Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Φίσερ: Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι η φθηνότερη λύση

‘Οπως επισημαίνει ο Αυστριακός πρόεδρος, στο σημερινό φύλλο της μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακής εφημερίδας "Κουρίρ", οικονομικά καλύτερη λύση σημαίνει "φθηνότερη", ενώ η πολιτικά καλύτερη σημαίνει «η σταθερότερη και λιγότερο επικίνδυνη λύση».

Σύμφωνα με τον κ. Φίσερ, στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται εκ νέου στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές, οι Έλληνες θα αποφασίσουν εάν είναι δυνατός ένας δρόμος για την παραμονή ή όχι, της χώρας τους στην Ευρωζώνη.

«Μια εγκατάλειψη της Ευρωζώνης θα ήταν, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη και άρα και για την Αυστρία, η χειρότερη, η ακριβότερη και η επικινδυνότερη λύση», υποστηρίζει ο Φίσερ.

Υπενθυμίζεται, πως ο Αυστριακός πρόεδρος, μετά τις συνομιλίες του την περασμένη Δευτέρα στη Βιέννη, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, είχε ζητήσει να σταματήσουν οι επιπόλαιες εκτιμήσεις για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Εξακολουθούν να «βομβαρδίζουν» την Λαγκάρντ στο Facebook

Ξεπέρασαν τις 9.500 σήμερα τα απαξιωτικά σχόλια, οι αντιδράσεις και τα μηνύματα στην προσωπική σελίδα της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στο Facebook, με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, μιλώντας με σκληρή γλώσσα για τους Ελληνες.

Μάλιστα, δημιουργήθηκε ειδική σελίδα κατά της Κριστίν Λαγκάρντ, που προτρέπει τους χρήστες του Facebook να κάνουν «like».

Η σελίδα έχει όνομα: Greeks are against Lagarde - Οι Ελληνες είμαστε κατά της Lagarde με την προτροπή: «Κάντε κλικ στην σελίδα να της δείξουμε την δύναμή μας»

Αλλα επιθετικά, άλλα υβριστικά και άλλα πιο συγκρατημένα εκφράζουν την αντίθεση πολλών Ελλήνων στα λεγόμενα της Κριστίν Λαγκάρντ.

Μερικά από αυτά αναφέρουν:

«Ερχεται η ώρα σου», «πιο πολύ κράξιμο... πεθαίνεις... μακάρι να είχε κάποιον να της τα μεταφράζει», «να δεις τί σου ετοιμάζουμε μετά μασόνισσα», «με προσβάλατε κυρία μου, κανείς δεν ζήτησε την συμπόνια σας..»

«Θα σου πρότεινα να παίρνεις κι εσύ ένα μισθό 600 ευρώ το μήνα και μετά θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Εσύ ζεις μέσα στα πλούτη και στη χλιδή, οπότε είναι φύση αδύνατον να ξέρεις πώς περνάνει οι Ελληνες αυτήν την εποχή και δεν μπορεί να έχεις ούτε κατά ελάχιστο άποψη για τους Ελληνες. Κράτησε τις απόψεις σου αυστηρά για τον εαυτό σου και μην κάνεις δηλώσεις και βγάζεις συμπεράσματα μέσα από την παντελή άγνοια που σε διακατέχει, όχι μόνο εσένα, αλλά και κάποιους ομοίους σαν και σένα».

Και τα σχόλια εξακολουθούν να δίνουν και να παίρνουν...

Οι πιθανότητες εξόδου από το ευρώ και τα εφιαλτικά επακόλουθα

Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ κατά τους επόμενους 12 μήνες είναι πολύ χαμηλότερες από ό,τι πιστεύουν οι αγορές, αναφέρει σε έκθεσή της η Credit Suisse διαφωνώντας με την κατά 50% πιθανότητα την οποία δείχνουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς.

Όπως αναφέρει ο οίκος είναι τόσο προς το συμφέρον της Ελλάδας όσο και της Ε.Ε. να αποφευχθεί μια έξοδος, καθώς στην περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, θα σημειωθεί υποτίμηση του νομίσματος 50%, με αποτέλεσμα να χαθεί το 1/2 των αποταμιεύσεων και του πλούτου της χώρας.

Με μία τέτοια υποτίμηση, και με δεδομένο ότι οι ελληνικές εισαγωγές αντιστοιχούν στο 30% του ΑΕΠ, ο πληθωρισμός αναμένεται να ξεπεράσει το 30%, κάτι που θα ακυρώσει ένα μεγάλο μέρος από τα οφέλη στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι οι εξαγωγές αντιστοιχούν μόνο στο 25% του ΑΕΠ και τουλάχιστον οι μισές προέρχονται από ανελαστικές βιομηχανίες ή δεν επηρεάζονται από την υποτίμηση (η ναυτιλία δουλεύει με το δολάριο), τα οφέλη στο μέτωπο αυτό θα είναι αρκετά μικρά, τονίζει ο οίκος.

TUI: "Αν πάτε στην Ελλάδα να έχετε μαζί σας πολλά μετρητά"

"Να έχουν μαζί τους περισσότερα μετρητά σε ευρώ", συμβουλεύει η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI τους πελάτες της που θα επισκεφθούν το επόμενο διάστημα την Ελλάδα, ώστε να μην επηρεαστούν από ενδεχόμενο περιορισμό ρευστότητας.

Ο επικεφαλής του τμήματος για διακοπές στην Ανατολική Μεσόγειο Μάρκους Μπρουχμίλερ, σε σημείωμά του στην ιστοσελίδα της εταιρείας ''www.tui-deutschland.de'', με το οποίο, όπως επισημαίνει, απαντά σε ερωτήματα πελατών οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχία, εξηγεί ότι στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η ρευστότητα στο νέο νόμισμα μπορεί να μην αποκατασταθεί άμεσα σε όλη την επικράτεια, οπότε οι ταξιδιώτες είναι καλό να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ σε μετρητά.

Η υποτίμηση της δραχμής θα κατέβαζε τις τιμές

Θα μπορούν ωστόσο, επισημαίνεται, να χρησιμοποιήσουν τις πιστωτικές κάρτες τους, ενώ τους δίδεται η συμβουλή, πριν αναχωρήσουν από την Γερμανία, να απευθυνθούν στην τράπεζά τους. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, εξηγείται ότι, εάν η Ελλάδα επέστρεφε στην δραχμή, αυτή θα υποτιμάτο σε σχέση με το ευρώ, άρα τρόφιμα, ποτά και εισιτήρια για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα ήταν ακόμη φθηνότερα, από ό,τι είναι ήδη, καθώς οι τιμές έχουν πέσει περίπου κατά 10% σε σχέση με το 2011.

Στο ίδιο σημείωμα πάντως διευκρινίζεται ότι παρά τις λίγες διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Αθήνα, στις περιοχές διακοπών δεν υπάρχουν προβλήματα, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί και "απολύτως καμία κακή διάθεση εναντίον των Γερμανών". Ακόμη και σε περίπτωση απεργίας, η TUI υποστηρίζει ότι διαθέτει τα μέσα να εξυπηρετήσει χωρίς προβλήματα τους πελάτες της.

Οι διακοπές στην Ελλάδα θα είναι πάντα ελκυστικές

Ο κ Μπρουχμίλερ διαβεβαιώνει τους πελάτες του ότι και στο μέλλον, ακόμη και εάν η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει το ευρώ, οι διακοπές στην Ελλάδα θα παραμείνουν ελκυστικές, καθώς οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί θα διαπραγματεύονται τα συμβόλαιά τους με τους Έλληνες συνεταίρους τους σε ευρώ, όπως γίνεται με την Τουρκία και την Αίγυπτο, προκειμένου να αποφεύγονται οι κίνδυνοι λόγω ισοτιμίας.

Τους καθησυχάζει δε ότι ακόμη και αν η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρωζώνη, θα εξακολουθήσει να ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε οι Γερμανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν απλώς με την ταυτότητά τους, χωρίς να χρειάζονται διαβατήριο.

''Χαστούκι'' του Ολάντ στην Λαγκάρντ

- Η γαλλική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως "ολίγον γελοιογραφική και σχηματική" την άποψη της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ για την Ελλάδα

- Διαβάστε την δήλωση που έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος της Γαλλίας

- "Πανηγύρι" στήθηκε στο Facebook της Λαγκάρντ - Πάνω από 9.000 σχόλια

Η Κριστίν Λαγκάρντ σε χθεσινή της συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian» είπε ότι έφθασε η ώρα της πληρωμής και της εξόφλησης των ελληνικών χρεών.

Χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα, η Λαγκάρντ δήλωσε ότι οι Ελληνες πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να «δραπετεύουν» από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν. «Καμιά συμπόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση του Ολάντ ήρθε σήμερα με δηλώσεις από την κυβερνητική του εκπρόσωπο Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ.

"Την βρίσκω (την άποψή της) ολίγον σχηματική και γελοιογραφική. Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να δοθεί στην Ελλάδα''.

Γκρας: Εγώ έγραψα το ποίημα υπέρ της Ελλάδας!

Θρίλερ με το ποίημα ''Η ντροπή της Ευρώπης'' με τον γερμανό νομπελίστα να διαψεύδει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine πως το σατιρικό περιοδικό Titanic το ''έφτιαξε''.

Σύμφωνα με την Καθημερινή ο Γ.Γκρας βγήκε και διέψευσε την εφημερίδα λέγοντας : «Εγώ είμαι ο συντάκτης αυτού του ποιήματος. Το κακόβουλο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung δείχνει το χαμηλό επίπεδο αυτής της εφημερίδας».

Νωρίτερα η γερμανική εφημερίδα ''αποκάλυπτε'' πως το ποίημα ''H ντροπή της Ευρώπης'' το έγραψαν οι εκδότες του σατιρικού περιοδικού Titanic, κάνοντας μάλιστα ''κολάζ'' φράσεων που βρήκαν στο διαδίκτυο.

Για αυτό και η Frankfurter Allgemeine χαρακτηρίζει το ποίημα ως ''πολύ ανόητο και απίστευτο''.

Διαβάστε το επίμαχο ποίημα.

«Η Ντροπή της Ευρώπης»

Στο χάος κοντά, γιατί δεν συμμορφώθηκε στις αγορές· κι Εσύ μακριά από τη Χώρα, που Σου χάρισε το λίκνο.

Οσα Εσύ με την ψυχή ζήτησες και νόμισες πως βρήκες, τώρα θα καταλυθούν, και θα εκτιμηθούν σαν σκουριασμένα παλιοσίδερα.

Σαν οφειλέτης διαπομπευμένος και γυμνός, υποφέρει μια Χώρα· κι Εσύ, αντί για το ευχαριστώ που της οφείλεις, προσφέρεις λόγια κενά.

Καταδικασμένη σε φτώχεια η Χώρα αυτή, που ο πλούτος της κοσμεί Μουσεία: η λεία που Εσύ φυλάττεις.

Αυτοί που με τη δύναμη των όπλων είχαν επιτεθεί στη Χώρα την ευλογημένη με νησιά, στον στρατιωτικό τους σάκο κουβαλούσαν τον Χέλντερλιν.

Ελάχιστα αποδεκτή Χώρα, όμως οι πραξικοπηματίες της, κάποτε, από Εσένα, ως σύμμαχοι έγιναν αποδεκτοί.

Χώρα χωρίς δικαιώματα, που η ισχυρογνώμονη εξουσία ολοένα και περισσότερο της σφίγγει το ζωνάρι.

Σ' Εσένα αντιστέκεται φορώντας μαύρα η Αντιγόνη, και σ' όλη τη Χώρα πένθος ντύνεται ο λαός, που Εσένα φιλοξένησε.

Ομως, έξω από τη Χώρα, του Κροίσου οι ακόλουθοι και οι όμοιοί του όλα όσα έχουν τη λάμψη του χρυσού στοιβάζουν στο δικό Σου θησαυροφυλάκιο.

Πιες επιτέλους, πιες! κραυγάζουν οι εγκάθετοι των Επιτρόπων· όμως ο Σωκράτης, με οργή Σου επιστρέφει το κύπελλο γεμάτο ώς επάνω.

Θα καταραστούν εν χορώ, ό,τι είναι δικό Σου οι θεοί, που τον Ολυμπό τους η δική Σου θέληση ζητάει ν' απαλλοτριώσει.

Στερημένη από πνεύμα, Εσύ θα φθαρείς χωρίς τη Χώρα, που το πνεύμα της, Εσένα, Ευρώπη, εδημιούργησε.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)