεινται στα άρθρα 5, 4, 22 και 23 του Συντάγματος.

Τα άρθρα αυτά του Συντάγματος αφορούν την κατοχύρωση της ελεύθερης οικονομικής δραστηριότητας, την προστασία της εργασίας και της συνδικαλιστικής ελευθερίας.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών και ζητάει να ακυρωθεί η από 7.4.2009 υπουργική απόφαση.

Με την τελευταία αυτή απόφαση εγκρίθηκε η αναπροσαρμογή για το έτος 2009 του τιμολογίου αμοιβής των φορτοεκφορτωτών Αθηνών, μετά από γνώμη της Επιτροπής Ρυθμίσεως Φορτοεκφορτώσεων Ξηράς Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης των εμπορευμάτων σε χώρους κοινής χρήσεως, (π.χ. Κεντρική Αγορά Αθηνών), ανατίθενται αποκλειστικά και έναντι αμοιβής που καθορίζεται με υπουργική απόφαση σε πρόσωπα εφοδιασμένα με ειδικό επαγγελματικό βιβλιάριο φορτοεκφορτωτή ξηράς.

Κατά συνέπεια οι επιχειρήσεις, που έχουν μισθώσει χώρους ή καταστήματα στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, πρέπει υποχρεωτικά, με απειλή ποινικών κυρώσεων, για τις εργασίες φορτοεκφόρτωσης των εμπορευμάτων τους να απασχολήσουν τους φορτοεκφορτωτές αυτούς χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εργαζόμενους της δικής τους επιλογής, ακόμα και αν αυτοί ανήκουν στο προσωπικό τους.

CDU: "Χρήματα υπάρχουν μόνο εφόσον τηρείται το πρόγραμμα λιτότητας"

Πεπεισμένος πως η Ελλάδα δεν θα αφεθεί από τους εταίρους της να καταρρεύσει, εμφανίζεται ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.

Σε συνέντευξή του στην μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα "Κρόνεν Τσάιτουνγκ", αναφέρει χαρακτηριστικά πως σε κάθε περίπτωση, οι εταίροι δεν θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει.

Ωστόσο, κατά την άποψή του, οι εταίροι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι η στήριξη της Ελλάδας θα διαρκέσει αρκετό χρόνο, μέχρις ότου η χώρα θα μπορεί και πάλι να "ορθοποδήσει", κάτι που μπορεί να διαρκέσει ακόμη μία δεκαετία.

Ο Αυστριακός καγκελάριος εκτιμά πως για την Ευρωζώνη οι επόμενοι μήνες θα μπορούσαν να είναι "θυελλώδεις" και ο ίδιος προετοιμάζεται τώρα για μια τέτοια φάση και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι πολίτες.

Κατά την άποψή του, η Αυστρία είναι καλά προετοιμασμένη για νέες ευρωπαϊκές αναταράξεις και αυτή του η θέση εδραιώνεται από το γεγονός του μεγάλου ποσοστού απασχόλησης στη χώρα και των ισχυρών οικονομικών της επιχειρήσεων.

Συγχρόνως εκτιμά, ως αρκετά αποτελεσματικά τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης από τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας, χωρίς όμως, όπως λέει, να μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να εμφανιστούν και νέες δυσκολίες.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο κ. Φάιμαν μη συμμεριζόμενος, τον επαναλαμβανόμενο ισχυρισμό ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, είχε σημειώσει, πως μπορεί να ειπωθεί ότι οι Έλληνες δεν είναι σε θέση, μόνον με τις δικές τους δυνάμεις, να πληρώσουν το χρέος τους και για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την Ελλάδα και αυτό, μπορεί να σχετίζεται μόνον εν μέρει με το Ευρώ, όμως η κερδοσκοπική κρίση, "για την οποία οι Έλληνες δεν φέρουν καμία ευθύνη", έχει οξύνει την κατάσταση.

Κάουντερ: "Κανένα περιθώριο για διευκόλυνση στην Αθήνα"

Από την άλλη μεριά, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών(CDU)/Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Φόλκερ Κάουντερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Welt am Sonntag" δηλώνει πως δεν βλέπει να υπάρχει κανένα περιθώριο διευκόλυνσης της Αθήνας "ούτε επί του περιεχομένου ούτε επί του χρόνου. Ο χρόνος είναι χρήμα. Και αυτό ισχύει ιδίως για την Ελλάδα".

"Χρήματα υπάρχουν μόνο εφόσον τηρούνται οι όροι του προγράμματος λιτότητας", δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, ερωτώμενος εάν η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, δηλώνει ότι "θα ήταν καλό να παραμείνει" και προσθέτει:

"Το να διώχνουμε τα παιδιά από το σπίτι όταν δυσκολεύει η κατάσταση, δεν αποτελεί καλό μήνυμα των Ευρωπαίων προς τον υπόλοιπο κόσμο. Εάν όμως κάποιος οικιοθελώς εγκαταλείψει το σπίτι, αυτό είναι δική του απόφαση".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομίας περί συμμετοχής των εύπορων στην αναχρηματοδότηση του χρέους με επιβολή έκτακτης εισφοράς, ακόμη και για την Γερμανία, ο κ. Κάουντερ απορρίπτει την ιδέα, αλλά σχολιάζει ότι "θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα για την Ελλάδα, όπου οι πλούσιοι προσπαθούν να ξεφύγουν από την υποχρέωση καταβολής φόρων".

Πώς ο ΦΠΑ από τον "Ελ. Βενιζέλο" καταλήγει στις τσέπες των Γερμανών

Στα δικαστήρια για την αποφυγή καταβολής 163 εκατ. ευρώ ο γερμανικός κολοσσός Hochtief - ο μέτοχος του εθνικού μας αερολιμένα. Διαβάστε πώς απέφυγε την καταβολή του ΦΠΑ στη χώρα μας

Την ώρα που η Γερμανική κυβέρνηση κατακρίνει την αφερεγγυότητα της Ελλάδας, η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της Γερμανίας αρνείται πεισματικά να πληρώσει στο ελληνικό δημόσιο τα 163 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει από τα κατασκευαστικά του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", η Hochtief, βασικός μέτοχος του αερολιμένα (κατέχει το 40%, ενώ το υπόλοιπο 55% ανήκει στο ελληνικό δημόσιο) έχει προσφύγει σε διεθνή διαιτησία στο Λονδίνο, προκειμένου να αποφύγει να εκπληρώσει τις συμβατές υποχρεώσεις έτσι όπως προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία.

Σύμφωνα με αυτή τη νομοθεσία, αν ένας ιδιώτης, ή μία εταιρία, χτίζει μία κατοικία ή ένα κτίριο που δε θα αποφέρει έσοδα, τότε δε μπορεί να εκπέσει ο ΦΠΑ.

Εκπίπτει μόνο στη περίπτωση που το κτίριο αυτό αναμένεται να αποφέρει έσοδα στο μέλλον.

Η Hochtief, κατά την κατασκευή του αεροδρομίου, συμψήφισε τον ΦΠΑ με άλλες εργασίες, ενώ κανονικά για κτίρια που δεν αποφέρουν και δε θα αποφέρουν έσοδα (όπως το κτίριο της Πυροσβεστικής και ο Πύργος Ελέγχου) ο ΦΠΑ δεν έπρεπε να εκπέσει.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία, αρνείται να αναγνωρίσει το χρέος της, δηλώνοντας ότι δεν οφείλει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή στο ελληνικό Δημόσιο, ούτε από ΦΠΑ, ούτε από άλλους έμμεσους η άμεσους φόρους ή ασφαλιστικές εισφορές, ενώ κατέφυγε στη διαιτησία του Λονδίνου προκειμένου να αποφύγει να καταβάλει το ποσό που οφείλει.

Η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη στα εθνικά δικαστήρια και οι δικαστικές αποφάσεις αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την επόμενη δόση των 11,5 δισ. ευρώ

Καυτό πενθήμερο ανοίγει στο οικονομικό μέτωπο, καθώς έως την Τετάρτη και τη συνάντηση των τριών αρχηγών πρέπει να κλειδώσουν τα μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στη συνάντηση αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο των 200 εκατομμυρίων ευρώ που θα αντικαταστήσουν τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, καθώς και η εξειδίκευση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ που αφορά στο διάστημα 2013-14.

Προκειμένου να φτάσουν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου ως το Σεπτέμβρη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα εφαρμόσει ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει τρεις μεταβλητές

Η πρώτη θα είναι η αιματηρή περικοπή των δαπανών, καθώς και η ολική παύση πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, διαδικασία η οποία υπολογίζεται να αυξήσει τις οφειλές στα 8 δις ευρώ, από 6,8 δισ. ευρώ που ήταν το Μαΐο.

Η δεύτερη μεταβλητή, είναι να εκδοθούν με την έγκριση της Τρόικας γραμμάτια πέραν των συμφωνημένων στο μνημόνιο, τα οποία θα έχουν ως αγοραστές τις εμπορικές τράπεζες με τη ρευστότητα που λαμβάνουν με ειδικό καθεστώς από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τέλος, η τρίτη σκληρή μεταβλητή, θα είναι να υλοποιηθούν οι διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων προς την ελληνική πλευρά, για την χορήγηση περιόδου χάριτος ενός μήνα για το ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ύψους 3,2 δις ευρώ που λήγει στις 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Έθνους της Κυριακής" στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει προτάσεις που προβλέπουν μεταξύ άλλων:

* Μείωση του πλαφόν που ισχύει σήμερα για συντάξεις και μισθούς. Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια, ο πήχης για τις συνολικές συντάξιμες αποδοχές (κύρια και επικουρική σύνταξη) από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία πέφτει στην περιοχή των 2.400 ευρώ από 2.770 ευρώ που είναι σήμερα.

* Περικοπές στο εφάπαξ από τα Ταμεία που βρίσκονται στο κόκκινο, οι οποίες σύμφωνα με τις εισηγήσεις της τρόικας θα φθάνουν και το 30%. Εναλλακτικά για να αποφευχθεί νέα μεγάλη μείωση στο εφάπαξ ορισμένα ταμεία προτείνουν να υπάρξει αύξηση των εισφορών ή συνδυασμός και των δύο. Επίσης προτείνεται η αύξηση των απαιτούμενων για τη χορήγηση εφάπαξ ετών ασφάλισης στα 25 χρόνια.

* Ενοποίηση όλων των κοινωνικών επιδομάτων, των επιδομάτων πρόνοιας καθώς και των παροχών σε είδος (ΕΚΑΣ, επίδομα ανεργίας, επίδομα πολυτέκνων, στεγαστικά δάνεια, επιδότηση ενοικίου κ.ά.) σε ένα ή δύο το πολύ που θα λαμβάνουν μόνο όσοι βρίσκονται στο όριο της φτώχειας ή σε οικονομική ανέχεια.

* Στον τομέα των δαπανών της γενικής κυβέρνησης και με στόχο την εξοικονόμηση 6,3 δισ. ευρώ, σχεδιάζονται περικοπές στις επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ΔΕΚΟ και άλλους φορείς καθώς και η δραστική μείωση του κονδυλίου για την υγεία. Την ίδια ώρα, θα υπάρξει αύξηση των νοσηλίων και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

* Ποσό πάνω από 2 δισ. αναζητείται από τη διοικητική μεταρρύθμιση μέσω της κατάργησης διευθύνσεων, τμημάτων και υπηρεσιών, το κλείσιμο ή τις συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων, τον περιορισμό των νέων προσλήψεων, τις απολύσεις μη μόνιμου προσωπικού και την ένταξη σε καθεστώς εφεδρείας.

Στην τελική ευθεία ο διάλογος για τα εργασιακά

Οι μισθοί και οι συμβάσεις εργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο του κοινωνικού διαλόγου, που μπαίνει στην τελική ευθεία εισέρχεται αυτή την εβδομάδα.

Στην τελική ευθεία ο διάλογος για τα εργασιακά

Αύριο, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) έχει καλέσει σε συνάντηση τις εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα, ενώ την Τετάρτη και εφόσον οι κοινωνικοί εταίροι καταλήξουν σε συμφωνία, αναμένεται να την παρουσιάσουν, στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

Ο υπουργός Εργασίας έχει αποκλείσει ήδη οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση στο βασικό μισθό, ενώ έχει παραπέμψει το ενδεχόμενο μικρής αύξησης του σημερινού βασικού μισθού, στη γενικότερη διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Την Κυριακή ο υπουργός Εργασίας με γραπτή δήλωση, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τόνισε η σύναψη των δυο πρώτων κλαδικών συμβάσεων αποτελεί «εξέλιξη ιδιαίτερα ενθαρρυντική».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)